Jobbari myi toisen omistamat autot - ehdotonta vankeutta

Petos ja kavallus

Ilta-Sanomat:
36-vuotias jobbari myi kolme autoa, joita hän ei edes omistanut. Autotrokari tuomittiin kolmesta petoksesta ja kolmesta kavalluksesta puoleksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Autotrokari oli saanut kolme käytettyä autoa lahtelaisesta liikkeestä ehdolla, että hänen on maksettava ne ensin ja vasta sitten hän voi myydä autot eteenpäin.
Sopivia asiakkaita löytyi ja mies myi ajopelit ennen kuin oli hoitanut omat asiansa autoliikkeen suuntaan. Petokset paljastuivat, kun asiakkaat yrittivät saada ajoneuvoja rekisteröidyksi omiin nimiinsä.

Trokari oli ostanut autot 13 600 eurolla ja myi ne eteenpäin 16 900 eurolla. Voittoa olisi tullut 3 300 euroa. Haaveet voitosta kuitenkin hupenivat, sillä kolmelle petetylle auton ostajalle ja autoliikkeelle trokari joutuu maksamaan vahingonkorvauksia, oikeudenkäyntikuluja ja remonttilaskuja yhteensä yli 34000 euroa.

21

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyjmäää

      Maksoi yli 13 tonnia mutta ei omistanut autoja??? En ymmärtänyt....

    • Ymmärrätkö nyt?

      "Jobbari oli ostanut autot 13 600 eurolla"

      VELAKSI.

      • swesw

        Tyhmiä oli kun myi VELAKSI


    • juuh

      Ostajan pitää aina tsekata keltä ostaa

    • Kuluttajansuoja

      Autoliike on ainoa turvallinen paikka ostaa.

      • Tarrasis.hintaan

        Niin on, siis kunnon liike, ei mikään jobbariliike.


    • öhöhööh

      Tässä taas liike myi paskoja jobbarille, joissa oli korjattavaa 34 tonnilla!

    • hudoi1

      Suurinman virheen tässä teki autoliike joka luovutti autot tälle herrasmies huijarille.

      Tässähän autoliike on osa syyllinen.

      Myisivät mielummin suoraan kuluttajalle.

    • Älä osta jobbarilta

      Kuluttajille myydään liikkeistä hyvät autot. Pimeää kauppaa tekeville yksityishenkilöille eli jobbareille myydään pommit. Kaikki autojen ostajat eivät aina tunnista jobbareita, koska he myyvät autoja ilmoituksissaan "tarpeettomana" jne.

      Kannattaa aina googlettaa myyjän numero. Jos sillä löytyy paljon autojen myynti-ilmoituksia, ja kyseessä ei ole liike, tämä on syytä jättää väliin. Jos myyjän numeroa ei löydy tiedustelusta, niin siihenkin on omat syynsä.

      Monien jobbareiden käyttämä kikka on laittaa ilmoituksen myyjäksi keksitty nimi ja päänumeroksi väärä numero. Lisätiedoissa pyydetään soittamaan toiseen numeroon, usein salaiseen prepaidiin.

      Jos auto on ollut "yksityisellä" myyjällä vain vähän aikaa, niin yleensä joko hän on todennut sen pommiksi, tai sitten olet tekemisissä jobbarin kanssa.

    • harmaalla alueella

      Halpojen välittäjähän siivoa isojen liikkeiden nurkista vanhemmat rotiskot pois pihaa rumentamasta, eli tekee tavallaan hyvän työn.

      Vinkkinä neuvoisin, että kannattaisi ostaa halpakin auto ns. jobbariliikkeestä autorahoituksella, jolloin rahoitusyhtiölle lankeaa stresssi siitä, että asiapaperit ovat kunnossa. Jobbariliike ei kovin äkkiä lähde kusettamaan OP-rahoitusta tai vastaavaa. Sen sijaan yksityishenkilöä (joka tuskin palaa muutamaan vuoteen asiakkaaksi) on helpompi vedättää.

      Itsellä kävi keväällä niin että ostin käteisellä jobbariliikkeestä (Pirkanmaalla) juuri katsastetun kakkosauton perheeseen ja ajelin tyytyväisenä kotiin. Postin mukana luvatut paperit vaan viipyivät matkalla kovin pitkään, ja vasta sitten hoksasin, että auton omistaja onkin iso ja tunnettu autotalo.

      Useampaan kertaan piti kysellä rekisteriotteen perään ennenkuin se lopulta tuli. Jobbari viivytteli auton lunastusta itselleen noin puolitoista kuukautta ennenkuin lunasti ostamani auton isosta liikkeestä nimiinsä, ja lopulta laittoi ne paperit minulle. Hän siis toimi juuri niinkuin AP:n tuomittu kaveri - myi toisen omistamia autoja eteenpäin.

      Kerkisi kyllä käydä muutaman kerran mielessä, että nyt taitaa tulla poliisitalolle asiaa, mutta onneksi meni hyvin. Autokin vielä pelittää :)

    • Jobbari = huijari

      Älkää välittäkö tuosta trollaajasta, joka höpisee jobbariliikkeestä. Se on ihan yhtä uskottava termi kuin tumma blondi. Jobbari on aina pimeää kauppaa tekevä yksityishenkilö.

      Nettiauto:
      "Vähiten ostoturvaa tarjoavat JOBBARIT, jotka ilmoittelevat valitettavasti myös Nettiautossa. Jobbarille on tyypillistä, ettei hän suostu maksamaan ilmoittelusta mitään, ei maksa myyntivoiton veroa, eikä takuulla suostu minkäänlaisiin jälkivaatimuksiin saatuaan autosta pyydetyn hinnan. Usein nämä yhteiskunnan reunamilla elävät suorastaan huijaavat ihmisiä tahallisesti - eikä heitä saa minkäänlaisista teoista edesvastuuseen."

      • harmaalla alueella

        Minä ainakin puhun autojobbarista silloin, kun liike on pieni, korkeintaan parikymmentä noin 10 vuoden ikäistä autoa pihalla ja kalleimmankin hintalappu nippa nappa kymppitonnissa. Yritys on silti kunnollinen rekisteröity Oy, kuten minunkin tapauksessani oli, ja toiminta saattaa kehittyä hyvällä kauppamiehellä nopeastikin.

        Ja aina näistä jostakin nousee tuleva Rintajouppi tai Laakkonen....


    • ei jobbari

      Jobbari = automyyjä ilman merkkiedustusta

    • Käräyttäkää jobbarit

      Jobbarit ovat yksityishenkilöitä, jotka tekevät kauppaa mm. autoilla, ja usein myös muilla tuotteilla.

      "Jobbarit valtasivat internetin kauppapaikat

      Vuosia nettikauppaa pitänyt kauppias on tuskastunut veroja kiertäviin jobbareihin. Yksityishenkilöt myyvät internetin kauppapaikoilla ammattimaisesti tavaraa, jonka alkuperästä ei aina voi olla varma.

      Jobbarit eivät maksa veroja eikä heidän myymäänsä tavaraa aina ole hankittu laillista tietä. Myytävää tavaraa löytyy kuitenkin sellaiset määrät, että kauppias pitää heidän toimintaansa ammattimaisena.

      Verohallituksen ylitarkastaja Raimo Kinnunen
      – Meille on hiljattain ilmoitettu suuri määrä Huuto.netissä tavaroita myyviä yksityishenkilöitä, joiden toiset kauppiaat epäilevät jättävän verot maksamatta.

      Verottaja pyytää ilmiannon saatuaan palvelun ylläpitäjältä tiedot epäillyistä kauppiaista. Sitten ilmiannot ohjataan paikallisiin verotoimistoihin, jotka tekevät tarkastuksia.

      Huuto.netiä ylläpitävän Sanoma Digital Markkinapaikkojen liiketoimintajohtaja Jarkko Kymäläinen
      - Noudatamme lakia ja toimimme viranomaisten kanssa yhteistyössä. Sähköisen markkinapaikan hyvä puoli on se, että jos joku syyllistyy lainvastaiseen toimintaan, hänet on helppo jäljittää."

    • hesan jobbari

      Muistakaa etteivät kaikki jobbarit ole huijareita. Etenkin liikettä pitävät jobbarit maksavat veroja kaikista tai osasta jobbaamistaan autoista.

    • Jobbari huijaa aina

      Kaikki jobbarit ovat huijareita.

      Jobbareiden tärkein tunnusmerkki on se, että he ovat yksityishenkilöitä, jotka myyvät mm. autoja jättäen myyntivoittojen verot maksamatta. He siis syyllistyvät jatkuviin veropetoksiin.

      Lisäksi jobbarit yrittävät huijata ihmisiä kaikilla muillakin mahdollisilla tavoilla maksimoidakseen voittonsa. Lähes mikään laiton toiminta ei ole jobbarille vierasta.

      Jobbarilla ei ole koskaan Y-tunnusta, eikä näin ollen myöskään minkäänlaista liikettä.

      • harmaalla alueella

        Et nyt ole ihan ymmärtänyt sanan jobbari ydintä:

        Urbaani sanakirja sivuilta löytyi aika hyvä määritelmä:
        "Yleisesti jobbarilla tarkoitetaan normaalien hankintakanavien ulkopuolella työskentelevää kauppiasta. Jos jobbaus rajataan käytettyjen autojen kauppaan, vallalla on kaksi toisistaan eroavaa käsitystä.

        1. Toisille jobbari tarkoittaa autokauppiasta, joka ei ole merkkiliike eikä iso vaihtoautoliike. Yleensä yritysmuotona on tmi: tai yhden miehen osakeyhtiö. Autot sijaitsevat liikekeskustasta syrjässä aidatulla pihalla tai teollisuushallin päädyssä ja ovat usein merkkiliikkeiden vaihtoautokierrosta pois pudonneita tapauksia.

        Toiminnan ollessa pienimuotoista tai kauppiaan vasta aloitellessa toimintaansa, varsinaisia toimitiloja ei välttämättä ole, vaan toiminta tapahtuu myyjän kotoa käsin ja autoja säilytetään kerrostalon parkkialueella tai maaseudulla talon pihassa.

        2. Toisen käsityksen mukaan jobbari on aina pimeä kauppias, eikä hänellä ole koskaan rekisteröityä yritystä, poislukien tapaukset joissa toiminta tapahtuu esimerkiksi lähisukulaisen y-tunnusta käyttäen. Tämän käsityksen mukaan jobbari tekee liiketoiminnaksi rinnastettavaa kauppaa autoilla, muttei halua maksaa myyntivoitosta veroa eikä yrittäjälle pakollisia maksuja"


    • totuusjutuntakana

      Miksei avunannosta tuomittu liikettä? Liike on täysin tarkoituksella luovuttanut autot myytäväksi ennen kuin jobbari maksaa ne. Eihän jobbarilla rahaa ole vaan loppuostajalla. Tässä tapauksessa liikkeen lakimies on vain keksinyt tämän "jobbarin piti maksaa ensin", jotta liike välttyy korvaamasta myymiensä autojen vikoja!

      • peksi:

        Näin on, liike ei vastaa vioista eikä jobbari maksa euroakaan. Hyvin junailtu liikkeeltä.


    • Jobbari = rikollinen

      Urbaaniin sanakirjaan voi kuka tahansa nobody kirjoitella mitä vain puutaheinää. "Käyttäjänä voit lisätä sanoja ja määritelmiä tietokantaan. Rekisteröiminen on nopeaa, vaivatonta, ja täysin ilmaista."

      Nettiauto on Suomen suurin autojen myyntisivusto, ja siellä tiedetään nämä asiat varmasti parhaiten.

      1.
      "Vähiten ostoturvaa tarjoavat valheellisesti tavallisina yksityisinä myyjinä esiintyvät myyjät eli JOBBARIT. Jobbarille on tyypillistä, että hän ei suostu maksamaan ilmoittelusta mitään, ei maksa myyntivoiton veroa, eikä takuulla suostu minkäänlaisiin jälkivaatimuksiin saatuaan rahat myymästään autosta."

      2.
      "Seuraavaksi turvattomimman ryhmän muodostavat oikeasti YKSITYISET MYYJÄT, joilta saa vähän tai ei minkäänlaista ostoturvaa myytäviin kohteisiin."

      3.
      "PIENKAUPPIAS on autokauppaa aloitteleva tai muusta syystä sivutointa pyörittävä myyjä, jolla on yleensä toiminimi, avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö."

      4.
      "VAIHTOAUTOLIIKE on lähes aina yrittäjävetoinen täyden palvelun autoliike, jolla on kiinteä kauppapaikka ja osoite jossa autot ovat nähtävillä."

      5.
      MERKKILIIKE

      Älä siis enää turhaan sekoita rikollista toimintaa harjoittavaa jobbaria laillista kauppaa tekevään pienkauppiaaseen tai vaihtoautoliikkeeseen.

      • slrgb

        Jobbari tai jobbariliike, samaa roinaa ne kauppaa samoilla tavoillla


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2152
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1691
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1352
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      902
    Aihe