kissa erityisruokavaliolla loppuelämä?

gwergewg

Kissalta poistettiin virtsakiteet ja lääkärin mukaan loppuelämä erityisruokavaliota jota saa vain eläinklinikoilta. Näytti pussia joka oli royal canin U/O, tuotahan saa esim. zooplussalta. Miksi väitti että vain eläinklinikoilta kun täysin sama tuote? Ja ei muka voi syödä ihan oikeaa lihaakaan. Jokatapauksessa markettimuroille tuli nyt loppu.

7

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+6

      Jos kissa on herkkä saamaan virtsatie ongelmia niin loppuelämä kannattaa antaa syödä vain niitä ruokia mitkä ei tosiaan aiheuta niitä.

      Vaikka kyseinen el on eläinten kanssa tekemissä päivät pitkät, niin se ei välttämättä tarkoita sitä, että se tietäisi, että erikoisruokia voi tilata myös netistä. Voi olla, että painotti, että eläinkilinikoilta saa vain kyseistä ruokaa, että kissa saa alettua kuurin heti, ettei kiviä alkaisi muodostumaan uudestaan.

      Joku muu osaa varmaan sanoa jotain liha-asiaan, tarkoittiko eläinlääkäri kaikkia lihoja, jopa kalaa ja kanaa? Kuulostaa absurdille, ettei saisi mitään tuoretta ravintoa enää syödä. Sian liha tosin saattaisikin olla liian raskasta jos kissalla on herkkä elimistö?

    • 9+6

      Royal Canin Urinary S/O on virtsakiteistä kärsivien kissojen ruokaa jota ovat myös mm. Hill´s C/D sekä Specific FSW. Nämä ovat ns. apteekkituotteita joita ei saa muualta kuin eläinlääkäreiltä ja muutamista apteekeista joiden valikoimiin eläinten erikoisruuat kuuluvat tai jotka niitä pyynnöstä suostuvat tilaamaan.

      Mainitsemasi Royal Canin U/O on ainakin minulle täysin tuntematon valmiste johon en ole koskaan törmännyt, vaikka itselläni on ollut virtsakiteistä ja -kivistä kärsiviä kissoja jo vuosia ja peräti kaksin kappalein.

      Virtsakiteitten/-kivien uusiminen on täysin kissakohtaista, eli kuten alla mainittiin niin jos ne kissalla herkästi uusiutuvat on viisainta pitää kissa koko loppuelämänsä erikoisruualla. Omista kissoista toiselle ei voinut antaa dieettiruuan lisäksi kuin ainoastaan silloin tällöin satunnaisen herkkupalan esim. keittokinkkuta, mutta toinen saattoi välillä syödä pitkiäkin aikoja kaupan märkäruokia, lihaa, kalaa ym. kissoille soveltuvaa ruokaa ilman että vaiva uusiutui.

      Kissani eivät ole oikeaoppisia barffaajia, mutta silti niiden pääasiallinen ruoka on ollut nimenomaan raakaa lihaa kuten nauta, siipikarja, porsaan sydän, sekä satunnaisesti kalaa. Näin on ollut kaikkien kolmen kohdalla, mutta silti kaksi kissoistani on kärsinyt virtsakiteistä.

      Teollisten dieettiruokien sijasta kissalle voi eläinlääkärin luvalla ja eläinlääkärin valvonnassa antaa muuta ruokaa jos siihen lisää ammoniumkloridia ja dl-metioniinia. Näiden aineiden annostelu on kuitenkin millintarkkaa työtä jotta määrät pysyvät täsmälleen oikeina, ja samalla on sitouduttava käyttämään kissaa eläinlääkärillä virtsakokeissa normaalia enemmän. Korostan vielä että tätä ruokavaliota ei pidä alkaa noudattamaan ilman eläinlääkärin lupaa!

    • 4+7

      Tuo royal canin vain lisää virtsakiviä. Sisällysluettelossa on riisiä, maissia ja vehnää eikä juurikaan lihaa. Eli jatka vain tavallisen (viljattoman) ruuan syöttämistä mutta vältä papujen antamista, sillä ne kuivattavat kissan elimistöä ja sittenhän se virtsakiviriski vasta kasvaakin.

      Miten lihansyöjä ei muka voisi syödä lihaa? Sehän on kaikkein luonnollisinta ravintoa kissalle. Taisi olla aika epäammattimainen elli kun ei kissan perustarpeista tiedä. Tottakai voit lihaa antaa! Mutta vain siipikarjaa ja jyrsijöitä. Sika ja nauta ovat niin rasvaisia että ne kuormittavat elimistöä. Eivätkä ne muutenkaan kuulu kissan ruokavalioon.

      • 8+77

        Lintujen ja jyrsijöitten liha on kissan luonnollisinta ravintoa, mutta jos antaa kissansa vapaasti saalistaa, on muistettava säännölliset madotukset.

        Jos kissalle syöttää pelkästään teuraseläinten kuten esim. nauta, siipikarja jne. lihaa, on kissalle annettava vitamini- ja kalsiumlisät.

        Liha, siis ainakin teuraseläinten liha voi valitettavasti olla pahasta jos kissa kärsii virtsakiteistä tai sen munuaisissa on vikaa. Tämä on kissaspesialistien antamaa tietoa eikä omaa mutuiluani tai äidin oppeja.


    • Märkäruokaa

      Komppaan ehdottomasti 4 7:aa. Mahdollisimman luonnonmukaista ravintoa kissallesi eikä RC kuivaruokaa jossa on kaikenlaista tarpeetonta ja haitallistakin sisältöä. Liha ei voi olla pahasta. Ana enimmäkseen mielellään siipikarjaa. Raksut pois ylipäätään sen takia, ettei kissa saa niistä nestettä. Märkäruoka auttaa asiaa.

    • wegfwfew

      Kiitos vastauksista. Eläinkaupan myyjällä oli aivan eri ääni kellossa. Sekin suositteli klinikoilta tai ulkomailta saatavaa royal canin u/o HIGH DILUTION joka alentaa kissankusen ph:ta. Tätä siis n. puoli vuotta ja sen jälkeen pikkuhiljaa LAADUKASTA ruokaa. Jätän nyt marketin muonat hyllylle.

      Tuosta high dilutionista sanoi myyjä että jatkuva sen syöttö ei ole myöskään hyväksi vaan siihen on sitten eri, myös royal canin S/O.
      Nyt kastelen hieman myös raksut, märkäruokaan reilusti vettä mukaan ja veteenkin välillä jotain makua. Arpapeliähän se on uusiutuuko mutta nyt panostetaan ruokaan täysillä ettei tarvi nähä kissan kärsimystä.

      • 10+3

        Tämä ei ole mainos, mutta omakohtaisen kokemuksen perusteella antaisin ääneni Hill´s sekä Specific -erikoisruuille enkä niinkään Royal Canin:lle, mutta tämä sitten on todellakin vain mutuilua.

        Toivottavasti kissasi pysyy terveenä, mutta valitettavasti aina hyvä ja laadukas ruokakaan ei ole tie onneen kuten omien kissojeni kohdalla. Pidän peukkua että kissasi pärjää ilman eläinlääkärin dieettiruokia, mutta sinuna tarkkailisin sen hiekkalaatikkokäyttäytymistä ja yleisvointia kuin haukka, sillä virtsakiteet ja pahimmillaan virtsaputken tukos tulevat salakavalasti ja pahimmillaan uhkaavat kissan henkeä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe