Viimeisin kommentti

Havukka-ahon ajatus

Pani kirjoittamaan kun luki jälleen kerran suomalaisten poliitikkojen kommentteja Ukrainan valitettavasta lentokoneonnettomuudesta. Kommentit ovat suoria lainauksia toisien maiden julkaistuista kommenteista, yhdistämällä niitä saadaan aikaan hienolta kuulostava, tärkeilevä kommentti jolla tosiasiassa ei ole mitään virkaa. Mitä luulette jonkun suurvallan ajttelevan jos Suomi vaatii tutkimuksia ko onnettomuudesta, tai perää rauhaa Ukrainaan sen jälkeen kun USA on ensin ilmaissut kantansa. Miksi Suomella ei ole koskaan omaa kantaa mihinkään asiaan ? Toinen joka mietityttää pientä mieltäni on entinen pääministeri. Mitä huomasimme ? Hänen toimensa Suomessa olivat vain oman virkansa pohjustamista EU:ssa Suomen kansan verirahoilla. Miksi ei huomata että poliitikot ajattelevat ensin omaa hyvää ja sen jälkeen (jos on jotain jäljellä) kansan asioita. Onko niin että Suomi on liikaa vietävissä, eli poliitikkojen suoranainen valehtelu ei johda mihinkään. Puhutaan mm teollisuuden ja pk yritysten toiminnan helpottamisesta mutta toimitaan kuitenkin päinvastoin. Ei anneta niille toimialoille tukea jotka sitä tarvitsisivat, Esim juuri tulleen ohjelman mukaan mm ilmaston pelastamiseen johtavat toimialat olisivat suuri mahdollisuus Suomelle, mutta sitä ei vaan huomata. Onko niin että kun poliitikko on valittu, kaikki vastuu saadaan unohtaa, Miksi esim Kreikan tuista ei panna vastuuseen entistä valtionvarainministeriä. Jos sinä hukkaisit rahaa rajojemme ulkopuolelle, ilman mitään vastinetta tai takuuta rahojen takaisin maksusta, istuisit linnassa pitkän tovin. Miksi poliitikot voivat tehdä mitä haluavat ja nostaa vielä siitä järjettömiä palkkioita ? Koska tämä loppuu ?

73

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 112

      Politiikon maine voidaan mustata hyvinkin ei poliittisilla asioilla. Esim. illanvieton yhteydessä sanotulla asialla, tekstiviesteillä nuorelle naiselle jne. Mutta voidaan suojella hyväksymällä ympäripyöreitä lauseita kuten viime aikoina usein kuultu " vaikeina aikoina on tehtävä vaikeita päätöksiä" kaikkien veronmaksajien kurjuudeksi tulevien maksujen yhteydessä. Ne media nielee tuosta vaan, ilman kunnollista journalismia, että esim mihin samaan aikaan panostetaan enemmän, kun yh-vanhemmat esim joutuvat entisestään jo tiukoista tileistään maksamaan enemmän veroa eivätkä enää pärjää... Samaan aikaan nostetaan taas pomojen palkkoja, lisätään kuntien taakkaa, karsitaan kouluista, karsitaan teistä. Mihin v---ttuun ne rahat menee? Pakolaisiin, kansanedustajien kuluihin, pomojen/kansanedustajien palkkoihin/kulukorvauksiin/eläkkeisiin? Ainakin terveyspalveluja on niin paljon karsittu, että niihin ei ainakaan.

      Itse maksan 41% veroa lisätöistä, jotka ovat aivan välttämättömiä velkaisessa vanhassa paritalossa asuvalle yh-äidille. Jo yhden lapsen lukiokirjat olivat tänä vuonna 900,- euroa. Mistä repiä rahat normityöllä, josta jää ehkä 300,-. ruokaan kuukaudessa???? Ja jos teet lisätyötä niin maksat sen 41% eläke ym maksut ja n. puolet jää käteen. Montako iltaa täytyy tehdä 11 e tuntipalkalla klo 17-21 lisätyönä että saa esim lukiolaispojan kirjat maksuun? 163 tuntia eli 40 päivää. Ja kun tämä olisikin ainoa kuluerä yh:n arjessa. Remontit, auton huollot, rikkoutuvat kodinkoneet, vaatteet... Äkkiä monta tonnia vuodessa... Ja valitettavasti näin on itselläni ollut.

      Olen ollut jo itsemurhan partaalla toivottomuudesta. Mutta onneksi olen voinut rahoittaa eduskunnan kansanedustajia ja varattomia kansalaisia (joista hyvin suuri osa ei sormeaan nosta itseään auttaakseen).

      Uutisissa ollut, että ollaan syvemmällä kuin -90 luvun lamassa (kunnes tuli "mielenkiintoisempia" uutisia ukrainasta ja schumacherista jne... Edellinen uutinen jäi yhden päivän uutiseksi.

      En tiedä mikä taho kustantaa minkäkin tiedotusvälineen toimintaa, mutta aion ottaa selvää. Media ei toimi kuten pitäisi!

      • Rahan riittävyys nyt

        Älä mieti liikaa yksin, tule ja avaa aiheistasi keskusteluja. Muuten lapsen kirjoja voisi hankkia osittain käytettynä. Voisin itse auttaa siinä, mutta kontaktin otto on hankalaa. Voisin muutenkin keskustella vaikeista kohdista, joten availe keskusteluja.


      • koettu on.

        tuo on kyllä hävytöntä, miksi työnteosta rangaistaan?

        Tuo maksamasi veron lisäksi maksat ALV veron kaikesta mitä
        ostat, joten valtio nyhtää tulosi melkein kokonaan.

        Oletko miettinyt mahdollisuutta jäädä tuon päivätyösi varaan,
        voisit saada asumistukea, se on mahdollista myös omistusasuntoon,
        kuluista riippuen, en tiedä huomioidaanko remonttikustannuksia.

        Yksi työ pitäsi riittää jokaiselle, ellei tuloillaan pärjää on syytä
        hakea toimeentulotukea.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Toimeentulotuki#Toimeentulotuen_m.C3.A4.C3.A4r.C3.A4_Suomessa

        Tuo sinun elämäsi kuulostaa niin uuvuttavalta että palat pian
        loppuun, hae apua nyt kun vielä jaksat,
        jos yrität jatkaa tuota yhä vaan niin koko perhe kärsii ja lopulta
        et enää välitä mistään.

        Jaksamista sinulle.


    • Moral Hazard

      Tässäpä muutamien mahdollisesti poliitikkojen (?) tekemisiä, joka osoittaa myös moralhazardin mahtavan ja pysyvän vaikutuksen täällä maapallolla. Vain moraalikadon poistuminen voisi pelastaa tai se, että on palkattuna itse pienemempään firmaan, jonka edut ovat ristiriidassa Suomessa harjoitettuun politikkaan. Se on siis asia, jota ainakin teoreettisen valtio-opin koulutuksen saaneet taitavat vältellä hamaan maailman tappiin saakka.

      Maksetut trollit S24:llä
      18 Vastausta 96 Lukukertaa
      Tr. Olli 17.7.2014 01:08
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12371059

      TTIP jäljessä tulee TISA
      7 Vastausta 12 Lukukertaa
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12373366#comment-68908190

    • Alligaattori Wunde
    • Ihmeell "salajuoni"

      Nyt on vallalla sellainen ilmapiiri, ettei passaa ns. puhua ääneen. Mediasta en sano tässä mitään, mutta jos me maallikot avataan epäkohdista suu, tulee vauhko nousukas ja murtaa sen mitä vapaa keskustelu on siihen saakka sallinut.

      Entinen pmin tuo mieleen suoranaisen "vallankaappauksen" kuka käänsi kepulaisen Vanhasen pään, että pressan valtaoikeudet voitiin lopettaa, eikä hallituksen valtaa valvo nyt kukaan. Se on suora vallan siirto eu;n suuntaan, mutta miksi ihmeessä mikään oikeustaho ei saanut löytyä kapuloita rattaisiin. Myös valmiuslaki, siis kriiseissä on siirretty hallituksen vallan alle, eli mies siiirteli kaarteinen kai tärkeimmät vallan ja kansan hallinnan elementtiin liittyvät pointisit suoraan hallitukselle. Hallistus valittiin neuvotteluvaiheessa sellaiseksi, ettei kukaan vastusta likkaa mm. Kreikka-tukipaketteja. Taattiinko Kreikka-tukipakettivaatimuksella se, että saadaa yli 60 %:n velkaisuus BKT:hen, joka nöyrryttää itsetunnon ja alkaa anoa Suomen pääsyä EU-liitovaltioon.

      Oletan juuri tänä kesänä (siis ei ole fakta, vaan täydellinen epäilys), että ohjaus on mennyt jotenkin suuruusjärjestyksessä (=vaikuttavuus) näin:
      1. Vapaamuurarit & Bilderberg-ohjausryhmät
      2. Bilderberg-ryhmien ja Trilateraaliryhmän kokouset
      3. Konkreettinen työnjako on kaiketi jollain puolueorganisaatioilla, joissa saisi jaettua tehtäviä per nenä, esim. EPP.
      4. Valtion sisällä sitten puolueissa, koka hallitustyypit suuria näennäisiä vihamiehiä keskenään (Verkkosukka ja fantsu, välittävänä osapuolena, tai sanoisiko puuttuvana linkininä ovat toimineet nämä euro-henkiset suurlähtetiläät Lehtinen?, Jaakonsaari? ).
      5. Hallitus toimii täysin ylimmän näkemyksen mukaan, vaikkei kukaan siitä suoraan puhuisi toisilleen.

      AIheesta tekstejä:
      K. Sasi kiitteli näiden valtaoikeuksien siirtymistä pois pressalle. Minä pidin sitä lähinnä tarkoitushakuisenä syyn selittelynä, kun piti siirtää valta EU:lle. Wahlroos saattaa pitää mm. euroon viemistä lähinnä kokoomuksen hankkeena, pidän itse kokoomukselle uskollisina yhteisöinä nyt rkp:tä ja demareita. Muuta tukea ei tarvitakaan.

      Eduskunta jätti "Hitler-porsaanreiän" valmiuslakiin
      STT 21.5.2010 17:25 (21.5.2010 17:25)
      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/eduskunta-jatti-hitler-porsaanreian-valmiuslakiin/1062109

      • Multiviiksinen kaver

        Osittain tuo edellinen vallan siirtyminen ja yhteishenki olla ns. euro-fiilinen juontaa juurensa sellaisesta "siististä", 1980-1990-luvun tyylistä olla juppihenkinen, oikeaoppinen, koulutettu, itsetietoinen suomalainen, vaikka olisi perua mistä puolueesta tahansa. SIlloin oltiin kauhean samantyylisiä ja ensi kertaa ei tarvinnut kantaa landepaukun leimaa, jos oli jotain muuta kuin city-puoleiden kannattaja (kok, dem, vihr, vas), sai olla myös varakas ja omistaa suuren, mustan maasturin yms. Jotenkin niin, ettei Koiviston tai Halosen äänestäminen tuntunut enää kovin vasemmistolaiselta ja puhuttiin modernista, uudesta maailmasta, kun tarkoitettiin EU:ta, tai silloin EY:ta.

        Kuinka paljon Eurooppa voi laajentua?
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242387&tstart=0

        "> Lyhytviiksinen kaveri odottaa kaapissa uutta
        > tulemistaan..."

        "Lyhytviiksisen kaverin unelma on pikkuhiljaa edennyt, nyt vain eri miesten vetämänä ja pikku hiljaa hivuttamalla...
        Rajat alkaa muistuttaa aika hyvin vuoden 1943 linjoja, juuri ennen käännettä perikatoon.

        Katsotaan, kuinka pitkälle tämä unelma pääsee.. "


      • Puolustus=NAto
        Multiviiksinen kaver kirjoitti:

        Osittain tuo edellinen vallan siirtyminen ja yhteishenki olla ns. euro-fiilinen juontaa juurensa sellaisesta "siististä", 1980-1990-luvun tyylistä olla juppihenkinen, oikeaoppinen, koulutettu, itsetietoinen suomalainen, vaikka olisi perua mistä puolueesta tahansa. SIlloin oltiin kauhean samantyylisiä ja ensi kertaa ei tarvinnut kantaa landepaukun leimaa, jos oli jotain muuta kuin city-puoleiden kannattaja (kok, dem, vihr, vas), sai olla myös varakas ja omistaa suuren, mustan maasturin yms. Jotenkin niin, ettei Koiviston tai Halosen äänestäminen tuntunut enää kovin vasemmistolaiselta ja puhuttiin modernista, uudesta maailmasta, kun tarkoitettiin EU:ta, tai silloin EY:ta.

        Kuinka paljon Eurooppa voi laajentua?
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242387&tstart=0

        "> Lyhytviiksinen kaveri odottaa kaapissa uutta
        > tulemistaan..."

        "Lyhytviiksisen kaverin unelma on pikkuhiljaa edennyt, nyt vain eri miesten vetämänä ja pikku hiljaa hivuttamalla...
        Rajat alkaa muistuttaa aika hyvin vuoden 1943 linjoja, juuri ennen käännettä perikatoon.

        Katsotaan, kuinka pitkälle tämä unelma pääsee.. "

        Tässä keskustelussa joku pohti Ulkopolitiikan Instituutin tutkija Kirsti Raikin näkemyksen pohjlata, mikä olisi eu:n "puolustusvoimat". Kirsti Raik on minusta äärimmäinen EU- ja euro-fanaatikko, siis vaikka kaikki menisi se on hänelle yhtä kuin "taivas". Veikkaan nimen perusteella, että on paennut jossain vaiheessa ehkä kenties Virosta Suomeen, en tiedä?

        Vastaus on Ylen toimittajan kolumnissa, ehkä hän oli siellä kuuntelemassa paikan päällä, koska väittää näin:

        Ulkomaat 14.7.2014 klo 11:37 | päivitetty 14.7.2014 klo 11:37
        Näkökulma: EU:n suhde ja suhtautuminen Venäjään ja Ukrainan kriisiin on avain EU:n huippuvirkojen hatutukseen

        http://yle.fi/uutiset/nakokulma_eun_suhde_ja_suhtautuminen_venajaan_ja_ukrainan_kriisiin_on_avain_eun_huippuvirkojen_hatutukseen/7354303

        "Ukrainasta on tullut kuninkaan tekijä

        Ns. uudet jäsenmaat idässä (Baltian maat, Puola, Tshekki, Slovakia ja Unkari) ovat olleet EU-jäseniä nyt 10 vuotta. Tahto vaikuttaa unionin politiikan suuntaan on kasvanut vuosi vuodelta.

        Maiden liittyminen EU:hun kylmän sodan päätyttyä oli ennen kaikkea taloudellinen ja poliittinen, turvallisuuden hoitaa Nato. Tässä jäsenmaaryppäässä suhde Venäjään on ja pysyy hauraana. Toiveet ulkopoliittisesta kärkipaikasta ovat toiveita, sillä Venäjä on Euroopan unionille tärkeä sekä kauppa- että geopoliittisesti. "


      • Rooman valtakunta
        Multiviiksinen kaver kirjoitti:

        Osittain tuo edellinen vallan siirtyminen ja yhteishenki olla ns. euro-fiilinen juontaa juurensa sellaisesta "siististä", 1980-1990-luvun tyylistä olla juppihenkinen, oikeaoppinen, koulutettu, itsetietoinen suomalainen, vaikka olisi perua mistä puolueesta tahansa. SIlloin oltiin kauhean samantyylisiä ja ensi kertaa ei tarvinnut kantaa landepaukun leimaa, jos oli jotain muuta kuin city-puoleiden kannattaja (kok, dem, vihr, vas), sai olla myös varakas ja omistaa suuren, mustan maasturin yms. Jotenkin niin, ettei Koiviston tai Halosen äänestäminen tuntunut enää kovin vasemmistolaiselta ja puhuttiin modernista, uudesta maailmasta, kun tarkoitettiin EU:ta, tai silloin EY:ta.

        Kuinka paljon Eurooppa voi laajentua?
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242387&tstart=0

        "> Lyhytviiksinen kaveri odottaa kaapissa uutta
        > tulemistaan..."

        "Lyhytviiksisen kaverin unelma on pikkuhiljaa edennyt, nyt vain eri miesten vetämänä ja pikku hiljaa hivuttamalla...
        Rajat alkaa muistuttaa aika hyvin vuoden 1943 linjoja, juuri ennen käännettä perikatoon.

        Katsotaan, kuinka pitkälle tämä unelma pääsee.. "

        Tämä oli oikein hyvä löytö "EU:n laajennusoperaatioista"

        "> Israel me vielä otetaan, mutta se on sitten siinä.

        EU:lla on omat suunnitelmansa maailman valloittamisesta.

        Ja niinkuin aina - demokratian nimissä.


        Suomi painottaa tiekartassa yhteisiä arvoja ja sitoumuksia. Demokratia, ihmisoikeudet ja kansalaisyhteiskunta ovat keskeisiä arvoja.

        EU:n itäinen kumppanuus (lyhenne IK, englanniksi Eastern Partnership, EaP) muodostaa Euroopan naapuruuspolitiikan (ENP, European Neighbourhood Policy) itäpuolen. Kuusi itäistä kumppania ovat Armenia, Azerbaidzhan, Georgia, Moldova, Ukraina ja Valko-Venäjä. Toisen puolen naapuruuspolitiikasta muodostavat EU:n eteläiset kumppanit, joihin kuuluu 11 Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maata Välimeren unionista.

        Itäinen kumppanuus perustettiin Puolan ja Ruotsin aloitteesta Prahan huippukokouksella toukokuussa 2009.

        http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=E 78/2012&base=ueasia&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WORD


        Nyt kun itärintama tyssäsi, todennäköisesti viisaat neitsyet vievät meitä seuraavaksi Afrikkaan. Siellä odottaa 11 "kumppania" rikasta valloittajaansa."

        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/message.jspa?messageID=6378868#6378868

        Muuten joku piti Kauppalehden keskusteluissa ZeroHedgen juttuja jonkun venäläisen uutistoimiston heijastuminen. No, ZeroHedgen monet uutiset on kasattu globaalitasolla niin, että paikalliset toimittajat lähettävät sinne ainakin blogeina niitä tarinoitaan.


      • Kommentti UUUUYYY
        Multiviiksinen kaver kirjoitti:

        Osittain tuo edellinen vallan siirtyminen ja yhteishenki olla ns. euro-fiilinen juontaa juurensa sellaisesta "siististä", 1980-1990-luvun tyylistä olla juppihenkinen, oikeaoppinen, koulutettu, itsetietoinen suomalainen, vaikka olisi perua mistä puolueesta tahansa. SIlloin oltiin kauhean samantyylisiä ja ensi kertaa ei tarvinnut kantaa landepaukun leimaa, jos oli jotain muuta kuin city-puoleiden kannattaja (kok, dem, vihr, vas), sai olla myös varakas ja omistaa suuren, mustan maasturin yms. Jotenkin niin, ettei Koiviston tai Halosen äänestäminen tuntunut enää kovin vasemmistolaiselta ja puhuttiin modernista, uudesta maailmasta, kun tarkoitettiin EU:ta, tai silloin EY:ta.

        Kuinka paljon Eurooppa voi laajentua?
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242387&tstart=0

        "> Lyhytviiksinen kaveri odottaa kaapissa uutta
        > tulemistaan..."

        "Lyhytviiksisen kaverin unelma on pikkuhiljaa edennyt, nyt vain eri miesten vetämänä ja pikku hiljaa hivuttamalla...
        Rajat alkaa muistuttaa aika hyvin vuoden 1943 linjoja, juuri ennen käännettä perikatoon.

        Katsotaan, kuinka pitkälle tämä unelma pääsee.. "

        Kuinka paljon Eurooppa voi laajentua?
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242387&tstart=0

        "Ukrainan tapauksessa sijoitukset ajateltiin saatavan takaisin maan runsaiden energiavarojen myötä.

        Kahdenvälinen raide tarkoittaa sopimusneuvotteluja, jotka ovat kumppanuuden ydin. Sopimusneuvottelujen aiheita on neljä: assosiaatiosopimukset (sisältäen vapaakauppa-alueita); viisumiliberalisaatio, energiakysymyset ja ihmisoikeudet.

        Platformien teemat ovat:

        1) demokratia, hyvä hallinto ja vakaus

        2) taloudellinen yhdentyminen;

        3) energia ja

        4) yhteydet ihmisten välillä.

        Lähde: eduskunta.fi
        (vahvennokset nimimerkin)

        Voiko enää selkeämpää esimerkkiä ja todistetta uudesta uljaasta eurooppalaisesta siirtomaapolitiikasta löytää, kuin Ukrainan energiavarojen saaminen Euroopan Unionin eliitin hallintaan?"

        Tälle kommentille tuli kritiikkinä, että siirtomaapolitiikka perinteisesti oli hyväksikäyttöä eikä kumppanuutta, jota EU markkinoi.

        "1) demokratia, hyvä hallinto ja vakaus"

        Näistä teemoista, Ukrainan ja itäblokki tietenkin pitää kaikkia kohtia parempana kuin Venäjän kytkökseessä, mutta länsimaisesti ovat jo nyt "murtuneet" käsitteet: demokratia ja vakaus. Jälkimmäinen tuottaa suoraan työttömyyttä ja köyhyyttä, kun käytetään vakauttamisvälineitä rahapolitiikassa.


      • EtsittySoveltLink
        Kommentti UUUUYYY kirjoitti:

        Kuinka paljon Eurooppa voi laajentua?
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242387&tstart=0

        "Ukrainan tapauksessa sijoitukset ajateltiin saatavan takaisin maan runsaiden energiavarojen myötä.

        Kahdenvälinen raide tarkoittaa sopimusneuvotteluja, jotka ovat kumppanuuden ydin. Sopimusneuvottelujen aiheita on neljä: assosiaatiosopimukset (sisältäen vapaakauppa-alueita); viisumiliberalisaatio, energiakysymyset ja ihmisoikeudet.

        Platformien teemat ovat:

        1) demokratia, hyvä hallinto ja vakaus

        2) taloudellinen yhdentyminen;

        3) energia ja

        4) yhteydet ihmisten välillä.

        Lähde: eduskunta.fi
        (vahvennokset nimimerkin)

        Voiko enää selkeämpää esimerkkiä ja todistetta uudesta uljaasta eurooppalaisesta siirtomaapolitiikasta löytää, kuin Ukrainan energiavarojen saaminen Euroopan Unionin eliitin hallintaan?"

        Tälle kommentille tuli kritiikkinä, että siirtomaapolitiikka perinteisesti oli hyväksikäyttöä eikä kumppanuutta, jota EU markkinoi.

        "1) demokratia, hyvä hallinto ja vakaus"

        Näistä teemoista, Ukrainan ja itäblokki tietenkin pitää kaikkia kohtia parempana kuin Venäjän kytkökseessä, mutta länsimaisesti ovat jo nyt "murtuneet" käsitteet: demokratia ja vakaus. Jälkimmäinen tuottaa suoraan työttömyyttä ja köyhyyttä, kun käytetään vakauttamisvälineitä rahapolitiikassa.

        Köyhyys tuottaa epävakautta.

        1930-luvun lama
        http://fi.wikipedia.org/wiki/1930-luvun_lama

        Eurooppa 1943 linkkejä:

        http://opinnot.internetix.fi/fi/materiaalit/hi/hi2/6_toinen_maailmansota/11_kartta_eurooppa1943_45?C:D=gjlO.exVj&m:selres=gjlO.exVj

        https://www.google.fi/search?q=1943 Euroopan rajat&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GVXKU9yZBqu9ygODhoKgAw&ved=0CFgQsAQ&biw=1920&bih=960

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Toinen_maailmansota


      • osa 1.
        Rooman valtakunta kirjoitti:

        Tämä oli oikein hyvä löytö "EU:n laajennusoperaatioista"

        "> Israel me vielä otetaan, mutta se on sitten siinä.

        EU:lla on omat suunnitelmansa maailman valloittamisesta.

        Ja niinkuin aina - demokratian nimissä.


        Suomi painottaa tiekartassa yhteisiä arvoja ja sitoumuksia. Demokratia, ihmisoikeudet ja kansalaisyhteiskunta ovat keskeisiä arvoja.

        EU:n itäinen kumppanuus (lyhenne IK, englanniksi Eastern Partnership, EaP) muodostaa Euroopan naapuruuspolitiikan (ENP, European Neighbourhood Policy) itäpuolen. Kuusi itäistä kumppania ovat Armenia, Azerbaidzhan, Georgia, Moldova, Ukraina ja Valko-Venäjä. Toisen puolen naapuruuspolitiikasta muodostavat EU:n eteläiset kumppanit, joihin kuuluu 11 Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maata Välimeren unionista.

        Itäinen kumppanuus perustettiin Puolan ja Ruotsin aloitteesta Prahan huippukokouksella toukokuussa 2009.

        http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=E 78/2012&base=ueasia&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WORD


        Nyt kun itärintama tyssäsi, todennäköisesti viisaat neitsyet vievät meitä seuraavaksi Afrikkaan. Siellä odottaa 11 "kumppania" rikasta valloittajaansa."

        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/message.jspa?messageID=6378868#6378868

        Muuten joku piti Kauppalehden keskusteluissa ZeroHedgen juttuja jonkun venäläisen uutistoimiston heijastuminen. No, ZeroHedgen monet uutiset on kasattu globaalitasolla niin, että paikalliset toimittajat lähettävät sinne ainakin blogeina niitä tarinoitaan.

        Onpa tänne tullut nyt loistavia kirjoituksia. Kiitos niistä! Laitan tästä Rooman valtakunnasta otteita eräästä Yliopiston oppikirjasta, joka on kirjoitettu 70-luvulla, ja on tiivistetty selonteko Euroopan yli 2000 vuoden historiasta. Nimenäkin on jo tuolloin ollut: Pyrkimykset maailmanjärjestyksen aikaansaamiseen.

        Laitan referaattia koskien ed. mainittua kirjaa ja siinä olevaa prof. Patrick Bruunin artikkelia

        Rooma rauhanomaisen rinnakkainelon luojana.

        Foedus oli termi, jota roomalaiset käyttivät sopimuksista joita allekirjoitettiin eri valtioiden välillä, ja allekirjoitus suoritettiin valtioiden poliittisten elinten edustajien kesken. Henkilökohtaisista, valtiollisista suhteista käytettiin nimitystä Clientela, jolloin kyseinen nimetty henkilö pääsi toisen poliittisen henkilön suojelukseen toisessa valtiossa.

        Rooman vallanajan järjestelmä perustettiin tällaisiin kirjallisiin keskinäisiin sopimuksiin sekä poliittisiin suojelusuhteisiin, ja näin sitä voitiin kutsua järjestelmäksi. Tällä järjestelmällä Rooman onnistui luoda itselleen Imperium Romanum ydin- ja tukialueineen. Järjestelmän lähtökohtana oli Latinalaisliiton jäsenyys (vrt. EU) ja Rooma sai vallattua johtavan aseman liiton piirissä (EPP:n suhde tällä hetkellä EU:ssa enemmistöpaikoin sekä neuvoston, komission ja toimielimien johtohenkilöpaikat).

        Kun kuului liittoon sai suosituimmuusaseman suhteessa liikkumiseen ja kaupankäyntiin. Rooman johtoaseman turvin Rooma pystyi myöntämään Rooman kansalaisuuksia myös muille. Elämää pyrittiin sitomaan tarkkoihin muotoihin ja säädöksiin. Valtaa täsmennettiin ja laajennettiin kansainvälisin, laki- ja oikeussopimuksin.

        jatkuu


      • osa 2.
        osa 1. kirjoitti:

        Onpa tänne tullut nyt loistavia kirjoituksia. Kiitos niistä! Laitan tästä Rooman valtakunnasta otteita eräästä Yliopiston oppikirjasta, joka on kirjoitettu 70-luvulla, ja on tiivistetty selonteko Euroopan yli 2000 vuoden historiasta. Nimenäkin on jo tuolloin ollut: Pyrkimykset maailmanjärjestyksen aikaansaamiseen.

        Laitan referaattia koskien ed. mainittua kirjaa ja siinä olevaa prof. Patrick Bruunin artikkelia

        Rooma rauhanomaisen rinnakkainelon luojana.

        Foedus oli termi, jota roomalaiset käyttivät sopimuksista joita allekirjoitettiin eri valtioiden välillä, ja allekirjoitus suoritettiin valtioiden poliittisten elinten edustajien kesken. Henkilökohtaisista, valtiollisista suhteista käytettiin nimitystä Clientela, jolloin kyseinen nimetty henkilö pääsi toisen poliittisen henkilön suojelukseen toisessa valtiossa.

        Rooman vallanajan järjestelmä perustettiin tällaisiin kirjallisiin keskinäisiin sopimuksiin sekä poliittisiin suojelusuhteisiin, ja näin sitä voitiin kutsua järjestelmäksi. Tällä järjestelmällä Rooman onnistui luoda itselleen Imperium Romanum ydin- ja tukialueineen. Järjestelmän lähtökohtana oli Latinalaisliiton jäsenyys (vrt. EU) ja Rooma sai vallattua johtavan aseman liiton piirissä (EPP:n suhde tällä hetkellä EU:ssa enemmistöpaikoin sekä neuvoston, komission ja toimielimien johtohenkilöpaikat).

        Kun kuului liittoon sai suosituimmuusaseman suhteessa liikkumiseen ja kaupankäyntiin. Rooman johtoaseman turvin Rooma pystyi myöntämään Rooman kansalaisuuksia myös muille. Elämää pyrittiin sitomaan tarkkoihin muotoihin ja säädöksiin. Valtaa täsmennettiin ja laajennettiin kansainvälisin, laki- ja oikeussopimuksin.

        jatkuu

        Roomalaisvalloitus aloitettiin sopimalla erilaisia keskinäisiä sopimuksia runsaasti. Vastapuolen rattaisiin lyötiin kiiloja lupaamalla etuuksia ja sopimuksia heidän vastapuolelleen, jos he liittoutuvat Rooman kanssa. Voitettu maa liitettiin Roomaan, asukkaista tuli roomalaisia ja vihollinen muutettiin ystäväksi lupaamalla erioikeuksia ja erilaista apua suhteessa ei rooman imperiumiin kuuluville. Tämän jälkeen "valloitetun" alueen sisälle perustettiin erilaisia roomalaisia yhdyskuntia, joiden poliittinen asema oli tarkkaan määritelty. Oli myös toinen poliittinen järjestelmä vallatun alueen rajalla, johon sijoitettiin roomalaisia perheitä eräänlaiseen tarkkailu- ja etuvartioasemaan, ja heidän poliittinen tehtävänsä oli erilainen kuin siirtokunnan, joka perustettiin vallatun maan sisälle. Näin soluttamalla onnistuttiin luomaan tilanne, että maantieteellisesti missään ei voinut muodostua Rooman vastaista yhteistä rintamaa. Koko alue oli sidottu toisiinsa erilaisin sopimuksin, lupauksin ja erikoisoikeuksin. Kyseessä oli divide et impera -periaate, jolla idean vastustajien leirit hajoitettiin.

        Nämä tapahtumat sijoittuvat siis jo yli 2000 vuoden taakse, ja n. 200 vuotta ennen ajanlaskumme alkua Rooman imperiumi oli saanut haltuunsa tribuksiksi nimettyjä alueita lukemattoman määrän, joista edustajat kokoontuivat sovitusti Roomassa äänestämässä yhteisistä asioista ainakin näennäisen demokraattisesti. Tribukset eivät maantieteellisesti noudattaneet yhteistä linjaa, vaan välissä saattoi olla alueita, jotka eivät kuuluneet Rooman imperiumiin (kuten Euroopassa on maita, jotka eivät kuulu Euroopan Unioniin).

        Rooma esiintyi vapauttajana, koska ei sodalla alistanut valloittamaansa aluetta valtaansa, Rooma vain ilmoittautui jonkun suojelijaksi, ja vaati vastapalveluksi kuuliaisuutta. Kyseessä on poliittinen ratkaisu, joka on tutkija Badian mukaan syntynyt jo 201 eKr. - "jolloin senaatti keksi ajatuksen kreikkalaiskaupunkien suojelemisesta kuningasvaltaa vastaan".


      • osa 3.
        osa 2. kirjoitti:

        Roomalaisvalloitus aloitettiin sopimalla erilaisia keskinäisiä sopimuksia runsaasti. Vastapuolen rattaisiin lyötiin kiiloja lupaamalla etuuksia ja sopimuksia heidän vastapuolelleen, jos he liittoutuvat Rooman kanssa. Voitettu maa liitettiin Roomaan, asukkaista tuli roomalaisia ja vihollinen muutettiin ystäväksi lupaamalla erioikeuksia ja erilaista apua suhteessa ei rooman imperiumiin kuuluville. Tämän jälkeen "valloitetun" alueen sisälle perustettiin erilaisia roomalaisia yhdyskuntia, joiden poliittinen asema oli tarkkaan määritelty. Oli myös toinen poliittinen järjestelmä vallatun alueen rajalla, johon sijoitettiin roomalaisia perheitä eräänlaiseen tarkkailu- ja etuvartioasemaan, ja heidän poliittinen tehtävänsä oli erilainen kuin siirtokunnan, joka perustettiin vallatun maan sisälle. Näin soluttamalla onnistuttiin luomaan tilanne, että maantieteellisesti missään ei voinut muodostua Rooman vastaista yhteistä rintamaa. Koko alue oli sidottu toisiinsa erilaisin sopimuksin, lupauksin ja erikoisoikeuksin. Kyseessä oli divide et impera -periaate, jolla idean vastustajien leirit hajoitettiin.

        Nämä tapahtumat sijoittuvat siis jo yli 2000 vuoden taakse, ja n. 200 vuotta ennen ajanlaskumme alkua Rooman imperiumi oli saanut haltuunsa tribuksiksi nimettyjä alueita lukemattoman määrän, joista edustajat kokoontuivat sovitusti Roomassa äänestämässä yhteisistä asioista ainakin näennäisen demokraattisesti. Tribukset eivät maantieteellisesti noudattaneet yhteistä linjaa, vaan välissä saattoi olla alueita, jotka eivät kuuluneet Rooman imperiumiin (kuten Euroopassa on maita, jotka eivät kuulu Euroopan Unioniin).

        Rooma esiintyi vapauttajana, koska ei sodalla alistanut valloittamaansa aluetta valtaansa, Rooma vain ilmoittautui jonkun suojelijaksi, ja vaati vastapalveluksi kuuliaisuutta. Kyseessä on poliittinen ratkaisu, joka on tutkija Badian mukaan syntynyt jo 201 eKr. - "jolloin senaatti keksi ajatuksen kreikkalaiskaupunkien suojelemisesta kuningasvaltaa vastaan".

        Kuninkaat oli välttämätöntä pelata pois, jotta "ystävämaat" (amici Romanorum) voitiin liittää täysivaltaisesti Rooman imperiumiin - kuninkaat eivät olleet luonnollisestikaan kovin innokkaita tällaisen itsenäisen vallan luovuttamisesta jollekin imperiumille eli kolmannelle taholle. (Suomen uuteen perustuslakimuutokseen on nyt otettu tämä kohta - merkittäväkään toimivallan luovuttaminen kolmannelle taholle on mahdollinen, eikä riko perustuslakia)

        Valloitus tapahtui siten, että Rooman imperiumin patronus - vaikutusvaltainen henkilö - otti suojelukseensa (järjestelmä tunnetaan nimellä clientela) vieraan vallan alueelta poliittisen henkilön, jota hän auttoi monin eri tavoin ja vaati sitten avustaan ja tuestaan vastapalveluksia.

        (Oletettavasti Katainen on juuri tällainen EPP puolueen klientti - kuten myös muidenkin maiden vastaavat henkilöt, joiden menestymisen myötä EPP puolue saa aina uuden tähden karttaansa, joka luultavasti ei enää ole julkisesti nähtävissä, ja joita EPP puolue ilmoittaa suosivansa eri maissa ja auttavansa jopa taloudellisesti poliittiseen voittoon vaaleissa. Poliisin ilmoituksen mukaan Luxemburgistahan on löytynyt nämä poliittisiin tarkoituksiin määritellyt tilit (Sarkozyn mafiamainen Karachi-skandaali - ja vastaavaa pyykinpesua salaisista politiikan rahoitustileistä käydään parhaillaan myös Espanjassa - liittyen firmojen Heine ja Eurolux-perustamisasiakirjoihin, ja varojen käyttämiseen poliittisiin tarkoituksiin toisissa maissa.)

        Tämän klienttisysteemin kautta oli taattua, että jokainen valtio tai kaupunki oli jonkin sotapäällikön kautta osana Rooman imperiumia. (Vrt. aikaisemmin kerrotut EPP-puolueen ulkoministeri- ja puolustusministeritapaamiset 2 tuntia ennen virallista EU-kokousta, joissa he sopivat tulevat päätökset, sekä ulkoministeritapaamisissa EU:n virallisen ulkopoliittisen linjauksen ja sen, että mitkä maat otetaan seuraavaksi Euroopan Unioniin.)

        Tällainen Roman imperiumin hyödyn eteen toimivaa henkilöä kutsuttiin amicus Romanorumiksi. Käytännössä tämä merkitsi sitä, että amicus Romanorum jatkuvasti ja aktiivisesti sotkeutui paikallispolitiikkaan tukemalla tai junttaamalla sellaisia puoluejohtajia, jotka olivat roomalaismielisiä ja kuuliaisia klienttejä. Tällä tavalla Rooman imperiumille ei tullut lainkaan sotakustannuksia maiden valloittamisesta.


      • loppukommentti
        osa 3. kirjoitti:

        Kuninkaat oli välttämätöntä pelata pois, jotta "ystävämaat" (amici Romanorum) voitiin liittää täysivaltaisesti Rooman imperiumiin - kuninkaat eivät olleet luonnollisestikaan kovin innokkaita tällaisen itsenäisen vallan luovuttamisesta jollekin imperiumille eli kolmannelle taholle. (Suomen uuteen perustuslakimuutokseen on nyt otettu tämä kohta - merkittäväkään toimivallan luovuttaminen kolmannelle taholle on mahdollinen, eikä riko perustuslakia)

        Valloitus tapahtui siten, että Rooman imperiumin patronus - vaikutusvaltainen henkilö - otti suojelukseensa (järjestelmä tunnetaan nimellä clientela) vieraan vallan alueelta poliittisen henkilön, jota hän auttoi monin eri tavoin ja vaati sitten avustaan ja tuestaan vastapalveluksia.

        (Oletettavasti Katainen on juuri tällainen EPP puolueen klientti - kuten myös muidenkin maiden vastaavat henkilöt, joiden menestymisen myötä EPP puolue saa aina uuden tähden karttaansa, joka luultavasti ei enää ole julkisesti nähtävissä, ja joita EPP puolue ilmoittaa suosivansa eri maissa ja auttavansa jopa taloudellisesti poliittiseen voittoon vaaleissa. Poliisin ilmoituksen mukaan Luxemburgistahan on löytynyt nämä poliittisiin tarkoituksiin määritellyt tilit (Sarkozyn mafiamainen Karachi-skandaali - ja vastaavaa pyykinpesua salaisista politiikan rahoitustileistä käydään parhaillaan myös Espanjassa - liittyen firmojen Heine ja Eurolux-perustamisasiakirjoihin, ja varojen käyttämiseen poliittisiin tarkoituksiin toisissa maissa.)

        Tämän klienttisysteemin kautta oli taattua, että jokainen valtio tai kaupunki oli jonkin sotapäällikön kautta osana Rooman imperiumia. (Vrt. aikaisemmin kerrotut EPP-puolueen ulkoministeri- ja puolustusministeritapaamiset 2 tuntia ennen virallista EU-kokousta, joissa he sopivat tulevat päätökset, sekä ulkoministeritapaamisissa EU:n virallisen ulkopoliittisen linjauksen ja sen, että mitkä maat otetaan seuraavaksi Euroopan Unioniin.)

        Tällainen Roman imperiumin hyödyn eteen toimivaa henkilöä kutsuttiin amicus Romanorumiksi. Käytännössä tämä merkitsi sitä, että amicus Romanorum jatkuvasti ja aktiivisesti sotkeutui paikallispolitiikkaan tukemalla tai junttaamalla sellaisia puoluejohtajia, jotka olivat roomalaismielisiä ja kuuliaisia klienttejä. Tällä tavalla Rooman imperiumille ei tullut lainkaan sotakustannuksia maiden valloittamisesta.

        Professorin loppukommentti hänen omin sanoin:

        "Voitaisiin sanoa, että roomalaisten johtavana periaatteena oli vastarinnan toimintaedellytysten heikentäminen. Jos ajatellaan Italian niemimaan valloittamista ja hallitsemista, äsken mainittu hajakeskityksen pariaate toimi aivan mainiosti. Vaihtoehto olisi ollut niemimaan miehittäminen ja alistaminen sotilashallinnolle. Nyt solmittiin ystävyyssopimuksia strategisesti avainasemassa olevien kaupunkivaltioiden kanssa tai - jos halukasta ei löytynyt - perustettiin latinalaiskolonia tilanteen vaatimaan seutuun; sinne siis lähetettiin 2000 latinalaisheimolaista perheineen, joista pääosa oli roomalaisia, asuttamaan seutua ja rakentamaan kaupunkia, uutta roomalaista tukikohtaa." (Prof. Patrick Bruun)


      • taustaa
        loppukommentti kirjoitti:

        Professorin loppukommentti hänen omin sanoin:

        "Voitaisiin sanoa, että roomalaisten johtavana periaatteena oli vastarinnan toimintaedellytysten heikentäminen. Jos ajatellaan Italian niemimaan valloittamista ja hallitsemista, äsken mainittu hajakeskityksen pariaate toimi aivan mainiosti. Vaihtoehto olisi ollut niemimaan miehittäminen ja alistaminen sotilashallinnolle. Nyt solmittiin ystävyyssopimuksia strategisesti avainasemassa olevien kaupunkivaltioiden kanssa tai - jos halukasta ei löytynyt - perustettiin latinalaiskolonia tilanteen vaatimaan seutuun; sinne siis lähetettiin 2000 latinalaisheimolaista perheineen, joista pääosa oli roomalaisia, asuttamaan seutua ja rakentamaan kaupunkia, uutta roomalaista tukikohtaa." (Prof. Patrick Bruun)

        Kirja on siis kirjoitettu jo vuonna 1977 - paljon aikaisemmin kuin Suomi liittyi Euroopan Unioniin. Ja etsimällä löytää näitä valtioiden sisälle rakennettuja "latinalaiskoloneja" poliittiseen työhön vaikka kuinka paljon, joita voidaan kutsua myös tiedotustoimistoiksi tai järjestötoiminnaksi. Iso osa järjestelmää näkyy myös tällä sivulla.

        http://en.wikipedia.org/wiki/European_People's_Party


      • rahahistoria
        EtsittySoveltLink kirjoitti:

        Köyhyys tuottaa epävakautta.

        1930-luvun lama
        http://fi.wikipedia.org/wiki/1930-luvun_lama

        Eurooppa 1943 linkkejä:

        http://opinnot.internetix.fi/fi/materiaalit/hi/hi2/6_toinen_maailmansota/11_kartta_eurooppa1943_45?C:D=gjlO.exVj&m:selres=gjlO.exVj

        https://www.google.fi/search?q=1943 Euroopan rajat&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GVXKU9yZBqu9ygODhoKgAw&ved=0CFgQsAQ&biw=1920&bih=960

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Toinen_maailmansota

        Oma näkemykseni on se, että Eurooppa laajenee Afrikkaan, koska tiedän EU:ssa jo sovitun, että tarvittaessa myös Afrikka voidaan lukea Euroopaksi.

        Siksi toiseksi siellä on liike-elämälle aivan mittaamattomat kulutuspotentiaalit, jotka pitäisi saada käyttöön, mutta ilmeisesti tämä epävakaa rahoitustilanne - siis jos lainataan Afrikkaan, niin saadaanko lainarahat takaisin, liittyy tähän tehtyy Luxemburgin yksityissijoitusrahastoon (kriisimaiden pysyvä vakausväline, nimi huijausta), josta voidaan lainata rahaa mihin päin maailmaa vain.

        Suomi on pääomittamassa sekä myös uudelleen pääomittamisvastuussa, jos rahaa katoaa vuoden 2012 valtiovarainministeriön tiedon mukaan 13 miljardilla - en tiedä, onko summaa nostettu tuon ajankohdan jälkeen.

        Siellä oli myös tieto, että kun ko. rahasto lainaa IMF:ltä, niin suomalaiset takaavat tämänkin lainan.

        Tämähän liittyy ketjuun Onko kolme A:ta huijausta?, johon olen laittanut tiedot, että ko. rahastoa takaa vain AAA-luokan maat, ja siellä on tieto myös, että noin kuukauden kuluttua, kun eduskunta hyväksyi tämän "pysyvän vakausvälineen" - tai siis tuon yksityisen Luxemburgin sijoitusrahaston - Suomi olikin ainoa AAA-luokan maa. Uutinen löytyy otsikolla Nyt saa huolestua.

        Nämähän liittyy kaikki tuohon valtionvarainministeri Kataisen juttuihin, sekä EPP:ssä johtamaan finanssikriisisysteemi EcoFiniin ja myöhemmin sitoumuksiin pääministerin ominaisuudessa, kun lautaskiistan jälkeen valta siirrettiin pääministerille EU-kokouksista.

        Kyse on siis Eurooppa-neuvoston toiminnasta.


      • Näin Tuli Julkis
        Multiviiksinen kaver kirjoitti:

        Osittain tuo edellinen vallan siirtyminen ja yhteishenki olla ns. euro-fiilinen juontaa juurensa sellaisesta "siististä", 1980-1990-luvun tyylistä olla juppihenkinen, oikeaoppinen, koulutettu, itsetietoinen suomalainen, vaikka olisi perua mistä puolueesta tahansa. SIlloin oltiin kauhean samantyylisiä ja ensi kertaa ei tarvinnut kantaa landepaukun leimaa, jos oli jotain muuta kuin city-puoleiden kannattaja (kok, dem, vihr, vas), sai olla myös varakas ja omistaa suuren, mustan maasturin yms. Jotenkin niin, ettei Koiviston tai Halosen äänestäminen tuntunut enää kovin vasemmistolaiselta ja puhuttiin modernista, uudesta maailmasta, kun tarkoitettiin EU:ta, tai silloin EY:ta.

        Kuinka paljon Eurooppa voi laajentua?
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242387&tstart=0

        "> Lyhytviiksinen kaveri odottaa kaapissa uutta
        > tulemistaan..."

        "Lyhytviiksisen kaverin unelma on pikkuhiljaa edennyt, nyt vain eri miesten vetämänä ja pikku hiljaa hivuttamalla...
        Rajat alkaa muistuttaa aika hyvin vuoden 1943 linjoja, juuri ennen käännettä perikatoon.

        Katsotaan, kuinka pitkälle tämä unelma pääsee.. "

        1980-luku muistuu mieleen, kun nuorempi ikäluokka halusi tietoisesti olla vaurasta ja ottaa hajurakoa vahempiin ikäpolviin, joiden radikaalius oli melkein aina jotain vsemmistolaisuutta tai kovaa rokkikulttuuria. Nuoremmat halusivat edustaa siistiä "jakkupuku- tai puku-tyyliä, kävivät rentoutumassa Alpeilla ja kotimaassakin omassa seurassa laskettelukeskuksissa", hankkivat porvarillisen ammatin, jolla varmasti saisi kunnon leipätyön eikä mitään sosiaalitieteen koulutuspaikkaa yliopistosta.

        Kun yliopisto alkoi kouluttaa ja nostaa sosiaalipolitiikkaa (varmaan myös laki saatu tuohon aikaan sosiaaliturvan laajenemisesta), tutkijoista tuli trendityyppejä, kelan uudistukset saivat mallia niin "tasa-arvoisesta" Ruotsin kansankodista ja näin myös kasvatustiede ja päivähoito-opit vahvistuivat ja niillekin tuli upeita virkoja julkishallintoon. Monissa yliopistoissa johtava opinala oli joko kasvatustiede tai sosiaalitieteet, joilla oli isot määrärahat ja tutkimuksia levitettiin mm. Viroon sekä muualle ulkomaille, tutkijat tulivat Suomeen vaihtoon jollain rahoituksella.

        Sen jälkeen julkissektori on paisunut paisumistaan, yhä enemmän myös kauppatieteet raivasivat tilaa itseelleen mm. yliopistoilla. Julkinen sektori turposi yhä enemmän ja näille tutkijoille EU ja euro-politikointo on ollut selvään bonusta entisten "voittokulkujen" päälle. Etevä pärjää samanlaisessa, teoreettisessa byrokratiassa tekemällä sitä samaa, jota teki jo Suomen yliopistoissa tutkijana.


      • Huh huh yhtäläisyys
        loppukommentti kirjoitti:

        Professorin loppukommentti hänen omin sanoin:

        "Voitaisiin sanoa, että roomalaisten johtavana periaatteena oli vastarinnan toimintaedellytysten heikentäminen. Jos ajatellaan Italian niemimaan valloittamista ja hallitsemista, äsken mainittu hajakeskityksen pariaate toimi aivan mainiosti. Vaihtoehto olisi ollut niemimaan miehittäminen ja alistaminen sotilashallinnolle. Nyt solmittiin ystävyyssopimuksia strategisesti avainasemassa olevien kaupunkivaltioiden kanssa tai - jos halukasta ei löytynyt - perustettiin latinalaiskolonia tilanteen vaatimaan seutuun; sinne siis lähetettiin 2000 latinalaisheimolaista perheineen, joista pääosa oli roomalaisia, asuttamaan seutua ja rakentamaan kaupunkia, uutta roomalaista tukikohtaa." (Prof. Patrick Bruun)

        Olipa kertomus, kiitos referoinnista, säästyi aikaa ja paljon. Olen muuten huomannut jo ainakin 2010, joidenkin kieskustelijoiden käyttävän fraasia:
        "divide et impera", ehkäpä latinalaiset termit on joutunut tsekkailemaan.

        En ole itse ollut perillä siitä, miten Rooman valtakunta laajeni, täydellinen kopio siis tämä nykyinen EU. Sen muistan, että ympäriristöasioihin syntyi kuuluisa klubi, jonka nimi oli Rooman klubi. Voisi hyvinkin kuvitella, että ympäristöhankkeiden yhteydessä on ollut myös liikkeellä tai leuttu lehdistä ko. hankkeesta haliinnollisissa piireissä. Politrukkeja on voinut kiinnostava ajattelutapa, kansainvälisestä ympäristötoiminnasta. Ja sen lisäksi, ei täällä pohjoisen oloissa ole ollut tiedossa sisäpiiritrendit, lukuunottamatta jotain sosialistista internationaalia, joka liikkui ulkomailla. Minullakin oli tuttuja niissä kesätapaamisissa, muuta en tiedä kuin että he olivat jo hyvin varhain ulkomailla kokouksissa, joskus Teiniliiton aikoihin.


      • Mysteeri uno
        loppukommentti kirjoitti:

        Professorin loppukommentti hänen omin sanoin:

        "Voitaisiin sanoa, että roomalaisten johtavana periaatteena oli vastarinnan toimintaedellytysten heikentäminen. Jos ajatellaan Italian niemimaan valloittamista ja hallitsemista, äsken mainittu hajakeskityksen pariaate toimi aivan mainiosti. Vaihtoehto olisi ollut niemimaan miehittäminen ja alistaminen sotilashallinnolle. Nyt solmittiin ystävyyssopimuksia strategisesti avainasemassa olevien kaupunkivaltioiden kanssa tai - jos halukasta ei löytynyt - perustettiin latinalaiskolonia tilanteen vaatimaan seutuun; sinne siis lähetettiin 2000 latinalaisheimolaista perheineen, joista pääosa oli roomalaisia, asuttamaan seutua ja rakentamaan kaupunkia, uutta roomalaista tukikohtaa." (Prof. Patrick Bruun)

        Joskus käy mielessä, että mitä sitten, jos tämä ryhmä on tehnyt "tuulentuvan". Ja miten tällainen voisi päättyä. Miksi oikeudentajua ei ole? Miten voidaan uskotella itselle, että "hyvää" riittää jaettavaksi kaikille?

        ks. kuva: Electoral manifesto
        Kuvateksti: Pitämässään 2009 kongressissa, Varsovassa, EPP hyväksyi Barroson toiseksi kaudeksi komission puheenjohtajaksi.

        http://en.wikipedia.org/wiki/European_People's_Party

        Tuulentupa selityksiä:

        Synonyymisanakirja:
        utopia

        Sivistyssanakirja: utopia
        utopia

        mahdoton haavekuvitelma

        haaveellinen (maailmanparannus)suunnitelma. esim. Sydämensiirrot eivät enää ole utopiaa. On pelkkää utopiaa kuvitella, että - -. Utopia ikuisesta rauhasta.

        Synonyymisanakirja: utopia
        utopia

        kuvitelma, haave, haaveellisuus, tuulentupa, utopie, haave-, harha-, illuusio.

        http://synonyymi.net/index.php?page=1267&kirjain=T

        Tuulentupa haave, illusio, kuvitelma, pilvilinna, toiveuni, unelma, utopia, utukuva


      • NisulaToivolaTapiola
        loppukommentti kirjoitti:

        Professorin loppukommentti hänen omin sanoin:

        "Voitaisiin sanoa, että roomalaisten johtavana periaatteena oli vastarinnan toimintaedellytysten heikentäminen. Jos ajatellaan Italian niemimaan valloittamista ja hallitsemista, äsken mainittu hajakeskityksen pariaate toimi aivan mainiosti. Vaihtoehto olisi ollut niemimaan miehittäminen ja alistaminen sotilashallinnolle. Nyt solmittiin ystävyyssopimuksia strategisesti avainasemassa olevien kaupunkivaltioiden kanssa tai - jos halukasta ei löytynyt - perustettiin latinalaiskolonia tilanteen vaatimaan seutuun; sinne siis lähetettiin 2000 latinalaisheimolaista perheineen, joista pääosa oli roomalaisia, asuttamaan seutua ja rakentamaan kaupunkia, uutta roomalaista tukikohtaa." (Prof. Patrick Bruun)

        Suomesta on lähdetty ennenkin perustamaan ihanneyhteisöjä.

        Amerikansiirtolaisuuden historiaa ja taustaa

        "Aikoinaan siirtolaisuus oli kollektiivista. Suomalaiset muuttivat asumaan yhteisille seuduille, tavallisesti Yhdysvaltojen pohjoisosiin. Oma väki huolehti maahan tulleiden kotouttamisesta. Myös Yhdysvaltoihin perustettiin muutamia utopistisia ihanneyhteisöjä. Työväenliikkeen osuustoiminta-aate synnytti Kaliforniaan osuusfarmin, joka perustettiin vuonna 1912 ja Georgiaan osuusfarmin vuonna 1921.[8] Sotien aikana amerikansuomalaiset auttoivat merkittävästi entistä kotimaataan yksityisesti sekä erityisten järjestöjen välityksellä."

        Amerikansuomalaiset
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikansuomalaiset

        "Suomalaisten suosimat alueet

        Merkittävä suomalaiskeskittymä on Michiganin yläniemimaalla. Copper Countrylla (Kuparisaari) sijaitsevaa Hancockia voi kutsua suomalaisten pääkaupungiksi, sillä siellä on toiminut suomenkielinen, alkujaan pappeja kouluttanut Suomi Opisto, nykyiseltä nimeltään Finlandia University. Suomalaissiirtolaisten perinteiden tallentaja Finnish American Heritage Center toimii niin ikään Hancockissa.[9]

        Hancockin lähistöllä on lukuisia suomalaiskyliä, muun muassa Nisula, Toivola ja Tapiola."

        Kommuuni
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kommuuni

        "Kommuuni tarkoittaa yhteistaloudessa asuvaa ryhmää tai hallinnollista yhteisöä.[1]

        Kommuunit perustuvat yleensä asukkaiden yhteiselle maailmankatsomukselle, oli se sitten uskonnollinen, poliittinen tai vaikkapa ekologinen. Joskus kommuunit liittyvät kommunismiin ja sosialismiin. Tunnettuja kommuuneja ovat olleet muun muassa Neuvostoliiton valtionkommuunit, Kiinan kansantasavallan kansankommuunit, ja esimerkiksi israelilaiset kibbutsit.

        Historiallisesti sanalla viitataan Pariisin kommuuniin, joka oli Ranskassa pari kuukautta vuonna 1871 toiminut vallankumoushallitus.[2]"

        Utopia
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Utopia
        " Utopia (muinaiskreikan kieltävä etuliite u- sekä topos ’paikka’ – sananmukaisesti siis ”paikka, jota ei ole”) tarkoittaa jonkinlaista tulevaisuuden ihanneyhteiskuntaa. Sävyltään se yleensä liittyy oikeisto- tai vasemmistoutopioihin tai uskontoon. Termi tulee Thomas Moren samannimisestä kirjasta, jossa hän kuvaa omaa ihannekuvaansa kollektivistisesta yhteiskunnasta. Tämän jälkeen termiä on käyttänyt muun muassa Karl Marx pilkatessaan 1800-luvun alkupuolen sosialistisia teoreetikoita utopistisiksi sosialisteiksi. Myöhemmin termi utopia on laajentunut tarkoittamaan yleisesti jonkun henkilön ihannekuvaa yhteiskunnasta ja siitä, kuinka asioiden tulisi olla. Utopian vastakohtana on dystopia eli antiutopia.

        Utopia saattaa ihanteena olla idealistinen tai käytännönläheinen, mutta erityisesti arkikielessä termi viittaa yleensä optimistiseen, idealistiseen ja mahdottomaan täydellisyyteen. Kutsuttaessa jotakuta utopistiksi tarkoitetaan usein, että hän on niin sanottu taivaanrannan maalari, joka ei ymmärrä tai ajattele realiteetteja.

        Nykyisin utopialla ymmärretään yleensä yhteiskunnallista tilaa, mutta perinteisen myytin mukaan utopia on käsitetty maagisena paikkana, jonka sijainti on tuntematon tai jonne pääsy on sallittu vain valituille. Tällaisen utopiamyytin ilmentymiä ovat Atlantis, Eldorado, Shangri-La ja Paratiisi. Kuvitteellisten lisäksi on koko joukko konkreettisia ihanneyhteiskuntayrityksiä. Suomalaiset ovat perustaneet niitä toistakymmentä. Tunnetuimmat olivat Sointula Kanadassa, Colonia Finlandesa Argentiinassa ja Penedo Brasiliassa.

        Koska utopia tarkoittaa onnelaa tai ihanneyhteiskuntaa, utopiakertomusten juuret ovat uskonnollisessa perinteessä, sillä erilaiset taivaskäsitykset luvatusta maasta kuuluvat moneen uskontoon. Tuonpuoleisista, harvoille ja valituille kuuluvista taivas- ja paratiisikäsityksistä poiketen utopiassa ihmiset voivat itse luoda ihanneyhteiskunnan määrätietoisella työllään."


      • Sointula
        loppukommentti kirjoitti:

        Professorin loppukommentti hänen omin sanoin:

        "Voitaisiin sanoa, että roomalaisten johtavana periaatteena oli vastarinnan toimintaedellytysten heikentäminen. Jos ajatellaan Italian niemimaan valloittamista ja hallitsemista, äsken mainittu hajakeskityksen pariaate toimi aivan mainiosti. Vaihtoehto olisi ollut niemimaan miehittäminen ja alistaminen sotilashallinnolle. Nyt solmittiin ystävyyssopimuksia strategisesti avainasemassa olevien kaupunkivaltioiden kanssa tai - jos halukasta ei löytynyt - perustettiin latinalaiskolonia tilanteen vaatimaan seutuun; sinne siis lähetettiin 2000 latinalaisheimolaista perheineen, joista pääosa oli roomalaisia, asuttamaan seutua ja rakentamaan kaupunkia, uutta roomalaista tukikohtaa." (Prof. Patrick Bruun)

        Suomalaiset ihannesiirtokunnat
        http://www.sosiomedia.fi/utopia/suomi_artikkeli.htm

        Sointula
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Sointula

        "Sointula on suomalaisten siirtolaisten 1900-luvun alussa Kanadaan perustama yhteisö Malcolmin saarella Brittiläisessä Kolumbiassa. Saari sijaitsee Tyynenmeren rannikolla Vancouverinsaaren ja mantereen välisessä salmessa, noin 300 kilometrin päässä Vancouverin kaupungista. Sointula on tunnettu pitkistä osuustoiminnan ja yhteisöllisyyden perinteistään. Saarella on noin 800 asukasta (2005). Pääelinkeino on kalastus. Sointulassa on museo sekä provinssin vanhin osuuskauppa, joka perustettiin vuonna 1909.

        Sointulan historia

        Sointula sai alkunsa Brittiläisessä Kolumbiassa Nanaimon kaivosalueella asuneiden suomalaissiirtolaisten unelmasta elää omavaraisesti ja itsenäisesti. Siirtolaisten ryhmä otti yhteyttä inkeriläiseen Matti Kurikkaan, teosofis-sosialistiseen kirjailijaan ja sanomalehtimieheen (Työmies-lehti), joka saapui Nanaimoon vuonna 1900. Kurikan johdolla perustettiin vuonna 1901 osuuskunta Kalevan Kansa Colonization Company ja lehti Aika . Siirtolaisten ryhmä aloitti myös neuvottelut Brittiläisen Kolumbian paikallishallinnon kanssa maan ostamisesta. Kurikan ystävä A. B. Mäkelä saapui Suomesta auttamaan hankkeessa. Ennen Sointulaa Kurikka oli yrittänyt perustaa Chillagoen ihanneyhdyskuntaa Australiaan, mutta siellä hanke oli kariutunut riitoihin ja ankariin trooppisiin olosuhteisiin.

        Sopimukseen päästiin 27. marraskuuta 1901, ja Kalevan Kansa oli valmis ottamaan haltuunsa koko Malcolm-saaren, jonka pinta-ala oli 28 000 eekkeriä (113 neliökilometriä). Ensimmäinen raivausryhmä matkusti saarelle 6. joulukuuta 1901. Vuonna 1902 saarelle oli jo muuttanut suuri joukko ihmisiä. Aluksi siirtokunnan nimeksi annettiin Koti, mutta se muutettiin pian Sointulaksi. Yhteisö kasvoi nopeasti, sillä monia ihmisiä viehättivät Kurikan idealistiset ajatukset: yhteisomistus, demokraattinen päätöksenteko, sama palkka miehille ja naisille, päiväkoti. Jokaisen siirtokuntaan saapuneen aikuisen piti maksaa 200 dollarin liittymismaksu, jotta yhteisölle saatiin alkupääoma.

        Saarelaiset pyrkivät omavaraisuuteen, joten saarelle ostettiin kalastusvälineitä ja jopa Höyrylaiva Vinetta. Yhdyskunnan jäsenet jakautuivat erilaisiin työryhmiin: osa viljeli maata, osa kalasti, osa teki metsätöitä.

        Vaikeudet alkoivat kuitenkin pian. Aluksi saarella oli vain suuri hirsimaja, joka toimi yhteisasuntona. Osa väestä lähti saarelta omien asuntojen puuttumisen vuoksi. Saarelle hankittu karja jouduttiin siirtämään Vancouverinsaaren puolelle, koska navettaa ei saatu rakennettua valmiiksi. Vasta rakennettu suuri kokoustila paloi 29. tammikuuta 1903. Tulipalossa kuoli 11 ihmistä, ja palossa tuhoutui myös suuri määrä varastoissa olleita tarvikkeita. Ajatus päiväkodistakin takkuili. Osa äideistä ei halunnut viedä lapsia hoitoon kodin ulkopuolelle. Yhteisön velat kasvoivat nopeasti. Ahdingossa Kurikka solmi huonon sillanrakennussopimuksen, joka romahdutti lopullisesti yhteisön talouden. Sointulan miehet viettivät viikkokausia siltatyömaalla lähes palkatta, jotta sopimus olisi saatu täytettyä.

        Vuonna 1904 yhteisön ja epäkäytännöllisen Kurikan välit tulehtuivat, ja Kurikka jätti Sointulan vieden mukanaan puolet yhteisöstä. Huonon taloudenhoidon lisäksi yksi riidan aiheista oli Kurikan radikaalit ajatukset vapaasta rakkaudesta, joita hän kirjoitteli Aika-lehteen. Saarella ei harrastettu vapaata rakkautta, mutta Kurikan kirjoittelut saivat aikaan villejä huhuja mantereen puolella. Jäljelle jääneet yrittivät selvitä veloista, mutta tehtävä osoittautui ylivoimaiseksi, ja vuonna 1905 Kalevan Kansa joutui vararikkoon. Suurin osa saarta palasi Kanadan valtion omistukseen. Yhteisön jäsenet saivat kuitenkin pitää omat palstansa ja talonsa.

        Sointula on vaikeiden alkuvaiheidensa jälkeen menestynyt melko hyvin. Saaren asukkaiden pääelinkeinoina ovat olleet metsätyöt ja kalastus. Saarelle muutti 1960-luvulla paljon uutta väkeä sekä Kanadasta että Yhdysvalloista. Viime aikoina väestö on kuitenkin ikääntynyt, eikä kalastus ole ollut enää yhtä kannattavaa kuin ennen. Yksi saaren erikoisuus on se, että siellä ei ole kirkkoa. Matti Kurikka päätti aikanaan, että hänen siirtokuntansa katkaisee siteet kirkkoon, eivätkä saarelaiset ole myöhemminkään rakentaneet kirkkorakennusta. "


      • Klondike
        loppukommentti kirjoitti:

        Professorin loppukommentti hänen omin sanoin:

        "Voitaisiin sanoa, että roomalaisten johtavana periaatteena oli vastarinnan toimintaedellytysten heikentäminen. Jos ajatellaan Italian niemimaan valloittamista ja hallitsemista, äsken mainittu hajakeskityksen pariaate toimi aivan mainiosti. Vaihtoehto olisi ollut niemimaan miehittäminen ja alistaminen sotilashallinnolle. Nyt solmittiin ystävyyssopimuksia strategisesti avainasemassa olevien kaupunkivaltioiden kanssa tai - jos halukasta ei löytynyt - perustettiin latinalaiskolonia tilanteen vaatimaan seutuun; sinne siis lähetettiin 2000 latinalaisheimolaista perheineen, joista pääosa oli roomalaisia, asuttamaan seutua ja rakentamaan kaupunkia, uutta roomalaista tukikohtaa." (Prof. Patrick Bruun)

        Klondike
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Klondike

        "Kullankaivajien asumuksia Klondiken kultaryntäyksen aikana 1800-luvun lopulla.

        Klondike on alue Kanadan luoteisosassa Yukonissa lähellä Alaskan rajaa. Alue sijaitsee Yukonjoesta haarautuvan Klondikejoen varrella. Alueelle suuntautui suuri kultaryntäys 1896–1898. Klondiken keskus on ryntäyksen aikana perustettu Dawson City. Valkoiset uudisasuttajat totesivat seudun alkuperäisen intiaaninimenTr’ondëk (”vasarakivivesi” hänkielellä) vaikeaksi ääntää ja alkoivat kutsua paikkaa Klondikeksi.
        Kultaryntäys

        Pääartikkeli: Klondiken kultaryntäys

        Klondiken kultaryntäys oli vuosia kestänyt kullankaivajien ja onnenonkijoiden massamuutto Klondikeen 1800-luvun lopulla. Klondikesta on löytynyt tähän mennessä noin 350 tonnia kultaa[1]. Ryntäys alkoi paikallisena vuonna 1896, jolloin alaskalaiset turkismetsästäjät saapuivat alueelle, mistä intiaani Skookum Jim oli löytänyt runsaasti kultaa Rabbit- eli Bonanzajoen pohjalta. Tieto kultalöydöstä saavutti Yhdysvallat vasta vuonna 1897, jolloin noin 6 000 ihmistä saapui Klondikeen. Matka Klondikeen muun muassa vuorisolien yli oli vaarallinen kylmän ja nälän uhan takia. Elämä Klondikessa oli yleensä pelkkää kovaa työtä, ja vain jotkut rikastuivat kullalla. Kullanetsijä saattoi kuolla muun muassa kaivoskuilun sortumiseen tai täyttymiseen vedellä. Vuonna 1897 kullanetsijät rakensivat Dawson Cityn kaupungin, jota kutsuttiin ”Pohjolan Pariisiksi”. Lopulta kaupungissa oli noin 30 000 asukasta. Vuonna 1898 ryntäys Klondikessa alkoi olla ohi ja painopiste siirtynyt Alaskan Nomeen. Niinpä Dawson City kutistui vuoteen 1905 mennessä 5 000 asukkaan pikkukaupungiksi. Nykyään siellä asuu noin 1 600 asukasta."


      • Klondiken kultaryntä
        loppukommentti kirjoitti:

        Professorin loppukommentti hänen omin sanoin:

        "Voitaisiin sanoa, että roomalaisten johtavana periaatteena oli vastarinnan toimintaedellytysten heikentäminen. Jos ajatellaan Italian niemimaan valloittamista ja hallitsemista, äsken mainittu hajakeskityksen pariaate toimi aivan mainiosti. Vaihtoehto olisi ollut niemimaan miehittäminen ja alistaminen sotilashallinnolle. Nyt solmittiin ystävyyssopimuksia strategisesti avainasemassa olevien kaupunkivaltioiden kanssa tai - jos halukasta ei löytynyt - perustettiin latinalaiskolonia tilanteen vaatimaan seutuun; sinne siis lähetettiin 2000 latinalaisheimolaista perheineen, joista pääosa oli roomalaisia, asuttamaan seutua ja rakentamaan kaupunkia, uutta roomalaista tukikohtaa." (Prof. Patrick Bruun)

        Klondiken kultaryntäys
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Klondiken_kultaryntäys

        "Kullankaivuuta Klondikessa.

        Klondiken kultaryntäys oli vuosina 1896–1898 tapahtunut kullankaivuusta kiinnostuneiden joukkovaellus Kanadan Yukonin erämaan Klondiken alueelle.

        Ryntäys alkoi, kun merimies George Carmack ja hänen intiaanilankonsa Skookum Jim löysivät Bonanza Creekiltä kultaa. Tieto tästä levisi alussa kymmenille turkismetsästäjille ja kullanhuuhtojille, jotka saapuivat paikalle valtauksia ottamaan. Todellinen ryntäys alkoi vuonna 1897, jolloin tieto kultalöydöistä levisi Yhdysvaltoihin ja muihin maihin. Niinpä lopulta 100 000 erilaista seikkailijaa ja onnenonkijaa yritti maitse ja meritse Klondikeen. Näistä noin 30000–40000 jäi Klondikeen joksikin aikaa. Saapuneet rakensivat Dawson Cityn kaupungin. Monet rikastuivat ja vaurastuivat Klondikessa, mutta jotkut menettivät henkensä jo matkalla sinne. Ryntäys päättyi vuonna 1899, jolloin Nomen kultaryntäys alkoi. Tämän jälkeisinä vuosikymmeninä Dawson City kutistui nykyiseksi 1600 asukkaan pikkukaupungiksi."

        "Saapuminen

        Monet pettyivät saavuttuaan Klondikeen, kun ensimmäiset valtaajat "Klondiken kuninkaat" ja muut olivat vallanneet kulta-alueet, ja myöhemmin tulleet joutuivat raatamaan näiden eteen[22]. Monet Chilkootin solan ylittäneistä joutuivat palaamaan takaisin. Ne jotka eivät löytäneet Klondikesta kultaa, joutuivat tekemään kovaa työtä 1-10 dollarin päiväpalkalla[16]. Se oli ajan mittojen mukaan hyvä palkka, mutta sillä ei peitetty matkaa Klondikeen joka maksoi 1200 dollaria[16]. Klondikeen saapuneen oli yleensä rakennettava itselleen mökki ainakin alussa. Ikkunoina saatettiin käyttää viskipulloja, koska ikkunalasista oli huutava pula. Ensimmäisenä talvena oli ruoka- ja muu tarvikepula, ja ATC:n ja NATC:n kauppojen elintarvikkeet säännösteltiin. Moni kultaa löytämätön yritti pysytellä metsästyksellä hengissä. Silloinen paikallinen poliisipäällikkö Charles Constantine määräsi toimettomat lähtemään pois[23]. Tällöin Dawsonissa oli 2000 ja lähistön kaivoskuiluissa 4000 kullankaivajaa[24]. Muun muassa Jack London kärsi huonon ravinnon takia keripukista. "Dawsonin pyhimykseksi" sanottu jesuiittaisä William Judge auttoi Londonia ja monia muita sairastuneita"

        "Dawson City
        Kullankaivajia odottamassa valtaustensa rekisteröintiä.
        Dawson, Yukon 1899

        Yukon- ja Klondikejokien risteykseen vanhaan kauppapaikkaan[6] lähelle sitä paikkaa mistä Bonanzajoki laskee Klondikejokeen, perustettiin Dawson City.

        Kaupungin asemakaava suunniteltiin ruudukoksi alkaen First Streetista. Kadut olivat savista velliä, koska seutu oli alavaa ja soista, joten pian alettiin rakentaa puisia jalkakäytäviä. Alussa talot olivat pelkkiä telttoja. Pian rakennettiin vauhdilla ennen talven tuloa hirsitaloja, mm. julkisia rakennuksia: poliisien parakit, pankki, posti ja valtaustoimisto. Paikalle nousivat myös kauppaa käyvien yhtiöiden ATC ja NATC liiketalot[26]. Ensimmäiset rakennukset olivat pieniä, matalia hirsimökkejä.

        Dawson Citystä tuli uusi "Pohjolan Pariisi", Pohjois-Amerikan mantereen suurin kaupunki Seattlen pohjoispuolella ja Winnipegin länsipuolella[11]. Monia ajan mittojen mukaan nykyaikaisia mukavuuksia oli kaupungissa, mm. sähkö, puhelin ja elokuvateattereita[11].

        Lopulta tontit maksoivat enemmän kuin New Yorkissa[6]. Moni hankki suuria tuloja pyörittämällä muuta kuin kullankaivuutoimintaa saaden tulonsa kullankaivajilta. Kanadalaiset ja amerikkalaiset, joita oli paikalla enemmän, olivat melko huonoissa väleissä keskenään."


        "Vapaa-aika

        Elämä Klondikessa oli paheellista, vapaa-aikojen iloksi oli tarjolla uhkapelejä, viinaa ja tanssityttöjä[32][33]. Saluunoita oli kymmeniä, ja ne loivat vastinetta yksitoikkoiselle, vaaralliselle ja raskaalle työlle. Saluunat, pelihuoneet ja tanssihallit eivät kuitenkaan olleet sunnuntaisin auki[11]. Kesällä 1898 Dawsonissa oli viisi kirkkoa ja rukoushuonetta[21].

        Ryntäyksen päättyminen

        Tuhannet lähtivät Klondikesta Nomeen vuonna 1899 uuteen ryntäykseen[16] ja tällöin Klondiken kultaryntäyksen katsotaan päättyneen. Jo vuonna 1901 ensimmäisessä väestönlaskennassa Dawson Cityn väkiluku oli laskenut 9 000:een ja seuraavan vuoden väkiluku oli alle 5000. Dawsonin väkilukua alensi mm. Whitehorsen nousu merkittäväksi keskukseksi Toisen maailmansodan jälkeen. Vuonna 2000 Dawsonissa asui 1328 ihmistä."


      • HippikulttUusioTulo
        NisulaToivolaTapiola kirjoitti:

        Suomesta on lähdetty ennenkin perustamaan ihanneyhteisöjä.

        Amerikansiirtolaisuuden historiaa ja taustaa

        "Aikoinaan siirtolaisuus oli kollektiivista. Suomalaiset muuttivat asumaan yhteisille seuduille, tavallisesti Yhdysvaltojen pohjoisosiin. Oma väki huolehti maahan tulleiden kotouttamisesta. Myös Yhdysvaltoihin perustettiin muutamia utopistisia ihanneyhteisöjä. Työväenliikkeen osuustoiminta-aate synnytti Kaliforniaan osuusfarmin, joka perustettiin vuonna 1912 ja Georgiaan osuusfarmin vuonna 1921.[8] Sotien aikana amerikansuomalaiset auttoivat merkittävästi entistä kotimaataan yksityisesti sekä erityisten järjestöjen välityksellä."

        Amerikansuomalaiset
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikansuomalaiset

        "Suomalaisten suosimat alueet

        Merkittävä suomalaiskeskittymä on Michiganin yläniemimaalla. Copper Countrylla (Kuparisaari) sijaitsevaa Hancockia voi kutsua suomalaisten pääkaupungiksi, sillä siellä on toiminut suomenkielinen, alkujaan pappeja kouluttanut Suomi Opisto, nykyiseltä nimeltään Finlandia University. Suomalaissiirtolaisten perinteiden tallentaja Finnish American Heritage Center toimii niin ikään Hancockissa.[9]

        Hancockin lähistöllä on lukuisia suomalaiskyliä, muun muassa Nisula, Toivola ja Tapiola."

        Kommuuni
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kommuuni

        "Kommuuni tarkoittaa yhteistaloudessa asuvaa ryhmää tai hallinnollista yhteisöä.[1]

        Kommuunit perustuvat yleensä asukkaiden yhteiselle maailmankatsomukselle, oli se sitten uskonnollinen, poliittinen tai vaikkapa ekologinen. Joskus kommuunit liittyvät kommunismiin ja sosialismiin. Tunnettuja kommuuneja ovat olleet muun muassa Neuvostoliiton valtionkommuunit, Kiinan kansantasavallan kansankommuunit, ja esimerkiksi israelilaiset kibbutsit.

        Historiallisesti sanalla viitataan Pariisin kommuuniin, joka oli Ranskassa pari kuukautta vuonna 1871 toiminut vallankumoushallitus.[2]"

        Utopia
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Utopia
        " Utopia (muinaiskreikan kieltävä etuliite u- sekä topos ’paikka’ – sananmukaisesti siis ”paikka, jota ei ole”) tarkoittaa jonkinlaista tulevaisuuden ihanneyhteiskuntaa. Sävyltään se yleensä liittyy oikeisto- tai vasemmistoutopioihin tai uskontoon. Termi tulee Thomas Moren samannimisestä kirjasta, jossa hän kuvaa omaa ihannekuvaansa kollektivistisesta yhteiskunnasta. Tämän jälkeen termiä on käyttänyt muun muassa Karl Marx pilkatessaan 1800-luvun alkupuolen sosialistisia teoreetikoita utopistisiksi sosialisteiksi. Myöhemmin termi utopia on laajentunut tarkoittamaan yleisesti jonkun henkilön ihannekuvaa yhteiskunnasta ja siitä, kuinka asioiden tulisi olla. Utopian vastakohtana on dystopia eli antiutopia.

        Utopia saattaa ihanteena olla idealistinen tai käytännönläheinen, mutta erityisesti arkikielessä termi viittaa yleensä optimistiseen, idealistiseen ja mahdottomaan täydellisyyteen. Kutsuttaessa jotakuta utopistiksi tarkoitetaan usein, että hän on niin sanottu taivaanrannan maalari, joka ei ymmärrä tai ajattele realiteetteja.

        Nykyisin utopialla ymmärretään yleensä yhteiskunnallista tilaa, mutta perinteisen myytin mukaan utopia on käsitetty maagisena paikkana, jonka sijainti on tuntematon tai jonne pääsy on sallittu vain valituille. Tällaisen utopiamyytin ilmentymiä ovat Atlantis, Eldorado, Shangri-La ja Paratiisi. Kuvitteellisten lisäksi on koko joukko konkreettisia ihanneyhteiskuntayrityksiä. Suomalaiset ovat perustaneet niitä toistakymmentä. Tunnetuimmat olivat Sointula Kanadassa, Colonia Finlandesa Argentiinassa ja Penedo Brasiliassa.

        Koska utopia tarkoittaa onnelaa tai ihanneyhteiskuntaa, utopiakertomusten juuret ovat uskonnollisessa perinteessä, sillä erilaiset taivaskäsitykset luvatusta maasta kuuluvat moneen uskontoon. Tuonpuoleisista, harvoille ja valituille kuuluvista taivas- ja paratiisikäsityksistä poiketen utopiassa ihmiset voivat itse luoda ihanneyhteiskunnan määrätietoisella työllään."

        Kuuluisia historiallisia kommuuneja
        Haku: "famous communes in history"

        Paris Commune
        http://en.wikipedia.org/wiki/Paris_Commune
        Date 18 March – 28 May 1871

        Private Guided Tour of Paris Commune
        http://www.history-paris.com/2012/02/11/private-guided-tour-parage-medieval-village/

        January 22, 2013
        5 19th-Century Utopian Communities in the United States
        By Beth Dunnhttp://www.history.com/news/history-lists/5-19th-century-utopian-communities-in-the-united-states

        Top 10 Experimental Towns and Communes
        http://www.toptenz.net/top-10-experimental-towns-and-communes.php

        Most Famous Hippie Communes Still Alive Today
        April 17, 2014 By Paul
        http://www.thisblogrules.com/2014/04/famous-hippie-communes.html

        Commune
        http://en.wikipedia.org/wiki/Commune

        For other uses, see Commune (disambiguation).
        http://en.wikipedia.org/wiki/Commune_(disambiguation)

        "Young musicians living in a shared community in Amsterdam.

        A commune (the French word appearing in the 12th century from Medieval Latin communia, meaning a large gathering of people sharing a common life; from Latin communis, things held in common) [1] is an intentional community of people living together, sharing common interests, property, possessions, resources, and, in some communes, work and income. In addition to the communal economy, consensus decision-making, non-hierarchical structures and ecological living have become important core principles for many communes. Andrew Jacobs of The New York Times wrote that, contrary to popular misconceptions, "most communes of the '90s are not free-love refuges for flower children, but well-ordered, financially solvent cooperatives where pragmatics, not psychedelics, rule the day."[2] There are many contemporary intentional communities all over the world, a list of which can be found at the Fellowship for Intentional Community (FIC).[3]

        For the usually larger-scale, political entities in communist political theory, see socialist communes, which are similar but distinct social organizations.

        3 Communes around the world

        3.1 Germany
        3.2 Israel
        3.3 Ireland
        3.4 Russia
        3.5 United Kingdom
        3.6 United States
        3.7 Venezuela

        See also

        Anarchist Catalonia
        Anarcho-communism
        Art Commune
        Co-operative living arrangements
        Common land
        Communal land
        Commune (documentary), a 2005 documentary about Black Bear Ranch, an intentional community located in Siskiyou County, California
        Commune of Paris
        Communism
        Counterculture of the 1960s
        Diggers and Dreamers
        Drop City
        Egalitarian communities
        Ejido, a form of Mexican land distribution resembling a commune
        Equality colony
        Fellowship for Intentional Community
        Great Leap Forward, a time period in the 1950s and 1960s when the Chinese government created such communes
        Obshchina, communes of the Russian Empire
        Hramada, a Belarussian commune assembly
        Hutterite, a Christian sect that lives in communal "colonies"
        Intentional communities
        Kibbutz, Israeli communes
        List of intentional communities
        Marxism
        People's commune, type of administrative level in China from 1958 - early 1980s
        Renaissance Community
        Utopia
        Utopian socialism
        Well-field system, a Chinese land distribution system with common lands control by a village
        World Brotherhood Colonies

        Haku: "kristiania vapaakaupunki kommuuni" Tanska
        https://www.google.com/search?q=kristiania vapaakaupunki kommuuni&ie=UTF-8

        HISTORY OF DEMOCRACY
        Elements of democracy: from the 3rd century BC

        Read more: http://www.historyworld.net/wrldhis/PlainTextHistories.asp?gtrack=pthc&ParagraphID=ghu#ixzz37vTwPJlh
        http://www.historyworld.net/wrldhis/PlainTextHistories.asp?gtrack=pthc&ParagraphID=ghu

        Socialism and the American Commune
        http://www.gradesaver.com/the-jungle/study-guide/section11/

        Back to the Land: Communes in Vermont
        http://vermonthistory.org/research/research-resources-online/green-mountain-chronicles/back-to-the-land-communes-in-vermont-1968

        Amsterdamissa ja Kööpenhaminassa on kommuuneja, ei linkkiä.


      • Ihanne Yhteisö
        NisulaToivolaTapiola kirjoitti:

        Suomesta on lähdetty ennenkin perustamaan ihanneyhteisöjä.

        Amerikansiirtolaisuuden historiaa ja taustaa

        "Aikoinaan siirtolaisuus oli kollektiivista. Suomalaiset muuttivat asumaan yhteisille seuduille, tavallisesti Yhdysvaltojen pohjoisosiin. Oma väki huolehti maahan tulleiden kotouttamisesta. Myös Yhdysvaltoihin perustettiin muutamia utopistisia ihanneyhteisöjä. Työväenliikkeen osuustoiminta-aate synnytti Kaliforniaan osuusfarmin, joka perustettiin vuonna 1912 ja Georgiaan osuusfarmin vuonna 1921.[8] Sotien aikana amerikansuomalaiset auttoivat merkittävästi entistä kotimaataan yksityisesti sekä erityisten järjestöjen välityksellä."

        Amerikansuomalaiset
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikansuomalaiset

        "Suomalaisten suosimat alueet

        Merkittävä suomalaiskeskittymä on Michiganin yläniemimaalla. Copper Countrylla (Kuparisaari) sijaitsevaa Hancockia voi kutsua suomalaisten pääkaupungiksi, sillä siellä on toiminut suomenkielinen, alkujaan pappeja kouluttanut Suomi Opisto, nykyiseltä nimeltään Finlandia University. Suomalaissiirtolaisten perinteiden tallentaja Finnish American Heritage Center toimii niin ikään Hancockissa.[9]

        Hancockin lähistöllä on lukuisia suomalaiskyliä, muun muassa Nisula, Toivola ja Tapiola."

        Kommuuni
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kommuuni

        "Kommuuni tarkoittaa yhteistaloudessa asuvaa ryhmää tai hallinnollista yhteisöä.[1]

        Kommuunit perustuvat yleensä asukkaiden yhteiselle maailmankatsomukselle, oli se sitten uskonnollinen, poliittinen tai vaikkapa ekologinen. Joskus kommuunit liittyvät kommunismiin ja sosialismiin. Tunnettuja kommuuneja ovat olleet muun muassa Neuvostoliiton valtionkommuunit, Kiinan kansantasavallan kansankommuunit, ja esimerkiksi israelilaiset kibbutsit.

        Historiallisesti sanalla viitataan Pariisin kommuuniin, joka oli Ranskassa pari kuukautta vuonna 1871 toiminut vallankumoushallitus.[2]"

        Utopia
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Utopia
        " Utopia (muinaiskreikan kieltävä etuliite u- sekä topos ’paikka’ – sananmukaisesti siis ”paikka, jota ei ole”) tarkoittaa jonkinlaista tulevaisuuden ihanneyhteiskuntaa. Sävyltään se yleensä liittyy oikeisto- tai vasemmistoutopioihin tai uskontoon. Termi tulee Thomas Moren samannimisestä kirjasta, jossa hän kuvaa omaa ihannekuvaansa kollektivistisesta yhteiskunnasta. Tämän jälkeen termiä on käyttänyt muun muassa Karl Marx pilkatessaan 1800-luvun alkupuolen sosialistisia teoreetikoita utopistisiksi sosialisteiksi. Myöhemmin termi utopia on laajentunut tarkoittamaan yleisesti jonkun henkilön ihannekuvaa yhteiskunnasta ja siitä, kuinka asioiden tulisi olla. Utopian vastakohtana on dystopia eli antiutopia.

        Utopia saattaa ihanteena olla idealistinen tai käytännönläheinen, mutta erityisesti arkikielessä termi viittaa yleensä optimistiseen, idealistiseen ja mahdottomaan täydellisyyteen. Kutsuttaessa jotakuta utopistiksi tarkoitetaan usein, että hän on niin sanottu taivaanrannan maalari, joka ei ymmärrä tai ajattele realiteetteja.

        Nykyisin utopialla ymmärretään yleensä yhteiskunnallista tilaa, mutta perinteisen myytin mukaan utopia on käsitetty maagisena paikkana, jonka sijainti on tuntematon tai jonne pääsy on sallittu vain valituille. Tällaisen utopiamyytin ilmentymiä ovat Atlantis, Eldorado, Shangri-La ja Paratiisi. Kuvitteellisten lisäksi on koko joukko konkreettisia ihanneyhteiskuntayrityksiä. Suomalaiset ovat perustaneet niitä toistakymmentä. Tunnetuimmat olivat Sointula Kanadassa, Colonia Finlandesa Argentiinassa ja Penedo Brasiliassa.

        Koska utopia tarkoittaa onnelaa tai ihanneyhteiskuntaa, utopiakertomusten juuret ovat uskonnollisessa perinteessä, sillä erilaiset taivaskäsitykset luvatusta maasta kuuluvat moneen uskontoon. Tuonpuoleisista, harvoille ja valituille kuuluvista taivas- ja paratiisikäsityksistä poiketen utopiassa ihmiset voivat itse luoda ihanneyhteiskunnan määrätietoisella työllään."

        Haku eri utopioista:

        Thomas More's utopia
        https://www.google.fi/webhp?gfe_rd=cr&ei=QoDKU_qvJoKA8QeZg4HwBg&gws_rd=ssl#q=Thomas More's utopia

        Atlantis
        https://www.google.fi/webhp?gfe_rd=cr&ei=QoDKU_qvJoKA8QeZg4HwBg&gws_rd=ssl#q=Atlantis

        Eldorado
        https://www.google.fi/webhp?gfe_rd=cr&ei=QoDKU_qvJoKA8QeZg4HwBg&gws_rd=ssl#q=Eldorado

        Shangri-La
        https://www.google.fi/webhp?gfe_rd=cr&ei=QoDKU_qvJoKA8QeZg4HwBg&gws_rd=ssl#q=Shangri-La

        Paratiisi
        https://www.google.fi/webhp?gfe_rd=cr&ei=QoDKU_qvJoKA8QeZg4HwBg&gws_rd=ssl#q=Paratiisi

        Colonia Finlandesa Argentiina
        https://www.google.fi/webhp?gfe_rd=cr&ei=QoDKU_qvJoKA8QeZg4HwBg&gws_rd=ssl#q=Colonia Finlandesa Argentiina

        Penedo Brasilia
        https://www.google.fi/webhp?gfe_rd=cr&ei=QoDKU_qvJoKA8QeZg4HwBg&gws_rd=ssl#q=Penedo Brasilia


      • ToimittajillaVaje
        rahahistoria kirjoitti:

        Oma näkemykseni on se, että Eurooppa laajenee Afrikkaan, koska tiedän EU:ssa jo sovitun, että tarvittaessa myös Afrikka voidaan lukea Euroopaksi.

        Siksi toiseksi siellä on liike-elämälle aivan mittaamattomat kulutuspotentiaalit, jotka pitäisi saada käyttöön, mutta ilmeisesti tämä epävakaa rahoitustilanne - siis jos lainataan Afrikkaan, niin saadaanko lainarahat takaisin, liittyy tähän tehtyy Luxemburgin yksityissijoitusrahastoon (kriisimaiden pysyvä vakausväline, nimi huijausta), josta voidaan lainata rahaa mihin päin maailmaa vain.

        Suomi on pääomittamassa sekä myös uudelleen pääomittamisvastuussa, jos rahaa katoaa vuoden 2012 valtiovarainministeriön tiedon mukaan 13 miljardilla - en tiedä, onko summaa nostettu tuon ajankohdan jälkeen.

        Siellä oli myös tieto, että kun ko. rahasto lainaa IMF:ltä, niin suomalaiset takaavat tämänkin lainan.

        Tämähän liittyy ketjuun Onko kolme A:ta huijausta?, johon olen laittanut tiedot, että ko. rahastoa takaa vain AAA-luokan maat, ja siellä on tieto myös, että noin kuukauden kuluttua, kun eduskunta hyväksyi tämän "pysyvän vakausvälineen" - tai siis tuon yksityisen Luxemburgin sijoitusrahaston - Suomi olikin ainoa AAA-luokan maa. Uutinen löytyy otsikolla Nyt saa huolestua.

        Nämähän liittyy kaikki tuohon valtionvarainministeri Kataisen juttuihin, sekä EPP:ssä johtamaan finanssikriisisysteemi EcoFiniin ja myöhemmin sitoumuksiin pääministerin ominaisuudessa, kun lautaskiistan jälkeen valta siirrettiin pääministerille EU-kokouksista.

        Kyse on siis Eurooppa-neuvoston toiminnasta.

        Haku: "European Union is expanding to Africa"
        https://www.google.fi/webhp?gfe_rd=cr&ei=QoDKU_qvJoKA8QeZg4HwBg&gws_rd=ssl#q=European Union is expanding to Africa

        Missio:

        The Africa-EU Partnership 2 UNIONS, 1 VISION
        Mission statement
        http://www.africa-eu-partnership.org/about-us/mission-statement

        "How it works
        http://www.africa-eu-partnership.org/about-us/how-it-works

        The Africa-EU Strategic Partnership is the formal channel through which the European Union and the African continent work together.

        It is based on the Joint Africa-Europe Strategy adopted by Heads of State and Government at the second EU-Africa Summit in 2007. The current Roadmap 2014-2017 sets out concrete targets within 5 priority areas of cooperation agreed at the 4th EU-Africa Summit, in 2014."

        "Financing the Partnership
        http://www.africa-eu-partnership.org/about-us/financing-partnership

        A shared responsibility
        African and European partners agreed, as outlined in the Joint Africa EU Strategy, to work together to secure financing. Funds are to be provided not only through the EU budget, but also by EU Member States and where possible, through AU Member States and African instruments and institutions such as the African Development Bank.

        EU funding for Africa

        In 2012 the EU (27 Member States and the European Commission combined) was once again the largest provider of development aid in the world, contributing more than half of all Official Development Assistance (ODA) worldwide.

        Overall 43% or EUR 25.3 billion of the EU's combined (EU & Member States) ODA was targeted to Africa in 2011.
        ODA delivered under the European Development Fund (EDF) and the EU Budget shows Africa as the main continent targeted by EU development assistance: African countries received close to EUR 24 billion of ODA from EU aid instruments for the period 2007–2012.
        The European Commission has provided support to the African Union and its institutions worth close to EUR 1 billion over the past 10 years."


      • Matkoja Afrikkaan
        rahahistoria kirjoitti:

        Oma näkemykseni on se, että Eurooppa laajenee Afrikkaan, koska tiedän EU:ssa jo sovitun, että tarvittaessa myös Afrikka voidaan lukea Euroopaksi.

        Siksi toiseksi siellä on liike-elämälle aivan mittaamattomat kulutuspotentiaalit, jotka pitäisi saada käyttöön, mutta ilmeisesti tämä epävakaa rahoitustilanne - siis jos lainataan Afrikkaan, niin saadaanko lainarahat takaisin, liittyy tähän tehtyy Luxemburgin yksityissijoitusrahastoon (kriisimaiden pysyvä vakausväline, nimi huijausta), josta voidaan lainata rahaa mihin päin maailmaa vain.

        Suomi on pääomittamassa sekä myös uudelleen pääomittamisvastuussa, jos rahaa katoaa vuoden 2012 valtiovarainministeriön tiedon mukaan 13 miljardilla - en tiedä, onko summaa nostettu tuon ajankohdan jälkeen.

        Siellä oli myös tieto, että kun ko. rahasto lainaa IMF:ltä, niin suomalaiset takaavat tämänkin lainan.

        Tämähän liittyy ketjuun Onko kolme A:ta huijausta?, johon olen laittanut tiedot, että ko. rahastoa takaa vain AAA-luokan maat, ja siellä on tieto myös, että noin kuukauden kuluttua, kun eduskunta hyväksyi tämän "pysyvän vakausvälineen" - tai siis tuon yksityisen Luxemburgin sijoitusrahaston - Suomi olikin ainoa AAA-luokan maa. Uutinen löytyy otsikolla Nyt saa huolestua.

        Nämähän liittyy kaikki tuohon valtionvarainministeri Kataisen juttuihin, sekä EPP:ssä johtamaan finanssikriisisysteemi EcoFiniin ja myöhemmin sitoumuksiin pääministerin ominaisuudessa, kun lautaskiistan jälkeen valta siirrettiin pääministerille EU-kokouksista.

        Kyse on siis Eurooppa-neuvoston toiminnasta.

        Haku: "Katainen in africa 2007"
        https://www.google.com/search?q=Katainen in africa 2007&ie=UTF-8

        Tue, 01 Apr, 2014 12:09:48 AM
        FM to attend preparatory meeting on EU-Africa Summit
        FTimes Report, April 1

        Government Communications Department
        1.4.2014 15.18
        Prime Minister Katainen participating in EU-Africa Summit in Brussels on 2 April
        http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=412589

        FinPro-matkoja:
        https://www.finpro.fi/web/english-pages/business-delegation-visits/details-of-completed-visits
        Jyrki Katainen
        http://en.wikipedia.org/wiki/Jyrki_Katainen#Africa

        Prime Minister Katainen in EU-Africa Summit in Brussels on 2 April (Government of Finland) 1.4.2014

        http://www.noodls.com/view/808A36DF18CF1843EC603599EDAA2780F2A8D162?5607xxx1396359400


      • Rooman Klubi
        Huh huh yhtäläisyys kirjoitti:

        Olipa kertomus, kiitos referoinnista, säästyi aikaa ja paljon. Olen muuten huomannut jo ainakin 2010, joidenkin kieskustelijoiden käyttävän fraasia:
        "divide et impera", ehkäpä latinalaiset termit on joutunut tsekkailemaan.

        En ole itse ollut perillä siitä, miten Rooman valtakunta laajeni, täydellinen kopio siis tämä nykyinen EU. Sen muistan, että ympäriristöasioihin syntyi kuuluisa klubi, jonka nimi oli Rooman klubi. Voisi hyvinkin kuvitella, että ympäristöhankkeiden yhteydessä on ollut myös liikkeellä tai leuttu lehdistä ko. hankkeesta haliinnollisissa piireissä. Politrukkeja on voinut kiinnostava ajattelutapa, kansainvälisestä ympäristötoiminnasta. Ja sen lisäksi, ei täällä pohjoisen oloissa ole ollut tiedossa sisäpiiritrendit, lukuunottamatta jotain sosialistista internationaalia, joka liikkui ulkomailla. Minullakin oli tuttuja niissä kesätapaamisissa, muuta en tiedä kuin että he olivat jo hyvin varhain ulkomailla kokouksissa, joskus Teiniliiton aikoihin.

        Täällä on selitetty myös Rooman klubi.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12360710


      • Hyväksikäyt-Alentami
        Rooman valtakunta kirjoitti:

        Tämä oli oikein hyvä löytö "EU:n laajennusoperaatioista"

        "> Israel me vielä otetaan, mutta se on sitten siinä.

        EU:lla on omat suunnitelmansa maailman valloittamisesta.

        Ja niinkuin aina - demokratian nimissä.


        Suomi painottaa tiekartassa yhteisiä arvoja ja sitoumuksia. Demokratia, ihmisoikeudet ja kansalaisyhteiskunta ovat keskeisiä arvoja.

        EU:n itäinen kumppanuus (lyhenne IK, englanniksi Eastern Partnership, EaP) muodostaa Euroopan naapuruuspolitiikan (ENP, European Neighbourhood Policy) itäpuolen. Kuusi itäistä kumppania ovat Armenia, Azerbaidzhan, Georgia, Moldova, Ukraina ja Valko-Venäjä. Toisen puolen naapuruuspolitiikasta muodostavat EU:n eteläiset kumppanit, joihin kuuluu 11 Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maata Välimeren unionista.

        Itäinen kumppanuus perustettiin Puolan ja Ruotsin aloitteesta Prahan huippukokouksella toukokuussa 2009.

        http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=E 78/2012&base=ueasia&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WORD


        Nyt kun itärintama tyssäsi, todennäköisesti viisaat neitsyet vievät meitä seuraavaksi Afrikkaan. Siellä odottaa 11 "kumppania" rikasta valloittajaansa."

        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/message.jspa?messageID=6378868#6378868

        Muuten joku piti Kauppalehden keskusteluissa ZeroHedgen juttuja jonkun venäläisen uutistoimiston heijastuminen. No, ZeroHedgen monet uutiset on kasattu globaalitasolla niin, että paikalliset toimittajat lähettävät sinne ainakin blogeina niitä tarinoitaan.

        "Kuninkaat oli välttämätöntä pelata pois, jotta "ystävämaat" (amici Romanorum) voitiin liittää täysivaltaisesti Rooman imperiumiin - kuninkaat eivät olleet luonnollisestikaan kovin innokkaita tällaisen itsenäisen vallan luovuttamisesta jollekin imperiumille eli kolmannelle taholle. (Suomen uuteen perustuslakimuutokseen on nyt otettu tämä kohta - merkittäväkään toimivallan luovuttaminen kolmannelle taholle on mahdollinen, eikä riko perustuslakia)"

        * Kuninkaat = Suomalaiset poliitikan johtotehtävät, kuten esim. presidentin valta, valta siirtyy hallitukselle myös kriiseissä.
        * merkittävä toimivallan siirtäminen kolmannelle taholle = olen itse käyttänyt joskus jenkkimainontaa, niissä sopimuksissa maintaan AINA salaperäinen, ns. kolmas osapuoli, jota ei avata mitenkään missään kohti. Kuvittelin sen tarkoittavan siihen aikaan muissa julkaisuvälineissä olevaa omistajaa tai ko. firman asiakasta. Ei käynyt ollenkaan mielesessä suuren valtion erittäin virallaisen oloinen vakoilu-turvapalvelu.

        "Kolmas osapuoli"-käsite on hieman hämmentävä, joten voi hyvinkin olla, ettei eduskunnassa ole siitä ymmärretty tehdä kysymyksiä, mitä se tarkoittaa. Eikä varsinkaan uusliberalistipoliitikot ole ilman muuta asiasta tehneet itse selkoa. Ylipäätään ottaen vaikuttaa siltä, että EU:n myötä maallkkokansanedustajatkin joutuvat tekemään päätöksiä käsittämättä paljonkaan, mistä on kyse, mm. Kreikan vakuus-sopimus. Veikkaan, että merkittävä vallan siirto kolmannelle osapuolelle on jäänyt täysin hämärän peittoon lähes kaikille. Jos muistuu mieleen, uusliberalistipoliitikoilla on ollut tapana heittäytyä röyhkeiksi ja sanoa kyselijöitä impivaaralaisiksi tai muuten tyhmiksi, kun on haluttu salata jotain epäkuranttia, käsittämätöntä kohtaa sopimuspapereista.

        "Merkittävä vallansiirto kolmannelle osapuolelle" on "vallankaappaus", josta edes media ei puhunut mitään.


      • Lumiukko 21
        Hyväksikäyt-Alentami kirjoitti:

        "Kuninkaat oli välttämätöntä pelata pois, jotta "ystävämaat" (amici Romanorum) voitiin liittää täysivaltaisesti Rooman imperiumiin - kuninkaat eivät olleet luonnollisestikaan kovin innokkaita tällaisen itsenäisen vallan luovuttamisesta jollekin imperiumille eli kolmannelle taholle. (Suomen uuteen perustuslakimuutokseen on nyt otettu tämä kohta - merkittäväkään toimivallan luovuttaminen kolmannelle taholle on mahdollinen, eikä riko perustuslakia)"

        * Kuninkaat = Suomalaiset poliitikan johtotehtävät, kuten esim. presidentin valta, valta siirtyy hallitukselle myös kriiseissä.
        * merkittävä toimivallan siirtäminen kolmannelle taholle = olen itse käyttänyt joskus jenkkimainontaa, niissä sopimuksissa maintaan AINA salaperäinen, ns. kolmas osapuoli, jota ei avata mitenkään missään kohti. Kuvittelin sen tarkoittavan siihen aikaan muissa julkaisuvälineissä olevaa omistajaa tai ko. firman asiakasta. Ei käynyt ollenkaan mielesessä suuren valtion erittäin virallaisen oloinen vakoilu-turvapalvelu.

        "Kolmas osapuoli"-käsite on hieman hämmentävä, joten voi hyvinkin olla, ettei eduskunnassa ole siitä ymmärretty tehdä kysymyksiä, mitä se tarkoittaa. Eikä varsinkaan uusliberalistipoliitikot ole ilman muuta asiasta tehneet itse selkoa. Ylipäätään ottaen vaikuttaa siltä, että EU:n myötä maallkkokansanedustajatkin joutuvat tekemään päätöksiä käsittämättä paljonkaan, mistä on kyse, mm. Kreikan vakuus-sopimus. Veikkaan, että merkittävä vallan siirto kolmannelle osapuolelle on jäänyt täysin hämärän peittoon lähes kaikille. Jos muistuu mieleen, uusliberalistipoliitikoilla on ollut tapana heittäytyä röyhkeiksi ja sanoa kyselijöitä impivaaralaisiksi tai muuten tyhmiksi, kun on haluttu salata jotain epäkuranttia, käsittämätöntä kohtaa sopimuspapereista.

        "Merkittävä vallansiirto kolmannelle osapuolelle" on "vallankaappaus", josta edes media ei puhunut mitään.

        "(Suomen uuteen perustuslakimuutokseen on nyt otettu tämä kohta - merkittäväkään toimivallan luovuttaminen kolmannelle taholle on mahdollinen, eikä riko perustuslakia)""

        Milloin tämä päätös sitten tehtiin? Se voisi olla yksi syy, miksi hallitus päätti yleisesti jättää jatkossa tiedottamatta tekemistään päätöksistä tai tämän tyyline uutinen oli kerran luettavissa? Muistan oikein sen tilanteen tuosta Kataisen tiedotteesta, ettei jatkossa ilmoiteta päätöksistä. Toimittajat kirjoittivat siitä, että heille ei enää tule lehdistötiedotteita tai jotain tällaista. Pohdin silloin asiaa, että miksikähän nyt juuri tehtiin tuollainen radikaali muutos tiedottamiseen.

        Katainen ja kokoomus itse elävät vahvasta tiedottamisesta, hänkin taisi olla netissä jatkuvasti päivystämässä, missä milloin mennään? Ja sitten itse tekee tärkeän tiedotustyhjiön nimenomaan paljon tärkeämmästä asiasta kuin nämä "Putous-sketsit" tai hänen komissaarinhakunsa, joista saatiin nähtävästi enemmän tietoa kuin "vallansiirtokuvioista". Valvova viranomainen "täysin kelvoton" toiminnassaan, kun ei tästäkään sen suurempaa numeroa ole tehty.

        Yleensä jos joku antaa tällaisen toivomuksen vastaavasta muutoksesta, esim. EU olisi pyytänyt poistamaan pressan vallan ja lisäämään perustuslakiin kohdan merkittävän toimivallan siirtämisestä jollenkin täysin kirjaamattomalle, anonyymille taholle, niissä yleensä saa soveltaa oman tahtonsa mukaan. Ja on tavallista, että se joka on vallassa omistaa myös omantunnon, on kansalaisten sa puolella eikä riistä heidän valtiotaan. Joku vallasketjussa on sallinut ja toinen kuvitellut kai itse omistavansa kyseisen vallan, jonka hän olisi siis myös oikeuttu luovuttamaan. Erikoinen tapaus tämä on, ehkä siitä joku jopa keskusteli.

        Toisaalta jos se tapahtui Vanhasen hallituskauden aikan, silloin jahdattiin vihapuheita ja siellä olivat ministereinä mm. "vahvat naiset" oikeustieteilijät Thors ja Brax. Ylipäätään se porukka ei uskonut yhtään mitään järkipuheita, mm. Lissabonin sopimus, sitä Thors esitteessäkin hehkutti kaikkein tärkeimpänä päätöksenä EU:n suhteen, eli tapahtui nimenomaan tärkein vallasiirto, jos oikein ymmärsin. Ja taas kaikki vaikenivat tuhansin kielin.


      • Tahko vesi jne
        loppukommentti kirjoitti:

        Professorin loppukommentti hänen omin sanoin:

        "Voitaisiin sanoa, että roomalaisten johtavana periaatteena oli vastarinnan toimintaedellytysten heikentäminen. Jos ajatellaan Italian niemimaan valloittamista ja hallitsemista, äsken mainittu hajakeskityksen pariaate toimi aivan mainiosti. Vaihtoehto olisi ollut niemimaan miehittäminen ja alistaminen sotilashallinnolle. Nyt solmittiin ystävyyssopimuksia strategisesti avainasemassa olevien kaupunkivaltioiden kanssa tai - jos halukasta ei löytynyt - perustettiin latinalaiskolonia tilanteen vaatimaan seutuun; sinne siis lähetettiin 2000 latinalaisheimolaista perheineen, joista pääosa oli roomalaisia, asuttamaan seutua ja rakentamaan kaupunkia, uutta roomalaista tukikohtaa." (Prof. Patrick Bruun)

        "Roomalaisvalloitus aloitettiin sopimalla erilaisia keskinäisiä sopimuksia runsaasti. Vastapuolen rattaisiin lyötiin kiiloja lupaamalla etuuksia ja sopimuksia heidän vastapuolelleen, jos he liittoutuvat Rooman kanssa. Voitettu maa liitettiin Roomaan, asukkaista tuli roomalaisia ja vihollinen muutettiin ystäväksi lupaamalla erioikeuksia ja erilaista apua suhteessa ei rooman imperiumiin kuuluville. Tämän jälkeen "valloitetun" alueen sisälle perustettiin erilaisia roomalaisia yhdyskuntia, joiden poliittinen asema oli tarkkaan määritelty.

        Oli myös toinen poliittinen järjestelmä vallatun alueen rajalla, johon sijoitettiin roomalaisia perheitä eräänlaiseen tarkkailu- ja etuvartioasemaan, ja heidän poliittinen tehtävänsä oli erilainen kuin siirtokunnan, joka perustettiin vallatun maan sisälle. Näin soluttamalla onnistuttiin luomaan tilanne, että maantieteellisesti missään ei voinut muodostua Rooman vastaista yhteistä rintamaa. Koko alue oli sidottu toisiinsa erilaisin sopimuksin, lupauksin ja erikoisoikeuksin. Kyseessä oli divide et impera -periaate, jolla idean vastustajien leirit hajoitettiin."

        "Rooma esiintyi vapauttajana, koska ei sodalla alistanut valloittamaansa aluetta valtaansa, Rooma vain ilmoittautui jonkun suojelijaksi, ja vaati vastapalveluksi kuuliaisuutta. Kyseessä on poliittinen ratkaisu, joka on tutkija Badian mukaan syntynyt jo 201 eKr. - "jolloin senaatti keksi ajatuksen kreikkalaiskaupunkien suojelemisesta kuningasvaltaa vastaan"."

        "Kuninkaat oli välttämätöntä pelata pois, jotta "ystävämaat" (amici Romanorum) voitiin liittää täysivaltaisesti Rooman imperiumiin - kuninkaat eivät olleet luonnollisestikaan kovin innokkaita tällaisen itsenäisen vallan luovuttamisesta jollekin imperiumille eli kolmannelle taholle. (Suomen uuteen perustuslakimuutokseen on nyt otettu tämä kohta - merkittäväkään toimivallan luovuttaminen kolmannelle taholle on mahdollinen, eikä riko perustuslakia)

        Valloitus tapahtui siten, että Rooman imperiumin patronus - vaikutusvaltainen henkilö - otti suojelukseensa (järjestelmä tunnetaan nimellä clientela) vieraan vallan alueelta poliittisen henkilön, jota hän auttoi monin eri tavoin ja vaati sitten avustaan ja tuestaan vastapalveluksia."

        Lainaan tähän useista kommentista ajatuksia, joihin yritän vastata ja osoittaa, että sama tilanne jossain modernimmassa muodossa saattaisi olla nytkin käynnissä. EU ei valtaa maita, mutta jostain syystä itäblokki tunkee ja kokee tarpeelliseksi liittyä eu:hun. Sota on yksi syy ja siihen liittyvä riski sekä taloudellinen tuki ja lännen ihmisoikeuskysymykset.

        Mutta en itse ymmärrä aina sitä, miksi EU:lla on tarve laajentua. Tiedän että taustalla on enimmäkseen luonnonvarat, työvoima, ruoka-aitta mustan mullan alueella, mutta eikö tämä ole sitten siirtomaa-ajattelua. Eikö tämä ole kehittymätön tapa tuotannon parantamiseen, että pitää maa-alueita vallata.

        Tekeekö esim. Kiina nyt juuri näin, että se hyvinvointi parantuisi? Minusta tämä on rauhanomainen aluevaltaus, että luvataan etuja, annetaan "tarjous suojasta", houkutellaan ja saadaan myös nämä mainitut luonnonvarat käyttöön. Onnistuisihan vaihto ja kauppa liittämättä valtion hallinnollsia asioita yhteen joka tapauksessa. En ymmärrä mm. Saksan motiiveja.


        Verratkaa tähän keskustelukommentointiin:

        "> Eu käyttäytyy laajentuessaan "hillittömästi" .
        > Tämmöinen käytös sopii hyvin yhteen voiton
        > maksimointi typpisen ajattelun kanssa. Voiton
        > maksimoinnissa helposti ylitetään rajat, mitä ei
        > pitäisi ylittää.

        Todellisuudessa EU on toiminut erittäin maltillisesti.

        Eu ei ole esimerkiksi hyökännyt Ukrainaan, toisin kuin Venäjä.

        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242363&start=375&tstart=0 "


      • toimivallan siirto
        Lumiukko 21 kirjoitti:

        "(Suomen uuteen perustuslakimuutokseen on nyt otettu tämä kohta - merkittäväkään toimivallan luovuttaminen kolmannelle taholle on mahdollinen, eikä riko perustuslakia)""

        Milloin tämä päätös sitten tehtiin? Se voisi olla yksi syy, miksi hallitus päätti yleisesti jättää jatkossa tiedottamatta tekemistään päätöksistä tai tämän tyyline uutinen oli kerran luettavissa? Muistan oikein sen tilanteen tuosta Kataisen tiedotteesta, ettei jatkossa ilmoiteta päätöksistä. Toimittajat kirjoittivat siitä, että heille ei enää tule lehdistötiedotteita tai jotain tällaista. Pohdin silloin asiaa, että miksikähän nyt juuri tehtiin tuollainen radikaali muutos tiedottamiseen.

        Katainen ja kokoomus itse elävät vahvasta tiedottamisesta, hänkin taisi olla netissä jatkuvasti päivystämässä, missä milloin mennään? Ja sitten itse tekee tärkeän tiedotustyhjiön nimenomaan paljon tärkeämmästä asiasta kuin nämä "Putous-sketsit" tai hänen komissaarinhakunsa, joista saatiin nähtävästi enemmän tietoa kuin "vallansiirtokuvioista". Valvova viranomainen "täysin kelvoton" toiminnassaan, kun ei tästäkään sen suurempaa numeroa ole tehty.

        Yleensä jos joku antaa tällaisen toivomuksen vastaavasta muutoksesta, esim. EU olisi pyytänyt poistamaan pressan vallan ja lisäämään perustuslakiin kohdan merkittävän toimivallan siirtämisestä jollenkin täysin kirjaamattomalle, anonyymille taholle, niissä yleensä saa soveltaa oman tahtonsa mukaan. Ja on tavallista, että se joka on vallassa omistaa myös omantunnon, on kansalaisten sa puolella eikä riistä heidän valtiotaan. Joku vallasketjussa on sallinut ja toinen kuvitellut kai itse omistavansa kyseisen vallan, jonka hän olisi siis myös oikeuttu luovuttamaan. Erikoinen tapaus tämä on, ehkä siitä joku jopa keskusteli.

        Toisaalta jos se tapahtui Vanhasen hallituskauden aikan, silloin jahdattiin vihapuheita ja siellä olivat ministereinä mm. "vahvat naiset" oikeustieteilijät Thors ja Brax. Ylipäätään se porukka ei uskonut yhtään mitään järkipuheita, mm. Lissabonin sopimus, sitä Thors esitteessäkin hehkutti kaikkein tärkeimpänä päätöksenä EU:n suhteen, eli tapahtui nimenomaan tärkein vallasiirto, jos oikein ymmärsin. Ja taas kaikki vaikenivat tuhansin kielin.

        Viestissäsi oli paljon asiaan. Otan tämän kohdan:

        "Yleensä jos joku antaa tällaisen toivomuksen vastaavasta muutoksesta, esim. EU olisi pyytänyt poistamaan pressan vallan ja lisäämään perustuslakiin kohdan merkittävän toimivallan siirtämisestä jollenkin täysin kirjaamattomalle, anonyymille taholle, niissä yleensä saa soveltaa oman tahtonsa mukaan. Ja on tavallista, että se joka on vallassa omistaa myös omantunnon, on kansalaisten sa puolella eikä riistä heidän valtiotaan. Joku vallasketjussa on sallinut ja toinen kuvitellut kai itse omistavansa kyseisen vallan, jonka hän olisi siis myös oikeuttu luovuttamaan. Erikoinen tapaus tämä on, ehkä siitä joku jopa keskusteli."

        Syytä olettaa, että hallituksemme/eduskuntamme on mennyt tekemään jotakin sellaista jo ennen tämän lain voimaanastumista, että turvaavat ko. lailla oman selustansa. Tähän viitaa niin perustuslakivaliiokunnan pj:n kuin vpj:n sanat "tämä kirjaus on vain jo vallitseva olotila". Aivan, mikään uutisväline ei Suomessa uutisoinut tätä perustuslainmuutosta tai voimaan astumista, vain eduskuntakäsittelyä seuranneet tiesi asiasta ja koittivat tiedottaa eteenpäin, mutta suomalaisten kyky ottaa vastaan tietoa blogisteilta oli onnettoman kehnoa, mutta faktathan löytyvät nyt jo lakikirjoista.

        Tässä on hallituksen (sic!) esitys eduskunnalle tästä perustuslaista. Ja vuosi on 2010, jolloin käsittely on aloitettu.

        http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100060

        Ja tässä on sitten valmis laki:

        "Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävän toimivallan siirrosta Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle päätetään perustuslain 95 §:n 2 momentin nojalla kahden kolmasosan enemmistöllä. Toimivallan siirto on siten toteutettavissa perustuslaissa tähän tarkoitukseen osoitetussa menettelyssä eikä merkittävääkään toimivallan siirtoa enää pidetä poikkeuksena perustuslaista."

        On huomioitavaa esim. hallituksen ja eduskunnan valtasuhteet ja puoluekuri, ja se että tällainen Suomen merkittävä toimivalta voidaan luovuttaa pois (onko jo tehty?) vain yhdellä eduskuntaäänestyksellä ja pelkällä äänienemmistöllä.

        Aikoinaan, kun valmiuslakiin puhuttiin (Söderman) jätetyn Hitlerin mentävä porsaanreikä, niin tämän perusteellahan riitti vallankaappaukseen vain viisi ministeriä samasta puolueesta.

        Miksi tällainen tehtiin, ellei sitä käytetty? Onko vallankaappaus Suomessa suoritettu, jos on perusteltu sitä, ettei Soini voi mennä hallitukseen, koska ei edusta hallituksen (Kataisen, kokoomus, kevät 2011) linjaa, vaikka hallitusta ei oltu edes vielä perustettu? Eli tämä menettely kertoi, ettei Suomessa ole enää voimassa demokratia.


      • lakilinkki
        toimivallan siirto kirjoitti:

        Viestissäsi oli paljon asiaan. Otan tämän kohdan:

        "Yleensä jos joku antaa tällaisen toivomuksen vastaavasta muutoksesta, esim. EU olisi pyytänyt poistamaan pressan vallan ja lisäämään perustuslakiin kohdan merkittävän toimivallan siirtämisestä jollenkin täysin kirjaamattomalle, anonyymille taholle, niissä yleensä saa soveltaa oman tahtonsa mukaan. Ja on tavallista, että se joka on vallassa omistaa myös omantunnon, on kansalaisten sa puolella eikä riistä heidän valtiotaan. Joku vallasketjussa on sallinut ja toinen kuvitellut kai itse omistavansa kyseisen vallan, jonka hän olisi siis myös oikeuttu luovuttamaan. Erikoinen tapaus tämä on, ehkä siitä joku jopa keskusteli."

        Syytä olettaa, että hallituksemme/eduskuntamme on mennyt tekemään jotakin sellaista jo ennen tämän lain voimaanastumista, että turvaavat ko. lailla oman selustansa. Tähän viitaa niin perustuslakivaliiokunnan pj:n kuin vpj:n sanat "tämä kirjaus on vain jo vallitseva olotila". Aivan, mikään uutisväline ei Suomessa uutisoinut tätä perustuslainmuutosta tai voimaan astumista, vain eduskuntakäsittelyä seuranneet tiesi asiasta ja koittivat tiedottaa eteenpäin, mutta suomalaisten kyky ottaa vastaan tietoa blogisteilta oli onnettoman kehnoa, mutta faktathan löytyvät nyt jo lakikirjoista.

        Tässä on hallituksen (sic!) esitys eduskunnalle tästä perustuslaista. Ja vuosi on 2010, jolloin käsittely on aloitettu.

        http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100060

        Ja tässä on sitten valmis laki:

        "Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävän toimivallan siirrosta Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle päätetään perustuslain 95 §:n 2 momentin nojalla kahden kolmasosan enemmistöllä. Toimivallan siirto on siten toteutettavissa perustuslaissa tähän tarkoitukseen osoitetussa menettelyssä eikä merkittävääkään toimivallan siirtoa enää pidetä poikkeuksena perustuslaista."

        On huomioitavaa esim. hallituksen ja eduskunnan valtasuhteet ja puoluekuri, ja se että tällainen Suomen merkittävä toimivalta voidaan luovuttaa pois (onko jo tehty?) vain yhdellä eduskuntaäänestyksellä ja pelkällä äänienemmistöllä.

        Aikoinaan, kun valmiuslakiin puhuttiin (Söderman) jätetyn Hitlerin mentävä porsaanreikä, niin tämän perusteellahan riitti vallankaappaukseen vain viisi ministeriä samasta puolueesta.

        Miksi tällainen tehtiin, ellei sitä käytetty? Onko vallankaappaus Suomessa suoritettu, jos on perusteltu sitä, ettei Soini voi mennä hallitukseen, koska ei edusta hallituksen (Kataisen, kokoomus, kevät 2011) linjaa, vaikka hallitusta ei oltu edes vielä perustettu? Eli tämä menettely kertoi, ettei Suomessa ole enää voimassa demokratia.

        Finlex -linkki jäi puuttumaan tähän valmiiseen perustuslakiin.

        http://lainkirjoittaja.finlex.fi/2-valtiojarjestyksen-perusteet/2-3/


      • vielä kerran tämä
        lakilinkki kirjoitti:

        Finlex -linkki jäi puuttumaan tähän valmiiseen perustuslakiin.

        http://lainkirjoittaja.finlex.fi/2-valtiojarjestyksen-perusteet/2-3/

        Niin, kaikki esitetyt faktat, jotka sopivat myös tapahtumiin ja sensuuriin viittaavat siihen, ettei Suomessa ole enää voimassa demokratia vaan diktatuuri. Ja tämän toteamuksen jälkeen ei tarvitse nyt sitten enää ihmetellä, että mitä todellisuudessa tapahtuu.

        Viittaan myös tähän artikkelisarjaan, jossa Vanhanen, Katainen ja Urpilainen seisovat yhteen mieheen Komannen tien politiikan takana, ja he kaikki kolme poliittista johtajaahan olivat nyt luomassa tämän näytöksen.

        Vielä kerran heidän kommentinsa keväältä 2009, jolloin poliisiylijohtaja Salminen tappoi itsensä, vain n. 3 kk aikaisemmin kerrottiin poliisiylitarkastaja Välkin itsemurhasta ja talvella näiden tapahtumien välissä kerrottiin Supo-päällikkö Nevalan kuolemasta (Supo-Selin skandaali tuli julkisuuteen syksyllä 2010; Kataisen soitto Nevalalle v. 2005).

        "Kataisen mielestä keskustelu äärikapitalismista ja sosialismista istuu Suomeen huonosti.

        "Jos vastauksena on kolmas tie, niin suomalainen yhteiskuntamalli on jo kolmas tie. Ei tarvitse pyrkiä olemaan kolmannen tien kolmas tie."

        http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Katainen Nyt oivalletaan ettei valtio ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin/1135243556819

        "Kymmenen vuoden päästä koko Euroopassa on jo pitkään ollut hyväksyttyä kolmannen tien politiikka, jossa valtiolla on ohjaava rooli, arvioi keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen."

        http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Vanhanen 2019 valtio ohjaa ja puolueet erottuvat toisistaan/1135243541408

        Urpilaisella on asiasta selvä käsitys: Suomi on palannut kohti perinteistä pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa, jossa valtio on vahva toimija. Valtion johdolla Suomi on myös siirtynyt "vihreään talouskasvuun", joka perustuu ympäristöteknologiaan.

        Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) tammikuinen linjapuhe "kolmannesta tiestä" sosialismin ja markkinaliberalismin jälkeen saa siis tukijan.

        http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Urpilaisen Suomen ykkösasia on palvelujen takaama tasa-arvo/1135243588790

        Kokoomus keskusta SDP.

        Ehkä tämä totuus olisi vihdoinkin vain hyväksyttävä. Ja tutkittuani asiaa ja kyseistä Kolmannen tien aatetta, se on yhtenevä kansallissosialismin kanssa ja korostaa herrarotua (eliitti), ulkoisia arvoja, ei tunnista yksilöllisyyttä, vaan ajattelee ihmisiä vain massoina ja korostaa fyysistä tehokkuutta.


      • Suomen tilanne
        vielä kerran tämä kirjoitti:

        Niin, kaikki esitetyt faktat, jotka sopivat myös tapahtumiin ja sensuuriin viittaavat siihen, ettei Suomessa ole enää voimassa demokratia vaan diktatuuri. Ja tämän toteamuksen jälkeen ei tarvitse nyt sitten enää ihmetellä, että mitä todellisuudessa tapahtuu.

        Viittaan myös tähän artikkelisarjaan, jossa Vanhanen, Katainen ja Urpilainen seisovat yhteen mieheen Komannen tien politiikan takana, ja he kaikki kolme poliittista johtajaahan olivat nyt luomassa tämän näytöksen.

        Vielä kerran heidän kommentinsa keväältä 2009, jolloin poliisiylijohtaja Salminen tappoi itsensä, vain n. 3 kk aikaisemmin kerrottiin poliisiylitarkastaja Välkin itsemurhasta ja talvella näiden tapahtumien välissä kerrottiin Supo-päällikkö Nevalan kuolemasta (Supo-Selin skandaali tuli julkisuuteen syksyllä 2010; Kataisen soitto Nevalalle v. 2005).

        "Kataisen mielestä keskustelu äärikapitalismista ja sosialismista istuu Suomeen huonosti.

        "Jos vastauksena on kolmas tie, niin suomalainen yhteiskuntamalli on jo kolmas tie. Ei tarvitse pyrkiä olemaan kolmannen tien kolmas tie."

        http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Katainen Nyt oivalletaan ettei valtio ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin/1135243556819

        "Kymmenen vuoden päästä koko Euroopassa on jo pitkään ollut hyväksyttyä kolmannen tien politiikka, jossa valtiolla on ohjaava rooli, arvioi keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen."

        http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Vanhanen 2019 valtio ohjaa ja puolueet erottuvat toisistaan/1135243541408

        Urpilaisella on asiasta selvä käsitys: Suomi on palannut kohti perinteistä pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa, jossa valtio on vahva toimija. Valtion johdolla Suomi on myös siirtynyt "vihreään talouskasvuun", joka perustuu ympäristöteknologiaan.

        Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) tammikuinen linjapuhe "kolmannesta tiestä" sosialismin ja markkinaliberalismin jälkeen saa siis tukijan.

        http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Urpilaisen Suomen ykkösasia on palvelujen takaama tasa-arvo/1135243588790

        Kokoomus keskusta SDP.

        Ehkä tämä totuus olisi vihdoinkin vain hyväksyttävä. Ja tutkittuani asiaa ja kyseistä Kolmannen tien aatetta, se on yhtenevä kansallissosialismin kanssa ja korostaa herrarotua (eliitti), ulkoisia arvoja, ei tunnista yksilöllisyyttä, vaan ajattelee ihmisiä vain massoina ja korostaa fyysistä tehokkuutta.

        Ja sitten ne reaalielämän faktat tästä kansallissosialismista: Suomalaisiin pistettiin sikainfluenssarokotus, joka tieteellisin tutkimuksin on todettu vaikuttamattomaksi koko virukseen. Sen vaikutusmekanismi perustui vain geeneihin, joissa oli piilevänä autoimmuunisairaudet.

        Nämä sairaudet lisääntyivät Suomessa räjähdysmäisesti rokotuskampanjan jälkeen. Rokotukset maksoivat valtiolle n. 37 miljoonaa euroa, ja nyt korvaukset vakuutuskautta kohden ovat n. 100 miljoonaa euroa (vakuutuspooli pystyy korvaamaan vain 30 miljoonaa euroa, joten valtion varoista korvataan n. 60 miljoonaa euroa - tieto uutisista).

        Toisena tulee kansanmurha, jossa tietoisella toiminnalla on priorisoitu tehotonta vanhusväestöä (huom. puolueen Varsovan manifesti ja yhteys elinikäiseen opiskeluun tai työntekoon).

        Viimeinen uutinen tästä, että täysin laitoshoidossa olleita vanhuksia ryhdyttiin siirtämään takaisin kotiin, valvomattomiin olosuhteisiin tai sijoittamaan palvelukeskuksiin, joissa heidän olisikin pitänyt yht äkkiä kyetä sellaiseen toimintaan, johon he eivät olleet pystyneet enää vuosikausiin. Uutisointi alkoi muutama vuosi sitten hienolla ajatuksella, että vanhusten laitoshoito lopetaan kokonaan ja muutetaan palveluasumiseksi.

        Laitosten hoitajat yrittivät pitkään huutaa hätähuutoa, mutta nimettöminä, koska pelkäsivät ja heitä oli uhkailtu, mutta turhaan. Lopulta hoitajatason johtaja ilmoitti, että jos tilanne tietäen poliittiset päättäjät eivät halua korjata sitä, silloin kyseessä on heidän tietoinen valinta. Tämän tietoisen valinnan seurauksena uutisoitiin mm. tänä keväänä, että ihmisiä on kuollut Suomessa enemmän kuin koskaan sitten sotavuosien.

        Esimerkkitapaus:


        "Kohu sai alkunsa perjantaina, kun Valkeakosken Sanomissa julkaistiin mielipidekirjoitus, jossa nimettömänä pysytelleet Wäinämöisen hoitajat pahoittelivat asukkaiden ala-arvoista kohtelua. Kirjoituksen mukaan asukkailta olisi jäänyt aterioita väliin ja suihkuun pääsyä olisi pahimmillaan joutunut odottamaan yli kaksi viikkoa."

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012102416245815_uu.shtml

        http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutiset/1194773543167/artikkeli/kaupunki myontaa henkilostolla ollut kohtuuton tyotaakka.html

        "Kaupunginhallituksen nokkamiehenä hän otti perjantain aikana yhteyttä muun muassa Mediverkon johtajaan Mark Rothiin.

        – Totesin, että Mediverkolla on nyt keskiviikkoon asti aikaa antaa selvitys. Asukkailla pitää olla ne lääkkeet, joita he tarvitsevat ja ne vaatteet, joita he tarvitsevat."

        http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutiset/1194772756107/artikkeli/kaupunki teravoitti otettaan wainamois-ongelmaan.html

        Miten ongelma hoidettiin? Tässä vastaus:

        "Mediverkko vastaa ongelmiin lisäämällä joksikin aikaa esimiehiä ja palkkaamalla talonmiehen.

        - Olemme nyt siirtäneet kokeneita esimiehiä muista yksiköistämme yksikön johdon tueksi tällä viikolla ja palkkaamalla toistaiseksi täysipäiväisen talonmiehen, joka aloittaa kiinteistössä tiistaina 23.lokakuuta vapauttaen yksikön esimiehen aikaa henkilöstön johtamiseen."

        http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=26&p=513305

        Ja kokonaistilanne. Tämä oli vain yksi tarina tuhansista. Mutta eihän tällaista ole, kun siitä ei kirjoiteta kiljuvin otsikoin joka ainoa päivä, ja miksi ei kirjoiteta?

        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/104261-toisitko-vanhempasi-tanne-”184-pahinta-tehovalvontaan”


      • johtopäätös
        Suomen tilanne kirjoitti:

        Ja sitten ne reaalielämän faktat tästä kansallissosialismista: Suomalaisiin pistettiin sikainfluenssarokotus, joka tieteellisin tutkimuksin on todettu vaikuttamattomaksi koko virukseen. Sen vaikutusmekanismi perustui vain geeneihin, joissa oli piilevänä autoimmuunisairaudet.

        Nämä sairaudet lisääntyivät Suomessa räjähdysmäisesti rokotuskampanjan jälkeen. Rokotukset maksoivat valtiolle n. 37 miljoonaa euroa, ja nyt korvaukset vakuutuskautta kohden ovat n. 100 miljoonaa euroa (vakuutuspooli pystyy korvaamaan vain 30 miljoonaa euroa, joten valtion varoista korvataan n. 60 miljoonaa euroa - tieto uutisista).

        Toisena tulee kansanmurha, jossa tietoisella toiminnalla on priorisoitu tehotonta vanhusväestöä (huom. puolueen Varsovan manifesti ja yhteys elinikäiseen opiskeluun tai työntekoon).

        Viimeinen uutinen tästä, että täysin laitoshoidossa olleita vanhuksia ryhdyttiin siirtämään takaisin kotiin, valvomattomiin olosuhteisiin tai sijoittamaan palvelukeskuksiin, joissa heidän olisikin pitänyt yht äkkiä kyetä sellaiseen toimintaan, johon he eivät olleet pystyneet enää vuosikausiin. Uutisointi alkoi muutama vuosi sitten hienolla ajatuksella, että vanhusten laitoshoito lopetaan kokonaan ja muutetaan palveluasumiseksi.

        Laitosten hoitajat yrittivät pitkään huutaa hätähuutoa, mutta nimettöminä, koska pelkäsivät ja heitä oli uhkailtu, mutta turhaan. Lopulta hoitajatason johtaja ilmoitti, että jos tilanne tietäen poliittiset päättäjät eivät halua korjata sitä, silloin kyseessä on heidän tietoinen valinta. Tämän tietoisen valinnan seurauksena uutisoitiin mm. tänä keväänä, että ihmisiä on kuollut Suomessa enemmän kuin koskaan sitten sotavuosien.

        Esimerkkitapaus:


        "Kohu sai alkunsa perjantaina, kun Valkeakosken Sanomissa julkaistiin mielipidekirjoitus, jossa nimettömänä pysytelleet Wäinämöisen hoitajat pahoittelivat asukkaiden ala-arvoista kohtelua. Kirjoituksen mukaan asukkailta olisi jäänyt aterioita väliin ja suihkuun pääsyä olisi pahimmillaan joutunut odottamaan yli kaksi viikkoa."

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012102416245815_uu.shtml

        http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutiset/1194773543167/artikkeli/kaupunki myontaa henkilostolla ollut kohtuuton tyotaakka.html

        "Kaupunginhallituksen nokkamiehenä hän otti perjantain aikana yhteyttä muun muassa Mediverkon johtajaan Mark Rothiin.

        – Totesin, että Mediverkolla on nyt keskiviikkoon asti aikaa antaa selvitys. Asukkailla pitää olla ne lääkkeet, joita he tarvitsevat ja ne vaatteet, joita he tarvitsevat."

        http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutiset/1194772756107/artikkeli/kaupunki teravoitti otettaan wainamois-ongelmaan.html

        Miten ongelma hoidettiin? Tässä vastaus:

        "Mediverkko vastaa ongelmiin lisäämällä joksikin aikaa esimiehiä ja palkkaamalla talonmiehen.

        - Olemme nyt siirtäneet kokeneita esimiehiä muista yksiköistämme yksikön johdon tueksi tällä viikolla ja palkkaamalla toistaiseksi täysipäiväisen talonmiehen, joka aloittaa kiinteistössä tiistaina 23.lokakuuta vapauttaen yksikön esimiehen aikaa henkilöstön johtamiseen."

        http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=26&p=513305

        Ja kokonaistilanne. Tämä oli vain yksi tarina tuhansista. Mutta eihän tällaista ole, kun siitä ei kirjoiteta kiljuvin otsikoin joka ainoa päivä, ja miksi ei kirjoiteta?

        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/104261-toisitko-vanhempasi-tanne-”184-pahinta-tehovalvontaan”

        Tilanne on ollut erittäin järkyttävä Suomen kansan osalta jo usean vuoden ajan, mutta jos ongelmat eivät satu osumaan juuri omalle kohdalle, niin tuo mainittu tissiviihde ja sensuuri ovat jättäneet suomalaiset täysin vaille tietoa ja ymmärrystä, jonka varjossa sitten koko tämä poliittinen toiminta on voitu tehdä, niin rodunjalostus kuin kansanmurhakin. Tämän päivän laitoshoito sosiaalitoimineen on kuin suoraan natsi-Saksan keskitysleireiltä.


      • priorisointikeskus
        johtopäätös kirjoitti:

        Tilanne on ollut erittäin järkyttävä Suomen kansan osalta jo usean vuoden ajan, mutta jos ongelmat eivät satu osumaan juuri omalle kohdalle, niin tuo mainittu tissiviihde ja sensuuri ovat jättäneet suomalaiset täysin vaille tietoa ja ymmärrystä, jonka varjossa sitten koko tämä poliittinen toiminta on voitu tehdä, niin rodunjalostus kuin kansanmurhakin. Tämän päivän laitoshoito sosiaalitoimineen on kuin suoraan natsi-Saksan keskitysleireiltä.

        Eikä tässä vanhusten priorisointiyksikkötoiminnassa pidä myöskään unohtaa joukkoon soluttautunutta, merkittävää geriatriayksikön valelääkärijohtaja Laihoa. Sopii edelleen kysyä, että miten tämä on mahdollista edes?! Vaikuttaa varsin tarkoitushakuiselta se, että terveydenhuolto on yksityistetty edullisuutensa vuoksi, vaikuttaa siltä että syyt ja seuraukset olivat aivan jossakin muualla... Mutta oliko todella pontimena ainoastaan vain raha - jokuhan teki tämän hänelle mahdolliseksi.

        "Pääkaupunkiseudulla valelääkäriksi paljastuneen Esa Antero Laihon yhtenä pontimena oli raha. Ja sitä hän ehtikin tienata vuosikymmenessä yli miljoona euroa. Lisäksi Laihon firmoissa on nostamattomia voittovaroja.

        Laiho ei ole yksin. Ilta-Sanomien ja Taloussanomien selvityksen mukaan lääkäriasemien ja reppufirmojen omistajien lisäksi kovimmat tulot ovat muutamalla ammattiryhmällä. He eivät ole sydän- tai syöpäspesialisteja vaan niitä lääkäreitä jotka toimivat erikoisaloilla, jotka kuluttaja tai vakuutusyhtiö maksaa. (Katso listat artikkelin lopusta.)

        Erityisesti Laihon Eliah Capital Holding Oy rypee rahassa. Myös Suomen Geriatriakeskus on alkanut tehdä tulosta. Eliah Capitaliin oli kertynyt 31.3.2010 mennessä yli 600 000 euroa voittoja. Suomen Geriatriakeskus teki viime vuonna 1,2 miljoonan liikevaihdolla 23 000 euron voiton. Kummassakin yrityksessä Laiho on ainoa hallituksen jäsen ja toimitusjohtaja."

        http://www.taloussanomat.fi/terveydenhuolto/2011/11/28/hurjat-erot-katso-200-huippulaakarin-tulot/201117813/12

        Mutta vaikka joku olisi tätä törkykasaa penkonutkin, niin tuskin kuulemme totuuksia - varmasti kaikki viranomaisten suojalait perustuslakimuutoksineen ovat jo voimassa.


      • Aika näyttää, miten
        toimivallan siirto kirjoitti:

        Viestissäsi oli paljon asiaan. Otan tämän kohdan:

        "Yleensä jos joku antaa tällaisen toivomuksen vastaavasta muutoksesta, esim. EU olisi pyytänyt poistamaan pressan vallan ja lisäämään perustuslakiin kohdan merkittävän toimivallan siirtämisestä jollenkin täysin kirjaamattomalle, anonyymille taholle, niissä yleensä saa soveltaa oman tahtonsa mukaan. Ja on tavallista, että se joka on vallassa omistaa myös omantunnon, on kansalaisten sa puolella eikä riistä heidän valtiotaan. Joku vallasketjussa on sallinut ja toinen kuvitellut kai itse omistavansa kyseisen vallan, jonka hän olisi siis myös oikeuttu luovuttamaan. Erikoinen tapaus tämä on, ehkä siitä joku jopa keskusteli."

        Syytä olettaa, että hallituksemme/eduskuntamme on mennyt tekemään jotakin sellaista jo ennen tämän lain voimaanastumista, että turvaavat ko. lailla oman selustansa. Tähän viitaa niin perustuslakivaliiokunnan pj:n kuin vpj:n sanat "tämä kirjaus on vain jo vallitseva olotila". Aivan, mikään uutisväline ei Suomessa uutisoinut tätä perustuslainmuutosta tai voimaan astumista, vain eduskuntakäsittelyä seuranneet tiesi asiasta ja koittivat tiedottaa eteenpäin, mutta suomalaisten kyky ottaa vastaan tietoa blogisteilta oli onnettoman kehnoa, mutta faktathan löytyvät nyt jo lakikirjoista.

        Tässä on hallituksen (sic!) esitys eduskunnalle tästä perustuslaista. Ja vuosi on 2010, jolloin käsittely on aloitettu.

        http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100060

        Ja tässä on sitten valmis laki:

        "Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävän toimivallan siirrosta Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle päätetään perustuslain 95 §:n 2 momentin nojalla kahden kolmasosan enemmistöllä. Toimivallan siirto on siten toteutettavissa perustuslaissa tähän tarkoitukseen osoitetussa menettelyssä eikä merkittävääkään toimivallan siirtoa enää pidetä poikkeuksena perustuslaista."

        On huomioitavaa esim. hallituksen ja eduskunnan valtasuhteet ja puoluekuri, ja se että tällainen Suomen merkittävä toimivalta voidaan luovuttaa pois (onko jo tehty?) vain yhdellä eduskuntaäänestyksellä ja pelkällä äänienemmistöllä.

        Aikoinaan, kun valmiuslakiin puhuttiin (Söderman) jätetyn Hitlerin mentävä porsaanreikä, niin tämän perusteellahan riitti vallankaappaukseen vain viisi ministeriä samasta puolueesta.

        Miksi tällainen tehtiin, ellei sitä käytetty? Onko vallankaappaus Suomessa suoritettu, jos on perusteltu sitä, ettei Soini voi mennä hallitukseen, koska ei edusta hallituksen (Kataisen, kokoomus, kevät 2011) linjaa, vaikka hallitusta ei oltu edes vielä perustettu? Eli tämä menettely kertoi, ettei Suomessa ole enää voimassa demokratia.

        Eikö nykyisessä hallituksessa olekin viisi kokoomuslaista ministeriä: Stubb, Risikko, Vapaavuori, Räty, Toivakka, Orpo, siis kuusi näyttäisi olevan. Nimittäin aloin juuri nyt viikonloppuna epäillä, että Kataisen valinta talouskomissaariksi voisi merkitä nyt ko. merkittävän toimivallan luovuttamista joissakin asioisa, kun Suomessa ohjaa myös kokoomuslainen pääministeri, en tiedä.

        Vaikka näyttäisi siltä, että Katainen ei ehdi talouskomissaarina tehdä kaikkia "kökköjuttuja" niin, jostain syystä tuli vaan mieleen, että haluttiinko hänet nimenomaan "säätämään" jotain "olennaista" muutosta, että valtio pakotetaan EU:n pankkiunioniin?

        Kommetteja:
        Kataiselle 20 667 euroa/kk ja tuhti asumislisä!

        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242310&tstart=0

        "> > Mikä muuten on Kataisen pätevyys ko. vakanssille?
        >
        > > No sittenhän kyseessä täytyy olla erikoisen pätevä
        > kaveri, kun kaikki vaaditut ominaisuudet
        > tietotainoineen löytyy. Julkinen pahoitteluni
        > aiheettomasta epäilyksestä Kataisen kyvykkyydestä ja
        > osaamisesta. On se epäilemättä prenikan arvoinen
        > osaaja.

        Pätevyyttä ei komissaareilta vaadita. Komissaari on poliittinen tehtävä. "

        "Katainen on töissä vain syksyyn saakka Rehnin seuraajana. Keski-Eurooppa pitää lomansa elokuussa, eli Kataiselle tulee varsinaista työtä vain pari kuukautta ja häneltä tuskin odotetaan tuloksia. Katsotaan sitten, saako hän uuden komissaarin paikan."


      • selvä se
        Aika näyttää, miten kirjoitti:

        Eikö nykyisessä hallituksessa olekin viisi kokoomuslaista ministeriä: Stubb, Risikko, Vapaavuori, Räty, Toivakka, Orpo, siis kuusi näyttäisi olevan. Nimittäin aloin juuri nyt viikonloppuna epäillä, että Kataisen valinta talouskomissaariksi voisi merkitä nyt ko. merkittävän toimivallan luovuttamista joissakin asioisa, kun Suomessa ohjaa myös kokoomuslainen pääministeri, en tiedä.

        Vaikka näyttäisi siltä, että Katainen ei ehdi talouskomissaarina tehdä kaikkia "kökköjuttuja" niin, jostain syystä tuli vaan mieleen, että haluttiinko hänet nimenomaan "säätämään" jotain "olennaista" muutosta, että valtio pakotetaan EU:n pankkiunioniin?

        Kommetteja:
        Kataiselle 20 667 euroa/kk ja tuhti asumislisä!

        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242310&tstart=0

        "> > Mikä muuten on Kataisen pätevyys ko. vakanssille?
        >
        > > No sittenhän kyseessä täytyy olla erikoisen pätevä
        > kaveri, kun kaikki vaaditut ominaisuudet
        > tietotainoineen löytyy. Julkinen pahoitteluni
        > aiheettomasta epäilyksestä Kataisen kyvykkyydestä ja
        > osaamisesta. On se epäilemättä prenikan arvoinen
        > osaaja.

        Pätevyyttä ei komissaareilta vaadita. Komissaari on poliittinen tehtävä. "

        "Katainen on töissä vain syksyyn saakka Rehnin seuraajana. Keski-Eurooppa pitää lomansa elokuussa, eli Kataiselle tulee varsinaista työtä vain pari kuukautta ja häneltä tuskin odotetaan tuloksia. Katsotaan sitten, saako hän uuden komissaarin paikan."

        Ilman muuta Kataisen lähtö pääministeripaikalta EU:iin viittaa taktikointiin.


    • Alas ammuttu matkust

      Kyselit, miksi Suomella ei ole omaa kantaa Malesialaiskoneen alasampumisesta.

      Eilen kävin lukemassa hieman salaiittotyyppistä keskustelua napsin vain lopusta sivut alkaen 18=>, mutta ehkä voi tässä ajan kanssa lukea enemmänkin.

      Ukrainassa alas ammuttu matkustajakone
      http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242363&start=255&tstart=0

      Sain kuitenkin aivan uuden mielikuvan, vaikka se nyt voi olla vain venäläisten haluamaa uutisointia, eli alettiin pohtia,

      - miksi malesialaiskoneet tippuu?
      - onko koneessa täydennyslasti Itä-Ukrainaan sotilaille?
      - ollaanko tekemässä myöhemmin Falseflaggia?
      - onko asialla joku mossad tai vastaava?
      - kykenevätkö vapaaehtoiset tarkkaan lentokoneen tiputtamiseen 10 km:n korkeudelta?
      - millaisia ohjuksia on olemassa?

      Ja muita vastaavia kysymyksiä siellä on pohdittu. Niin, että veikkaukseni, miksi poliitikot ovat vähän mitään sanomattomia on se, ettei ole luottamista mihinkään tietoon. Suomen resurssit eivät kai kata jotain NSA-vakoilun tapaista tms. En kyllä tiedä, vain arvailen.

    • vuosi 2011

      Laitan tähän loppuun kaksi uutista vuosilta 2011 tiedoksi, että kyllä koko ajan on tapahtunut jotakin myös kulissien takana, josta emme tiedä sen tarkemmin.

      "Varoitus vallankaappauksesta: ”Armeija ja poliisi karanneet hallituksen valvonnasta Suomessa”

      Tuomo Lappalainen
      18.3.2011 14:20|Päivitetty 29.11.2013 13:58"

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/varoitus-vallankaappauksesta-armeija-ja-poliisi-karanneet-hallituksen-valvonnasta-suomessa/

      "Kaappaussyytös: Oikeuskansleri reagoi Risto Volasen haastatteluun

      Tuomo Lappalainen
      30.3.2011 08:55|Päivitetty 29.11.2013 14:22"

      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kaappaussyytos-oikeuskansleri-reagoi-risto-volasen-haastatteluun/

      Näemmä uutiset onkin linkitetty uudelleen/päivitetty liki puoli vuotta sitten uudelleen...

      • Kom-lis-ymmärry-ajas

        Suomenkuvalehdessä olleet kommentit paljastavat, mitä sinä aikana tapahtui, mm. puolustusvoimat halusivat supistaa "armeijaa" ja nyt kun uhkakuvia on ilmestynyt, armeija on tavallaan käynyt "liian pieneksi" .

        Volasin kritiikistä en ollut varma, koska tuntui siltä, että kaiken mitä Vanhasen hallituksen jälkeen on tehty, taitaa olla etupäässä valmistelua eu-liiittovaltioon yhteensopivaksi ja yleensä niin, että hallitus ja virkamiehet saivat enemmän valtaa, mutta kaipa siihen oli aihetta kuitenkin.


    • leviävä kuolio

      Eiköhän selitykset tähän tilanteeseen ole edellä - ehkä se pointti ei ollut vain EU, vaan myös Suomen oman maan poliittinen tilanne, joka järjesteltiin uuteen uskoon sillä aikaa, kun toiset meistä tuijotti EU:ta ja toiset USA:ta, ja joku jopa läiski selkään Putinia.

      Suomessa on täydellinen arvotyhjiö ja moraalisen rappeutumisen tila, eikä taida viimeiset sukupolvet edes tietää mitä tarkoittaa sana "arvomaailma" tai mitä tarkoittaa moraali ja etiikka.

      Eivät tiedä ainakaan itse tekemäni kyselytutkimuksen perusteella. Kysykääpä te muutkin nuorilta ja nuorilta aikuisilta samaa asiaa.

    • Näkyis oleen

      Ketjussa copy/pastettuna hirvee läjä roskaa, asioita joilla ei ole mitään tekemistä keskenään, vaan ovat jonkun päänsä sekoittaneen hörhön salaliittoteorioita enimmäkseen. Onneksi se ei ole vielä älynnyt mennä sotkemaan Euroopan Unioni palstaa, jossa EU kannattajat osin kieltävät liittovaltion tekemisen.

      "Euroopan unioni

      Pitäisikö Euroopasta tehdä liittovaltio? Mihin maihin EU:n pitäisi laajentua? Keskustelua Euroopan unionista."


      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3423

      • Yhteisöllis-hyöty

        Tuskin on roskaa tai näen asiat laajemmin, koska EU edustaa kommuunin yhteiskunnallista, järjestäytynyttä muotoa, siis sosialisoidaan jotain, osa jää privaattitasolle. Näen asian ihan heti versiona Merkelin tai Junckerin ikäisten, akateemisten ihmisten hippikulttuurin sivistyneenä jatkeen. Mm. Neuvostoliitto on ollut eräänlainen kommuuni, se näkyy jossain noista linkitetyistä teksteistä.

        3 Communes around the world

        3.1 Germany
        3.2 Israel
        3.3 Ireland
        3.4 Russia
        3.5 United Kingdom
        3.6 United States
        3.7 Venezuela

        See also

        Commune of Paris
        Communism
        Counterculture of the 1960s
        Diggers and Dreamers
        Drop City
        Egalitarian communities
        Ejido, a form of Mexican land distribution resembling a commune
        Equality colony
        Fellowship for Intentional Community
        Great Leap Forward, a time period in the 1950s and 1960s when the Chinese government created such communes
        Obshchina, communes of the Russian Empire
        Hramada, a Belarussian commune assembly
        Kibbutz, Israeli communes
        List of intentional communities
        Marxism
        People's commune, type of administrative level in China from 1958 - early 1980s

        Wikin kommuuni määritelmässä:
        "For the usually larger-scale, political entities in communist political theory, see socialist communes, which are similar but distinct social organizations."

        Koska en ole täydellisesti eu:n teoreettista taustaa lukenut, niin en tiedä, mikä sen perimmäinen pyrkimys on. EU:ssa ovat tarkkoja rajoja budjettikurissa ja vähän muissakin säännöissä rikkoneet nämä myöhemmät johtajat. Myös mafia-perinteen maista tulleet johtajat ovat saaneet syytteitä korruptiosta tai ainakin heitä on epäilty, sääntöjä eivät kaikki osaa edes noudattaa. Viime vuosikymmenen eu-johtajat ovat tehneet omia sääntöversioita, joka perustuu kai keskinäiseen luottamukseen, eikä sen dokumentoitu toiminta ehkä kerro kaikkea.

        Teorian muodostamiseen täytyy kasata paljonkin taustatietoja. Näen asian niin, että EU on olevinaan yhteiskunnallinen "kommuuni", joka pyrkii hyödyntämään yhteisten markkinoiden etuja. Tietysti voisi aina tiivistää, mutta ei ehdi ja noista joku toinen oivaltaa lisää.


      • Rotat ja hiiret

        Laitoit linkin EU-ketjuun. Siinä on vaan se ongelma, ettei pysty keskittymään itse asiaan ko. ketjussa, koska sinne tulee nämä eu-fiiliiset puolestapuhuja ja mm. itse "tri olli". Kun keskustelussa menee mehut täysin niille puolustautuessa ei itse asian sisältöön pääsekään käsiksi. Yleinen poliittinen keskustelu sopii myös kv-politiikkaan, siinä on mielekästä puhua taustoista, koska ei ole häiritsijöitä häsnäämässä.


      • MiksiKapinaliikkeitä

        Suuren yhteisön (kommuunin, commune) ominaisuukisista tulee mieleen:

        - kommuuneissa on yleensä aluksi innostunut sukupolvi, jos ja kun se vanhenee, into laantuu mm. esteitä kohdatessa

        - kommuuneilla on siis melko selvä elinkaari, niillä on taipumus loppua, vaikka voivat myös elää.

        - kommuuneilla on tapana kuihtua ja haihtua, koska jokaisen osakkaan on muuteman viilsistelyvuoden jälkeen pakko keskittyä rahan keräämiseen elääkseen eikä silloin aina aleta jakamaa rahoja, ellei ole kyse aivan sympioottisista suhteista kuten perheet ja parit.

        - mm. etuina suuri rahoitusyhteisö, mm. yritys- ja pankkilainoitus, ehkä yksityispankkien hyötyjä ovat valtiot halunneet päästä jakamaan.

        - suuret yhteisöt ovat modernin aikakauden yksi piirre, koska matkat ovat maapallolla helpommin saavutettavissa, tekniikka on niin paljon enemmän kehittynyt kuin vaikka 50 vuotta sitten.

        - internet on luonut kommunikaatiolla uudet mahdollisuudet, mm. google kehittää noita älypalveluita, joskus tuntuu, että hakukone osuu aika tarkkaan siihen aihepiiriin joka on ollut "hahmotuksen alla erilaisten hakusanojen avulla"

        - tänään löytyi uusi tälläinen hakukonejuttu, eli kun eilen luin täältä, että ihmisten intuitiivinen ajattelu on tutkimustyön alla eikä siitä ole vielä paljon tietoa löytyi nyt uusi konnektio.

        Löysin tieto- ym. kirjoja kirjoittaneen Jeremy Rifkinin kirjat ja ideat.

        The Third Industrial Revolution
        How Lateral Power is Transforming Energy, the Economy, and the World

        Jeremy Rifkinin esittely. löytyi kirjaston (esim. Helmet) nimihaulla, myös netistä voi tehdä haun.
        "Jeremy Rifkin is an adviser to governments around the world. He is the president of The Foundation on Economic Trends in Washington DC. The Empathic Civilization is published by Penguin"

        Tässä on lista kesämyynnistä, jossa mm. erilaisia salaliittojuttuja eri yhteiskunnista. Saa näkyä, toimiiko linkki, ei voi esikatsella.

        http://www.palgrave.com/page/summer-sale-2014/?isb=9781137363749,9781137278753,9780230304598,9781403969538,9781137351432,9781137278357,9780230339941,9781137321886,9781137282583,9780230233430,9781137293190,9781137289551,9781137380845,9781137304636,9780230355705,9781137349651,9780230249295,9781137277435,9780230341975,9781137311948,9781137275738,9781137005038,9781137300317,9780230347830,9781137322845,9781137326812,9781137299758,9781137412287,9780230291126,9781137029355,9781137355676,9781137322890,9781137276605,9781137360359,9781137376848,9781137326379,9781137033987,9781137373632,9781137302465,9781137438317,9780230313828,9781137270498&pl=67&m=0&less=y


        Ensin löytyi näistä nyky meilenosoituksista kirjoja, mm. tämä:
        Riot City
        Protest and Rebellion in the Capital
        Clive Bloom


      • KehitysHorisontaalis

        Kuvaus ko. Jeremy Rifkinin kirjasta. (Helmet-kirjaston haku nimellä, vapaasti siellä luettavissa)

        Koska sukujen kautta ei leviä enää jatkossa yhtä paljon opittua asiaa, ihmiskunta voisi laajentaa informaation välittämistä sivusuunnassa. Tulevaisuudessa ei siis matkusteta joka syystä, vaan otetaan avuksi kommunikaatio ja sen tekninen välitys. Kommunikaatio ihmisten välillä on yksi edellytys pelastua ilmastomuutoksen alla.

        http://rphelsp.helmet.fi/ebsco-w-b/ehost/detail?sid=59cd5a91-e950-4aa0-b26d-290e8a1d3abe@sessionmgr113&vid=2&hid=128&bdata=JnNpdGU9ZWhvc3QtbGl2ZQ==#db=fth&AN=48193932

        Jeremy Rifkin and the third industrial revolution

        "Jeremy Rifkin and the third industrial revolution. By: Gefter, Amanda, New Scientist, 02624079, 2/13/2010, Vol. 205, Issue 2747"

        Before we can save ourselves from climate change we have to embrace a new model of society based on our social, empathic nature

        In The Empathic Civilization, Jeremy Rifkin argues that before we can save ourselves from climate change we have to break a vicious circle. He explains why to Amanda Gefter

        What is the premise of The Empathic Civilization ?

        My sense is that we're nearing an endgame for the modern age. I think we had two events in the last two years that signal the end. In July 2008 the price of oil hit $147 a barrel. Food riots broke out in 30 countries. That was the earthquake; the market crash 60 days later was the aftershock. The second event was the breakdown at the Copenhagen climate summit. Why couldn't our leaders anticipate or respond to the global meltdown? And why can't they deal with climate change?

        So why have our leaders failed us?

        They are using 18th-century ideas to address 21st-century challenges. The Enlightenment view is that human beings are rational, detached agents who pursue their own self-interest; nation states reflect that view. How are we going to address the needs of 7 billion people and heal the biosphere if we are all agents pursuing our individual interests?

        A lot of new discoveries suggest that human nature might not be as the Enlightenment philosophers imagined. For instance, the discovery of mirror neurons suggests that we are not wired for autonomy but for empathy. We are a social species.

        How does an empathic view of human nature change the picture?

        We see how consciousness, which is wired for social engagement, changes over history. My belief is that when communications and energy revolutions converge, this changes consciousness by shifting our boundaries, causing empathy to expand.

        For instance, wherever there were agricultural societies based on large-scale irrigation, humans created writing. Writing made it possible to manage a complex energy regime. It also changed consciousness, transforming the mythological consciousness of oral cultures into a theological one. In the process, empathy evolved. Oral communication is limited: you can't extend empathy beyond blood ties. With script you empathise further.

        In the 19th century, the printing press converged with coal and steam. This led to mass literacy. In the 20th century the second industrial revolution, the electronics revolution, gave rise to psychological consciousness.

        Each convergence of energy and communications technology extended our social networks and in turn expanded our empathy.

        But all of that happens at the expense of the environment.

        It's the conundrum of history that more complex civilisations bring more people together, but they create more entropy in the process. If we are going to ward off the dangers posed by climate change we need to find a way to increase empathy while decreasing entropy. The question is, how do you do that?

        You argue that the answer is another convergence of technologies. Can you explain?

        In the last 15 years we have had a very powerful communications revolution with the internet. This revolution is beginning to converge with distributed renewable energy. When they converge, it's likely to change consciousness once again.

        How will this "third industrial revolution" change our consciousness?

        As people begin to harvest renewable energy, they can share electricity peer-to-peer across an energy grid that extends across nations. With everyone taking responsibility for their swathe of the biosphere and then sharing their energy, that would allow us to think biosphere politics and give us a possibility of breaking the empathy/entropy paradox. It's a tough challenge, but if human nature really is Homo empathicus we can begin to create new institutions that reflect our core nature. Then I can see how this revolution will happen.

        Profile Amanda Gefter

        Jeremy Rifkin is an adviser to governments around the world. He is the president of The Foundation on Economic Trends in Washington DC. The Empathic Civilization is published by Penguin

        ~~~~~~~~

        By Amanda Gefter


      • Noi ...
        KehitysHorisontaalis kirjoitti:

        Kuvaus ko. Jeremy Rifkinin kirjasta. (Helmet-kirjaston haku nimellä, vapaasti siellä luettavissa)

        Koska sukujen kautta ei leviä enää jatkossa yhtä paljon opittua asiaa, ihmiskunta voisi laajentaa informaation välittämistä sivusuunnassa. Tulevaisuudessa ei siis matkusteta joka syystä, vaan otetaan avuksi kommunikaatio ja sen tekninen välitys. Kommunikaatio ihmisten välillä on yksi edellytys pelastua ilmastomuutoksen alla.

        http://rphelsp.helmet.fi/ebsco-w-b/ehost/detail?sid=59cd5a91-e950-4aa0-b26d-290e8a1d3abe@sessionmgr113&vid=2&hid=128&bdata=JnNpdGU9ZWhvc3QtbGl2ZQ==#db=fth&AN=48193932

        Jeremy Rifkin and the third industrial revolution

        "Jeremy Rifkin and the third industrial revolution. By: Gefter, Amanda, New Scientist, 02624079, 2/13/2010, Vol. 205, Issue 2747"

        Before we can save ourselves from climate change we have to embrace a new model of society based on our social, empathic nature

        In The Empathic Civilization, Jeremy Rifkin argues that before we can save ourselves from climate change we have to break a vicious circle. He explains why to Amanda Gefter

        What is the premise of The Empathic Civilization ?

        My sense is that we're nearing an endgame for the modern age. I think we had two events in the last two years that signal the end. In July 2008 the price of oil hit $147 a barrel. Food riots broke out in 30 countries. That was the earthquake; the market crash 60 days later was the aftershock. The second event was the breakdown at the Copenhagen climate summit. Why couldn't our leaders anticipate or respond to the global meltdown? And why can't they deal with climate change?

        So why have our leaders failed us?

        They are using 18th-century ideas to address 21st-century challenges. The Enlightenment view is that human beings are rational, detached agents who pursue their own self-interest; nation states reflect that view. How are we going to address the needs of 7 billion people and heal the biosphere if we are all agents pursuing our individual interests?

        A lot of new discoveries suggest that human nature might not be as the Enlightenment philosophers imagined. For instance, the discovery of mirror neurons suggests that we are not wired for autonomy but for empathy. We are a social species.

        How does an empathic view of human nature change the picture?

        We see how consciousness, which is wired for social engagement, changes over history. My belief is that when communications and energy revolutions converge, this changes consciousness by shifting our boundaries, causing empathy to expand.

        For instance, wherever there were agricultural societies based on large-scale irrigation, humans created writing. Writing made it possible to manage a complex energy regime. It also changed consciousness, transforming the mythological consciousness of oral cultures into a theological one. In the process, empathy evolved. Oral communication is limited: you can't extend empathy beyond blood ties. With script you empathise further.

        In the 19th century, the printing press converged with coal and steam. This led to mass literacy. In the 20th century the second industrial revolution, the electronics revolution, gave rise to psychological consciousness.

        Each convergence of energy and communications technology extended our social networks and in turn expanded our empathy.

        But all of that happens at the expense of the environment.

        It's the conundrum of history that more complex civilisations bring more people together, but they create more entropy in the process. If we are going to ward off the dangers posed by climate change we need to find a way to increase empathy while decreasing entropy. The question is, how do you do that?

        You argue that the answer is another convergence of technologies. Can you explain?

        In the last 15 years we have had a very powerful communications revolution with the internet. This revolution is beginning to converge with distributed renewable energy. When they converge, it's likely to change consciousness once again.

        How will this "third industrial revolution" change our consciousness?

        As people begin to harvest renewable energy, they can share electricity peer-to-peer across an energy grid that extends across nations. With everyone taking responsibility for their swathe of the biosphere and then sharing their energy, that would allow us to think biosphere politics and give us a possibility of breaking the empathy/entropy paradox. It's a tough challenge, but if human nature really is Homo empathicus we can begin to create new institutions that reflect our core nature. Then I can see how this revolution will happen.

        Profile Amanda Gefter

        Jeremy Rifkin is an adviser to governments around the world. He is the president of The Foundation on Economic Trends in Washington DC. The Empathic Civilization is published by Penguin

        ~~~~~~~~

        By Amanda Gefter

        Rifkinit luettu jo aikoja sitten.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Rifkin

        Lue Ojapeltoa.

        http://alk.tiehallinto.fi/tn/tn596.htm#oja

        ja

        http://ariojapelto.blogspot.fi/2010/06/tyo-loppuu.html


      • Mondragon.
        MiksiKapinaliikkeitä kirjoitti:

        Suuren yhteisön (kommuunin, commune) ominaisuukisista tulee mieleen:

        - kommuuneissa on yleensä aluksi innostunut sukupolvi, jos ja kun se vanhenee, into laantuu mm. esteitä kohdatessa

        - kommuuneilla on siis melko selvä elinkaari, niillä on taipumus loppua, vaikka voivat myös elää.

        - kommuuneilla on tapana kuihtua ja haihtua, koska jokaisen osakkaan on muuteman viilsistelyvuoden jälkeen pakko keskittyä rahan keräämiseen elääkseen eikä silloin aina aleta jakamaa rahoja, ellei ole kyse aivan sympioottisista suhteista kuten perheet ja parit.

        - mm. etuina suuri rahoitusyhteisö, mm. yritys- ja pankkilainoitus, ehkä yksityispankkien hyötyjä ovat valtiot halunneet päästä jakamaan.

        - suuret yhteisöt ovat modernin aikakauden yksi piirre, koska matkat ovat maapallolla helpommin saavutettavissa, tekniikka on niin paljon enemmän kehittynyt kuin vaikka 50 vuotta sitten.

        - internet on luonut kommunikaatiolla uudet mahdollisuudet, mm. google kehittää noita älypalveluita, joskus tuntuu, että hakukone osuu aika tarkkaan siihen aihepiiriin joka on ollut "hahmotuksen alla erilaisten hakusanojen avulla"

        - tänään löytyi uusi tälläinen hakukonejuttu, eli kun eilen luin täältä, että ihmisten intuitiivinen ajattelu on tutkimustyön alla eikä siitä ole vielä paljon tietoa löytyi nyt uusi konnektio.

        Löysin tieto- ym. kirjoja kirjoittaneen Jeremy Rifkinin kirjat ja ideat.

        The Third Industrial Revolution
        How Lateral Power is Transforming Energy, the Economy, and the World

        Jeremy Rifkinin esittely. löytyi kirjaston (esim. Helmet) nimihaulla, myös netistä voi tehdä haun.
        "Jeremy Rifkin is an adviser to governments around the world. He is the president of The Foundation on Economic Trends in Washington DC. The Empathic Civilization is published by Penguin"

        Tässä on lista kesämyynnistä, jossa mm. erilaisia salaliittojuttuja eri yhteiskunnista. Saa näkyä, toimiiko linkki, ei voi esikatsella.

        http://www.palgrave.com/page/summer-sale-2014/?isb=9781137363749,9781137278753,9780230304598,9781403969538,9781137351432,9781137278357,9780230339941,9781137321886,9781137282583,9780230233430,9781137293190,9781137289551,9781137380845,9781137304636,9780230355705,9781137349651,9780230249295,9781137277435,9780230341975,9781137311948,9781137275738,9781137005038,9781137300317,9780230347830,9781137322845,9781137326812,9781137299758,9781137412287,9780230291126,9781137029355,9781137355676,9781137322890,9781137276605,9781137360359,9781137376848,9781137326379,9781137033987,9781137373632,9781137302465,9781137438317,9780230313828,9781137270498&pl=67&m=0&less=y


        Ensin löytyi näistä nyky meilenosoituksista kirjoja, mm. tämä:
        Riot City
        Protest and Rebellion in the Capital
        Clive Bloom

        Luepa siitä.

        "Puhun Mondragon-osuuskuntien federaatiosta, joka perustettiin 1956 ja jossa on yli 80.000 jäsentä. Miltä kuulostaisi, pomon tienatessa USAssa yli 354 kertaa duunarin verran, jos se olisikin 3-9 kertaa niin paljon? Hirvittävältä, kauhistuttavalta, sosialismilta!

        Miltäpä maittaisi se, jos saisit potkujen sijaan tuetun vuoden opiskeluvapaan ja jos senkään jälkeen ei kaikille vieläkään riitäisi töitä, saisit silti palata hommiin ja joku muu menisi vuoden opiskeluvapaalle? Utopiaa? Ei kun arkipäivää, Mondragonissa!"

        http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142931-sosialismi-on-kuollut

        "Mondragon on, puutteineenkin, esimerkillinen meille muille."

        http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158111-tuottavuusharha#comment-2472320


    • aate kadoksissa

      Kun täällä haetaan EU:lle taustateoriaa tai verrataan kommuuniin, niin perustuuko kommuuni diktatuurille? Jos joku perustuu, niin etsikää sellainen kommuuni, niin olette lähellä ainakin. Miten sana kommuunismi.... löytyisikö sitä kautta jotakin?

      • halpuus kannattaa

        Ei mikään teknologia työpaikkoja vie, vaan se kun Eurooppa yhdistetään Afrikkaan, ryhdytään sen kulutusta nostamaan meidän takaamin luxemburgrahastoin ja saadaan tummaihoisista potentiaalista halpatyövoimaa paljon lähempää kuin Kiinasta. Sitä ennen on priorisoitava valkoinen hyödytön väestö siltä osin, kuin ei ole enää potentiaalia saada siitä enemmän hyötyä irti; kuten sairaat, vammaiset, vanhukset, eläkkeiden nauttijat, sosiaalitukia tarvitsevat jne.


      • hyi helkkari
        halpuus kannattaa kirjoitti:

        Ei mikään teknologia työpaikkoja vie, vaan se kun Eurooppa yhdistetään Afrikkaan, ryhdytään sen kulutusta nostamaan meidän takaamin luxemburgrahastoin ja saadaan tummaihoisista potentiaalista halpatyövoimaa paljon lähempää kuin Kiinasta. Sitä ennen on priorisoitava valkoinen hyödytön väestö siltä osin, kuin ei ole enää potentiaalia saada siitä enemmän hyötyä irti; kuten sairaat, vammaiset, vanhukset, eläkkeiden nauttijat, sosiaalitukia tarvitsevat jne.

        Ja turha Suomen työtunteja on sinällään laskea, kun ihan julkisesti valtio ja hallitus eduskuntaa myöten ovat valjastaneet itsensä rikollisen työvoiman rattaisiin ja kaiken maailman lainsäädännöin omaisuus myydään ja suomalainen työ siiretään halpatyövoimamaihin tai siirretään jopa puoli-ilmaiset työvoimat Suomeen.

        Onhan tämä nyt olla suomalaisten suurta halveeraamista koko touhu ja sirkus. Tähän tarvita yhtään akateemista ajatusta, jos jo silmilläänkin näkee tämän tuhon ja rappion.

        Kaikki tämähän on ollut laillista. Ja entä te yrittäjät, kertokaapa, että miten paljon ilmaista työvoimaa ja työtunteja ollette nyt saaneet siitä, kun nuoret määrätään teille pakkotöihin opiskelun merkeissä, mutta uskaltaapa opiskelijaparka tienata euroakaan, niin johan on taas valtio kimpussa.


      • Kommuuneista ym.

        Olihan se Neuvostoliitto mainittu kommuunien listalla, katsotaan, jos löytyy lisää tietoa. AIka vaikeaa on löytää mitään teoreettista kritiikkiä, muistan hyvin, että EU oli todellakin myönteinen juttu aluksi useimmille, kun ei tajuttu Väimeren maiden tai Itäblokin roolia rahoituskuvioiden hoidossa eikä muutenkaan. Ainut ihmettelu minulla itsellä oli siinä, etten millään ymmärtynyt hienosteleviä ranskalaisia, jotka pakottivat muut opettelemaan vaikeaa kieltään.

        Syy miksi halusin verrata EU.ta kommuuneihin oli siinä, että kommuuneissakin on ensin valtava motiivi ja innostus, joka laantuu käytännön onglemissa. Kommuuneissa on usein käynyt niin, että ne kuituvat pois, jäsenet lähtevät vähän niin kuin kesäkanat olisivat vain kesän yhdessä ja syksyn saapuessa kanala hajoaa. EU:lle ei tule käymään näin, mutta riidat rahoista ovat ihanneyhteisöissä aina kova paikka. Katsotaan mitä tästä vielä löytyy ja irtisaa, jos löytyy mitään. Pitäisi lukea lisää.

        Kommuuni ei ole ihan suoraan kätevä vertaus, koska EU on nyt "laitostettu" moniin siitä hyötyviin julkisiin yhteishankkeisiin, joille on haluttu statusta, lisää kansainvälistyyttä entisten päälle ja usein myös johtohenkilöille valtaa. Esimerkkeinä kirjastoala, sen herrahierarkian tila on käynyt heikoksi kotimassa, moni on jopa tohtori alalta, yliopisto ei enää riitä, vaan on päästävä väljemmille vesille. Henkilöt ovat usein vahvasti valta-hakuista sorttia.

        Lakia on myös "laitostettu" yliopistoille, mm. Helsingin eurooppaoikeus, kaikki sellaisessa perustuu täysin EU-näkemyksiin. Näiden purku, kun ihmiset on saatu "uskoon" ja virkoihin on varmasti hirvittävän vaikea koskaan, kun kyseessä on mahtavat valtatavoitteet. Monissa hierarkiaristiriidoissa yliopistoilla porukka odottelee, että joku vahva yksilö jää eläkkeelle, ennekuin mitään muutoksia edes yritetään. Nykyään on kyllä pakko tehdä, koska rahoitus on hyvin lyhytjänteistä ellei opeta päätoimena.


      • Pakon edessä

        Tässä on englanniksi:

        Wikin kommuuni määritelmässä:
        "For the usually larger-scale, political entities in communist political theory, see socialist communes, which are similar but distinct social organizations."

        Google-käännös:
        Sillä yleensä laajempia ja poliittisten ryhmittymien kommunistisen poliittisen teorian, katso sosialistinen kunnat, jotka ovat samankaltaisia, mutta erillisiä yhteiskunnalliset järjestöt.

        Diktaruuri astuu kommuuneissa kuvaan, kun ei enää luoteta kommuunin vetäjiin. Soinutla on oikein hyvä esimerkki, naiset eivät halunneet viedä lapsiaan yhteiseen päiväkotiin, ihmisillä oli omia töitä, eivät millään olisi ehtineet "talkoilemaan". Pahinta oli joillekin yhteismajoitus, kun ei saatu aikaan omia mökkejä.

        Sointulan historiasta:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Sointula

        "Saarelaiset pyrkivät omavaraisuuteen, joten saarelle ostettiin kalastusvälineitä ja jopa Höyrylaiva Vinetta. Yhdyskunnan jäsenet jakautuivat erilaisiin työryhmiin: osa viljeli maata, osa kalasti, osa teki metsätöitä.

        Vaikeudet alkoivat kuitenkin pian. Aluksi saarella oli vain suuri hirsimaja, joka toimi yhteisasuntona. Osa väestä lähti saarelta omien asuntojen puuttumisen vuoksi. Saarelle hankittu karja jouduttiin siirtämään Vancouverinsaaren puolelle, koska navettaa ei saatu rakennettua valmiiksi. Vasta rakennettu suuri kokoustila paloi 29. tammikuuta 1903. Tulipalossa kuoli 11 ihmistä, ja palossa tuhoutui myös suuri määrä varastoissa olleita tarvikkeita. Ajatus päiväkodistakin takkuili. Osa äideistä ei halunnut viedä lapsia hoitoon kodin ulkopuolelle. Yhteisön velat kasvoivat nopeasti. Ahdingossa Kurikka solmi huonon sillanrakennussopimuksen, joka romahdutti lopullisesti yhteisön talouden. Sointulan miehet viettivät viikkokausia siltatyömaalla lähes palkatta, jotta sopimus olisi saatu täytettyä.

        Vuonna 1904 yhteisön ja epäkäytännöllisen Kurikan välit tulehtuivat, ja Kurikka jätti Sointulan vieden mukanaan puolet yhteisöstä. Huonon taloudenhoidon lisäksi yksi riidan aiheista oli Kurikan radikaalit ajatukset vapaasta rakkaudesta, joita hän kirjoitteli Aika-lehteen. Saarella ei harrastettu vapaata rakkautta, mutta Kurikan kirjoittelut saivat aikaan villejä huhuja mantereen puolella. Jäljelle jääneet yrittivät selvitä veloista, mutta tehtävä osoittautui ylivoimaiseksi, ja vuonna 1905 Kalevan Kansa joutui vararikkoon. Suurin osa saarta palasi Kanadan valtion omistukseen. Yhteisön jäsenet saivat kuitenkin pitää omat palstansa ja talonsa.

        Sointula on vaikeiden alkuvaiheidensa jälkeen menestynyt melko hyvin. Saaren asukkaiden pääelinkeinoina ovat olleet metsätyöt ja kalastus. Saarelle muutti 1960-luvulla paljon uutta väkeä sekä Kanadasta että Yhdysvalloista. Viime aikoina väestö on kuitenkin ikääntynyt, eikä kalastus ole ollut enää yhtä kannattavaa kuin ennen. Yksi saaren erikoisuus on se, että siellä ei ole kirkkoa. Matti Kurikka päätti aikanaan, että hänen siirtokuntansa katkaisee siteet kirkkoon, eivätkä saarelaiset ole myöhemminkään rakentaneet kirkkorakennusta."


      • VähänVielKertomusta

        Suomalaiset ihannesiirtokunnat
        http://www.sosiomedia.fi/utopia/suomi_artikkeli.htm#sointula_ja_takojat

        Ihanneyhteisöjen opetukset

        Lähes kaikissa yhteisöissä oli riitoja ja erimielisyyksiä. Ne liittyivät useimmiten taloudellisiin vaikeuksiin kuten Penedossa, jossa kuten monissa muissakin yhteisöissä painiskeltiin suurten lainojen kanssa. Kiistoja käytiin myös tavoitteista, kuten Sointulassa.

        Kovin montaa vuotta ei ihanne elämää vietetty missään. Vaikka Etelä Amerikan yrityksissä elettiin vuosikymmeniä suomalaisyhteisöinä, niiden utopialuonne laimeni parissa vuodessa. Pisimpään pysyivät tässä suhteessa pystyssä Yhdysvaltojen osuusfarmit, joiden loppu liittyi pula aikaan ja maaltapakoon. Monet utopiayhteisöinä aloittaneet suomalaisyritykset muuttuivat nopeasti tavallisiksi siirtolaispaikkakunniksi.

        Suomalaisten ihanneyhteisöt ovat siis enimmäkseen osoittautuneet pettymyksiksi. Mutta epäonnistuneinakin ne ovat toteuttaneet utopiayhteisöjen perimmäistä roolia: auttaneet näkemään mistä on kysymys, mitä on muutettava ja miten siihen voidaan pyrkiä. Ja voi väittää, että yhteisöjen merkitystä mitataan muualla kuin niiden ulkoisella kohtalolla. Suomessakin ympäristöliikkeen olemassaolo on ideologisesti jatkoa utopiayrityksille.


      • Tropiikki-yhteisöt

      • EU-juoniPuuttuvlenkk
        halpuus kannattaa kirjoitti:

        Ei mikään teknologia työpaikkoja vie, vaan se kun Eurooppa yhdistetään Afrikkaan, ryhdytään sen kulutusta nostamaan meidän takaamin luxemburgrahastoin ja saadaan tummaihoisista potentiaalista halpatyövoimaa paljon lähempää kuin Kiinasta. Sitä ennen on priorisoitava valkoinen hyödytön väestö siltä osin, kuin ei ole enää potentiaalia saada siitä enemmän hyötyä irti; kuten sairaat, vammaiset, vanhukset, eläkkeiden nauttijat, sosiaalitukia tarvitsevat jne.

        TIEDEDOKUMENTIN TAUSTALLA IDEOLOGINEN UNIVERSALISMI JA MONIKULTTURISMI

        http://ylewatch.blogspot.fi/2013/08/tiededokumentin-taustalla-ideologinen.html

        "Kaikkien ihmisten täydellisesta afrkkalais-alkuperästä puhujat ajavat takaa sitä, että heillä olisi oikeus tulla vaatimaan alkuperäisasukkaineen jotain täältä."

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12405303#comment-69166388


    • sitä odotellessa

      En näe EU:ssa mitään utopiaa, mutta vankan ja erittäin pitkällä aikavälillä rakennetun diktatuurirakenteen, jossa aina seuraava taso on alemmilta päättäjiltä ollut salattu, niin että todellisuudessa mukaan lähtijät ja siellä äänestävät eivät edes tiedä, että mihin ovat olleet matkalla, ja mihin edelleenkin matkaavat. Se on kuin vapaamuurarijärjestelmän eri asteet.

      Kertakaikkiaan upean ovela rakennelma se on ollut, ja nyt olemme kiikissä.

      Mutta pelkään, kun ovat joutuneet monta vuotta nöyristelemään saadakseen tahtonsa läpi, ja järjestelmänsä, että mikä viha sisuksista ryöppyää, kun on kaikki narut käsissä ja järjestelmä on täysin valmis.

      • Vapaamuurarit astein

        Jos tuo olisi suunniteltu ihan paperilla, ettei se ole vain matkan varrella muuttunut systemiksi, jonka seuraavan vaihe on alaisille jätetty kertomatta, niin eikös se muistuta paljon pyramidihuijausta.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyramidihuijaus

        Tätä epäilen leffaksi, jonka kerran näin.

        The Mosquito Coast
        http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mosquito_Coast

        "Coming ashore, Allie sees barbed wire, and mutters that the settlement is a Christian concentration camp. "

        Tässä vielä luettavaa:
        "vapaamuurarijärjestelmän eri asteet"
        https://www.google.com/search?q=vapaamuurarijärjestelmän eri asteet&ie=UTF-8
        http://www.oto.fi/historia.html
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaamuurarit


      • JärkiEiPäätäPakottan

        Sitä mietin juurin näiden epävirallisten utopioiden yhteydessä, että miten valtion tasolla on ollut syytä mennä näinkin syviin sopimuksiin. Kun ei ole pelätty tulevaisuutta tai on pelätty varmaan itänaapuria ja siinä kai selitystä?


      • meidän tulevaisuus
        JärkiEiPäätäPakottan kirjoitti:

        Sitä mietin juurin näiden epävirallisten utopioiden yhteydessä, että miten valtion tasolla on ollut syytä mennä näinkin syviin sopimuksiin. Kun ei ole pelätty tulevaisuutta tai on pelätty varmaan itänaapuria ja siinä kai selitystä?

        Hyvä kysymys, että miksi tähän on menty.

        Olen tästä linkittänyt Lasse Lehtisen kommentteja globaalista kehityksestä, että kansalaiset eivät ymmärrä sitä, ja hallitusten on vain uskallettava tehdä päätökset kuulematta kansalaisia. Lehtinen puhui myös itsestään eliittinä.

        Kyllä siinä tuli sellainen aivopesun tuntu, kun perehdyin tähän Eurooppa-neuvoston kokoukseen. Eli ei siinä ole kyse ollut valtiosta, vaan ihmisistä, jotka päättävät, heidät on saatu sellaiseen tilaan, jossa vain he ovat jotakin, he tietävät, ja juuri he ovat oikeassa, kun uskovat mitä heille sanotaan.

        Olen lukenut paljon näitä EU:n politiikkasivuja ja tuota hehkutusta, ja kyllä se on muistuttanut (siis EPP propaganda) eräänlaista uskonnollista hurmiota. Me yhdessä, meidän poliittinen perheemme, me ja me. Varsinkin tuo hokema "meidän poliittinen perheemme" on lähes joka lauseessa.

        On ikäänkuin tuntunut varmaan hyvältä vain ihmisenä kuulua "meidän perheeseen". Eli tunteisiin vetoavaa propagandaa. En ole niin kovin paljon löytänyt mitään asiallista, järkevää, mutta ne on sitten sovittu ja nuijittu sitten niissä kokouksissa.

        Onhan se tiedossa, että kaikki kokoukset pidetään esim. yöaikaan ja lähes aamutunneilla, kun kaikki ovat väsyneitä ja haluavat jo pois. Erittäin erikoista toimintaa.

        Toisaalta turha miettiä, että miten he tekivät sen - he tekivät sen, ja poliitikot menivät siihen, ja nyt sitten kansa maksaa laskun.

        En usko mihinkään itänaapurin pelkoon, koska juuri "meidän yhteinen poliittinen perheemme" on puhunut, että miten Neuvostoliiton kaataminen oli välttämätöntä, jotta "meidän yhteinen poliittinen perheemme" saa muodostettua Big-Euroopan yhdessä Venäjän kanssa.


      • Todella

        Kauppalehden keskustelujen taso laski jo vuosia sitten, nykyisin siellä on enemmän huuhaaata kuin asiaa.


      • tosi kivaa
        Todella kirjoitti:

        Kauppalehden keskustelujen taso laski jo vuosia sitten, nykyisin siellä on enemmän huuhaaata kuin asiaa.

        Niin, se olisi tosi kivaa, kun se olisi "tason lasku" tai se olisi "enemmän huuhaata", eikä se olisikaan "huh, mikä tilanne" tai peräti "aivan uskomatonta".

        Tarkoitan sitä, että me ihan oikeasti voisimmekin valita todellisuuden, jossa elämme.

        Minä ilman muuta sanoisin heti, että EU on huuhaata ja diktatuuri EU:ssa on vain tällä hetkellä keskustelun kommenttien perusteella tason lasku.


    • sotatoimialue

      Niin, näiden kemikaalivanojen olemassaolosta ei tietenkään enää ole minkäänlaista epäilystä.

      Itse olen katsonut niitä useissa Euroopan maissa, mutta Suomessa sataa usein, joten en tiedä, että tulevatko Suomessa samalla tavalla esille kuin muualla.

      Ainoa mikä tässä on epäselvää, on se miksi tätä ilman kemikalisointia tehdään, ja toisaalta hirvittää tilanne, kun tiedämme, että mitä meille tehtiin jo maailmanlaajuisesti väitetyn (vale) pandemian nimissä.

      Onko todella kyseessä ilmaston lämpeneminen vai kemikaalisoinnin käyttöön tekosyy; ensin takana todellinen syy, sitten tämä tietysti kiistelty syy, ilmaston lämpeneminen, joka kiistetään, jotta se saa lisää uskottavuutta salaliittoteoriana, mutta vasta kolmas syy olisikin totuus?

      Yhtenä vaihtoehtona on ollut ydinsäteilyn kiinni saaminen, koska on tapahtunut sellaisia onnettomuuksia, joissa tuota säteilyä on levinnyt maapallolle runsaasti. Ja on myös tietoa, että ydinvoimaloissa on tuotettu materiaalia ydinaseisiin säteilyttämällä sauvoja valtavia määriä yli tarpeen. Todellisuudessa mitään säteilyä ei edes tarvita sähkön tuottamisessa, vaan aina tuo säteily liittyy juuri asetuotantoon.

      Skandaalin väitetään lähteneen purkautumaan Suomesta.

      Mutta ymmärsin videosta, että kemikalisointia voitaisiin käyttää myös tutka- yms. vakoilutoiminnan häiritsemiseen. Mielenkiintoista, kun ajatellaan viimeaikoinakin pudonneita tai kadonneita lentokoneita.

      Tähän liittyvä keskustelu on jäänyt mieleeni vuosien takaa: keskustelun aiheena oli omituisen värinen Suomen taivas. Se oli lähinnä pinkin punaiseen vivahtava oranssin sijasta, ja ikäihmisiä pelotti kovasti, koska he kertoivat, että ennen kuin viimeksi alkoi sota, taivas oli juuri saman värinen.

      Miten sota ja tuo väri voisivat liittyä yhteen, olen miettinyt.

      Onkohan jotakin vastaavaa ainetta voitu käyttää tutkahäirintään jo viime sodan alkaessa ja aikana? Vähempi ihmiset varmaan, kun sota on ollut jo käynnissä, kiinnittivät huomiota taivaan väreihin. Nyt jälkeenpäin väri vain yhdistyy sitten ajatukseen sodasta.

      Linkistä näkyy tällaisten aineiden patentteja aina 20-luvulta asti.

      • Ja-ha ja

        Lisää huuhaata, nyt sitten kemikaalivanahuuhaata.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kemikaalivana

        Huvitti tuolla sivulla olevat kuvat säiliöistä koneissa, sivun tekijä ei ilmeisesti ole ollenkaan tietoinen noiden säiliöiden käyttötarkoituksesta. Ovat firmojen testikoneiden vesisäiliöitä joilla tutkitaan koneen/prototyyppien kestävyyttä. Niistä on ollut kuvaa jopa ohjelmassa "Lentoturmatutkinta".


      • Mutta....
        Ja-ha ja kirjoitti:

        Lisää huuhaata, nyt sitten kemikaalivanahuuhaata.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kemikaalivana

        Huvitti tuolla sivulla olevat kuvat säiliöistä koneissa, sivun tekijä ei ilmeisesti ole ollenkaan tietoinen noiden säiliöiden käyttötarkoituksesta. Ovat firmojen testikoneiden vesisäiliöitä joilla tutkitaan koneen/prototyyppien kestävyyttä. Niistä on ollut kuvaa jopa ohjelmassa "Lentoturmatutkinta".

        Yleissivistykseltään vajaat ja tietämättömät salaliitohörhöt yhdistelevät tässäkin esimerkissä kaksi toisiinsa kuulumatonta asiaa yhteen ja saavat taas aikaan sekopäisen salaliittoteorian. Valitettavasti nämä vajakit pilaavat aktiivisesti palstoja hourailuillaan.


    • vituttaa pirusti

      Ihan sama ketkä yhdistää mitäkin yhteen tai hourailevat, mutta liki uudesta farmarimersustani ovat lähteneet maalit tämän kampanjan aikana, kun samaan aikaan olen harjannut sinertävää pölyä terassiltani.

      Voitteko kertoa, että kenelle nyt lähetän laskun?

    • Uusi ketju
    • Katsokaapas .....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1890
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      915
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      106
      872
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      713
    Aihe