Fanatismi ja globalisaatio - taustalla ideologinen väite

VääräTarkoitushakuus

Itsetuhoinen tyyli imeä itsensä globalisaation kierteeseen on ottaa asenne, että nyt päätimme olla pelkästään afrikkalaisia ja sivuuttaa meissä muut mahdolliset vaikuttavat geenit.

Kaikkien ihmisten täydellisesta afrkkalais-alkuperästä puhujat ajavat takaa sitä, että heillä olisi oikeus tulla vaatimaan alkuperäisasukkaineen jotain täältä. Alkuperävaatimus vedetään saamelaisillakin kansallisvaltion olemassaolon aikaan, kieltä ei kukaan poista toisilta (=nykyaikaa).

""Tämän päivän ihmisillä" Leakey tarkoittanee ohjelman katsojia, joista suurin osa on valkoisia Euroopasta, Amerikasta ja Australiasta. Heidän pitäisi luopua typeristä ennakkoluuloistaan kuten muka oikeudesta kulttuuriinsa ja etniseen integriteettiinsä. Sitä vastoin heidän tulisi täyttää kotimaansa ihmissuvun siskoilla ja veljillä, sillä erovaisuutemme ovat mitättömän pieniä...

http://ylewatch.blogspot.fi/2013/08/tiededokumentin-taustalla-ideologinen.html
"

Yleensä tieteellinen työskentely ei asennoidu fanaattisesti johonkin ideologiaan, asenne on neutraali. Suomenkielinen taustapaikannus (mitä, missä, milloin) ja tutkimusten viitekehys täytyisi olla mm. tiedossa, sekä kunnolliset linkit tutkimuksiin ja julkaistuihin raportteihin ptäisi kaikkien kiinnostuneiden voida lukea. Kuka on väittäjä, onko hän uskottava väitteineen?

TIEDEDOKUMENTIN TAUSTALLA IDEOLOGINEN UNIVERSALISMI JA MONIKULTTURISMI

http://ylewatch.blogspot.fi/2013/08/tiededokumentin-taustalla-ideologinen.html

"YLE TV 1, 6.8.2013, klo 22.55 Prisma: Turkanajärven luulöydöt

Paleontologi Richard Leakey perheineen on vuosikymmenien ajan kaivanut esiin varhaisten ihmisten ja esi-ihmisten luita Kenian Turkanajärven lähistöltä. Mitä fossiilit kertovat ihmisen evoluutiosta?

Ohjelman esittely ja linkki Yle Areenaan.

Aluksi varsin asialliselta näyttänyt tiededokumentti noudattelee vallalla olevaa paradigmaa, jonka mukaan ihmisen koti olisi vain ja ainoastaan Afrikassa. Uudet fossiiliöydöt ja DNA-tutkimukset Itä-Aasiassa ovat viime vuosina kuitenkin haastaneet Afrikka-teorian, mutta tästä ei mainittu ohjelmassa mitään, sillä BBC:n tuottama ohjelma seurasi pelkästään paleontologi Richard Leakeyn ja hänen perheensä kannattamaa tulkintaa. Tämä teoreettinen yksipuolisuus ei sinänsä häiritse katsojaa, sillä dokumentti on rajattu tiukasti Kenian Turkanajärven alueen fossiililöytöihin ja niistä tehtyihin paleontologisiin johtopäätöksiin.

Se, mikä ohjelmassa alkoi lupaavan alun jälkeen eniten häiritä, oli jatkuva rummutus siitä kuinka me kaikki nykyihmiset olemme pohjimmiltaan afrikkalaisia ja kuinka kaikki keskeiset ihmisen lajityypilliset piirteet syntyivät todennäköisesti Afrikassa.

Eräänä tv-dokumentin sivujuonteena oli Richard Leakeyn geneettisen sukulinjan selvittäminen. Sen tarkempaa selostusta tutkimuksesta emme saaneet kuin ilmoituksen, että tutkijan varhaisimmat esi-isät olisi jäljitettävissä Turkanajärven alueelle. Hämmästyttävintä oli se, että Leakey sivuutti täysin eurooppalaiset ja mahdolliset yhteydet neandertalinihmiseen, josta kirjoittaa Oulun yliopiston argeologian tutkija Markku Niskanen:

Vastoin yleistä oletusta eurooppalaisten ei ole todistettu polveutuvan yksinomaan Afrikasta noin 40 000 vuotta sitten saapuneista varhaisista nykyihmisistä. Fossiiliyksilöiden ja nuorempienkin kallojen tutkimus sekä tuman DNA:n tutkimus osoittavat, että pieni osa geeneistämme on ehkä sittenkin peritty Euroopan neandertaleilta. Esimerkiksi ulkonevat, isot nenämme ovat mahdollisesti peritty neandertaleilta. Tämän vuoksi eurooppalaisten täytyy yhä pitää paikka vapaana neandertaleille sukupuussa.

Ihmislajia palvova monikultturisti Richard Leakey ei pidä esi-isinään eurooppalaisia vaan identifoi itsensä Turkanajäven alueella n. 70 000 vuotta sitten eläneeseen populaatioon. Ohjelman lopussa kuuluisa paleontologimme tekee varsinaisen sentimentaalisen uskontunnustuksen, jossa lemuaa sosialistisen veljeyden sokea universalismi:

Kaikkien maapallon ihmisten esi-isät lähtivät liikkeelle samasta paikasta samoihin aikoihin. Olemme afrikkalaisia. Olemme kaikki saman ihmissuvun siskoja ja veljiä. Eroavaisuutemme ovat mitättömän pieniä. Kunpa tämän päivän ihmiset ymmärtäisivät sen!"

Joopa joo, tuttu väite: " Olemme kaikki saman ihmissuvun siskoja ja veljiä. Eroavaisuutemme ovat mitättömän pieniä. Kunpa tämän päivän ihmiset ymmärtäisivät sen!"

12

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sokea Univeraslismi

      http://ylewatch.blogspot.fi/2013/08/tiededokumentin-taustalla-ideologinen.html

      "Aluksi varsin asialliselta näyttänyt tiededokumentti noudattelee vallalla olevaa paradigmaa, jonka mukaan ihmisen koti olisi vain ja ainoastaan Afrikassa."

      "Ihmislajia palvova monikultturisti Richard Leakey ei pidä esi-isinään eurooppalaisia vaan identifoi itsensä Turkanajäven alueella n. 70 000 vuotta sitten eläneeseen populaatioon. Ohjelman lopussa kuuluisa paleontologimme tekee varsinaisen sentimentaalisen uskontunnustuksen, jossa lemuaa sosialistisen veljeyden sokea universalismi:"

      Kansallissosialismissakin väitettiin, että arjalaisuus on ylitse muiden. Sen varjolla on toisen maailmansodan syövereissä tuhottu

      Arjalaiset
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Arjalaiset

      Kansallissosialistinen rotuoppi
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialistinen_rotuoppi

      Kansallissosialismi
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialismi

      Natsi-Saksa
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Natsi-Saksa

      Muistaakseni Natsi-Saksassakin kiellettiin ajattelemasta muita mahdollisuuksia saksalaisen ihmisen kehityksessä. Kielletty ajattelu saattoi viedä ajattelijoiden hengen.

    • Purematta nielty

      http://ylewatch.blogspot.fi/2013/08/tiededokumentin-taustalla-ideologinen.html

      "Se, mikä ohjelmassa alkoi lupaavan alun jälkeen eniten häiritä, oli jatkuva rummutus siitä kuinka me kaikki nykyihmiset olemme pohjimmiltaan afrikkalaisia ja kuinka kaikki keskeiset ihmisen lajityypilliset piirteet syntyivät todennäköisesti Afrikassa.

      Eräänä tv-dokumentin sivujuonteena oli Richard Leakeyn geneettisen sukulinjan selvittäminen. Sen tarkempaa selostusta tutkimuksesta emme saaneet kuin ilmoituksen, että tutkijan varhaisimmat esi-isät olisi jäljitettävissä Turkanajärven alueelle. Hämmästyttävintä oli se, että Leakey sivuutti täysin eurooppalaiset ja mahdolliset yhteydet neandertalinihmiseen, josta kirjoittaa Oulun yliopiston argeologian tutkija Markku Niskanen:"

      Ollaan kuultu myös samaa menoa täällä, sivuutetaan kaikki muut tiedot, koska tarkoistushakuisuus on sokea universaali kantayksilö.

    • Väärä tutkija?

      Haku: "olemme afrikkalaisia"
      https://www.google.com/search?q=olemme afrikkalaisia&ie=UTF-8

      Pitiähän se arvata, että demaripuolue propagoi. Mistä tulikaan tarve alkaa kaivella esi-historiaa? Siitäkä kansantuote nyt lähtisi nousemaan?

      Yhteiskuntatieteilijä ei ehkä tiedä, että luonnontiessä tarkennetaan asioita faktoilla, mm. geeneillä. Ei ole niin, että jotain yhteiskunnallista ei voi yhdistää, jos esim. kaksi veriryhmää on erilaiisia. Toinen veriryhmä ei pelasta ensiavussa toista, jos sattuu olemaan väärää tyyppiä. Lääketiede ja luonnontiede toimivat toisin kuin yhteiskuntatiede, joten on harhaa yhdistää asenteita ja kytkeä ne syrjintäkuvioon.

      Samoja afrikkalaisia sapiensit ja neandertaalit
      Kirjoittanut Jari-Pekka Vuorela (9. toukokuu 2010, 17:32)
      http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

      "Kaikki me olemme afrikkalaisia. Tämä asia ei ole muuttunut evoluutioantropologian uusien löytöjen seurauksena. Sapiensit ja neandertaalit ovat hyvin voineet vaihtaa geenejä, mutta tärkeimmät Out of Africa -väitteet säilyttävät asemansa:

      Kaikilla nykyihmisillä ja kaikilla neandertaaleilla on esi-isänsä parin miljoonan vuoden takaisessa afrikkalaisessa lajissa, jota useimmiten kutsutaan Homo erectukseksi.

      Kaikilla nykyihmisillä on yhteinen esiäiti, niin sanottu mitokondrio-Eeva 140 000 vuoden takaisessa Afrikassa.

      Sen sijaan nyt lienee kumottu se ajatus, että kaikki eurooppalaiset, aasialaiset, amerikkalaiset ja australialaiset olisivat ihan kokonaan niiden muutaman tuhannen ihmisen jälkeläisiä, jotka poistuivat yhtenä ryhmänä Afrikasta joskus viimeisen 100 000 vuoden aikana.

      Kysymys siitä, pitäisikö puhua saman lajin kahdesta alalajista, Homo sapiens sapiensista ja Homo sapiens neanderthalensisista, on aidosti mielenkiintoinen."


      "Luonnon todellisuudessa ei ole lajeja, sukuja ja heimoja; on vain organismeja, jotka pyrkivät säilymään ja lisääntymään. Joku tiukkapipo voisi väittää, ettei ole yksilöitäkään, mutta sen asian Descartes ratkaisi ainakin minua tyydyttävällä tavalla. "

    • Malli rotuopista?

      "Muistaakseni Natsi-Saksassakin kiellettiin ajattelemasta muita mahdollisuuksia saksalaisen ihmisen kehityksessä. Kielletty ajattelu saattoi viedä ajattelijoiden hengen."

      Väite:"olemme afrikkalaiisia" on ideologinen, tarkoitushakuinen, yhteiskuntatieteellinen, eikä se liity luonnontieteeseen tai lääketieteeseen suoraan. He voivat pakottaa meidät nyt ajattelemaan näin, niin tekivät myös kansallissosialistit. Onko seuraava vaihe sitten mikä? Kenties poistaa tieltä väärinajattelijat?

      Mielestäni on aika vaarallinen lähtötilanne, että joku akateemisen koulutusenkin saanut lähtee väittämään jonkin sortin tosiasia näitä juttuja tyyliin, että tässä nyt vaan ollaan niin afrikkalaisia. Afrikkalaisuus on siinä mielessä ihmiskunnan esihistoriassa olennaista, että ilmasto eli siellä sopivin ja näytteitä on löydetty.

      Tutkimus ottaa kuitenkin tavallisesti huomioon myös muita puolia asiassa, ettei nyt vuona 2014 kannattaisi yhteiskuntatieteiljiän eikä puoluesidonnaisen tai monikulttuurisen fanaatikon lähteä vetämään näin kovaa mediapelia tällä tai millään muullakaan vastaavalla "rotuopilla".

    • EU:n tarkoitusperät

      Näyttää sopivan hyvin EU-vetoiseen menoon, että afrikkalaisuus aletaan maksella täältä ikään kuin "paluumuuttajille" Koiviston aikana alettiin hyvittää elämistä täällä.

      Ylen toimittajat tuottavat sitten prisma -tiedeohjelmaan materiaalia. Kyllä minäkin tuon osaisin, että yhdistelisin tämän ajan tiedon ja ihan mitä tahansa yhteen, jotta saisi näyttämään kaiken siihen tarkoitukseen sopivalta, ettei nykyeurooppalaisilla olisi nokan kopusta ns. vättää "tieteellistä näyttöä" vastaan afrikkalaisalkuperästä eurooppalaisuudessa.

      Näin ollen he olisivat "koiviston tyyppisiä paluumuuttajia" tai oltaisiin ikäänkuin Itä-Saksaa yhdistämässä Länsi-Saksaan. Eihän väeestöä, jota elättää ole kuin yli miljardi, eurooppalaisia on noin 500 miljoonaa.

      "http://fi.wikipedia.org/wiki/Afrikka#V.C3.A4est.C3.B6_ja_kulttuuri
      Väestö ja kulttuuri

      Afrikan väkiluvun arvioitiin vuonna 2006 olevan 924 miljoonaa ja vuonna 2009 yli miljardin."

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12374638
      Kommentti: rahahistoria 19.7.2014 15:14

      "Oma näkemykseni on se, että Eurooppa laajenee Afrikkaan, koska tiedän EU:ssa jo sovitun, että tarvittaessa myös Afrikka voidaan lukea Euroopaksi.

      Siksi toiseksi siellä on liike-elämälle aivan mittaamattomat kulutuspotentiaalit, jotka pitäisi saada käyttöön, mutta ilmeisesti tämä epävakaa rahoitustilanne - siis jos lainataan Afrikkaan, niin saadaanko lainarahat takaisin, liittyy tähän tehtyy Luxemburgin yksityissijoitusrahastoon (kriisimaiden pysyvä vakausväline, nimi huijausta), josta voidaan lainata rahaa mihin päin maailmaa vain"

      • Pyttipannu tulossa

        Asian tarkoituksen ymmärtää, jos osaa yhdistää samat maksu- ja veloittavat kysymykset tähän kuin kotimaassakin.

        Osa porukasta on vaatimassa, että valtio, maksaa työttömyysturvaa ja monta muuta sosiaalikulua. Suomen kaltainen maa elää viennistä, joka perustuu siihen, että vientiä harjoittavia yrityksiä löytyy ja niistä voi verottaa valtiolle tuloja.

        Vatlion tulon tuotto on verotus. Mistä veroista jäisi käteen eikä raha pyörisi vain maan sisäisessä käytössä? Se, miten paljon valtiossa lupaudutaan kustantamaan sossuturvaa vaikuttaa myös hintoihin, yritys perii kulunsa hinnoista.

        Kun aletaan poistaa rajoituksia valtioista Euroopan maiden välillä tai Euroopan ja Afrikan välillä, on selvää, että silloin maksaja se "pulskempi" osapuoli hoitaa kulut.

        On tässä kuvioissa kuitenkin eräs näkökohta, jota ei voi purematta niellä. Afrikan maat eivät käsittääkseni ole täysin Euroopan otettavissa, mutta yksittäiset kansainväliset firmat toimivat usein vaila sen kummempia rajoituksia eikä Afrikan oloissa ole niille edes ympäristövaatimuksia.


    • tai shariaa

      teoriassa globalisaatio voi olla vaikka mitä kivoja ja jänniä asioita.



      käytännössä se näyttää olevan sitä, että kustannetaan rajan yli joku, joka alkaa heti ajaa kalifaattia.

      • Tiede erittelee asia

        Globalisaatio määritellään myös tieteiden pohjalta.

        Vaikka se tarkoittaa verkoistumista yhteiskunnallisissa tieteissä, taloustieteissä se on rahan ja tavaran liikkumista sekä matkustelua. Oikeustieteissä se on kansainvälinen oiikeus. Ja näin asia on lohkottavissa. Maailmankylä-käistteet ovat sosiaali- tai yhteiskuntatieteitä, eivät maantiedettä, tekniikkaa, oikeustiedettä, luonnontieteita tms.

        Globalisaatio

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Globalisaatio

        "Globalisaatio eli kansainvälistyminen eli maapalloistuminen on käytöltään hyvin moniulotteinen termi. Karkeasti määritellen se tarkoittaa yhteiskunnallista muutosta, joka ilmenee lisääntyvinä mannertenvälisinä yhteyksinä ihmisten välillä. Globalisaatio on siis maailmanlaajuista verkottumista.

        Globalisaation ulottuvuuksista

        Monesti globalisaatiota tarkastellaan vain taloudellisena ilmiönä. Globalisaatio tosin voidaan ymmärtää myös kulttuurin, informaation, politiikan, ympäristön ja hallinnon tasolla, näiden globalisoitumisprosessina. Asiayhteydestä riippuen globalisaatio on siis joko ihmisten lähentymistä toisiaan kohti, markkinoiden lähentymistä toisiaan kohti tai jopa globaalia hallintoa. Joissain määrittelyissä globalisaatio-termi korostaa kansallisvaltioiden rajojen hämärtymistä ja etenemistä kohti tietynlaista maailmankansalaisuutta. Globalisaatio käsittää siis lähes kaiken ihmisten välisen toiminnan.

        Globalisaation taloudellisten ja kapitalististen piirteiden ylikorostamisesta, muut globalisaation ulottuvuudet huomiotta jättäen, käytetään käsitettä globalismi (Beck 2004, 135-136.).

        Maailmankylä-teoria

        Eräs globalisaation teoria on Marshall McLuhanin maailmankylä-teoria, jossa maailma vähitellen, tekniikan kehityksen kautta, kutistuu kuin yhdeksi pieneksi kyläksi, jossa ihmiset ovat yhtä lähellä kuin heimossa ihmiset kylän keskusaukiolla. Tekniikka on tässä tapauksessa poistanut välimatkat."


      • Riistoa globalisaati

        Globalisaation vaatimus polkee tekijänoikeuksia, yksityisomaisuuden keräämistä, valtion monia määrittelyjä vastaan.

        Globalisaatio sopii johonkin, mutta ei ole yleispätevä, koska se riistää entiset oikeudet aika monelta osapuolelta.


      • Määritelmiä

        Sharia-haku:
        https://www.google.com/search?q=sharia&ie=UTF-8

        Šaria
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Šaria


      • Kehno suuntaus

        "teoriassa globalisaatio voi olla vaikka mitä kivoja ja jänniä asioita.

        käytännössä se näyttää olevan sitä, että kustannetaan rajan yli joku, joka alkaa heti ajaa kalifaattia. "

        Jeps! Tämän päivän uutisia lukiessa näkyy taaskin, mihin mennään kun äärisekojen kanssa aletaan lepsuilemaan. Irakin ja Syyria alueella on sellainen karnevaali, ettei mitään määrää. Suomalaisiakin on sinne kutsuttu mukaan ja on mennytkin. Ja netissä kutsutaan lisää hulluja mukaan ihan Suomen kielellä.

        Ennen kinaamiset ja älyttömyydet olivat selvästi enemmän paikallisia. Nyt ne riepottelevat ja sotkevat koko maailmaa kerralla.


    • Haamukirjoittajia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe