Onko tämä normaalia kierukan laiton jälkeen?

seuraanko tilannetta

Hormonikierukka Mirena laitettiin n. 3 vko:a sitten.
Laitto sattui jonkun verran ahtauden vuoksi.

Ensimmäisinä kahtena pv.nä ei ollut mitään vuotoa. Sitten tuli sen jälkeen vähäistä vaaleanruskeaa tuhrua, jolloin pärjäsi pikkuhousunsuojalla.

Nyt 5 vrk sitten alkoi tulla kunnolla veristä vuotoa ja laskeskelin, että taitaisi ollakin kuukautisten aika.

Ennen Mirenaa käytin minipillereitä, jolloin vuoto oli niukkaa ja kuukautiset olivat kivuttomat. Joka kuukausi ei edes tullut kuukautisia.

Nyt siis kun kunnon punainen vuoto tuli 5 vrk sitten, alkoi myös selkää särkeä aika lailla. Aamupäivisin ei kipua ole, mutta iltapäivän aikana ne alkavat.

Aiemmin en ole tuntenut lainkaan kierukan narua, mutta nyt kun kokeilin kuukautisten aikana, niin tunsin hyvin lyhyen narun syvällä.

Minulla on emättimen perällä, niin kauas kuin sormi yltää ikäänkuin vasemmalla puolella sormeen tuntuva suuren tuntuinen möltti, onko se normaalia? Joissakin asennoissa kokeiltaessa se ei tunnu yhtä paljon, mutta esim. istuessa tunnusteltaessa tuntuu, kuin emättimen vasemman puoleisessa perässä olisi joki isohko epätasainen möltti.

3 Vko:a sitten kun kierukka laitettiin, niin gynekologi sanoi, että munasarjoissa ei näy mitään poikkeavaa ja kohtukin normaali.

Nyt näinä 5 päivän aikana minusta on tuntunut, että ikäänkuin tuolla kyseisellä puolella tuntuisi, kuin jokin painaisi tai harraisi. Tunne tuntuu myös ikäänkuin ison häpyhuulen alapäässäja sen ulkopuolella. Mutta voisiko esim. huonossa asennossa oleva kierukka tuntua noin sivulla?
Istuessa vähän aristaa myös tuota puolta.

Onko normaalia 3 vkoa kierukan laiton jälkeen ja onko normaalia, että vuoto on helakan punaista ja joukossa on pienen pieniä hyytymiä? Ja selkää särkee aikalailla.

Kokemuksia? Onko jollain pian laiton jälkeen tullut kivuliaammat, pidempikestoiset ja runsaammat kuukautiset?

6

7865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaydess

      Ihan normaalia, itsellä on jaydess laitettu n. 5kk sitten. Pari viikkoa sitten todettiin kohtutulehdus, joka sekin ihan normaalia kierukan laiton jälkeen.. :/ Nykyään mulla on sellaset friikit mönjämenkat :D kestää sillain päivän kaks, ja vuoto on kirkasta limaa o.o varaudu siis, mitä tahansa outoo voit vielä joutuu kokemaan! Tsemppiä!

    • jaydess

      Sekin piti sanoa, mullakin oli minipillerit ennen kierukkaa ja sillon vasta megavuoto oli! Kuukausi ilman välipäiviä, johon löyty sitten syykin; keskenmeno :/ aika rajuja asioita on tullut siis koettua eikä ikää mittarissa kuin 20..

    • duppiduu88

      Oliskohan Se sun tuntema "möltti" ihan vaan kohdunnapukka. Kuuluu siis ihan normaaliin naisen anatomiaan.

      • seuraanko tilannetta

        Olen myös miettinyt, että onko se napukka. Se tuntuu erittäin kaukana keskisormen syvyydellä ja tuntuu vasemmalla laitaa ja melko iso ja pyöreä, ikäänkuin sitä pystyisi koettamaan sen ympäriltä. Vaikka mistä asennosta koetan, niin se tuntuu aina vasemmalla laitaa. Istualtaan tuntuu paremmin, kuin seisten. Kipeä se ei ole.

        Lisäksi minulla alkoi viime viikon tiistaina tulla pikkuhiljaa veristä vuotoa, jota on jatkunut nyt 9 päivää jo. Ei mitenkään mahdottomasti, mutta niin, että on kuitenkin ihan kirkasta punaista. Usein ei tarvitse sidettä vaihtaa kuitenkaan.

        Onko normaalia, että 2 vko:a Mirenan laiton jälkeen alkaa verinen vuoto, jota jatkuu nyt jo 9:ttä päivää? Normaalisti ennen Mirenaa kuukautiseni kestivät n. 4 vrk. Tämä nyt ei oikein pientä tiputteluakaan ole.

        Tuntuu vaan niin ilkeältä näillä helteillä pitää koko ajan sidettä hautomassa alapäätä.

        Kauanko tällainen punainen vuoto voi yleensä kestää, että on normaalia?


    • sopeutuja

      Olisikohan sulla ns. sopeutumisvuotoja? Niitähän voi muutaman kuukauden ajan olla. Jos vuoto muuttuu kamalan runsaaksi, kannattaa ottaa yhteys lääkäriin.

      Mulla on yli puoli vuotta Midaren laiton jälkeen vuotoa ihan joka päivä. Vuodon määrä vaihteli punertavasta valkovuodosta maltilliseen kuukautisvuotoon. Imetin vauvaani silloin vielä. Vuoto loppui 1 viikon kuluttua siitä, kun lopetin imetyksen. Sen jälkeen 2 ekat menkat kesti melkeen 3 viikkoa, tosin olivat sen verran niukat, että normaalit WC käynnit riittivät, eikä edes joka kerta tarvinnut vaihtaa sidettä. Kolmannet menkat kestivät "vain" 10 päivää. Eli toivossa elelen, että kroppa sopeutuisi pikkuhiljaa tähän uuteen hormoonivalmisteeseen. Kuukautiskivut ovat vähentyneet kerta kerralta, samoin kuukautiskiukut.

      • jaydess

        Kropan sopeutuminen voi kestää tosi kauan :/ mullakin menny jo ikuisuus -.- ja ei kannata ihnetellä, jos iskee tulehdus - mulle tuli eka kolme kk laiton jälkeen.. O.O ja hemmetin sitkeessä on!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe