Mihin kannattaa siojittaa?

Raha poikimaan

Olen ihan noviisi ja hiukan laiskakin opettelemaan. Ei oikein töiltä ja harrastuksilta jäisi aikaakaan. Noin tonni jää kuussa yli, enkä näillä koroilla viitsi asuntolainaakaan lyhentää. Semmoinen kohde, mistä saisi sitten kätevästi rahat pois asiallisella tuotolla, kun lähtee taas korot nousuun.

9

398

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • amatöörisäästäjä

      Jos riskinsietokykyä on, eli ei haittaa vaikka sijoituksen arvo väliaikaisesti putoaisikin, saat pitkällä tähtäimellä parhaan tuoton säästämällä edullisiin passiivisiin osakeindeksirahatoihin tai vastaaviin ETF:iin.

      Pitkä tähtäin tarkoittaa sellaista 7-10 vuotta ja siitä ylöspäin. Jos sijoitushorisontti on lyhempi tai haluat välttää riskiä, osa sitten korkorahastoihin. Niiden tuotto-odotus on vain tällä hetkellä valitettavan alhainen.

      Tärkeää on valita käytettävät rahastot niin, että sijoitukset tulee järkevästi hajautettua, vähintäänkin maantieteellisesti.

      Hyviä passiivisia indeksirahastoja, joilla saa riittävän hajautuksen edullisesti ja helposti, tarjoaa Seligson. Jos haluat sijoittaa mielummin ETF:iin, Nordnet tarjoaa laajemman (hajautukseen riittävän) valikoiman. Nordnetin kautta saa toki rahastojakin.

    • kfgh

      Jos helppoa kaipaat, Seligsonin rahastot tai oman pankkisi indeksirahastot (ainakin Nordealla ja OP:lla on, tosin ovat noin tuplasti kalliimpia kuin Seligsonilla ja 4x kalliimpia kuin etf:t). Tosi helppo vaihtoehto on Seligsonin Pharos-yhdstelmärahasto.

      Nordnetin ongelma on huonot materiaalit, eli sijoituskohteista joutuu itse kaivamaan tietoa. Jos tämä ei haittaa, niin tämä on oikeastaan kotimaisista välittäjistä ainut kunnollinen vaihtoehto.

      Nordnetin kuukausisäästösopimuksella voit sijoittaa joihinkin etf:iin ilmaiseksi, ja säilytyshän siellä on myös ilmaista. Aikanaan lunastaessa joudut kuitenkin maksamaan normaalin (ulkomaan)pörssin myyntipalkkion, joka on tällä hetkellä min. 15 euroa.

      Tämän hetken top-suosituksissa kuukausisäästössä taitaa olla ishares-yhtiön core-etf:t sekä Nordnetin oma Superrahasto. Jos kantti kestää, tässä vaiheessa laittaisin kaikki rahat osakkeisiin lukuunottamatta riittävää "varakassaa", jonka pitää sopivalla säästötilillä (esim. Nordax 1,65 %).

      ---
      Ja kun heti alkuunsa huomaat, että asiat tuntuvat hankalilta, perusteita kannattaa opiskella esim. täältä
      http://www.seligson.fi/suomi/sijoitustieto/

      ---
      Ja ennen kuin sijoitat euroakaan yhtään mihinkään, mieti mitä tarkoitat tuolla viimeisellä lauseella, ja mitä odotuksia sinulla on asian suhteen. Osakekurssit heiluvat, välillä mennään ylös ja välillä alas. Korkojen noustessa myös inflaatio nousee, joko ennen tai jälkeen.. Korkojen noustessa pitkien korkojen rahastot laskevat.

      • amatöörisäästäjä

        Ymmärsin aloittajan viimeisen lauseen niin, että sijoituksen pitää tarvittaessa olla realisoitavissa sitten kun asuntolainan korko nousee, että saa lainaa lyhennettyä tai parhaassa tapauksessa maksettua pois.

        Sekä etf:t että indeksirahastot saa realisoitua muutamassa päivässä, eli se ei tässä tapauksessa ole ongelma.

        Ainoa mitä jäin miettimään oli aloittajan riskinottohalu/kyky. Suosittelimme molemmat ensisijaisesti sijoittamista osakkeisiin. Tällöin riski siitä, että asuntolainan lyhennyksen/maksun tullessa ajankohtaiseksi osakesijoituksen arvo onkin alhainen, on ihan todellinen. Jos tässä tilanteessa on varaa maksaa pari vuotta sitä korkeampaa lainakorkoa ja odottaa osakesijoitusten arvonnousua, ongelmaa ei välttämättä ole.


    • salkku kainaloon

      Onnenpoika! Kannattaa ehdottomasti laittaa raha poikimaan, edes pitkällä tähtäimellä,muuten se tulee liian helpolla kulutettua jossain vaiheessa turhaan. Itse sain jonkinlaisen perinnön jokin aikaa sitten ja koska olen samoin aivan noviisi ja ummikko sijoittamisen suhteen, eksyin onnekseni sivustolle http://salkku.info/, joka rehellisesti sanoen avasi silmäni.

      Pääsin sinuiksi sijoittamismuotojen kanssa, sillä niistä on helppotajuista ja silti yksityiskohtaista tietoa, ja lopulta siirsin osan rahoista rahastoihin ja osalla leikittelen valuuttakaupan parissa silloin tällöin. Ensimmäinen on turvallinen muoto ja rahat saa pois nopeasti, jälkimmäinen tarjoaa hieman jännitystä mutta vaatii myös itseltä valuuttakurssien seurantaa. Riskit siis hajautuivat ja tuottoa tulee kuitenkin kivasti.

    • Bitcoin-business
      • jdfgh

        Halutaan miinuspeukut takaisin.

        Oikeasti. Bitcoin on pelipaperi. Sillä pelaaminen on lähempänä lottoa kuin sijoittamista.

        Menkää johonkin muualle trollaamaan.


    • ninotska

      poohjooismaiset pienyhtiöt ei nyt tuota kunneka pirkkola salkunhoitaja tekee comne backin 110 ei riitä ja romukulta ja hopea laskee kun en käytä 268 mg e-vuitqamiinia purkki kullanbvärinen. jos vain haluat tietää, nino skitso mielisairas räppärui narkkari peru taas treenit jqa tekstas vast äasken ert kuumees ja käyny lekuris kun rokonarpirupikonna hakunilan punnki homppel8i puhu paskaa tää apupqappa pedoigfiililoma losis ninon kans, melonia perseeseen ja sprermart pyllyyn. räppi ho0mojen rytmijumpuitusta äliönmäistä paskamusaa roskaväelle. nino lainas rqahaa röökiin ja eui maksanu velkoja. kokaiini ja swieniimppailu maistu amsterdamissa.

    • Sähkönlasku

      Sijoittaa tähän: www.innotechnologies.eu
      Innovatio joilla mahdollistaa pienentää sähkölasku x10

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe