Sinkun toimeentulo vaikeaa

kaikki menee

Sinkun toimeentulon haasteena on se, että yksin joutuu maksamaan kaiken. Kuluja ei pääse jakamaan kumppanin kanssa, joten taloudellinen selviäminen on vaikeampaa. Edes 2500 eur/kk (brutto), ei ole kuin perusraha, jolla juuri ja juuri pärjää.

Mikä on sinun tarinasi?

Omani on tässä:

Oma palkkani on 2500 eur/kk, brutto. Eli noin 1840 eur/kk, netto. Valitettavasti se ei pitkälle riitä!

Asun ja elän yksin, joten maksan kaikki elämisen kulut yksin:
- asuntolaina 900 eur/kk (40 neliön kerrostaloasunto)
- kerrostalaosuntoni vastikkeet 130 eur/kk
- vesi, sähkö, nettiyhteys jne. noin 70 eur/kk
Pelkkään asumiseen menee siis 1100 eur/kk.

Lasketaan: 1840e-1100e = 740 eur jää käteen asumiskulujen jälkeen.

Sitten on auton vakuutukset ja muut vakuutukset ja bensat. Ruokaan noin 400 eur/kk jne. jne. plus kaikki "normaali ekstra" kuten leffassa käynnit pari kertaa vuodessa ja joskus vaateostokset, ja kerran vuodessa auton huolto ja satunnainen ulkomaanmatka.

Tienaan siis 2500 eur/kk, brutto ja SÄÄSTÖÖN EI JÄÄ EURON HYRRÄÄ. Elän kädestä suuhun. Edellisen kuun palkka on jo käytetty, kun seuraava napsahtaa tilille. Ja jos jotain jää säästöön, menee se vaikkapa auton 500 euron vuosihuoltoon tai uusiin talvirenkaisiin tai muuhun vastaavaa harvinaiseen, mutta silloin tällöin eteen tulevaan isoon kuluerään.

Eli 2500 eur/kk palkalla ei tosiaan muuta kuin "pärjää".

Olisi kovin eri asia, jos olisi puoliso, joka tienaisi saman verran ja kaikki asumis- ja muut kulut pääsisi jakamaan. Sitten alkaisi jo jäädä rahaa säästöön...

31

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1220

      no sitten kun on se laina maksettu niin on jo eri tilanne.

    • bolozenden1123

      Asumiskulusi ovat liian suuret. Muuta halvempaan kämppään.

    • 1220

      asumiskulut on toki NYT isot, muttei enää sitten kun on oma maksettu...'halvemmalla', siis muutaman satasen 'halvemmalla vuokralla se vasta kalliiksi tuleekin, se asuminen....sinnittele nyt muutama vuosi ja nauti sitten lähes ilmaisesta asumisesta.Ruokakulut on aika suuret yhdelle, tee itse ruokaa suuria erä pakkaseen niin sekin muuttuu edulliseksi ja laatutavaraa voit käyttää siihen ruuan valmistukseen, ei mitään halvinta, joka loppupeleissä kuitenkin on se kallein vaihtoehto....siinä mielessä esim. jos halvinta ostat ja ei miellytä , niin pois joudut heittämään, ei ollutkaan 'halvin.'

    • aina ei oo kivaa

      Onko se auto ihan välttämätön ?? Ulkomailla ehtii käymään sitten kun lainat on maksettu. Ihan tosi, ne on siellä myöhemminkin;)

    • 1911**

      ...jos olisi se puoliso....niin tuskin olisi se 40' asunto, silloin olisi hankittu se iso ok-talo....josta maksamista hiukka enämpi kuin nyt... ja ehkä 2 autoa , koirat,kissat ja kakarat....ei se sen halvempaa olisi, kulut olisi kuitenkin isommat kuin jos laskee että 2 kertaa samat, ei se niin mene, kyllä on kulut kovemmat.

    • Huh huh

      2100€/kk brutto, 1570€/kk netto asunto- ja remonttilaina 950€/kk, säästöön 100€/kk, ruokaan 100-200€/kk ja loput muihin menoihin.

      Ihmiset sanovat, etten pärjää, mutta toistaiseksi pärjään. Tosin työkunto huolestuttaa, kun pitää vielä jaksaa painaa, että saa lainan maksettua, ennen eläkkeelle jäämistä. Raskasta työtä tehneenä meinaa voimat loppua!

    • riihimäkeläinen

      No huhhuh kun järkytyin tuosta otsikosta, että sinkkuna toimeentulo on vaikeaa? Itse kun olen aina ajatellut että se on helppoa, kun voi hoitaa omat asiat.

      Oma tarinani: brutto n. 1600 e/kk ja netto n. 1300 e/kk ja sillä olen yli puolivuotta elänyt, ja hyvin jää käteen. Vuokralla asun Riihimäellä 460 e/kk vesi ja sähkö mukana. Netti ja TV-viihde boksi n. 60 e/kk. Ruoka kuluja en ole ikinä pahemmin laskenut paljon niihin menee kuussa, mutta se on jotain satasen luokkaa. Teen aina isot annokset, ja pikaruokaa syön vain vklopun työmatkoilla työmatkoilla.

      Autoa en omista koska pyörällä ja kävellen pärjää pikkukaupungissa, ja junalla pääsee moneen paikkaan. Tupakkaa en käytä ja alkoholia en pahemmin käytä. Eli en käytä mitää turhuuksia. Luontaisohetuotteita käytän toki sekä omega 3- öljyjä, ja niihin menee kuussa n. 120 e.

      Eli huvitteluun jää rahaa, ja silti jää mukavasti säästöön. Huomaa kyllä että meitä on eri juniin. Ikinä en ole myöskään velkaa ottanut.

    • harkintakyky?

      Mitä vittua? Itket ettei rahat riitä ja maksat OMISTUSASUNNOSTA!!! Itse olen ikisinkku ja joka kuukausi jää melkein puolet palkasta säästöön (2100e brutto) vaikka auton omistan. Syy: en IKINÄ ole maksanut asumisesta enempää kuin 400e/kk (nyt 300e/kk pienen kaupungin vuokra-asunnossa)

      Asuminen on Suomessa kallista JOS haluaa leikkiä pikkuporvaria. Mulle riittää muutaman kymmenen neliön läävä johon tulee vesi ja sähkö. Kun säästöön on kertynyt riittävästi, muutan tästä maasta helvettiin.

    • Hempp@

      1500€ netto, laskujen jälkeen koitan säästää 250€/kk, aina se ei onnistu, vaikken omista autoa saati muuta kuin opintolainaa. Kämppä on 20 neliön pikkuyksiö. Kyllä syö ja kovaa tämä Helsinki.

      Ensivuonna haen opiskelemaan muualle päin Suomea, missä vuokrataso on suht järkevällä tasolla. Ja jos vain voin, en enää koskaan aio palata Helsinkiin, kyllä tämä Suomen persreikä on nähty.

    • vffvfv

      Kuka hullu 2500e/kk palkalla ostaa oman asunnon..haloo!!

    • 9887

      jokainen järkevä...muuten jos vuokralla on niin maksaa asumisensa verrattuna omaan ainakin kaksin-jos ei jopa kolminkertaisesti....ja siihen EI ole varaa kuin tosi rikkailla.

      • egon pönkittäminen

        Taitaa olla kyse etenkin joidenkin kohdalla pelkästä statuksesta. Täytyy olla jotain millä kerskailla jos ei ole muutakaan hyvää elämässä tai jos on itsestään jotenkin epävarma.


      • 9887
        egon pönkittäminen kirjoitti:

        Taitaa olla kyse etenkin joidenkin kohdalla pelkästä statuksesta. Täytyy olla jotain millä kerskailla jos ei ole muutakaan hyvää elämässä tai jos on itsestään jotenkin epävarma.

        voi olla ja onkin jotain statusta joidenkin kohdalla, muttei läheskään kaikkien, näitä 'näyttäjiä' löytyy munkin suvusta... pitää velalla , suurella, hankkia taloja joita ei edes pysty ylläpitämään, eikä iässään edes maksamaan, mutta pitää 'näyttää'.
        Järkevä ostaa sopivan asunnon oli se sitten talo tai osake ja asuu huokeammin kuin vuokralla ja saa siitä myydessään aina omansa takaisin korkojen kera, jollei ole sortunut juuri siihen 'näyttämiseen' ja hankkinut sellaista jonka arvo romahtaa kun ei kukaan osta.


    • voi voi

      Just laskin... 3900 netto, pärjää just kun maksaa yhtiövastikkeen...( 300) Menisitte köyhät oikeisiin töihin jos äly riittää... ;)

      • Narsistisellekommentille

        " Menisitte köyhät oikeisiin töihin jos äly riittää... ;)"

        Mikähän koneen äärellä istuva pläski se siellä meille todellisen työn tässä maassa tekeviille oikein huutelee anonyymisti?
        Kyllä se niin vaan on, että mitä alempi palkka, sitä rankempi ja vaativampi työ.
        Olen nähnyt ja kuullut moniista näistä "kovapalkkaisiista" ja suurin osa noista ei osaa mitään ja noiden työtä ei työksi voi edes laskea.
        Noiden "kovapalkkaisten" työ on useimmin ollut tyyliin: istu kopissa ja paina tuota punaista nappia kolme kertaa päivässä. Samassa kopissa oli kuulemma sauna ja oluttakin löytyi kylmäkaapista. Paikka oli jokin paperitehdas ja tällä miehellä aivan älytön palkka.
        Osahan tälläisiistä viheltelijöistä on päässyt suhteilla "ylös" alallaan, kun taas toiset nuolemalla.
        Ne lukuisat, jotka oikeasti raataa ja osaa hommansa eivät saa ansaitsemaansa, koska eivät nuole - koska ovat rehellisiä.
        Pitää olla narsisti-liero tienatakseen tässä maassa.


    • Yksi näkökulma

      Olet tehnyt päätöksen ostaa asunto eli säästät asunnon muodossa tulevaisuuden varalle. Se on oma valinta. Muistutuksena vain, että nimenomaan halvassa vuokra-asunnossa asuminen säästää rahaa, koska voit laittaa asumisessa säästyvät eurot sijoituksiin hajautettuna ja siten kerätä sievoiset säästöt. "Oman" asunnon kulut ovat loputtomat. Olen itse pankissa töissä ja viimeistään asunnon maksettuaan ihmiset tulevat hakemaan jälleen uutta lainaa, putkiremonttiin tai kattoremonttiin tai muuhun loputtomaan remontointiin tai yhtiölainan maksuun. Ihmiset kuvittelevat myös hölmösti, että asunto on riskitön sijoitus. Asunnon arvo ei pysy ennallaan ilman jatkuvaa korjaamista ja niin maksat asuntoasi moneen kertaan. Asuntojen hinnat voivat myös laskea. Tai asunnosta voi löytyä hometta jne.

    • Voi.pojat

      Mietipäs asioita realistisesti, Jos sinulla olisi se vaimo, niin tuloistasi, eli 1840 menisi 1000,00 vaimoon kuukaudessa ja hänen vaatteisiinsa ja hajuvesiinsä, joten eihän noilla tuloilla ja menoilla tehdä kuin tappiota.
      Sitten sinä tekisit vielä mukulan tai latausvirheen sattuessa kaksi tai jopa tripletin. no se on 200000,00 per mukula koulutus. ja harrastukset . Vaikka olisitte molemmat töissä. todellisuudessa eläisitte vähintäään yhtä tiekalla, Että silleen.
      Se on oma valinta, mitä maksaa ja miten, mutta perustapa yritys ja kerää rahaa sinne kirjanpidollisesti oikein, ja nosta 25 vuoden päästä aikaisintaan, mieluummin 30 vuoden päästä. Ja pidät voiton pienenä hankkiessa "yritys raasullesi" muutaman osakkeen ja lomapaikan kirjanpitoon tietenkin.

      Mietitäänpä. Sinulla on siis yrityksessä rahaa muutama miljoona ja lisäksi useita osakkeita, jotka olet vuokrannut ja etelässä vielä lomapaikka. Mikä on ongelmana vai loppuiko logiikka kesken. VOithan muuttaa vanhana eteläänkokonaan ja nostaa rahasi puljustasi ja kun olet oikein viisas, muut erikseen yrityksen kiinteistöt ja liiketoiminnan ja yrityksen konseptin ja asiakkaat. Niillä teet vielä toisen tilin reippaasti.

      Elämä on valintoja täynnä.

    • standingovation

      Meillä töissä eräs sinkku valittaa siitä, että ei tule palkalla toimeen ja kumppanin kanssa olisi niin paljon halvempaa. Nettopalkka meillä molemmilla on n. 1500 eur/kk. Ihan jo pelkästään asumismenoja tarkastelemalla joutuu miettimään, että miten niin kaksin on paljon halvempaa?
      - Sinkun 35 m2 asunnon vuokra 400 eur vs pariskunnan asuntolainan lyhennys 495 yhtiövastike vesimaksuineen ja remonttivastikkeineen 300 eur (pariskunta asuu 65 m2 asunnossa, asumiskulut olisi vielä isommat, jos asuttaisiin omakotitalossa)
      - sinkun asunnon 3 kk sähkölasku 100 eur vs pariskunnan asunnon 3 kk sähkölasku 205 eur
      Kun kuuntelee maanantaisin sinun viikonlopun vietosta parhaat palat, ei tarvitse enää ihmetellä, että mihin ne rahat menee. Juomiseen, syömiseen ja shoppailuun. On vaan vaikea tunnustaa itselleen, että rahan käyttö ei ole hallussa.

    • fghdfhdfhgd

      >>>Kuka hullu 2500e/kk palkalla ostaa oman asunnon..haloo!!

      Töissä kun noin 50v työntekijät joku jossain vaiheessa hehkuttaa että viimeinkin asunto on maksettu, niin yleensä se vuokralla asuvissa herättää vain kateutta (hiljaisuutta) eivätkä oikein osaa iloita toisen puolesta.

      Moni vuokralla asuva unohtaa myös eläkkeensä. Jos ei ole onnistuneita sijoituksia/pesämunaa onnistutta haalimaan päälle 60v, niin elämä on eläkkeellä köyhää... siinä vuokrakämpässä.

      Ja helppoahan on aina huudella kuinka maaseuduilla on halvat vuokrat suurimpiin kaupunkeihin verrattuna. Sinnehän monet muuttaisivat jos siellä olisi myös töitä.

      Aloittaja ei kertonut että viihtyykö sinkkuna yksin? Yksi mahis olisi että varsinkin elo-syyskuun aikaan vuokraat hätävarana osan kämpästäsi jollekkin ulkopaikkakuntalaiselle opiskelijalle vaikkei pohjakuva siihen soveltuisikaan esim. ei omia huoneita vaan toisen asuttava olohuoneessa josta kuljetaan läpi keittiöön. Ideana on siis vain muutaman kuukauden vuodessa satunnaisesti eli saat taas oman rauhan takaisin. Helpottaa kuitenkin jos hieman saat lisätuloja jos kakkostyö ei oikein innosta.
      Tutki myös muita ammatteja. Oppisopimuksella voi myös päästä opiskelemaan parempi palkkaisiin töihin eli ehkä 2v sitten tosiaan kärvistelyä matalammalla palkalla, jonka jälkeen paiskit töitä lähes 30 vuotta paremmalla palkalla? Ehkä vanhemmat voivat myös lainata rahaa opiskelu ajalle tai saat opintolainaa?

      Aikoinaan maksoin omaa asuntoa hampaat irvessä. Kaikki ylityörahat ym. ylimääräiset vain ylimääräisiin lainanlyhennyksiin. Tätä kesti noin 10v. Jäin joku aika sitten työttämäksi ja nyt kämppä lähes kokonaan maksettuna voin olla jopa vähän aikaa pois työelämästä liiton rahan turvin. Ei ole pakko mennä töihin vaikka olisin päässyt kohtuullisen ok työpaikkaan. Nyt on kiva lomailla kun on varaa. :)

      • bruttona3700e

        Asuntojen hinnat laskevat, työ on kokoajan epävarmenpaa, omistusasuntoa pitää rempata vähintään joka toinen vuosi..tässä syitä, miksi en enää ikinä osta omistusasuntoa


      • 124578
        bruttona3700e kirjoitti:

        Asuntojen hinnat laskevat, työ on kokoajan epävarmenpaa, omistusasuntoa pitää rempata vähintään joka toinen vuosi..tässä syitä, miksi en enää ikinä osta omistusasuntoa

        Itsekin olen ollut samaa mieltä omistusasunnon kannattavuudesta. Mutta nyt on mieli ajan kuluessa alkanut muuttua.

        Kun muutin nykyiseen vuokra-asuntoon oli vuokra erittäin kohtuullinen, ellei jopa edullinen. Mutta viimeisn 10 vuoden aikana joka vuotisen korotukset ovat alkaneet pikku hiljaa nostaa vuokraa jo sille tasolle, että omistusasunto alkaa olemaan jo hinnaltaan edullisempi, saati sitten kun velka on maksettu pois.


      • seitsemäntoista
        bruttona3700e kirjoitti:

        Asuntojen hinnat laskevat, työ on kokoajan epävarmenpaa, omistusasuntoa pitää rempata vähintään joka toinen vuosi..tässä syitä, miksi en enää ikinä osta omistusasuntoa

        Tuo riippuu todella paljon siitä, missä asuu. Pääkaupunkiseudulla, jossa suurin osa työpaikoista sijaitsee, sekä asuntojen hinnat että vuokrat nousevat jatkuvasti (juuri keväällä oli juttua Kauppalehdessä siitä, kuinka VVO aikoo nykäistä yksiöihin 113 % vuokrankorotuksen ja kaksioihinkin 70 % korotuksen).

        Tuota "omistusasuntoa pitää rempata vähintään joka toinen vuosi" -väitettä en oikein ymmärrä - olen asunut jo 15 vuotta omassa huoneistossa, ensin kymmenen vuotta yksiössä ja nyt 5 vuotta kaksiossa, enkä ole koskaan remontoinut mitään. Ei ole ollut tarvetta sellaiseen. Nykyasuntokin on sen verran uusi, että putkiremontti on edessä vasta joskus parinkymmenen vuoden päästä (jos en ole vaihtanut taas uudempaan).

        Tai ehkä nimimerkki tarkoitti omakotitaloa. Joillekin periferioissa asuville omistusasunto tarkoittaa vain ja ainoastaan sellaista (itse en suostu sellaiseen työleiriin muuttamaan, vaikka maksettaisiin - pari- ja rivitalokämpätkin vaativat liikaa työtä) eikä pieneen mieleenkään satu, että suuri osa suomalaisista - etenkin eläkeläisistä - asuu tyytyväisesti omistushuoneistossa...


    • Tattataa

      Lol nobs

    • elämäx

      Olen 30-vuotias sinkku ja peruspalkka bruttona 2400 e/kk lisät päälle. Löytyy 100 neliön omistusasunto arvostetulla alueella Espoossa, jonka arvo tällä hetkellä yli 400.000 euroa. Autotallissa uudehko premium-luokan kulkupeli. Tulen toimeen erittäin hyvin ja jää rahaa vielä säästöönkin. Vinkkinä ketjun aloittajalle ja muille, että kannattaa tarkkailla mihin rahansa sijoittaa!

      • mitenkäoli

        Luulen kyllä, että Espoon arvo on huomattavasti enemmän kuin 400 000€.


      • KAUPPAMIES1
        mitenkäoli kirjoitti:

        Luulen kyllä, että Espoon arvo on huomattavasti enemmän kuin 400 000€.

        Joo, otan heti 10 espoota jos kerran noin halvalla saa..


      • näinhänseoli

        Katkeruus ja kateus on paha tauti, kun se iskee.


    • bsgljkagn

      Moni pienituloinen sinkku joutuu Etelä-Suomessa ottamaan sen 950euron vuokrakaksion kun edullisia pikkuasuntoja ei ole.Yksiöistä on huutava pula.Eikä siinä paljon kysellä,oletko työtön, siivooja tai kaupan kassa.Jos pienituloinen pariskunta joutuisi maksamaan tuon x 2, olisi se 1900e/kk vuokraa.Sitä pidettäisiin pöyristyttävänä.

    • voijeesus

      Kaamea valitus tässä ketjussa kun persaukiset sästää himokalliisiin asuntoihin. Miksiköhän ne on kalliita? Koska kaikki persaukiset ovat valmiita ottamaan 200000 lainan vaikka mihin rotanloukkuun! Kootkaa muiden peraukisten kesken vaikka soluasunto ja lopettakaa valitus.

    • kaikkikelpas

      Tuo riippuu todella paljon siitä puolisosta. Olen pitkäaikaistyötön, rahaa ei siis ole edes laskelmien tekemiseen. Mutta en valita kun lopulta sain heitettyä pihalle pummaavan poikaystävän. Nyt on jääkaapissa ruokaa ja askissa tupakkaa just niin paljon kun sinne jäi silloin kun viimeksi katsoin.

    • Naisviha

      Niihä sitä vois luulla et jos työssäkäyvän akan kans asuisi niin menokuluerät jaettaisiin mutta todellisuus on jotain muuta, miesparka saa surutta lovea raottaa ja maksaa kaiken :D kallis on siis vitun hinta, koska on tutkittu että seurustelusuhteessa oleva saa märkivää max 2x/kk.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe