Koiran outo rähinäkäytös?

jaammppi

Mulla on 2vuotias sakemanni/dobermanni.Koiran rähinäkäytös on alkanut kummastuttaa todella.Koira on pitkään ollut rähisemättä kun sen koulutin...Nyt on rähinä alkanut uudestaan.Aiemmin kun koiran sain rähinästä pois, koira tykkäsi leikkiä toisten koirien kanssa.Nyt rähinä ja samalla agressiivinen käytös toisia koiria kohtaan on alkanut uudestaan ihan muutaman päivän sisällä.Mitään erikoista ei ole tapahtunut näiden päivien aikana...

Mistä ihmeestä tämä voi johtua. Olenko ollut liian lepsu kun koira on alkanut uudestaan rähistä vai mistäköhän tämä voi johtua?

7

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herätyyyyys

      No, kai sää tajuat että koiras alkaa aikuistuun ja se ei ole enää mikään "koirapuisto" koira. Ottaa sellaisia koiria joista on toisten kanssa eläjäksi, jos haluaa koiralleen kavereita.

    • KukkoKoppava

      Et maininnut onko uros vai narttu. Jos ensinmainittu niin vastaus saattaa olla hyvinkin yksinkertainen. Urosjuoksut. Eli nyt aletaan olla narttujen kiimakauden kynnyksellä jolloin kylillä kulkee toinen toistaan viehättävämpiä daameja, joiden parffyymit sekoittaa herrojen päät saaden käyttäytymään kuin kukkopojat nakkikioskilla.

      Jos kyse on tuosta, niin sille et voi juuri mitään vaan pitää vaan sietää tuota muutama kuukausi kevättalvesta ja toinen vastaava syyskesästä. Toki vaimenee kyllä iän myötä kun haukulla elämänkokemus kasvaa.

      • ap aloittaja

        Koira on narttu.ja ei voinut aiemminkaan puistoon viedä, mutta sitten koulutin koiran parissa kuukaudessa, minkä jälkeen pystyi huoletta viemään puistoon ja tykkäsi leikkiä toisten koirien kanssa.

        Ihmettelenkin tässä nyt sitä että mistä voi johtua että rähinä alkoi taas.ja senpä takia mietinkin että olenko ollut liian lepsu koiran kanssa ulkona että on taas ottanut tuon ei toivotun käytösmallin. Koira tuntuu nyt yhtäkkiä taas todella jännittyneeltä kun toisia koiria tulee vastaan.

        Huomaan iltaisin hämärällä koiran käytöksessä suuren muutoksen kun jänikset ja muut eliöt alkavat liikkua. Koira ei kuule tai näe mitään muuta sillä hetkellä kun sen jäniksen ja yrittää pakonomaisesti riuhtoa perään. Voikohan koira stressata sitä jos ei pääse jahtaamaan näkemäänsä saaliseläintä?

        koira saa kyllä muuten tarpeeksi aktivointia ja liikuntaa.


    • Hämäränäkö

      Jos koira on saalisviettinen, sen vireystaso nousee huippuun mahdollisessa saalistustilanteessa. Koira näkee, kuulee ja haistaa sellaiset paremmin kuin ihminen. Koira voi purkaa turhautunutta saalisviettiään tappelemalla. Meillä myös semmoista.

    • Yksi näkemys: Nuori koirahan tuo on, sille pitää aina aika ajoin tehdä "ylläpitotreeniä", jotta käytös pysyy hallinnassa. Niin kuin epäilit, oletko ollut liian lepsu; jos vähänkin epäilet sellaista, niin todennäköisesti olet, ja koira on sillä välin pikkuhiljaa päättänyt ottaa enemmän oikeuksia... Parin kuukauden kouluttaminen on aika lyhytaikaista; Parin vuoden koulutuksen jälkeen alkaa tulla pysyviä tuloksia -paitsi sekään ei poissulje kertausta.
      Koiralla voi olla saalisviettiä, mutta kunhan sitä ei vahvista ja energian suuntaa muihin tehtäviin, jolloin vietistä ei ole niin paljon haittaa ja jää enemmän taka-alalle. Nuori koira vain innostuu helposti..

      Jos ei käytös palaudu hyväksi kertauksella ja harjoituksilla, niin sitten eläinlääkäriin, nuo rodut kun eivät ole sieltä terveimmästä päästä, esim. kivut voivat aiheuttaa arvaamatonta käytöstä, esim. nivelissä.

    • Huolestunut 6

      Hei
      Laitoin viestini jo johonkin vanhaan viestiketjuun kunnes tajusin niiden olevan vuodelta 2006....Miten sen varauksellisuuuden sait pois?Meillä n.1.5 v kastroitu seropi, joka on myös todella varauksellinen, mutta ihmisiiin tutustuttuaan tod.ihmisrakas. Taluttimessa ollessaan, ei kenenkään vieraan kannata sitä lähestyä, murisee varmasti. Asutaan isohkossa kaupungissa, joten on tavallisilla kävelylenkeillä tottunut vastaantulijoihin, eikä heihin yleensä reagoi.Jos joku tulee yllättäen kulman takaa tai metsäpolulla vastaan, murisee niskavillat pystyssä. Kun kotiin tulee uusia ihmisiä, voi murista/murisee myös aluksi. Jonkinverran pelkää esim. joitakin outoja rakennelmia tienvarressa tai esim.suuria juurakkoja metsässä. uskaltautuu kuitenkin yhdessä tulla katsomaan niitä. Lapsia yleensä kiertää, koska lähipiirissä ei ole lapsia.Kesällä on vietetty aikaa mökillä, jossa oli paljon outoja ihmisiä, heihin ei reagoinut juurikaan mitenkään kun kukaan ei kiinnittänyt siihen juurikaan huomiota ja se oli siellä vapaana. Ainoastaan jos joku meni käymään pois pihapiiristä, sitä saattoi haukkua. Mukana oli myös vanhempi rauhallinen uroskoira, jonka seurassa muutenkin tuntuu jotenkin rauhoittuvan. Muuten mukava ja kiva koira. Ilmeisesti siinä on ajokoiraa, mutta muista roduista ei ole varmuutta, Joku epäili saksan metsästysterrieriä. Riistaviettiä ja ajoviettiä siinä on, Kova poika on uimaan. Tottelee kyllä melko hyvin luoksetulon, istumaan käskyn, paikka-käskyn, tykkää myös noutaa leluja, keppiä jne. Rauhallinen koira kotona. Onko nyt kyse siitä, että se ei luota meihin johtajana, onklo osa "murkkua". Kastrointi ei ole ainakaan vielä helpottanut oiretta. Kastroitu kesän alussa.. Tulipas pitkä viesti....

    • Labbis<3

      Saako koira tarpeeks liikuntaa ja aktiviteetteja? Jos ei niin se voi olla yks syy. Toinen voi olla "murrosikä" . Meidän labbiksella oli kans joskus 2-3v semmonen ihmeen "mä en tykkää susta" asenne joihinkin koiriin. Ohi meni kun ruvettiin käskeen ja toruun kunnolla aina kun ärähti ilman syytä. Toinen joka auttoi oli että me aloitettiin agility jossa koiran piti olla tekemisissä muitten koirien kanssa. Nyt 6v daamina se ei juuri välitä muista koirista. Jos joku ärähtää sille niin antaa samalla mitalla takas mutta ei koskaan itse aloita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe