Mitä minun pitäisi nyt tehdä?

linda97

Heips :) olen 17-vuotias tyttö, ja tänä aamuna tein raskaustestin, no positiivistahan se näytti. Ja siis aiomme pitää lapsen. Mutta minulla on opiskelut lukiossa kesken, onko siis mahdollisuutta pitää välivuosi kun vauva syntyy ?? Ja saammeko rahaa kelalta kun minä eikä poikaystäväni olla kumpikaan töissä? Poikaystävänikin on siis minun ikäinen. Vai olisiko mahdollisuus tehdä töitä opiskeluiden ohella? Neuvolaankaan en ole vielä soittanut, pitäisi sekin saada aikaiseksi. Pelottaa vaan että mitähän mieltä vanhempani ovat.

9

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö18v

      Kannattaa varmaan vaan rohkeasti kertoa asiasta vanhemmille. Heiltä saat parhaiten tukea ja neuvoa esim raha-asioissa. Jos pelottaa kertoa "yksin" ota kaveri/poikaystävä tai joku aikuinen (isovanhempi kummi muu vastaava) tueksi. Opiskeluista kannattaa jutella opon kanssa :)
      Tosi rohkee päätös pitää lapsi! Toivottavasti olet tosi varma päätöksestäsi.
      Kaikki kyllä järjestyy jotenkin.
      Paljon tsemppiä ja onnea :)

    • vauvakuume20v

      Hei, ja onneksi olkoon :) tottakai saat pitää välivuoden, tai siis äitiysloman koulusta. Saat normaalisti äitiyspäivärahaa, vaikkakin minimin eli jotain olisko 500e kuussa tietty lapsilisä reilu 100e kuukaudessa. Äitiyspäivärahaa saa 4kk, jonka jälkeen saat vanhempainrahaa taas sen n. 500e/kk noin puolen vuoden ajan. Sen jälkeen voit laittaa lapsen hoitoon ja mennä itse kouluun. Isä saa isyyspäivärahaa n. 450e kolmen viikon ajalta. Sen jälkeen hän ei saa muuta. Ainoastaan opintotukea, mikäli opiskelee. Isä voi tietenkin tehdä töitä samalla, jos jaksaa ja viitsii. Lisää kannattaa lukea Kelan sivuilta. Ja vanhemmille kannattaa kertoa, aluksi voi olla järkytys, mutta pakkohan ajatukseen on tottua, mikäli olette päätöksenne tehneet :) lapsi on kuitenkin aina asia jota sen saamisen jälkeen tuskin hirveästi kadutaan. Soita ihmeessä neuvolaan, saat tietää onko vauvalla kaikki kunnossa :)

    • Terv. Mallorcalla

      Voi että on niiiiiiiiiiiiiin ihquu kun taas teini on raskaana. Kivaa on ja sitten vasta kivaa on kun ero tulee ja ammatti jää hankkimatta. Voi että on ihan mahtavaa!

      Sekstata uskaltaa mutta vanhemmille ei uskalla kertoa? Mikä vittu siinä on ettei ehkäisyä osata käyttää? Ja miksei sitä aborttia voi tehdä? Mitä tuon ikäinen ymmärtää?

      • turhautunut2

        Mikä sinun elämässäsi on nyt vikana kun tänne tulet tuollaista kirjoittelemaan? :o

        Tiesitkö, että ehkäisy voi pettää. Vaikka onkin 99% luotettavuus mutta kyllä vain, itse olen kanssa raskaana ja käytettiin ehkäisyä,
        Tiesitkö kanssa että kaikkien vanhemmat EI ole samanlaisia. Joittenkin vanhemmat eivät hyväksy sitä että lapsi tulee ennen kuin on naimisissa. Ja siksi on ehkä vähän vaikeampi kertoa heille raskaudesta.
        Tiesitkö myös, että joittenkin ihmisten mielestä abortti EI ole oikein?
        Itse olen 18 vuotias, ja kun tulin tietää raskaudesta, en edes miettinyt hetkeäkään etten pitäisi lastamme!
        Ei kaikille abotti ole yhtä selvä asia kuin joillekkin.
        Ja jotkut ihmiset kehittyy nopeemmin kuin toiset. Ja 17 vuotias todellakin voi ymmärtää asioista! :)


        Kiitos :)


      • pöö

        tiesikkö et teini äidit voi olla paljon parempia äitejä kun vanhemmat äidit :D olen tuosta 17 vuotiaasta niin ylpee että kantaa vastuun sen poikaystävän kanssa :) ja ei ehkäisytkään aina auta :D nee voi pettää esim jos oikeen muistan niin e pillerit 99% kondoomi oliko 90% kapselist en oo varma eli noikin voi pettää ja joka viidellä yleensä pettää kumi eli mistäs tiiät vaikka nee oiskin ehkäisyjä käyttänyt


      • Ulkopuolinen g

        Ihminen sanoo olevansa Mallorcalla ja lukee näitä? Eikö siä muutakaan tekemistä ole? :) Minä ottaisin lomasta kaiken irti!



        Onnea tulevan vauvan kanssa!!


    • *******

      ensisijaisestihan se perhe pitäisi kyetä elättämään omilla rahoilla eikä millään tukirahoilla..

    • vauvakuume20v

      Ööööööö Suomessa KAIKKI perheet (jotka sen haluavat) saavat äitiyspäivärahaa, vanhempainrahaa muut, joten miksei sitä käyttäisi ? Tuskin sinäkään pelkästään omilla rahoilla vauvasi ensimmäiset 9kk elättäisit ilman että olisit töissä ? Rahaa valtiolta saa yhtälailla niin 17v. äiti ja jo 10 vuotta töissä ollut 30v. äiti. Joten jos 17v. saa rahaa, se ei tarkoita sitä että hän olisi loppuelämänsä tukirahojen käyttäjä. Eihän kukaan voisi silloin ottaa edes lapsilisärahaa, joka kaikille lapsille tulee 17 ikävuoteen asti, koska raha tulee valtiolta ja on tukiraha. Tottakai on aina parempi että perheellä on varaa elättää itsensä ja lapsensa, mutta aina ei niin valitettavasti ole. Eikä raskaudetkaan välttämättä suunniteltuja ole. Eikä kaikki halua automaattisesti raskauttansa lopettaa abortilla. Eikä sekään aina ole mahdollista, esim. jos raskaus on jo pitkällä. Ja ehkäisykään ei aina riitä, sekin voi pettää. Joten, koska et ihmisen elämästä ja elämäntilanteesta mitään tiedä, ei varmaan kannata heti alkaa tuomitsemaan tai morkkaamaan tukirahojen käytöstä. Plus Mallorcalle sen verran, että myös 30v. saattaa tulla vahingossa raskaaksi eikä halua tehdä aborttia :) mutta mitäpä tuon ikäinen semmosista ymmärtää...

      • Suomessa nyt

        Lystin maksaa näiden teinien törmäilyistä jokainen Suomen veronmaksaja. Nämä torvet eivät itse vuosikymmeniin tuota muuta kuin kuluja ja ehkä vielä lisää roskaväkeä sossun asiakkaiksi. Teiniäitien tytär on itsekin teiniäiti usein ja sama meno jatkuu sukupolvesta toiseen. Terävimmät teinit eivät hanki lapsia alaikäisinä. Suomeenkin on syntymässä ns White trash eli valkoinen roskaväki. Ihquu?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe