Ulosotosta - koska velka kuitattu

...apua...

Hei,

Jos velkaa n. 35.000 € (siihen lisäksi oikeudenkäyntikulut jokaiseen lainaan n. 4750€, 19 kpl - pikaluottoja ja ns. vippejä), kauanko suunnilleen kestää jotta maksut kuitattu?
Olen ulkomailla töissä, velkaa pystyisin kuittaamaan ensi vuonna tammi-toukokuu - 1200 €/kk kesä-joulukuu 2500 €/kk. Tammikuussa v.2014 lomarahat verottomana n. 4500 €. ja Veronpalautukset kesällä 2500 €. Lisäksi joulukuussa v2015 lomarahat puhtaana käteen 4000 €. Ja vuodesta 2016 mahdollista vielä työskennellä ulkomailla niin kauan kuin velat maksettu loppuun. Summa minkä voisin tilittää 01/15-01/16 ajalla siis n. 35800 €. Paljonko summasta korkoa, ja muita ulosoton kuluja? Paljonko velka lyhenisi? Ja paljonko jäisi maksettavaa vuodelle 2016?
Osaako joku neuvoa?

10

551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dilledorka

      Kysy vallesmannilta

    • Ulosottopidätyksen määrä lasketaan nettopalkastasi ja sen laskelman mukaan tilität uo-taulukkomaksun. Luultavasti päädyt tilitysmäärässäsi kategoriaan 670 € - 1680 €, josta maksat 84 €/kk ulosoton kulua. Ensimmäiseksi tilitys käytetään pääoman korkoihin, sitten pääomaan ja viimeisenä kuluihin. Tietämättä nettopalkkaasi, kuinka kauan korkoa on kertynyt, millä prosentilla ensimmäiset 180 päivää, miten pitkään ulosoton 7,5 % viivästyskorolla, menivätko kaikki lainat jo ulosottoon, palautuiko niistä jotakin jälkiperintään, paljonko maksat tänä vuonna jne. jne. - ei voi ulosottosi tarkkaa kestoa laskea. Jos maksat ensi vuonna 6000 € 15000 €, menee siitä kertyneisiin korkoihin ehkäpä koko alkuvuoden potti. Jatko onkin jo selkeämpää, kun 2500 eurosta vähennetään vain kuukausikorko ja uo-maksu, joka sekin lakkaa 18 kuukauden kohdalla.

    • ...apua...

      Hei,
      Olen yrittänyt ottaa yhteyttä ulosottovirastoon, mutta en ole saanut vastausta.
      Onko siis näin että velkojen korot juoksevat vielä ulosotossakin, ulosoton oma viivästyskorko 7,5 € vielä siihen lisäksi?
      Nettopalkka on vähän päälle 3000 €, asun ja syøn ilmaiseksi, joten suunnitelmissa on pistää suurin osa nettopalkasta suoraan ulosottoon. Asun siis ulkomailla, joten ulosoton tarkasta alkamisesta en vielä edes tiedä, koska siinä voi kestää jopa pari vuotta enennkuin ulosotto seuraa tänne ulkomaille. Sen takia haluankin tilittää vapaaehtoisesti velkoja, juurikin nuo edellä mainitut summat. Jos osa palautuu jälkiperintään, millä korolla silloin mennään? Voiko itse päättää että antaa kaikkien velkojen olla ulosotossa? Tuntuu että olisi helpompi pysyä kärryillä kuluista kun kaikki olisi yhdessä paikassa ja yhdessä potissa.

      Kiitos vastauksestasi velkavelho, mitä kertyneitä korkoja tarkoitat, ja missä vaiheessa tuosta 2500 eurosta vähennettäisiin vain kuukausikorko ja uo-maksu.
      Olin toivonut että saisin leijonan osan maksettua ensi vuonna kun kuitenkin melkein 40.000 euroa pystyisin tilittämään, mutta taitaa ollakin vain unelma...

    • Maksamattoman vipin korko juoksee 180 päivää luottosopimuksen mukaisena, sitten se laskee viivästyskoroksi eli 7,5 %:in ja pysyy siinä, olipa velka uo:ssa tai perinnässä. Kun vipille ei tee mitään lyhennyksiä, kertyy myös maksamatonta korkoa. Tämä korkojäämä hoidellaan siis ensimmäisenä, sitten uo:n aikana kertynyt korko, pääoma ja viimeisenä perintäkulut. Tämän maksujärjestyksen takia on hankalaa arvioida, paljonko velkapääomasi lyhenee ensimmäisistä suorituksistasi. Kun jäämät on maksettu, alkaa pääoma lyhetä kunnolla. Sinun maksuillasi jopa varsin joutuisasti. Korko on vuotuinen korko, eli kuukaudessa korkoa kertyy 35000 € x7,5 % x 30/360 = 218,75 €. Jos aloitat maksamisen vasta tammikuussa 2015, on pottisi kasvanut ainakin tonnilla siihen mennessä.

      Valtaosa velastasi tulee kyllä maksetuksi 2015 puolella, mutta ennen lukujen täsmentymistä en lähde arvailemaan, meneekö kevääseen vai kesään 2016, kun olet kuivilla. Menevätkö kaikki 19 kpl vippejäsi varmasti oikeuteen ja ulosottoon? Jos pystyt pitämään vippejäsi poissa oikeudellisesta perinnästä, säästät reippaasti kuluissa.

      Täältä löydät lisää tietoa ulosotosta, sinun palkallasi vilkaise Esimerkki 4:ää.
      http://www.oikeus.fi/ulosotto/fi/index/velallisenaulosotossa/palkanulosmittaus.html
      Vapaaehtoiset maksut saat kohdistaa haluamallasi tavalla, ulosmittausjärjestyksen mukaan edetään vain virallisen tiityksen kanssa. Voit siis maksaa ylimääräisillä suorituksilla pelkkää pääomaa pois ja taas säästää kuluissa.

    • ...apua...

      Hei,

      Olen ajatellut että olisi helpompi päästää kaikki ulosottoon, voi tosin olla mahdollista että saisin jonkuisen pienemmän velan pidettyä perintätoimistoilla.
      Osaatko Velkavelho sanoa miten ulosotto toimii ulkomailla? Minulla on siis nyt pari ensimmäistä isompaa velkaa käräjillä.
      Asun siis Norjassa, joten en käytännøssä tiedä miten nopeasti tämä prosessi etenee tänne päin.
      Eli luultavasti asia menee niin että ehdin itse maksella vapaaehtoisesti sinne lyhennyksiä ennenkuin sieltä edes tulee mitään kirjeitä minulle. Ja tiedän että byrokratia Norjassa vie aikaa, eli voi olla kyse jopa ainakin vuodesta ennenkuin se Suomen UO seuraisi mukana tänne, tämän vuoksi haluan itse alkaa kuittaamaan velkoja mahdollisimman pian.

      Kiitoksia asiantuntevista neuvoista!

      • 50 000 € velkaa

        Eikö kannattaisi olla yhteydessä myös perintätoimistoihin. Ihan varmasti pystyt sopimaan ainakin muutaman velan osalta lyhennyksistä heidän kanssaan. Mitä nopeammin alat velkoja maksamaan, sitä nopeamnin ja myös edullisemmin pääset niistä eroon. Turhaan kasvatat pottia odottelemalla ulosoton yhteydenottoa. Jos olet jo Norjassa, niin ole sähköpostitse velkojiin yhteydessä.


      • toimii!

        ***Asun siis Norjassa, joten en käytännössä tiedä miten nopeasti tämä prosessi etenee tänne päin. ***

        En ole Velkavelho, mutta tiedän, että ulosottoviranomaisten yhteistyö toimii varsin tehokkaasti pohjoismaiden välillä. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, mutta varmaa on, että ennemmin tai myöhemmin Norjan vouti tuleee asioimaan kanssasi.


    • lainapeitto

      Vinkkinä, perintätoimisto ei voi aina neuvotella sopivista eristä. Yritin sitä kautta Danske Bankin lainaa erittää pienemmiksi, mutta ilmeisesti pankki takana estää sen. Siksi esim minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin antaa mennä ulosottoon. Pankki eräännytti Visakortin, kun meni hölmöyksissäni pyytämään maksuvapaata kuukautta, jonka soimuksen mukaan saan.

      • uujjkllllö

        Maksa suoraan pääomaa velkojille, unohda perintätoimisto välistä, ne kuitenkin ottaa omia kuluja eikä pääoma vähene ollenkaan.


      • näin menee
        uujjkllllö kirjoitti:

        Maksa suoraan pääomaa velkojille, unohda perintätoimisto välistä, ne kuitenkin ottaa omia kuluja eikä pääoma vähene ollenkaan.

        Asia on nyt niin, että perimistoimisto saa periä velalliselta korvauksen kuluistaan, vaikka velallinen olisi saatavan maksanut suoraan velkojalle sen jälkeen, kun perintä oli annettu perimistoimiston hoidettavaksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe