Saitko kutsun "sijoitusneuvontaan" Porissa?

ap.

Jonain kauniina päivänä sinulla saattaa käydä arpaonni ja saat puhelun. Puhelu tulee "pankkiiriliikkeestä" joka yllättäen kutsuu sinut, täyden taviksen, veloituksetta juttelemaan ammattilaisen kanssa oman elämän raiteille laittamisesta talouden saralla. Tarjolla on 45 minuutin tapaaminen ilman mitään vevoitteita Porin keskustassa! Vau! Koska viimeksi pääsit juttelemaan esim. juristin tai lääkärin kanssa 45 minuutiksi maksamatta euroakaan?

Yllättäen tärkeää onkin juuri se, että olet tavis. Mitä vähemmän tiedät asioista mitään, sen parempi. Kokeneihin sijoitusalan osaajiin tai alan harrastajiin ei "pankkiiriliike" halua tuhlata aikaansa. Voit arvata miksi. Minä sain siis tänään "sen" puhelun Porissa toimivasta "pankkiiriliikkeestä".

Karu totuus tulee tässä: Ainoa, mitä noilla puheluilla pyritään saamaan aikaa on, että tunnet valtavaa syyllisyyttä, jos sanot soittajalle ei. He pyrkivät kaikin keinoin kitkemään sinusta tekosyyt sille, ettei sinun tarvitsisi mennä. He eivät kysy haluatko tulla tai milloin haluaisit tulla. He kysyvät tuletko huomenna klo. 16 vai torstaina klo. 11? Puhutaan kuin tapaaminen olisi itsestäänselvä ja oikeastaan jo sovittu. Nyt tarkennetaan vain kellonaika!

Tällä taktiikalla voi saada pelimies baarista mukaansa naisseuraa! Puhutaan kuin jatkoille lähteminen on itsestään selvää. Kotimatkalla tarkennetaan vain mennäänkö meille vai teille.

On turha kuvitella, että oikeasti olisit menossa jonnekin sijoitusneuvontaan. Kyseessä on myyntitilaisuus. Kyseiset yritykset ovat asiamiehiä eli välittäjiä. He myyvät monen eri toimijan finanssituotteita, kuten sijoitusvakuutuksia, säästövakuutuksia, rahastovarainhoitoa, rahastoja, strukturoituja tuotteita yms. Periaatteessa he myyvät kaikkea sellaista, mistä heillä on mahdollisuus saada riittävän hyvät provisiot (vaikka sitähän ei potentiaalille asiakkaalle tietenkään kerrota). Siksi mm. Skandian tuotteet olivat niin suosittuja näiden asiamiesten keskuudessa aikanaan. Kun he jossakin vaiheessa mainitsevat, että ovat sitoutumaton asiamies, se tarkoittaa vain sitä, että he eivät kauppaa kiinteästi yhden firman tuotteita vaan he edustavat useampia tahoja.

Heidän ”sijoitusneuvontansa” ei todella maksa sinulle mitään, vaikka kävisit useampaankin otteeseen kuuntelemassa niitä loruja ja juomassa hyvät pullakahvit. Se mikä sinulle sitten maksaa ja kalliisti ovat heidän suosittelemansa sijoitustuotteet. On hyvä ymmärtää termi ”suositella” tässä oikein. Normaalissa maailmassa joku suosittelee sinulle esimerkiksi parturia, koska on kokenut tämän hyväksi ja sinäkin saattaisit pitää palvelun laadusta. Sijoitusneuvonnassa sana ”suosittelu” saa käänteisen merkityksen. He suosittelevat – tietenkin – hanakoimmin sellaista tuotetta, joka tuottaa HEILLE pisimmän kassavirran ja suurimman provision. Aikanaan kyseessä oli Skandian eläkevakuutus, josta tuotetta myyvä taho sai 7% provisiota kerrottuna koko sopimusajan kassavirralla (en tiedä mikä on tämän päivän hittituote, kun en suotunut tapaamiseen).

Mitä suuremman kuukausisumman ja mitä pidemmän säästösopimuksen teet, sen enemmän välittäjä tienaa. Sinun hyödylläsi ei ole pask*nkaan väliä tällaisessa toiminnassa, sillä kukaan ei joudu vastuuseen. Vastuuta on varsinkin vaikea hakea, koska myyntitykit vaihtuvat näissä "pankkiiriliikkeissä" tiuhempaan kuin jaksat ovea availla.

Henkilöt, jotka näissä "pankkiiriliikkeissä" kulkevat nimikkeellä ”sijoitusasiantuntija”, ovat poikkeuksetta juuri koulunsa päättäneitä räkänokkia, joilla ei ole pienintäkään hajua siitä, miten talous toimii tai miten heidän myymänsä tuotteet oikeasti toimivat. Heidän ainoa kriteerinsä on olla hyvä myyjä, eli lipevä suustaan, tarpeeksi päällekäyvä ja rahannälkäinen henkilö. He myöskin tekevät kaikkensa saadakseen myytyä sinulle jonkin strukturoidun tuotteen, sillä se on ainoa tapa saada leipää pöytään. Muiden tuotteiden myynnistä (kuten tavallinen osakerahasto) ei makseta tarpeeksi. Peruspalkka on vähän yli 1000 eur/kk ja sen yli on vaikea päästä, koska myynti on vaikeaa. On toki niitäkin, jotka tienaavat aivan hervottomasti, mutta he ovatkin sitten henkilöitä, joilla on moraali unohtunut kokonaan kotiin ja asiakkaalle satuillaan mitä tahansa.

Saatat törmätä Pankkiiriliikkeessä tapaamisellasi myös ”sijoituspäällikköön”. Sijoituspäällikkö on titteli henkilölle, josta on jo kehkeytynyt ammattikusettaja. Hän pystyy puhumaan kulut tuotoiksi ja saamaan sinut totaaliseen hypnoosiin. Siitä hänelle maksetaan. Hän on liituraitapukuinen huippumyyjä, ei finanssialan asiantuntija, joka hakee sinulle parasta riski-/tuottosuhdetta.

31

749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap.

      Se mitä yritän tässä vihjata on, että ÄLÄ KOSKAAN MENE KUUNTELEMAAN ILMAISTA SIJOITUSNEUVONTAA, varsinkaan henkilöltä jonka elanto riippuu siitä, että ostat edes jotain. Kun tällaisesta paikasta tulee puhelu, voit ilomielin todellakin sanoa, että ap. kertoi miten asiat on. Sori, ja hyvää päivänjatkoa.

      Nyt tiputan pommin: Jos joku tarjoaisi esimerkiksi tuntiveloitteista eli MAKSULLISTA sijoitusneuvontaa, jossa kukaan ei myy mitään vaan pyritään aidosti katsomaan elämäntilanteeseen sopiva ratkaisu, sellaiseen minä ainakin menisin. Sellaista palvelua (joka on USA:ssa aika yleinen) ei Suomeen kannata perustaa, koska täällä kukaan ei halua maksaa tällaisesta palvelusta. Voi vain kysyä miksi? Maksaisitko sinä 45 minuutin tapaamisesta oikean sijoitusasiantuntijan kanssa vai menetkö mieluummin ilmaiseksi korkeapaineisiin myyntitilaisuuteen, jossa sinut melekin pakotetaan tilaisuuden lopuksi laittamaan nimi paperin alimmalle riville, että löytyy ulko-oven avain ja pääset pois?

    • P.Orilainen

      Alexandria? Tarjoaa mm. vero- ja sijoitusneuvontaa. Erittäin taitava ja myyvä markkinointipuhe!

      • Alexander von Stubid

        Alexandrian erikoisalaa on vanhusten "tyhjentäminen". Myydään liki syyntakeettomille instrumenttejä joiden kulut ylittävät tuotot. Parhaat kohteet katsotaan ristiintaulukoimalla vero- ja ikätietoja. Tietojen saantitapa ei välttämättä kestä kriittistä tarkastelua.

        Menkääpä vaikka ihan piruuttanne käymään jos ette usko, mummo mukaan.


      • ap.

        "Alexandria?"

        Kyllä.


    • jarppinen

      Itsekkin kävin ja jossain vaiheessa meinasin lähteä pois. Papereita oltiin tyrkyttämässä samantien nokan eteen ja nimmaria alle. Sanoin, että nukun yön ylitse, koska raha asiat on sen verran isoja, niin pohdin huomiseen asti. Neuvoja lupasi soitella sitten uuttaaikaa tapaamiseen ja suostuin. Kotiin päästyäni laitoin numeroestot alexandrian numeroille. No jossain vaiheessa pääsi lävitse, kun soitettiin helsinkin päästä ja kyseltiin uutta tapaamisaikaa. Onneksi valehtelin, että tällä viikolla ei sovi, kun on lääkäri aikoja. No eivät ole soitelleet enään.

      • taloustietohallussa

        Voikun soittaiskin mulle.selventäisin talouden mekanismien lainalaisuuksia senverran että pyytäisivät poistumaan.


    • Diners international

      Legendaarinen kusettaja jo tämä aleksantria. Aikanaan markkinoivat myös "veroneuvontaa". Kannattaa mennä, pääsee kuuntelemaan reilu 20 vuotiaan, itseään pankkiiriksi kutsuvan klopin hölynpölyä mutta tosiaan varo, jotkut osaavat todella vedättää ja varsinkin vanhemmat ihmiset ovat heille suosituinta riistaa.

      Tällä ei ole mitään tekemistä minkään neuvonnan kanssa, hyväuskoisten hölmöjen pissatusta siinä kaikki.

    • Cooperstest

      Paras sijoitus neuvo mikä on pitemmän päälle

      lopeta tupakointi ja

      vähennä alkoholin kulutusta

      - niin elät myös paremman elämän !

      • P.Orilainen

        Ei se elämä sillä pitene! Se vaan tuntuu niin pitkältä...


    • -Alexandria.kusettaa

      Alexandria kusettaa ja vetää eläkeläisiä retkuun.

    • RealMcCoy

      Satuinpa kerran käymään työhaastattelussa tällaisessa "pankkiiriliikkeessä". Älkää kysykö miksi, mutta kaipasin vaihtelua nykyiseen työhöni.
      Paikan johtaja (pikkupomo bleiseri päällä), kertoi ummet ja lammet kesämökistään ja siitä kuinka hyvin sieltä tulee kalaa.

      Siinä sivussa toki mainittiin, että miten tämä "sijoitusalan ammattilainen" on mökkinsä ja bemarinsa ostanut. Eli tekemällä lujasti töitä firman eteen ja soittamalla satoja puheluita päivässä potentiaalisille sijoittajan aluille, eli hyväpalkkaisesta työstä eläkkeelle jääneille ihmisille.

      Näistä puheluista sitten n.12% johtaa tapaamiseen ja tapaamisesta n.3% johtaa sijoitukseen. Myyjästä.. anteeksi.. sijoitusneuvojasta riippuu, montako tapaamista saa buukattua ja paljonko pystytään vanhuksilta keräämään sijoituksia. Provisiohan ei koostu sijoitusten mahdollisten tuottojen määrästä, vaan siitä miten paljon saa asiakkaalta nyhdettyä tätä sijoitettavaa rahaa.

      Alipalkkainen neuvoja saa rahansa vaikka kaikki sijoitetut rahat menisivät kankkulan kaivoon.

      Myyntipuheista vielä sen verran, että asiakkaalle lopullinen niitti on yleensä pienen riskin sijoittaminen, eli hajauttaminen. "Kato laitat vähän rahaa joka puolelle, niin jostain niistä tulee väkisinkin voittoa, joka kompensoi ne tappiot".
      Tosiasiassahan myyjää ei asiakkaan voitot kiinnosta, paitsi ehkä asiakkuussuhteen alkuvaiheessa, jossa rahaa laitetaan ns. varmoihin kohteisiin jotta saataisiin asiakas palaamaan. Toisella kerralla otetaan vähän enemmän massia ja riskiä, jolloin myyjä saa isommat provisiot ja asiakas tod.näk. jää nuolemaan känsäisiä näppejään.

      Näin ainakin käsitin tämän pankkiiriliikkeen toimintaperiaatteen. Moraalia ei työhön valitulla hullulla saa olla, eikä myöskään empatiakykyä.

    • voivoivoivoivoi

      Mistä näitä pöljiä aina sikiää kun retkahtaa näihin. Luulisi kun on massia elämän varrella kertynyt sijoittamiseen on kertynyt myös järkeä päähän. Sitä voi sanoa heti puhelimessa myyntijarkolle haista vittu eli ei kiinnosta kohteliaammalla termillä....

    • O. Sinko

      Minutkin Alexandria on ilmeisesti laskenut kuuluvan kohderyhmäänsä. Minulle soitti nimittäin äänestä ja puhetavasta päätellen juuri ja juuri pissisiän ohittanut tyttölapsi. Voimassa oleva puhelinmarkkinointikiellostani hän ei näyttänyt piittaavan.

      Kerrottuaan olevansa Alexanria pankkiiriliikkeestä ilmoitin heti, etten ole kiinnostunut hänen edustamistaan palveluista. Tyttö tivasi perusteluitani kiinnostuksen puuttumiseen. Kerroin työskennelleeni rahoitusalalla 40 vuotta
      ja omaavani riittävästi tietoa sijoitusinstrumenteista eivätkä sijoitusasiat ole kohdallani juuri nyt ajankohtaisia.

      Yritin lopettaa puhelua sivistyneesti, mutta soittaja jatkoi itsepäisesti keskustelua ja kysyi milloin voisi soittaa uudestaan. Lopulta sain tytön uskomaan, ettei aihe minua kiinnosta. Ikävä maku joka tapauksessa jäi noin agressiivisesta puhelinmyynnistä. Moni minua vanhempi henkilö voi olla aika puolustuskyvytön tuollaisessa pyörityksessä ja erehtyä lievän painostuksen alaisena allekirjoittamaan itselleen hyvinkin epäedullisia toimeksiantoja ja sopimuksia. Viranomaisvalvontaa olisi syytä tällaisen kaupankäynnin osalta tehostaa.

      • ap.

        Sielläpä on tällä viikolla ollut oikein tehomarkkinointiviikko! Meidät kaikki potentiaaliset porilaiset asiakkaat on soitettu läpi.

        Aivan kuten kerrot, soittaja on tosiaan erittäin sinnikäs, rehellisesti sanottuna jopa aika hyvä myyjä. Puhelu ei lopu ihan ensimmäisen minuutin aikana. Saat linjan toisesta päästä täydeltä laidalta hyviä vasta-argumentteja. Tämän ketjun perusteella näyttäisi olevan niin, että Alexandrialla on tietynlainen maine. Sitä mainetta vastaan on vaikea taistella. Moni ihminen kieltäytyy tapaamisesta juuri siitä syystä, että tietää "kalliit" kaupattavat tuotteet ja melko agressiivisen myyntitilaisuuden, joka puhelimessa puetaan mukavan kahvittelun kuosiin.

        Millä perusteella yritys valitsee uhrinsa? Kotimaisten osakkeiden omistajuuden perusteella. Soittaja kertoi minulla olleen Metson osakkeita vuonna 2013, mikä pitääkin paikkansa. Tosin myin ne kaikki pois huhtikuussa 2013, joten aivan tuoreiden tietojen perusteella ei soittolistaa ole kerätty.


    • Suksikoot vithuun

      Meikäläiselle alkoivat nämä mulkerot soitella jatkuvalla syötöllä sen jälkeen, kun hommasin erään tietyn luottokortin. Ihan tavallinen duunari olen enkä mikään erityisen varakas, mutta ilmeisesti luulevat tällä perusteella voivansa kutsettaa mitenpäin vaan.

      • ap.

        Miten kenenkään luottokortti voi olla julkista tietoa? Mistä ne voivat tietää korttisi?


      • et vissiin tiennyt
        ap. kirjoitti:

        Miten kenenkään luottokortti voi olla julkista tietoa? Mistä ne voivat tietää korttisi?

        Mikä tahansa firma jolle annat tietosi todennäköisesti yrittää ainakin allekirjoituttaa sinulla paperin joka sallii heille sinun yhteystietojesi käytön.

        Kun näitä tietoja on tarpeeksi, ne myydään jollekin firmalle joka haluaa tietynlaisia asiakkaita.
        Sitten puhelimet pirisee riippumatta siitä onko sinulla markkinointikielto vai ei.


      • ap.
        et vissiin tiennyt kirjoitti:

        Mikä tahansa firma jolle annat tietosi todennäköisesti yrittää ainakin allekirjoituttaa sinulla paperin joka sallii heille sinun yhteystietojesi käytön.

        Kun näitä tietoja on tarpeeksi, ne myydään jollekin firmalle joka haluaa tietynlaisia asiakkaita.
        Sitten puhelimet pirisee riippumatta siitä onko sinulla markkinointikielto vai ei.

        En tiennyt. Olen onnistunut ehkä välttämään pahimmat karikot.


    • 13+4

      Tämään taas joku nuori mies soitti Alexandriasta.

      "Olemme muuttaneet teljäntorille..."

      "Pankit käyttävät palvelujamme, emme ole tavallinen pankki..."

      "Tule nyt hakemaan maksuton veroneuvontapaketti..."

      "Tätä et saa muualta..."

      Yhteen menoon noin 2 minuuttia etten väliin ehtinyt sanoa mitään. Ja kun lopuksi sanoin kovalla äänellä, että en halua, niin tyly kuitti:

      "On se nyt kumma kun ei ilmainen palvelu kiinnosta. No terve sitten!"

      Ja luuri korvaani. Mutta koko puhelun aikana en saanut muuta suunvuoroa. Missä näitä myyjiä oikein koulutetaan? Miten joku voi puhua niin nopeasti ja keskeytyksettä?

      • Lisbet36

        Mulle kävi niin, kun kerroin ettei kiinosta, niin sanoi, että toivottavasti jokin tässä maailmassa kiinostaa ja löi luurin korvaan, ei kiittänyt, ei toivottanut hyvää päivän jatkoa, eikä sanonut hei tai kuulemiin. Olen oppinut antamaan takaisin, tyrmäten myyjät heti.


      • täysin vitt..ntunut myös

        Usein on niinkin, että näillä uusilla tyrkyttäjillä on johtaja-apina persiintakana kyttäämässä että tyrkytyslitannia menee yhtiön kaavan mukaan. Tästä johtuu että pitää suoltaa soopa ulos antamatta suunvuoroa että ehtii ennen kun tulee luuria korvaan.


      • huono merkki
        Lisbet36 kirjoitti:

        Mulle kävi niin, kun kerroin ettei kiinosta, niin sanoi, että toivottavasti jokin tässä maailmassa kiinostaa ja löi luurin korvaan, ei kiittänyt, ei toivottanut hyvää päivän jatkoa, eikä sanonut hei tai kuulemiin. Olen oppinut antamaan takaisin, tyrmäten myyjät heti.

        Ovatpa aktiivisia, kun koko ajan soittelevat. Sekin on tosin hälyytysmerkki.

        Eikö parasta markkinointia ole se, että tyytyväiset asikkaat kertovat ystävilleen ja tuttavilleen ja sana kiertää? Ei tarvitse kenenkään myyjän soitella.

        Jos tuote ja palvelu on oikeasti kunnossa, ei pankkiiriliike tarvitse myyjää ollenkaan. Kyllä sana kiirii ilman puhelinmyyntiä.


    • vihaan soittoja

      Itse uhkaan välittömästi soittelijoita poliisilla koska numeroni on salainen ja markkinointikielto on päällä.Siinä ei kerkeä tarjoustaan edes esittää kun hänelle tulee hirveä halu sulkea puhelin kertomatta nimeään. :)

    • Krediitti

      Alexandria kuvittelee ilmeisesti olevansa niin erityisasemassa, ettei puhelimarkkinointikielto koske firmaa lainkaan. Lehtimyyjätkin kateelliseksi tekevä röyhkeys ja agressiivisuus puhelinkäyttäytymisessä on ilmeisesti tehokkaan koulutuksen tulos, jolla on tarkoitus saada asiakas heti pois tolaltaan ja lupautumaan neuvottelusessioon miettimättä asiaa tarkemmin.

      Elävästi tulevat mieleen 70-80-lukujen pyramidi/ketjumarkkinointifirmat kuten Holiday Magic.

      Taitavasti valittu sijainti Teljäntorin ostoskeskuksesta liikepankkijättien Nordean ja Handelsbankenin välittömästä läheisyydestä pyrkii pönkittämään pankkiiriliikkeen statusta.

      • ap.

        "Lehtimyyjätkin kateelliseksi tekevä röyhkeys ja agressiivisuus puhelinkäyttäytymisessä on ilmeisesti tehokkaan koulutuksen tulos..."

        Tuon joudun minäkin myöntämään, että kyllä sieltä soitteli ihan kovan luokan puhelinmyyjä. Mutta joka puhelu päättyy kauppoihin: joko soittaja saa "myytyä" tapaamisen tai minä "myyn" hänelle ei-kiitoksen. Miten tahansa, joka puhelulla tehdään kauppa.

        Minun tapauksessani huippumyyjä ei saanut kauppoja aikaiseksi vaan kieltäydyin kohteliaasti tapaamisesta. Siinä mein soittajalta 11 minuuttia hukkaan. Se on nimittäin aika pitkä aika "pehmittää" uhria, ja sitten vielä saada lopuksi pakit. Enkä edes yrittänyt pitkittää puhelua. Alexandrian soittajilla on vain lähes rajaton lista, miten vastata vastaväitteisiin, mutta vaikka vastaisivat jokaiseen vastaväitteeseeni ei silti tullut kauppoja.

        Unelmani olisi, että joku minua kiinnostava nainen soittaisi tuon tason puhelun. Siis iskisi minut puhelimitse. Kitkisi pois kaikki tekosyyt ja "pakottaisi" minut treffeille. Pyörittelisi minua verbaalisesti 15 minuuttia luurin päässä ja sitten korjaisi potin kotiin.

        Harmi vaan, että porilaiset naiset eivät ole yhtä innokkaita soittajia kuin Alexandrian puhelinmyyjät.


    • soiton.saanut

      Aika nostaa vanhaa ketjua, kun puhelimeni taas pirahti tänään aamupäivällä: "Alexandriasta hei..."

      Taas on myyjä vauhdissa.

    • eikannataostella

      Samanlaista skeidaa kuin herbalifet ja golden productionsit aikanaan.Muistan kun vuosia sitten tyttöystäväni oli ylipuhuttu tapaamiseen ja hän halusi mennä yhdessä josko sijoittaisimme vähät rahamme humpuukiin.

      Puhuja oli hyvä.Tuotteet olivat kuulemma ylivoimaisia ja niin luontoystävällisiä että melkein voisi pullosta suoraan juoda.Parin tunnin lööperin jälkeen tyttöystävä oli jo hypnoosissa ja valmis ostamaan isolla rahalla paskatuotteita jotta pääsemme ulos tapaamisesta.Itse vastustin viimeiseen asti ja sain tyttöystävänkin ulos sieltä ettei pienet rahamme olisi valuneet kusettajan perstaskuun.

      Hän halusi kovasti myydä tuotteet suoraan meille ja itse olisimme sen jälkeen "itsenäisiä edustajia" eli ottaisimme myyntiriskin paskatuotteiden kanssa ja kiertelisimme myymässä sillä välin kun kusettaja imee chateaubriandia turpaan ravintolassa rahoillamme.Pyramidikusettajia on paljon.

      En tunne ainoatakaan joka olisi rahoiksi tuollaisella lyönyt,mutta kaipa ne jotka toisia ahkerasti kusettavat,saavat siitä jotain sillä homma tuntuu jatkuvan aina vaan.

      • Herbalizer

        Ensinnäkin: Alexandria Pankkiiriliike ei liity millään tavalla verkostomarkkinointia harjoittaviin yrityksiin. Alexandrian välittämien tuotteiden hyvyydestä voidaan toki olla monta mieltä, mutta ei sinusta heidän myyjäänsä tehdä vaikka menisit asiakastapaamiseen. Alexandrian työntekijät ovat Alexandrian palkkalistoilla. Ei ole itsenäisiä myyntiedustajia, kuten vakuutusyhtiöillä. Sekoitat Alexandrian nyt siis johonkin toiseen yritykseen, kun vertaa sitä Herbalifeen.

        Herbalifesta päästään verkostomarkkinointiin: Verkostomarkkinointi on käytännössä aina pyramidihuijausta (pois lukien ehkä Tupperware). 99 % menettää rahaa tai tienaa aivan minimaalisesti. Jotkut menettävät jopa kymmeniä tuhansia euroja kiitoksena moenn vuoden myyntityöstään. Mutta se vajaa 1 % pyramidin huipulla tienaa oikeasti mukavasti. Puhutaan satojen tuhansien eurojen vuosiansioista. Kaikki raha tulee sieltä "pyramidin" alemmilta tasoilta.


    • taas_piippasi

      Taas soi tänään puhelin: "Sijoitusneuvontaa olisi tarjolla"

      En edelleenkään tajua, miten jollain yrityksellä on varaa palkata työntekijä soittelemaan ihmisille ja pyytämään ILMAISEEN tapaamiseen. Mistähän tämän soittelijan palkka maksetaan? Ei millään firmalla voi olla varaa maksaa palkkaa soittelijalle, jos myytävä tuote on ILMAINEN tapaaminen. Aika surkea liiketoimintamalli, jos minulta kysytään. Jossain vaiheessa asiakasta pitää rahastaa ja raskaimman mukaan! Sillä hetkellä ei ole kiva olla asiakas. Porissa ei tiettävästi kukaan tarjoa ilmaisia lounaita tai ilmaisia pullakahveja.

      Silloin kun homma haiskahtaa, kannattaa pysyä erossa! Ilmaiset neuvot eivät voi olla hyviä, eikä hyviä neuvoja tarvitse tuputtaa kenellekään puhelimitse ilman, että minä otan yhteyttä ja pyydän ottamaan yhteyttä minuun!

    • millä_perusteella

      Varmaan moni muukin porilainen saanut Alexandrialta myyntipuhelun tällä viikolla. Millä perusteella valitsevat, kenelle soitetaan?

      Miksi sinulle soitettiin? Tienaatko paljon vai onko sinulla muutama pörssiosake?

    • Kaikkeasitänäkeekin

      Mikä ihmeen ongelma Alexandrian markkinoinnissa on? Minulle soittavat ehkä pari kertaa vuodessa. Soittaja on ollut ihan asiallinen, äänen perusteella noin viisikymppinen mies. Joka kerta olen ystävällisesti vastannut, että ei kiitos, sijoitusasiani ovat kunnossa. Olen hajasijoittanut erilaisiin kohteisiin ja rahani ovat niissä kiinni.

      Miksi ihmeessää käytätte lapsellisia verukkeita? Nämäkin puhelinmyyjät tekevät vain omaa työtään. Aivan turhaa selitellä tai väitellä, kun ystävällinen, määrätietoinen kieltäytyminen riittää. Ihan sama taktiikka toimii lehtimyyjiin, luontaistuotekauppiaisiin, katto-, ovi-, ikkuna- ja viemäriremonttikauppiaisiin, kuten myös netti-, puhelinliittymä-, sähköliittymä- ja tablettikauppiaisiin.

      Sitkeimpäänkin puhelinkauppaajaan toimii aivan helppo malli: kiitos xxx-asiani ovat kunnossa. Jos myyntipuhe jatkuu: ei kiitos, en valitettavasti ehdi kuunnella tämän enempää. Mukavaa päivänjatkoa, kiitos hei. Sen jälkeen vain yksinkertaisesti suljet puhelimen. Aikaa ei taatusti kulu kahta minuuttia enempää.

      Jos kieltävän vastauksen antaminen ahdistaa, niin aina voi olla vastaamatta tuntemattomaan numeroon. Jos soittajan asia on tärkeä, hän jättää soittopyynnön vastaajaan tai tekstiviestinä.

      Puhelinmyynti on helppo torjua, mutta osa kauppiaista on ottanut käyttöön vanhan myyntitavan. Pihaan on ajanut auto ja ovikellon soittaja on ryhtynyt kauppaamaan erilaisia remontteja tai muuta palvelua tai tavaraa.

      Ovensuussa seisova myyntimies, joka jankuttaa sinulle remontin tarpeelliisuudesta ja haluaa väkisin saman tien tulla tekemään kotiisi "ilmaisen katselmuksen" menee jo selvästi häirinnän puolelle. Varsinkin kun talo on remontoitu ja hyvässä kunnossa.

      Edellisen kerran olin suihkussa, kun kuulin jonkun hakkaavan voimakkaasti nyrkillä oveen. Ihmettelin, onko jollakin hätä vai mistä on kyse. En kuitenkaan lähtenyt pyyhe päällä avaamaan ovea, sillä pystyn tarkistamaan asian jälkikäteen valvontakamerasta. Kävijä olikin kattoremonttikauppias, joka oli jättänyt remonttiesitteen taloni portaille! Vaikka postilaatikko oli selvästi näkyvillä 10 metrin päässä...

      Todella outoa markkinointia. Jääköön firman nimi mainitsematta. Ei sentään kirjoittanut viestiä ulko-oveen mustalla tussilla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe