Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jeesus Pilven Pössyttely - kummaa opetusta.

..../....

MENESTYKSEN LUPAAJAT
Varokaa tällaisia liikkeita, jotka kalastelevat ihmisten rahoja sekä vetävät kysenalaiseen toimintaan mukaan.

On vuosi 2010. Isossa kristillisessä tapahtumassa on kaksi johtajaa puhujalavalla. Tämä ei kuitenkaan ole mikään tavallinen kokous. Miehet näyttävät olevan ympäripäissään tai – kirjaimellisesti – ”pilvessä”. Silti yleisössä olevat kristityt huutavat hyväksyvästi ja nauravat riehakkaasti. Ällistyttävää on, että toinen lavalla olevista miehistä tupruttelee jotain, mikä näyttää melkein marihuanasavukkeelta – ainakin sellaisen vaikutelman hänestä saa, kun hän hoippuu ympäri lavaa. Oikeasti se ei kuitenkaan ole marihuanaa. Se on pieni muovinen Jeesus-nukke, jota hän ” tupruttelee”, ja hän nimittää tätä ”Pyhän Hengen pössyttelyksi”. Miehet kehottavat yleisöä tekemään samaa, ”juopumaan Hengestä” ”pössyttelemällä Henkeä” kuten he. Ja monet seuraavat esimerkkiä. Keitä nämä miehet ovat? He ovat John Crowder (”Uusi mystikko”, kuten hän nimittää itseään) ja Ben Dunn, hänen ”rikostoverinsa”. Tervetuloa tutustumaan River-liikkeen (”Virta”) uuteen ilmeeseen. Nämä miehet ovat vastuussa kiertueista, joista käytetään nimityksiä ”Sloshfest” (”tilttifestarit”) ja ”Drunken Glory” (”Hengessä” juopumista). Heidän vaikutuksensa on lisääntynyt huimasti karismaattisessa liikkeessä, etenkin nuorten parissa.

On kiinnostavaa huomata, mitä tunnettu karismaattinen opettaja Derek Prince sanoi puhuessaan aiheesta jumalanpilkka: ”Jeesus itse varoittaa meitä, että meidän tulee olla hyvin, hyvin varovaisia, miten puhumme Pyhästä Hengestä, miten esitämme Pyhän Hengen. Jeesus käyttää sanaa ’pilkka’, ja päätin katsoa sanan isosta kreikan sanakirjastani. Ensimmäinen sanakirjassa sille annettu merkitys on: puhua väheksyvästi tai väärin pyhistä asioista. Joten kun Pyhästä Hengestä puhutaan sillä tavalla tai Pyhän Hengen luonne esitetään väärin, ollaan päivänselvästi lähellä jumalanpilkkaa. Jos olet koskaan tehnyt sitä tai ollut altis sellaiseen tai ollut tekemisissä sitä tekevien henkilöiden kanssa, haluan antaa vilpittömän neuvon: Sinun on tehtävä parannus. Sinun täytyy hoitaa asia Jumalan kanssa kerta kaikkiaan, äläkä koskaan enää syyllisty vääristelemään Pyhää Henkeä. Sillä Pyhä Henki on pyhä ja Hän on Jumala.” Suoraan sanoen olen samaa mieltä kuin Derek Prince. Iso osa videoista ja materiaalista, jota John Crowderin ”Uudet mystikot” ovat laittaneet internetiin, on kirjaimellisesti niin sairasta, halventavaa ja pilkkaavaa Jumalaa ja hänen Pyhää Henkeään kohtaan, että tuskin kykenen edes katsomaan niitä. Miksi siis hänestä on vinhaa vauhtia tulossa ”tähti” karismaattiselle näyttämölle? Miten kummassa asiat etenivät tähän? Kuinka mikään niin sairas ja epäpyhä saattoi vedota niin moniin karismaattisessa liikkeessä? Meidän on saatava tietää tarkalleen, mitä tapahtui, että tällainen luopumus sai alkunsa, koska Sloshfest ja Uudet mystikot eivät ole yksittäinen tapaus. He ovat osa isosta joukosta samantapaisia kristillisessä palvelutyössä olevia toimijoita, jotka ovat käytännöllisesti katsoen vallanneet kokonaisia osa-alueita profeetallisesta ja karismaattisesta liikkeestä. Miten näin pääsi käymään?

Huomioitavaa: "Kyseessä on pyramidiyrityksen tyylinen seurakunta, jonka varat päätyvät pyramidin huipulle." Pyramidiyhdistyksen tarkoitus on kerätä rahaa myöhemmin verkostoon liittyviltä keräyksen alkuunpanijoille ja aiemmin verkostoon liittyneille. Tämä on mahdollista harhaanjohtavan markkinoinnin ja henkilökohtaisen luottamuksen kautta, jota osallistuja tuntee idean hänelle esittänyttä henkilöä kohtaan. Pyramidihuijaukset leviävät yleensä tuttavien välityksellä, kun joku kaveripiirissä tai suvussa on lähtenyt mukaan toimintaan. Kommunismissäkin, johtajat elävät loistossa ja vauraudessa, kansaa riistetään. Tästä asiasta on monta ilmenemismuotoa. Lähteitä ja todisteita on verkko ja media pullollaan.

https://www.youtube.com/watch?v=u4GXWZuPGHw

5

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Menestysteologia näyttää tulevan aaltoina, tätä ennen 80-luvulla. Kun uskovat huomaavat huijauksen, m-teologia menee pariksi vuosikymmeneksi huilaamaan, ja ilmaantuu näyttämölle jälleen, kun uskovien uusi polvi on nousemassa estradeille.

      Miksi niin monet uskovat nuo epäloogiset valheet? Miettikää loppuun asti ne rahalupauksetkin.

    • pyhä yrtti 4ever

      Rastafariliike on tehnyt samaa jo vuosikymmenet.
      Tosin siellä taidetaan opettaa että Jeesus on sama kuin kuningas Haile Selassie (?) ja se on kyllä harhaoppia.
      Omasta mielestäni ajoittainen ganjan tupruttelu ja uskovaisuus ei mitenkään poissulje toisiaan.

    • filosofinen kysymys

      Jumala loi pudin, ihminen kehitti alkoholin. Että kumpi sitte mahtaa olla pahempi juttu?

      • ex-hippeilijä

        C.Sativa on luonnon lääkeyrtti,mutta liika on AINA liikaa,kaikessa...Kysy vaikka minun edesmenneiltä tai mielisairaala/vankilakierteeseen joutuneilta ex-ystäviltä! Siitä ei saada aikaan edes keskustelua,onko huumausaine vaarallinen kontrolloimattomasti ja pitkäketoisesti käytettynä. Terve ihminen ei tarvitse lääkkeitä,ei edes luomuversioita!


      • vähän hippeilijä
        ex-hippeilijä kirjoitti:

        C.Sativa on luonnon lääkeyrtti,mutta liika on AINA liikaa,kaikessa...Kysy vaikka minun edesmenneiltä tai mielisairaala/vankilakierteeseen joutuneilta ex-ystäviltä! Siitä ei saada aikaan edes keskustelua,onko huumausaine vaarallinen kontrolloimattomasti ja pitkäketoisesti käytettynä. Terve ihminen ei tarvitse lääkkeitä,ei edes luomuversioita!

        Totta liika on aina liikaa. Liiallinen suklaansyöntikin on pahasta.
        Pahoittelut ex-ystävistäsi. Varmasti voi käydä jonkun kohdalla myös noin.
        Itse en tunne ketään jolle nupun pössyttely olisi aiheuttanut sairaala- tai rangaistuslaitoskierteen. En kiellä silti etteikö jollekin ole käynyt niin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe