Miksi abortti ei oikeestaan hetkauta mitenkään?

Männyn siemen

Mua ei abortti hetkauta alkuvaiheessa mitenkään yhtään sen enempää kuin jälkiehkäisykään tai kierukan käyttö. Valtava määrä alkioita menee itsestään hukkaan, niin onko tuo nyt sitten sen kauheempaa jos abortin tekee alkuvaiheessa kun ei on vain joku ihmisen alkio olemassa. Vähän kuin siemen. Harvoista siemenistä tulee kasviakaan. Männyn siemen ei ole puu, vaan siitä voi tulla puu jos hyvin käy ja sitä hoidetaan. Mutta suurin osa siemenistä menee haaskuuseen.

Kauheasti abortinvastustajat yrittää synkistellä aborttia ihan kuin se olis jotain kauheeta. Ei kaikki vaan ajattele niin ja sen takia on jotenkin naurettavaa syyllistää, kun ei se mitenkään kosketa jos kerran abortti on yhtä vakava asia kuin paskallakäynti. Jos joku tuomitsee paskomisen niiin sehän vaan säälittää jotenkin. Okei, tajuan että jos sikiö on niin iso että se pärjäis kohdun ulko puolellakin niin ei sellainen ole mikään hyvä juttu. Kyllä pitää ennen tietää että haluaako jatkaa vai ei, eiks nii???

Mutta kun ei näitä abortteja tehdä kuin järkyttävän harvoin ja sillionkin meillä vaan sen takia, että on joku terveydellinen syy tai äidin henki vaaraantuu.

Luin että abortit meillä tehdään melkein kaikki, ennen 12 raskausviikkoa eli vuonna 2012 tehtiin 9242 keskeytystä viikoilla 6-12. Ja suurin osa näistä jo ennen kuudennetta raskausviikkoa eli 3389 aborttia ennen 6 viikkoa.

45

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ++++------

      Kyllä koivujakin olisi paljon jos kaikki siemenet itäisivät, koivun siemenessäkin on uuden koivun tarpeet. Siemeniä on joka paikka täynnä kun mökin ympäristössä on paljon isoja koivuja.
      En sentään vertaisi aborttia pa..kalla käyntiin. Kyllä se kipeä asia on, mutta järkevä jos tietää ettei niissä olosuhteissa voi lasta kasvattaa. Ei sitä kadu jos asian tekee harkinnan jälkeen. Sattuman kauppaa sikiäminen on, myös raskauden jatkuminen hedelmöittymisen jälkeen. Suuri osa alkioista tulee kesken ennen kuin nainen edes tietää olleensa raskaana.

    • kerronpa minäkin

      Aloitus on täyttä asiaa, juuri noin minäkin olen ajatellut koko elämäni ajan, ei ole muuttunut mikskään vuosien varrella.

    • hätärynkky käy XD

      taas näitä provoja........
      Minkälaista ihmistä (?) ei oman lapsen tappaminen hetkauta mitenkään? Psykopaatteja? Vai valehtelisko useimmat vaan että korvien läpsytys kuuluu tänne saakka...

      "Valtava määrä alkioita menee itsestään hukkaan, niin onko tuo nyt sitten sen kauheempaa"

      Mutta niitä ei tapeta.
      Kauheasti abortinsuosijat yrittää hehkutella tappamista ihan kuin se ei olis mitään kauheeta.

      "kun ei se mitenkään kosketa jos kerran abortti on yhtä vakava asia kuin paskallakäynti."

      Kuinkahan nyt heräs viimestään vahva epäilys että ne kiduttavat syyllisyystraumat ne sielläkin vaan jylläilee, ja tänne niitä sitten pitää tulla hoidattaan tunteita paaduttamalla ja vakuuttelemalla "ei tunnu missään" siellä valheverkossa jota ei usko itekkään :D ym. läpinäkyvällä paskanjauhannalla...

      "Mutta kun ei näitä abortteja tehdä kuin järkyttävän harvoin ja sillionkin meillä vaan sen takia, että on joku terveydellinen syy tai äidin henki vaaraantuu. "

      Ai, et oo edes ton enempää perehtyny koko aiheeseen ja tuut huuteleen valheitas... ja ikä oli? :))
      Onko 10 tuhatta vuodessa "järkyttävän harvoin"?!
      Ihan vaan tiedoks, n.97% on kaikkee muuta kun terveyssyitä ;)

      "Ei sitä kadu jos asian tekee harkinnan jälkeen. "

      Ja sitähän ei kukaan voi tietää katuuko vielä katkerasti joku kaunis päivä.

      "juuri noin minäkin olen ajatellut koko elämäni ajan"

      Pakkohan se on ollu niitä mukavuusabortin rikkirepimiä psyyken palasia yrittää vielä jotenkin pitää kasassa..

    • Mimmimummi.....

      Pakkohan se on ollu niitä mukavuusabortin rikkirepimiä psyyken palasia yrittää vielä jotenkin pitää kasassa..

    • ylimeedion pallosta?

      "Kyllä abortista selviää ihan ennalleen jos ei ole ennestään mielenterveysongelmia."

      Ja sä voit tietää muidenkin puolesta..?
      Monillakohan tutkimuksilla se onkaan osotettu ettei läheskään aina mitkään aiemmat (olemattomat!) mt-ongelmat liity siihen mitenkään, vaan ne on aiheutunu juurikin siitä abortista!! Mutta täähän on tietenkin silkka mahdottomuus siellä suosijasakin rinnakkaistodellisuuden pinkkikuplassa...

      • ******

        Tunnen aika paljon ihmisiä joille on tehty abortti. Jutellut asiasta, alkuun on ollut hormonimyrsky joka sai ajatukset lentämään vaikka mihin. Kuukautisten alettua normalisoitui.
        Ainakaan kellään tuntemallani abortin läpikäyneellä itseni mukaanlukien ei ole mielenterveydessä vikaa. Ei ole lääkkeitä eikä pyskiatilla käyntejä. Normaaleja ihmisiä iloineen ja suruineen.


    • kun et vaan

      "Ainakaan kellään tuntemallani abortin läpikäyneellä itseni mukaanlukien ei ole mielenterveydessä vikaa. "

      voi tietää mitä ne kertoo sulle tai jättää kertomatta, ja tuskin oot mikään psykiatri kun heittelet näitä "diagnoosejas" :D ja kun edelleen on ne lukuisat tutkimukset näitä mutujas vastaan, että koitappa sitten ruveta kumoileen jotenkin :)

      "alkuun on ollut hormonimyrsky joka sai ajatukset lentämään vaikka mihin."

      Monella ne "hormonimyrskyt" tuntuu kestävän loppuelämän ja jopa pahenevan aina vaan.. ulospäin esitetään että kaikki on aivan "loistavasti" ja eletään "laatuelämää" vaikka totuus on aivan toinen siellä huojuvan kulissin takana...

      "Onnellisuusmuurin varjossa.
      Ihminen, joka on surmauttanut lapsensa abortissa saadakseen itselleen etua on pakotettu lakkaamatta julistamaan teostaan saamaansa hyötyä ja sen tuomaa "onnellisuutta". Tuon kohtalon täytyy olla raskas. Abortööri rakentaa ympärilleen onnellisuusmuurin, jonka takana surullinen totuus "onnesta" piilee."

      • ******

        voi tietää mitä ne kertoo sulle tai jättää kertomatta, ja tuskin oot mikään psykiatri kun heittelet näitä "diagnoosejas"


    • Missä vaiheessa alkio muuttuu ulosteeseen verrattavasta sellaiseksi, että sitä ei voida enää verrata siihen? Vastako siinä vaiheessa kun se voi pärjätä kohdun ulkopuolella? Vai pitäisikö tässä kohtaa sanoa jo "hän"?

      Mitä mieltä kanssaihmiset ovat?

      • Moi kohteliaampi! :) Itse en nyt vertaisi alkiota ulosteeseen, mutta vessanpönttöön se raskausmateriaali käytännössä varhaisvaiheessa poistuu, samoin kuin muukin alapäästä tulevat eritteet ja veri.

        Asia ei ole kiistaton. Asiantuntijat eli lääketieteilijät pitävät rajana 12 raskausviikkoa. Mutta henkilönä sikiöstä aletaan puhumaan vasta sitten, kun se selviäisi hengissä kohdun ulkopuolella ilman naisen kehoa.

        "Kiistan ytimessä on nyt käsitys siitä, mistä elämä alkaa.
        "Katolisen kirkon ja fundamentalististen kristittyjen kanta on, että se alkaa sukusolujen yhtymisestä", Mäenpää sanoo.

        Lääkäreiden mielestä raja on liukuva, mutta Mäenpää pitää 12 viikkoa hyvänä sääntönä. Sitä ennen sikiö ei ole vielä valmis. "Se ei ole vielä pieni ihminen."

        http://www.hs.fi/sunnuntai/a1361591410746


    • pelkkää näkemystä

      "Asiantuntijat eli lääketieteilijät pitävät rajana 12 raskausviikkoa. Mutta henkilönä sikiöstä aletaan puhumaan vasta sitten, kun se selviäisi hengissä kohdun ulkopuolella ilman naisen kehoa."

      Eipä näistä taida mitään virallisia määrityksiä olla olemassa. Henkilö voi olla minkä tahansa ikänen ihminen. Ja _luonnollinen_ henkilöys on eri asia.

      ""Se ei ole vielä pieni ihminen.""

      On vain yhden henkilön MIELIPIDE.
      Ja onhan se kumma jos kyse on vaan jostain mitättömästä "solumöykyn poistosta" ja lisäks vielä mahtavasta "naisen oikeudesta" mikä jopa "pelastaa naisen koko elämän" (ilman mitään hengenvaaraa :D) ettei oikein kukaan mielellään tekis näitä ;)

      Mäenpääkin toteaa,
      " Se on lääkärin etiikan vastainen toimenpide."

      >Oikeus elämään

      Tärkein oikeuksista on oikeus elämään ja se on myös äitinsä kohtuun kiinnittyneen alkion perusoikeus. Mikäli tähän oikeuteen kajotaan, yhteiskunnan on säädettävä siitä lailla.>
      http://www.laakariliitto.fi/edunvalvonta-tyoelama/liiton-ohjeet/syntymaton/

      Lääkärin sanaa tämäkin,
      >Biologisesti ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöittymisestä. Hedelmöityksen jälkeen yksilön kehityksessä ei ole mitään ratkaisevaa käännekohtaa, jossa alkion tai sikiön voitaisiin katsoa saavuttaneen ihmisyyden. Jokainen hedelmöittynyt munasolu, tsygootti, on geneettiseltä eli perinnöllisyystieteelliseltä kannalta katsoen ainutkertainen ihmisyksilö. >
      http://sley.fi/gladiolus-old/html/fi/1211909939086549705.html

      • Niin, yhteiskuntahan siitä säätää lailla, aborttilailla. Abortti on lääkärin etiikkaa vastaan. En kukaan, en minä ainakaan, eikä kukaan lääkäri ole sitä tainnut kieltää missään vaiheessa.

        Mutta palaamme jälleen, varmaan viidettäsadatta kertaa siihen, että parempi on yhteiskunnan ja kansanterveyden kannalta laillinen abortti kuin laiton abortti.

        Ja tämän on todennut itse valtakunnan ylin aborttiasiamies Päivi Räsänen. Lääkäri hänkin.

        Sen takia aborttilaki on meillä ja sen takia naisten terveys ei vaarannu. Muistatkos aborttilakikomitean mietinnön, missä kerrottiin naisten hedelmättömyydestä ja kuolemista ja niistä tulehduksista, jotka laillisella abortilla on torpattu.


      • eli ....??

        "parempi on yhteiskunnan ja kansanterveyden kannalta laillinen abortti kuin laiton abortti. "

        Millä tavalla se on "parempi" ja kenelle?
        Lapsen kannalta molempien tulos on yhtä kuolettava, eikä sulla oo edelleenkään mitään todisteita siitä että nykyoloissa tiukemmalla lailla niitä tehtäs kun ehkä joku marginaalinen murto-osa nykysestä. Eli määrät romantais ja luultavasti ne laittomat tulis kuitenkin halvemmaks yhteiskunnalle.


    • Millä tavalla se on kiistaista mistä "elämä alkaa"? Eikö kyse ole ennemminkin siitä, että koska sitä alkanutta elämää aletaan arvostaa siinä määrin ettei sitä poisteta kohdusta? Jotkut pitävät jo itsetyydytystä elämää halveksivana siementen hukkana, jotkut vetävät rajan alkion kiinnittymiseen ja joillekkin se on enemmän kuin 12 viikkoa. Vai onko ensin esittämässä kysymyksessäni juurikin joku perustavaa laatua oleva kiistanaihe?

      • "Vai onko ensin esittämässä kysymyksessäni juurikin joku perustavaa laatua oleva kiistanaihe?"

        Kyllä. :)


      • Laitoin hätäisesti vastaukseni tulemaan. Eli kyllä :)

        Koska jokaisella on tästä mielipide tai käsitys ja se määritellään niin monella tavalla niin siitähän se kiista on lähtöisin.

        Suhtautuminen aborttiin riippuu siitä, milloin itse henkilökohtaisesti antaa sen ihmisyksilön arvostuksen, ei siitä miten joku insanssi, uskonto tai biologia tai filosofia sen antaa. Sitä ei voi ulkoa käsin pakottaa omaksumaan. Ne on omia arvoratkaisuja varsinkin silloin, kun joutuu itse aborttiin. Kovimmat abortinvastaiset ihmiset onkin uskovaisia miehiä, koska he eivät joudu ikinä asian eteen, esim. abortoimaan vaikka terveyssyistäkään.

        Ja aloituksen aiheeseen viitaten, toiset ei pidä aborttia ensimmäisellä kolmanneksella juuri ehkäisyä kummempana asiana solujen kehittymisen estämisenä. Jos ihminen käsittää asian tällä tavalla, on hänelle aika tuloksetonta väittää, että abortti on murha. Yhtä absurdia olisi väittää samalle ihmselle, että itsetyydytys ja kuukautiset on murha, koska siinä menee yksilön kehitys pieleen. Mutta itse asiassa, lestadiolaiset ja katolilaiset ja muut fundamantalistiuskonnot näin väittääkin.


      • eihän siinä

        mitään epäselvää olekaan enemmistölle joiden ei tarvi kiistää tiettyjä ikäviä abortin tosiasioita ;) usein niistä hedelmöityksen jälkeisistä elämän rajoista "kiistelee" vaan ne joilla on se ihan omakohtanen syy olla myöntämättä lapsen olemasssaoloa ja elämistä aborttia tehdessä.

        "Kovimmat abortinvastaiset ihmiset onkin uskovaisia miehiä,"

        Miten sitten synnyttäny nainen voi olla sellanen, vai eikö se ookaan kova vastustaja jos hyväksyy kuoleman vakavat terveyssyyt?

        " toiset ei pidä aborttia ensimmäisellä kolmanneksella juuri ehkäisyä kummempana asiana solujen kehittymisen estämisenä."

        Pakkohan se on varmaan ajatella näin, jotta pystys sellasen raakuuden kynnyksen ylittään.. pitää siis asennoitua kylmäävän medikaalisesti, ku eihän se oikein kiva ois myöntää että lapsihan siitä tuli tapettua..


    • *valaistuu*

      Ooo, ymmärrän. Itse en ole koskaan yhtä syvällisesti pohtinut asiaa kuin te täällä ja siksi ajattelin yksinkertaisesti että tottaha tuossa nyt on elämän alku. Vähän sama asia kun kaataa paistinpannulle lorauksen lettutaikinaa. Se on niin kuin lätyn alku. Niin ajattelin simppelisti että tottahan solumöykkykin on alku. Got the point? (Voih, mulla on vielä opittavaa tässä itseni ilmaisussa...lätty...voih xD)

      Kyllähän tämä on auttamattomasti kiistanalainen asia sitten. Oikein muna vai kana. (Okei, lopetan kuvaukset tältä päivältä..:D). Helppohan se on uskoa että uskovaiset miehet on niitä vannoutuneimpia asian suhteen. Kaikki on tosiaan vain omasta henkilökohtaisesta arvomaailmasta kiinni. Asiaa vaikeuttaa se, että on myös niitä keillä ei ole asiaan mitään kantaa ja tulee tilanne eteen. Silloin kaikki tuputtavat omaa näkemystään. Tämän vuoksi olisikin hyvä opetella vetoamaan ihmisen omaan ajattelukykyyn. Vetoaminen ei tapahdu uhkailemalla, vaan tosiasioiden kertomisesta.

      Tälläistä omaa amatööripohdintaa tässä, teidän keskustelumaailmaan soluttautuessa :)

      • Heh. :) No, kuten sanoit, niin kyllä se elämä siitä lättytaikinan kaatamisesta pannulle alkaa, jos taikinassa on sekä munat että jauhot sopivassa suhteessa.

        Mutta että milloin taikina muuttuu ruokalajiksi, tai milloin siemen puuksi tai milloin alkio ihmiseksi niin on se arvokysymys juuri, mistä jokaisella on oma mielipide ja siksi niin kovasti siitä kiistaa tuleekin.

        Ja tosiasiat on ihan faktoina saatavissa kun meillä on niin hyvä tämä koulutustaso. Jokainen voi siitä sitten pähkäillä omalla kohdallaan, että missä kohtaa mikäkin tuntuu pahalta. Aborttiahan ei ole pakko tehdä, joten tässä on annettu yksilönvapaudelle tilaa ja juuri niitä omia resurssejaan miettiä että voiko tehdä abortin vai katsooko paremmaksi synnyttää lapsi. Koska raskaus, synnytys ja lapsen aikuiseksi kasvattaminen on naisen kontollla, ja isyys taas täysin osallistumiskysymys niin päätös on silloin lain mukaan naisen.

        Tietty vanhoilliset uskonnolliset tahot näkee tämän ristiriidan naisen elämän ja alkion arvon kohdalla niin, että alkion arvo on suurempi naisen ihmisarvoa siinä mielessä, että naisen tulisi aina uhrautua. olipa raskaus saanut alkunsa miten vain, vaikka raiskauksesta. Naisella ei saisi olla siis oikeutta päättää alkaneen raskauden kohtalosta eikä omasta kehostaan. Mutta olen usein kysynyt (ja nämä kysymykset on kiusallaan poistettu täältä) että kellä se päätäntävalta sitten on, jos ei se ole naisella itsellään. Siittiöllä ja munasolulla kun ei ole itsellään mitään "tahtoa" tai "päätöstä" hedelmöittyä vaan se on muutenkin ihmisten vallassa. Koskaan ei ole tähän vastausta tullut.

        Kun mennään tällä tavalla ihmisen elämän rajakysymyksiin, niin näihin joutuu liittämään rajapinnoissa sitten uskomuksiin liitttyviä asioita siitä, missä ihminen on ollut ennen syntymää, ja mihin hän menee, kun kuolee. Eli kun näistä ei ole mitään tietoa ja todisteita, niin tulee mukaan nämä uskonasiat, että miten kukakin ne on kohdallaan miettinyt. Ja ne ihtiriekot ja siittiöriekot ja kummitukset.


    • lisää vääristelyä

      "lapsen aikuiseksi kasvattaminen on naisen kontollla, ja isyys taas täysin osallistumiskysymys"

      Edelleen se adoptiokin on keksitty. Eli eipä oo naisenkaan mikään pakko osallistua synnytyksen jälkeen :)

      "Tietty vanhoilliset uskonnolliset tahot näkee tämän ristiriidan naisen elämän ja alkion arvon kohdalla niin, että alkion arvo on suurempi naisen ihmisarvoa siinä mielessä, että naisen tulisi aina uhrautua."

      Sitten nää "vanhoilliset uskonnolliset tahot" taitaa olla aika vahvasti edustettuna Suomen kansassakin, ellei jopa enemmistönä :D tuskin monetkaan väittää (sunkaltasten tavoin) että ihmisoikeuksissa jonkun muun haluamiset ym. "kehon päätökset" menee toisen elämänoikeuden edelle, tai että on joku tärkeempikin oikeus kun elämä. Eihän tossa ois mitään järkee...!!

      "kellä se päätäntävalta sitten on, jos ei se ole naisella itsellään. "

      Höpö höpö tässä mitään poistettavaa oo.. kellä nyt on oikeus päättää ettei muita saa murhata kun vaan sattuu huvittaan? No joo, siitä huolimatta monet päättää murhata, vaikka laki yrittäs estää, eli päätös on murhaajalla.. mutta tää onkin sun mielestä ilmeisen hyvä juttu :)

      "Koskaan ei ole tähän vastausta tullut."

      Valehtelet. Oot tainnu vaan poistattaa liian kiperät vastaukset ;)

      "Kun mennään tällä tavalla ihmisen elämän rajakysymyksiin,"

      Kun ei se alkion/sikiön olemassaolo ja eläminen oo mikään "rajakysymys", vaan ihan biologistieteellistä faktaa, jota sun on niin kovin vaikee myöntää :)

      • Hyvät kommentit molemmilta edellä olevilta. Sosiologilla asiantunteva näkemys, seuraavalla terävät vasta-argumentit. ;)

        Mutta tuohon kysymykseen johon sosiologi ei ole saanut vastausta. Lähdin nyt tietysti sen "provosoimana" asiaa pohtimaan. Ja taaskin omaan tapani lähes pöljän simppelisti. Pelottavaa kyllä tuoda ilmi ajatusta joka putkahti vastikään mieleen, koska te olette käyneet asian jo 3456 kertaa läpi ja kaivatte sieltä samat tutut ja hallitut vasta-argumentit :D Mutta antakaapa nyt mahis taas heittää jotain ilmoille.

        Normaalisti naisella on tietysti päätäntävalta. Naisella on oikeus päättää kaikesta siihen mihin ryhtyy. Nainen tekee usein aina päänsä mukaan ;) Mutta, naisella voi olla sydämeen juurtuneita ohjaavia periaatteita. Ne voivat olla ajatuksia hänen velvollisuudestaan itseään kohtaan helpottaakseen tulevaisuuden taakkaa, jota lapsi tuo tullessaan. Ja vastaavasti naista voi ohjata ajatus alkaneen elämän oikeuksista, perustuipa uskontoon tai hänen yleiseen moraalikäsitykseensä. Nainen on valinnut itse sen mitä kohtaan tuntee velvollisuutta. Yhtesikunta, uskonto, tai vaikkapa kumppani voivat olla valintaa ohjaamassa, mutta nainen päättää. Tähän ei sisälly nyt se tilanne jossa aborttia ei suostuta tekemään tai että nainen viedään väkivalloin abortoitavaksi. Puhuin vain sen mitä pulppusi mielen syövereistä sellaisessa tilanteessa jossa tavallinen (suomalainen) nainen on raskautunut vahingossa. Silloin päätös on siis hänen.


        *pölähtää puskaan kurkkimaan reaktioita*


      • vahinkoja sattuu
        kohteliaampi kirjoitti:

        Hyvät kommentit molemmilta edellä olevilta. Sosiologilla asiantunteva näkemys, seuraavalla terävät vasta-argumentit. ;)

        Mutta tuohon kysymykseen johon sosiologi ei ole saanut vastausta. Lähdin nyt tietysti sen "provosoimana" asiaa pohtimaan. Ja taaskin omaan tapani lähes pöljän simppelisti. Pelottavaa kyllä tuoda ilmi ajatusta joka putkahti vastikään mieleen, koska te olette käyneet asian jo 3456 kertaa läpi ja kaivatte sieltä samat tutut ja hallitut vasta-argumentit :D Mutta antakaapa nyt mahis taas heittää jotain ilmoille.

        Normaalisti naisella on tietysti päätäntävalta. Naisella on oikeus päättää kaikesta siihen mihin ryhtyy. Nainen tekee usein aina päänsä mukaan ;) Mutta, naisella voi olla sydämeen juurtuneita ohjaavia periaatteita. Ne voivat olla ajatuksia hänen velvollisuudestaan itseään kohtaan helpottaakseen tulevaisuuden taakkaa, jota lapsi tuo tullessaan. Ja vastaavasti naista voi ohjata ajatus alkaneen elämän oikeuksista, perustuipa uskontoon tai hänen yleiseen moraalikäsitykseensä. Nainen on valinnut itse sen mitä kohtaan tuntee velvollisuutta. Yhtesikunta, uskonto, tai vaikkapa kumppani voivat olla valintaa ohjaamassa, mutta nainen päättää. Tähän ei sisälly nyt se tilanne jossa aborttia ei suostuta tekemään tai että nainen viedään väkivalloin abortoitavaksi. Puhuin vain sen mitä pulppusi mielen syövereistä sellaisessa tilanteessa jossa tavallinen (suomalainen) nainen on raskautunut vahingossa. Silloin päätös on siis hänen.


        *pölähtää puskaan kurkkimaan reaktioita*

        "Yhtesikunta, uskonto, tai vaikkapa kumppani voivat olla valintaa ohjaamassa, mutta nainen päättää. . . ."

        Jou...
        http://www.rfsu.se/fi/Suomi/Seksi-ja-suhteet/Raskaus-ja-abortti/Raskauden-keskeytys-on-naisen-oma-paatos-/

        """Päätös kuuluu aina raskaana olevalle naiselle riippumatta muiden ihmisten mielipiteistä. Vaikka naisella on yksinoikeus päättää raskauden keskeytyksestä, myös kumppani voi osallistua päätöksen tekoon. Lain mukaan kumppanilla ei ole oikeutta vaikuttaa päätökseen, mutta tosiasiassa kumppanin mielipiteellä voi olla suurikin merkitys. Naisen tekemä valinta perustuu usein siihen, mitä kumppani ajattelee lapsen saamisesta. Tähän asti raskauden keskeytystä on pidetty lähinnä naisia koskevana kysymyksenä. """"

        Joku voi tehdä abortin lapsen isän tuen puuttuessa. Jos nainen pelkää jäävänsä yksinhuoltajaksi kun mies ei halua lasta niin ei nainenkaan halua sitten jatkaa raskautta. Se voi olla kova paikka varsinkin jos naisella oli jotain perheunelmia ja miehellä ei yhtään vakavia suunnitelmia. Erikseen on sitten ne jutut kun raskaus on alkanut satunnaissuhteesta tai kännipanosta jne. Sillonhan ei nainen välttämättä edes koskaan tapaa enää miestä tai teidä tämän nimeä edes Eikä taatusti ole mitään lasta sunniteltu. Sohittu kortsun kanssa miten sattuu tai koko kortsu unohtunut. Isäehdokas tuntematon suuruus.


      • vahinkoja sattuu kirjoitti:

        "Yhtesikunta, uskonto, tai vaikkapa kumppani voivat olla valintaa ohjaamassa, mutta nainen päättää. . . ."

        Jou...
        http://www.rfsu.se/fi/Suomi/Seksi-ja-suhteet/Raskaus-ja-abortti/Raskauden-keskeytys-on-naisen-oma-paatos-/

        """Päätös kuuluu aina raskaana olevalle naiselle riippumatta muiden ihmisten mielipiteistä. Vaikka naisella on yksinoikeus päättää raskauden keskeytyksestä, myös kumppani voi osallistua päätöksen tekoon. Lain mukaan kumppanilla ei ole oikeutta vaikuttaa päätökseen, mutta tosiasiassa kumppanin mielipiteellä voi olla suurikin merkitys. Naisen tekemä valinta perustuu usein siihen, mitä kumppani ajattelee lapsen saamisesta. Tähän asti raskauden keskeytystä on pidetty lähinnä naisia koskevana kysymyksenä. """"

        Joku voi tehdä abortin lapsen isän tuen puuttuessa. Jos nainen pelkää jäävänsä yksinhuoltajaksi kun mies ei halua lasta niin ei nainenkaan halua sitten jatkaa raskautta. Se voi olla kova paikka varsinkin jos naisella oli jotain perheunelmia ja miehellä ei yhtään vakavia suunnitelmia. Erikseen on sitten ne jutut kun raskaus on alkanut satunnaissuhteesta tai kännipanosta jne. Sillonhan ei nainen välttämättä edes koskaan tapaa enää miestä tai teidä tämän nimeä edes Eikä taatusti ole mitään lasta sunniteltu. Sohittu kortsun kanssa miten sattuu tai koko kortsu unohtunut. Isäehdokas tuntematon suuruus.

        Joo, totta. Tuommosia voi tapahtua. Onko perimmäinen kysymys sittenkin naisen tahdonvoima? Pohjalla oma mielipide (se sisäänjuurtunut ohjaava periaate), mutta siihen voi vaikuttaa naisen sisäiset ja ulkoiset voimat. Sisäisiä ovat pelko, rakkaus, lisääntymisvietti, viha (esim. raiskaus) tms. Ulkoisia ovat sitten taas elämäntilanne, puoliso, vanhemmat, uskonto, ystävä, suomi24...

        Vahva nainen pitää oman tahtonsa (esim. minulla on oikeus elää nuoruuteni loppuun ilman lasta! tai: minulla on velvollisuus antaa tälle uudelle elämälle mahdollisuus!). Ei-niin-vahvatahtoinen nainen antaa muiden ohjailla (mieheni ei auta huolehtimaan lapsesta, en voi pitää lasta. Tai: menetän hyvän maineeni seurakuntani edessä mikäli teen abortin). Nainen päättää antaako jonkun asian vaikuttaa mieleensä.

        Mielenkiintoista on kuitenkin se, että todennäköisesti jokaisella on joku mielipide asiasta sisällään. Normaalilla ihmisellä on luonnollinen oikeuden taju erottaa hyvä ja paha. Siihen ei tarvita lakeja tai uskontoa. Siten siis luonnollisella oikeudentajullaan naisella on mielipide. Mutta antaako hän jonkun asian "sorkkia" tuota mielipidettä? Siitä syntyy vasta ratkaisu.


        *hämmästyy itse itseltään kuulemasta*


      • Vahva nainen
        kohteliaampi kirjoitti:

        Joo, totta. Tuommosia voi tapahtua. Onko perimmäinen kysymys sittenkin naisen tahdonvoima? Pohjalla oma mielipide (se sisäänjuurtunut ohjaava periaate), mutta siihen voi vaikuttaa naisen sisäiset ja ulkoiset voimat. Sisäisiä ovat pelko, rakkaus, lisääntymisvietti, viha (esim. raiskaus) tms. Ulkoisia ovat sitten taas elämäntilanne, puoliso, vanhemmat, uskonto, ystävä, suomi24...

        Vahva nainen pitää oman tahtonsa (esim. minulla on oikeus elää nuoruuteni loppuun ilman lasta! tai: minulla on velvollisuus antaa tälle uudelle elämälle mahdollisuus!). Ei-niin-vahvatahtoinen nainen antaa muiden ohjailla (mieheni ei auta huolehtimaan lapsesta, en voi pitää lasta. Tai: menetän hyvän maineeni seurakuntani edessä mikäli teen abortin). Nainen päättää antaako jonkun asian vaikuttaa mieleensä.

        Mielenkiintoista on kuitenkin se, että todennäköisesti jokaisella on joku mielipide asiasta sisällään. Normaalilla ihmisellä on luonnollinen oikeuden taju erottaa hyvä ja paha. Siihen ei tarvita lakeja tai uskontoa. Siten siis luonnollisella oikeudentajullaan naisella on mielipide. Mutta antaako hän jonkun asian "sorkkia" tuota mielipidettä? Siitä syntyy vasta ratkaisu.


        *hämmästyy itse itseltään kuulemasta*

        "Mielenkiintoista on kuitenkin se, että todennäköisesti jokaisella on joku mielipide asiasta sisällään."

        Niin on ja moni joka on ollut ennen abortin kiihkovastustaja, muuttaa mielipiteen kun itse tarvii aborttia. On niin helppo moralisoida muita, kun ei itse tarvitse elää omien moraalisääntöjen mukaan.

        Vahva ihminen tekee kuten itselle on parhaaksi ja miten pystyy asioista huolehtimaan jälkikäteen. Koska hän tarvii sitä vahvuutta myöhemmin oli tilanne mikä vain. Muilta ei aina voi odottaa apua. Jokaisella on omanlainen elämä ja elinmahdollisuus. Se mikä ei sovi yhdelle sopii toiselle.


    • rfsu pro-choicerit

      Tääkin yhteistyössä jonkun Väestöliiton ym. pro-abortionisti feminatsien kans, jotka puolestaan Planned Parenthoodin eli maailman kuuluisimpien abortinedistäjien alaisia... ;)

      • Että mitä että? Mikä oli? Kuka oli? *putosi kuin eno veneestä* Voisitte tehä mulle tän palstan termeistä sanakirjan kun tarvii kokoajan olla vasenkäsi googlenäppäimistöllä.


      • Niinniinjust

        Et voi millään väittää että rfsu ja väestöliitto edistää abortteja, hehän taistelee ehkäisyn käytön lisäämisen puolesta. Sehän nimenomaan vähentää abortteja.


      • kohteliaampi kirjoitti:

        Että mitä että? Mikä oli? Kuka oli? *putosi kuin eno veneestä* Voisitte tehä mulle tän palstan termeistä sanakirjan kun tarvii kokoajan olla vasenkäsi googlenäppäimistöllä.

        "Väestöliitto on sosiaali- ja terveysalalla toimiva asiantuntijajärjestö.
        Väestöliitto edistää sääntöjensä mukaisesti perheiden, nuorten ja koko väestön hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä onnellista ja tasapainoista elämää. Toiminta painottuu nuorten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseen, suomalaisen yhteiskunnan monikulttuurisuuden vahvistamiseen sekä seksuaaliterveyden edistämiseen."

        http://www.vaestoliitto.fi/vaestoliitto/

        Väestöliiton jäsenjärjestöt:

        http://www.vaestoliitto.fi/vaestoliitto/organisaatio/jasenjarjestot/

        Rfsu:

        http://www.rfsu.se/fi/Suomi/RFSU-maailmalla/Arvot-ja-tavoitteet/

        Rfsu ja Väestöliitto antavat myös aborttineuvontaa. Väestöliitolla on tukipuhelimia nuorille ja muutakin neuvontatoimintaa.

        http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/seksuaalioikeudet/
        http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/raskaus/raskauden-keskeytys/

        Tämä on kirvoittanut abortinvastustajat leimaamaan järjestöt natseiksi, koska he huolehtivat naisen hyvinvoinnista ja lisääntymisterveydestä. Siis tällä forumilla naisten hyvinvoinnista huolehtija on "natsi". Viittaan kommentiiin yllä.

        Äitien ja naisten terveydestä ja hyvinvoinnista riippuu ensisijaisesti lasten ja koko perheen hyvinvointi. Jos äiti kuolee laittomaan aborttiin, voi abortinvastustaja sanoa että "mitäs meni sorkkiin". Mutta ei ajattele, että monta lasta jää äidittömäksi tai nainen jää lapsettomaksi. Samalla puoskarit ja rikolliset ja hyväksikäyttäjät saavat mahdollisuuden toimia. Halutaan siis kieltää abortit, muttei välitetä, mitä siitä seuraa. Abortinvastustajilla ei ole keinoja eikä toimenpide-ehdotuksia sen varalle, jos abortti kiellettäisiin tai lainsäädäntöä tiukennettaisiin.

        Väestöliitto toimi vielä 50-luvulla abortin torjujana, mutta asiat muuttuivat kun huomattiin, että laittomista aborteista tuli pahemmat seuraukset kuin mitä laillisten aborttien myöntämisellä oli. Myös väestöpolitiikalla oli osuutensa asiassa, kun piti saada syntyvyys nousuun sodan jälkeen.

        YK:n mukaan laittomia abortteja tehdään noin 40 miljoonaa vuodessa ja joka päivä lentokoneellinen naisia kuolee laittomien aborttien seurauksena. Yhdysvalloissa muun muassa kuolee huonoon äitiysterveydenhuoltoon saman verran naisia kuin Irakissa, mutta paikalliset abortinvastustajat keskittyvät aborttien kieltämiseen sillä perusteella, että se aiheuttaa terveysongelmia. Kuitenkaan he eivät kiinnostu niistä äitiyskuolemista, joten naisten terveys taitaa olla yhdentekevä asia kuitenkin.


      • sosiologi kirjoitti:

        "Väestöliitto on sosiaali- ja terveysalalla toimiva asiantuntijajärjestö.
        Väestöliitto edistää sääntöjensä mukaisesti perheiden, nuorten ja koko väestön hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä onnellista ja tasapainoista elämää. Toiminta painottuu nuorten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseen, suomalaisen yhteiskunnan monikulttuurisuuden vahvistamiseen sekä seksuaaliterveyden edistämiseen."

        http://www.vaestoliitto.fi/vaestoliitto/

        Väestöliiton jäsenjärjestöt:

        http://www.vaestoliitto.fi/vaestoliitto/organisaatio/jasenjarjestot/

        Rfsu:

        http://www.rfsu.se/fi/Suomi/RFSU-maailmalla/Arvot-ja-tavoitteet/

        Rfsu ja Väestöliitto antavat myös aborttineuvontaa. Väestöliitolla on tukipuhelimia nuorille ja muutakin neuvontatoimintaa.

        http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/seksuaalioikeudet/
        http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/raskaus/raskauden-keskeytys/

        Tämä on kirvoittanut abortinvastustajat leimaamaan järjestöt natseiksi, koska he huolehtivat naisen hyvinvoinnista ja lisääntymisterveydestä. Siis tällä forumilla naisten hyvinvoinnista huolehtija on "natsi". Viittaan kommentiiin yllä.

        Äitien ja naisten terveydestä ja hyvinvoinnista riippuu ensisijaisesti lasten ja koko perheen hyvinvointi. Jos äiti kuolee laittomaan aborttiin, voi abortinvastustaja sanoa että "mitäs meni sorkkiin". Mutta ei ajattele, että monta lasta jää äidittömäksi tai nainen jää lapsettomaksi. Samalla puoskarit ja rikolliset ja hyväksikäyttäjät saavat mahdollisuuden toimia. Halutaan siis kieltää abortit, muttei välitetä, mitä siitä seuraa. Abortinvastustajilla ei ole keinoja eikä toimenpide-ehdotuksia sen varalle, jos abortti kiellettäisiin tai lainsäädäntöä tiukennettaisiin.

        Väestöliitto toimi vielä 50-luvulla abortin torjujana, mutta asiat muuttuivat kun huomattiin, että laittomista aborteista tuli pahemmat seuraukset kuin mitä laillisten aborttien myöntämisellä oli. Myös väestöpolitiikalla oli osuutensa asiassa, kun piti saada syntyvyys nousuun sodan jälkeen.

        YK:n mukaan laittomia abortteja tehdään noin 40 miljoonaa vuodessa ja joka päivä lentokoneellinen naisia kuolee laittomien aborttien seurauksena. Yhdysvalloissa muun muassa kuolee huonoon äitiysterveydenhuoltoon saman verran naisia kuin Irakissa, mutta paikalliset abortinvastustajat keskittyvät aborttien kieltämiseen sillä perusteella, että se aiheuttaa terveysongelmia. Kuitenkaan he eivät kiinnostu niistä äitiyskuolemista, joten naisten terveys taitaa olla yhdentekevä asia kuitenkin.

        Kiitos jälleen selonteosta. Hienoa että viitsit nähdä vaivaa avataksesi näitä! :)


      • Tutustuttuani nyt pro-chupa-chupan tai Parentfoodin toimintaan, voin nyt julistaa etten toimi yhteistyössä sen kanssa! Anteeksi kun meni aikaa. Halusin varmistua.


      • puolueellisia ovat

        "Tämä on kirvoittanut abortinvastustajat leimaamaan järjestöt natseiksi, "

        Niiden puolueellisuus (VL on Planned Parenthoodin alainen) on osotettu vaikka kuinka monet kerrat ja johan se noista feministisistäjulistuksistakin on räikeesti nähtävissä.

        "Mutta ei ajattele, että monta lasta jää äidittömäksi tai nainen jää lapsettomaksi."

        No voih, ihan kun sinä välittäsit minkään ikäsistä lapsista. Kuten et myöskään synnytyksiin tai abortteihin kuolevista naisista. Sulle on vaan pääasia että mahdollisimman monet käyttäs "naisen oikeuttaan" ja olet hyvilläs synnytyskuolemista, jotta voit hehkuttaa niillä luvuilla.

        "Halutaan siis kieltää abortit, muttei välitetä, mitä siitä seuraa."

        Sulla vaan ei oo mitään todisteita että nykyaikana kävis mitään sellasta mitä ylidramaattisesti demonisoit.


      • puolueellisia ovat kirjoitti:

        "Tämä on kirvoittanut abortinvastustajat leimaamaan järjestöt natseiksi, "

        Niiden puolueellisuus (VL on Planned Parenthoodin alainen) on osotettu vaikka kuinka monet kerrat ja johan se noista feministisistäjulistuksistakin on räikeesti nähtävissä.

        "Mutta ei ajattele, että monta lasta jää äidittömäksi tai nainen jää lapsettomaksi."

        No voih, ihan kun sinä välittäsit minkään ikäsistä lapsista. Kuten et myöskään synnytyksiin tai abortteihin kuolevista naisista. Sulle on vaan pääasia että mahdollisimman monet käyttäs "naisen oikeuttaan" ja olet hyvilläs synnytyskuolemista, jotta voit hehkuttaa niillä luvuilla.

        "Halutaan siis kieltää abortit, muttei välitetä, mitä siitä seuraa."

        Sulla vaan ei oo mitään todisteita että nykyaikana kävis mitään sellasta mitä ylidramaattisesti demonisoit.

        "Sulla vaan ei oo mitään todisteita"

        Sinä se vaadit aina todisteita. Laitapa kerrankin todisteet vaikka seuraavasta, missä kerrot minun esittäneen seuraavia mielipiteitä:

        "No voih, ihan kun sinä välittäsit minkään ikäsistä lapsista. Kuten et myöskään synnytyksiin tai abortteihin kuolevista naisista. Sulle on vaan pääasia että mahdollisimman monet käyttäs "naisen oikeuttaan" ja olet hyvilläs synnytyskuolemista, jotta voit hehkuttaa niillä luvuilla."

        Minusta tuo on erinomainen esimerkki, että epärehellisyyteen ja tahalliseen toisten mustamaalauksen abortinvastustus aina töksähtää. Väitetään toisen sanomaksi asioita, mitä ei koskaan ole missään esitetty.

        Paradoksaalista senkin takia, kun itse aina toteat, että abortti pitäisi kieltää ja jos joku kuolee laittomaan aborttiin, se on ihan ansaittua: "mitäs meni sorkkiin". Eikä sinua ole mitenkään näiden vuosien aikana kiinnostanut sekään, mikä on lapsen kohtalo sen jälkeen kun se on syntynyt.


      • todisteleppa sinä
        puolueellisia ovat kirjoitti:

        "Tämä on kirvoittanut abortinvastustajat leimaamaan järjestöt natseiksi, "

        Niiden puolueellisuus (VL on Planned Parenthoodin alainen) on osotettu vaikka kuinka monet kerrat ja johan se noista feministisistäjulistuksistakin on räikeesti nähtävissä.

        "Mutta ei ajattele, että monta lasta jää äidittömäksi tai nainen jää lapsettomaksi."

        No voih, ihan kun sinä välittäsit minkään ikäsistä lapsista. Kuten et myöskään synnytyksiin tai abortteihin kuolevista naisista. Sulle on vaan pääasia että mahdollisimman monet käyttäs "naisen oikeuttaan" ja olet hyvilläs synnytyskuolemista, jotta voit hehkuttaa niillä luvuilla.

        "Halutaan siis kieltää abortit, muttei välitetä, mitä siitä seuraa."

        Sulla vaan ei oo mitään todisteita että nykyaikana kävis mitään sellasta mitä ylidramaattisesti demonisoit.

        vaan ensin ne valheharhaset törkyväittees mitä suolsit viimeks sinne komitea-ketjuuskin, mm. että mun mukaan kaikki abortintekijät sais tappaa enkä "muista" että jotkut on alaikäsiä aborttiin pakotettuja (tai sunkaltasten aivopesemiä) tai sille on vakavat terveyssyyt. Tälläset kun on niitä omia toisten suuhun tunkemia väännelmiäs mistä muita joka välissä syyttelet. Missään kun en koskaan oo sellasia sanonu vaan judut keksiin oman synkeän mieles syövereistä näitä sairaita syytöksiäs.
        Ja täällä näköjään sama törkylinjas jatkuu,
        "Eikä sinua ole mitenkään näiden vuosien aikana kiinnostanut sekään, mikä on lapsen kohtalo sen jälkeen kun se on syntynyt. "
        ja monille muille mutuvääristelylles.

        Antaa tulla se ensimmäinenkin TODISTE nyt jo vihdoin missä olikaan sanottu etten välitä syntyneistä (jotka siis ei oo täällä varsinaisesti aiheena, joihin yrität aina hädissäs johdatella ja joilla jo ne lainkin takaamat oikeudet on). EI LÖYDY vieläkään vai, kas kummaa.. aina vaan jaksat kerta toisensa jälkeen samoja naurettavia tekopyhiä paatostelujas. Sinä kun et välitä edes lasten tärkeimmästä oikeudestakaan.

        "tahalliseen toisten mustamaalauksen abortinvastustus aina töksähtää."

        Saat ihan vaan takasin sen mitä ITSE ensin ryhdyt vastustajista mustamaalaileen ;)


      • ja tässäpä
        puolueellisia ovat kirjoitti:

        "Tämä on kirvoittanut abortinvastustajat leimaamaan järjestöt natseiksi, "

        Niiden puolueellisuus (VL on Planned Parenthoodin alainen) on osotettu vaikka kuinka monet kerrat ja johan se noista feministisistäjulistuksistakin on räikeesti nähtävissä.

        "Mutta ei ajattele, että monta lasta jää äidittömäksi tai nainen jää lapsettomaksi."

        No voih, ihan kun sinä välittäsit minkään ikäsistä lapsista. Kuten et myöskään synnytyksiin tai abortteihin kuolevista naisista. Sulle on vaan pääasia että mahdollisimman monet käyttäs "naisen oikeuttaan" ja olet hyvilläs synnytyskuolemista, jotta voit hehkuttaa niillä luvuilla.

        "Halutaan siis kieltää abortit, muttei välitetä, mitä siitä seuraa."

        Sulla vaan ei oo mitään todisteita että nykyaikana kävis mitään sellasta mitä ylidramaattisesti demonisoit.

        vielä lisää kieromielistä tuotostas ja tietenkin mitenkään todistamatonta syytöskuraas..

        "sinähän halusitkin, että ne naiset kuolevat ja kituvat, jotka eivät ole kanssasi samaa mieltä!"
        "olet sydämensivistynyt toisille hyvää tarkoittava "enkeli" ja kuuluisa lastensuojelija, jonka mukaan lapsia saa toki hyväksikäyttää ja panna paksuksi, haukkua ja halveksia, polttomerkitä, tappaa ja kaataa suolaa hyväksikäytettyjen lasten haavoihin ja vieläpä olet julkisesti kertonut, että nautit näiden lasten kärsimyksen katselemisesta. :D"

        Näkee kyllä millä tasolla se sun sangen "ylevä" argumentointitaitos on ;D


    • mitä jos vaikka

      "Et voi millään väittää että rfsu ja väestöliitto edistää abortteja"

      lukisit ensin mitä se rfsu sivullaan julistaa. Ja onhan se "kumma" miten ne kumpikin on "yhteistyössä" maailman ehkä tunnetuimman pro-abortion järjestön kanssa..

    • sharing opinions

      Aborttiin suhtautuminen vaihtelee yhtä paljon kuin kasvissyöjien mielipide kananmuniin. Toiset eivät missään nimessä söisi kananmunaa sen enempää kuin aikuistakaan kanaa kun taas toiset eivät tule edes ajatelleeksi etteikö kananmunaa voisi syödä. Tälläisiin kiistanalaisiin aiheisiin ei ole olemassa "yhtä ja oikeaa" vastausta sillä jokaisen ihmisen oma moraali vaikuttaa siihen miten hän asian näkee. Väärä vastaus on kuitenkin aina ja se on "Sinä olet väärässä."

    • Surullista, että jonkun mielestä abortti on noin vähäpätöinen asia. Miksi ihmeessä te abortin kannattajat ette huolehdi ehkäisystä? Ei kenenkään ole nykyaikana pakko tulla raskaaksi, silkkaa välinpitämättömyyttä se on jos tulee tahtomattaan raskaaksi. Moni ei viitsi käyttää ehkäisyä, kun abortin saa niin helposti. Tässä on turha vedota siihen, että joskus harvoin nainen tulee raskaaksi vaikka käyttää e-pillereitä, ne ovat marginaalitapauksia. Sekin tietysti kannattaa ottaa huomioon ja miettiä jo etukäteen, mitä sitten jos lapsi kaikesta ehkäisystä huolimatta saa alkunsa, vaadinko lapsen tapettavaksi vai annanko hänelle mahdollisuuden elää. Ei kannata ryhtyä seksisuhteeseen sellaisen miehen kanssa, jota ei missään tapauksessa haluaisi lapsensa isäksi. Ihmisten vastuuttomuus todella suututtaa. Me käytimme mieheni kanssa kondomia ja hyvin sekin ehkäisy toimi kun huolellisia oltiin. Kahden lapsen jälkeen vähän päälle kolmekymppisenä hommasin sterilisaation ja siitä lähtien olen nauttinut seksistä mielin määrin ilman pelkoa raskaudesta.

      Voisiko kukaan hankkia aborttia, jos todella ymmärtäisi, mistä siinä on kysymys?

      • Ethän ole tosissasi

        "Miksi ihmeessä te abortin kannattajat ette huolehdi ehkäisystä?"

        Jaa, että kaikki abortin puolella olevat ovat näitä idiiootteja, jotka paneskelevat ilman ehkäisyä? Tai että jokainen puoltajista olisi tehnyt abortin? Eiköhän kyse ole ihan naisen itsemääräämisoikeuden puoltamisesta eikä siitä että "empäs käytä ehkäisyä koska abortissa ravaaminen on kivaa".

        Vanhanaikainen ajattelutapa sinulla mutta ymmärtäähän sen kun vilkaisee profiilista ikäsi.


      • Hei alondra.

        Haluat antaa jotenkin kuvan, että abortti johtuu yksinomaan välinpitämättömyydestä. Oletko oikeasti ollut tässä uskossa?

        "Miksi ihmeessä te abortin kannattajat ette huolehdi ehkäisystä?Ei kenenkään ole nykyaikana pakko tulla raskaaksi, silkkaa välinpitämättömyyttä se on jos tulee tahtomattaan raskaaksi. Moni ei viitsi käyttää ehkäisyä, kun abortin saa niin helposti."

        1. Mistä olet päätellyt, että jos kannattaa aborttioikeutta, ei huolehdi ehkäisystä? Eihän näillä ole mitään tekemistä keskenään.

        2. Kaksi kolmasosaa aborttia hakeneista on käyttänyt ehkäisyä, yksi kolmasosa ei ole käyttänyt mitään. Kaksi kolmasosaa on siis kaikkea muuta kuin välinpitämätön asian suhteen. Jotkut lukevat ehkäisyn käytöksi myös keskeytetyn yhdynnän, rytmi ym. kalenterimenetelmiä, mutta näitä ei lueta ns. oikeiksi ehkäisykeinoiksi.

        3. Ehkäisyn käyttämättömyys ei ole aina viitseliäisyydestäkään kiinni. Pitää tutkia tilastoja ja asiasta kertovia artikkeleja ja katsoa mitä ne kertovat. Ehkä joillakin hyvin harvoilla on kyse välinpitämättömyyestäkin, mutta jokainen tietää, miten raskaaksi tullaan. On ryhmä naisia, joille abortteja on tehty useita. Mutta heitä on vain pieni osa näistä naisista, ja muodostavat kuitenkin suuren osan tehdyistä aborteista. Itänaapurista tulleet naiset ovat tottuneet siihen, että abortti hoituu paremmin kuin ehkäisy, sillä siellä on tällainen kulttuurinen tapa. Siellä ehkäisy maksaa, mutta abortti on ilmainen ja ehkäisyvalistusta ei ole saatu.

        Nuoret, joille ehkäisy olisi tarpeellisinta, ovat rahattomia ja ehkäisy on kallista. Eivätkä monet uskalla puhua kotona tarvitsevansa ehkäisyä, kun eivät halua vanhempien tietävän, että harrastavat seksiä. Lisäksi monen sellaisen nuoren koti on varaton ja huono-osainen, että nuori uskaltaisi ottaa asiaa esille.

        Perheenäidit, jotka ovat vast ikään synnyttäneet luottavat siihen, että imetyksen aikana ei tule raskaaksi. Synnytyksen jälkeinen ehkäisyn järjestäminen ja käyttäminen on osin retuperällä, kun hormonaalista ehkäisyä ei voi käyttää. Äitiyspakkauksessa on kai vieläkin kondomeja malliksi, mutta mahtaako moni mies suostua käyttämään niitä vakituisessa suhteessa?

        On siis monia syitä siihen, että ei toivottuja raskauksia tulee, jos puhutaan nyt sosiaalisista syistä. Eri asia on tietenkin toivotut raskaudet, jolloin tehdään abortti vain terveys- ja hengenvaarasyistä tai sikiöindikaation vuoksi. Lisäksi raiskatut ja hyväksikäytetyt tytöt ja naiset eivät ole syyllisiä välinpitämättömyyteen tai ole mitenkään vastuusssa asiasta itse.

        Summa summarum: välinpitämättömyys koskee hyvin pientä osaa abortin hakijoista, heilläkin taustalla elämänhallintaongelmia, päihteitä ja muuta. Ei kukaan halua tahallaan tulla ei-toivotusti raskaaksi. Ei kai aborttia kukaan etukäteen suunnittele. Se on ainakin selvä, vai mitä?


    • SallaMaa

      Itselle on tehty elämäni aikana 4 abortia ja mikään niistä ei ole hetkauttanut minua suuntaan jos toiseen, Itsellä on tällä hetkellä 2 lasta onnellien parisuhde naisen kanssa.

      Elämän tilanne on vain ollut sellainen että en ole kaivanut lapsia silloin omaan elämääni sen takia tehyt abortit.



      Se on toimenpide siinä missä joku muukin lääkärissä käynti.

      ps. miehet eivät käyttäneet minua hyväkseen ja olen aina ollut bi mutta nykyään olen puhdas le.
      Ensimmäinen toimenpide tehtii kun olin n 17v

      • parempi pysyäkin

        nyt kaukana miehistä kun et näemmä niitä ehkäsyjäkään vaivaudu käyttään.

        Sääli vaan niitä lapsia jotka vielä ihmeen kaupalla säilyny hengissä, ei siks että olet naisen kanssa vaan mitä oot tehny niiden neljälle sisarukselle.. joutuu kasvaan tunnekylmässä ilmapiirissä.


      • SallaMaa
        parempi pysyäkin kirjoitti:

        nyt kaukana miehistä kun et näemmä niitä ehkäsyjäkään vaivaudu käyttään.

        Sääli vaan niitä lapsia jotka vielä ihmeen kaupalla säilyny hengissä, ei siks että olet naisen kanssa vaan mitä oot tehny niiden neljälle sisarukselle.. joutuu kasvaan tunnekylmässä ilmapiirissä.

        Vanhin lapseni tietää tämän ja hänelle on myös tehty yksi abortti.Eikä se häntä mitenkään traumatisoinut se että kerroin hänelle että minullekin on tehty eikä se että hänelle tehtii kanssa.


      • SallaMaa kirjoitti:

        Vanhin lapseni tietää tämän ja hänelle on myös tehty yksi abortti.Eikä se häntä mitenkään traumatisoinut se että kerroin hänelle että minullekin on tehty eikä se että hänelle tehtii kanssa.

        Hyvä että olet ollut avoin kun lapsesi on tarvinnut sinua :)


    • arvattavissa oli

      "hänelle on myös tehty yksi abortti."

      Samasta puusta veistetty eikä oo omena kauas pudonnu jne. Taisit oikein "ystävällisesti neuvoen" ohjailla sen sinne.

      "Eikä se häntä mitenkään traumatisoinut "

      Mistä sä sen voit tietää? Ehkei kaikkee kerrota aina "äidille"...
      No ehkä moraalittomuuskin on jossain määrin periytyvää.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe