Voiko iphone 5s pakottaa 4G-verkkoon?

iPhone-Uuno

Kännystä löydän vain paikan, jossa otetaan 4G käyttöön, mutta ei pakoteta käyttämään vain sitä. Käyttiksessä ei puhuta asiasta mitään. Kotonani siinä huoneessa, jossa yleensä surffaan näytön yläreunassa näkyy välillä 3G ja välillä E, ja lataamiset tökkii. Operaattorin ohje oli, että pitäisi pakottaa, mutta miten? Ostinko huonon puhelimen?

14

1446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DNA on huono

      Ei ole puhelimen vika, jos verkko on huono. Et voi mitenkään pakottaa puhelintasi 4G verkkoon, jos sitä ei ole. Katselehan operaattorisi kuuluvuuskartoista, onko alueellasi 4G verkko. Saanko arvata, mitä verkkoa käytät? DNA? Aika huono verkko, toimii vain isoissa kaupungeissa lähinnä.....

      • Saunis.

        Saunis taas ei toimi kunnolla edes pienissä kaupungeissa, kuten Oulussa.


    • iPhone-Uuno

      DNA kyllä, mutta eipä kannata arvostella tuntematta tilannetta! Asun omituisessa katveessa kaupunkialueella ja olen pariin kertaan käynyt läpi KAIKKI operaattorit ja joutunut toteamaan, että DNA on ainoa, joka toimii meillä. Nämä vertailut siis 3G-verkossa. Nyt vaihdoin sekä liikkuvat laajakaistat että kännykkäyhteydet 4G-verkkoon ja läppäreiden nopeudet kohenivat huomattavasti. Myös kännykän silloin, kun se suostuu olemaan 4G:ssä. Ongelma siis vain on pakottamisessa, koska liikkuvat laajakaistat pelittävät hyvin.
      Eikö kukaan osaa neuvoa, miten iphone5s pakotetaan 4G-verkkoon?

      • DNA on huono

        Kertomasi mukaan paikassa, josta puhuit, EI OLE 4G verkkoa. Siitä kielii jo se, että kännykässäsi on verkkomerkinta 3G ja E (edge). Mitään puhelinta ei voi "pakottaa" 4G verkkoon jos sitä ei ole saatavilla. Mitä tulee operaattorin paremmuuteen, on itselläni äärimmäisen huonot kokemus DNA:sta. Täällä periferiassa, jossa asustelen, en saanut aikaiseksi mitään muuta verkkoa, kuin Edge-verkon DNA:lla. Paras verkko täällä on Saunalahti, sitten Sonera ja DNA on täällä käyttökelvoton, edes puhelut eivät toimi pätkimättä! DNA toimii hyvin asutuskeskuksissa, maalla se surkea! Muuten, täällä periferiassa ei ole ainakaan vielä kenelläkään operaattorilla 4G verkkoa, miten olemattomaan voisi pakottaa? iPhonessa on kytkin, jolla otetaan käyttöön 4G, mitään pakotusta ei voi asettaa. 4G toimii, jos käytössäsi on 4G verkko. Oma puhelimeni menee kiltisti 4G verkkoon, jos sellainen on saatavilla.


      • 3Timo

        Läppäreis on oaljon paremmat antennit kun iPhonejen hmmm hienan kökömmät! Siks se sun luuris ei vaan suostu pysymään siinä 4Gssä, vaikka läppärit pysyiskin! Tilanne korjaantunee kun 4G "majakoitten" määrä lisääntyy, mut siihen asti oot omillas! Ja kuten mainitsitkin, niin jossain katveessa sä kyl asut, jos putoat Edgeenkin välillä!?! Et o harkinnu mieluummin kotius vaikka laajakaista/WLAN-modeemi yhdistelmää? Varsinkin kun 4G-rahastetaan tällä hetkellä suht huolella, vaikka kunnon 4G (LTE) verkkoa ei ole vielä kun isompien kaupunkien keskustoissa.

        Millään pakottamisilla et saa sitä niihin liittymään! Luuri ettii kyllä automaattisesti sen parhaan verkon, josta tulee tavaraakin läpi.


      • DNA on huono
        3Timo kirjoitti:

        Läppäreis on oaljon paremmat antennit kun iPhonejen hmmm hienan kökömmät! Siks se sun luuris ei vaan suostu pysymään siinä 4Gssä, vaikka läppärit pysyiskin! Tilanne korjaantunee kun 4G "majakoitten" määrä lisääntyy, mut siihen asti oot omillas! Ja kuten mainitsitkin, niin jossain katveessa sä kyl asut, jos putoat Edgeenkin välillä!?! Et o harkinnu mieluummin kotius vaikka laajakaista/WLAN-modeemi yhdistelmää? Varsinkin kun 4G-rahastetaan tällä hetkellä suht huolella, vaikka kunnon 4G (LTE) verkkoa ei ole vielä kun isompien kaupunkien keskustoissa.

        Millään pakottamisilla et saa sitä niihin liittymään! Luuri ettii kyllä automaattisesti sen parhaan verkon, josta tulee tavaraakin läpi.

        Ei tää kysyjä ymmärrä asioita, mieluummin alkaa toisia moittimaan ala-arvoisesta keskustelusta. iPhone 5 S puhelimessa on kaikki käytössä olevat taajuudet, kuuluu kyllä, jos verkko vain on saatavilla. Mistähän kaveri on keksinyt tuon "pakottamisjutun"? 4g verkon luvataan laajentuvan likimain joka tolppaan(tukiasemaan) vuoden 2015 aikana, joten parannusta luvassa jatkossa, siihen asti ollaan niissä verkoissa, jotka kuuluu..... Mitä tulee tuohon DNA verkon kuuluvuuteen, on yleisesti tunnettua, ettei verkko ole parhaimmillaan maaseudulla, keskittyy paremmin isoihin asutuskeskuksiin. Kyllä DNA on ihan käypänen verkko isommissa kylissä ja tietenkin laskettelukeskuksissa ;) taitaa olla tämän hetken kattavin verkko Saunalahdella, toki taitaa myös olla ruuhkaisin myös, koska oikeanlaisella hinnoittelulla Saunis on kerännyt kai eniten asiakkaita?


    • iPhone-Uuno

      No voi hyvänen aika, ei kyllä pitäisi alentua tämän tasoiseen keskusteluun! Enhän minä onneksi asu teillä!! Enkä minä asu periferiassa :D Meillä on 4G-verkko - käytän sitä juuri nytkin :D :D Ja hyvin toimii :D :D
      Eikö kukaan osaa neuvoa, miten iphone 5s pakotetaan 4G-verkkoon?

      • o1ri3hg1oirhgerihg

        "Eikö kukaan osaa neuvoa, miten iphone 5s pakotetaan 4G-verkkoon?"

        Ei voi pakottaa!!!!!!!!!

        "Kotonani siinä huoneessa, jossa yleensä surffaan näytön yläreunassa näkyy välillä 3G ja välillä E, ja lataamiset tökkii. "

        Tässä kuitenkin kerrot, ettei "siinä kohdassa" ole 4G verkkoa. Miten siis puhelimesi pitäisi pakottaa olemattomaan verkkoon?

        Kirjoitat toisin ja väität muuta? Outo heppu?


    • iPhone-Uuno

      No, siis jos ette tiedä, mitä tarkoitan, niin kerronpa: Myös läppäri pompsahti jopa 2G-verkkoon, mutta kun pakotin mokkulan käyttämään vain 4G-verkkoa, niin loppui tökkiminen ja homma toimii. Varmasti en ymmärrä asioista, enhän muuten tulisi tänne kyselemään tällä nimellä ;) Ja saatanpa olla outokin, mutta ainakin läppärin kanssa "siinä paikassa, missä surffaan" oli myös 4G-verkko, vaikka laitteeni ottikin 2G:n käyttöön.
      Kiitos, olen saanut vastauksen eli iPhonea ei voi pakottaa, vaikka operattorilta niin neuvottiinkin.

    • Andy von Shitpickle

      Meikäläisen iPhone 5s pysyy 4G-verkossa kunnes joku soittaa. Yleensä tämä kuitenkin löytää nopeasti, melkein heti sen uudestaan, muttei nyt. Eli juuri äsken känniurpo soitti (mitä vittua mä teen 10 tornilla nuuskaa) ja kännykkä tippui 3G:hen eikä suostu enää menemään takaisin 4G:hen.

      Joskus auttaa kun käyttää lentokonetilassa, tai sammuttaa koko toosan hetkeksi. Saa sen hakemaan verkon uudestaa. Nyt em. eivät auta. Ärsyttävää kun tietää että toi paskiainen ei vain "välitä" löytää sitä.

      Ja nyt juuri äsken se löysi 4G:n joka on täydet viisi tolppaa, parempi kuin 3G äsken! Tästä syystä se pitäisi voida pakottaa hakemaan se.

    • rubinho

      Tuo tiettyyn verkkoon pakottaminen on hyödyllinen ominaisuus.
      Jos ei pysty pakottamaan niin puhelin siirtyy siihen verkkoon mikä on voimakkain(eniten tolppia). Esim. jos 3G on neljä tolppaa ja 4G kplme tolppaa niin automaatilla puhelin valitsee tuon 3G:n, vaikka se tietysti on paljon hitaampi.
      Kyllähän se on selvä puute jos ei pysty pakottamaan.

      • Andy von Shitpickle

        Nyt täytyy sanoa ettei tuo hierarkia mene pelkästään voimakkuuden mukaan. Tämä mielestäni arvostaa 4G:n korkeammalle parillakin tolpalla, kuin 3G:n täysillä. Tukiasemapäivitysten jälkeen tällä seudulla entisissä niukinnaukin-katveissakin on aina täydet 4G:t, joten olen päässyt toteamaan asian.

        Tuossa edellisessä kommentissani kuvasin juuri sen, kun 3G pyöri kolmen ja neljän tolpan hujilla, mutta päätettyään etsiä 4G:n, se oli täydet viisi.

        Sivuhuomiona sellainen että 3G oli harvinaisen nopea. Kokeilin hoputtaa löytymistä tekemällä speedtestin ja se näytti 25 Mbps. Ilmeisesti LTE on vapauttanut kaistatilaa.

        Henkilökohtaisesti en ottaisi 4G:tä ykkösnetiksi, ellei olisi sijainnin takia pakko ja minulla onkin 100/100 valokuitu. Matkanettinä känny läppäri on ihan kingi.


    • Fifikxkf

      Ei kannata pakottaa 4G verkkoon. Meillä on kaksi iPhonea toisessa Saunalahden 3G liittymä ja toisessa Saunalahden 4G liittymä. Olemme tehneet nopeusmittauksia ja lähes aina 3G on ollut nopeampi. Kuten aikaisemmin toisessa keskustelussa sanoin 4G ei takaa nopeampaa yhteyttä.

      • Andy_von_Shitpicle

        Enpä usko että kannattaa, ellei 4G kuulu todella huonosti (1 tai 2 tolppaa)

        4G:ssä on nopeammat vasteajat, eli pingit. Näin ollen sivut latautuvat paljon paljon nopeammin kuin 3G-verkossa. Tämä ihan itse todettua.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe