Oikean sähkömiehen

Puhdas totuus

Tunnistaa tällä palstalla siitä, että hän ei vastaa kysymyksiin "kutsu sähkömies tms.", vaan hän kertoo miten kytkentä tehdään oikein ja nykyisten säädösten mukaisesti.
Kaikki muka viisaat, jotka väittävät kaikkia mahdollisia kytkentöjä väärin tehdyiksi, tai muuten kelvottomiksi ovat pelkkiä trolleja.

22

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ip68

      Oikeat sähkömiehet on töissä, eikä vastaile tampioiden kysymyksiin.

      • ,m,m,mn,n,n,n,,b,bbv

        Juuri niin ja siksi he eivät vastaa "ihan väärin tehty, kutsu sähkömies", vaan jos sattuvat vastaamaan, niin he oikeasti tietävät asian ja myös osoittavat sen antamalla täsmällisen vastauksen.


      • Ja?
        ,m,m,mn,n,n,n,,b,bbv kirjoitti:

        Juuri niin ja siksi he eivät vastaa "ihan väärin tehty, kutsu sähkömies", vaan jos sattuvat vastaamaan, niin he oikeasti tietävät asian ja myös osoittavat sen antamalla täsmällisen vastauksen.

        "myös osoittavat sen antamalla täsmällisen vastauksen."

        Ja vastauksen täsmällisyyden ja se oikeuden osoittaa täällä, kuka? Vaikka mitä vastaisi, niin aina on joku joka vänkää vastaan, niin kuka täällä päättää kumman vastaus on täsmällinen ja oikea?


    • Oikea sähkömies ei anna ohjeita laittomiin asennuksiin missään palstoilla.

      • ????????????????????

        Miten tarkastamme oikeiden sähkömiesten tekemät laittomat kytkennät?


      • Ei onnistu....
        ???????????????????? kirjoitti:

        Miten tarkastamme oikeiden sähkömiesten tekemät laittomat kytkennät?

        Ette mitenkään. Teidän pitää vain nöyrtyä ja paskantaa housuunne.


    • sähkökouluttaja

      juuri näin, kuten edellä punainen pilvi-nimimerkki totesi. Oikea sähkömies ymmärtää olla antamasta neuvoja, jotta maalikko parka pysyy hengissä eikä rävellyksillään tapa viattomia sivullisia. Tässäkin euron suutari tekee yleensä satasen vahingon, kannattaa jättää ammattityöt ammattilaiselle, sitä varten he ovat ammattinsa opiskelleet.

      On edesvastuutonta ja lainvastaista antaa neuvoja jotka saattavat kysyjän tai välittömän ympäristön hengenvaaraan. Jo 0,035A tappaa ja yleensä pienin sulake on jo 10A, sitä kannattaa miettiä ennenkuin säästää väärässä paikassa.

    • 1234+5678

      Oikean sähkömiehen tunnistaa siitä, että hänellä on työkalupakissaan iso rulla tummanmustaa kevi-teippiä.

      • Viimeisen päälle

        Minullapa on väritöntä keviteippiä kaksi rullaa, se on uusinta uutta. Pakki on myös läpinäkyvä joten ne rullat ei näy siellä, siten kaikenmaailman ranet ei pölli niitä.


      • *nauraa*
        Viimeisen päälle kirjoitti:

        Minullapa on väritöntä keviteippiä kaksi rullaa, se on uusinta uutta. Pakki on myös läpinäkyvä joten ne rullat ei näy siellä, siten kaikenmaailman ranet ei pölli niitä.

        huh huh =)


    • oikeesti, hei

      Juu ei.

      On aivan mahdotonta tällä palstalla opastaa turvallisesti ja yksityiskohtaisesti ihmisiä, jotka eivät tiedä mitään sähköasennuksista.

      On aivan mahdotonta tällä palstalla välttää trolleja, jotka asiallisiin kysymyksiin antavat asiattomia vastauksia. Siksi on turhaa antaa tällä palstalla neuvoja, kun lukija ei voi tietää ovatko ne oikeita vai vääriä. Vastuu on aina lukijalla.

      On siis aivan mahdotonta tällä palstalla yrittää analysoida, kuka on oikea sähkömies ja kuka ei.

    • Lähde kritiikki

      Jos oikea sähkäri päättelee jutusta, että tekijä ei sitä pysty turvallisesti oikein tekemään, niin on parempi olla neuvomatta harakiriheebon virityksiä.

    • sähkömies

      Täällä ei taatusti aidot sähkömiehet kysele mitään, kyllä kyselijät ovat itaria amatöörejä, vailla kovin suurta ÄÖ.

      Parempi opastaa kyselijät lähimpään sähköurakointiliikkeeseen etteivät tapa hölmöillessään ketään sivullista.

      • 6+3

        Mutta onko täällä neuvojakaan jakavat aina oikeita sähkäreitä... ;)


      • raksamies-
        6+3 kirjoitti:

        Mutta onko täällä neuvojakaan jakavat aina oikeita sähkäreitä... ;)

        Olen huolestunut jos on oikeitakin sähkäreitä mukana.

        Ihan mikä vain perusjuttu, niin ainakin kolme-neljä erilaista ohjetta ja sen jälkeen kymmenen viesti juupas-eipäs -leikkiä!


      • 1234+5678
        raksamies- kirjoitti:

        Olen huolestunut jos on oikeitakin sähkäreitä mukana.

        Ihan mikä vain perusjuttu, niin ainakin kolme-neljä erilaista ohjetta ja sen jälkeen kymmenen viesti juupas-eipäs -leikkiä!

        Minullapa on urakointioikeus kakkonen.


      • 1234+5678
        1234+5678 kirjoitti:

        Minullapa on urakointioikeus kakkonen.

        Olen myös hompsu, joten osan korvausta voit antaa kakkoseen ;=)
        Smak!


      • En epäile...
        1234+5678 kirjoitti:

        Minullapa on urakointioikeus kakkonen.

        Sinulla on korkeintaan poikaystäväsi painostuksen jälkeen myönnetty urakointioikeus kakkoseen.


      • liisa-petterit
        En epäile... kirjoitti:

        Sinulla on korkeintaan poikaystäväsi painostuksen jälkeen myönnetty urakointioikeus kakkoseen.

        ja oikean trolloloo-trollin tunnistaa siitä että ne väijyvät Suoli24™-palstoilla kyselemässä tyhmiä ja julistavat menevänsä sukupuolen vaihdosleikkaukseen koska oikeasti haluavat olla ja salaisesti toivovat olevansa pikku-tyttöjä.


    • Ei tunnista...

      Ei tunnista. Oikeaa sähkömiestä ei voi tunnistaa tällä palstalla, koska ne eivät lue, saati kirjoita tälle palstalle.

      "vaan hän kertoo miten kytkentä tehdään oikein ja nykyisten säädösten mukaisesti."

      Kuka sen sitten täällä päättää, että "tämä kytkentä on oikein neuvottu, kyseessä siis oikea sähkömies". No, ei kukaan. Siitä vain vängätään muutaman metrin pitkä keskustelu, jossa kaikki luulevat olevansa oikeassa ja muut väärässä.

      Eli oikean sähkömiehen tunnistaa siitä, että sen selaminen historiatiedoista ei löydy suomi24-Valaistus ja sähkötyöt palstan yhtään keskustelua. Ketään oikeaa sähkömiestä ei kiinnosta paskaakaan täällä vääntää kaiken maailman "25v. alalla" -nimimerkkien kanssa. Ne saa palkan töistä, ja vapaa-ajalla on muutakin tekemistä kuin miettiä amatöörien asennuksia.

      • 3LPEN

        Äläs nyt, täällä tulee niin "hyviä" kysymyksiä eli niin erikoisia juttuja että on itsellekin mielenkiintoista alkaa selvittämään -voiko noin, miten pitäisi, miksi sitten ei saa ... -tehdä, asiaa niin että löytyy ihan lähdekin tiedolle eikä pelkkä mutu.
        Moneen kysymykseen kyllä on periaatteessa kyllä itsellä valmiina vastaus, mutta kun ei ole ollut itsellä tapana mihinkään yksinkertaista vaikeampaan vastata pelkän luulon tai muistin varassa vaan pitää varmistaa homma standardeista sun muista että voi tarvittaessa lähteenkin antaa, ja aina sitten välillä löytyy semmostakin joko itse asiasta tai sen sivusta mitä ei olisikaan muistanut tai tiennyt eli samalla oppii itsekin ja pysyy vanhakin tieto paremmin päässä kun välillä kertaa.
        Ja mitä vielä näihin "hyviin"kysymyksiin tulee niin ovat useastikin niin vaikeita että väitän että suurimmalta osalta "oikeitakin" normisähkömiehiä moneen ei tiedot riitä tai tulee väärä "mutu"-vastaus...


    • ammattilainen2

      Täällä oikea sähkömies:-) Kyllä me luetaan palstaa ja ihmetellään ihan saman lailla kuin monet muutkin. Kovin usein ei vaan jaksa osallistua vääntämiseen ja jankkaamiseen. Mulla tulee säännöllisesti vastaan asiakkaita, jotka osaavat paljon ja tekevätkin paljon, mutta tietävät mitä eivät osaa. Se on suurinta olemassa olevaa viisautta. Ja aivan takuulla jotkut heistä lukevat tätäkin palstaa.

      Fiksu kaveri tietää lukiessaan että palstan luotettavuus on noin nolla. Täällä esitetään paljon hyviä kysymyksiä, hyviä vastauksiakin on joukossa, mutta ne hukkuvat suureen määrään tauhkaa. Fiksu kaveri osaa seuloa suuren osan tauhkaa pois, jäljelle jää yleensä oikeita ratkaisuja ja myös vääriä. Sitten käytetään hieman maalaisjärkeä ja saadaan osa vääristä ratkaisuista eliminoitua. Sen jälkeen kysytään ammattilaiselta, että mitenkäs tämä menee. Jos kerää tietoa vuosikausia ja varmistaa sen eri lähteistä, voi kehittyä ammattilaisen veroiseksi, vaikkei muodollista koulutusta olisikaan. Mm. radioamatöörien joukosta löytyy todellisia asiantuntijoita esim. maadoitusasioissa. Heillä ei ole varaa mokata, lähtee helposti henki tai ainakin itse rakennetut tuhansien eurojen laitteet.

      Huolimatta siitä, että itsellä koulutusta ja pätevyyksiä on vaikka muille jakaa ja työkokemustakin on monelta sähköalan sektorilta, en osaa kahta 6-kytkintä kytkeä kuin yhdellä tavalla. Teen töitä verkkopuolella ja mokoma kapine ei tule siellä koskaan vastaan. Niissä muutamissa porraskytkennöissä, mitä olen tehnyt, on selvinnyt hyvin sillä perustavalla. Tämä yksityiskohta tiedoksi sen takia, ettei jokainen sähköalan ammattilainenkaan osaa joka ikistä yksityiskohtaa tehdä oikein. Aika monelta asentajalta jää 20kV AHXAMK-kaapelin pääte tekemättä, vaikka olisi ohjekin käytettävissä. Meillä ne on arkista leipää.

      Toivottavasti palstan lukijat ymmärtävät, että tänne kirjoittajien luotettavuutta ei voi arvioida millään. Fiksulta kuulostava neuvo voi olla hengenvaarallinen ja älyttömältä vaikuttava asia voi olla ihan oikein.

      Jos haluaa _tietoa_, niin pitää lukea SFS-standardeja (6000 ja 6002 tärkeimpinä) sekä niiden pohjalta kirjoitettuja kirjoja (esim. D1). ST-kortit on hyvä lisä käytännön sovelluksiin. En osaa sanoa, kuinka helppo noita on maallikon saada käsiinsä, mahtaako kirjastosta löytyä.

      Tulipas pitkä sepustus. Tiivistetään lyhyesti: Älä tee mitään mistä et ole varma ja jos olet varma niin epäile itseäsi vielä kerran.

      Jos et omaa henkeäsi arvosta, niin mietipä sellaista mahdollisuutta, että läheisillesi sattuu tapaturma oman virheesi takia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe