Putinin molotov

avarakatsanto

Venäjän ulkoministeri - tämä putininin molotov ja äänitorvi - lavrov ei näe pahana sitä, että venäläismieliset separatistit nöyryyttivät julkisesti ukrainalaisia sotavankeja.

Venäjä on jälleen loukannut Suomen ilmatilaa. Kahdesti.

Ukrainasta uutisoidaan venäläisen panssarikolonnan tunkeutuminen rajan yli maahan.

Historia alkaa taas olla kiertänyt täyden ympyrän. Olisi syytä jälleen hakea liittolaista lännestä.

18

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Venäjä kuten Neuvostojen liittokin kuvittelee oikeudekseen tehdä mitä tahtoo ja muut olkoon hiljaa. Olisikohan nyt aika lähteä panssareiden kanssa auttamaan karjalaisia jotka vielä siellä puolen sinnittelevät. Tuohan vain vastaisi Venäjän touhuja eikä heillä siten voisi olla mitään sitä vastaan jos teemme miten he opettavat toimimaan.

      Onneksi on öljyn hintaa saatu hilattua alas, tänään ostin dieseliä Raisiosta noin 1,35€ litrahintaan. Se tarkoittanee noin 10€/tynnyri öljyn hinnan laskua ja samalla kassavajeen alkua Moskovan osuuspankkiin.

      Venäjä on nujerrettava ennen kuin se todella alkaa noita pyssyjään heilutella rauhaa rakastavien naapureidensa kiusaksi. YK:n pitäisi päättää riisua Venäjä aseista.

      • YK on hampaaton järjestö ja Venäjä on valinnut eristäytymisen, vihan ja epäluulon tien. Se sille täytyy tarjota.

        Nato-maat seuraavassa huippukokouksessaan pohtivat Suomen ja Ruotsin Nato-kumppanuuden syventämistä. Uskon, että Nato mielellään näkisi meidät täysjäseninä mutta kun se on lyhyellä tähtäimellä mahdotonta niin täytyy kiertää asioita; meillä kuitenkin on jo annettu lupa ja omaamme valmiudet vastaanottaa maahamme naton sotilaallista apua, olemme enemmän kuin Nato-yhteensopivia aseistukseltamme ja kalustoa ja miehiä täällä riittää. Me ehkä tarvitsemme Natoa mutta Pohjois-Euroopan ja Baltian puolustukseen myös Nato tarvitsee meitä.


      • ALUEMESTARI!

        HEI!

        Onhan Heimosotaretkiä ollut jopa Toisen Maailmansodan jälkeen joten eivät Suomen SINIMUSTAT-yhteisölle Heimosoturitoiminnan osalta riittäneet pelkästään 1920-luku ja 1930-luku vaan mentiin himon kiilto silmissä aina nykyaikaan asti. Me voimme kuitenkin todeta, että Heimosota-aktivismi on vaihdellut siten, että se oli voimissaan 1930-luvulla. Olen ihmetellyt myös sitä, että MIKSI nyt jopa 2000-luvulla ollaan Suomen SINIMUSTAT rp:n taholla oltu kiinnostuneita maantieteellisten alueiden ainakin kaappausyrityksissä, kun olisi ollut olemassa myös toinen vaihtoehto siis Yritystoiminnan erilaiset olomuodot. Eihän nyt Maatalous- ja Metsämaat enää määrää kansantalouden varallisuuskertymää vaan vain ja ainoastaan erilaiset Yritys- ja Kauppatoimintamuodot.


    • Venäjän ja lännen kapitalismit ovat napit vastakkain. Suomalaisia kiihotetaan Venäjän kapitalismia vastaan. Samantyyppisesti kuin Paavi julisti satoja vuosia sitten idän ortodoksit sallituksi pakkokäännyttämisen kohteeksi.
      On järjetöntä kuvitella että Venäjän eristäminen palvelisi ketään. Vielä järjettömämpää on kuvitella että se onnistuisi. Pähkähullua on kuvitella Ukrainan pärjäävän ilman vientiä Venäjälle.

      Natolänsi ehkä kuvitteli Maidanin aukion valloittaneiden oikeistolaisten avulla saavansa Krimin Naton tukikohdaksi. Venäjän kapitalismi tarttui tilaisuuteen ja nappasi Krimin Naton nenän alta. EU-Nato aloitti kiukuttelun. Mikä tulee lopputulokseksi?
      Suursota on mahdollinen mutta epärealistinen. Siinä menisi omat ja vieraat. Kapitalistit löytävät yhteisen edun ja sopivat. Kriisi pitkittyessään voisi muuttua yhteiskunnalliseksi liikehdinnäksi. Ukraina käy jo nyt velaksi sotaa maansa kansalaisia vastaan. EU:n etu ei ole synnyttää sotaa. Jos synnyttää, se on EU:n loppu.

      Suomen pitäisi purkaa kaikki sopimukset Naton kanssa ja siirtyä takaisin sotilaallisesti puolueettomaksi maaksi. Se merkitsisi lähellä irtaantumista EU:sta, koska unionin merkittävimmät jäsenmaat ovat natomaita.
      Suomen kauppavaltuuskuntien tulisi lisätä huomattavasti retkiä EU:n rajojen ulkopuolelle. Suomi voisi voisi ottaa rauhantekijän ja sovittelijan roolin a la Ruotsin esimerkki Palmen aikana.
      Huom. Suomi saa Vienasta puutavaraa ostamalla. Sitä ei tarvitse enää yrittää valloittaa.
      Vihakiihkon luominen mihinkään suuntaan on väärin.

      • Mikset seuraa s.p dosenttia jos kerran itä noin himottaa? Kyllä sieltä sinullekin tonttia riittää, Siperiasta ainakin.

        Minulle se itä kelpaa vasta kun on alkanut toimia lännen tavoin demokraattisen hallinnon mukaisesti. Tuollainen putinismi joka on hyvin lähellä stalinismia ei sovi tähän päivään eikä sopinut 1930 ja -40 luvuillekaan vaan siitä alkoi sota jota todella en toivo.


      • "Suomen pitäisi purkaa kaikki sopimukset Naton kanssa ja siirtyä takaisin sotilaallisesti puolueettomaksi maaksi. Se merkitsisi lähellä irtaantumista EU:sta"

        Ei olisi kenenkään etu - kaikkein vähiten Suomen - jos maasta tulisi taas sotilaallinen ja poliittinen tyhjiö. Enkä edes usko, että se olisi mahdollista. Venäjä täyttäisi tuon tyhjiön nopeasti.


      • avarakatsanto kirjoitti:

        "Suomen pitäisi purkaa kaikki sopimukset Naton kanssa ja siirtyä takaisin sotilaallisesti puolueettomaksi maaksi. Se merkitsisi lähellä irtaantumista EU:sta"

        Ei olisi kenenkään etu - kaikkein vähiten Suomen - jos maasta tulisi taas sotilaallinen ja poliittinen tyhjiö. Enkä edes usko, että se olisi mahdollista. Venäjä täyttäisi tuon tyhjiön nopeasti.

        Suomi solmii Naton kanssa sopimuksia, maa ajautuu väkisinkin länteen.

        Venäjä loukkaa toistuvasti Suomen ilmatilaa ja ilmeisesti täysin tarkoituksella. Ukrainassa venäläisjoukot etenevät.

        Putin ja molotovinsa kiistävät. Maailmassa ei liene enää montaa, joka venäläiseen luottaa, uskoo tai kunnioittaa. Venäjä on valinnut vihan, eristäytymisen ja väkivallan tien. Köyhyyden ja vähäosaisuuden se saa siinä kylkiäisinä. Ystäviä sillä ei ole, muutama liittolainen maailman toiselta puolelta. Liittolaisia, jotka pitävät venäjän tarpeeksi kaukana itsestään. Vihollisia sillä on ja määrä kasvaa.


    • KOM nuori

      Ensimäinen asia on se että idässä pitää oppia käyttäytymään kuten Sivistys valtion kuuluu ja lopettaa uhoilu Länteen. Lisäksi idän pitää ymmärtää että se on vain suurvalta ei supervalta kuten Yhdysvallat ja Kiina. Lisäksi sen pitää tajuta olla puuttumatta muiden asioihin jotka ei sille kuulu. Sen tulee keskittyä omiin asioihinsa ja niiden kuntoonlaitamiseen.Suomen turvallisuus poliittiset ratkaisut ei todellakaan kuulu r..le. Suomen paikka on sitä paitsi siellä missä on muutkin Demokraatiset ja vapaat maat eli EU/Puolustusliitto Nato. Lännen pitää tiukasti puolustaa Demokraatisia arvoja öykkäri valtioita vastaan jos tarpeen on.

    • väri

      Russofoobikot tuntuvat unohtaneen.
      Venäjä on maailmassa.
      Suomi on maailmassa.
      Itävalta (ei natossa) on maailmassa.
      Intia on maailmassa.
      Nigeria on maailmassa.
      Chile on maailmassa.

      Nato ja USA ohjasi neuvoillaan Ukrainan harhateille. Natopoltiikka Ukrainassa on kriisissä.
      Kuunnelkaa Ukrainan kommunisteja. Aselepo välittömästi ja kaikkien Ukrainan sisäisten osallisten neuvottelut ongelmista.
      Aselevon voi julistaa kumpi osapuoli tahansa mutta uskottavampi olisi hallituksen tarjoamat neuvottelut aseellisen voiton tavoittelun ohi.
      Ukraina on menettänyt jo miljardeja aineellisina vahinkoina kuuntelemalla Naton neuvoja.

    • eika

      Natoon liittyminen merkitsee rahallisen tuen antamista suurten teollisesti kehittyneiden lännen kapitalistististen maiden sotajärjestölle.
      Mikään ei estä olemasta sen ulkopuolella. Suomi olisi silti maailmassa ja enemmistön puolella mutta ei välttämättä vihasuhteessa natomaihinkaan.

      • " Suomi olisi silti maailmassa ja enemmistön puolella mutta ei välttämättä vihasuhteessa natomaihinkaan."

        Ei välttämättä vihasuhteessa? Olet ilmeisesti valinnut puolesi? Venäjä? Kenties Kiina?

        Mitä pitäisi tehdä, jotta me miljardi länsimaalaista voisimme antautua ja olla vihastuttamatta sinua ja liittolaisiasi? Laskemmeko puolustuksen jalkojesi juureen ja toivotamme sinut ja muut venäläiset hallitsijoiksemme? Kenties säästymme vihaltasi?

        Natoon ja heti!!! viides kolonna voidaan hoitaa itse mutta ulkoisen uhan torjumiseen tarvitaan apua.


      • avarakatsanto kirjoitti:

        " Suomi olisi silti maailmassa ja enemmistön puolella mutta ei välttämättä vihasuhteessa natomaihinkaan."

        Ei välttämättä vihasuhteessa? Olet ilmeisesti valinnut puolesi? Venäjä? Kenties Kiina?

        Mitä pitäisi tehdä, jotta me miljardi länsimaalaista voisimme antautua ja olla vihastuttamatta sinua ja liittolaisiasi? Laskemmeko puolustuksen jalkojesi juureen ja toivotamme sinut ja muut venäläiset hallitsijoiksemme? Kenties säästymme vihaltasi?

        Natoon ja heti!!! viides kolonna voidaan hoitaa itse mutta ulkoisen uhan torjumiseen tarvitaan apua.

        Eihän tämä hyvältä näytä; Venäjän aggressioiden tähden täällä Suomessakin joudutaan nostamaan puolustusvalmiutta. Ensin ilmavoimat, kohta perään merivoimat ja lopuksi yleinen valmiustason nosto. Rajavartiolaitos alkaa aktivoitua tuossa välimaastossa.

        Päivä päivältä kansainvälisen yhteisön on vaikeampi ja vaikeampi saada hillittyä tuota venäjäksi kutsuttua yhteiskuntaa ellei se oikeasti ala tehdä jotain. Venäjän taloudellinen polvilleen lyöminen pitäisi alkaa todenteolla. Se on ainoa keino alasajaa Venäjän armeija.

        Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin; päivä päivältä, yhteiskuntaluokasta ja sukupuolesta ja iästä riippumatta Nato-jäsenyyden kannatus maassamme lisääntyy. Pian viimeisetkin ymmärtävät, että liittoutumattomuus ja puolueettomuus ei ole mikään turva venäjän kaltaisen pimeyden imperiumin väkivaltaisen arvaamattomuuden varalta.


      • saharov
        avarakatsanto kirjoitti:

        Eihän tämä hyvältä näytä; Venäjän aggressioiden tähden täällä Suomessakin joudutaan nostamaan puolustusvalmiutta. Ensin ilmavoimat, kohta perään merivoimat ja lopuksi yleinen valmiustason nosto. Rajavartiolaitos alkaa aktivoitua tuossa välimaastossa.

        Päivä päivältä kansainvälisen yhteisön on vaikeampi ja vaikeampi saada hillittyä tuota venäjäksi kutsuttua yhteiskuntaa ellei se oikeasti ala tehdä jotain. Venäjän taloudellinen polvilleen lyöminen pitäisi alkaa todenteolla. Se on ainoa keino alasajaa Venäjän armeija.

        Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin; päivä päivältä, yhteiskuntaluokasta ja sukupuolesta ja iästä riippumatta Nato-jäsenyyden kannatus maassamme lisääntyy. Pian viimeisetkin ymmärtävät, että liittoutumattomuus ja puolueettomuus ei ole mikään turva venäjän kaltaisen pimeyden imperiumin väkivaltaisen arvaamattomuuden varalta.

        Tämänpäivän Venäjä edustaa todellista fasismia. Vaatimuksia naapurimaille. Putin valehtelee enemmän kuin molotov , ribbentrop ja bobrikof yhteensä. Suomen ainoa tie on nato .


      • saharov kirjoitti:

        Tämänpäivän Venäjä edustaa todellista fasismia. Vaatimuksia naapurimaille. Putin valehtelee enemmän kuin molotov , ribbentrop ja bobrikof yhteensä. Suomen ainoa tie on nato .

        Vaatimuksia naapurimaille. Sehän se suurin pelko on, että pysähtyykö Putin Krimille ja Itä-Ukrainaan? Etelä-Ossetiaan? Abbhasiaan? Moldovaan pitää päästä?

        Suomi? Raja Kymi-joelle? Pohjanlahdelle?

        Natoon ja heti!!!


    • noro

      "Ei välttämättä vihasuhteessa? Olet ilmeisesti valinnut puolesi? Venäjä? Kenties Kiina?"

      Ehkä. Valitsin kokonaisen maailman. Ihmiskunnan kokonaisuudessaan ja se on aivan toinen kuin läntisen kuolev an kapitalismin yhteisarmeija muuta maailmaa vastaan.
      Nato uhkaa maailmanrauhaa. USA lietsoo Ukrainan hallitusta jatkamaan selkkausta oman kansansa etua vastaan. EU joka on navastaan kiinni USAaan ja Natoon lietsoo venäläisvihaa.
      Ukrainassa kriisin ongelma on Ukrainan hallitus. Se siellä ampuu kansaansa aiheuttaa mittavia aineellisia tuhoja. Venäjän kapitalismi on valvomassa etujaan.

      Nato on uhka ja siitä tulee päästä irti. Ei ole yllätys että demaripuolella tannerilaiset uhoavat kokoomuksen ohessa Venäjävihaa.
      Suursodan uhka on todellinen. Nato on sen aiheuttaja. Naton takana on lännen kapitalismi ja sen teollinen mahti mutta joka rypee talouskriisissä. Venäläisviha on vanha keino sumuttaa työläisväestöä ja suunnata katseet omien kapitalistien munauksista muualle.
      Kataisen hallituksen päätavoite oli kasvu ja työllisyyden kohottaminen. Molemmat ovat epäonnistuneet surkeasti. Demaripuolue valitettavasti tukee edelleen kuripolitiikkaa. Ei pidä mennä mennä sotakiihkoon porvarien vararikon takia.

      • "Suursodan uhka on todellinen."
        noro

        Tästä olen samaa mieltä kanssasi, muusta en.

        Homma saattaa lähteä lapasesta ja se saattaa lähteä nopeasti. Niin nopeasti, että henkiinjääneet raunioiden keskellä pähkäilee, että "kuin tässä näin kävi?" Suursota ei vuosikymmeniin ole ollut niin lähellä ja - tällä hetkelläkin - niin pienestä kiinni kuin nyt. Pahimmillaan kaikki loppuu.

        Siitä huolimatta Venäjän aggressioita ei voi eikä saa hyväksyä. Venäjä on pysäytettävä. Kaikki keinot - Suomen tapauksessa tietysti Nato-jäsenyys - on käytettävä, jotta väkivallalle saadaan stoppi ja sellainen tilanne ettei kukaan vuosikymmeneen-pariin enää pysty maailmaa uhkaamaan liekeillä. Realisti pitää olla ja hyväksyä Venäjän jatkuvuus. Ellei sitten todellakin aloiteta suursotaa ja yritetä rakentaa maailmaa uudestaan ilman Venäjää.


      • njet molotoff

        Moskova on ainoa joka uhkaa maiailman rauhaa, Ukrainalla on oikeus ja vapaus valita mihin suuntaan kuuluu,, Putlerilla ja Moskovan fasismilla ei ole siihen mitään sanottavaa.


    • orom

      EU:n ja Suomen ulkopolitiikkaa leimaa 95 prosenttisesti ryssänviha. Varsinainen ongelma, Ukrainan kansan ahdinko jää pimentoon.
      Tiedostuksesta suurin osa on luokaa "mitä jos Venäjä hyökkää Viroon", "Venäjä voi sulkea kaasuhanat" ja muuta spekulaatiota.
      Ukrainan talousongelmat ja lännen kapitalismin väärät neuvot Ukrainan hallitukselle sivuutetaan.
      Ukraina sai IMF:ltä kesällä lainaa. Ehdot ovat kuin troikan vaatimukset Kreikalle. Palkat ja eläkkeet alas, vähäinen sosiaaliturva alas. Luultavaa on että lainarahat, mikäli eivät menneet oligarkkikapitalisteille, menevät aseisiin ja sotaan omaa kansaa vastaan.

      Ukrainan kommunistien vaatimus aselevosta on oikea. Toivottovasti se pitää ja hallitus ryhtyy todellisiin keskusteluihin esim. liittovaltiopohjalta.
      Suomessa äärioikeisto yrittää kielikysymyksen avulla synnyttää samanlaista "ryssänvihaa" kuin Kiovan hallitus lännen tuella.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe