"Töitä on jos vain suostuu tekemään"

tuttu lause

Ajatuksia väittämästä?

Tottahan tuo toisaalta ja sinällään on. Työt eivät maailmasta lopu ja niitä voi aina keksiä itse. Millaisia ongelmia ja tarpeita saa asiakkailleen keksiä jotta niillä voi itsensä työllistää? Onko etiikka ongelma jos kyseessä on oma selviytyminen?

Mutta pitääkö työtä tehdä vaikkapa tarjoutumalla paremman puutteessa jollekin polkuhintaan siksi että joku muu ajattelee että työtä on tehtävä maksettiinpa siitä tai ei? Tai arvostetaanko sitä vai ei? Tai onko se epäeettistä ja vastoin omaatuntoa? Jos on aina kiltti niin tekee aina kuten muut tahtoo ja päätyy kynnysmatoksi.

Onko olemassa turhia töitä jotka vain haittaavat muita ja joita voisi karsia? Mikä on työtilanteesi? Millä alalla olet? Onko sinulla valtion takaama virka? Oliko sinulla curlingvanhemmat? Oletko yrittäjä? Sijoitatko? Rekrytoitko? Vai oletko työtön? Miten uskot lähtökohtiesi vaikuttavan ajatteluusi? Entä jos olisit hetken joku jolla on huonommat eväät? Kannatatko orjuutta? Miksi, tai miksi et?

Voiko työttömyyttä selittää sillä ettei oman alan koulutusta vastaavaa löydy? Ovatko te-virkailijat työttömiä jotka tienaavat suojatyönsä hedelmän perustuen siihen että muutkin ovat työttömiä? Onko tämä reilua muita työttömiä kohtaan? Voiko vastuun työttömyydestä sysätä työttömän ongelmaksi? Ja missä määrin? Entä jos tunku paikkoihin on kovaa ja bisnekset muiden hallinnassa? Tuleeko käyttää kyynärpäitä vain siksi koska joku muu muutoin niitä käyttää? Onko kilpailu itseisarvo? Ja vielä lopuksi mitä ajattelet nepotismista?

6

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samppa3

      Itse suostuin 10kk sitten töihin ajattelematta pahemmin palkkausta, koska silloin olin sitä mieltä että "parempi jossain töissä kuin työttömänä ja kyllähän se palkka nousee koeajan jälkeen". No nyt 10kk jälkeen tilanne on tämä:

      -Edelleen sama koeajan palkka, perusteltiin sillä "kun on tämä lama" eikä palkankorotuspyyntööni "nähty aihetta"

      -Töitä on ihan helvetisti, ja mielestäni työn vaativuuteen nähden en panoksestani saa sopivaa korvausta, mutta tämähän on kuin seinille puhuisi kun firman pukumies jauhaa yrityksen kannattavuudesta ja näyttää taulukoita.
      Samaan aikaan firmaan palkattiin konsultti jauhamaan paskaa työhyvinvoinnista.

      -Elämä tuntuu olevan vain: herää, mene töihin, ole töissä, tule kotiin, syö, mene nukkumaan. Mihinkään ei ole varaa muuhun kuin kämpässä istumiseen nettiä surffaten ja laskuihin. Eikä minulla ole edes lainoja (paitsi opintolaina)!

      -Fiilikset ovat aika alhaalla, tuntuu vain että tuhlaan elämääni tällä hetkellä. Nyt ei todellakaan ole muuta sisältöä kuin työ. Toukokuussa täytin 29 ja minulla ei ollut edes rahaa tehdä mitään kummoisempaa, olisi ollut kiva käydä syömässä ulkona tai jotain. Oli kurja olo ainakin 2 viikkoa.

      Ensikeväänä täytän 30 eikä silloinkaan ole mahdollisuutta tehdä mitään. Kun kysytään "mitä teit kolmekymppisillä", voin sanoa että istuin kotona ja itkin.

      Noh, sen päivän jälkeen viimeinenkin motivaatio työtä kohtaan katosi. Oikeasti kuuntelen kateellisena kuinka työkaverit kävivät lomalla Kanarialla ja Meksikossa. Minulla ei tule olemaan ensivuonnakaan olemaan rahaa tehdä lomalla mitään. Itseasiassa ei ole 9 vuotta työelämässä ollessani ollut koskaan varaa käydä ulkomailla. En ole käynyt missään.

      -Tällähetkellä ainoa henkireikä on saleilu ja päätös hakea ensikeväänä AMK:iin. Jos AMK-haku menee pieleen, en tiedä mitä teen, varmaan vedän itseni killumaan, niin huonot fiilikset on päällä.

      Raha ei motivoi, työ motivoi.

    • Työtön yrittäjä

      Yrittäjänä 23 vuotta, ikää 50. Yrityksen työtilanne ihan p*rseestä. Töitä toki olisi,mutta asiakkaat maksavat niin huonosti, että osa keikoista menee verojen ja kulujen jälkeen tappiolliseksi. Koska olen yrittäjä, en voi mennä työttömäksi työnhakijaksi ja kun olen alalla, jossa työ vähenee koko ajan, ollaan kelpo kurimuksessa. Viime vuonna tappiota tuli yli 4 000 euroa, plus tänään postiluukusta tipahti päälle veromätkyjä 1000 euroa. Jippii!
      Nyt ainoa keino on myydä asunto ja sinnitellä taas vuosi myyntivoitolla. Kaikki irtaimisto alkaakin olla jo realisoitu. Ehkä asun teltassa, en tiedä.
      Jännä nähdä, millä lapset ruokitaan tulevaisuudessa. tämän ikäinen ukko ei saa muutenkaan töitä mistään, eikä varsinkaan kun ainoa ammattitaito suuntautuu alalle, jossa kenelläkään ei ole enää töitä. Kouluun ei ole varaa mennä, koska tukia on yrittäjästatuksen takia vaikea saada.
      Suomen ongelmana on, että kaikki yrittäjät luetaan "riistäjäporvareiksi", joille ei tarvitse olla mitään turvaverkkoja. Se on oman ahneuden syytä, jos putoaa tyhjänpäälle. Tai sellainen fiilis väistämättä syntyy.
      Eniten pienipalkkaisia kuitenkin on yrittäjissä. Moni maksaa työntekijöilleen palkkaa jättäen oman palkan maksamatta. Ja kaltaiseni yksinyrittäjä on aivan kuoriämpärin asemassa työmarkkinoilla. Tilaajat vetävät kölin alta minkä pystyvät, koska aina löytyy niitä, jotka tekevät töitä vaikka talkoilla.
      Mutta eiköhän jostain löydy leipäjono, josta voi käydä kerjäämässä ruokaa itselle ja perheelle.

      • tsemppiä

        Jos tappiota tuli 4000 euroa, eli n. 350 euroa kuukautta kohden, niin ymmärsin, että olet kuitenkin nostanut X tuhatta euroa palkkaa yrityksesta, jolloin tappio kuukautta kohden ei ole kovin merkittävä. Tai ainakaan sellainen etteikö ongelmaa olisi ratkaistavissa. Tämä siksi, että yrityksellä on kuitenkin merkittävää liikevaihtoa.

        Ajat huonot, tehostusta, jotain uutta lisää sivuun jne.


      • hapsis1

        Tiedän tilanteesi. Meillä tuli veroja maksettavaksi 6000e ylimääräistä, koska kirjanpitäjä mokasi ja ei tehnyt vähennyksiä. Siksi tämän vuoden ennakkoverokin on isompi kuin pitäisi.. .todellinen menetys luultavasti 10000e, josta verovelan korot ei ikinä tule takaisin. Tuollaisia monen tuhannen euron summia kun ei hetkessä makseta. Viime kevättalvi elettiin ruisleivällä ja vedellä. Kesä meni paremmin ja katsotaan miten ensi talvena menee. Töitä paahdetaan täysillä silloin kuin niitä on ja stressataan silloin kun ei ole. Ei ole helppoa ainakaan pienyrittäjällä.


      • dfhh

        Täytyy olla aika idiootti yrittäjä, jos ei osaa käyttää ilmaisia työharjoittelijoita, työssäoppijoita ja muita yhteiskunnan tarjoamia yritystukia hyväkseen. Ja sitten vielä jaksaa itkeä palkkakuluista.


      • Jep, yrittäjän sosiaalinen asema on aivan naurettava. Edes toimeentulotukea, jonka pitäisi olla kaikille kuuluva viimekätinen avustus, ei voi saada kuin pari kuukautta, koska muuten se on "yritystoiminnan tukemista".

        Minäkin harkitsin yrittäjäksi ryhtymistä, mutta juuri tuo täysin tyhjän päälle putoaminen oli se, joka katkaisi kamelin selän. Vaikka yrittäjyys on riskin ottamista, niin en kuitenkaan ole valmis riskiin, joka lautessaan johtaa teltta- tai asuntolamajoitukseen ja luottotietojen menetykseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe