Tyhmyydellä ei ole rajaa

inhimillisyys?

Mikä ihmeen vimma saa ihmiset osallistumaan kaikkeen eläinten hyväksikäyttöön?? Apinashowt, elefanntiratsastukset, ankeat eläintarhat tms.. Eikö itsensä viihdyttämiseen ole muita keinoja kun viattom,ien eläinten kärsimyksen tukeminen.. Käyttäkää rahat johonkin muuhun..!

Elefanttisafareiille haikailevat..kannattaa katsoa, ja miettiä samalla kuinka isot ja normaalisti vaaralliset elefantit ovatkin yhtäkkiä kilttejä ja tottelevia..

http://www.trueactivist.com/gab_gallery/this-is-why-you-should-not-ride-elephants-in-thailand/

21

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apinamies-

      Ilman tiikerifarmeja Thaimaassa ei olisi enää yhtään tiikeriä. Samoin ne norsut olisi aika päivää sitten loppuneet aasiasta ilman niiden kesyttämistä. Kesyttäjille vaihtoehtona on tappajat.

      Toki paras vaihtoehto olisi antaa niiden kirmailla vapaana kaikkialla maailmassa mutta se ei tässä maailmassa nyt vaan toimi.

      100 eläinten suojelijaa kykenee suojelemaan ehkä 50 suojeltua eläintä mutta yksi salametsästäjä kykenee kuukaudessa surmaamaan ne kaikki.

      En ole koskaan ratsastellut norsulla samasta syystä kuin mainitsit mutta olen käynyt parilla "luomu" -norsufarmilla jossa norsuja ei hakata vaan niitä lahjotaan ja hoidetaan mahdollisimman luonnollisessa ympäristössä ja siellä on hoitajien joukossa monikansallisia eläinten hoitajia, suojelijoita ja eläinlääkäreitä jotka pitävät huolen siitä että niin toimitaan kuin mainostetaan.

      Olen toki nähnyt niitä piikkikepillä hakattuja myös toisilla farmeilla kuten esimerkiksi Koh Changilla.

      Uskon että taloudellisen tilanteen paraneminen, koulutus ja valveutuneisuus tulee muuttamaan yhä useammat tilat luomuiksi.

    • 28x...

      Viisaita sanoja aloittajalta sekä Apinamieheltä. Asia ei todellakaan ole yksinkertainen eikä oikeita ratkaisumalleja ole.
      Olen seurannut kuinka norsuja opetetaan tottelevaiseksi. Toinen takajalka on sidottu ketjuun ja sitä käskytetään. Tottelemattomuudesta tulee piikkikeppiä sekä kettinkiä. Ronsu raukka protestoi aloittamalla syömälakon joka ei toimi. Kouluttajat tietävät että muutaman päivän jälkeen heinä taas maistuu. Sitten kun norsu mm. polvistuu käskystä se on valmis jatkokoulutukseen. Liian itsepintainen tapetaan.

      Thaimaan viidakkojen teak- puut ovat ovat jo kohta kaikki ryöstöhakattu. Viimeisissä vaikeissa rinteissä käytetään tukkien hinaamiseen vieläkin norsuja. Niille syötetään puhdasta amfetamiinia. Päivä- annos on n. 100 grammaa jolla saisi 500 nistiä touhuamaan moneksi tunniksi hiki otsalla.

      On myös hieman surullista katsella suurissa eläintarhoissa rauhoittavilla kamoilla huumattuja tiikereitä, apinoita ja karhuja jotka täten saadaan poseeraamaan turistien kanssa valokuviin. Itsekin olen toki kuvattavaksi sortunut.

      Toisaalta nämä villieläimet kuolisivat sukupuuttoon aivan kohta ihmisten elinalueiden levitessä. Eläimet häviävät aina.

      80- luvulla kävelytettiin norsuja Bangkokin ja ainakin Pattayan kaduilla kerjäysmielessä. Iltaisin kierteli pikku norsu pikku baareja satasia keräillen.
      Joka neljännessä baarissa oli sisäänrepijänä joku oikea apina joita juotimme salaa känniin kun mama ei huomannut.
      Kaduilla oli kaikenlaisia kuvaajia käärmeiden, apinoiden, kilpikonnien ja muiden eksoottisten eläimien kanssa. Nyt tämä on saatu loppumaan ja varmaankin hyvä niin. En nyt mikään varsinainen eläinsuojelija enkä viherpiipero ole mutta nämä ajatukset nyt vain kävivät mielessäni.

    • ja maailma pelastuu

      Varmaan sama vietti kuin aasialaisilla osallistua porosafarille Suomen Lapissa.

    • säälisairaus

      Pattayalla oli vielä 2000- luvun alussakin 28:n mainitsemia baarilapsinorsuja kierroksilla. Walkkarillakin oli joskus kaikenlaisia kuvaajia pikku apinoiden ja käärmeiden kanssa. Nyt ovat hävinneet.
      80- luvulla oli myös nyt jo hävinneitä lapsikerjäläisiä jotka kiertelivät baarista toiseen. Likaisiksi ja säälittäviksi meikattuja 5-6 vuotiaita jotka hellästi turistia paidan helmasta nyppäsivät ja mukia ojentelivat. Harvassa oli se mies joka ei kuppiin pateja pudottanut.

      • markkinatalous

        Pienemmissä kaupungeissa niitä kerjäläistyttöjä on edelleen ja lapsia kukkakauppiaina kiertelemässä farangeja. Elättävät usein alkoholisti äitiään tai koko perhettään tai sitten ovat vain jonkun bisnesmiehen piirimyyjiä.

        Walkkarilla kerran (noin 2004) nostivat takaapäin niskaani noin 70 kiloisen pythonin ja kun en uskaltanut enää liikkua niin laittoivat vielä pari pienempää käärmettä lisää ja pistivät apinan pääni päälle ja ottivat polaroidilla kuvan ja sanoivat 300 baht. Kaivoin varovasti taskustani bahtinipun ja annoin 100 bahtia. Sitten ottivat käärmeet ja apinan pois. Melkoista markkinointia!


    • inhimillisyys?

      Kaikki tämä jatkuu niin kauan kun on tyhmiä turisteja jotka eivät ota asioista selvää.. Itse koin paljon viihdyttävämmäksi osallistua Khao Sokissa kävelyreissulle, muiden turistien lähtiessä norsusafareille.. Luonnossa näki apinoita, liskoja ja muita eläimiä..vapaana.

      Totta on että valitettavasti luonnolliset tilat vähenevät eläimiltä, mutta jokainen voisi ainakin ottaa selvää ns. hyvistä ja eettisistä paikoista, eikä tukea eläinten kidutusta ja huumaamista..

      Mielummin näen vaikka Thaimaassa elefanttien määrän vähenemisen kun sen että lajia pidetään elossa vain ihmisten viihdykkeenä toimimisen ja rahan saamisen sijaan..Valitettavasti näin on monen lajin kohdalla..eläinkantojen elvyttämisen sijaan tulisi luoda lisää suojeltuja alueita eläimille missä ne voisivat elää vapaana luonnollisessa ympäristössä.. Miksi siis elvyttää jotain lajia, millä ei tulevaisuutta ole olemassa vapaana ihmisten väestönkasvun takia :/

      • viitakon valtias

        Thaimaan hallitus on puuttunut moneen otteeseen luonnonsuojeluun kovin ottein. Tuomiot on kovia. Thaimaassa on kymmeniä valtavan kokoisia kansallispuistoja.

        Jopa intialaiset koettavat nykyään suojella tiikereitä ja elää niiden kanssa rinta rinnan. Vain ihmissyöjät surmataan. Mitäpä luulisit kuinka kauan Suomessa säilyisi tiikerit hengissä kun maa on täynnä asehulluja metsäläisiä metsästäjiä jotka ampuu kaikkea mikä liikkuu.
        Karhut on meidän maassa suuri sensaatio ja niitä jahdataan ja tulitetaan aktiivisesti heti kun pallokorva vilahtaa ja media on innoissaan karhu"vaarasta".

        Tiikerifarmeja ja norsufarmeja pidetään yllä ja hengissä sillä viihdykkeellä. Ilman sitä viihdykettä ei norsufarmeja ja tiikerifarmeja olisi. Vähemmän eettiset paikat vähenee koko ajan ja suunta on parempi. Toivoa siis on.

        Minä patikoin kerran omatoimisesti eräässä luonnonpuistossa viikon verran, yövyin hyönteisverkolla varustetussa riippumatossa keskellä viidakkoa pari yötä ja kuvailin luontoa. Vasta kotiin palattuani googlailin tietoa kyseisestä puistosta ja huomasin että siellä elelee muun muassa toista sataa leopardia... Hieman karmi selkäpiitä mutta ko alueella ei ole tapahtunut ihmisten kimppuun hyökkäyksiä miesmuistiin.


    • thuumailija

      Toisen kulttuurin virheet on helpompi huomata, kuin ne joihin omassa kulttuurissa on totuttu. Thaimaassa myös eläinten kohtelu muistuttaa suomen tasoa joskus 70 luvulla. Ihmisen muisti vain on lyhyt. En suinkaan väitä etteikö parannettavaa olisi sielläkin.

      Suomessakin pidetään eläimiä kahlittuina. Jopa laki vaatii koiran kytkettynä olemisen. Jopa piikkipantoja on nähty. Myös koirien hakkaamista omistajan taholta olen nähnyt vain siksi, ettei koira ole saanut tarpeeksi liikuntaa.

      Monet pikkutytöt jotka *rakastavat hevosia* ostavat heti kypärän jälkeen raipan. Se ei kuulemma satu, mutta yksikään ei ole halunnut sitä itseään testattavan.

      Kesäkissojen hylkäämissesonki alkaa olemaan kuumimillaan suomessa.

      Delfinaariokin suomesta vielä löytyy.

      Laitetaan nämä kotikulman asiat kuntoon ensin.

      Omalle kohdalle on sattunut thaimaassa lapsia, jotka ovat myyneet sapparot * (ananas) viipaleita. Toisaalta suomessakin monet nuoret myyvät mansikoita, enkä niitä oikein kerjäläisiksi ole mieltänyt.

      • suojellaan mustikat

        Mutta kuka poimii Suomen luonnonmarjan, kyllä se vain thai on.

        LäskiAmaliat ei mettään suostu menemään, siellä voi tulla hiki, kun paaritiski ei olekaan huutoetäisyydellä. Toki, 100 kg kun mättäälle kyykistää, siinä mättäät kohtaa toisensa, aivan kuten ulostettaessa, jolloin kaksipaskaa irtoaa toisistaan.


      • Meilläkö hyvin?

        Suomen maaseudulla tapahtuu eläimiin sekaantumista edelleen aktiivisesti. Lomittajat tietävät kertoa. Jotkut perverssit vanhat pojat myös kiduttavat eläimiä ja tappavat niitä huvikseen.

        Totta on että lapsia istuu meilläkin tienposkessa myymässä herneitä kesäisin.

        Kettu ja muiden turkistarhojemme kunto tiedetään mutta niitä ei haluta kieltää tässä taloustilanteessa jos koskaan.Eipä tuo siis kummoinen ole meilläkään tuo tilanne. Oli hirvi, susi, karhu tai ilves lähelläkään asutusaluetta niin jo aletaan rasvailemaan Sako-Valmetin piippua "vaaran" uhatessa.


      • Tekopyhää ja turhaa
        Meilläkö hyvin? kirjoitti:

        Suomen maaseudulla tapahtuu eläimiin sekaantumista edelleen aktiivisesti. Lomittajat tietävät kertoa. Jotkut perverssit vanhat pojat myös kiduttavat eläimiä ja tappavat niitä huvikseen.

        Totta on että lapsia istuu meilläkin tienposkessa myymässä herneitä kesäisin.

        Kettu ja muiden turkistarhojemme kunto tiedetään mutta niitä ei haluta kieltää tässä taloustilanteessa jos koskaan.Eipä tuo siis kummoinen ole meilläkään tuo tilanne. Oli hirvi, susi, karhu tai ilves lähelläkään asutusaluetta niin jo aletaan rasvailemaan Sako-Valmetin piippua "vaaran" uhatessa.

        Tekopyhää esitystä eläinten puolesta, eikös ihmisen puolustaminen
        kuitenkin ole tärkeämpää , katso ympärillesi vaikka Pattayan tyttöbaareissa
        missä nuoret naiset laitettu esille kun eläimet asiakkaiden valittaviksi ja mihin
        käyttöön...


      • Mene ja näe
        Tekopyhää ja turhaa kirjoitti:

        Tekopyhää esitystä eläinten puolesta, eikös ihmisen puolustaminen
        kuitenkin ole tärkeämpää , katso ympärillesi vaikka Pattayan tyttöbaareissa
        missä nuoret naiset laitettu esille kun eläimet asiakkaiden valittaviksi ja mihin
        käyttöön...

        Menisit sika-amalia itse katsomaan sinne Pattayalle kaipaavatko ne baarityttö-yhteisöt suojeluasi ja sitä että haukut heitä välillä huoriksi ja varkaiksi ja lypsäjiksi ja kusettajiksi ja sitten taas toisinaan ne onkin ne miehet jotka ovat perverssejä sikoja ja hyväksikäyttäjiä.

        Ymmärrätkös amalia ettei nuo kaksi asiaa voi tapahtua yhtä aikaa ja jos ne tapahtuvat yhtä aikaa niin silloin kyse on molempien aikuisten osapuolien vapaasta tahdosta. Naiset ovat tienneet varsin hyvin mihin hommaan ovat ryhtyneet eikä he käyttäydy ollenkaan siten kuin maksullinen seura muualla maailmassa.

        Suomalainen on varsin mukava ja turvallinen seuralainen thaitytölle siinä missä korealaisetkin ja kiinalaisetkin. Arabit ei ole suuressa huudossa paitsi tosi lihavat ja tosi kovat naiset heitä metsästää koska arabit tykkää lihavasta ja jota saa vielä vähän hakata kaupanpäällisiksi.

        Monet kerrat olen pelastanut tyttöjä karvaisilta kiilusilmiltä ja saanut vastineeksi ikuisen rakkauden ja intohimon joka on kestänyt vielä seuraavasta aamupalasta 2-5 tuntia eteenpäin.


    • 28x...

      Jahas sika- amalia vetää jälleen mieliaiheensa esiin koska ketjussa ei siitä edes mainittu.

      Aivan sairas tyyppi, näkee punaista jos muusta keskustellaan. Kaikesta myös huomaa ettei ole koskaan Thaimaassa käynytkään koska kommenttinsa olisivat silloin toki hieman asiantuntevimpia.

      Tämähän olikin Pattis- palstalla pitkään hyvin asiallinen keskustelu kunnes typerä amalia raiskasi sen.

      • Malka silmässä

        " Typerä Amalia jne, " Mitäs jos herra ( 28 ööööö ) katsoisi peiliin
        omat jutut pahimmasta päästä.
        Pitäisköhän ensin ottaa pois malka omasta silmästä ja
        sitten vasta rikka toisen silmistä .....


    • 28x...

      Malka silmässä on tarkka herra. Nyt on niin että keskusteluketjuja on useita ja hyvä niin. Jotkut ovat aina asialinjalla mihin tietenkään nyt tuoreimmat keskustelijat eivät ole tottuneet vaan vetävät pimpit kaikkiin ketjuihin.
      Olen kirjoitellut vuosien mittaan kai tuhansia höpötelmiä niin että varmasti olen tuohon syyllistynyt itsekin joita toki pahoittelen.
      Syinä voi olla päihtymys tai huonosti nukuttu yö, tiedä nyt sitten aina häntä...

      Mutta kyllä näiden villieläinten kohtelu Thaimaassa ansaitsee aivan oman asialinjan juttelupalstansa ilman että siihen vedetään mukaan baarityttöjä, joista jotkut sitä todella ovat.

    • Näistä eläinshowista ja valokuvien ottamisesta on tälläkin palstalla käyty niin monta keskustelua että pitäisi tyhmmemmänkin/tietämättömän tajuta että nuo NS.eläinshowt ja valokuvaukset villieläinten kanssa täytyy kiertää kaukaa koska eläimet on kipua tuottamalla pakoitettu noita sikustemppuja tekemään,kuten elääimet joita kierrätetäänn pitkin katuja ovat huumattuja..jotkutt varmaan vetää herneen nenään mutta toteanpahan vaan että nämä ihmiset jotka tätä Thaimaan tyttöhommaa niin kauheasti paheksuvat ovat vastaavasti hyväksymäässä muita epäkohtia Thaimaassa kuten eläinten huonon kohtelun ja tähän ryhmään valitettavast kuuluvat jotkut Suomalaiset lapsiperheet jotka raahavat kakaroitaanb halvimille/alaarvoisimille norsufarmeille ja ottavat kersoistaan kuvia huumattujen villieläinten kanssa .Tuosta valokuvien ottamisesta hyvä esim.on Phuketissa Dino Parkin edessä missä norsut ovat joka ilta kadullaihmisten valokuvattavina,uskallan epäillä etteivä ne siihen ole vapaehtoiseti tulleet vaan ihmisen pakolttamana.

      • Huumatut pakotetut

        Pattayan ja Bkk n Patbong baareissako tytöt ketkuttaa napaansa
        tankoon illasta iltaan omaksi ilokseen, vai ?
        Valokuvien ottaminen heistäkin pitäisi ehdottomasti kieltää.
        Miesten vierailut pitäisi kieltää.


    • Norsulla paksu nahka

      " Mikä ihmeen vimma saa ihmiset osallistumaan kaikkeen eläinten
      hyväksikäyttöön "
      entäs jos tuohon eläinten sanan paikalle vaihdetaankin
      IHMISTEN hyväksikäyttöön.
      Kuulostaakohan seksimatkoja harrastavien äijien korviin kauniilta
      ei muutakun taas kehumaan kuinka nuori ja nätti tyttö tuli ostettua
      viihdykkeeksi. Kyllä pitäisi hävetä.

    • Mitä tuollaiset moralistit thaikkupalstoilla tekevät? Menkööt helluntalaisille tarkoitetuille höpinöille.

      Ymmärrän tietysti että kun meillä on niin ihanan kauheita juttuja niin niitä on sitten kivaa kauhistella. Löytyy pimppejä, pyllyja ja tissejä sekä niiden erilaisia käyttötarkoituksia. Lihan lätkeen kuvailuja on varmasti tosi ihanaa paheksua.

      Niin että hei vaan Sun heiluvilles!

    • ei rajaa

      Tyhmyydellä ei ole rajaa !!

    • hyväksikäytetty

      jos ihmisten hyväksikäyttö kiellettäisiin, pitäisi kieltää myös työnteko. Ainakin minua työnantaja käyttää häikäilemättömästi hyväkseen, edistäkseen omaa bisnestään. Joudun toki korvausta vastaan menemään töihin, mutta ei työnantaja hyvää hyvyyttään työtä tarjoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe