sisäsiisteys

uusi koira

Oppiiko koira nopeammin sisäsiistiksi, jos jätän ikkunan auki tarhaan, niin että pantu pääsee ulos aina halutessaan.
Toki itse sisällä ollessa ohjaan pennun ulos heti heräämisen jälkeen ja ruuan jälkeen, ja näyttää haluvan myös välillä ulos leikkimään kissan kanssa. Kissa kulkee edestakaisin tarhaansa ja sisälle ja leikkii pennun kanssa.
Vanha koira on tupajuuso ja käy vain asioillaan tarhassa.
Pentu on ollut talossa kolme vuorokautta

3

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kakka8

      Varmasti auttaa, että on nopea pääsy ulos. Jos olet opettanut jo yhden koiran sisäsiistiksi tiedät varmasti miten se tehdään. Pieni koira ottaa myös helposti mallia vanhemmasta noissakin asioissa.

      Ja varmasti tiedätkin tämän, mutta pientä pentua ei kannata ulkoiluttaa vain omalla pihalla/tarhassa vaan viedä myös muualle tekemään tarpeitaan ja muutenkin katselemaan maailmaa. Kuulostaa rehellisesti sanottuna, ei siis millään pahalla, hiukan oudolta, että vanhemman koirasi koko liikkuma-alue on sisätilat ja tarha. Tietysti eri asia jos on ihan vanha ja raihnainen, ja onnellinen noinkin.

    • uusi koira

      vanha haluaa ihmisen seurakseen lenkille, joten hihnalla mennään pari kolme kertaa päivässä sellinen pari kilometriä kerrallaan. Inho ulkoilmaa kohtaan johtuu nakumallin karvaisuudesta, eli tarvitsee takin päälleen kylmällä ja jotain suojaa ötököitä vastaan kesällä.
      Se tarha oli tätä vanhusta edeltäneelle koiralle ja toimii erinomaisesti kissan ulkoilualueena ja vessana tälle vanhukselle. Toivon uudesta paremmin ulkona viihtyvää.
      muuten, pentu on jo melkoisen varma sisäsiisteyden suhteen.

    • :D :D

      Sitten kannattaa miettiä, haluatko opettaa koirallesi että aukinaisista ikkunoista on "sallittua" mennä ilman lupaa. MInä en haluaisi. TUolla menetelmällä siitä tavallaan tulisi sallittua, ja herkästi tulisi jopa kehuttua koiraa, kun se sen keksii. Koirilla vaan on sellainen taipumus, että niillä on tapana oppia noikin asiat hyvin. Hankalampaa vaan on opettaa se yksi ainoa ikkuna "sallituksi". MInä itse pidän siis tiukkaa rajaa siinä, milloin asunnosta poistutaan yhtään mihinkään, se on aina ja vain ihmisen luvalla, oli auki vaikka kuinka monta läpeä. Turvallisuussyistä. Mutta toisaalta, jos kissa sitä tekee, ja todella pidät ikkunaa auki talvisinkin, itse kyllä palelisin, niin helposti sepenikkaalkaa kissaamatkimaan. Ainoa vaan, että ikkunaa tuntematta, koiralle on se kulkeminen huomattavasti hankalampaa kuin kissalle, noin pääsääntöisesti. Mitäs jos se ei joskus pääsekkään takaisin halutessaan, etkä ole auttamassa.

      Eli siis monta asiaa kannattaa miettiä. Itse en kyll' ole yhtä ainoaa sisäsiisteyvaihetta hankalaksi kokenut ilman omaehtoisia ulkoilutuksiakin. Saattaa jopa olla niin, että koira ei opikkaan sisäsiistiksi, eikäpidättämään, jos sillä on aina meno helposti sinne. On olemassa valtava määrä aikuisia koiria, jotka eivät ymmärrä sisäsiiteydestä mitään. Vain siksi, että ovat saaneet mahdollisuuden tehdä aina kun hätä tulee mieleen, asiansa heti. Lähinnä entisiä tarhakoiria ovat nämä. Sisäsiisteyskasvatuksessa ei siis ainoa pointti ole se, että pääsee heti ulos. Osansa on myös pidätyskyvyn kasvamisellla pikku hiljaa kehityksen, mutta myös opitun mukaan. Toisaalta, koiralla on ainakin meillä ollut aina luontainenhalu tehdä ulos. Eli ei siinä varsinaisesti ole koulutettu. Lähinnä mahdollistettu vaan. Silloin kun on oltu paikalla. Mutta joskusjos yksinolo on pitkä, niin pennulla tulee sitten johonkin sisälle ennen pitkää se lammikko. Se sitten siivotaa pois, kun tullaan kotiin. Ja ajan kuluessa ei tartte enää noitakaan hommia tehdä, kun pidätyskyky kehittyy.

      Eli itse en näe tarpeellisena sitä, että koirallaolisi vapaa ulospääsy aina sen niin halutessa. Joskin, ei kait siinä mitään hirveän pahaa estettäkään ole, jos näin haluat toimia. Kunhan mietit asian loppuun saakka. Jo opittuja asioita on hankalampaa muokata pois, kuin estää hankalan tavan muodostuminen alunalkainkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe