Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Paskapommi niskaan harjoittelussa

Ohhoh

Hei! Vuodatan ja kysyn vähän mielipiteitä omituisesta tilanteesta. Lopetin harjoittelujakson psykitrisella hyvällä fiiliksellä ja arvioinneilla. Kuitenkin päivän päätteeksi minut oli kutsuttu omituiseen keskusteluun.

Sain kuulla että muutamat hoitajat olivat valittaneet minun röyhkeästi neuvoneen osaavia ja kokeneita hoitajia. Tunnistan yhden ainoan tilanteen josta kyse ainakin osittain olikin. Menin yhdellä lauseella muistuttamaan hoitajaa toimenpiteessä unohtuneesta asiasta. Huomasin että hän veti herneet nenään tästä ja kömpelösti paikkasin myöhemmin kehaisemalla suoritusta (ehkä pahensin tilannetta luomalla kuvan että jakelen jo arviointejakin). Hämmästyin asian puintia näin virallisesti ja suureksi vääristyneenä, mutta lista jatkuikin pitkään. Potilaiden kanssa liikaa kaveeraamista, palaverissa ehdotuksen esiin tuominen vaikka paikalla tietävämpää väkeä jne. Kuitenkin ohjaajani antamassa palautteessa mainitaan ammatillisuudesta jne. Koen itsekin toimineeni potilaskontaktissa oikein ja esittäneeni mielipiteeni hyvin vaatimattomasti. Enpä paljoa ole muiden kuin ohjaajani kanssa työasioista puhunutkaan. Tuntuu että yksi herne nenässä oli saanut aikaan seläntakana paskan jauhamisen vyöryn.

Nyt on todella paha mieli ja asia vaivaa. Kasailin itseäni hämmästykseltä ja estelin kyyneliä keskustelussa, niin etten saanut oikein puolustauduttua ja selvitettyä syytöksiä tyydyttävästi. Sekava olo koko tilanteesta. Päin naamaa minulle ei ole negatiivista palautetta tultu antamaan näistä asioista aiemmin. Mietin pitäisikö minun jutella asiasta opettajan kanssa tai ehkä ottaa osastollekin vielä yhteyttä? Vai vain unohtaa koko paskamyrsky ja muistella muuten hyvää harjoittelua ja ohjausta?

6

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämäkin

      Suosittelen, että otat saamastasi palautteesta opiksesi. Älä unohda sitä, sillä sekin kuuluu hyvään ohjaukseen ja harjoitteluun.

      Olet nyt loukkaantunut ja koet palautteen ikävänä. Sellaisia me ihmiset olemme, emme haluaisi kuulla itsestämme mitään, mikä vaatisi kehittämistä. Mutta aikojen kuluttua ymmärrät palautteen arvon.

      Sinä olet harjoittelija vasta ja oppimassa. Yritä sopeutua siihen.

      • Narniina

        Nuoret ovat usein innoissaan kaikesta juuri oppimastaan, ja silloin tulee mukaan joskus vauhtisokeutta: kaikkeen on selitys ja kaikki tiedetään ja kaikkeen otetaan kantaa. Se ei ole sinänsä mikään virhe, se vaan kuuluu ammattilaiseksi kasvamisen prosessiin. Innokkuus itsessään on upea asia.

        Toki liika kaikkitietävyys saattaa sitten ärsyttää sekä työtovereita että potilaita. Heilläkin on usein tietoa ja kokemusta paljon.


    • Ohhoh

      Juu, tulikin eilen kelailtua palautetta vähän vähemmän puolustuskannalla kun sai etäisyyttä tapahtuneeseen. Näen että ehkä jossakin onkin kehitettävää, itsestä ei ehkä kannata antaa potilaille niin paljoa ym. mutta tilanteen koen edelleen omituisena. Liioiteltuna ja epäreiluna päätöksenä viimeiselle päivälle. Ristiriitaista antaa hyvää palautetta ja arviointi ja viimeisenä kaadetaan kylmää vettä ämpärillinen niskaan toisessa huoneessa.

    • ertu

      Oli palaute kuinka totta tahansa, asioita ei hoideta niin, että harjoittelujakson aikana jatkuvasti sanotaan, että hyvin menee ja sitten ihan jakson lopussa onkin muka hirveästi negatiivista sanottavaa. Negatiiviset asiat tulee tuoda esille jo harjoittelujakson aikana, jotta opiskelija pystyy muuttamaan toimintaansa jo harjoittelujakson aikana. Tuollainen toiminta ei ole mielestäni lainkaan ammatillista. Jos tuntuu, että pystyt ohittamaan tilanteen, itse saattaisin pyrkiä saamaan palautteesti irti sen, mikä siitä on saatavissa ja muutoin unohtamaan koko asian. Jos tuntuu, että se kuitenkin jää vaivaamaan, kannattaa siitä ainakin opettajan kanssa keskustella vielä jälkikäteen.

    • vanhahoituri

      Itse olen valmistunut jo kohta 14 vuotta sitten ja ollut saman ajan työelämässä, mutta edelleen muistan hyvin, miten pahalta tuntui vastaavanlainen tilanne eräällä kirurgisella vuodeosastolla. 6 viikon harjoittelun aikana ei ohjaaja sanonut sanallakaan, että tekisin jotain väärin, mutta arvioinnissa antoi tulla täyslaidallisen! Ensin hän vei opettajan syrjään, ja ilmeisesti haukkui minua noin 15 minuuttia, kun itse odottelin lasioven takana että pääsisin itsekin mukaan omaan arviointiini. Kun minut sitten laskettiin kansliaan, niin palaute oli niin tyrmäävää, että en saanut sanaa suustani kun vain pidättelin kyyneleitä. Kuitenkin ohjaaja päästi minut harjoittelusta läpi. Eikö silloin opiskelija kuulu reputtaa, jos harjoittelu kerran menee niin surkeasti?

      Tuo kokemus on ainakin opettanut minulle sen, miten EN KOSKAAN kohtele omia opiskelijoitani, tai perehdytettäviä kolleegoitani!

    • Narniina

      Olisikohan niin, että se minkä oikeastaan tarkoitat kysymykseksi, kuulostaakin (hoitajista) ehdotusten kertomiselta eikä suinkaan kysymiseltä. Uudessa paikassa haluaa aina vähän kysellä ja varmistella, että eikö olekin näin - se saattaa kuulostaa jonkun korvaan liialliselta tietämiseltä.

      Kirpaisevimmat opetukset ovat yleensä parhaita. Ajattele: jos moite oli aiheellinen, kuinka hienoa onkaan, että nyt voit työstää asiaa edelleen, eikä sama "vika" jää elämään työhösi vuosikymmeniksi!

      Jos moite taas oli liioittelua, sillä ei ole merkitystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe