Apuja

Lapsi sairastaa

En tiedä onko tämä nyt oikea palsta,mutta jos te muut äidit auttaisitte.
Eli 2-vuotiasta nuorimmaistamme puri punkki maanantaina. Sain punkin lapsen kummitädin avustuksella pois(punkkilassolla). Kävin kyllä seuraavana päivänä ostamassa oman lasson. Mutta lapselle nousi kuume keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Hän itkeskeli yön ja valitti suutaan. Seuraavana päivänä kurkistelin suuhun ja siellä oli muutama rakkula.Rakkulat eivät ole tarkkarajaisia. Mies käytti poikaa lääkärissä perjantaina. Menivät vielä yksityiselle, ettei tarvitse jonotella päivystyksessä. Lääkäri sanoi ettei suussa kuulemma mitään näy,vaikka jotain rakkuloita poskien sisäpuolella on edelleenkin. Kirjoitti kuurin amorionia punkin puremaan kuulemma varalta. Raha näytti kelpaavan,mutta ihmettelen ettei esim. verikoetta otettu,josta olisi saanut selville onko punkin purema aiheuttanut jotain. Ja palatakseni rakkuloihin lapsi ei ole pariin päivään juuri syönyt,suu on selvästi kipeä ja kuume vaihdellut 37-39 asteen välillä. Onneksi hän huolii nestettä. Voisikohan olla mahdollisesti enterorokkoa? Sitä on ollut täällä liikkeellä.

8

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huolestuisin minäkin

      Ei ihme että olet huolestunut. Kyllä minustakin olisi pitänyt ottaa verikoe (näkyyköhän punkin aiheuttama tauti heti vai jonkin itämisajan jälkeen?), eikä antaa varmuuden vuoksi lääkekuuria.

      En yhtään ole asiantuntija, mutta punkin saaneiden kertoman mukaan oireet eivät ole tulleet noin nopeasti kuin sinun lapsellesi. Niin että olisikohan kuume ja suun näpyt jotakin ihan muuta kuin punkkiin liittyvä.

      Esim. Pääkaupunkiseudun alueella on puhelin, jonne voi soittaa ja kysyä neuvoa. Miksei voisi vaikka olet muualtakin. Numero löytyy netistä.

    • Huolestuisin minäkin

      Tässä Espoon ja lähialueen palvelu. Katso oman kuntasi sivuilta. Siis tuosta numerosta voi kysyä neuvoa. Ovat osaavia ja ystävällisiä. Omalla kunnallani on oma numeronsa.

      Terveyskeskustasoinen yöpäivystys Jorvissa kello 22 – 08. Jorvin sairaalassa toimii yhteispäivystys, joka antaa sekä terveyskeskustasoista että erikoissairaanhoidon päivystyspalvelua.
      Tulopisteessä hoitaja arvioi tarvittaessa lääkäriä konsultoiden tarvitseeko potilas hoitoa terveyskeskuksen vai erikoissairaanhoidon puolella.
      Jorvin päivystyksen osoite on Turuntie 150, Espoo ja puh. 471 83300.

    • Lapsi sairastaa

      Kiitos,mutta asumme Pohjois-Savossa Varkaudessa ja täällä toi terveyskeskus on kyllä sellainen arvauskeskus, etten kyllä sinne ihan hevillä lasta vie. Lääkäriin täällä ei aikoja saa, vaan ensin mennään jonottamaan akuuttipäivystykseen, jossa sairaanhoitaja arvioi onko lääkärin tarpeellista tutkia potilasta. En mielellään lähde kipeän lapsen kanssa moneksi tunniksi jonottamaan. Arvelin, että yksityisellä olisi saanut nopeammin apua, mutta eipä se ikävä kyllä niin olekaan:( Nyt vaan täytyy seurailla pienen miehen vointia ja toivoa parasta.

    • Toinen huolehtija

      Tuossahan ei kehoitettu lähtemään terveyskeskukseen vaan pyytämään neuvoa puhelimitse.
      Varkauden kaupungin terveyspalvelusivulla on samantyyppinen palvelu, syöttämällä tarkan osoitteen karttaan, siihen ilmestyy puhekupla.
      Puhekuplan tiedoissa on kyseisen alueen sairaanhoitajan puhelinnumero. Siitä voi kysellä esim. verikokeen ottotarpeesta lapsesi tapauksessa.

    • Lapsi sairastaa

      Kiitos:) Niinpäs olikin, en vain malttanut lukea nähtävästi niin tarkkaan tai sit en ymmärtänyt ensin lukemaani:)

    • Nyt lääkäriin heti

      Jos lapsi on selvästi kipeä eikä syö ja jatkuu kauemmin kuin yhden päivän, vie heti lääkäriin!

      En jäisi odottelemaan mitä tapahtuu. Vie vaikka eri lääkäriin jos tuntuu ettei siltä yhdeltä saa kunnon hoitoa ja vastinetta rahalla. Vaadi itse lääkärissä kokeita, kerro kaikki mitä täällä ja painota että haluat että asia tutkitaan perinpohjin. Lääkärissä ei pidä turhaan olla liian vaatimaton. Olet asiakas, maksat palvelusta, kerro mitä odotat ja haluat ja anna lääkärin sen jälkeen käyttää ammattitaitoaan siihen että auttaa lasta paranemaan.

    • Oli kiinni

      Meidän 2 vuotiaan jalassa oli kesällä punkki, saimme sen hyvin irrotettua.
      Viikon sisällä jalkaan tuli se rinkula eli ilmeisesti borrelioosi.
      No saimme kovan antibiootti kuurin syötäväksi.
      Ihottuma puremakohdasta katosi jo patin päivän päästä kun kuuria oli syöty.
      Sitten tuli kuumetta ja muita flunssan oireita, en tiedä liittyykö punkkiin mitenkään.
      Kun punkki on purrut niin vasta-aineet testataan 3 viikon kuluttua puremasta.

    • Lapsi sairastaa

      Onneksi pieni mies suostui jo eilen illalla syömään jugurttia ja vähän leipää. Tänä aamuna maistui jo puurokin ja muutenkin syönyt ihan kohtuullisesti tänään:) Taitaa onneksi alkaa paranemaan, vaikka on vielä röhäinen. Soittelin eilen terveyskeskukseen ja sieltä sanoivat, että seurata lapsen vointia ja voinnin muuttuessa huonommaksi oltava uudestaan yhteydessä terveyskeskukseen tai ensiapuun. Kun nyt kuulemma on tätä flunssaa liikkeellä. Onhan se totta, että syksyisin on aina jotain virusta liikkeellä. Mietin vain, että onko mahdollista, että tuosta punkin puremasta tulisi vielä jotain ns. jälkioireita myöhemmin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3209
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2822
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2638
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2598
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2476
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2315
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1763
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1717
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1580
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1436
    Aihe