Lääkitys ennen diagnoosia vakava ongelma yhteiskunnalle

ikos ihmiskuntaa va

Monet lääkkeet ja etenkin psyykelääkkeet ovat vaarallisia terveydelle, jos niitä ei oikeasti tarvitse. Aivojen normaalia toimintaa ei tulisi sotkea ihan kevyin perustein edes kriisitilanteissa. Tämän vuoksi ketään ei saisi lääkitä mutu-tuntumalla tai muilla syillä ennen kuin oikea diagnoosi on varmuudella selvillä. Yhteiskunnalle koituu lääkekuluista ja ihmisten sairastelusta valtavat kustannukset ja ne miljardit valtio joutuu ottamaan velkana. Siksi sairauksia ei saisi aiheuttaa väärillä lääkevalinnoilla lisää.

Olen seurannut mielenterveysasioita ja tullut siihen tulokseen, että melkein aina lääkitys pyritään ensisijaisesti aloittamaan heti, kun henkilö pyrkii saamaan apua erilaisissa elämän ongelmatilanteissa. Korjatkaa jos olen väärässä. Vahvojen rauhoittavien, masennus- tai jopa psyykelääkkeiden aloittaminen ensin ja potilaan tutkiminen vasta niiden alaisena voi johtaa huomattavaan määrään virhediagnooseja. Voidaan puhua jopa tuhansista, kymmenistä tuhansista, Luoja tietää kuinka monista tapauksista.

Tämä ongelma on yhteiskunnalle erittäin merkittävä. Kun siihen lisätään vielä ylimielistä suhtautumista ihmisiin, sisäistä halua kiusata heikompia, halua tehdä tuloksellista työtä ja tapaa kirjoittaa havaintoja ja potilastietoja tarkoituksenhakuiseen muotoon niin voin vain arvailla kuinka monella suomalaisella on diagnoositehtailun seurauksena väärä diagnoosi.

9

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Psyk. uhri

      Ei ole oikeastaan mitään lisättävää mainitsemaasi. Mainitsemasi "Vahvojen rauhoittavien, masennus- tai jopa psyykelääkkeiden aloittaminen ensin ja potilaan tutkiminen vasta niiden alaisena voi johtaa huomattavaan määrään virhediagnooseja." pitää paikkansa kohdallani. Ensin aloitettiin vahva neuroleptilääkitys, joka aiheutti aivolobotomian ja tasapainohäiriöitä, sitten aloitettiin älykkyystesti, joka näytti vähemmän kuin todellinen aivokapasiteetti. Vertailuna on aikaisempien vuosikymmenten älykkyysosamäärä.

      Tuon lisäksi on vielä gang-stalking.

    • 20+15

      Ihmisen saa hulluksi /masentuneeksi syöttämällä sille kahvia, sokerikakkuja ja energiajuomia. Siihen koktailiin kun laitetaan neuroleptit päälle, niin ei se kropalle hyvää tee.
      Se hoitaminen pitäisi aloittaa sieltä perusasioista. Terveellinen ruoka, liikunta ja uni. Tarpeellisia vitamiineja ja hivenaineita lisäravinteina alkuun mukaan....

      Noi vaan ei tuota lääketehtaille tulosta, niin se ei ole oikein hyväksyttävää hoitoa...

      Mun mielestä masentuneille pitäisi tehdä mahdolliseksi samanlainen ruoka-apu kuin vanhuksille. Kotona asuvat vanhukset saavat maksua vastaan kunnollista kotiruokaa ovelle toimitettuna ja se mahdollista heidän kotona asumisen ym. Masentuneet tervehtyisivät nopeammin, jos heille mahdollistettaisiin ravinteikas ruoka päivittäin. Ei masentunut jaksa kokata itse useinkaan ja hän päätyy syömään kaikenlaista sontaa...

      Perusasioiden ollessa kunnossa, voi ihminen usein paremmin....

      Mun kaksisuuntaiselle tutulle mahdollistettiin kahvin juominen osastolla, kun sillä oli vauhtijakso päällä. Sitten sille syötettiin vauhtia vähentäviä lääkkeitä. En oikein ymmärrä miksi ne noin tekee. Olen huomaavinani kaverissani sen ettei kahvi sovi sille. Kun se juo sitä/energiajuomia paljon, tulee sille hyperaktiivinen olo. Luulen sen kaksisuuntaisen olevan osin sen syömien lääkkeiden ja stimulanttien tulos...

    • vääryydeltä tuntuu

      Aloittaja puhuu totta.

      Mutta miten saada ongelma korjattua.

      • vdfvbvf

        Ei varmaan mitenkään?


    • tajuton

      Mullakin aloitettiin aikanaan lääkitys kaksisuuntaiseen "varmuuden vuoksi" vaikka yhtäkään maniakautta ei ollut koskaan ollut. Valtavasti erilaisia lääkkeitä söin tuolloin, olin niistä aivan sekaisin.

      Lopetin lopulta lääkkeet kokonaan, tuntui että hullummaksihan näistä tulee... nykyisin syön pientä määrää masennuslääkettä masennukseen. Psykologiset testit tehty, diagnoosit varmistettu - kaksisuuntaista ei ole todettu.

      En vaan lakkaa ihmettelemästä miksi ensimmäisellä lääkärikäynnillä sain niin vahvan lääkityksen vaikka diagnoosia ei ollut tehty sen kummemmin - paitsi masennus. Ei näitä vaan voi pieni ihminen tajuta... :)

    • pälä_

      "Kun siihen lisätään vielä ylimielistä suhtautumista ihmisiin, sisäistä halua kiusata heikompia, halua tehdä tuloksellista työtä ja tapaa kirjoittaa havaintoja ja potilastietoja tarkoituksenhakuiseen muotoon niin voin vain arvailla kuinka monella suomalaisella on diagnoositehtailun seurauksena väärä diagnoosi. "

      Juuri näin. Psykiatrian alan työntekijät ovat virtuooseja saamaan lausunnoissa ja potilastiedoissa minkä tahansa näyttämään miltä tahansa. Tämän alan työntekijöistä murto-osa on sellaisia, jotka haluavat pysyä totuudellisuudessa. Loput psyk.alan ammattilaiset ovat itseensä käpertyneitä, myös monella tapaa itse häiriintyneitä. Missään muualla et tapaa niin narsistisesti häiriintyneitä sairaanhoitajia, kuin psyk.alalla. Yritäpä tällaisen henkilön kanssa saada tilanteestasi tasapuolinen kuva.

      Mutta pointti on tässä:

      Mitä arvoa kannattaa itse antaa tällaiselle diagnoosille?

      Miettikää oikeasti sitä, minkälainen ihminen tekee täysin harhaanjohtavia diagnooseja ja pyrkii jopa kiusaamaan potilastaan?

      Diagnoosi on paperi jossain järjestelmässä, jääkööt sinne.

    • asiaa tuntematon

      Mielenterveys lääkkeet ovat aiheuttaneet eniten kuolemantapauksia tai itsetuho tunteita sanoo Peter C Gozschen kirjassaan "Tappavat Lääkkeet"
      Oikealla ruokavaliolla saadaan parempi tulos, kuin lääkkeillä.
      Mitkään lääkkeet ei ole ihmiselle hyväksi, joskus niitä tietysti on pakko ottaa.
      Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla pyritään pysymään eri sairauksista erossa., ettei tarvitsisi sortua lääkkeisiin.

    • Jotain pitää tehdä

      "Ei varmaan mitenkään? "

      Ei noin pidä sanoa.
      On alettava kapinoimaan.
      Samanhenkiset lyöttäytyvät yhteen, siitä se lähtee.
      Jos me vain puhisemme yksinämme, niin ärsyttävät natsivalkotakit saavat syödäkseen ja valta jatkuu.

    • lääkevastainen

      Ei psykiatriassa olekaan oikeita diagnooseja, joten lääkitys diagnoosin jälkeen on yhtä väärin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1284
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1140
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      26
      992
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe