Joko saa vai onko vellihousu

Assi2

Saako veneen jo pian nostaa vai nauraako tosi veneilijät mulle? Pitääkö lokakuuhun odottaa ainakin, jotta tosimiehenä pidetään?

14

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tapanina

      Älä venytä liian pitkään ettei pidetä tosimiehenä.
      Minä en ainakaan haluaisi tulla leimatuksi sellaiseksi miesten mieheksi.

      Kukaan ei kiellä pitämästä venettä pitkään vesillä, mutta jos sillä ei ole mitään käyttöä, niin ei se paremmaksi jäitä odotellessa tule. Onpahan sitten enemmän aikaa ropeltaa.

      Kohta tänne kirjoittaa joku, joka nostaa veneen vasta, kun sen saa sahata jäästä irti. Sekin on sallittua.

      On katsos niin, että nyrkkisäännöt on niitä varten, jotka eivät pysty itse päättelemään itelleen sopivaa hetkeä.

    • Nyt on se hetki

      Tiedän jokusen joka tiesi jo elokuun puolella että nyt tulee muuta menoa ja pitkä ja antoisa veneilykausi loppuu tähän. Vene ollut kuivilla siiitä asti. Tiedän veneitä jotka on ollut kuivilla koko kesän, ja joskus näkee että kaupitellaan sellaisia monta kesää seisseitä. Ja puuveneilijät nostaa kuulemma aikaisin ja laskee aikaisin, niillekään ei tehdä mitään syksyllä vaikka olis kauniita säitä,paitsi puhdistetaan. Keväällä sitten kyllästystä, hiontaa ja lakkausta vaikka ei oikein tarkenisi, ja niin aikaisin veteen kun vaan suinkin. Ettei kuivu. Nosta ihmeessä heti jos ei enää jaksa veneillä.

      • juuupelo

        itse nostellut venettä keväästä tänne syksyyn asti jatkuvasti , välillä taas laskenut järveen, helppoa ja yksinkertaista , kun on testivoittaja traileri


    • varsin vellihousut

      Kannattako sitä täältä kysyä.

      Meillä Hangossa on veneilijöitä, jotka nostavat huhtikuussa. Syy toki on se, että siirtyvät kesäksi Inarille, talviveneilyt Hangossa.

      • vai lappiin

        Eikös Inarinjärvellä ollut vielä juhannuksen alla 90 senttiä jäähyhmää?


      • -Nätti Jussi-
        vai lappiin kirjoitti:

        Eikös Inarinjärvellä ollut vielä juhannuksen alla 90 senttiä jäähyhmää?

        Jo vain. Inarilla on puoleen keshään asti metri jäätä. Juhannuksen jälkhen pijethään pilkkikisat. Kisan jälkhen ryypäthään somasti. Rapulan nukkumisen jälkhen laskemma venheet ja menemmä heinän tekhoon. Kun heinät on korjuussa pijethään karkelot. Kun rapula on nukuttu pois niin nostamma venheet talviteloille ja pijämmä venheen nostajaiset. Kun niihen rapula on nukuttu pois on järvi somimmilhaan luistelemiseen kunnes sathaa lumen. Sitten ei luistella kuin lakanoissa...


    • Lällällää

      Vellihousut ja naiset nostaa veneet syyskuussa.

    • tieto mies

      Unohdit homot, myös homot nostavat veneen syyskuussa.

    • vasta kun...
    • -sulatavene irti-

      Ehkä hieman etuajassa kuin jälkijunassa.
      Joitakuita ajanjaksoja takaperin seurasin erään rautaisen kalastusveneen tapausta keittiön ikkunasta katsellen.
      Omistaja jätti sen laituriin kun sattui olemaan muuta tekemistä jäiden tulon aikaan. Vene kuitenkin karkasi syysmyrskyssä keskelle isoa järvenselkää johon jäätyi kiinni. Omistaja ei saanut venettään pois kun jää esti ajamisen eikä toisaalta kestänyt mitään nostokurkeakaan.
      Vene jökötti paikallaan alkutalven kunnes sen pelastusoperaatio alkoi.
      Oli odotettu että jää on tarpeeksi vahvaa kestämään ison traktorin painon. Oli Tammi- tai Helmikuu kun veneen irrotus alkoi. Koska vene oli paksua rautaa ja askeettinen sisältä oli joku keksinyt että kaadetaan sinne bensaa ja naftaa pilssiin ja tuikataan tuleen, kyllä se siitä sulaa irti. Ei sulanut vaikka musta savu nousi koko päivän veneen sisältä. Sitten se sahattiin irti moottorisahoilla ja vinssattiin metsätraktorilla jäälle. Raahattiin rantaan ja vietiin pois.
      Venehän oli polttamisen jälkeen sisältä ihan raato. Kaikki vähäiset puuosat palaneina ja kaikki muu paksussa noessa. Vene oli tiettävästi myyty ennen jäiden 'yllättämistä' ja siksi operaatio oli käynnistetty.
      Seurasin operaatiota sen minkä ilkesin ja jälkikäteen harmitta että minulla ei ollut kameraa. No tuskin olisin ilennyt kuvia ottaakaan, ainakaan näkyväsit mutta jonkun ainakin.
      Keran jänisjahtireissulla nuotiolla istuessamme kysäisin veneen omistajalta tuosta operaatiosta. Hän sanoi että jos minulla ei ole muutakaan puheenaihetta niin voin lähteä kävelemään. Onneksi sattui olemaan konjakkiputeli repussa jotta suhteet palautuivat normaaliksi.
      Nyt asiasta on jo naureskeltu ja siksi voin nimettömänä tästä kirjoittaa. Parastahan tuossakin oli tavoiteltu mutta kokemattomuus teki tepposensa ja 'erikoisavustajien' täydellinen tietämättömyys kruunasi loput.

      • Bossu

        Itsekin jouduin muutama vuosi sitten kiskomaan reilun tonnin painoisen fiskaripaatin nopeasti kehittyvän jään keskeltä pois marraskuun 21. päivä. Seuraavana päivänä ei olisi enää irronnut jäistä. Täytyy olla valmius nopeaan toimintaan, jos jättää jäiden tuloon asti.


      • Merten karhu III
        Bossu kirjoitti:

        Itsekin jouduin muutama vuosi sitten kiskomaan reilun tonnin painoisen fiskaripaatin nopeasti kehittyvän jään keskeltä pois marraskuun 21. päivä. Seuraavana päivänä ei olisi enää irronnut jäistä. Täytyy olla valmius nopeaan toimintaan, jos jättää jäiden tuloon asti.

        Minä tykkään nostaa venettä lumipyryssä nakit jäässä ja vitutus sielussa. Siinä se veneen omistamisen auvo aina kiteytyy. On se silti niin hienoa kun pääsee parina päivänä kesässä muistelemaan mitä mikäkin tikkari tarkoittaa, promillerajan tuntumassa tasapainoillen. Glykolit ajan koneeseen aina muutamien yöpakkasten jälkeen niin saa sitten jännätä keväällä että ehtikö jäätyä paskaksi. Akun jätän aina syksyllä lataamatta ja otan sen maaliskuussa laturiin sisälle, yleensä se ottaa latinkia vastaan. Potkuriakselin rasvanippa on vähän kuin g-piste, sitä en ole vielä onnistunut löytämään. Vesi vanhin voitehista. Guttaperkka on siitä hyvä keksintö että se ei tarvitse huoltoa ja on ikuista. Joku mainitsi jossain pohjan läpiviennit. Se on kuin saunan padassa, jostain muualta se ensin porsii ennen kuin hanasta eli turha huolenaihe. Puutarhaletkua ja lemmareita myyvät halvalla agrimarketista. Sammuttimissa löytyy, robbari myy sopivasti kun vanhoissa alkaa olla leimat pari vuotta vanhoja. Talviteltta on kuin valumuotti, mitä hataramman saa tehtyä niin että ei petä pahasti niin homma toimii. Karttapöydän kolossa on meriseikkailuja varten rommileili ja muutamia kondoomeja.


    • MitaanTietamaton

      Tosiveneilijät ja -miehet saavat nostaa veneitä omia aikojaan. Meillä on nyt toinen kerta, kun kiulu telakoidaan elokuun puolivälin paikkeilla. Tänä vuonna kesäkelit ovat jatkuneet pitkään, mutta eipä sitä olisi muiden aktiviteettien takia merelle joutanut. Aikaista nostoa ei olla vielä kaduttu, mutta myöhäistä ollaan muutaman voimasanan verran.

    • -santtu-

      Viikon päästä nostetaan, mukavampi tehdä syyshuoltotyöt hymyssä suin eikä hampaat kalisten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe