Skotlanti voi saada itsenäisyytensä

kansalainen

itsenäistymiseessä olisi ainakin joitakin hyviä puolia:

1.) Saataisiin nykyaikainen todiste voimapolitiikan murtumisesta.
2.) Sinivalkoinen valtio Pohjolaan lisää.
3. Pienemmät kokonaisuudet on helpompi hallita hyvin kansalaisten omasta toimesta.
4.) Tulisi myös uutta keskustelua euron tulevaisuudesta.
Voisivatko Pohjoismaat perustaa oman rahaliiton euron sijaan tai palattaisiinko omiin kansallisiin valuuttoihin. Tai oma rinnakkainen valuutta euron kanssa.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kansalainen
    • nurinpäin?

      Tiesitkö että Skotlantissa itsenäisyyden kannattajat kannattaa EU;ta? Ja vastustajat ovat Cameronin kriittisiä? Voi käydä niin että Englanti ajaa ulos ja Skotlanti sisään.
      Mitä siihen sanot?

      • kansalainen

        no eipä siinä mitään jos itsenäinen/itsenäiset valtio/t niin päättää. Mikäli he päättisivät talouskerho Eu:n jäseneksi niin päättäisivätköhän he myös liittyä euroon kiinnostaa enemmän.

        Pelkän talouskerhon jäsenyys kun maksaa Suomelekkin n700 miljoonaa euroa vuodessa, eli jokaisen Suomen maakunnan kehittämisestä, tasan jaettuna ,n 100 miljoonaa euroa pois joka kolmas vuosi.

        Tai toisin sanoin n 488e pois jokaisen keskimääräisen Suomalaisen perheen vuosisäästöistä joka vuosi jos maksu jaetaan tasan kaikkien kansalaisten kesken.


      • kansalainen
        kansalainen kirjoitti:

        no eipä siinä mitään jos itsenäinen/itsenäiset valtio/t niin päättää. Mikäli he päättisivät talouskerho Eu:n jäseneksi niin päättäisivätköhän he myös liittyä euroon kiinnostaa enemmän.

        Pelkän talouskerhon jäsenyys kun maksaa Suomelekkin n700 miljoonaa euroa vuodessa, eli jokaisen Suomen maakunnan kehittämisestä, tasan jaettuna ,n 100 miljoonaa euroa pois joka kolmas vuosi.

        Tai toisin sanoin n 488e pois jokaisen keskimääräisen Suomalaisen perheen vuosisäästöistä joka vuosi jos maksu jaetaan tasan kaikkien kansalaisten kesken.

        Toivottavasti äänestys on rehellinen miten tahansa käykin.


    • PS kansan puolesta

      ENGLANTI (siis Yhdistynyt kuningaskunta UK) on laillisuusvaltio, demokraattinen, parlamentaarinen vapausvaltio

      sen hajoaminen Skotlanniksi ei aiheuta ongelmia, ketään ei tapeta, pyssyt eivät puhu, tankit
      eivät ole kaduilla, talot eivät pala, ja vaikka konservatiivinen johtaja Cameron ja edellinen työväenpuolueen pääministeri Brown eli siis WESTMINSTERIN ELIITTI
      tekee hiki hatussa töitä ja vastustaa kiivaasti eroa eli jopa kiihkeästi Skotlannin eroa, TOISINAJATTELIJOITA eli KYLLÄ-PUOLTA SIIS EI VANGITA EI VAINOTA EI PIDÄTETÄ VAAN KYSEESSÄ ON
      KARNEVAALI VAPAUDEN PUOLESTA ITSENÄISYYDEN PUOLESTA

      Kysymyksessä on karnevaali vapauden puolesta, vakava mutta laillinen

      http://www.scotlandnow.dailyrecord.co.uk/news/referendum-rise-support-scottish-independence-4155698
      "But I am much more encouraged by the reaction on the streets. Dundee yesterday was extraordinary - it was a

      carnival atmosphere with certainly hundreds of people in the city centre.
      People were queuing to register to vote.

      KOMMUNISTIEN KOULUTTAMASSA TAVARANARVO-KREMLISMISSÄ
      VAIKKA UKRAINASSA, GEORGIASSA, MOLDOVASSA, TSHETSHENIASSA
      ENTISEEN AIKAAN JOPA UNKARISSA, ITÄ-SAKSASSA, TSHEKISSÄ, VIROSSA JNE.
      TANKIT VYÖRYVÄT KADUILLA, IHMISIÄ TAPETAAN, OIKEUKSIA EI KUNNIOITETA, VALEHDELLAAN, VANKEJA MARSSITETAAN HÄPEÄKULKUIESSA KADUILLA, IHMISIÄ RAISKATAAN JA MURHATAAN

      KREMLISTIEN HARJOITTAMISSA FASISMINVASTAISISSA VAINOISSA

      vain sen takia että proletaarinen diktatuurioppi tavaranarvosta Lenin-Marx-malliin on ollut lähes sata vuotta
      Kremlin oppiaineena levittämässä
      raakaa sortovaltaa laittomuusvaltiota jossa vähemmistöt on pantu tappelemaan
      keskenään ja venäläisjohdon joukkojen kanssa

      Ero kommunistisen Kremlin ja demokraattis-parlamentaristisen Westminsterin
      välillä ON SANOINKUVAAMATTOMAN HUIKEA

      Suurempi sorto kuin tavaranarvokremlismissä on enää pKoreassa
      Zimbabwessa Kuubassa ehkä Nicaraguassa eli jossain harvoissa
      raakaloissa

      • kansalainen

        Nostetaan hattua toki sille huikealle kehitykselle jota on tapahtunut 1600 luvulta laskien skotlannin tilanteessa.

        Korkeasivistykellisestä voimapolitiikan laadusta huolimatta jossa Voiman käyttö rajautuu muodolliseen skotlannin itsenäisyyden kiven päällä istumiseen ainoastaan tärkeimmissä seremonioissa, sotilastukikohtien sijoitteluun skotlantiin tai skotlannin luonnonvaarojen käyttöön on toki jättimäinen edistysaskel sananvapauden ja inhimillisten arvojen puolella mitkä loppukädessä ovatkin niitä tärkeimpiä.

        Mikäli Skotlanti sattuisi itsenäisymään olisi se todellakin hienoa näiden arvojen suhteen sillä silloin ei jäisi epäilystä suuremman puolelta tapahtuneisiin epämääräisyyksiin.

        Kun kaikki Suuret vain oppisivat hoitamaan asiat diplomatialla ja sopimalla vaikka se olisikin lyhytnäköisesti katsottuna hiukan hintavamman tuntuista tai että pienempääkin pitäisi kunnioittaa saattaisi suntyä maailma jossa YK:sta voisi tulla maailman valtion ensimmäinen toimielin sadoille erikokoisille valtioille jotka voisivat viimeinkin yhteistyöllä ponnistaa koko ihmiskunnan suuruisiin yhteishankkeisiin ja ehkä lopulta pääsisimme raamatun lupaamaan 1000 vuotiseen oikeudenmukaiseen maailman valtakuntaan jota ei pidetä yllä voimalla vaan yhteistyöllä.


    • kysyjä.

      1) näyte voimapolitikkan murtumisesta? siis englanti on antanut skoteille luvan äänestää itsenäisyydestä. mitä "voimapolitiikan" käyttöä tämä on? missä on ovat panssarit ja hävittäjät, jotka käyttävät voimapolitiikkaa esim itä-ukrainassa?

      2) kreikan lipussa on valkoista ja sinistä. eikö sekin tulisi samalla pohjalta "pohjolaan" lisää?

      lisäksi skotit vetovat omassa julistuksessaan että he katsovat kuuluvansa pohjolaan sen vuoksi että heillä on vahva demariedustus. pohjolan valtiot kun on luotu hyvin pitkälti demareiden aatteiden voimin.

      tällä palstalla taas sana "demari" on lähinnä kirosana. muistatko yhtään mitä esim halla-aho kirjoitti demarista?

      3) pienemmät kokonaisuudet ovat hyvin hyvin hyvin altiita monikansallisten yritysten voimankäytölle, sillä niiden bäiden jättiläisten budjetit ovat suurempia kuin pikkuvaltioiden budjetit. lisäksi pieni valtio omalla valuutalla on helppo saali valuuttadiilereille. jotka heiluttavat pientä valtiota kuin lastua laineilla. esimerkkinä eräs suomi 90-luvun puolivälistä, kun valuuttadiilerit antoivat oman "mausteensa" suomen soppaan.

      4) miten ihmeessä euro liittyy skotlannin tulevaisuuteen? jos yhdistyminen tapahtuu niin silloin punta jää voimaan tai toinen vaihtoehto on että skotlanti ottaa euron käytöön. omaa valuuttaa ei tule, liittyen juuri edellisen kohdan diilereihin.

      • kansalainen

        1.) vastaus ylempänä 18.9.2014 11:21

        2.) juu on Sini Valkoista ja jonkinlainen ristikin väkimääräkin on melkein pohjoismaista tasoa lähinnä Ruotisia 10 miljoonallaan. Sijainti ei kuitenkaan ole Pohjoinen. Demokratian kehtoon Suomi on kuitenkin Sijottanut huomattavan summan kansamme varallisuutta joten mielenkiinnolla seurataan mitä Kreikassa tapahtuu.

        Suomalainen hyvinvointi yhteiskunta on rakentunut osin myös demarien ansiosta kun jatkuvasti on tehty kompromisseja kaikkien puolueiden kesken eli monipuoluejärjestelmän osana hekin kuten perusruomalaisetkin ovat tarpeellisia. Itsestäni olisi mielenkiintoista nähdä mitä PS,KESK, SPD, KD ja ehkä Vihreät, Piraatit ja VAS hallituskoalitio saisi aikaan kun ainakin KOK ja RKP olisivat vuorostaan oppositiossa. Pitää kuitenkin muistaa että Suomessa on n5.3milj erilaista ihmistä ja kaikille pitäisi valtion jotain tasapuolisuutta osoittaa.

        3.) saattaa olla pääasiassa propagandaa Euron puolesta Suomessahan oli 1 näistä suurista yrityksistä mutta ei siitä tullut ainakaan mediaan asti että se olisi alkanut keinottelemaan pikkuvaltioiden valuutoilla. Joitan yksittäis tapauksia on toki voinut olla. Tuollaisia uhkia voisi torjua osittain Euroon sidotulla valuutalla jolloin omalle valuutalle jäisi vaikka 5% heilumavara Euroon nähden tai sitten pohjoismaat voisivat perustaa oman rahaunioninsa jolloin kaikki voisivat pitää oman kansallisen valuuttansa mutta arvo olisi yhtenäinen tai sitten kaikilla olisi vaikka Kruunu, markka punta, tai Crediitti jolloin kaikkialla pohjoismaissa olisi sama valuutta tai kaikkien valuutat kävisivät kaikkialla pohjoimaissa.
        Suuret pankit ehkä pankkiiriliikeet ovat ne oleellisimmat uhkat valuutta keinotteluissa.

        4.) Englanti otti kannan että itsenäisyys purkaisi rahaliiton Skotlannin kanssa joten he joutuisivat miettimään valuuttaasiansakkin. valuutta pelaajathan tulikäytyä kohdassa 3.


    • kansalainen

      jos vaalit ovat rehelliset niin oma arvaukseni on että Skotlanti itsenäistyy ainakin vaalien perusteella.

      • kansalainen

        ainakin Englanti vaikutti äänestykseen lahjalupauksillaan ja punnasta erottamisen vaihoehdon väläyttelyllä. Mutta nämä toki ovat sivistyneemmästä päästä tapoja vaikuttaa äänestykseen.

        Talous Vero Sosiaaliasiat...

        Suomessa äänten ostaminen on luullakseni laitonta kuitenkin.


      • Kysyjä.

        Väärin arvasit. Taloudelliset faktat voittivat luulot. Union Jack säilyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe