Windows 8 - mikä siinä on niin huonoa?

biologinalku

Tiedän, tälle on aivan oma palstansa, mutta pulinoissahan aihe on vapaa. Itselläni on ollut viime vuoden keväästä lähtien käytössä pöytäkone Windows 8 -käyttöjärjestelmällä. Olen ollut kasiin pääasiassa tyytyväinen. Paljoa en ole aloitusnäyttösovelluksia käyttänyt ja koneeni on pöytäkone, joten en niiden toiminnasta mobiililaitteissa tiedä. Työpöytäkäytössä kasi on ollut ihan hyvä, vakaa järjestelmä, joka ei ole paljoa oikkuillut.

Ihmettelen hieman, miksi ihmiset niin paljon kasista valittavat. Se on muka vaikeakäyttöinen ja sekava. Ei ainakaan minusta ole, työpytähän on melkein samanlainen kuin aikaisemmissa Windowseissa, vain perinteinen Käynnistä -nappi puuttuu ja reunasta löytyy muutama toiminto. Opin kasin perusteet jo parissa illassa. Kaikki tarpeellinen, kuten ohjauspaneeli, ohjelmat ja tiedostot löytyivät tuota pikaa.

Kasin uudempaa versiota, 8.1:stä en ole asentanut, koska yksi käyttämäni ohjelmisto ei ole sen kanssa yhteensopiva. Lukemani mukaan sekään ei monien mielestä ole ensimmäistä versiota paljon parempi. Mikä Windows 8:sta tekee niin huonon?

12

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Windows 8 on vain paljon vaikeakäyttöisempi, vaikkakin sillä voi helposti tehdä kaikkea perusjuttua. Ei 8 ole kuitenkaan niin huono kuin monet sanovat. Parhaat Windowsit ovat mielestäni vieläkin 7 ja XP. Windows 8 oli aluksi aika sokki, kun se oli niin erilainen aikaisempiin Windowseihin verrattuna, mutta kyllä siihen tottui.

      • Koulun vanhat XP koneet eivät ainakaan toimineet juuri millään lailla. Aina välillä olivat tuskallisen hitaita tai kaatuivat kokonaan. En sitten tiedä, kuinka paljon käyttöjärjestelmä siihen vaikutti. Koneet olivat aika vanhoja, joten viat saattoivat johtua myös koneesta. Kiinnostaisi tietää, paljonko käyttöjärjestelmä yleensäkin vaikuttaa tietokoneen toimintaan vai onko suurempi vaikutus sillä fyysisellä koneella. Käyttämäni pöytäkone Windows 8:lla on toiminut hyvin, mutta se ei olekaan ihan halpisräpsy, taisi maksaa keskusyksikkö tonnin. En ole kovin tietokone-expertti, joten joku tietäväisempi voisi valaista asiaa.


      • biologinalku kirjoitti:

        Koulun vanhat XP koneet eivät ainakaan toimineet juuri millään lailla. Aina välillä olivat tuskallisen hitaita tai kaatuivat kokonaan. En sitten tiedä, kuinka paljon käyttöjärjestelmä siihen vaikutti. Koneet olivat aika vanhoja, joten viat saattoivat johtua myös koneesta. Kiinnostaisi tietää, paljonko käyttöjärjestelmä yleensäkin vaikuttaa tietokoneen toimintaan vai onko suurempi vaikutus sillä fyysisellä koneella. Käyttämäni pöytäkone Windows 8:lla on toiminut hyvin, mutta se ei olekaan ihan halpisräpsy, taisi maksaa keskusyksikkö tonnin. En ole kovin tietokone-expertti, joten joku tietäväisempi voisi valaista asiaa.

        Käyttöjärjestelmä kerää kaikkea "roskaa" vuosien kuluessa hidastaen konetta. Koneessa nopeuteen vaikuttaa esimerkiksi prosessori ja keskusmuisti. Yleensä vanhan ja hitaan koneen nopeuttaminen sujuu käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksella, jos kone ei ole ikivanha.


      • assassin kirjoitti:

        Käyttöjärjestelmä kerää kaikkea "roskaa" vuosien kuluessa hidastaen konetta. Koneessa nopeuteen vaikuttaa esimerkiksi prosessori ja keskusmuisti. Yleensä vanhan ja hitaan koneen nopeuttaminen sujuu käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksella, jos kone ei ole ikivanha.

        Kiitos tiedosta.


      • biologinalku kirjoitti:

        Kiitos tiedosta.

        Ole hyvä. Kysy vain, jos tarvitset vielä jotakin tietoa tietokoneista.


    • Itsehän taisin aiheeseen aiemmin suhtautua aika hmm raivokkaasti. Nyt tätä kasia olen käyttänyt ja oppiihan sen kanssa tulemaan toimeen. En nyt erityisen nautinnolliseksi sanoisi, asioiden löytäminen on vaikeampaa kuin vaikkapa seiskassa. Juu kyllähän ne löytyy, mutta silti. Usein tulee klikattua vahingossa tota alanurkan windows-logoa, joka heittää aina siihen näkymään, jota ei välittäisi kyllä nähdä ikinä. Ottaa pattiin melein yhtä paljon kuin windowsluurien bing-painike. Siis joskus kun yritän vaikka ylänurkkaa klikata niin kursori hyppääkin alanurkkaan ja sitten ihmetellään, miten päädyttiin ihan väärään paikkaan. Lisäksi tämä haluaa päivittää jatkuvasti. Kerta viikossa riittäisi, mutta näitä tuntuu kyllä tulevan useammin. Blue screen of death koettiin jo ekalla käyttöviikolla.

      Kyllähän tuon kanssa elää, mutta seiskasta tykkään paaaaaljon enemmän.

      Ja täällä 8.1 koneessa.

    • Uusavuttomuutta?

    • Saadessani uuden koneen, siinä oli Ikkuna 8. Aluksi olin ihan kauhuissani ja pää perseessä, mutta kyllä siihen tottui.

      8.1 sitten palautui käynnistä-nappi.

    • Kännykässäni Ikkunat on ihan käyttökelpoinen, mutta veljeni miniläppärissä aivan persiistä.

    • 2 asiaa miks w8 suck

      "Kaikki tarpeellinen, kuten ohjauspaneeli, ohjelmat ja tiedostot löytyivät tuota pikaa."
      Juuri tuota Microsoft haluaa. Miksei asetuksissa lue "poista salasana"? Koska he eivät halua ihmisten poistavan sitä.

      Windows 8 on näppärä jos haluat 5-10 asetusta muuttaa nopeasti. Mutta armahda herran kristuksen nimessä jos haluat kaikki salasanat pois, onnea yritykselle.

      Tai esim miksi oma nimi pitää olla Windows 8 yläkulmassa? Laitoin siihen etunimeni ja tuli punaisilla kirjaimilla "LAITA SUKUNIMI"
      Ööö..Miks? Tää on mun kone ja jos en halua käyttää nimeäni en käytä. Lopulta laitoin Nimi . koska oli pakko kirjoittaa jotain

      • höhööööö

        Eikö se ole hyvä, että tärkeimmät asetukset löytyvät näppärästi ja vähemmän tärkeät eivät ole ihan tyrkyllä tekemässä järjestelmästä sekavaa?


      • ewregrg
        höhööööö kirjoitti:

        Eikö se ole hyvä, että tärkeimmät asetukset löytyvät näppärästi ja vähemmän tärkeät eivät ole ihan tyrkyllä tekemässä järjestelmästä sekavaa?

        Kompromissi kahden välillä on paremi.
        Se että "monimutkaiset" ja "helpot" asetukset löytyvät kumpikin melko nopeasti on parempi kuin 1-2 helppoa onnistuu hiiren klikkauksella ja muut vaativat jo IT-tukea.
        Win 8 on tehty enemmän tolloille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      250
      2706
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      11
      1683
    3. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      120
      1589
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      16
      1482
    5. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      96
      1345
    6. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1190
    7. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      953
    8. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      61
      918
    9. Mikä biisi

      Kuvaa sinun ja kaivattusi tämänhetkistä tilannetta? Laittakaa biisejä tulemaan ❤️
      Ikävä
      56
      898
    10. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      1
      885
    Aihe