Mistä tietää milloin erota?

Väsynyt avioliittoon

Mies on muuttunut agressiiviseksi, ei fyysisesti mutta henkisesti ja käytökseltään. Syyttää kaikista ongelmista suhteessa minua. Sitä painolastia on vaikea kantaa, olen kantanut sitä jo vuosia. Jos tulee ristiriitatilanne, ei halua edes keskustella koska näkee olevansa aina oikeassa eikä muuta kantaansa. Nykyään en viitsi edes asioista keskustella, joskus vaan menee hermo sitten kun ei enää jaksa kun asiat on kasaantuneet ja sitten mies taas syyttää kun en jaksa olla hymyileväinen, rauhallinen ja mukautuvainen vaimo, jollaista hän ilmeisesti haluaa. Hiljaa pitäisi olla ja tehdä niin kuin mies haluaa ja antaa hänen tehdä kaikki asiat silloin ja siten kuin itse haluaa ja olla vaan tyytyväinen.

Olisko eroamisen paikka?

Itse yritän pitää lipun korkealla ja vaan suoriutua päivästä toiseen vaikka tuntuu että olen ihan rätti poikki enkä saa mitään henkistä tukea tai empatian poikastakaan mieheltä, mutta tuntuu päivä päivältä enemmän ettei ole syytä minkä puolesta yrittää. Pelkästään lapset.

Nyt sitten viime vuosina olen alkanut kiinnittä yhä enemmän huomiota miehen alkoholin käyttöön. Ei ole paljon nuoruusvuosista järkeistynyt. Ja nykyään tuntuu juovan salassa koska välillä käytös muuttuu yllättäen humalaisen käytökseksi vaikkei kuulemma ole ottanut kuin yhden lonkeron...

Muutenkaan emme enää ole kovin läheisiä, en tiedä ollaanko koskaan olleet. Aiemmin keskusteltiin asioista ja joskus nykyäänkin saadaan keskustelu aikaan, mutta jotenkin ollaan ajautumassa erilleen.

Puh mitä ihmettä tehdä!

14

669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap.

      Tuolta toisesta ketjusta luin:

      "Joidenkin tapana on valehdella juuri niin kuin kerroit, silmääkään räpäyttämättä ja syyttää epäilijää sairaaksi. Mitä muuta hän valehtelee, raha-asiat? Olet karussa tilanteessa, mutta totuus on parempi kuin nykytilanne. Hyvään parisuhteeseen kuuluu rehellisyys, avoimuus, luottamus. Sinäkin olet ansainnut sellaisen. Luota itseesi, omiin tuntemuksiisi."

      "Nimenomaan. Päästä pälkähästä itse leimaamalla toinen hulluksi, sepä se. Ylipäätään tuo, että haukkuu toista hulluksi tai vainoharhaiseksi osittaa sen, että jottai on pielessä. Tietty poikkeuksiakin on."

      Kyllä surulliseksi vetää kun tajuaa että on kuin omasta suhteesta. Kyllä ajatus herää että on toisenlaisiakin miehiä. Meillä ei kyse pettämisestä mutta ei ukko hyvin usein totuutta pajattele, valheita lipsuu ihan huomaamatta enkä jaksa niistä enää edes kiihtyä. Välillä ei edes muista mitä on tullut sanoneeksi kun ilmeisesti niin paljon pahkaa puhuu.

      Ja surullista on sekin että sitä muistaa hyvin selvästi miksi mieheen rakastui ja millaista alussa oli. Sama ihminen se on nykyäänkin ja rakas. Mutta tuskallista on nykyarki. Ja sitä puntaroi paljonko tuskaa haluaa tai pystyy rakkauden takia sietämään. Eikö rakkaus pitäisi olla voimavara niin kui parisuhteenkin eikä tuskien taival?

    • Eroa heti

      Miehesi on narsisti ja jos siinä suhteessa on ripau alkoholia cocteil on vaarallinen ja muuttuu väkivaltaisemmaksi ainakin henkisellä tasolla jota ei kenenkään tarvitse kestää.
      Eroa heti on minun neuvoni, itse tein sen ja olen mies.
      Elä omaa elämääsi se kannattaa ja löydät paremman pian;-)

      • Sen vain tietää

        Vastaus kysymykseesi:
        Sen vain tietää syvällä sisimmässä, että nyt riittää. Kun sen vielä uskaltaa itselleen myöntää, että on erottava, silloin olet valmis. Yksi neuvo onyös tämä, jonka sain, kun samaa asiaa kysyin: kun olet kärsinyt tarpeeksi, silloin haluat eron. Tämä piti kohdallani paikkaansa. Se hetki vain sitten tuli, kun tiesin.


      • en tidä
        Sen vain tietää kirjoitti:

        Vastaus kysymykseesi:
        Sen vain tietää syvällä sisimmässä, että nyt riittää. Kun sen vielä uskaltaa itselleen myöntää, että on erottava, silloin olet valmis. Yksi neuvo onyös tämä, jonka sain, kun samaa asiaa kysyin: kun olet kärsinyt tarpeeksi, silloin haluat eron. Tämä piti kohdallani paikkaansa. Se hetki vain sitten tuli, kun tiesin.

        Mikä oli kärsimys,alko pettäminen???? Vai mikä?


      • Sen vain tietää
        en tidä kirjoitti:

        Mikä oli kärsimys,alko pettäminen???? Vai mikä?

        Kärsimys on jokaisella omansa. Se on se syy, miksi haluaa lopulta eron. Se voi olla monia asioita, puhumattomuus, uskottomuus, väkivalta, alkoholismi, seksittömyys, ihan mitä vaan, jonka takia kärsii ja pohtii eroa. Jos ei mitenkään mistään kärsisi, tuskin silloin erotakaan haluaisi.
        Eikä pieni kärsimys silloin tällöin ole eron aihe. Suuri tuo eroajatukset.


    • Hei Väsynyt avioliittoon,

      Olen pahoillani puolestasi. Sen takia, että avioliittosi on huonossa jamassa että sen takia, että tilanne on selvästi hyvin raskas ja kuluttava.

      Ulkopuolisen on vaikea sanoa milloin suhde on siinä tilanteessa, että ero on paras ratkaisu. Jotain hälytyskelloja toki on, yksi on se, että minkäänlainen väkivalta - henkinen, fyysinen tai hengellinen - ei ole hyväksyttävää.

      Ydinkysymys ehkä on se, voitko vielä ajatella yhteistä tulevaisuutta miehesi kanssa?

      Jos suhde on aivan solmussa, yksi mahdollisuus olisi myös selvittää tilannetta perheneuvojien kanssa. Sekä kunnilla että seurakunnilla on perheneuvontaa joka on tarkoitettu juuri tällaisia tilanteita varten. Vaikka päätyisitte eroamaan, perheneuvonta voi silti auttaa selvittämään tilannetta.

      Toivottavasti tilanne helpottaa,

      Vilppu H.
      pappi

    • mietimieti

      Yksi mittari on myös, miten lapset voivat. Ap on niin kuin kuoirmajuhta tottunut arkea pyörittämään, olemaan se ainoa vastuullinen aikuinen, että on ehkä tullut kotisokeutta sen suhteen, mikä on lasten henkisen hyvinvoinnin tila ja tilanne. Miten koulu menee, onko ystäviä ja harrastuksia? Jos lapset/lapsi on jo yli 10-12 v., voisit mielestäni ihan hyvin rauhassa kahdenkesken (vaikka ulkona kävelyllä) kysellä isomman lapsen mietteitä perheestään, millaisina hän kokee isän ja äidin, mitä toivoo jatkossa perheeltään jne. Pienemmät, alle kymmenvuotiaat, olisi hyvä käyttää juttelemassa vaikka neuvolapsykologilla, jotta saat ulkopuolisen puolueettoman käsityksen lastesi hyvinvoinnista. Älä näistä miehelle yritäkään sanoa, mietit ja järjestät itse.

      Miehesi käyttää valtaa ylitsesi rähjäämällä, ja näin ollen saa olla ja elää "kuin sika pellossa" ilman että uskallat puuttua mihinkään. Jotenkin en usko hänen kovin häävi miehenmalli olevan edes lapsille.

      Pelkäävätkö lapset isäänsä? Räjähteleekö heillekin? Moittiiko, kehuuko koskaan?

    • Nähtyyn

      Olikohan niin ettei miehesi tuntuvasti olevan kyllin hyvä sinulle. Mikäli miehelläsi on ongelmia itsetuntonsa kanssa hän ei ole taipuvainen puhumaan kanssasi.

    • unpikujassa

      Vaikeaa on teillä. Itsellä helpo,paa, kun ei ole yhteisiä laosia ja omaisuudestakaan ei tule riitaa. Voimia.

    • toinen väsynyt

      Ihan kuin meillä. Miehellä selvästi paha olla ja syy on yleensä minun tai lasten. En tiedä kauanko jaksan olla syyllinen ja lasten puolesta olen todella pahoillani. Onneksi kuitenkin yleensä minä olen se pahis (ennemmin kuin lapset). Tuntuu kuitenkin todella hurjalta ajatukselta lähteä rikkomaan perhettämme, mutta olen myös niin väsynyt.... Ja miten onkaan helppo ja hyvä olo silloin, kun mies on poissa. Ei tämä ole mikään avioliitto, vankila tämä on....

    • Juttusi gluu :)

      "Muutenkaan emme enää ole kovin läheisiä, en tiedä ollaanko koskaan olleet."
      Napasi ympärillä ääriselvästi pyörit, niin kuin myös tilanteessa jossa menit avioon sinulle epäläheisen henkilön kanssa.
      Noh, teehän elinikäennusteesi, niin tiedät milloin kantapäät vastakkain.

      • valheessa eläminen

        Minun tarina,kun vaikeuksia tulee kaverit häviää.Sen tuntee kun ei ole kuuntelijaa,sydämmestä otti vaikeuksien keskellä vaimokin ilmoitti olevansaKAVERI. Ei se nainenkaan aina ole tunteellinen.Minua kohtaan hän oli kylmä ja eikä se lapsillekkaan ole kummempi.Hyvä näin kun sai tietää että ei rakastanutkaan,menhän siinä hukkaa vuosia. Sitä on niin sokea !!! Ei auta kun panna vahinko kiertään.


    • Moi
      Jotenkin tunnistan hiukan itseäni tarinassasi.
      Mietit isoja siirtoja elämässäsi, ja varmaan käyt tietynlaista irrottautumista miehestäsi. Kysyn nyt sulta mitä itse tahdot elämältäsi ?? Näin mietin itse kun lähin mieheni luota En sano että on ollut helppo matka mutta pikkuhiljaa alan sopeutumaan tähän yksin elämiseen ja jopa kykenen jo nauttimaankin olostani. Sanoit että on lapsia ?? minkähän ikäisiä ? Rohkasen sua käymään puhumassa jonkun kanssa sillä sinäkin olet vain ihminen. Et tule jaksamaan elämääsi jos et hae jonkun sortin apua toivon oikeestin sulle kaikkea hyvää matkallesi
      Ehkä huominen on parempi päivä tehdä omia valintoja

      • etsi rohkeasti apua

        Sehän on helppoa kun ei ole lapsia.Kuitenkin on viisasta kertoa ettei rakastakkaan aviopuolisoa. Mutta jos on lapsia ja äiti jättää heidät siitä jää ikuiset arvet. Ei ole kyllä ite harkittu asiaa loppuun,jokin muu suuri asia painaa mieltäsi.Oletko jutellut ammaattiauttajan kanssa. Miten pitkään olette jutelleet kumppanin ja lasten kanssa lähdöstäsi. On varmaa ,että lapsi ottaa mallia äidistä tietämättäänkin.Hylätty olo ei näy heti. Suosittelen hakemaan apua käymään myös lasuudesta asti olevat traumat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe