Blogi Raijan Ajatuksia tänään 21.9.2014

tiedotus tökkii

Raija on taas ottanut hyvin ajankohtaisia asioita esille. Ja ihmetyksiä, että miksi
asiat eivät ole avoimesti esillä ja selvitettävänä.

110

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Blokkii taas

      Hyvä oli saada tietoo. Samaa mieltä olen, ei noista suurista asioista ole kuntalaisia kuultu. On kuntalaisten aliarvioimista pahemman kerran. Ja siitä Laukkasen jutusta. Selvittäkää Torssosen porukka! Vai onko tieto tuskallinen?

    • Avoimesti pimitetty

      Raija ihmettelee mm. Tiedottamista/avoimuutta. Muistatteko kun edellisen hallituksen käsittämätön Rinnevaaran eroilmoitus käsiteltiin avoimesti! Ilmoitus oli osoitettu valtuustolle! Miten siinä kävikään! Taisi avoimuus loistaa poissaolollaan!

    • poikaset voi

      kostostako phj pokapolitikassa onkin kysymys? ei asioiden LAILLISESTA hoidosta?

    • Jankuti jankuti

      Mistä näitä gramofonin neulalla rokotettuja, katkeria jankuttajia ja kaiken kehityksen ja paikkakunnan eteen tehtävien asioiden torppaajia oikein piisaa?
      On hiton hieno homma että Pyhäjärvellä laitetaan paikkoja kuntoon, rakennetaan uutta jne. Tämä kaikki palvelee ja tulee palvelemaan kaikkia kuntalaisia!!!
      Eikö terveyskeskurakentamisestakin oltu järjestetty yleinen tilaisuus? Lehtitietojen mukaan (jokunen viikko sitten) sinne ei ollut osallistunut kummoisesti väkeä.
      Onko tässä kaikessa ongelmana se että kun tietyt tädit ei ole päässeet patsastelemaan ja pätemään niin heidän katkeruus purkautuu sillä että kaikkea pitää vastustaa, kaikesta pitää hakemalla hakea jokin pilkkuvirhe tms.
      Ei voi kuin ihmetellä.
      Mutta silti, HIENOA, HYVÄ kaikkinaiset päättäjät ja virkamiehet ja -naiset jotka kuntaamme kehitätte!!!

      • TERVALEMPI

        Miksi kaupunki toimii yrittäjän ominaisuudessa ????? miksi, miksi ja MIKSI ,vielä kerran ?
        Järjestäisi kaupunki, virkamiehet ja poliitikot hyvät puitteet yrittämiselle, niin että yrittäjät voisivat toimia.

        EI OLE OIKEIN, ETTÄ KAUPUNKI ITSE HÄÄRII YRITTÄJÄNÄ (, tekee omana työnään kaikki rakennushankkeet )

        Sillä menolla tapetaan sitkeinkin yritys ja yrittäjä häädetään muualle, tai joutuu peräti lopettamaan, tai yritys loppuu konkurssiin.

        Vastatkaa herrat /rouvat päättäjät. MIKSI NÄIN ?


    • hietäkylän pökiö

      Mitäs näille koiranpaskoille tehdään juuttaan joutilaat?

      • Jankuttanut jannu

        Jankuttajalle. Mitähän sanoisit jos sinnuu julkisesti syytetään jostain tutkintPyynnön tekemisestä. Syystäkin Leppäharju niin kuin koko kunta oottaa selvitystä.
        Et kai itse ole tietoinen kun noin kolahti


      • Jankutus jatkuu
        Jankuttanut jannu kirjoitti:

        Jankuttajalle. Mitähän sanoisit jos sinnuu julkisesti syytetään jostain tutkintPyynnön tekemisestä. Syystäkin Leppäharju niin kuin koko kunta oottaa selvitystä.
        Et kai itse ole tietoinen kun noin kolahti

        No enpä ole tietoinen mutta jos kyseessä on jokin henkilökohtainen asia (tutkintopyyntö), miksi sitten pitää sotkea yhteiset kaikkia kuntalaisia koskevat asiat siihen?
        Omat asiat, yhteiset kaikkia koskevat asiat tulee pitää erillään päätöksentekoa ajatellen.


    • Hyttysen pisto

      Tosiaan oli tiedotus kuntalaisille terveyskeskus uudisrakentamisesta! Piti olla jo huhtikuulla, taisi vähän lipsahtaa. Nytkin ilmotus Pyhäjärven Sanomissa keskiviikkona ja torstaina jo tilaisuus. Ei kyllä täytä oikeaa ja demokraattista ilmoitusta. On menty ajassa taaksepäin ja ruvettu mänöveeraamaan omaan tahtiin . Sama koskee lastentalon rakentamista, Onkohan rakennus edistymässä tarjouskilpailussa olleiden asikirjojen pohjalta, veroeurot taitaa siirtyä muille maille vierahille.
      Rakennusmestari Pesosen pois lähtö viestii jotain, arvaan kyllä
      Työmailla ei ole kyllä valtuuston tahtoa toteutettu, projektaattoreita siellä täällä, mitään ei omat miehet saa tehdä. Työpajan esimies juoksee siellä täällä? Uutta otetaan kehiin, mutta onko hallituksen lupaa?Miksi omat miehemme eivät suorita valvontaa? Sama postin pihalla vieraat voimat jyllää. Otettaisiinko nyt koulutusta, esitän Teknisen johtajan istuttamista välillä oppiin Nivalaan niin osataan kilpailuttaminen omaa kuntaamme rikstuttavalla tavalla omia yrittäjiä työllistämään ja oikein lakien ja asetusten mukaan. Kilpailuttaminen on muuten yksi tärkeimmistä asioista kunnassa, jos sitä ei osaa on kyllä hukassa .

      • Oi niitä aikoja

        Ihan on mennyt oikein ja pykälien mukaan nyttemmin! Edellisen hallituksen aikaan jäi vähän "kaivelemaan"


    • jaksatko kauankin

      Kuka onneton täällä jaksaa jankuttaa, että oikein on mennyt.
      Kun seuraa noita oikaisuvaatimuksia, niin mikä niissä on OIKEIN MENNYT

      • Pätöpäätökset

        Ei kukaan ole väittänytkään että oikaisuvaatimuksissa olisi mitään oikein. Ne on poikkeuksetta olleet täysin aiheettomia ja naurettavia! Päätökset on sen sijaan olleet oikeita!


    • rapatessa roiskuu

      On syytä muistaa että jotkut ulkopuoliset tuomarit hoitelivat kaupungin lakipalveluja ja tutkintapyyntöjen tekemistä siihen aikaan kun esimerkiksi Leppäharjun peräämä kirje on toimitettu poliisille. He ainakin tietää jotain. Valtuusto on antanut hallitukselle tehtävän.

      • Yks seurailija

        Mitä tekee tarkastuslautakunnalla, jos se ei tee kuten valtuusto on päättänyt. Pitäisikö valita uusi lautakunta? Kun katsoo ketkä kuuluvat lautakuntaan, ei ihme että on haluttomuutta tutkia asia. Jonkunhan se on tutkittava. Antakoot poliisille.
        Vai onko jo asiasta tietämys, mutta se olisi kipeää tuoda julkisuuteen


    • Yhtä tyhjänkanssa

      Jos poliisi on jo kerran vastannut, ettei ole rikokseen viittaavaa, niin mitäs tuossa enää on.

    • ei sisäpiiriläinen

      Taitaa olla kaupungin itsensä selvitettävä, kenellä on ollut oikeus puhua kaupungin puolesta. Kai siellä on jonkinlainen käskyvalta suhde. Kuka käskee ja kuka tekee.
      Joku kuitenkin on toiminut.

    • piste

      Selvä juttu, kun ei rikokseen viittaavaa. Ei ole ollut osoittaa semmoisia tietoja, jotka antaisivat aihetta muuhun.

    • tarkastuslautakunta

      Onhan se rikos, kun syyttömiä syytetään.

    • tietämätön

      Voiko rikoksia tutkia muuallakin kuin käräjillä?

      • Mitä tekee lautak.

        Joku kirjoittaa että jos ei rikokseen viittaavaa niin piste. Minkähän takia sitte aloite on tehty? Hallinnolle lisää työtä. Leppäharjun päälle varjo. Onko Kaurasella jotain esittää väitöksen perusteeksi. Hänhän on aloitteen mukana kirjoittanut oman näkemyksen asiasta. Torssone töihin siitä


    • siinäpä kysymys

      Aika vakavaa ja loukkaavaa, että mustaa valkoisella Kauranen epäilee pöytäkirjassa Leppäharjun tai Rinnevaaran tehneen tutkintapyynnön Laukkasesta.

      Alun alkaen, kun Aittokoski, Rapo ja knit tekivät valtuustoaloitteen , että on selvitettävä kuka teki Laukkasesta tutkintapyynnön, käytettiin "avoin asianajovaltakirjaa" tässä yhteydessä Valtakirja kuului toiseen asiaan, mutta oli kopioitu tähän yhteyteen. Eikös tämä ole rikos ja ihan asiakirjaväärennös?
      Vai miksi sitä sanottaisiin.

      Tutkailkaapa valtuuston pöytäkirjolja vuodelta 2011-2012. Sieltä se aloite löytyy.
      Ja avoin asianajovaltakirja.

    • ?????

      Paljo asiaa nuissa pöytäkirjoissa. Kuka sen voi todistaa, että papereihin pantu asian ajovaltakirja on väärä. Jos joku tietää sen varmasti, se on kaupunginhallitus, joka valtakirjat antaa. Hallitukset on vaihtuneet ja aikaa kulunu jo vuosia.

      • Nyt kiinnostaa

        Kun Aittokoski teki aloitteen, onko se jätetty kokonaan tutkimatta. Mitenkä se meni.


    • Arkistosta löytyy

      Eiköhän kaupungin talolta löydy luettelo kaikista annetuista asianajovaltakirjoista ja tieto, mihin tarkoitukseen valtakirjat on annettu. Onhan ne kirjattava ylös. Ei kukaan pysty muistamaan ja kyse on julkisen vallan toiminnasta. Tuo luettelo voi antaa tietoa sitä tarvitseville. Jatkuva palaaminen vanhoihin, hidastaa uusien asioiden käsittelyä.

    • TIEDOKSI VAIN

      Tuollainen luettelo on yrityksissä kassakaappitavaraa.

    • Jukalta kysyttävä

      Jos virkamiehet ovat sanoneet, että silloin tehtiin VAIN yksi asianajovaltakirja. Ja se annettiin Hankilan kotipaikkaselvitykseen. Niin mitenkäs avoin asianajovaltakirja liittyy Laukkaseen. Poliisin lähettämissä päätöksissä ja asiakirjassa luetteloimassa liiteluettelossa ei esiinny avointa asianajovaltakirjaa. Niin, että mitenkäs nyt tämä on tapahtunut.
      Kun ei ole annettu avointa asianajovaltakirjaa ja se kuitenkin on liitteenä valtuustolle jätetyssä aloitteessa , "Kuka teki Laukkasesta tutkintapyynnön", kun kaupunki ei sitä tehnyt.

      Mysteerio, sen tietää varmaankin kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja
      Jukka Tikanmäki.

      • annettu edustaa

        Avoimessa asianajovaltakirjassa ei sanota, mihinkä asiaan valtakirja liittyy.


      • Tähän asiaan
        annettu edustaa kirjoitti:

        Avoimessa asianajovaltakirjassa ei sanota, mihinkä asiaan valtakirja liittyy.

        Valtakirjassa ei näy. Konttorista pitää löytyä paperi, jossa luetellaan kaikki annetut valtakirjat ja tarkoitukset. Näin ainakin yrittäjän on huolehdittava asiat. Ei kukaan voi muistaa, kun on paljon asioita. Tilintarkastustilanteessa niitä yleensä vaaditaan katsottavaksi.


      • sivusta seurannut
        Tähän asiaan kirjoitti:

        Valtakirjassa ei näy. Konttorista pitää löytyä paperi, jossa luetellaan kaikki annetut valtakirjat ja tarkoitukset. Näin ainakin yrittäjän on huolehdittava asiat. Ei kukaan voi muistaa, kun on paljon asioita. Tilintarkastustilanteessa niitä yleensä vaaditaan katsottavaksi.

        Yksilöity valtakirja on antajan kannalta "turvallinen".
        Avoin valtakirja on avoin. Se on annettu tarkoitukseen, jonka antaja tietää. Kunnasta varmasti löytyy luettelo annetuista avoimista valtakirjoista. Onhan yhteisöllä oltava tieto. kenellä on oikeus toimia kunnan puolesta ja missä asioissa. Tämä jo vastuukysymystenkin vuoksi.
        Edellä oleva kirjoittelu ja vuosia kestänyt päätöksenteko osoittaa, että tuota tietoa ei ole otettu käyttöön.


    • Hämärä heikit

      Kahtokee ksssaksaapista.

    • hakekaa esiin

      Kaupunginvaltuustossa 29.8.2011 Tarmo Rapo & knit jättivät aloitteen sen seikan selvittämiseksi, kuka teki tutkintapyynnön Sami Laukkasesta. Pöytäkirjan liitteenä on aloite ja ao. avoin asianajovaltakirja ja muu materiaali.

    • yhteispelillä se suj

      Voisin sanoa melko varmasti, että Jukka Tikanmäki ja KK tietävät asiasta. Ei tarvinne mennä sen kauemmaksi.

    • ????????

      Onko 29.8.2011 ajankohtaista nyt.

      • mietippä sitä

        menneisyydessä kaukana on pyörinyt nykyinen hallitus koko tämän
        valtuustokauden.


      • blogistit

        Tuolta ajalta löytyis enmmänkin ihmeteltävää. Oli vain itse päättämässä niin eipä taideta niitä blogeissa käsitellä. Meillä on kaksi blogistia joiden kiinnostus asioiden käsittelyyn on täysin yksipuolista, puolueellista, tarkoitushakuista, jopa itsekeskeistä!


    • tutustuttu on

      Raija Leppäharjun ajatukset avoimuudesta ja asioiden julkisuudesta ovat aivan tuettavia.
      Asia on vähän outo siltä kannalta, että juuri edellisen hallituksen ajalta tarkastuslautakunta joutui pyytämään nähtäväkseen kaupunginhallitukselta salaisia pöytäkirjoja luettavakseen. Salaisia pöytäkirjoja oli useita. Tämä on perin harvinaista.

    • Mertsi K

      Jukalta ei kannata kysyä. Paperilla asiat pitää olla sitte on varma.

    • pöytäkirjoista

      29.8.2011 on juuri se aloite, jossa tivataan, että kuka teki Laukkasesta tutkintapyynnön.
      Nyt Asko Kauranen tekee aloitteesta totuuden. Hän epäilee, että tutkimuspyynnön on tehnyt Leppäharju ja Rinnevaara.
      Raija haluaisi asiaa selvitettäväksi, koska Asko Kauranen teki aloitteen.
      Aloite on vuodelta 2011 29.8 . valtuustosta alkaen selvittämättä.

      Selvittäkää nyt.

    • Onks c-kasetti tätä

      Kylläpäs se Raija on taas ottanut hyvin ajankohtaisia asioita esille.

    • teko ja tarkoitus

      Mitäs tuota vähättelet.
      Jos julkisesti halutaan ihmistä riepotella valtuuston kokouksessa ja syyllistää niin aivan oikein, että asia selvitetään.

    • Pahalta näyttää

      Kaiveleeko ajatusten ja sanojen ja tekojen välinen ristiriita maata jalkojen alta?

    • voihan nenä

      Enpä ymmärrä, mitä tarkoitat?

    • Mäkäräinen

      Männöö monen muunnii ymmärryksen yli kun sammoo asiata vuojesta vuoteen.

    • Kipeä asia

      Lyhyt katsaus valtuuston pöytäkirjaan 29.8.2011 pykälä 245. Päätöksestä ilmenee, että Tarmo Rapo, Seppo Kangasharju, Martti Savolainen, Jari Aittokoski ja Asko Kauranen tekivät aloitteen, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan, kaupunginjohtajan, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan ja tuomari Karmavuon rooli kyseisen asian hoidossa selvitetään kolmen viikon kuluessa tarkastuslautakunnan toimesta. Selvityksessä tulee ilmetä myös, miksi tämän asiakohdan valmistelun ja esittelyn on tehnyt kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja eikä kaupunginjohtaja.
      Edellä mainitun aloitteen kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi.
      Se siitä.

      Tuota aikaisemmin 20.6.2011 oli kaupunginhallituksessa tehty salaisia päätöksiä ko. asioihin liittyen ja salaisuuksia purettiin 21.6.2011 ja 22.6.2011 Iisalmen Sanomien uutisen mukaan kunnan asiamiehen tuomari Karmavuon suulla tiedotetaan yleisölle, että mm. Laukkasesta on tehty tutkimuspyyntö. Sitten saa lukea lehdistä, ettei kaupunginhallitus ole päättänytkään tehdä pyyntöjä. Miksi tiedottaminen vastoin päätöksiä? Pyyntö oli kuitenkin tehty Karmavuon lehdistötilaisuudessa esittelemin perustein. Poliisi on käsitellyt asian ja katsonut rikostutkimuksen aiheettomaksi. Taas tulee näyttävää uutisointia lehdistössä. Kirjoittelu jatkuu.

      Vuonna 2014 palataan asiaan jälleen valtuustoaloittein ja laajoin kirjoituksin.

      Mikä todellinen hyöty tästä asiasta on. ei ainakaan Pyhäjärven kaupungille. Aikaa ja rahaa palaa.

      Lopputilos: oudompi kuin outo.

    • keväällä??

      Minä ainakin lukasin kaupunginvaltuuston päätöstä 29.8.2011 § 53 (mikäs on tuo 245??)

      Siitä voidaan nähdä, että
      Raija Leppäharju on pöytäkirjan mukaan jo silloin "julkisuudessa sanonut, ettei kaupunginhallitus ole tehnyt tutkintapyyntöä."

      Ihme häikkää. Kuka teki tutkintapyynnön, sitä kyselee nyt Asko Kauranen.
      Hän tämän asian otti esille siinä yhteydessä, kun valtuusto vaatii Tikanmäkeä antamaan selviktyksen, miten ja mistä johtuen kaupunki on makanut
      yksityisten asianajokuluja Lakiasiaintoimisto Peltonen LMR :lle.

    • tampuurista

      Niin, Asko Kauranen vaati em. yhteydessä myöskin selvittämään, kuka teki tutkintapyynnön Sami Laukkasesta.

    • domino-ilmiö

      Pyhäjärviset konkaripoliitikkomiehet ja muutamat eläköityneet sivistyneistön ja virkavallan edustajat, laumassa ainakin luopiot piippo , pappila, ovat osallistuvien, pulushakkipolitiikkaan suostumattomien naisten vihaajia.

      Sadonkorjuu on alkanut, tänään pintapuhtaat mätäomenat ja vanhankalkkunanmunat ovat parhaimmillaankin oksettavaa ongelmajätettä.

    • kuullut puhelun

      Joko "avoin asianajovaltakirja" mysteeri on selvitetty?
      Joko aihe" kuka teki tutkintapyynnön Laukkasesta" on selvitetty?

      Nämä kaksi asiaa kuuluvat yhteen. kuullut asiasta erään "puhelinkeskustelun".

    • asko Kauranen

      Raija, pidä pintasi, älä luovuta. Sinut on julkisessa kokouksessa asetettu epämääräiseksi?

    • Sivupeili kummeksuu

      Tiedottaminen on ok., silloin kun se tehdään oikein. N.s. Laukkasjutussa, mihin tässä ketjussa on viitattu, on tiedotettu päätös ihan tuomarin suulla päin vastaisena kuin se on tehty?

      Minkä vuoksi samat asiat otetaan uudestaan vatkattavaksi? Edellä mainittukin on täysin selvä ja loppuun käsiteltyjuttu, jos kaupunginhallituksen päätökset ovat niin kuin on kirjoitettu?

      Tapaus näyttää olevan edellisen valtuuston ja kaupunginhallituksen kaudelta vuodelta 2011. Valtuustossa tehty aloite, ko. kirjelmän lähettämisestä on jo 2011 käsitelty loppuun!

      Aloitteen käsittelyn lopetti silloinen kaupunginhallitus. Syystä tai toisesta se ei laittanut asiaa selvitettäväksi. Kaupunginhallitus vain merkitsi aloitteen tiedoksi. Kyse on sen kaupunginhallituksen vastuualueesta. Sinne tieto on jäänyt ja sinne se kuuluu.Asia on silloin saanut arvoisensa lopun.

      Näin on päätökset. Mitä sitten tiedotetaan ja kirjoitellaan, se vaahdottamista.

    • Että semmosta

      Sama on näkemys täälläkin. Asia on saanu loppunsa jo vuosia sitte.

    • Tiedotuksen voima

      on iso. Tuossa asiassa, hallitus on tehny päätöksen. Tiedotettu on päinvastaisen ratkaisu ja asia on hoidettu kuin on tietotettu.

      Tiedotuksella on merkitystä.

    • Home korva

      Mokia on sattunna muitai.

      • Raija Leppäharju

        Omalla nimellä kirjoitan. Asia ei ole loppuun käsitelty. Edellytän, että tutkintapyynnön tekijä saadaan julkisuuteen. Tavalla tai toisella. Jk. Minä en ole sitä tehnyt. Olen suorastaan "poljettu" näistä syytöksistä. Jos olisin, tunnustaisin varmasti.
        Syylliset julkisuuteen. Itelläni oma näkemys


    • tampuurista käsin

      Tämän asian otti esille valtuutttu Asko Kauranen kevään valtuustossa, jossa perättiin Jukka Tikanmäeltä selvitystä Lakiasiaintoimisto Peltonen LMR Oy:n
      laskussa olevaa kaupungilta yksityisten puolesta maksettuja oikeudenkäyntikuluja, niin vastineita, neuvottelu- ym. laskuja . Jukka Tikanmäki oli antanut laskutukseen luvan. Selvitystä haetttiin Oulun Hallinto-oikeuden ajoilta
      aina Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

      Silloin valtuusto yksimielisesti päätti ja Asko Kauranen vaati, että myös on selvitettävä, kuka teki Sami Laukkasesta tutkintapyynnön. Hän arvioi, että tukintapyynnön tekijä on Leppäharju ja Rinnevaara-- en tiedä yhdessäkö vai erikseen epäiltynä. Se jäi minulta epäselväksi. Oli kuullun ymmärtämisen vaikeuksia.

    • Mieli ja pide

      Asia on hoidettu tuomari Karmavuon tiedottamalla tavalla vastoin kaupunginhallituksen tekemää ratkaisua. Leppäharjukin on tämän moneen otteeseen tuonut julki. Jokainen osaa tehdä johtopäätökset.

      • 900677744

        Miksi kerrotaan kansalle tuomarin suulla potaskaa ja toimitaan.??


    • 456712

      Voisiko tästä oppia, että sivullisia ei kannata palkata hoitamaan kaupungin asioita?

    • Joku Sivusta

      Miten sanomasi " Voisiko tästä oppia, että sivullisia ei kannata palkata hoitamaan kaupungin asioita?" on hanskassa 2013-2014- ja todennäköisesti myös 2015-2016.

      Kustannukset ovat jo hmm 130 000 e ja piikki levällään menevät Ylivieskan käräjille ihan piakkoin. Sitä sitten piisaakin, ellei JOKU kiimakalle tule lopulta katumapäälle.

      • muttaaa..

        Jos seuranta ja valvonta pelaa niin mikä ettei.


    • Järki käteen!!!

      Nyt on ihan pakko puuttua tähän asian. Olen perehtynyt kyseiseen episodiin perusteellisesti.
      Se ei ole lainkaan muuttanut näkemystäni kuntien asioiden hoitamisesta.
      Kunnat ovat julkisyhteisöjä. Kilpailuttaminen ja ulkopuolisten palkkaaminen hoitamaan kuntien asioita ei ole oikein. Viranhaltijat ja kunnan omat päättäjät on valittu asioiden hoitajiksi. Kuntien on maksettava viranhaltijoilleen sellaista palkkaa, että he hoitavat asiat. Kun ulkopuoliset tulee, tässä on oiva esimerkki.
      Onko tässä mitään järkeä?

    • Järki käteen

      Palaan vielä perusteisiin. Kunnanhallitukset tekevät ratkaisuja sen pohjalta, mitä on valmisteltu ja mitä esitellään. Korostan, että kuntien esittelevien virkamiesten tulee kyetä hoitamaan asioiden valmistelu ja esittely oikein. Nyt on aiheutettu tarpeetonta hässäkkää asiassa, jopa lain vastaisuutta. Tiedottaminen on oltava päätösten mukaista. Samoin asian edelleen hoitaminen. Kuntien oma virkamieskunta on asetettava sille lain mukaan kuuluvaan asemaan.
      Kunnallinen itsehallinto kärsii tuon kaltaisesta sekoilusta, jos se laajenee.

      • sivukylän sulttaani

        Onneks ei oo meillä virkamiesten sivustajohtamista niin mennee kaikki lakien ja asetusten mukkaan


    • Toteamus

      Leppäharju pisti paiseen keskelle. Tiedottaminen on hoidettava avoimesti ja oikein. Kaikki edellä kerrottu vahvistaa sen. Päättäjätkin voivat pudota väliin, jos valmistelu ei pelaa.

    • Naapurin prinsessa

      Kaikki sotku on taakse jäänyttä elämää.

    • Rehellisyys on paras

      Tsemppiä Raija. Jokainen esittelijä vastaa tekosistaan itse.

    • Uusi päivä

      Vanhaa asiaa koko juttu.

    • jättäkää harkintaan

      Tänään varmaan näemme valtuuston kokouksen NAMOSTA
      Lista oli lyhyt,MUTTA EI TULEVAISUUTTA PYHÄJÄRVEÄ AJATELLEN VÄHÄINEN

      on pari tärkeää (ehkäpä kolme) asiaa.

      1.Missä Pyhäjärvi haluaa hoitaa erityissairaalapalvelut, Olemmeko Oulussa vai missä?Sitä valtiovalta kyselee?
      Valtuutetun pitää tietää , mikä sairaanhoitopiiri meille on PARAS. Luontainen
      asetelma on ollut Ouluun, Oulun Yliopistolliseen sairaalaan.
      Nyt on kuitenkin mieitittävä tilannetta, missä kuntayhtymässä jatkossa olemme-- vai olemmekmo itsenäisiä? Sekin on varteen otettava kysymys.
      Mitä on itsenäisyys?
      Se tarkoittaisi sitä, että kuntana/kaupunkina hoitaisimme itsenäisesti peruspalvelut. Hyvä argumentti on siinä, että uusi terveyskeskus valmistuu ja asemamme täällä maakunnan laidalla antaa pohtimisen tarpeen siitä. Jos olemme jossain "Jokilatvan" kuntayhtymässä. Olemme taas jossain "ei missään". Hakemassa oikeuksiamme, ties minne ja millä hintaa.
      Jos eläisimme kuntana OYS:iin keskuspaikkana, tukien Oulaskankaan säilymistä, jäisi välikäsikustannukset pois. OYS olisi erikoissairaala ja väliasema Oulaskangas. Vähän niinkuin ennen kuntayhtymää ja Paras-lain tuomaa sekaannusta.

      Ei pidä unohtaa meidän asemaa Savoon päin. Iisalmi (vertaa Oulaskangas)
      on saman matkan päässä ja KYS saman matkan päässä kuin OYS.
      Että siinäpä pähkinää purtavaksi.
      Kuntayhtymätilanteessa olemme Savoon päin mielestäni hieman paremmassa asemassa sijainnilta kuin Jokilatvoihin. ?

      Maakuntien rajat olisi häivytettävä. Olisi nähtävä kunnan sijainti Suomen kartalla.
      Mutta se puoluepolitiikka sotkee Pyhäjärven tilanteen. Olen saanut ymmärtää keskusteluissa, että emme voi siirtyä Pohjois-Pohjanmaalta, koska se on keskustapuolueen "mekka". Meidän siirtymisemme esim. Savon suuntaan, olisi heikennös Pohj.Pohjanmaan Kepun vahvuuksille.

      2. tärkeä kysymys tänä iltana:

      Hyväksymmekö Kvanttiyhtiön perustamisen ns. Laguna hanketta varten.
      Näyttävät samalla hakevan "periaatepäätöstä" 1 miljoonan euron kaupungin varojen siirtämistä säätiön käyttöön.( se on se asia n:o 3)Huomaa!!

      Valtuutettu, oletpa melkoisen päätöksen teon äärellä

      Valtiovalta ei ole näyttänyt "vihreää valoa" Laguna-hankkeelle, vaikka siitä toisin informoidaan.Hanasaaren seminaarista jäi käteen, että herra XX lähtee hakemaan maailmalta yrityksiä jotka lähtisivät tähän neutriinon tutkimiseen Suomessa mukaan.

      Valtuutettu: Kuten
      lehdistöstä olette voineet lukea
      Maakuntahallitus on asettanut tulevan maakunnan kärkihankkeiksi

      Oulun teollisuuden kehittäminen
      Ylivieskan Centrumin
      Laguna hankkeen

      Harkitkaa nyt asiaa. Huomioikaa päättäessänne lyödä lukkoon yhtiön perustamisen ja "periaatepäätöksellä" 1 miljoonan sijoittamisen tämän kolmen miehen käyttöön. Se tulee olemaan pysyvää, eikä valtuutetuilla ole senjälkeen nokan kopauttamista.
      Kaivos ei ole vielä päättynyt ja toivottavasti jatkaa. Ei mennä asioiden edelle.
      Jätetään pienen kaupungin/kunnan miljoona odottamaan valtiovallan antamaa ratkaisua.
      Hoidetaan asiaa yhdessä tehokkaasti Maakuntaliitton/maakuntahallitukseen.
      päin.
      Tällainen maailmankaikkeuden tutkimista käynnistävä asia ei kuulu pienen Pyhäjärven kaupungin ja kaupunkilaisten maksettavaksi. Nyt se on saanut sitä julkisuutta, jonka olisi odottanut jo vuosikymmenien aikana jo tehdyn.

      Paikka Pyhäsalmen kaivos on ja pysyy. Jos "maailma" ja sen suuret tieteen foolrumit katsoo, että tällainen tutkimus on tarpeen, eikä sitä- ole aikaisemmin tutkittu? Piskuinen Pyhäjärvi, odota nyt.
      Pohjois-Pohjanmaan Maakuntahallitus on alueellisesti oikea foorumi asian eteenpäin viejäksi ja myös valtiovallan kanssa oikea foorumi keskustelemaan asiasta.

      Ehdoton esitys Teille hyvät valtuutetut on. Jäitä hattuun. Odotetaan asioiden edentymistä. Tässä on eduskuntavaalit jne...

      Ottakaa asia senjälkeen uudelleen käsittelyyn, kun kansallinen ratkaisu asian johdosta tehdään.
      Sidotte päätöksellänne päätösvaltanne näille kolmelle "miehelle". Valtuutetuilla ei ole nokan koputusta sen jälkeen. Sopimuksen mukaan kylläkin "maksajan rooli" jää , eli tulevissa talousarvioissa se näkyy tämän kerrotun lisäksi toiminnan kustannuksena vuosittain.

      Ei sanota EI, mutta Pyhäjärven pieni kunta JÄÄ ODOTTAMAAN TULEVAA Paperit on nyt laadittu. Nopeasti sen valtuusto nuijii, jos valtiolta on tullut "vihreää".

      • väärä palsta

        Turhaa tänne kirjoittelet. Ei tämä ole mikään vaikutuskanava, enemminkin keskustelu-palsta. Jos haluat vaikuttaa asioihin ala kuntavaaleissa ehdokkaaksi. Jos mielipiteilläsi on kannatusta saatat vaikka päästä valtuustoon, tuskin kuitenkin!


    • on tämä pelleilyä

      Missä on kaupunginvaltuuston esityslista tälle iltaa??

      • mitä pelleilyä

        Kaupungin nettisivuilla (www.pyhajarvi.fi/ päätökset...), Pyhäjärven Sanomissa ja kaupungin ilmoitustaululla! Eikö riitä?


    • että nähtäs

      Ei oo nettisivuilla valtuuston esityslistaa 29.9.2014.

      Hep,hep!!!

      • vaiha kone

        Sulla on koneella joku ongelma, nimittäin hyvin näkyy esityslista netissä!


    • Pelle Hiukkanen

      Valtuuston tyhmyys seurata "Pelle Hiukkasta" mitataan, tyhmyyden hintalappu on 1 miljoona. Näyttää olevan pahimman puoleinen reporaha-ähky kärkipelleilijöillä.

      Eduskuntavaalit, miettikää tarkasti ja kuntalaisten luottamuksen arvoisesti monennekohan kerran tänä-iltana. Uusi hallitusohjelma räätälöidään kevään lopulla. Siinä on joko erittäin oleellinen merkki valtion taholta tai sitten ei.

      Muutaman kuukauden odottamisella, eduskuntavaalien vaalilupaukset takaisin maksava aika, on todella jokaisen säästettävän euron väärti.

      Äänestäkää keväällä säälistä vötkylä Rantakangasta, ja jäädyttäkää NYT määräajaksi näitä "Pelle Hiukkasen" retkirahastokvantteja.

    • miksi ei näe?

      eip oo näytillä. Mie en t iiä mittää. Mie oon maalta!!!

    • miekii ymmärsin

      Miust näytti, että nyt on listat paikalla.

    • Helpotushotelli

      Listat on, jos kiinnostaa, eikä valituta. Mutta itke, jos helpottaa.

      • Rahhoo on ettei P...

        Hyvä Raija, olit kuulemma vastustanut miljoonan antamista kvanttiyhtölle tässä vaiheessa. Liityn joukkoon, jossa peruspalvelut olis nyt etusijalla. Arvon valtuutetut toimitteko vastuullisesti. Jos laguuna niin varmaa eikö kannattaisi kaikki kaupungin sijoitukset sijoittaa laguunaan. ???


      • Kuinka kätevää
        Rahhoo on ettei P... kirjoitti:

        Hyvä Raija, olit kuulemma vastustanut miljoonan antamista kvanttiyhtölle tässä vaiheessa. Liityn joukkoon, jossa peruspalvelut olis nyt etusijalla. Arvon valtuutetut toimitteko vastuullisesti. Jos laguuna niin varmaa eikö kannattaisi kaikki kaupungin sijoitukset sijoittaa laguunaan. ???

        Miten sijoitukset voi sijoittaa? Jotkut sijoittaa varoja! No, Proolaisilta onnistuu kaikki.


      • Reporahat 23
        Kuinka kätevää kirjoitti:

        Miten sijoitukset voi sijoittaa? Jotkut sijoittaa varoja! No, Proolaisilta onnistuu kaikki.

        No ne repo rahat, ne repo rahat. Selekiskö?


      • Kaikella on hintansa
        Rahhoo on ettei P... kirjoitti:

        Hyvä Raija, olit kuulemma vastustanut miljoonan antamista kvanttiyhtölle tässä vaiheessa. Liityn joukkoon, jossa peruspalvelut olis nyt etusijalla. Arvon valtuutetut toimitteko vastuullisesti. Jos laguuna niin varmaa eikö kannattaisi kaikki kaupungin sijoitukset sijoittaa laguunaan. ???

        Vastustan vastustamista jne.. Miltei jokaisesa asiassa mitä päätetään löytyy erimielipiteitä. Oli ollut taas aikamoinen farssi tuo valtuusto. Välillä oli puhuttu pitkiä aikoja kokonaa eriasiasta mistä piti päättää. Proo ja Raija oli tk:n rakentamistakin vastaan niin että ensi olisi pitänyt laskea tarkkaa paljonko entisen korjaaminen vie rahaa. Järjetöntä rahan tuhlausta. Laskelmat olisi maksaneet useita kymmeniä tuhansia. Ja loppu tulos nykyinen. Ei mitään järkeä. En jaksa enää kunnella tuota Proon ruikutusta ja muutaman kepulaisen kieroleuka puhetta.


    • hohhoijaa vaan

      Miten kaupunkiin saadaan mitään isoa työllistävää, jos näinkin pitkälle vietyä ei saisi jatkaa. Jos täällä ei olla tosissaan ja valmiita itse sijoittamaann, kuka meihin uskoo tuolla isossa maailamssa? Onko muiden intressi saada Pyhäjärvelle töitä, ? Kyllä kelpaa vastustaa. Se miljoona menee hurahtaen kun kaivos panee lapun luukulle ja mitään ei ole edes valmisteilla. Sopii lopettaa täällä kaikki niin kellään ei ole valittamista, vai?

    • Härskiä hyödyntämist

      ja kuten talvivaaran pelastus; analyytikko totesi eilen, että kun tilanne on mahdoton, toivoton ja konkurssikypsää kauraa, mikään sijoitus ei ole kuin keinohengitystä.
      analyytikko totesi osuvasti, kaiken minkä valtio satsaa nyt mm. talvivaaraan voidaankin eduskuntavaalien alla nimetä vaalirahoitukseksi, koska riittävästi ei apuja tule.

      NIIN, nyt Phj kvanttiyhtiön 1 miljoona; silkkaa vaalirahoitustukea Rantakankaalle (keskusta) ja vasemmistonliiton Kalliorinteelle. Heidän höpinäänsä höystetään Pyhäjärven miljoonasatsauksena, siis sitoutumisraha on heidän ansioinaan.

      Ilmeisesti valtuutetut kuvittelivat Pelle Hiukkasen hankkeen olevan jotain muuta.

      MIKSI ei siirretty päätöstä yli kevään eduskuntavaalien ja hallitusohjelman?

    • kuka uskaltaa

      Sain tietää, että Kvanttiyhtiö perustettiin. Ja tehtiin "periaatepäätös", että kaupunki satsaa touhuun 1 miljoonaa euroa.

      Tuliko Hanasaaressa lupailtua, että herra Rubbia hankkii säätiöön pääomia. Mutta kuka maksaa sen työn. Tuliko luvattua, että Pyhäjärvi maksaa, koska valtiolta ei ole tullut vihreää valoa . Nyt eilinen päätös on , että Pyhäjärvi maksaa. Kaupunginvaltuusto päätti lähes yksimielisesti (kolme oli sitä mieltä, että odotetaan eduskuntavaalit sekä tuleva hallitusohjelma, miten valtiovalta ja maailma tulee vastaan näin kansainväliselle suurelle hankkeelle)

      Voi pojat!- Miksi ette odottaneet valtiovallan ratkaisua. Onhan se totaalisesti
      Suomen valtion asia rahoittaa tällaista maailmanlaajuista tutkimushanketta.

      Mihin meni 1 miljoona. Tai paremminkin, mihin menee?.

      Toivottavasti tuottaa Pyhäjärvelle miljoonia.

      Ne muutamat, jotka osoittivat varovaisuutta, ei sanomalla EI hankkeelle, mutta

      todeten, että tällainen rahasijoitus ei kuulu pinelle Pyhäjärven kunnalle tässä

      tilanteessa, kun valtio ei ole mitenkään näiden vuosikymmenien ajan osoittanut

      myötätuntoa . Mitähän mieltä presidentti Niinistö olisi, jos asiaa selvitettäisiin

      hänelle tavallisen Pyhäjärven kaupungin asukkaan kannalta katsoen?

    • Hyhhyyyy

      Tuo päätös turvaa itkut pitkään. Kyllä uuttakin keksitään. Kuka ostais nästyykkejä, että vois välillä pyyhkästä. Omat sijotukset ei riitä. Yhyyyyy Missä nästyykit viipyyyyy.

    • kaikki yhden tuhoksi

      Kvanttiyhtiön perustaminen tähtää Laguuna-hankkeen toteutumiseen. Mikäli Laguuna toteutuu hyödyttää se ensisijaisesti alueen yrityksiä. Lisääntynyt väkimäärä ja Laguunan rakentaminen ja toiminta tuo lisäpotkua melkein kaikkiin yrityksiin. Toisisjaisesti hyötyy tietysti itse yrittäjät perheineen sekä kunta verotulojen lisääntymisenä! Näin loppupelissä kaikki hyötyvät! Suurin hyöty tulee kuitenkin yrityksille. Niinpä tuntuu ihmeeltä tämä "yrittäjähenkisten" ääretön vastustus tällekkin hankkeelle! No kaikkihan tietää mitä nämä "Pro-henkiset" ajaa. Vaikka asia olisi kuinka positiivinen Pyhäjärvelle, niin jos JT on millään muotoa asiassa mukana, kanta on JYRKKÄ EI!

    • J.O.S

      Kirjoititko vanhan veliverkoston laatiman käsikirjoituksesi pohjalta, nimikirjaimet vaihtaen?
      Yhden tuhoksi väittämäsi toiminta on tosiaankin olemassa, itsekin lienet mukana (sinun mielestäsi kohde olisi JT) kohde on toinen nimittäin TR, alias Tita Rinnevaara.

      Ethän sinä muuten kantamaasi kostontautia tunnistaisi.

      Lagunasta sen verran, että suurhanketta kuvaa vain yksi suuri sana., sen voi asettaa jokaisen lauseen alkuun "jos toteutuisi, jos jos," sana on JOS

    • eeisessä kuultuna

      Juuri noin: "Mikäli Laguuna toteutuu". Siis JOS toteutuu. Mikäli ja Jos!!
      Siinäpä tuhannen taalan paikka.

      Kuuta voi havitella taivaalta yhdellä miljoonalla eurolla.

      Mutta kun ei ole mustaa valkoisella sen enempää Rubbialta kuin Ylioppilasäätiöltä. Ei keneltäkään muilta kuin Pyhäjärven kaupungin avosylin Hanasaaressa myöntämä miljoona. Ja nyt eilen illalla sen virallinen siunaaminen. Oli havaittavissa "sähköä" ilmassa. Miksi? Kun oli tullut puhuttua kaupungin nimiin miljoonalupauksia Rubbialle. Kasvot pitää säilyttää. Ja näin onnistui. Onneksi Ol.koon!!

      Ei ole valtiolta minkäänvaltakunnan lupausta miljoonista, joita tarvitaan. Pyhäjärven 1 miljoonan, köyhien elä-keläisten vanhuudenturva, ollaan käyttämässä tällaiseen: "Mikäli" ja "JOS" yritykseen.

      Niin, jospa ! Ihan oikein, että Teitä kolme asetti ehdolle asian ratkaisemisen myöhäisempään ajankohtaan. Siihen ajankohtaan, vuosi-kaksi eteenpäin, jolloin eilisiltaista kuullessaan voisi odottaa ja vielä odottaa sitä suurta ja ihmeellistä., niitä miljoonia maailmalta. Tällaisena aikana, mitä elämme.
      Näin sivullisena ihmetyttää, miksi tämä 25 vuotta on valtion suuntaan valunut
      tyhjiin tiimalasiaa. Voi, on tämä "hiukkanen" hiukkasen ihmeellinen juttu.

      No yksimielisesti yhtiö perustettiin. Yksimielisesti valittiin Luukkonen, Tikanmäki sja A Karvonen sekä varalle A Torssonen hamaan tappiin edustamaan ja hoitamaan yhti ötä (paitsi nämä kolme valtuutettua olivat eri mieltä siitä että he halusivat odottaa tulevaa, koska asia tuntui olevan vuoden- parin päässä'.)
      .
      En tiedä, meniköhän "juriidisesti" oikein. tuo yhtiön perustaminen.

      • Jopsa jospa

        Mikään ei ole kuitenkaan niin varmaa kuin, että jos Pyhäjärvi ei itse ole aktiivinen Laguuna hankkeen saamiseksi, niin JOS-sana voidaan ottaa pois! Laguunaa ei silloin tule!


    • yhtiö ja nimet

      Mitä sanoo tasa-arvolaki julkisen yhteisön perustaman yhtiön jäsenten kokoonpanosta. (koskee ainakin valtiota ja kuntaa)
      Ekös siellä sanota pykälissä, että tasa-arvoa (mies/naiskiintiössä) on
      noudatettava. Nyt se ei toteudu.
      Kysehän on kaupungin perustamasta yhtiöstä.

      Kertokoon, joka tietää , totuuden tästäkin.

    • kastematoja

      No JOS yhtiöön valitut ovat sukupuolineutraaleja henkilöitä? Ovat M tai N tarpeen mukaan ja tarkoitushakuisesti;)

    • kysyn vain

      Niin onkin, jos sinne on valittava vielä yksi, joka täyttäisi tasa-arvolain määräyksiä, niin sitten neutraali piipittäjä sinne vain.

    • etukäten kiitos

      Haluan näin tällä palstalla kysyä:
      Mitä Raija , ammattilainen, näet tässä valtuuston päätöksessä?
      Miten sinuun kolahti 1 MILJOONA", joka näin vain valtuuston "yksimielisellä"
      luovutettiin tuonne, niin minne, maailman tuuliin ??

      Vastaapa meille ajatuksesi ja kirjoituksesi avulla blogi "Raijan ajatuksia".
      Luemme mielenkiinnolla pohdintaasi. Olet ammattilainen näissä asioissa.

      Kaikesta on valitusaikansa...!!

      • Minne milli

        Kun nano ei toimi. Raija kirjoita mitä valtuustossa tapahtui? Odotan blogiasi.


      • Äkkiä ettei myöhästy

        Ilman muuta kun Raija on ammatilainen niin siinä on peruste tehdä valitus! Ei hallinto-oikeus voi hyväksyä tämmöistä päätöstä mihin milli pannaan vaikka 3 oli er mieltä!


      • Kolme kovaa
        Äkkiä ettei myöhästy kirjoitti:

        Ilman muuta kun Raija on ammatilainen niin siinä on peruste tehdä valitus! Ei hallinto-oikeus voi hyväksyä tämmöistä päätöstä mihin milli pannaan vaikka 3 oli er mieltä!

        Meinaatko, että vähemmistöllä on valta.


    • hetki aikaa

      Valitettavaa on, että päätöksiä tehdään uholla ja mahdottomalla ja mielettömällä valmistelemattomuudella.

    • omanrahanpesu

      Pyhäjärven kaupunginvaltuusto otti täyslaidallisen hevonpaskaa syliinsä, ja sontaa riittää niin kauan kuin maa pysyy.

      Oliko teillä allekirjoitettuja asiakirjoja sopimuksista, sitoumuksista, edes aie tasolla?

      Kvanttiyhtiö, ja sen taustalle kertomalla kehitetty säätiö!

      EIKÖ edes lähihistoria opettanut, kenen paikallisen guninkaan sompailemissa jutuissa on vaikutteita " hämäräheikkien ja selittelyjen suota" joiden avulla uidaan pois vastuista?
      Pyhäsalmen Lentokenttä OY.
      Kokoukset oli pitämättä, asiakirjat yhä hukassa tai kuten tässä Kvanttimiljoona-hankkeessa, niitä ei ole olemassakaan!!!

      Te tunarit, menitte helpon perässä antamaan avoimen asianajovaltakirjan, ja voi kauhistus, mille porukalle!

      • Mielen rauhaa..

        Valittamalla voi saada hetkeksi itselleen mielenrauhan.


    • ´Lehtikö väärä?

      Onko joku nähnyt valtuuston päätöksistä uutisia lehdissä. Eilisessä eikä tämänkään aamun lehdessä ole mitään uutista valtuuston istunnosta.

      • Praavda

        Rutiinipäätöksiä, ei uutisoitavaa...


    • Hiitolainen

      Esitän, että blokistit, jotka on valtuuston kokouksessa paikalla kukin vuorollaan kirjoittaa päätökset nettiin niin, että ovat kuntalaisten luettavissa seuraavana aamuna. Jos kokous on maanantaina, niin tiistaiaamuna voi lukea netistä. Tietysti blokistin omalla kannanotolla höystettynä.
      Onko kaupungin tiedottaminen hidastunut vai mikä?

      • odotellaan

        Kaupungin tiedottaminen on nopeutunut! Esim. edellinen hallitus ei ole vieläkään tuonut valtuustolle tiedoksi Rinnevaaran eroilmoitusta vaikka se jätettiin valtuustolle osoitettuna vuonna 2012!


    • Pahempi juttu

      Huono vitsi. Nyt puhutaan kuntalaisille tapahtuvasta tiedottamisesta. Näin ymmärsin.

      Jos valtuuston kokous pidetään, on siinä käsittelyssä asioita jotka eivät ole rutiinipäätöksiä. Tyhjän takia ei valtuustoa kutsuta kokoontumaan. Se maksaa.

      Onko Pyhäjärvi menettänyt merkitystään, eikä sen päätökset enää kiinnosta tiedotusvälineitä.

    • odottelijalle

      Edellisen hallituksen moka ei ole nykyisen hallituksen avu.

    • Tiedotttaminen

      Kiitos Raijalle palstan aloituksesta.

    • 160 vuotta, pian

      Minkä edellisen hallituksen moka ja mikä? Näitä eritason hallituksia on kuule Pyhäjärven kunnan historiassa tullut ja mennyt melkosmoinen kokoelma.

      Mutta tuskin mikään toinen kaupungin (kunna) hallitus on niin sekopää ja sisäänpäin sulkeutunut kuin tämä Tikanmäen johtama ja vt. kj Tikkasen esittelyillä kuurupiiloa talostelevat päättäjäleikkikerholaiset.

      Pakko sen verran tiedottamisen tasosta on joustaa, että 1900-luvun alussa asioita tahkottiin viikonkin kestäneillä kuntakäräjillä, ja kunnanisien päätös, ennen kuin se saavutti kuntalaiset, oli jo ehtinyt muuttua hovissa.

      Kuurupiilo ja kätkentä ulottuu esimerkillisesti Sarkkisen johtamaan kaupunginvaltuustoon.

      Pyhäjärviset eivät ole kuntapäätösten teossa oppineet siinäkään mielessä yhtikäs mitään, että jälleen kunnan asioita istutaan käräjillä, paikka on Pyhäjärven kaupungintalon sijasta Ylivieskan käräjäoikeuden istuntosali.

    • miljoonan tähden

      Raija on "ajatellut" Facebookissa maanantai- illan kokouksesta.

      • kaupunkilainen

        Joko olette herännyt uuteen aamuun ja ymmärrätte, mitä tuli päätettyä.?


    • ei ole hallintoasia

      Joko on asiat edenneet. Onko kaupunginhallitus asiaa käsitellyt?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. 89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe