Henkisyys-palsta?

one-consciousness

Onko täällä ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että voisi olla hyvä perustaa oma palsta Henkisyydelle? Nykyäänhän mihinkään tiettyyn uskontoon sitoutumattomaan henkisyyteen liittyvät asiat ovat vähän lapsipuolen asemassa, hujan hajan siellä täällä. Joitakin ketjuja on täällä "Yleistä uskonnosta"-palstalla, mikä saattaa karkottaa pois sellaisia keskustelijoita, jotka karttavat kaikkea uskontoon liittyvää, tai missä esiintyy sana "uskonto". Jotkin parhaista näkemistäni henkisyyttä koskevista keskustelijoista taas ovat IOK-palstalla, ja siellä ei näy paljoakaan häiriköitä, mutta aiheen käsittelyt ovat (tai ainakin kai pitäisi olla) sidoksissa tuohon kurssiin. Idän uskonnoissa on myös joskus ollut joitakin hyviä keskusteluja, mutta aika hiljaista sielläkin näyttää olevan.

Jos olet sitä mieltä, että Henkisyys-palsta olisi hyvä idea, niin kirjoitapa kannatusviesti tähän alle. Jos palsta tarvitsee uuden luotsin ja asia on siitä kiinni, saattaisin itse vaikkapa ryhtyä palstan luotsiksi. :-)

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • infinita

      Kannatan kyllä, meitä uskontoihin sitoutumattomia totuuden etsijöitä on aina vain enemmän. Moni - kuten minä - varmaan välttelee henkisyydestä keskustelemista näillä palstoilla, jotka näyttävät keskittyvän pitkälti uskonnollisuus vs. ateismi-vääntöihin.

    • seekerfinder

      Henkisyys vai olisiko Hengellisyys parempi? Hengellisyys tietysti yhdistetään helposti johonkin uskonlahkoon mutta todellisuudessa asia on toisin. Omasta mielestäni totuus ei löydy mistään yksittäisestä lahkosta tai lohkosta vaan nimenomaan hengellisiä asioita kriittisesti ja laajasti tutkimalla. Kannatan Hengellisyyttä.

    • Idea voi olla hyvä, tai sitten ei, koska toinen vääntöakseli saattaa ilmaantua: nimittäin dissausta harjoittavia vakaumuksellisia materialisteja saattaa ilmaantua häiriköimään keskusteluja, ja on aivan sama millä palstalla heidän kanssaan kinaa tai jättää kinaamatta. Muuten idea voisi olla kyllä hyvä, mutta ne häiriköt, jotka eivät pysy omilla palstoillaan...

      • volanolerondini

    • kissa pöydälle

      Onkohan tuo rajatieto ja sen alla oleva new age lähinnä sitä, mutta joku henkisyys nimi voisi mielestäni olla parempi. Itse kaipaisin moniulotteisempaa keskustelua, jossa myös ihmisen psykologiset puolet tulisi esiin. Ettei luoda taas jotain uutta oppia tai ismiä.

      Näen, että tarve luottaa johonkin itseään suurempaan on ihmisessä oleva perustarve, mutta mahdollista vasta sitten, kun uskaltaa olla pieni ja heikko ja kohdata omassa elämässään olevat kipeät asiat.

      Jos esim. oma isä on ollut ns. tunnevammainen, joka on haveksinut kaikkea heikkoutta ja tunteilua varsinkin muissa, (todellisuudessa itsessään, koska ei ole saanut olla itse heikko ja tarvitseva), niin ei tällaisessa kodissa voi lapsi kasvaa normaaliksi yksilöksi. Jos kukaan ei ole sanoittanut lapsen pahan olon tunteita tai pyytänyt lapselta anteeksi omaa käytöstään, niin silloin lapsi kadottaa itsensä ja tunteensa.

      Tulee mielenterveysongelmia, työnarkomaniaa, alkoholismia jne. kun se oma sisäinen lapsi ja sen tunteet on pitänyt jäädyttää. Se lapsi huutaa tullakseen huomioiduksi, mutta hampaat irvessä vihataan kaikki hengellisyyteen tai henkisyyteen viittaava. Teologisissa tiedekunnissa väännetään joistain raamatunkohdista, että miten niitä pitäisi tulkita, vaikka ongelma on siinä, että ihmiset ovat lapsuudessa jääneet vaille sellaista ymmärrystä ja tukea, jota olisivat tarvinneet.

      Mielenterveysongelmat johtuu vanhemmista ja kasvuympäristöstä. Sitä ei saa sanoa, koska vanhempia ei saisi syyllistää. Vanhemmat ovat oman lapsuutensa uhreja, mutta tosiasiat pitäisi uskaltaa tunnustaa. Käsky kunnioita isääsi ja äitiäsi, papin lyödessä raamatulla päähän, ei ole ollut oikea tapa tuoda näitä asioita kansan keskuuteen. Ehkä kirkkokin alkaa jo jotain tajuta, mutta kirkko on saanut paljon pahaa aikaan, koska "totuus" on yritetty väkisin takoa kansan kalloon. Siitä syntyy vain vastarintaa, kun samalla on ollut tämä kodeissa vallinnut neuvottomuus ja tunnekylmyys.

      Sitten näitä seurauksia yritetään korjata joillain toimikunnilla, joissa mietitään nostetaanko alkoholiveroa, jotta saadaan ihmisten juominen vähenemään. Ollaan oltu niin pihalla kuin lumiukot, sekä hengellisissä kysymyksissä, että kaikessa muussakin. Ihminen on kokonaisuus, ja henkiset ja hengelliset asiat kuuluu ihmisyyteen sen normaalina osana. Nyt onneksi on muutosta jo nähtävissä. Tuli pitkä sepustus ja vähän aiheen vierestä, mutta näin asiat näen;).

      • kissa pöydälle

        Tämä mitä itse ajan takaa liittyisi ehkä enemmän tuonne terveys osioon ja siellä henkinen hyvinvointi kohdan alle. En tiedä miten näitä pitäisi jaotella.


    • Jeesus on totuus

      Ei tarvita mitään uutta henkisyyspalstaa. Tyhjää uskonnollisuutta on jo ihan tarpeeksi ja on kaiken maailman new age- ja huuhaapalstoja.
      Kääntykää Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen puoleen ja antakaa pelastaa itsenne. Kaikki muu henkisyys on itsepetosta.

      • fda

        Minusta erottuvat edukseen kunhan eivät lähde hörhöilemään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe