Asunto-osakeyhtiön vuokrauskieltokäytäntö.

Tietää_

"Turkulaisen asunto-osakeyhtiön tiukka asuntojen vuokrauskieltokäytäntö on johtanut kitkerään oikeustaisteluun taloyhtiön ja osakkeenomistajan välillä, kirjoittaa Keskisuomalainen."
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/56514-kitkera-oikeustaistelu-asuntoon-ei-saanut-ottaa-vuokralaisia

Miten on, onko tuollainen kielto täysin lainmukainen? Jokainen asunnon omistaja varmasti ymmärtää, että naapuriin muuttanut vuokralainen voi laskea oman asunnon arvoa, ja kun ketään ei saa syrjiä, niin vuokrauskiellon tulee koskea kaikkia.

Lähipiiristä tiedän tapauksen, kun arvokkaan kerrostalon arvo romahti, kun Helsingin kaupunki osti itselleen myynnissä olleen kolmion ja asutti sinne somaleita. Asumisviihtyvyyteen vaikuttaneet sosiaaliset ongelmat alkoivat pian, ja muutkin omistajat alkoivat laittamaan osakkeitaan myyntiin. Lopputuloksena oli, että ennen niin arvokas asunto-osakeyhtiö muuttui pakolaistaloksi.

Näin ollen on selvää, että asunto-osakeyhtiö asettaa vuokrauskieltoja, sillä mahdollisesti osakkaiden koko omaisuuden arvo saattaa olla uhattuna.

5

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höpön löpön, taas uusi persepanoja kannattavan avautuminen ennen tulevia eduskuntavaaleja jne. Ainoa puolue jota voi kannattaa alkaa "koolla", perseiden äänestäjillä taitaa olla ongelmaa saada persettä!

      • Valittaja_LVK

        Olipa taas aika lailla outo kommentti, onkohan tällä entisellä välittäjällä käkikellossa molemmat viisarit tallella?


    • vasemmistolainen

      Mielestäni tälläinen käytäntö on ihan OK. Sillä kun karsitaan käytännössä konkreettisesti kaikkein epä-sopimattomin sakki pilaamasta hyvää taloa ja siinä asuvien ihmisten rauhaa. Spurgut, nistit ja kaikki sellaiset jotka eivät osaa kerrostaloissa käyttäytyä eli ottaa muita huomioon eivät kuulu kerrostaloihin. Jos osaa käyttäytyä niin sitten ei pitäisi olla ongelmia. Jutussa ei kerrottu sitä, että oliko tälle sukulaiselle vuokrattu häiriöksi jollain tapaa talossa. Jos oli niin ei jutussa koputtamista. Muuten jos ei ollut, niin en tiedä muutakuin että kyyläys järjestelmä toimii kiin kuin tässäkin talossa jossa asun. T. Vasemmiston kannattaja.

    • Voi Olla

      Kielto on kirjattu uutisen mukaan yhtiöjärjestykseen, joten se voi hyvinkin olla lainmukainen. Jos se olisi vain järjestyssäännöissä, niin ei varmasti olisi.
      Oikeudessa varmaan nyt pohditaan, onko asunnon haltuunottoon riittävät perusteet. Vaikka jotain yhtiön sääntöä tai määräystä rikkoisikin, niin se ei automaattisesti tarkoita, että yhtiö saa ottaa huoneiston haltuunsa. Eli onko tuosta puolen vuoden vuokraamisesta ollut yhtiölle vähäistä suurempaa haittaa?

    • Ottaa pattiin

      Ostin asunnon osaketalosta, hyvällä paikalla ja kallis taloyhtiö. Pettymys oli suuren suuri, kun muutettuani sain tietää että talossa on useita vuokralaisia. Todella harmittava tilanne, että naapurini asuu yhteiskunnan rahoilla isommassa asunnossa kuin minä joka laitin kaikki säästöni ja pankkilainan asunnon ostoon. Lisäksi hän savusti minut koko kesän ajan tehokkaasti polttamalla tupakkaa parvekkeellaan taukoamatta.

      Niin. Vahvasti olen sitä mieltä, että vuokratalot ja osaketalot ovat asia erikseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3757
    2. 208
      3039
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      175
      1380
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1334
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe