Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi tuntuu tältä?

ddddddef

Tunnen itseni useimmiten niin yksinäiseksi ja tämä tunne on vain kasvanut vuosien varrella. On niitä hetkiä, kun olen onnellinen ja ajattelen kaiken lähtevän taas parempaan suuntaan, mutta seuraavassa hetkessä taas pimenee. En kykene avautumaan näistä tuntemuksista, tunnen itseni epäonnistuneeksi jos myönnän ääneen mitään. Vain pari viikkoa sitten tunsin itseni niin täydeksi ja hyväksi, nautin elämästä. Nyt olen taas tippunut tähän tyhjyyteen.

Olen empaattinen ihminen, tykkään kuunnella toisia ja yritän samaistua heidän tilaansa. Nään asioissa aina kaksi puolta ja keskustelen mielelläni kavereideni kanssa heitä painavista ongelmista. En koe saavani tätä takaisin. Toki he välillä kuuntelevat minua, mutta eivät keskustele asioistani kahta lausetta pidempään. Äitini kanssa olen jutellut tunteja asioistani ja se helpottaa, mutta en pysty kertomaan hänellekään synkimmistä aatteistani, aiheemme ovat lähinnä työ- ja ihmissuhteita koskevia. Olen pari kertaa soittanut hänelle ja päättänyt avautua kunnolla, mutta hänen vastatessaan lukittaudun täysin. Puhelun jälkeen itken, kun en kykene avaamaan suutani.

En ole itsetuhoinen. Tosin olen vihainen ja tekisi mieli heittää tavarat seinään ja lyödä hetkittäin jokaista vastaantulevaa tuntematonta. Olen silti saanut itseni hillittyä. Olen kyllä miettinyt välillä, että olisi helpompaa kun ei tarvitsisi elää, mutta en ole tekemässä itselleni mitään.

Luottamusongelma miehiä kohtaan voi johtua isästäni. Hän ei kuulu elämääni ja kaipaan häntä, mutta häntä ei kiinnosta. Torjun jokaisen miehen, joka yrittää päästä lähelleni enkä usko, että minusta voisi oikeasti pitää tai minuun voisi rakastua. En siis seurustele enkä varmaan ikinä tulekaan seurustelemaan. Toki kaipaan lämpöä ja haluan rakkautta. En silti kykene siihen enkä usko kenenkään muunkaan kykenevän siihen kanssani. Helpompi on luovuttaa samantien. Olen pari kertaa yrittänyt ja antanut mennä, mutta kun olen saanut aina pettyä, niin enää ei jaksa. En halua heitä lähelleni. Miespuolisia kavereita minulla kyllä on ja heitä kohtaan ei ole samanlaista pelkoa tai inhoa. Jos he yrittäisivät lähempää tuttavuutta, iskisin jarrut pohjaan.

Välillä en kykene lähtemään asunnostani ulos, edes käymään kaupassa. Maadun himassa, laitan kännykän kiinni enkä avaa ovea jos joku koputtaa. Katson telkkaria ja tuijotan kattoon. Jos olen lähdössä ulos, olen pukeutunut ulkovaatteita myöten ja pakannut laukun. Ulko-ovella iskee ahdistus ja päähän lause ”ei mun ole pakko mennä”. Tällöin jään vain kotiin ja menen takaisin telkkarin ääreen. Voin olla päiviä sanomatta sanaakaan. Joskus on pakko lähteä töihin ja sinne itseni raahaan pakolla, järki sanoo että työtä en halua menettää. Kaiken muun annan olla. ”Menen sitten huomenna/teen sitten huomenna”. Jää tekemättä.

En ole aina tällainen. Välillä on hyviä kausia ja ne menevät hujauksessa ja olen iloinen. Silti nämä viikot ovat kerta kerralta pahempia enkä jaksaisi enää sietää tätä. Miksi en vaan voi olla iloinen ja tyytyväinen, niinkuin joskus olenkin. Miksi pitää tuntea tällaista tuskaa, ei kykene tekemään mitään.

En halua mennä lääkäriin, ensinnäkin tämä on vaikeaa jo anonyyminä netissä, ties kuinka monta kertaa olen kirjoittanut samanlaisen tekstin ja pyyhkinyt sen pois kun en vain pysty. Toiseksi, en usko että minua voi auttaa. Miten kukaan tekisi minusta iloisen, jos en edes itse kykene siihen?

Aina kun alan tuntemaan oloni taas hyväksi, ajattelen tuon olleen viimeinen kerta ja nyt alkaa onnellinen elämä. Ja silti ne aina tulevat takaisin, en saa mitään aikaiseksi. En tiedä mikä minua vaivaa.

Luettuani tekstin itse hävettää valittaa, koska useilla on oikeasti ongelmia. Silti haluan selkoa, onko tämä ihan normaalia vai täytyykö minun vai kerätä itseni ja yrittää enemmän.

4

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16+19

      Ei sun tarvitse hävetä, se on varmaa.
      Olen miettinyt itsekin tuota avautumista (veljelleni) , mut pelkään että hänen suhtautumisensa muhun muuttuu.
      Mun pahin mörkö on yksinäisyys ja sen aikaansaama alakulo, usein tuntuu että olis parempi kun kuolis pois.
      Ehkä näitä asioita on paras purkaa anonyymisti ja toivoa että joskus helpottaa

    • jatketaan tästä

      Varmaan on hyvä että nykyään on olemassa nämä anonyymipalstat. Ennen kirjoiteltiin vain "rakkaille päiväkirjoille" ja silloinkin oli pelkona, että joku saa käsiin ja lukee.

      Sinulle aloittaja on ollut kyllä hyötyä siitäkin, että olet kirjoittanut ja pyyhkinyt pois. Asioiden pukeminen sanoiksi kirjoittamalla selkeyttää aivoissa tunteita Sinulla on tapana, ettet päästä mitään liian lähelle, et ihmisiä, hyviä asioita, jottet pettyisi ja tulisi torjutuksi.

      Alitajuisesti haluat kuunnella ja auttaa toisia saadaksesi sosiaalisia kontakteja ja seuraa ja vahvistat tunnetta, että sinä olet siinä pelissä joka on "vahvempi" ja jolla on langat käsissä. Kaipaat sympatiaa, ja pyyteetöntä ystävyyttä, mutta et silti päästä ketään antamaan sinulle. Et luota, et uskalla ottaa riskiä tasavertaiseen kumppanuuteen.

      Kerroit noista itsellesi erittäin kipeistä salaisista asioista, joista et uskalla avautua kenellekään. Tee niin että kirjoita ne ensin ihan itsellesi paperille, vaikka kuinka itseäsikin hävettäis. Asiat pitää ensin itse kohdata, ja sitten alkaa huomata että tuskin ne niin ainutlaatuisia sitten ovatkaan.
      Olen itse ollut paljolti samanlaisessa tilanteessa, mutta vuosien myötä olen saanut itsevarmuutta ja uskallan olla ja elää omana itsenäni, ottaa jopa riskejä.

    • tgw4gt

      Bipo taitaa olla aloittajan vaivana.

      • Pikemminkin ankeat elin-olosuhteet ovat avaajan(kin)ongelma. Yksinäisyys. Siitä tulee helposti mielen vankila. Eräässä sellissä kalistelen näkymättömiä kahleitani minäkin.
        Onnekseni elinkautiseni alkaa olemaan loppusuoralla - ikäni armahtamana.

        Me suomalaisetkin olemme sosiaalistumassa. Toisaalta; nuorisopsykiatriset paikat eivät riitä siihen, mitä tarvetta olisi.
        En mie tiiä, tänäänkin apatia nosti päätään. Fyysiset ja henkiset voimavarat ovat epätasapainossa näihin olosuhteisiin nähden. Elämästäni ainakaan ei puutu haasteita.

        Hei aloittaja. Tutustu jo viikon Mindfueldness meditaatioon. Löydät sen netistä. Homman nimi on suomennettuna jotai läsnäolon vaikutus.
        Olisin jo kuollut tai hoitolaitoksessa ilman päivittäistä reikimeditaatiomenetelmän säännöllistä harjoitusta. Mestarini nimi lie Mikao Usui.

        Toivo Lång
        Inkeroinen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe