Pedofiilikeskustelusta hieman

traveller111

Suomi24-palveluissa ei saa:

•Käyttää rasistista tai muuten toisille ihmisille vahingollista tai haitallista kieltä
•Esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia

Henkilön nimen tai muun yhteystiedon mainitseminen on sääntöjen vastaista.

Pitää ottaa huomioon, että mainitsemalla henkilön nimen tai yhteystiedot täällä, voi sillä olla ikäviä seurauksia myös hänen perheenjäsenilleen. Varmasti kärsivät jo riittävästi.

Sen vuoksi poistan täältä sääntöjen vastaisina kyseiset viestit.

Muuten kyseinenkin keskustelu voi jatkua ilman yhteystietoja tai linkkejä yhteystietoihin.

7

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kattu

      Miksi ei nimeä, joka on median taholta laillisesti paljastettu, saisi täällä sanoa jos sen saa kertoa sadoille tuhansille ihmisille lehtien etusivullakin? Olikos se laki niin että päälle kahden vuoden ehdottoman tuomion saaneiden nimet julkaistaan, tai jotain tuonne päin.

      Epäilyt ja epävarmat tapaukset ovat tietysti asia erikseen.

      • "Pitää ottaa huomioon, että mainitsemalla henkilön nimen tai yhteystiedot täällä, voi sillä olla ikäviä seurauksia myös hänen perheenjäsenilleen. Varmasti kärsivät jo riittävästi."

        Siinä oli yksi näkökulma asiaan itseäni lainatakseni.

        Vaikka ko henkilön nimi olisikin esim. tuomion myötä julkinen, niin en tiedä mitä lisäarvoa siitä tulee, jos asiasta kärsineen perheen (todennäköistä) yhteystietoa täällä levitetään. Asiasta kiinnostuneet löytävät ko tiedot muutenkin.

        Itse mietin, että mikä mahtaa olla motiivi ko kirjoittelussa? Tunteeko kirjoittaja mielihyvää "kostaessaan" ja "tuomitessaan" kirjoituksellaan tuomitun teon tekijälle? Teon tekijähän on jo tuomittu oikeudessa, joten pitääkö tuomitun teon tekijän perhettäkin kiusata mielestäni tarpeettomasti?

        Tällä(kin) palstalla on levitetty häväistyskirjoituksen yhteydessä henkilön nimeä toisessa tapauksessa. Poistin senkin asiattomana. Näin teen johdonmukaiseti kaikissa yhteystietojen julkaisemisissa.


      • Tässä vielä googlettamani ote JSN:n nimisuojakäytännöstä mediassa (lyhensin sitä hieman poistamatta oleellisia kohtia).
        Minusta siinä on hyvin perustellusti rajattu se, milloin rikoksentekijän nimi voidaan julkaista ja toisaalta miksi sitä ei saa julkaista. Tästä löytyy myös peruste miksei alaikäisenä raiskaukseen syyllistyneen yhteystietoja pidä julkaista. Sellaiseenkin oli jollakulla taannoin kovasti halukkuutta täällä.

        " Julkisen Sanan Neuvosto toteaa, että nimensuojan pääperiaatteen mukaan nimen julkaiseminen rikosuutisissa on perusteltua vain, milloin huomattava yleinen etu sitä vaatii. Vastakkain on asetettava se vahinko, joka nimen julkaiseminen nimetylle, hänen perheelleen ja lähiympäristölleen tuottaa, ja se yleinen merkitys, joka nimen julkistamisesta on.

        Nimen julkistamisesta ei voida päättää kaavamaisesti rangaistuksen ankaruuden perusteella. Riittävänä perusteena ei voida myöskään pitää pelkästään lukijoiden uteliaisuuden tyydyttämistä.

        Neuvosto tähdentää myös sitä, että rikoksen uhrin nimen julkaiseminen saattaa aiheuttaa hänelle tai hänen omaisilleen lisää kärsimystä ja haittaa. Tämän vuoksi on syytä kiinnittää erityistä huomiota rikoksen uhrin suojaamiseen.

        TEKO
        Pelkästään teon törkeys, raakuus tai erikoislaatuisuus eivät riitä tekijän henkilöllisyyden paljastamisen perusteeksi. Rikos voi kuitenkin herättää niin suurta yleistä huomiota, että nimen julkistaminen voi olla paikallaan.

        Edellä sanotun perusteella on tulkinnan apuvälineeksi mahdollista laatia karkea asteikko, jolla kuvataan rikosten yleistä merkittävyyttä.
        1. Kansalaisiin tai koko yhteiskuntaan kohdistuvat teot, joilla on vakavia taloudellisia, terveydellisiä tai muita yhteiskunnallisia vaikutuksia.
        2. Yksityiseen kohdistuneet, virallisen syytteen alaiset teot.
        3. Asianomistajarikokset.
        4. Rikkomukset ja muut merkitykseltään vähäiset teot.
        Rikoksen tekijän nimensuoja on suppein ryhmässä 1 ja laajin ryhmässä 4. Arvioimiseen vaikuttaa myös teon paikallinen merkittävyys.

        TEKIJÄ
        Yleisperiaatteena voidaan pitää sitä, että mitä enemmän taloudellista, poliittista tai hallinnollista valtaa jollakin henkilöllä on, sitä suurempi on yleisön oikeus saada tietoja tämän henkilön toiminnasta. Nimensuoja on suurempi silloin, kun tieto ei liity eikä ole liittynyt tekijän työhön, virka-asemaan, luottamustehtävään tai julkiseen rooliin vaan on luonteeltaan yksityinen.

        Lasten ja nuorten tai psyykkisesti häiriintyneiden rikoksentekijöiden nimiä ei tule paljastaa.
        Neuvosto katsoo myös, ettei asianosaisten henkilökohtaisia asioita koskevien mielentilatutkimusten, lääkärintodistusten tai vastaavien selvitysten yksityiskohtaista sisältöä saa julkaista oikeudenkäyntiselostusten yhteydessä.

        Tästäkin on tulkinnan apuvälineeksi mahdollista laatia karkea asteikko.
        1. Poliittista, taloudellista tai hallinnollista valtaa käyttävät henkilöt.
        2. Muut julkisuuden henkilöt (ns. julkkikset), esim. viihteen, urheilun, taiteen tai tieteen alalta.
        3. Tavalliset kansalaiset.
        Nimensuoja on suppein ryhmässä 1 ja laajin ryhmässä 3. Asteikkoa ei luonnollisestikaan tule soveltaa kaavamaisesti vaan on otettava huomioon, että esim. ryhmässä 1 on varsin erilaisia vallankäyttäjiä. Lisäksi paikalliset olosuhteet vaikuttavat tässäkin nimen julkistamisratkaisuun.
        Tekijän henkilöllisyyttä suojaamalla saattaa syytön joskus joutua epäilyksenalaiseksi. Tällöin voi olla perusteltua paljastaa tekijän nimi. "


    • Kattu

      Se on selvää, että kaikkien nimiä ei tule julkaista. Mutta mikäli oikeuslaitos oikeasti jakaisi edes etäisesti järjellisiä tuomioita, niin kenties kansalaisten ei peloissaan tarvitsisi levitellä näiden välittömästi tai lähes välittömästi vapautettujen tappajien / raiskaajien nimiä.

      Esim. moninkertainen alaikäisten sarjaraiskaaja muuttaa taloon. Luulenpa, että tasan jokainen lapsiperhe kyseisessä talossa haluaisi tietää asiasta. Mutta eihän se käy päinsä, suojellaan rikollista ja annetaan hänen vähän n*ssia lapsia taas lisää, ettei hän vain pahoita mieltänsä.

      Rikollisten suojelu on vedetty aivan täysin naurettaviin sfääreihin, ja ihan vaikka rahalla mitattuna he saavat moninkertaisesti tukea verrattuna uhreihinsa. Systeemi on niin pielessä kuin se vain olla voi. Rikollisetkin tarvitsevat tukea ja apua, mutta rajansa kaikella. Pieni suhteutus uhrin asemaan voisi olla paikallaan.

      Mutta ehkäpäs tämä ei sitten enää ole Espoo-palstan aihetta enää suoranaisesti. Epäsuorasti kylläkin, kun näitä edellämainittuja alan harrastajia siellä tuntuisi riittävän.

      • Poistamalla yhteystiedot täältä tuen uhria ja hänen perhettään. Itse olen maallikko tässä nimen julkaisuasiassa joten tukeudun ammattilaisten apuun kuten tuon Julkisen sanan neuvoston ohjeeseen.


    • Kattu

      Itseasiassa tuo ohjeistushan käytännössä sallisi sen erään henkilön nimen julkistamisen, mitä joku (en minä) tänne harva se päivä syytää liittyen lestadiolaisuuteen. Sillä tämä nimeltämainitsematon sankari menisi tuohon kategoriaan nro 1. Ja vielä lisäksi se, että asia on mediassa puitu jo monta kertaa nimineen päivineen.

      En tiedä onko asiasta tehty minkäänlaista tutkimusta, mutta voisin mutuna heittää että myös uhrit olisivat pääosin tekijän nimen julkistamisen kannalta, oman yksityisyytensäkin kustannuksella. Sillä jos meitä sivullisia asia ärsyttää, niin on vaikea edes kuvitella asianomaisten tuntemuksia kun heidän raiskaajansa päästetään ehdollisella. Se murtaa ihmisen luottamuksen koko oikeusjärjestelmään aivan totaalisesti taatusti samantien ja seuraamukset voivat olla hyvin arvaamattomat.

      Luulen, että uhrit olisivat nimen julkistamisen kannalla myös "kostomielessä", että tekijät saisivat EDES häpeärangaistuksen kun muuta rangaistusta he eivät saaneet. Lisäksi myös siksi, että nimen julkistaminen vähentäisi toimijan mahdollisuuksia raiskata tulevaisuudessa muita lapsia / uhreja.


      En nyt missään nimessä tarkoita kuitenkaan sitä, että Espoo-palsta pitäisi täyttää julkaisemalla rikollisten nimiä, mutta ei asia ole aina niin mustavalkoinenkaan että nimet pitäisi piilottaa uhrien suojelemisen vuoksi.

      • Kattu

        Mainittakoon nyt vielä, että en tarkoita myöskään sitä että moderaattorin pitäisi ruveta pohtimaan sitä, onko nimi syytä julkaista vaiko suojella uhria. Tarkoitin vain sitä, että yleinen käytäntö kokonaisuudessan ei välttämättä enää toimi. Ja sillä ei ole enää mitään tekemistä moden kanssa, eikä edes espoo-forumin. Mutta kunhan nyt jotain mussutin aikani kuluksi.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe