Työttömien palvelut kohenee

heps_kukkuu

Hieno uutinen työnhakijoille:

"Pitkäaikaistyöttömien palvelut saman katon alle

Pitkäaikaistyöttömille aiotaan perustaa monialainen yhteispalvelu. Palvelussa TE-toimiston, sosiaalitoimen ja Kelan työntekijät arvioisivat yhdessä työttömän palveluntarpeen.
Hallitus on hyväksynyt esityksen kokouksessaan tänään torstaina.

Palvelun piiriin pääsisivät yli vuoden työttömänä olleet. Alle 25-vuotiaat saisivat palvelua puolen vuoden työttömyyden jälkeen.

"On selvää, ettei suomalaisessa yhteiskunnassa ole varaa menettää yhdenkään työkykyisen ja -haluisen työpanosta. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että palvelut toimivat ja niiden avulla pystytään tehokkaassa yhteistyössä tarjoamaan yksilöllistä tukea työttömyydessä kamppaileville", työministeri Lauri Ihalainen sanoo tiedotteessa.
Esityksen keskeinen tavoite on vähentää pitkäaikaistyöttömyyttä. Sillä pyritään myös parantamaan palvelujärjestelmää."

Lähde:
http://www.talouselama.fi/uutiset/pitkaaikaistyottomien palvelut saman katon alle/a2270512

86

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näkymät edessä

      Vuoden työttömänä olleet, eli tarkoittaa sitä, että myöskin ansiosidonnaisella ja sen lisäpäivillä olevat ikääntyneet työttömät voidaan määrätä Typpiin ja kuntoutaviin ilmaistöihin.
      Palkkatöitä ei taida koskaan ikääntyneille löytyä, mutta orjatöitä varmaan riittää, se on loputon sarka, työ kelpaa teettäjälle, kunhan siitä ei tarvitse palkkaa maksaa.

    • 5+66

      no kun ei tarkoita, usko jo.

      • pöllämystynyt

        Miksi kommentoit aloittajalle noin? Tarkenna vähän, mitä aloittaja sanoi väärin?


      • 5+66
        pöllämystynyt kirjoitti:

        Miksi kommentoit aloittajalle noin? Tarkenna vähän, mitä aloittaja sanoi väärin?

        ei ole aloittajalle vaan 'Näkymät edessä'- nikille.


    • .21.

      Kun työpaikkoja ei ole tarjota niin olettavasti kaikenmoista hauskaa kyykytystä keksitään.

    • 1218

      Ei vanhoille mitää kyykytyksiä tule vaan palkkatuki pitkäaikaisena.Eli tarkoittaa sitä että ne jotka ei saa ansiosidonnaista, ovat siis tippuneet peruspäivärahalle, saavat palkkatuki työn. Tarkoittaa sitä, etteivät putoa ttt.lle vaan saavat töitä.KUNNALTA. Koko juttu kun on niille jotka kunnalta elantonsa saa.EI MUILLE.

    • kiristystäkarenssill

      Tehokkainta työttömyyden estolääkettä on, että ei päästetä työttömiä syntymään. Eli kun yritys sanoo irti vakituisen työntekijän, niin irtisanomisen jälkeen yritys tarjoaa irtisanomalleen vanhaa työpaikkaa karenssin uhalla takaisin alennetulla palkalla.

    • Toki vuoden työttömyys on iso aika menetettäväksi mutta nyky Suomessa kun töitä ei ole niin työttömyys tahtoo pitkittyä. Tuossa lainauksessa sanotaan "Palvelun piiriin pääsisivät yli vuoden työttömänä olleet. Alle 25-vuotiaat saisivat palvelua puolen vuoden työttömyyden jälkeen." Eli kuulostaisi osittain vapaaehtoiselta mutta mikä lie totuus sitten on.

      "Palvelussa TE-toimiston, sosiaalitoimen ja Kelan työntekijät arvioisivat yhdessä työttömän palveluntarpeen." Elikkä tiskin toisella puolen istuu kaikki joilta tukea saat eli jos kieltäydyt jostain voidaan tukea leikata, esim. toimeentulotuki 20%-40%.

      Aika paljon näillä jutuilla peloitellaan ja väärääkin tietoa varmasti liikkeellä. Itse suhtaudun asiaan maltillisesti ja katson mitä tulee tapahtumaan, vaikka työttömänä tällä hetkellä olenkin.

      • PAKKO ON MENNÄ

        Vitt*u mitä idiotteja.. tottakai ne KÄÄTÄÄ sen jutun niin että se on MUKA HYVÄ JUTTU työttömälle PÄÄSTÄ TYPiin!!! Koittakaa nyt käsittää!!

        NEHÄN ESITTÄÄ ETTÄ KAIKKI TYÖTTÖMÄT OLIS IHAN ONNESSAAAN KUN JOKU VAAN KEKSII NIILLE JOTAIN TEKEMISTÄ TYLSÄÄN TYÖTTÖMYYTEEN

        koska tottakai kaikki HALUAA tehdä ilmaiseksi ORJAtöitä eikä vaan maata kaikkia päiviä kotosalla..

        Noiden lausuntoja täytyy osata LUKEA oikein!


      • teusku
        PAKKO ON MENNÄ kirjoitti:

        Vitt*u mitä idiotteja.. tottakai ne KÄÄTÄÄ sen jutun niin että se on MUKA HYVÄ JUTTU työttömälle PÄÄSTÄ TYPiin!!! Koittakaa nyt käsittää!!

        NEHÄN ESITTÄÄ ETTÄ KAIKKI TYÖTTÖMÄT OLIS IHAN ONNESSAAAN KUN JOKU VAAN KEKSII NIILLE JOTAIN TEKEMISTÄ TYLSÄÄN TYÖTTÖMYYTEEN

        koska tottakai kaikki HALUAA tehdä ilmaiseksi ORJAtöitä eikä vaan maata kaikkia päiviä kotosalla..

        Noiden lausuntoja täytyy osata LUKEA oikein!

        pakko on mennä- tyyppi omaa vaikean lukihäiriön.


    • Työtön 59v

      Tuossa sanotaa, että vuoden työttömyyden jälkeen, ei siis yksilöidä onko ansiosidonnaiselle vai ei, miltei jokainen ansiosidonnaisella olevahan kuuluu tähän luokkaan vuoden työttömänä ollut(ellei saanut töitä vuoden aikana) Kohtuutonta, jos niitä kohta 60v, joilla oikeus äästä lisäpäiville ja pitkä työhistoria takanaa ruvetaan laittamaan "kuntouttavaiin" töihin ilman palkkaa.
      Jotkut sanovat, että ei joudu ansiosidonnaiselta noihin, mutta miten lakia tulkitaan, jos kuten kirjain sanoo, niin näin se menee.
      Mielestäni väärin, koska kyllä nuoremmat pitää työlliitää ja opettaa työntekoon, ei vanhoja, joilla yli 40 vuoden työhistoria takanaan.

      • palkkaa

        "Mielestäni väärin, koska kyllä nuoremmat pitää työlliitää ja opettaa työntekoon, ei vanhoja, joilla yli 40 vuoden työhistoria takanaan. "

        Tuntisin, että silloin on kyse ikäsyrjinnästä jos vain nuoret pitää laittaa harjoitteluun. Nimittäin moni nuori 18-29 vuotias osaa tehdä töitä jos heille niitä annettaisiin. Uskoisin että moni yli kaksikymppinen on yhtä hyvä työntekijä kuin 50-vuotiaat ja vaikkei olisikaan niin hyvä työntekijä silti. Miksi siis nuoret harjoittelemaan jos he jo työnteon osaavat esim. (ammatillisen koulutuksen omaavat harjoittelee jo tutkinnon yhteydessä)? Mielestäni ketään ei pidä laittaa harjoittelemaan ilman palkkaa töitä joita he jo osaavat ja josta heille ei ikinä tulla palkkaa maksamaan koska palkkatöitä ei ole.

        Esim. en näe itselläni (27-vuotias)mitään syytä lähteä harjoittelemaan alaa jolta minulla on muutama vuosi työkokemusta ja josta olen osaamiseni puolesta saanut kiitosta. Myös palkkatyön puute historiassa ei ole työharjoitteluun laittamisen syy jos ei jollain tavalla voida todistaa, että työttömän työkyky ja osaaminen on alentunut sille tasolle ettei töitä edes voi enää tehdä. Moni työtön jolla ei ole edes palkkatyöstä kokemusta voi olla hyvä työntekijä, jolle ei vaan palkkatöiden vähyyden takia löydy palkkatyötä.

        Tekemätöntä työtä kyllä riittää, sen tietää jokainen jolla on oma talous, mutta kun palkkaakin pitäisi maksaa niin otetaan ennemmin vaikka ne ilmaiset työttömät.

        Kuinka moni vanhankansan ihminen uskaltaa myöntää, että on joskus sanonut että "kyllä työtä tekevälle löytyy" vaan eipä hän itse kellekkään työtä tarjoa... ja ennenkaikkea sitä PALKKAA. Ilmaiseksi pitäisi tehdä... vaan ei voi kun on ruokittava ja puettava itsensä, maksettava asuntolaina, autoverot, sähkö ym. Helppo se on vanhojen patujen sanoa jotka ovat perineet maatilan ja joilla ei ole siksi lainaa, kaikki on maksettu ja pelloista tulee vuokrat ja metsää hakataan. Kaipa siinä vaiheessa on aikaa tehdä ilmaisia töitä, mutta asiat ei ole enää samoin. Nykyään kaikki aloittaa lähes nollasta ilman vanhempiensa apua ja töitä ei vaan löydy josta palkkakin maksettaisiin niin mitä tehdä... toivoa että edes yhteiskunta pitäisi huolen. Kohta kaikki tippuu samaan jamaan.. tehdään entiset työt mutta orjina.. ei omaa asuntoa, autoa ei mitään ylimääräistä turvaa, omaa. Ollaan kohta kaikki ttt:lla pikkusoluasunnossa joka päivä orjatöitä tehden, vanhoista ajoista unelmoiden kun siitä vielä maksettiin niin että jossain vaiheessa sai omaisuutta joka mahdollisti jonkinasteisen turvan, ettei olisi yhteiskunnan elätti ja vain muiden armopalojen varassa. En luota yhteiskuntaan ja sen tukiin, koska olen jäänyt monta kertaa karenssille ihan älyttömistä päätöksistä ja rahaa ei ole tullut mistään. Olin kerran kuolla nälkään ja vain köyhien vanhempieni ruokia syömällä elin sen 3kk:tta.

        Voisin jatkaa loputtomiin valitustani, mutta annan teillekin rauhan ja menen tekemään pihatöitä... kun kerran oma piha vielä on.


    • palkkatyötä kiitos

      Kuinka pitkän työttömyysjakson jälkeen joutuu ilmaisin töihin, riippuu siitä kuinka monelle palvelua ostetaan ja/tai kuinka monelle kerraallaan palvelu on mioitettu. Siis itse olen ollut jo yli 2000 vuorokautta työttömyyskorvauksella, ja yhden kerran ovat typpiin yrittäneet työntää. Mutta kun en antanut tietojenluovutuslupaa, päädyin takaisin työkkäriin. Ennen vuoden vaihdetta kaiketi tulee kutsu työkkäriin käymään, että yrittävätkö taas työntää typpiin. Jäänkin jännittämään, että astuvatko uudet lait voimaan, että enää ei voisikaan kieltäytyä typin palveluista omalla allekirjoituksellaan.

    • 23+65

      Koskee niitä joille kunta rahoittaa sitä 'työttömyyskorvausta', eli ei ansiosidonnaisia.

      • "Koskee niitä joille kunta rahoittaa sitä 'työttömyyskorvausta', eli ei ansiosidonnaisia"

        Liittykö lie tuohon:

        http://jari-pekkateurajrvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152925-helpotusta-kuntatalouteen-aktivoimalla-passiivituen-saajat

        "Työmarkkinatukeen tuotiin uutena siis niin sanottu kuntaosuus. Kuntaosuus tarkoittaa käytännössä sitä, että kunta maksaa puolet 500 päivän jälkeen maksettavasta työmarkkinatuesta ja siihen liittyvästä lapsikorotuksesta, jollei työtön henkilö osallistu työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin tai kuntouttavaan työtoimintaan. Riittää että henkilö osallistuu kyseisiin toimenpiteisiin vaikka 1 päivän kuukaudessa.

        Valtio maksaa 500 päivän jälkeenkin niiden työmarkkinatuen saajien kustannukset, jotka osallistuvat työvoimapoliittiseen aikuiskoulutukseen, työharjoitteluun, työelämävalmennukseen, ammatinvalinnanohjaus- ja kuntoutustoimenpiteisiin, maahanmuuttajan kotouttamistoimenpiteisiin sekä kuntouttavaan työtoimintaan."

        Eli kunnan/kapungin kannattaa kunnan talouden vuoksi ohjata ihmisiä toimenpiteisiin..?


      • 2 ERI asiaa
        josque21 kirjoitti:

        "Koskee niitä joille kunta rahoittaa sitä 'työttömyyskorvausta', eli ei ansiosidonnaisia"

        Liittykö lie tuohon:

        http://jari-pekkateurajrvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152925-helpotusta-kuntatalouteen-aktivoimalla-passiivituen-saajat

        "Työmarkkinatukeen tuotiin uutena siis niin sanottu kuntaosuus. Kuntaosuus tarkoittaa käytännössä sitä, että kunta maksaa puolet 500 päivän jälkeen maksettavasta työmarkkinatuesta ja siihen liittyvästä lapsikorotuksesta, jollei työtön henkilö osallistu työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin tai kuntouttavaan työtoimintaan. Riittää että henkilö osallistuu kyseisiin toimenpiteisiin vaikka 1 päivän kuukaudessa.

        Valtio maksaa 500 päivän jälkeenkin niiden työmarkkinatuen saajien kustannukset, jotka osallistuvat työvoimapoliittiseen aikuiskoulutukseen, työharjoitteluun, työelämävalmennukseen, ammatinvalinnanohjaus- ja kuntoutustoimenpiteisiin, maahanmuuttajan kotouttamistoimenpiteisiin sekä kuntouttavaan työtoimintaan."

        Eli kunnan/kapungin kannattaa kunnan talouden vuoksi ohjata ihmisiä toimenpiteisiin..?

        Hallituksen tämän päiväisessä päätöksessä oli KAKSI ERI ASIAA.

        1) Hallitus esittää pitkäaikaistyöttömien työllistymistä editävän monialaisen yhteispalvelun perustamista. Kohderyhmänä ovat yli vuoden työttömänä olleet. Alle 25-vuotiaat pääsisivät palvelun piiriin työttömyyden kestettyä kuusi kuukautta.

        JA TOINEN ERILLINEN ASIA

        2) Hallituksen esityksessä ehdotetaan myös muutoksia työttömyysturvalakiin. Jatkossa kunnat maksaisivat työmarkkinatuesta puolet niiden henkilöiden osalta, jotka ovat saaneet työttömyyden perusteella tukea vähintään 300 päivää.


      • 23+65
        josque21 kirjoitti:

        "Koskee niitä joille kunta rahoittaa sitä 'työttömyyskorvausta', eli ei ansiosidonnaisia"

        Liittykö lie tuohon:

        http://jari-pekkateurajrvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152925-helpotusta-kuntatalouteen-aktivoimalla-passiivituen-saajat

        "Työmarkkinatukeen tuotiin uutena siis niin sanottu kuntaosuus. Kuntaosuus tarkoittaa käytännössä sitä, että kunta maksaa puolet 500 päivän jälkeen maksettavasta työmarkkinatuesta ja siihen liittyvästä lapsikorotuksesta, jollei työtön henkilö osallistu työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin tai kuntouttavaan työtoimintaan. Riittää että henkilö osallistuu kyseisiin toimenpiteisiin vaikka 1 päivän kuukaudessa.

        Valtio maksaa 500 päivän jälkeenkin niiden työmarkkinatuen saajien kustannukset, jotka osallistuvat työvoimapoliittiseen aikuiskoulutukseen, työharjoitteluun, työelämävalmennukseen, ammatinvalinnanohjaus- ja kuntoutustoimenpiteisiin, maahanmuuttajan kotouttamistoimenpiteisiin sekä kuntouttavaan työtoimintaan."

        Eli kunnan/kapungin kannattaa kunnan talouden vuoksi ohjata ihmisiä toimenpiteisiin..?

        Kyllä, juuri tuota.


      • aapuvaaaa
        2 ERI asiaa kirjoitti:

        Hallituksen tämän päiväisessä päätöksessä oli KAKSI ERI ASIAA.

        1) Hallitus esittää pitkäaikaistyöttömien työllistymistä editävän monialaisen yhteispalvelun perustamista. Kohderyhmänä ovat yli vuoden työttömänä olleet. Alle 25-vuotiaat pääsisivät palvelun piiriin työttömyyden kestettyä kuusi kuukautta.

        JA TOINEN ERILLINEN ASIA

        2) Hallituksen esityksessä ehdotetaan myös muutoksia työttömyysturvalakiin. Jatkossa kunnat maksaisivat työmarkkinatuesta puolet niiden henkilöiden osalta, jotka ovat saaneet työttömyyden perusteella tukea vähintään 300 päivää.

        sinulle, 2Eri asiaa....otapa huomioon se, että kun puhutaan pitkäaikaistyöttömistä niin tarkoitetaan yli 500pv työtönnä olleita, eli ovat pudonneet pois anssilta... eli ovat joko tmt tai ttt saavia, yritä tajuta tämä.
        Ja se toinen erillinen asia taas on niin ettei kunnat maksa työmarkkinatukea anssia saaville, joten tämä jo sulkee heidät pois.


      • b-luokka
        aapuvaaaa kirjoitti:

        sinulle, 2Eri asiaa....otapa huomioon se, että kun puhutaan pitkäaikaistyöttömistä niin tarkoitetaan yli 500pv työtönnä olleita, eli ovat pudonneet pois anssilta... eli ovat joko tmt tai ttt saavia, yritä tajuta tämä.
        Ja se toinen erillinen asia taas on niin ettei kunnat maksa työmarkkinatukea anssia saaville, joten tämä jo sulkee heidät pois.

        Ei, ei ja ei. Työkkärin virkailija on merkannut 'vasta' 5 kk työttömänä olleen pitkäaikaistyöttömäksi ja kysymys on 25 vuotta täyttäneestä.

        Tämä on käytäntöä ja teoria on teoriaa.


      • abcde55
        b-luokka kirjoitti:

        Ei, ei ja ei. Työkkärin virkailija on merkannut 'vasta' 5 kk työttömänä olleen pitkäaikaistyöttömäksi ja kysymys on 25 vuotta täyttäneestä.

        Tämä on käytäntöä ja teoria on teoriaa.

        Niinniin ja niin....se on tiuetysti ollut tmt tai ttt aiemmin.Tietysti silloin on pitkäaikaityötön.


      • b-luokka
        abcde55 kirjoitti:

        Niinniin ja niin....se on tiuetysti ollut tmt tai ttt aiemmin.Tietysti silloin on pitkäaikaityötön.

        Ei ole ttt-asiakas kun asuukin omassa talossa. Sossu käskisi myymään talon, jos sossuun menisi anomaan tukea.


      • ota selvää
        b-luokka kirjoitti:

        Ei ole ttt-asiakas kun asuukin omassa talossa. Sossu käskisi myymään talon, jos sossuun menisi anomaan tukea.

        Kyllä sitä saa ok-taloon samalla lailla kuin vuokraluukkuunkin.


      • palkkaa
        ota selvää kirjoitti:

        Kyllä sitä saa ok-taloon samalla lailla kuin vuokraluukkuunkin.

        Kokemusta on etten saanut ainakaan minä. Kuulemma jos samaan aikaan yrittäisin myydä asuntoa niin puoli vuotta voisivat tukea asumistani. Näin minulle sanottiin. En tiedä sitten että vaikuttiko asiaan eritoten se, että minulla on vielä asuntolainaa talosta vai mikä. Kuitenkaan en silloin sitä toimeentulotukea saanut.


    • 12 kk > PAKKO TYPpi!

      Ohjataanko jatkossa kaikki pitkään työmarkkinatukea saaneet tai pitkään yhdenjaksoisesti työttömänä olleet monialaiseen yhteispalveluun?

      1) kun työtön on saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää tai
      2) hän on ollut yhdenjaksoisesti työttömänä vähintään 6 kuukautta (alle 25-vuotiaat) tai
      3) vähintään 12 kuukautta (25 vuotta täyttäneet).

      Eli ihan sama MITEN olet ollut sen 12 kk työttömänä niin sen jälkeen JOUDUT TYPpiin!

      • Työtön 59v

        Tätä minäkin olen pelännyt, vaikka väittävät, että ansiosidonnaiselta ei joudu typpiin, mutta tuon mukaan joutuu.


      • 12 kk työttömänä
        Työtön 59v kirjoitti:

        Tätä minäkin olen pelännyt, vaikka väittävät, että ansiosidonnaiselta ei joudu typpiin, mutta tuon mukaan joutuu.

        Niin no jos oot ollu 12 kk yhtäjaksosesti työttömänä niin joutuu vaikka olis kuinka ansiosidonnaisella ja oot yli 25-vuotias.

        Kannattaa siis vapaaehtoisesti puuhastella aina jotain ennen kun se 12 kk tulee täyteen?


      • teemutukk
        Työtön 59v kirjoitti:

        Tätä minäkin olen pelännyt, vaikka väittävät, että ansiosidonnaiselta ei joudu typpiin, mutta tuon mukaan joutuu.

        voi kultapieni 'työtön 59v' miten voit olla tietämätön asioista,kuvittelen siis että saat ansiosidonnaista, ettet tiedä miten ansiosidonnainen ja muut 'työttömyyskorvaukset' eroavat toisistaan.
        Ne perustuu aivan eri asioihin.
        Ansiosidonnainen on työttömyysturva-asia, mutta nämä muut ttt ja tmt ovat sosiaaliturvaa ja niille on molemmille omat lakinsa ja pykälänsä. Siinä on se ero. Työttömyysturvaa on myöskin peruspäiväraha joka on samansuuruinen kuin se tmt.


      • b-luokka
        teemutukk kirjoitti:

        voi kultapieni 'työtön 59v' miten voit olla tietämätön asioista,kuvittelen siis että saat ansiosidonnaista, ettet tiedä miten ansiosidonnainen ja muut 'työttömyyskorvaukset' eroavat toisistaan.
        Ne perustuu aivan eri asioihin.
        Ansiosidonnainen on työttömyysturva-asia, mutta nämä muut ttt ja tmt ovat sosiaaliturvaa ja niille on molemmille omat lakinsa ja pykälänsä. Siinä on se ero. Työttömyysturvaa on myöskin peruspäiväraha joka on samansuuruinen kuin se tmt.

        Ansiosidonnainen ei pelasta miltään.


      • 2007
        b-luokka kirjoitti:

        Ansiosidonnainen ei pelasta miltään.

        ...paitsi kaikelta siltä mihin joutuu ttt ja tmt. ltä.


      • b-luokka
        2007 kirjoitti:

        ...paitsi kaikelta siltä mihin joutuu ttt ja tmt. ltä.

        Ei pelasta ja kohta koko ansiosidonnainen on historiaa.


      • 2007
        b-luokka kirjoitti:

        Ei pelasta ja kohta koko ansiosidonnainen on historiaa.

        mitä välii sillä 'kohta' enää on... nyt on parasta aikaa....kohta ei merkitse mitään.
        Niin pitää ollakin historiaa kohta, miksi mitään etua pitäisi säilyttää sellaisilla jotka ei sitä edes halua.Pelkkä ytk hoitaa asiat siihen malliin niinkuin sen on tarkoituskin.


      • b-luokka
        2007 kirjoitti:

        mitä välii sillä 'kohta' enää on... nyt on parasta aikaa....kohta ei merkitse mitään.
        Niin pitää ollakin historiaa kohta, miksi mitään etua pitäisi säilyttää sellaisilla jotka ei sitä edes halua.Pelkkä ytk hoitaa asiat siihen malliin niinkuin sen on tarkoituskin.

        Kohtu merkitsee, usko pois. :D


      • 2007
        b-luokka kirjoitti:

        Kohtu merkitsee, usko pois. :D

        kohtU voi merkitä sulle paljonkin muttei mulle se mitä kohtA tapahtuu....siin on vissiin vähä eroo.


      • b-luokka
        2007 kirjoitti:

        kohtU voi merkitä sulle paljonkin muttei mulle se mitä kohtA tapahtuu....siin on vissiin vähä eroo.

        Minusta kohtu ja kohta voidaan niputtaa yhteen. :D Jos kohdussa on jotain niin kohta on edessä synnytys.


    • TÖIHIN TYPpiin?

      Työnhaun ja verkkoasioinnin ohjaaja TE-toimiston ja TYP:n asiakkaille

      Etsimme tiimiimme vahvistukseksi ohjaajia vuonna 2015 toteutettaviin Pirkanmaan TE-toimiston alueella toteutettaviin ohjauspalveluihin.

      Ohjaajien tarve palvelun toteuttamisessa:

      Tampere: 10, Tampereen työvoiman palvelukeskus: 1, Nokia 1, Sastamala 1, Ylöjärvi 1, Kangasala 1, Mänttä-Vilppula 1, Parkano 1, Virrat 1, Videoverkkoneuvojat 2

      Ilmoita, millä mainituista paikkakunnista haluat työskennellä. Ilmoita myös jos sinulla on mahdollisuus tarvittaessa työskennellä ajoittain myös muilla paikkakunnilla tai kokoaikaisesti videoverkkoneuvojana.

      Työnhakija-asiakkaat saavat valmennuksessa neuvoja, ohjausta ja tietoa em. asioista.

      Tavoitteena on, että asiakas

      1. tietää työnhaun kanavat ja hänellä on ajantasaiset, edukseen erottuvat työnhakuasiakirjat sekä tarpeelliset tiedot ja taidot hakea työtä tehokkaasti, myös sähköisiä kanavia hyväksi käyttäen

      2. osaa hyödyntää verkkoasiointipalveluja maksimaalisesti ryhmä- tai yksilöohjauksen jälkeen

      3.saa perustietoa osaamisen kehittämisen mahdollisuuksista



      Ohjaajat markkinoivat palveluja aktiivisesti TE-toimistossa paikalla oleville työnhakijoille päivän aikana. Osallistujat ohjautuvat palveluun päivän aikana non-stop -periaatteella TE- toimiston/TYP:in asiantuntijoiden toimesta. Palveluntuottaja tekee palvelusta erikseen sovittavan esitteen. Ohjaajien tehtäviin kuuluu myös TE-toimiston etälaitteiden avaaminen asiakaspalvelutilanteissa.



      Yksilöohjauksen sisältöjä:

      Ohjaajat neuvovat ja opettavat asiakkaita käyttämään te-palvelut.fi-sivujen verkkoasiointipalveluja sekä muuta sisältöä
      Työnhaun neuvonta ja ohjaus
      Lomakkeiden täyttäminen ja tulostaminen suomi.fi – palvelun ja yrityssuomi.fi – palvelun kautta. Netposti.

      Ohjaajat varmistavat, että jokaisella asiakkaalla on sähköpostiosoite ja markkinoivat verkkopankkitunnuksien hyötyjä te-palvelut.fi -sivujen verkkoasiointipalvelujen käyttämisessä. Mikäli työnhakija ei käytä sähköpostia tai hänellä ei ole verkkopankkitunnuksia, asiakkaalle selvitetään sähköpostin merkitys työnhaussa. Tarvittaessa asiakasta autetaan sähköpostiosoitteen luomisessa. Palveluun ohjautuu myös henkilöitä, joilla on hyvin heikot tietotekniikkataidot. Ohjaajilla on oltava osaamista kouluttaa tietotekniikan alkeita siihen asti, että hakija pystyy omatoimisesti käyttämään verkkoasiointipalveluja ja hakemaan työtä sähköisesti. Tällaisten henkilöiden on mahdollista tulla ohjaukseen säännöllisesti tietyn periodin ajan.

      Ohjaajat markkinoivat TE-toimiston/TYP:n palveluja havaittujen palvelutarpeiden mukaan ja ohjaavat asiakkaita selvittämään tarkemmin TE-toimiston/TYP:n palveluja TE-toimiston/TYP:n virkailijoilta.

      Ohjaajat toteuttavat lisäksi sovitusti teemaryhmiä tai –päiviä työnhakuun tai TE-toimiston palveluihin liittyen TE-toimiston tiloissa tai muussa TE-toimiston osoittamassa tilassa. Ryhmämuotoisen valmennuksen päätteeksi TE-toimistolle toimitetaan tarvittaessa osallistujan jatkosuunnitelma.

      Ryhmäohjauksen sisältöjä:
      Sähköiset palvelut
      Työnhakuvalmennukset
      Koulutus/osaamisen kehittämisen teemat
      Työnhaun starttiryhmät uusille työnhakijoille
      Kansainvälinen työnhaku ja videobaari
      Maahanmuuttajille suunnattu info suomalaisesta työelämästä ja koulutusjärjestelmästä (toteutus englanti tai muu kieli; tulkin käyttöön varauduttava)
      Aikuisten maahanmuuttajien työnhaku- ja uravalmennus
      Palvelu tuotetaan myös verkkopalveluna. Ohjaajat voivat tuottaa palvelua verkon kautta videoverkkoneuvontana, chat-palveluna ja webinaareina.

      Ohjaajat työskentelevät Tampereella TE-toimiston/TYP:n aulassa, avoimen asiointitilan tietotekniikkaluokassa, avoimessa asiointitilassa tai muussa TE-toimiston osoittamassa tilassa.

      Muualla Pirkanmaalla ohjaajat toimivat TE-toimiston tiloissa tai yhteispalvelupisteissä. Tampereen ulkopuolella ohjaajat toimivat ilman ajanvarausta ja antavat sekä ryhmä- että yksilöohjausta.

      Työaika:
      Ohjaajat työskentelevät 3-6 tuntia päivässä, 3-5 päivänä viikossa, klo 8-16 välillä myöhemmin TE-toimiston vastuuhenkilöiden kanssa tarkemmin sovittavasti.

      TE-toimistojen kesälomasulku ajoittui vuonna 2014 heinäkuulle.
      Vuonna 2015 sulku ajoittuu mahdollisesti samaan ajankohtaan.

      Eiks ois kiva päästä TYPiin oikeiseen työhön muita työttömiä kyykyttään?

    • Aivan sairasta

      Tuleeko tuo 1.1 2015 alkava kaikkien työttömien orjatyölaki, koskemaan siis heti kaikkia 12 kk työttöminä olleita, eikä vain 1. 1. 2015 alkanutta työttömyyttä, jos näin olisi, niin nehän joutuisivat vuoden odottamaan...
      Eli todennäköisesti heti koskee kaikkia ja tarkoittaa silloin, että ansiosidonnaiselta ja sen lisäpäiviltäkin joutuu Typpiin ja orjatyöhön mukaan.

      Laki on siis käsittämätön, vanhat ilmaiseen orjatyöhön ja opettelemaan työntekoa, vaikka työhistoria pitkä ja ikää liki 60, nuorten työllistämnen ei taida olla itsetarkoitus ollenkaan!

      • 2014oo

        Pelotelkaa lisää toisianne ja hyväuskoisia hölmöjä jotka luulotteluihinne lankeaa....ei sinne PÄÄSE ansiosidonnaiselta eikä lisäpäiviltä.Sinne JOUTUU vain ttt ja tmt saavat.
        Kas, kun koko typpi on kuntien ja sossujen asiakkaille.


    • Työtön 59 v

      Tosiaan siis koskee myös ansiopäivillä olevia ja alkaa 2015 eli koskeeko heti myös vanhoja työttömiä, löytyykö tähän linkkiä?
      Alkaako nyt vanhojen 59- yli 60 vuotiaiden kyykytys Typin nimissä ja näille väsätään työkokeiluja pajoille, että työllisityisivät myöhemmin ja oppisivat työntekoa, heh..
      Alkaa villi sirkus ja kuka jaksa, monen pää ei kestä orjatyötä, kun ikänsä on tehnyt palkkaa vastaa työtä ja sitten potkittiin ulos.

      • 202

        EI KOSKE kysy asianomaiseta paikasta niin ei tartte täällä tyhjää lueskella.


      • Työtön 59v
        202 kirjoitti:

        EI KOSKE kysy asianomaiseta paikasta niin ei tartte täällä tyhjää lueskella.

        Oletko varma? Mistä sitä voi kysyä ja tuskin kukaan vielä vastaa, kun ensi vuonna alkaa.
        Kyllähän tuossa lukee, että 12 /kk työttömänä olleita koskee, eli silloinhan se koskee myös ansiopäivillä ja sen lisäpäivillä olevia ja minun mielestäni se on väärin, huutava vääryys, koska nuoria on paljon työttöminä, samoin niitä jotka putoavat pois ansiosidonnaiselta, niin miksi ruvetaan kiusamaan ikääntyneitä työttömiä.
        Toivon sitä, että ei koskisi meiä, koska itsellä sairauksia ja yli 40 vuotta työtä takana ja vuoden päsätä voin päästä lisäpäiville, mutta kyllä minä pelkään ja en osaa mitään tehdä noilla pajoilla, kun käden taidot luokkaa 0-1 ja noissa orjahommissa tulisi masennus muiden sairauksien päälle, minua se ei kuntouttaisi mitenkään, kun elämänhallinta on kunnossa.


      • Epätietoa
        Työtön 59v kirjoitti:

        Oletko varma? Mistä sitä voi kysyä ja tuskin kukaan vielä vastaa, kun ensi vuonna alkaa.
        Kyllähän tuossa lukee, että 12 /kk työttömänä olleita koskee, eli silloinhan se koskee myös ansiopäivillä ja sen lisäpäivillä olevia ja minun mielestäni se on väärin, huutava vääryys, koska nuoria on paljon työttöminä, samoin niitä jotka putoavat pois ansiosidonnaiselta, niin miksi ruvetaan kiusamaan ikääntyneitä työttömiä.
        Toivon sitä, että ei koskisi meiä, koska itsellä sairauksia ja yli 40 vuotta työtä takana ja vuoden päsätä voin päästä lisäpäiville, mutta kyllä minä pelkään ja en osaa mitään tehdä noilla pajoilla, kun käden taidot luokkaa 0-1 ja noissa orjahommissa tulisi masennus muiden sairauksien päälle, minua se ei kuntouttaisi mitenkään, kun elämänhallinta on kunnossa.

        Kertokaa nyt HYVÄT IHMISET joutuuko Ansiosidonnaiselta tuohon kuntouttavaan toimintaan mukaan ensi vuonna?


      • etjoudu
        Epätietoa kirjoitti:

        Kertokaa nyt HYVÄT IHMISET joutuuko Ansiosidonnaiselta tuohon kuntouttavaan toimintaan mukaan ensi vuonna?

        EI JOUDU NYT EIKÄ TULEVAISUUDESSA ..heitä huolesi pois.


      • oletjäkättäjä
        Työtön 59v kirjoitti:

        Oletko varma? Mistä sitä voi kysyä ja tuskin kukaan vielä vastaa, kun ensi vuonna alkaa.
        Kyllähän tuossa lukee, että 12 /kk työttömänä olleita koskee, eli silloinhan se koskee myös ansiopäivillä ja sen lisäpäivillä olevia ja minun mielestäni se on väärin, huutava vääryys, koska nuoria on paljon työttöminä, samoin niitä jotka putoavat pois ansiosidonnaiselta, niin miksi ruvetaan kiusamaan ikääntyneitä työttömiä.
        Toivon sitä, että ei koskisi meiä, koska itsellä sairauksia ja yli 40 vuotta työtä takana ja vuoden päsätä voin päästä lisäpäiville, mutta kyllä minä pelkään ja en osaa mitään tehdä noilla pajoilla, kun käden taidot luokkaa 0-1 ja noissa orjahommissa tulisi masennus muiden sairauksien päälle, minua se ei kuntouttaisi mitenkään, kun elämänhallinta on kunnossa.

        jäkäjäkäjäkäjäkäjäkäjäkä... että viitsit samaa joka hiivatin palstalla


      • oletjäkättäjä
        oletjäkättäjä kirjoitti:

        jäkäjäkäjäkäjäkäjäkäjäkä... että viitsit samaa joka hiivatin palstalla

        edellinen oli tark. Työtön 59v.lle


    • entäs jos Ostovoimaa

      Niin joskus jossain keisarilla oli uudet vaatteet. Ja joskus jossain hölmöläisillä oli liian lyhyt peitto ja oiva ratkaisu siihen pulmaan, mutta tässä ja nyt työkkäri parantaa palvelujaan.

      Mutta edellä mainituista viis veisaten mutta silti ajankuluksemme Pylvänäinen ja minä olimme työkkärin aulassa ja kysyimme useilta sinne sisään virtaavista asiakkaista että: "Mitä palvelua he työkkäristä hakevat tai peräti toivovat?"

      Poikkeuksetta vastaus oli että: "Osoitusta palkkatyöpaikkaan."

      "Ettäkö palkkatyöpaikkaan?":sanoimme Pylvänäinen ja minä, ja jatkoimme: "Joskokako nyt et vain ole tuon toiveesi kanssa ikäänkuin materialismin pauloissa?"

      "No ehkä hyvinkin":vastasi eräät heistä, ja jatkoivat: "Mutta mitä vaikkapa Mikael Lilius 40 000 euron ja Matti Vuorio peräti 60 000 euron kuukausieläkkeensä kanssa edellä, sitä minä maan matonen paljon vähäisemmin toivein perässä, siis riittävää toimeentuloa tarkoitan"

      Sitten he joilta kysyimme menivät sinne työkkäriin sisään kohenevalla tavalla palveltaviksi.

      Tulivat sitten aikanaan sieltä takaisin jolloin kysyimme, yhä sekä Pylvänäinen että minä: "Saitko sieltä sitä palvelua jota toivoit, siis osoitusta yhteen tai useampaan palkkatyöpaikkaan? "

      "En" :vastasi jokainen, ja jatkoi:"Ei oota palkkatyöpaikan suhteen sieltä tarjottiin ja 9 euron pakkotöistä vihjailtiin."

      No, kyseessä oli pieni pikaotos, joten voi olla aikaista vetää lopullisia johtopäätöksiä, mutta silti vaikuttaisi että työttömien palvelun kohentaminen ei oikein ole kaikilta osin vieläkään onnistunut.

      Niin, mutta mitä tämä pikaotos työkkärin asiakkaiden toiveiden suhteen ja varsinkin sen suhteen miten heidän odotuksensa palveluista täyttyivät yleisellä tasolla kertoisi?

      Että kova on pyrkimys ja tahto työkkärillä vastata huutoon: "TEHKÄÄ NYT PRKLE sille asialle jotain" jossa mainittu asia minkä suhteen jotain tulisi tehdä on vallitseva massatyöttömyys.

      Mutta kun työnantajat työkkärin palvelujen kohenemisestä suuremmin piittaamatta yhä ja edelleen palkkaavat työvoimaa vain sen verran kuin mitä töihin tarvitsevat, ja kun se työvoimantarve heillä työnantajilla tuntuu päivittäin vähenevän, joka taas on ikävä tosiasia jolle työkkäri ei käytännössä voi yhtään mitään, niin vanhaan kunnon bluffiin uusissa kuoseissa on taas kerran tukeuduttava. Yhä uutta ja uutta bluffia kehitellään jolla jos ei muuta saavuteta, niin ainakin se antaa uusia mahdollisuuksia rukkailla työttömyystilastoja alaspäin, vaikka samaan aikaan toisaalla työttömyys pysyy ja pahenee.

    • Huulipyöreenä

      Tässähän menee aivan PÄÄ pyörälle, kun lukee kommentteja. Se PÄÄ kuuluu 57 vuotiaalle, joka siis on ansiosidonnaisilla. Vuosi työttömyyttä tulee täyteen ensi vuoden alussa, jolloin olen 58 v. ja 500 päivää tulee täyteen kun olen täyttänyt 59 v. Kuvitelmissani jossain vaiheessa pääsen velvoitetyöhön.
      Täällä on minua viisaampia, jotka kenties tietävät missä vaiheessa minun kohdallani se olisi mahdollista. Tokihan tädit TE-keskuksessa sen voivat selvittää, mutta suhtautuvat nihkeästi kyselyyn siitä. Töitä pitää hakea. Mutta kuka työnantaja maksaa palkkaa tämän ikäiselle, motivaationsa hukanneelle.

      Niin ja tuo kuntouttavahan ei siis koske mua :) ???

    • saapasnax

      Moni aprikoi ketä koskee, nin tälläinen kysymys ja vastaus löytyi TEM:in sivuilta

      " Ohjataanko jatkossa kaikki pitkään työmarkkinatukea saaneet tai pitkään yhdenjaksoisesti työttömänä olleet monialaiseen yhteispalveluun?

      Monialaisen yhteispalvelun tarve arvioidaan, kun työtön on saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää tai hän on ollut yhdenjaksoisesti työttömänä vähintään 6 kuukautta (alle
      25-vuotiaat) tai vähintään 12 kuukautta (25 vuotta täyttäneet). Monialaiseen yhteispalveluun ohjataan ne
      työttömät, joiden työllistymisen edistäminen edellyttää kunnan, TE-toimiston ja Kelan palvelujen
      yhteensovittamista.

      Palvelujen yhteensovittaminen on tarpeen silloin, kun työttömän työllistymisvaikeudet eivät johdu yksinomaan avointen työpaikkojen tai ammatillisen osaamisen puutteista, vaan työttömällä on lisäksi
      sellaisia työllistymiseen vaikuttavia työ tai toimintakyvyn rajoitteita tai elämänhallintaan liittyviä ongelmia,jotka eivät ratkea yksinomaan viranomaisten välisellä konsultaatiolla, vaan edellyttävät monialaista
      yhteistyötä"
      http://www.tem.fi/files/41109/Kysymyksia_ja_vastauksia_monialainen_yhteispalvelu.pdf

      Itse ymmärsin tämän niin että kun vuode rajapyykki paukkuu, niin silloin vasta HARKITAAN tapauskohtaisesti eli ei ole automaatio.

      • "Itse ymmärsin tämän niin että kun vuode rajapyykki paukkuu, niin silloin vasta HARKITAAN tapauskohtaisesti eli ei ole automaatio. "

        Noin minäkin luulen. Jos kaikille palvelua annettaisiin niin resurssit loppuisi kesken? Ensinnä varmaan työmarkkinatuki ja toimeentulotuella olevat ja varsinkin ne joilla on ongelmia työllistymisen suhteen. Ansiopäivärahalla olevien tuskin tarvitsee hirveänä stressata asian vuoksi.

        Te-toimiston käynnillä virkailijan luona varmaankin katsellaan että mikäs se tilanne on. Jos osoitat aktiivisuutta, hakenut työpaikkoja jne. voit kenties sivuuttaa sen mahdollisuuden että näitä uusia erikois palveluja tarjotaan. Ja täytyy huomata että noista uusista palveluista voi olla jollekin työttömälle hyötyä jos on esim. terveysongelmia jne. jotka todella estää työllistymisen ja silti haluaisi tehdä sitä työtä.


      • 1413

        harkitaan harkitaan niitten 'pitkäaikaistyöttömien' kohdalla jotka ei saa anssia.


    • Huulipyöreenä

      No minun työllistymisen edistäminen ei ainakaan edellytä kunnan, te-toimiston ja kelan palvelujen yhteensovittamista. Kunta kai tarkoittaa toimentulotukiasioita, jotka aivan vieraita mulle.

    • 3366

      joo-o ei se muille ole kuin tmt saaville ja kuntien, eli sossun asiakkaille.
      Ei kunnat anssilla oleviin mitään puutu.

    • muhhum

      jokainen anssilla oleva ja lisäpäivillä oleva voi lukea tuolta 'kysy työeläkkeestä'-palstalta osiosta 'lisäpäivillä' ihan lopusta, siellä on 'työeläketietäjän' vastaus ja siinä vastauksessa on LINKKI josta jokainen ASNSIOSIDONNAINEN JA LISÄPÄIVILLE menijä voi tarkistaa oman kohtalonsa Ja tämä ei kuulu mitenkään niille 'toisille', eli niille jotka sinne typpiin kohta hyppii vaikka vähän nyppii.
      Toivottavasti nyt 'työtön 59v'-kin saa haluamansa tiedon... tai sitten vaan on kiva toistaa samaa kokoajan.

      työtö

    • noinniikii

      Niinhän se on jotta ansiosidonnaisten lisäpäiväläiset kuuluu eläkeratkaisun piiriin ja ttt tmt kuuluu sosiaaliturvan piiriin, eli ei mitään tekoa keskenään.

    • Työnhakija.

      Ette nyt ihan ymmärrä, että ansiosidonnaisella ja sen lisäpäivillä olevat ovat työnhakijoita Te-toimistossa ja silloin heillä voi olla sama Typpi kohtelu edessä, eli kuntouttavaa ilmaistyötä, eihän tuo ihan kuulosta oikein menevän, kun nuorempia paljon työttömänä, mutta jos haluavat kyykyttää vanhoja, niin tähän on ensi vuonna mahdollisuus.

    • Laki on laki!

      Laki on niinkuin sitä luetaan eli jos ja kun siellä lukee että
      "on ollut yhdenjaksoisesti työttömänä vähintään 6 kuukautta (alle
      25-vuotiaat) tai vähintään 12 kuukautta (25 vuotta täyttäneet)."

      Niin silloin se yksiselitteisesti tarkoittaa että KAIKKI ne jotka ovat olleet
      12 kk yhtäjaksoisesti työttömänä JOUTUU TYPpiin.

      Kai ne anssilla olevatkin työkkärissä kirjoilla on eihän ne muuten sitä rahaa sais.

      Jos sitä ansiosidonnaista on maksettu 12 kk niin silloin anssilainenkin joutuu TYPpiin.

      • 191122

        laki on laki... kyllä siinä olet oikeasssa ja tulet huomaamaan että muuten olet täysin väärässä.
        katsopa kun ne kuntapuolen jutut ei liity mitenkään anssiin, ja koko typpi on vain ja ainoastaan niille jotka jotenkin on joutuneet joko omasta syystään tai muuten kunnan rahoitettaviksi.
        Usko jo, että kyse on kuntapuolen jutuista.
        Jos oikein tarkkaan katsot niin se koko kuntouttava työtoiminta lakkautetaan ja liitetään yhteen muun sosiaalihuollon kanssa.Se ei tosin noista selviä mutta vaatii vähän aktiivisuutta löytää tuokin.


    • ootte vääräs

      voi pikkukulta... kun se ei niin mene, odottele nyt tovi niin saat siihen ihan virallisen varmistuksen.Et taida olla ansiosidonnaisella kun tommottis suustas päästelet.

      • noottakaaseIP

        Ja sinä pikku rassu, et tajua mistään mitään. Kukaan ei halua enää odotella mitään ja kaikki haluaa vastauksia, mitä meille ei suostuta viranomaisten orjatyöhankkeen vuoksi antamaan. Ei ihan riitä vastaukseksi se, että täällä palstalla joku kysyy ja sitten joku "paremmin tietävä" vastaa.


      • sinvaa
        noottakaaseIP kirjoitti:

        Ja sinä pikku rassu, et tajua mistään mitään. Kukaan ei halua enää odotella mitään ja kaikki haluaa vastauksia, mitä meille ei suostuta viranomaisten orjatyöhankkeen vuoksi antamaan. Ei ihan riitä vastaukseksi se, että täällä palstalla joku kysyy ja sitten joku "paremmin tietävä" vastaa.

        Yritä sinnäi taijuu notta sinne se typpiin menee sunnii polkuis ku ttt tai tmt 'asiakas' oot.... eli sossulain.


    • Työtön ja ikää

      Toivotaan nyt, että menee kuten te sanotte, itse kuitenkin pelkään tuota Typpiin ja kuntouttavaan joutumista, olen siis 59v ja ansiopäivärahalla ja osatyökyvyttömyyseläkkeellä, eli puolipäivätyötä haen työkkäristä ja siksi , koska puolieläke on niin pieni, ei sillä pärjää, joten työnhakijana pitää olla.
      Työhistoriaa on 42 vuotta takana ja noissa pajoissa en osaa mitään tehdä, koska kädentaidot ja käytännön ymmärtäminen huono, nivelvaivat taas ovat syy osatyökyvyttömyyseläkkeeseeni, koska tein ikäni raskasta rampauttavaa työtä.
      Kaikenlainen työttömien kyykyttäminen masentaa, koska tein töitä ja minut irtisanottiin tuotannolliset syyt(todellinen syy sairauslomat)

      • työtön ja töitä tarv

        Samaa paskaaa joutuvat myös nouret kestämään. Ilmaistyöskentele muka kohentaa työkykyä ja muuta paskaaa.


    • kysyyhän

      onko sulle tehty työllitymissuunitelma vai oletko onnekas ja saanut toimintasuunitelman.

    • Työtön ja ikää

      Kyllä minulla näyttäisi olevan työllistymissuunnitelma, mutta ensi vuonnahan n kaikki muuttuu ja silloinhan ne voivat alkaa passittamaan meitä vanhoja ja osin sairaitakin ansiopäivärahalta Typpiin ja kuntouttaviin töihin, nuo kuntouttavat orjatyöt kyllä niittaavat lopulliseti, nii henkisen, kuin fyysisen terveyden.

    • mikä on palvelua

      Mitä tämä "palvelu" sitten onkaan? Enemmän ilmaistyöskentelyä kohentamaan työttömän työkykyä mukamas vai mitä ihmeelisempiä orjatyöprojekteja?

      Palvelujärjestelmä todellakin pitäisi rakentaa uudestaan kun nykyisin Te-toimisto ei pysty oikeasti tarjoamaan yhtään mitään järkevää normaali työttömälle jolla on koulutusta ja työkokemusta takana.

    • Ikää ja työtön

      Sairaaksi ihminen tulee, tuommoisessa"kuntoutattavassa orjahommissa.
      Törkeää, jos ensi vuonna määrätään orjahommiin, myös pitkän työuran omaavat iäkkäät, jotka ansiosidonnaisella ja pääsemässä lisäpäiville, kohta 60 v, ikäisetkö Suomen nostavat orjatyöllään ylös?
      Pitäisi päättäjien jo herätä ja tajuta, että työstä pitää maksaa palkkaa,muuten ei ole ostovoimaa ja yhteiskunta ei toimi.
      Itsellä sairauksia, nilveltulehduksia paljon ja ikää 59 v ja ansiopäivillä, töitä tein yli 40 vuotta, sairauksien takia osatyökyvyttömyyseläke ja sen lisäksi puolet ansiopäivärahasta, lisäpäiville voi päästä vuoden päästä, jollei porvarit nitä poista ennen sitä, vaikka sovittu on, että säilyvtä, mutta mihinkään ei voi luottaa.
      Reumaisin käsin siis mentävä orjatöihin ensi vuonna 60 vuotiaankin, tuntuu käsittämättömältä.

    • Päässä kiehuu

      Käsittämätöntä toimintaa, mäkin aloitin työ jo 15 vuotiaana ja ikäni raskaita töitä tehnyt, nyt liki kuusikymmpisenä työtön, kun potkittiin ulos kylmästi.
      Minunko syyni työttömyys on? Orjaksiko määräävät nyt, saan pientä ansiopäivärahaa, sillä ei leveillä, ministerit kylpee omassa rikkaudessaan.
      Meidät vanhatko tässä pannaan pää pölkylle orjatöihin, kuntouttavaan toimintaan!
      Olis kyllä nuijalla töitä, miksi isoihin eläkkeisiin ei puututa ja isotuloisten verotukseen, Kokoomus ajaa rikkaisen asiaa, vanhat ja köyhät kyykyyn.

    • Kovaa riistoa tulosa

      Ketään ei kuntouttava orjatyö kuntouta, vaan masentaa ja alistaa, toiki jollekin sopii, joka ei ole sinut itsensä kansa ja haluaa puuhastella ilmaiseksi, minä ainakin hoidan omaa kuntoani kävelemällä, en atrvitse nöyryyttävää orjatyötä ja hyväksikäyttöä ja olen ansiosidonnaisella, työtä tein 42 vuotta, kunnet tuotannollisin ja taloudellisin syin irtisanottiin(todellinen syy oli sairaudet).
      Ikä lähestyy 60 vuotta, joten orjaksi alkaminen ei motivoi, suomen talous ei sillä nouse, että 60 vuotiaat pakotetaan ilmaiseen työhön.
      Hävytön tämä Vartiainen, istuu isolla palkalla, pullea olemus ja koko ajan syyllistää työttömiä ja pienipalkkaisia ja ay-liikettä, eikö näillä ole mitään moraalia.

      Meinaavatko tosiaan ensi vuonna pistää tuonne Typpiin meidät vanhatkin ansiosidonnaiselta.

      • joutavaa lätinää

        "Ketään ei kuntouttava orjatyö kuntouta, vaan masentaa ja alistaa, toiki jollekin sopii, joka ei ole sinut itsensä kansa ja haluaa puuhastella ilmaiseksi, minä ainakin hoidan omaa kuntoani kävelemällä, en atrvitse nöyryyttävää orjatyötä ja hyväksikäyttöä ja olen ansiosidonnaisella."

        No sinä et ole sinne edes joutumassa, mutta voisitko ajatella. että joku työmarkkinatukea saava kävisi 4 tuntia viikossa masentumatta, vaikka haravoimassa hautausmaata, siitä syystä, että saa ulkoilua ja välttää näin kunnan maksamasta sakkoa omasta työttömyydestään, jolloin kunnalle jää enemmän rahaa vaikka siihen terveydenhuoltoon.

        Yhteisistä rahoista on kyse ja jotain pientä voisi jokainen tehdä omalta osaltaan tämän katastrofin edessä jossa ollaan. Negatiivinen lietsonta asian tiimoilta ei ainakaan yhteishenkeä kohota.


      • 44556
        joutavaa lätinää kirjoitti:

        "Ketään ei kuntouttava orjatyö kuntouta, vaan masentaa ja alistaa, toiki jollekin sopii, joka ei ole sinut itsensä kansa ja haluaa puuhastella ilmaiseksi, minä ainakin hoidan omaa kuntoani kävelemällä, en atrvitse nöyryyttävää orjatyötä ja hyväksikäyttöä ja olen ansiosidonnaisella."

        No sinä et ole sinne edes joutumassa, mutta voisitko ajatella. että joku työmarkkinatukea saava kävisi 4 tuntia viikossa masentumatta, vaikka haravoimassa hautausmaata, siitä syystä, että saa ulkoilua ja välttää näin kunnan maksamasta sakkoa omasta työttömyydestään, jolloin kunnalle jää enemmän rahaa vaikka siihen terveydenhuoltoon.

        Yhteisistä rahoista on kyse ja jotain pientä voisi jokainen tehdä omalta osaltaan tämän katastrofin edessä jossa ollaan. Negatiivinen lietsonta asian tiimoilta ei ainakaan yhteishenkeä kohota.

        olet yksi harvoista selväpäisistä tälläkin palstalla. Miten voi olla noin sanasokeaa sakkia kun tuota lakia lukevat, ai niin, kaikki viralliset jutut onkin niin vaikeita tajuta ettei niitä ihan jokapoika ymmärrä. Tässä se taas on nähty.
        Onneksi joku, kuten sinä 'joutavaa lätinää' osaat tulkita oikein.Taitaa kuitenkin olla niin jotta tälläkin palstalla tuo vähänväliä vastaan inttäjä on kuin onkin yksi ja sama henkilö .Siis se joka väittää koskevan KAIKKIA.


    • 11223

      Eivät meinaa, ole huoleti. TROLLI on tuo joka sitä väärää tietoa levittää... toistaa itseään palstalla jos toisella, pelkkiä valheita. En ymmärrä mitä iloa siitä voi saada.

    • Työtön 59 v

      Aika moni täällä pelkää tuota, että joutuu anssiltakin kuntouttavaan orjatyöhön mukaan ei ne kaikki trolleja voi olla.
      Laki on niinkuin se tulkitaan ja tuossa on outo teksti, 12 kuukautta ollut työtön, sehän siinä peloittaakkin, kun kaikki ikääntyneet ja lisäpäiville pääseväthän ovat olleet sen 12kuukautta työttöminä.
      Hyvä jos sinä olet oikeassa, ettei jouduta, mutta siihen asti saa tässä huolehtia ja pelätä, kun ikää on ja terveyskin reistailee ja töitä on tehty kymmeniä vuosia.

    • 11223

      älä nyt ihan turhaan pelkää, kun ei mitään hätää ole. Sanot etä kaikki ei voi trolleja olla... ei kaikki vaan yksi, se sama joka eri nikillä massapostaa joka palstalle samaa.Minä en pelkää mitään koska tiedän ettei mitään tapahdu, olen lisäpäivillä.Sinulle suosittelen luettavaksi 'kysy työeläkkeestä'-palstalla olevan ketjun 'lisäpäivillä'... ihan lopussa on linkki sinne eläkeasioihin, sieltä se sinunkin kohtalosi selvinnee. Minä olet työtön jo yli 5 vuotta ja EI kertaakaan mitään ole vikaa työkkärin toimissa ollut. Kaikki on mennyt loistavasti, kerran v. soitettu ja asia hoidossa.Vaikka joku laki muuksi muuttuisikin niin ne muutokset EI koskaan koske takautuvasti ketään, vain sen lain voimaantulo päivämäärän jälkeen työttömäksi joutuneet joutuvat uusien pykälien mukaiseen.Ja nuo muutokset mistä tässäkin ketjussa on puhe koskee vain työmarkkinatuella ja toimeentulotuella olevia.Enää en useampia vastauksia tästä asiasta kellee laita koska menee inttämiseksi, aina löytyy niitä jotka vastaan hannaa ja kuvittelee ties mitä. Jollei muutamaa kk joku jaksa odotella, että tulee ihan viralliset tiedot niin siihen saakka voi sitten kärvistellä ja pelätä vaikka kuinka, jos niikseen on.Ja loppujen lopuksi se alkaa olla ihan valmista nuo päätökset, ei niistä enää puutu kuin se viimeinen virallinen leimasin. Kaikki menee niinkuin noissa esityksissä on ja ne on senverran selvää tekstiä että jokainen sen ymmärtää.... ja joku päästään sekaisin oleva muuttelee mielensä mukaan sanoja ja uskottelee mitä vaan.

      • en usko

        Hei ihan oikeesti ei yksi ihminen kirjoita täällä kaikkia negatiivisia, mutta realistisia kommentteja.


    • vippaskonsteilla

      Voi olla että suomalaiset EU-virkamiehet himoitsevat työntämään ikääntyneet (57 ) johonkin aktiviteettiin, jossa työttömät ovat ikäänkuin työssä ja näin osaltaan lisäämässä työssäolijoiden määrää. Näin saataisin myös työurat pidemmiksi kuin nyt. Että vippaskonstilla tilastoja muuetettaisiin.

    • neebust

      No, jos on jollain muulla korvauslinjalla kuin ansiosidonnainen niin varmasti löytyy niitä kuntouttavia työtoimintoja.

      • ellyli

        MUKAVAT ajat tulossa TMT JA TTT porukoille, pääsevät hekin kokeilemaan miltä se työ oikein maistuu, jos siitä vaikka innostuisivat ihan oikeisiin töihin. Saataisiin veronmaksajia ja Suomi nousuun.


      • palkkaa
        ellyli kirjoitti:

        MUKAVAT ajat tulossa TMT JA TTT porukoille, pääsevät hekin kokeilemaan miltä se työ oikein maistuu, jos siitä vaikka innostuisivat ihan oikeisiin töihin. Saataisiin veronmaksajia ja Suomi nousuun.

        Vievät osaavina vielä teidänkin työt kun on parempi ottaa ilmainen työntekijä kuin palkkaa vaativa.

        Mistäs sitten makselet veroja, työttömänä?


      • Nakström
        palkkaa kirjoitti:

        Vievät osaavina vielä teidänkin työt kun on parempi ottaa ilmainen työntekijä kuin palkkaa vaativa.

        Mistäs sitten makselet veroja, työttömänä?

        Ei ilmaiorja maksa mitään veroja, vaan vie vain työpaikkoja.


    • eikelpoo

      ei ne taitamattomat ja koskaan mitään tekemättömät kelpaa yhdellekään työnantajalle.

    • Orjuusko tulee

      Tietääkö kukaan vielä oikeasti, sitä, että joutuuko ansiosidonnaiselta ja jopa iäkäs sen lisäpäiviltä ensi vuonna sinne Typpiin?

    • päivitä tietosi

      NOjoutuu joutuu jolei osaa selvää asiaa päässään käsitellä vaan vääntää joksikin muuksi.Minä en joudu ainakaan, sinä voit mennä jos PÄÄSET , kun noin mielesi tekevi.

    • naurettava nakkilait

      Koittaisivat nyt ensin saada edes Pirkanmaan puhelin palvelun sellaiseksi että siitä pääsisi joskun läpi ettei tarvi koko päivää soitella. Nykyään puhelut katkaistaan automaattisesti ja siinä sitten joutuu koko päivän soittelemaan toivoen sitä 1/1000 kerrasta että pääset megajonoista läpi.

      • niintaas

        AP:lle. Älä ole noin sinisilmäinen. Taidat itse olla Suomen valtion palkattu mainosmies. Tämä kaikki TE-KELA-Sossu-yhteistyö on tasan ja tarkkaan VALTION hyväksi, ei yksittäisen ihmisen. Ja tämä taas tarkoittaa, että jos nyt vähän rapatessa roiskuu (eli ts. "jotkut" joutuvat sairaana, vastentahtoaan tai koulutus- ja työkokemustaan vastaan pitämään tätä maata yllä tyyliin ilmaiseksi), niin arvaa kiinnostiko se ketään jotka vallan kahvassa tälläsiä päättää? Ja sana "jotkut" tarkoittaa ihan jokaista työtöntä ja työssä käyvää. Tottakai työkkäri yrittää sumuttaa ihmisiä luulemaan, että "tämä on vain sinun itsesi parhaaksi", mutta tosiasia on, että heillä on kaksi linjaa: ne, ketkä voidaan pakottaa töihin, menevät töihin "valtion ja kaikkien yhteisen edun parhaaksi" mahdollisimman pienellä palkalla ja ne, ketkä niskuroi, tehdään viranomaisen omavaltaisella päätöksellä masentuneeksi/sairaaksi/työkyvyttömäksi/annetaan karenssi/jne. jotta heille ei tarvitse maksaa mitään. Olisi aika jo muuttaa tämä hömpööki, missä muka "kaikkea hyvää tarkoittaen" tottakai "teidän itsenne hyväksi", "annetaan" ja "luodaan" hyvää. Ei kukaan voi olla niin tyhmä, ettei vielä tollasta vedätystä ole tajunnut. Huomaatteko, tälläkään ei enää voi ilmaista mielipidettään miinuspeukulla. Kaikki on mietitty. Että kato ois se tunne, että tämähän on vaan ja ainoastaan hyvä juttu.


    • VoteWithTheBullet
      • ll'ys

        näyttää, näyttää, siis hyvältä.TTTja TMT-porukoille uutta aktiviteettia pukkaa.


    • Paskaduunari

      Mä en ymmärrä noita palkkatukitöitä tai kuntouttavaa työtoimintaa eli orjatyötä. Miksi niitä edes järjestetään? Jokainen virkamies ja kansalainen, joka seuraa aikaansa ja edes vähän ymmärtää talouslukuja, voi helposti laskea, että ihmisten pitäminen työttöminä työmarkkinatuella tulee paljon halvemmaksi yhteiskunnalle, kuin noiden temputusten järjestäminen. Työssä pitää tienata aina enemmän kuin vapaana olevana, mutta omakohtainen kokemukseni on, että näin ei aina ole. Ns. orjatyössä eli kuntouttavassa työtoiminnassa jäi käteeni enemmän rahaa, kuin palkkatukityössä. Orjatyössä sai työmarkkinatuen 9€/pv ilmaiset ruuat ja kahvit/pv 0,21€ matkakorvauksia ja mitään tukia ei leikattu. Sen sijaan tukityöllistettynä piti kaikesta maksaa itse ja ei saanut kilometrikorvauksia ja sen lisäksi menetin osan tuistani ja sekä osaa leikattiin. En kertakaikkiaan tienannut mitään palkkatukityössä. Voi olla, että työttömänäkin jäi enemmän rahaa käyttööni.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe