Työ ei kelpaa

hyysäämistä

Mikä näitä ihmisiä vaivaa, koska työ ei kelpaa? Kärsitään ahdistuksesta, stressistä, masennuksesta, selkäkivusta j migreenistä. Ennen ei ollut aika ajatella ettei tule nälkä.
Mamuja on paluu alkaa etsimään, kun kantasuomalaiset alkavat veltostua jo normaalista työstä.

38

595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • issakka

      kekkosen aikaan ei ollut ahdistusta ja masennusta...sitä sanottiin silloin realismiksi... silloin sai lapsia kurittaa, peruskoulussa opettajilla oli valtaa ja armeija kesti vuoden... nykyajan räkäpettereistä ja pissaliisoista ei ole edes katujengeihin...pelataan vaan atk:ta, syödään sipsejä ja juodaan limonaadia...sitten kun joku uskaltaa sanoa noille hyväkkäille, että pitäisikö tehdä jotain?, niin heti on masennus, tuska ja akne päällänsä, ja terapeuttia, sosiaalitanttaa ja kuraattori pyörii nurkissa... ennen eläkkeelle pääsi alle kaksikymppisenä vain pussihousuporukka ja muutama savolainen, mutta muut teki töitä siihen katkeraan loppuun... perkele tämä kokoomus suomi on sairas maa...

      • ramavitt

        ja kaiken pitää olla KIVAA. Sehän on vain työtä...


    • !"#¤%&/(

      MIKÄ työ ei kelpaa? Ei oo hirveesti Lappeenrannassa työpaikkoja tarjolla... En puolusta ketään tms. mutta kyllä kurittaminen ruumiillinen on jotain muinaisjäänteitä. Itse opiskelen, saa nähdä huolinko työtä! Ja kun ennen sai antaa selkään jne.sitä ja tätä niin miten keski-ikäiset ja sitä hieman vanhemmat ihmiset ovat niin itsekkäitä? Ajattelevat vain omaa napaa ja hyvinvointia. Sota-ajan jälkeinen polvi on aivan jostain! Nuoret ok, ajattelevat asioista hieman eri lailla kuin kalkkikset. Ja luontoakin on alettu suojelemaan kun tää yks porukka pisti kaiken pskan vesiin yms. Hyvää loppuiltaa !!!

      • ramavitt

        Jätetään mainitsematta se työ, koska voisi herättää katkeruutta. 90% töistä menee kontaktien kautta ja näitä kontakteja ei solmita itsesääli keskuksissa.


    • sirkusapina

      Työtä haettu reilu vuosi valmistumisen jälkeen, intti käyty, ei vaan työtä tule, hakemuksia laiteltu jokaiseen paikkaan mikä avoinna tällä seudulla on ollut. Olen toki aina kelvannut kesiä tekemään, muuta ei. Lupakisa saatu, ei muuta.
      Olen ollut aktiivinen, soitellut paikkoihin, pitänyt yhetyttä.
      Ja saan huomata että naapurin poika sai paikan joka ei edes peruskoulua saanut kunnolla läpi mentyä, mutta pojan isällä suhteita. Niin se vaan täällä menee..

      • alkaavituttaatääkylä

        no etpä ole ainoo. joka tota vitun rumbaa jatkaa ja jatkaa tuloksetta


      • ramavitt

        Haet varmaan vain alasi töitä, kokeneen työntekijän palkalla. Tiedotusvälineissä on keskipalkka liioiteltu reilusti yläkanttiin!


    • sirkusapina

      ramavitt, teitkö kysymyksesi minulle vai muille? No sama se vastaan kuitenkin, kyllä pääasiassa hakenut oman alani töitä, mutta myös muita töitä olen hakenut aika laidasta laitaan .
      Näin tämän taulukon itsekkin ja huomasin saman kuin sinä, aika yläkantissa lukemat olivat.
      Tiedän myös sen, että en ole ainut, turhaannuttaa vaan tämä tälläinen toiminta, suosiminen sukujuurien ja suhteiden mukaan. Ei anneta edes mahdollisuutta.

    • känkkäränkkänen

      Ihmettelen tätä pieni piiri pyörii tyyliä!
      Puhutaan, että meillä käsissä pian työvoimapula kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle, kunhan ensin pääsisivät, eikä eläkeikiä enää nostettaisi.
      Nuoret eivät pääse tästäkään syystä myöskään täällä työhön, kun ei vain ole niitä vapaita paikkoja tarjolla.
      Kuitenkin, myös työnajtaja puolen tulisi tajuta pitää kiinni niistä nuorista jotka haluavat, pystyvät ja ovat osaavia työhönsä. Olen kuullut useamman vanhemman suusta, että hän olisi valmis jakamaan työaikansa jos se olisi mahdollisuutena.

      Myös tuolla työ ja opiskelu otsakkeen alla on alaotsakkeena työ, löytyy mielenkiintoista tietoa jopa Lappeenrannan seudulta erinäisistäkin työpaikoista, jos tarinat ovat totta, olisi työterveydellä sekä työsuojelulla hommia monessakin työpaikassa. Työnantaja tulisi vastuuttaa vastuuttomuudestaan, sakot niin että tuntuu jos työpaikoilla löytyisi päihteiden vaikutusten alla olevia henkilöitä jotka suorittavat näin työtehtäviään! Ihmettelen suuresti että työnantajat eivät asiaan puutu? Kenen etu se loppupelissä on? Eikös se maine ole kuitenkin kaikki kaikessa? Nämä työntekijät tarvitsivat apua, ei silmien sulkemista!
      Mutta näissä tapauksissa kuten aina saa ensin tapahtua jotakin suurempaa, että asioihin tulisi parannusta!

      • hiekkalaatikko leikkiä

        Työnjohdon ammattitaidon puute on suurimpia työpaikan ongelmia tässä maassa. Koulusta hakeudutaan papereilla ammattiin, jonka tekemisestä ei ymmärretä mitään. Teetetään työtä jolla ei ole tarkoitusta ja joka ei edistä työmaan ylläpitoa.


    • känkkäränkkänen

      No, aletaanhan täällä puhua asiaakin, lopulta!
      Jos näillä on niitä luottamusmiehiä tahi työsuojeluvaltuutettuja, myös tietenkin työterveys edes kunnallisella tasolla, eikö heillä olisi vastuu toimia näissä asioissa jos tietää varmasti päihdeongelmasta tahi epäpätevyyksistä?
      Onko hoitoon ohjaus liian kallista? Eikö loppupeleissä se maine jos sitä enää on tai jopa pahimmassa tapauksessa ihmiselämä ole kalliimpaa? Joka tapauksessa työntekijän sairaslomat ja sairaseläkkeet, vammautumiset josta nousevat vakuutusmaksut ole sitten kalliita? Epäpätevät melkeimpä sama asia, eikö koulutettu työntekijä tahi johto tulisi loppupeleissä halvemmaksi?
      Perskuta kun alkaa tämä touhu oikeasti sapettaa!

    • suojelija myös

      Olen tutkaillut tuota anettua työ otsaketta. Selvitin myös, että työkavereilla myös vastuu ilmoittaa jos päihtynyt työkaveri työpaikalla oleskelee. Työkaveri tekee karhunpalveluksen ystävälleen/toverilleen jos ei asiasta eteenpäin infoa. Ja jos esimies/luottamusmies/työsuojeluvaltuutettu/työterveys tee asioille mitään ilmoita asiasta jollekulle muulle, nimettömänäkin voi toimia. Loppupeleissä voi olla, että koko työporukka on oikeudessa vastaamassa jos jotakin vakavampaa sattuu.
      Toki vaarana on, että tulee virhearviointeja tai virheilmoituksia, mutta mielummin turvaa sen työpaikan itseltään kun syö pian työttömän leipää itsekkin.
      Onhan se outoa, että nämä ihmiset jotka pystyvät selän takana puhumaan, että olipas taas "Eetukka ja Lissukka" huonosssa kunnossa ja tainnut viikonloppu jatkua,, tätinät huipussaan jnejnejne.puhumaan suoraan asioista. Tämäkin eräänlainen miehen- naisenmitta.

      • sirkusapina

        Pitäisikö alkaa listaamaan näitä kyseisiä työpaikkoja täältä Etelä-Karjalasta, jos sillä saisi asioihin vauhtia?


      • parkkipirkkoko
        sirkusapina kirjoitti:

        Pitäisikö alkaa listaamaan näitä kyseisiä työpaikkoja täältä Etelä-Karjalasta, jos sillä saisi asioihin vauhtia?

        Pitäisi, nimenomaan pitäisi! Julki vain kaikki tälläiset työnantajat! Vastuu täytyy pystyä kantamaan työntekijöistään, olipa heillä minkälaiset ongelmat tahansa, eikä pitäisi saattaa vaaraan muita työntekijöitä toisten takia.
        Työnantajat hoi, äly älä jätä!


    • ertert3

      Ammattitutkinnon jälkeen on hyvä tehä muutama vuosi hommia, ja sitten vasta lähteä korkeammalle opiskelemaan. Silloin kouluhommat olisi jo paremmin sisäistetty käytännössä valmiiksi, eikä tarttee sen jälkeen ihmetellä miten ne hommat pitäisi hoitaa.

    • töihinkö

      Huonolla palkalla ei kukaan järkevä lähde tekemään töitä etenkin jos saman summan saa kotona makaamalla

      • 7mk/h 1992

        Ilman kokemusta ei saa työtä.


      • sirkusapina
        7mk/h 1992 kirjoitti:

        Ilman kokemusta ei saa työtä.

        Ja miten saat kokemusta jos et saa sitä työtä? Älytöntä! Ja tämäkin taitaa tällä paikkakunnalla olla hiukan naaman mukaan, näitä kouluttamattomia on täälläkin töissä joissa tarvittaisiin kunnon koulutus, en toki tiedä millä vastuulla he siellä työtä tekevät. Mutta palttiarallaa on se ihme jos sukunimi on oikein niin jo toiselle kuvattu työpaikka annetaankin sukunimisopivalle!


      • taso -0
        sirkusapina kirjoitti:

        Ja miten saat kokemusta jos et saa sitä työtä? Älytöntä! Ja tämäkin taitaa tällä paikkakunnalla olla hiukan naaman mukaan, näitä kouluttamattomia on täälläkin töissä joissa tarvittaisiin kunnon koulutus, en toki tiedä millä vastuulla he siellä työtä tekevät. Mutta palttiarallaa on se ihme jos sukunimi on oikein niin jo toiselle kuvattu työpaikka annetaankin sukunimisopivalle!

        Nykyinen koulutus on vaan naurettavaa, koska sieltä valmistuu kaikki tumpelotkin. Miten eroitella jyvät akanoista?


      • upm monotusta

        Ennen makoilijat oli töissä.
        Onneksi YT keksittiin.
        Vellihousut sai fudut.


      • pällikkä
        taso -0 kirjoitti:

        Nykyinen koulutus on vaan naurettavaa, koska sieltä valmistuu kaikki tumpelotkin. Miten eroitella jyvät akanoista?

        No tämä totta, kaikkea sopeutettua ja helpotettua.....ja sitten kun pitäisi siellä työmaalla toimia niin ei osatakkaan....HUHHUH Luulisi kaikille olevan sopivampaa jos heille koulutus olisi sellainen jossa pärjäävät, en usko että heidänkään itsetunto kohoaa suuresti jos pälliksi työmaalla haukutaan. Kuten mm eräs lähihoitaja kurssitettu, ei osannut virtsanäytettä ottaa ja tulkita....mutta vakipaikka palkkana!
        Kuitenkin on nuoria jotka haluavat töihin, osaavat hommansa, eivät käytä päihteitä ja ovat luotettavia.....miksi ei saa työtä no kun ei ole suhteita!!!! Pläääh!
        Tuo olisi kyllä toisaalta ihan ok, jos niitä työnantajia paljastettaisiin ketkä eivät hoida asioitaan!!! Anttaa känniläisten tai epäpätevien olla töissä, Olisiko vaikutusta? Puhun nyt siis vain paikkakunta kohtaisesti?


      • yksyrittäjä
        pällikkä kirjoitti:

        No tämä totta, kaikkea sopeutettua ja helpotettua.....ja sitten kun pitäisi siellä työmaalla toimia niin ei osatakkaan....HUHHUH Luulisi kaikille olevan sopivampaa jos heille koulutus olisi sellainen jossa pärjäävät, en usko että heidänkään itsetunto kohoaa suuresti jos pälliksi työmaalla haukutaan. Kuten mm eräs lähihoitaja kurssitettu, ei osannut virtsanäytettä ottaa ja tulkita....mutta vakipaikka palkkana!
        Kuitenkin on nuoria jotka haluavat töihin, osaavat hommansa, eivät käytä päihteitä ja ovat luotettavia.....miksi ei saa työtä no kun ei ole suhteita!!!! Pläääh!
        Tuo olisi kyllä toisaalta ihan ok, jos niitä työnantajia paljastettaisiin ketkä eivät hoida asioitaan!!! Anttaa känniläisten tai epäpätevien olla töissä, Olisiko vaikutusta? Puhun nyt siis vain paikkakunta kohtaisesti?

        Epäpätevän irtisanominen on tehty niin hankalaksi, ettei uskalla ketään ottaa vakituiseksi. Monesti virkaa vakinaistaessa työntekijä alkaa velttoilemaan ja sairastelemaan.


      • pällikkö
        yksyrittäjä kirjoitti:

        Epäpätevän irtisanominen on tehty niin hankalaksi, ettei uskalla ketään ottaa vakituiseksi. Monesti virkaa vakinaistaessa työntekijä alkaa velttoilemaan ja sairastelemaan.

        Eikö tälläisen velttoilijan ja sairastelija joka tälläiset mm epäpätevän tahi addiktin määritelmän täyttävää työntekijää saa pois? Jos riittävän monta kertaa ohjaa tarvittavaan koulutukseen...jos keiltäytyy tahi veltooilee siellä voi sanoa irti. Myös jos addiktin ohjaa hoitoon ja toinen tästä kieltäytyy voi sanoa irti, eikö?
        En tiedä millä alla olet, valitan jos sinulle sattunut ko. tapauksia, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki olisivat sellaisia. Juuri nämä sairastelijat/epäpätevät/addiktit tekevät muille paljon harmia omalla toiminnallaan niin työnantajapuolelle kuin työntekijäpuolellem siksi ihmettelenkin, miksi heitä suojellaan? Ei tajuta mitä nämä henkilöt pitkällä tähtäimellä kaikille osapuolille tekevät! Tämä on harmi ja sokeutta, omaan napaan tuijottelua ja säälimistä, mutta ei se lokahda ennen kuin se todella sitten kolahtaa omalle kohdalle ja kyse onkin omasta työpaikasta!


      • Kotiin makaamaan

        jäävät pitäisi ensimmäisinä pudottaa pois kaikilta tuilta. Sehän osoittaa pahaa asennevammaa ja sitä ettei henkilö lopulta edes halua tehdä töitä. Ei työttömän tarvitsekaan saada samoja etuja itselleen kuin töissä käyvä. Kyllä tässä olisi mielummin kepin kuin porkkanan paikka.


    • kepu-kokoomus malli

      töitä ( rehellisiä palkka-töitä ) ei ole tarjolla. pelkkää halpatyö vedätystä vain on. tämä on toivotalkoo ja se työreformi. piiat ja rengit laitetaan nyt leipäjonoon.

    • mirian

      Väitätkö että Lappeenrannassa on töitä jokaiselle sitä haluavalle?
      Johan vitsin murjasit.

      • pällikkä

        Ei varmasti ole, eikä tule olemaankaan. Halpatyötä juuu, miksi liitot, luottamusmiehet eivät puutu? Minne kaikki yhteishenki on kadonnut tältä osin? Kysyn vaan!


    • Freedom for Finns!

      Ennen kaikkea sosialismiin vajonneen Suomen tulee oppia että työ ei kaikkein tärkein.

      "Arbeit macht frei" - tiedätte hyvin kuinka siinä kävi, näin on käymässä myös Suomelle, vaikka kuinka ollaan oltu työ - työ - työ!

      Jokainen uskoo johonkin, joku juuri työ kaikkivoipaisuuteen,; ay-liikkeen manipuloimana... joku urheilun kaikkivoipaisuuteen... joku johonkin muuhun.

      Viisaan Raamatun mukaan ~ luojan antamia lahjoja ei saa väärinkäyttää.
      Siksi tulee tehdä sitä mitä sydän sanoo; ei välttämättä sitä mitä joku demarivirkailija vidduukseen osoittaa.

      Ennenkaikkea ihminen tarvii rakkautta, vapautta... perhettä, aikaa, lepoa... kaikki tämä riskaantuu liialliseen työintoiluun.

      Työorjuus tahi velkaorjuus... tahi sekä että, ei ole mikään uusi keksintö.

      Ihminen pärjää vähemmälläkin.

      • parkkipirkkoko

        Se on sun elämänfilosofiasi, mutta ei varmaan tätäkään kaikki jaa, en minäkään. Olen käynyt kouluni ja valmistunut ammattiini sillä tarkoituksella, että saan myös työtä.
        En todellakaan halua istua kotona koko ikääni, jos se on sun pirtaas ni siitä vaan, anna mennä, mulle toi elämäntapa ei toimi.
        Ihminen pärjää vähemmällä, niin pärjää juu totta, pakkohan se on! Ja se mitä sydän sanoo, se kertoo että se mitä mä haluun tehdä on se työ mihin kouluttauduin, ei se että olen kotona sohvalla syljeskelemässä kattoon ja väistelemässä alas tulevia klimppjä.


      • metsuri
        parkkipirkkoko kirjoitti:

        Se on sun elämänfilosofiasi, mutta ei varmaan tätäkään kaikki jaa, en minäkään. Olen käynyt kouluni ja valmistunut ammattiini sillä tarkoituksella, että saan myös työtä.
        En todellakaan halua istua kotona koko ikääni, jos se on sun pirtaas ni siitä vaan, anna mennä, mulle toi elämäntapa ei toimi.
        Ihminen pärjää vähemmällä, niin pärjää juu totta, pakkohan se on! Ja se mitä sydän sanoo, se kertoo että se mitä mä haluun tehdä on se työ mihin kouluttauduin, ei se että olen kotona sohvalla syljeskelemässä kattoon ja väistelemässä alas tulevia klimppjä.

        Komppaan täysin sinua parkkipirkko2, tuo vapaa-ajattelija on joku rikkaan tilan tms. perijä tahi joku muu trolli. Niitä näillä osastoilla riittä.
        Minä myös pääsin opiskelemaan siihen ammattiin mihin halusin, Koluttauduin juuri siksi että pääsen tulevaisuudessa tätä ammattia harjoittamaan. Olen aikuisopiskelija ja vasta myöhemmällä iällä tajunnut mitä haluan tehdä. Kunnioitan sinua, sanoistasi, on se jännä miten muutama työtön työstäkieltäytyjä ns sossupummi yleistyy tässäkin kylässä, tuntuu että kylän puheen mukaan niitä on jo joka toinen, loput spurguja tai narkkeja.....missähän ne kunnolliset ns. normit sitten on? Noh, tämä tälläinen....mikä lieneekään, tuntui vaan tuo vapaa-ajattelija avaavan runosuonet täälläkin =D.


    • pikkurahaa

      Oman alani työtä ei ole löytynyt Lappeenrannasta, joten otin vastaan siivoojan paikan.
      Ihan sama mitä teen, kunhan saan rahaa, eikä tarvitse kotona lorvia.
      Että ainankin siivoustyötä riittää, jos vaan kelpaa.
      kaikille ei kelpaa.

      • parkkipirkko2

        Hyvä että sait jotakin työtä, asenteesi on oikea, minun mielestäni. Itseasiassa itsekkin hakenut siivoustyöhön, en päässyt edes haastatteluun. Joten onnea sinulle työpaikkasi johdosta.


    • firman piikkiin

      Tästäkin näkee, että siivoojaksi ei pääse kuka tahansa, vaikka yleisesti luullaan, että kaikilta hoituu.
      Ja ainaki työturvallisuuskortti pitää olla ja se maksaa.
      Kellä on varaa se hankkia?

      • Ainahan löytyy

        joku syy väistellä vastuutaan. Tyypillistä vasurin puhetta että syy on aina jossain muualla, ei koskaan minussa itsessäni.


      • parkkipirkko2

        Ei vaan ei ollut ajokorttia eikä autoa, hygieniapassi oli, muut asiat muuten kyllä reilassa, mutta koska ei ajo-oilkeutta niin ei päässyt!
        Mutta periksikään en anna yritän saada muuta...


      • ällö
        Ainahan löytyy kirjoitti:

        joku syy väistellä vastuutaan. Tyypillistä vasurin puhetta että syy on aina jossain muualla, ei koskaan minussa itsessäni.

        Ai vasurin, taitaa olla niin että osaat pelkän viestin perusteella arvoida ihmisiä ihan tuosta vaan......noh osaamme me muutkin!


      • luuttuamaan

        Jospa noi siivousfirmat kustantaa sen tt-kortin?
        Tiedä häntä, mutta riistopaikkojahan kuuluvat olevan nuo siivousfirmat Lappeenrannassa ainaski.


    • supikoira

      Pakkohan tänne on kirjoitella, olin pitkästä aikaa käymässä Imatra-Joutseno_Lappeenranta sektorilla, ja kokemuksiani: Menin ensin Joutsenon ns vanhainkodille katsomaan sukulaistani; missäs hoitajat no kahvilla, ja istuvat ihan mukavat 40 minuuttia siis sen pidempään en tiedä, koska olivat jo istumassa kun paikalle tulin, sitten mentiin tupakille osa ja osa jatkoi istumistaan....noh....tätä,tätä tämä on muuallakin. Puhelimet taskuissa piippailivat kun töitään tekivät, puhelimet töissä! Justiinsa näin!
      Paikallinen suurmarket sai kunnian olla osotspaikkamme, etsimme myyjää ei löytynyt....no tiskiltä sitten, ei hyvää päivää , luulin olevani Suomessa! Kaiken lisäksi kassalla kamalat jonot, naapurimaan kansalaiset pitivät toisilleen paikkoja ja myyjät anotivat tämän tapahtua, lisäksi tämäkin myyjä teki siinä työtään ja haasteli Venäjäksi näin ajankuluksi, ehti pakasteet sulaa....kiitos en ole asiakkaanne enää.
      Hienohan se on että pysytte pystyssä naapurimaaan asikkaillanne, mutta älkää nyt helvatassa unohtako Suomalaisia ja asiakaspalvelua!
      Tätä puhelimen jatkuvaa käyttöä/kyttäämistä työpaikalla ihmettelen, eikö sen voisi kertakaikkisesti kieltää? On sitä pärjätty ennen kännyköitäkin työajat, miksi siis ei nyt? Vain siksi ettei haluta kieltää, joitan rajaa sentään, ja tässähän vasta oli tämä kuvaus psyk.puolella. Jos lapsen täytyy saada kiinni, soittakoot työpuhelimeen, niin sitä tehtiin ennenkin. Huah ja huah teknologia on hieno asia, mutta yleistynyt liikaa tietyissä asioissa, laittaa miettimään myös jos mm nämä hoitsut pitävät luuriaan työpaikalla kai he puhistavat sen kunnolla ennen kotiin lähtöä ja työpaikalle tuloa? Kait?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      90
      4696
    2. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      29
      3374
    3. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3182
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      51
      3027
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2955
    6. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      321
      2806
    7. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      44
      2697
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      235
      2478
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      25
      2266
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      52
      2245
    Aihe