Maksullinen juttu

MörköOlli

Kuten monikin kuhmolaisen nettilukija on huomannut, on jutut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta siirtyneet Maksullinen juttu -osioon, jolloin lukijan tulee olla lehden tilaaja ja ottanut käyttöön tunnukset päästäkseen lukemaan juttuja.

Paikallislehti Kuhmolainen uutisoi, kun susia oli nähty Lentualla. Tämä juttu oli yllätys, yllätys ihan ilmaiseksi luettavissa oleva! Miksiköhän? Harjoitetaanko tässä mahdollisesti jonkinsortin mielenohjausta? Kovasti ainakin näyttää juttu herättäneen mielenkiintoa ja paljon on kommentteja kirjoitettu. Ja hyvä niin - kirjottakaa edelleenkin.

Olen huomannut myös sen, että osa Maksullinen juttu -kirjoituksista on Kainuun Sanomien www-sivuilla ihan ilmaiseksi luettavissa. Ja se se vasta onkin hyvä juttu!

Kiitos mielenkiintoisista jutuista sinne toimituksiin ja ne huonosti kirjoitetut mitäänsanomattomista aiheista jätänkin kiittelemättä.

18

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11.41
      • hjtdghbvyfj

        kiitos sulle 11.41,nyt on paikallista luettavaa ilmaiseksi.


    • Heikarva
    • Kötmyniska

      Rosmot veivät lautaa sanotaan kuhmolaisen jutussa. Jos ne olisivat olleet rosvoja, niin olisiko ne vieneet rautaa? Tai kenties nautaa? Siis mitkä ihmeen rosmot? Ja vielä maksullinen juttu. Ja Pah! Sanon minä.

    • MörköOlli

      http://www.kainuunsanomat.fi/kuhmolainen/kuhmo/metsastajaliitto-vaatii-puuttumista-susihairikointiin/

      Ja jälleen paikallislehti jatkaa valittua linjaansa. Hyvä, ettei häilytä kahden vaiheilla, joten siitä yksi piste.

      Oikein mielenkiinnolla jäänkin odottamaan seuraavia toimituksen Tutustu ilmaiseksi -juttuja. Maksullinen juttu - jorinat lukaisen muiden lehtien sivuilta.

      Mikäli tämä paikallislehden ottama linja jää pysyväksi, siirrynkin iloisin mielin lukemaan niitä muita lehtiä. Vähän olen kyllä itsekin ihmetellyt, miksi edes vaivaudun ko. lehden sivuille, kun sisältö on niin kuivaa, huonosti kirjoitettua ja ei nimeksikään asiaa. Voisivat laittaa yhden pääotsikon, jonka alle jutut sitten peräkanaa luettavaksi (tunnuksilla tietenkin). Otsikon nimi voisi olla vaikka HölynPölyä itärajalta tai vastaava. Tai otsikon nimestä voisi käydä äänestyksen, johon saisi osallistua kaikki tonttulakkipäiset kuhmolaiset, joille tulee oikein rahalla tilattu paikallislehti.

    • Kaleva sanomalehti

      Kaleva kirjoittaa samat jutut ilmaiseksi vuorokautta aikaisemmin kuin paikallislehden toimittaja hoksaa koko juttua.Taitaa toimittajien aika mennä jäähallilla pelien seuraamiseen ja jo on jutunjuurta seuraavaan kuhmolaiseen.Sitten voit lukea MAKSULLINEN juttu ,miten Kivalaiset on pelanneet jäkistä.No voihan sitä välillä kirjoitella vaikka Tarinatuvan tapahtumia,siinäpä sitä jo kuhmolaisille on luettavaa

    • Uusia tuulia

      Toimittajatkin vanhenee ja kaavoihin kangistuu. Nuoria tilalle, maailma menee eteenpäin ja periksiantaminen ei saa olla häpeä.

    • entinen tilaaja

      Kuhmolainen mennyt laihaksi kuin nälkävuosi ja jääkiekkojutut näyttää olevan suurin palstatilanviejä. Lehden nimen voisi vaihtaa vaikka HockeyKuhmolainen niin osaavat ne tilata lehden jota jotkut puulaakitason ottelut kiinnostaa. Oikeat uutiset ovat lehdestä nykyisin tyystin poissa.

      • peili

        Totta: Oli mukavaa lukea kesällä esim. Veikko Juntusen haastattelu. Meillä lienee paikkakunnalla monia merkittäviä ja historiaan kytkeytyviä ihmisiä. Haastattelemaan., säilyttämäään, julkistamaaan, jakamaanj, seuraville sukupolville siirtämään.


      • köyhä
        peili kirjoitti:

        Totta: Oli mukavaa lukea kesällä esim. Veikko Juntusen haastattelu. Meillä lienee paikkakunnalla monia merkittäviä ja historiaan kytkeytyviä ihmisiä. Haastattelemaan., säilyttämäään, julkistamaaan, jakamaanj, seuraville sukupolville siirtämään.

        Totta. Paikallislehti voi olla tiedonsiirtäjänä sukupolvelta toiselle, Esim. luonnon lääkityksestä on vielä paljon olemassa ns. omakohtaista tietoa, Jutuilla on kiire ennenkuin kaveri altzhaimer sen anastaa tai hautausmaan mullat peittää, Sain lapsena kokea naapurin emännältä monta helpotuksen hetkeä yskään, särkyyn ja tulehduksiin. on varmaan arvokasta tietoa myös kaikille jaettavaksi.


    • Hyvääyötä

      Lehti on hyvä. Sen voi perjantaina ottaa mökille mukaan ja sytyttää saunan...

      • huomenta

        meleko hanurista on jutut lehdessä. on jääneet sinne kivikaudelle ja vanhoja muistellaan vaan.. lässyn lässyn.


    • Vitun köyhät

      Kaiken pitäisi olla nuukamulkuille ilmaista?

      • MörköOlli

        Punaisena lankana tässä keskustelun avauksessa oli ilmaisten juttujen aiheet. Ei siis se, että ilmaiseksi pitäisi juttuja saada lukea. Tarjoamalla juttuja ilmaiseksi, tavoitetaan sekä ne lukijat, jotka ovat lehden tilaajia (tunnuksilla sisään kirjautuvat) sekä ne lukija, jotka pääsevät lukemaan vain Tutustu ilmaiseksi -osoin jutut.

        Nythän kysymyksessä on selvästi lukijoiden mielipiteisiin vaikuttamisesta tarjoamalla/lietsomalla arkaa aihetta Kuhmossa/Kainuussa - susia. Journalisteilla on piilevästi mahtava valta. Lukija ei ehkä kiinnitä huomioita juttuja lukiessaan, miten heidän mielipiteensä muodostukseen vaikutetaan.

        Jos annetaan luettavaksi ilmaiseksi kaikelle kansalle juttuja, joilla on pelottelun makua, niin väkiselläkin tulee mieleen, että mitähän kirjoittaja/päätoimittaja on tässä ajatellut ja mitä asiaa ajanut. Ei toimittajatkaan aina ihan neutraaleja ja puolueettomia ole.

        Mutta ei tästä tämän enempää. MörköOlli poistuu tästä keskustelusta ja jatkaa omaa elämäänsä. Ja muodostaa omat mielipiteensä ihan itse. Eikä kannata perään huudella - hukkaan menee ;)


    • Harmistunut

      Tänäänkin ilmestyneessä lehdessä juttu maitotilallisesta, ei mitään mainintaa missä kylässä tila on? Sitten muistelmat jonkun Heikkisen elämästä, sekin kiinnosti ja ei mitään mainintaa löytynyt kylästä mistä kerrotaan? Me ei tunneta sentään joka kylän ihmisiä, vaikka väki on vähentynytkin.

    • Toist puolt jokkee

      Negatiivisuuden lehti, joka ei kunnioita ketään ja mitään. Lopetin lehden tilauksen viikko sitten vaikka tänne etelään on tullut siitä asti kun muutin Kuhmosta pois.
      Oli tarkoitus tulla takaisin 2 vuoden kuluttua kun se eläke alkaa tulla tilille. Muutan mieleni.

      Eikö paikallisen lehden pidä tuoda positiivisuutta eikä aina valittaa joka paikasta.

    • Tykkään lehdestä

      Turha kehuminen on pröystäilyä ja siihen ei pidä syyllistyä.

    • Sieltä toisel puolt

      Kukapa tuo tyhjää kehumista onkaan vailla, mutta jatkuva negatiivinen kirjoittelu on sieltä jostakin. Olen samaa mieltä Toist.,puolt jokkee kanssa. Lopetan tilauksen vuodenvaihteessa, ellei muutosta tule.
      Asiat asioina- myös negatiiviset ilman liioittelua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4197
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4046
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3642
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3059
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2751
    6. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2548
    7. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2538
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2416
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2309
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2255
    Aihe