Ärsyttävä kämppis

Hermotmenee

Kämppikseni ei käy töissä eikä koulussa, mutta itse opiskelen. Hän ei saatana ymmärrä ekasta kerrasta kun kymmenen jälkeen olin menossa nukkumaan ja sanoin hänelle ja hänen poikaystävälle "Mä meen nukkumaan joten hiljaisuus kiitos". KOLME kertaa olen käynyt sen jälkeen sanomassa mutta enää en jaksa. Sama melu vaan jatkuu. Joka ilta sama juttu jos poikaystävä on täällä. Helvetti raastaa hermoja. Ongelmia ei ole jos hänellä ei ketään ole yökylässä. Mitä ihmettä mä voin tehdä kun ei puhetta ymmärretä?

6

862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikka tällasta

      No eikös se sun kämppis voisi vuorostaan mennä sen poikaystävänsä luokse meluamaan? Tarviiko heidän koko ajan teidän kämpillä olla? Todellakin kohtuu kaikessa, sinä tarvit riittävät unet, että pysyt hereillä koulussa ja pystyt keskittymään tunneilla.

    • Hermovika

      Etkö voi vaihtaa asuntoa? Jos sinulla on jonkun opiskelija-asuntosäätiön asunto, niin asuntotoimistolle vain sanomaan, että haluat vaihtaa. Vielä parempi jos löydät jonkun kaverin, jonka kanssa voisitte muuttaa samaan asuntoon. Itse tein opiskeluaikana juuri noin.

    • Hermotmenee

      Juttu on siinä, että kämppikseni on mun kaveri ja meillä on määräaikaisetvvuokrasopimukset, joten täältä ei ihan niin vain lähdetä.

      Se ei ihan oikeesti ymmärrä vaikka sille mitä sanois. Ongelmia tuottaa myös siivoaminen ja tiskaaminen. Se kerryttää viikon tiskivuorta, on jo hankala tiskailla omia tiskejä kun altaat tursuaa sen tiskejä. Ja ne haisee. Tästäkin olen sanonut. Sen siivousvuorolla se jättää aina vessan siivoamatta, eikä pyyhi pölyjä. Oikeastaan ainoa mitä se tekee, on imuroi hutiloiden. Ja tästäkin saa muistuttaa, muuten ei tekis. Ruokaa tehdessä ei siivoa jälkiään, vaan jättää hellat, tasot ym likaisiksi. Ja tiputtelee ruokaa lattialle, eikä siivoa. Kaikesta olen huomauttanut useampaan kertaan.

      Kellään oikeesti mitään neuvoja? Täällä pitäs vielä aika kauan asua sen kanssa :(

      Kaikkein eniten hermoja raastaa nuo yöt ja illat kun ei ole hiljaista. Toivottavasti niitten melu ei hiljaisuuden jälkeen ole naapuriin kuulunut koskaan, mitään varotuksia tässä nyt ei ainakaan kaipais, kun ite ihan nätisti elelen.

      • Hermovika

        Ei tuohon ole oikein muuta neuvoa kuin asiallinen ja tiukka keskustelu kämppiksesi kanssa. Tee keskustelu silloin kun on rauhallista äläkä jäkätä vaan puhu asiallisesti. Tämän luulisi onnistuvan, jos kyseessä on kaverisi.


      • Kyäjuusese

        Ongelmahan ei ole siinä, että kaverisi ei ymmärtäisi puhetta, vaan siinä, että hän on vain yksinkertaisesti laiska paska. Jos kerran olet hänen kaverinsa, ja etenkin kun samaan kämppään halusit muuttaa, niin luulisi sinun tunteneen hänet sen verran hyvin, että tiesit mihin olit ryhtymässä.

        Noh, tässä kohtaa ei enää itku auta. Sinun on vain otettava homma haltuun. Yksi vaihtoehto on pitää ihan vakava jutustelutuokio kaverisi kanssa, jossa kerrot suoraan mikä mättää. Ei tarvitse huutaa tai mitään, kerrot vaan asiallisesti ja selkeästi, mitä toivoisit kaverisi tekevän huushollin siivoamisen ym. eteen. Puhuttelusta voi ystäväsi luonteesta riippuen olla 3 vaihtoehtoista seurausta:

        a) Kaverisi ottaa nokkiinsa, homma menee riitelyksi ja välinne menevät poikki.
        b) Kaverisi nyökyttelee vaan että "Joo joo" ja mikään ei muutu.
        c) Kaverisi tajuaa viimein mitä haluat ja yrittää jatkossa hoitaa hommansa.

        Kohdan a) tapauksessa suosittelen pohtimaan vakavasti, onko tämä tyyppi oikeasti kaverisi ja onko koskaan ollutkaan? Sen jälkeen erilaiset toimintatavat ovat vähemmän miellyttäviä. Voit
        - kärsiä ja elää mykkäkoulussa ex-kaverisi kanssa loput opiskeluajastasi
        - yrittää jotenkin purkaa vuokrasopimuksen vetoamalla ex-kaverisi aiheuttamaan stressiin, masennukseen, unettomuuteen ja syyttää kaveriasi huonosta opiskelumenestyksestä, opintojen hidastumisesta => Kelan tuet loppuvat => ei varaa maksaa vuokraa
        - jatkaa vuokran maksamista, mutta asua jossain muualla

        Kohdan b) tapauksessa kaverisi todellakin on laiska paska, mikä juontuu mitä luultavimmin lapsuudesta, kun kaikki passattu vanhempien puolesta valmiiksi. Suosittelen tässä tapauksessa pitämään kunnon saarnan kaverillesi siitä, minkälainen pummi hänestä tulee tätä menoa, jos ei ota itseään niskasta kiinni. Tässä kohtaa ääntäkin on syytä jo alkaa korottaa. Raivoamaan ei tarvitse ruveta. Riittää, että kaverisi näkee, että sinua todelakin jurppii hänen saamattomuutensa.

        Kohdan c) tapauksessa onnittelut, puhuttelusi on tehnyt tehtävänsä. Homma saattaa jopa toimia jatkossa.


    • 3456789

      Ihan oikeasti suosittelen, vaikka ällöttävältä kuulostaakin, että ala elämään ihan samalla tavalla. Luulisi sitten joku aamu heräävän, että ei tämmöstä toimintaa voi jatkaa kun ruokaa lattialla, kukaan ei tiskaa, vessa haisee paskalle ja koko asunto muutenkin aivan paskanen. Itse jouduin tätä tekemään kun asuin opiskelijasäätiön asunnossa missä oli lisäkseni 2 muuta. Kumpikaan ei siivonnut, tiskannut, laittanut ruokaa, mutta mminun ruoat kyllä jääkaapista kelpasi. Lopetin siivoamisen ja muun puhtaanapidon, johan alkoi parin viikon kuluttua heillekkin ilmestyä moppia käteen ja tiskivuori pienentyi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe