Lämmitysjärjestelmä lotisee

hitr

Tässä talossa on asuttu nyt kesästä asti, aikaisempaa kokemusta ei öljylämmityksestä ole. Ilmasin ennen kiertovesipumpun päälle laittoa kaikki patterit, pikkaisen tuli ilmaa pois jokaisesta, pukuhuoneen patterista ihan enemmänkin. Sitten vain lämmöt päälle ja kädet ristiin, homma toimi muuten OK, mutta tuo pukuhuoneen patteri ei oikein lämmennyt. Ilmaisin sitä uudelleen kahdestikin, aina tuli ilmaa pois ja vain muutama vesitippa lopuksi. Ääntäkin patteri piti, joten kutsuin putkimiehen hätiin.

Sen sijaan, että olisi patterille mitään tehnyt, äijä pumppasi käsipumpulla paisunta-astiaan esipaineeksi 0.5 baria, väänsi kiertovesipumpun nopeuden ykkösestä kakkoselle ja humautti koneen käyntiin. Ilmat saa kuulemma liikkeelle/pois kaikista parhaiten niin. Ihmettelin, miksi hän jätti verkoston paineen aiempaa alhaisemmaksi (oli aikaisemmin noin 1,0 ja nyt heti kattilan käynnin jälkeen häthätää 0,5) Sanoi, että tuokin paine näillä keleillä piisaa. Perävalotakuu piti, eli lorinaa ei kuulunut niin kauan kuin äijä paikalla oli.

jos ennen valitti vain yksi patteri, nyt huutaa koko verkosto. On tehty vielä sillä tavoin hölmösti, ettei kierrä koko taloa (yksikerroksinen), vaan tekee kolme silmukkaa ikään kuin apilanlehtenä, eli mutkia riittää, mihin ilma jumii. Diagnooseja kehiin kiitos, mitä voisi tehdä ja missä vika? Nykytilanteessa ei öisin nukuta, kiitos äänimaailman ja huolenharmin.

12

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se siitä

      Paisuntasäiliö on paskana. Sen kun vaihdattaa niin pysyy ilmat kurissa ja lorinat pois. Kaikki tuo pumpattu ilma meni kalvon läpi kiertoon ja se vaan pahenti melua.

    • hitr

      Vielä muutama lisäys tuohon alkuperäiseen viestiin. Kalvopaisuntasäiliön kuntoa on itsekin tullut epäiltyä, vaikka ammattilaisen mukaan se kunnossa on ja koputtelemalla toinen säiliön pää tuntuu ontolta ja toinen ei. Mutta pitäisikö säiliön toimiakseen olla pystysuorassa ? Meillä se on nimittäin kyljellään eli vaakatasossa, ilmaventtiili pannuhuoneen oveen päin, ja vesipuolen putki tietenkin säiliön vastakkaisessa päädyssä keskellä. Toimiiko säiliö yhtä hyvin kyljellään kuin pystyssäkin ?
      Lisäksi olisin kiitollinen, josko joku valistaisi, miten isoihin ongelmiin on syytä varautua kun kiertovesipumppu on lähtevässä putkessa. Jos olen oikein ymmärtänyt, pumpulle parempi paikka olisi tuolla kylmemmällä paluupuolella.

    • vettä lisää

      Lisää sinne painetta vähintään 1,2 bar niin saat ilmattua ja patterit toimimaan.

    • paisunta se on

      Itselläni on pumppu lähtevässä putkessa. Kattilan vaihdon jälkeen ei ole tarvinnut ilmailla, siis noin 7v on menty eteenpäin. Samalla kertaa paisuntakin vaihdettiin. Vanhalla paisunnalla oli aina käynnistys vaikeuksia syksyllä. Ilmaa oli joka paikassa.

    • voi olla ehjäkin

      Onko putkitettu ylä vai alakautta?

    • monitaitoine

      Tietenkin sinne on lisättävä vettä ennen ilmausta. Eli paisarille painetta ainakin 1 bar. Ja patterin ilmausreiästä pitää tulla kunnolla vettä ilman jälkeen. Rätti käteen!

      Omatoimi-ilmaajat laskevat kerrostaloissa ilmaa patteriverkostoon ylimmissä kerroksissa. Eivät voi tietää onko painetta riittävästi. Kun suhisee, luulevat että ilmaa tulee. Oikeasti ilmaa menee patteriin.

      Patteriverkostojen alapainehälytykset ovat usein katkaistu ettei tarvitse huollon vapaa-aikana vaivautua.

    • errorr

      Paisarille painetta? Yläjakoista linjaa et saa ilmattua, vaikka kuinka ilmaruuvista tulisi vettä.

    • helpponakkiii

      Kyllä yläjakoinen ilmaantuu jopa helpommin kuin ala.
      Meillä paisunta-astioiden vaihdonjälkeen linjojen ilmaus.
      Paine kohdalleen ja kierto täysille, ilmauksen aikanahan tuota
      painetta lisätään, kun sitä poistuu ilman mukana.

      • 67uh

        No ei tasan ilmaannu helpommin, eikä varsinkaan ilmaruuvista.


    • hitr

      Paisuntasäiliön putkituksesta en osaa sanoa, on seinähyllyllä kyljellään kattilasysteemin yläpuolella. Kattila ja paisari ovat vm. 2003, kiertovesipumppu vanhempaa perua.

      Ongelmana on siis verkoston lirinä/lotina. Jos kiertovesipumpun sammuttaa ja käynnistää uudelleen, äänettömyyttä piisaa ehkä viisi-kymmenen minuuttia. Ensimmäisenä alkaa valittaa tuo pukuhuoneen patteri, sitten se putkisilmukka, jonka ko. patteri muodostaa viiden muun patterin kanssa. Noin puolen vuorokauden sisällä lotina/lirinä siirtyy tuosta yhdestä putkiston osasta koko putkistoon ja viimeistään silloin sen kuulee myös pannuhuoneessa. Paineet pysyvät järjestelmässä ihan vakioina (aina samassa kun käyn heti kattilan sammumisen jälkeen katsomassa), mutta laskee kyllä käyntivälillä (näillä keleillä väliä noin tunti ja käyntiä 10 minuuttia). Kuinka paljon paine saisi aina kattilan käyntivälissä maksimissaan pudota ? Ja pattereiden ilmaaminen, jonka olen tehnyt nyt parin viikon sisällä koko verkostolle kahdesti ja tuolle ongelmapatterille herra ties kuinka monesti, ei tilannetta lirinän/lotinan osalta muuta.

      Voisiko joku kertoa, miten ilmakello oikein toimii tai miten sitä käytetään ? Sen tiedän, että verkostosta voi sitä kautta yrittää saada ilmaa pois, mutta kun avaan mötikän alla olevan sulkuhanan (?), ei kuulu mitään, eikä verkoston painekaan putoa sen merkiksi, että sieltä ilmaa olisi pois tullut. Pitäisikö ilman poistuminen ilmakellon kautta aiheuttaa jotakin sihinää/suhinaa, pitäisikö sieltä tulla vettä siinä vaiheessa, kun ilmat on pihalle saatu ? Pitääkö mötikän päällä oleva pieni musta venttiili aukaista tai löysyttää ilmatessa ? Kiertovesipumppu on näiden toimenpiteiden aikana tietenkin kiinni.

      • ilmausta

        No paljon se paine nyt sitten on maksimissaan ja minimissään?

        Ja pidä ne ilmakellojen alla olevat sulkuhanat auki, ja tarkista että hattu on löysällä että ilma pääsee pois. Ja vanhat kellot voi olla melko todennäköisestikin paskana joten pitäisi vaihtaa uudet.


    • lueppas.

      Ongelmaasi on ratkaisu. Myöhemmissä kirjoituksissa. Kuten. Kätevästi ilmat pois putkistosta !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe