Aluesairaalan päivystys loppuu 1.1.2015

Vanha,nainen,lapsi:KUOLE

Meidän oma kokoomuslainen senaattorimme on ollut mukana ajamassa ja vierestä seuraamassa sellaista kehitystä, että ensi vuoden alusta Vammalan Aluesairaalan päivystys loppuu.

"Sairaanhoitopiirin hallitus totesi myös, että Sastamalan kaupungin yö- ja
viikonloppupäivystys siirtyy ensi vuoden alusta Tays Ensiapu Acutaan.
Perusterveydenhuollon päivystyksen järjestämisvastuu Sastamalassa
siirtyy Vammalan aluesairaalalta Sotesille."
http://alueviesti.fi/2014/06/04/sairaanhoitopiiri-valmistelemaan-vammalan-aluesairaalan-liittamista-taysiin/

Tässä siis muistilista sille jos vuodenvaihteen jälkeen saat ilta-aikaan tai viikonloppuna sydänkohtauksen taikka jos lapsi on syönyt myrkkyä tai vaimo alkaakin etuajassa synnyttämään.

Kaikissa näissä tapauksissa on pakattava vanhus, lapsi tai vaimo oman Toyotan takapenkille. Sitten Toyotaan nelivilkut päälle, ja pikavauhtia 50 km päässä olevaa Tamperetta ja sen Acutan ensiapua kohti.

Tällaista terveydenhoidon Suomea kokoomus meille nyt rakentaa.

8

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sigsag

      Kokkoomus on läpeensä PAHA

    • miety ny vähä

      Mikä aluesairaalan päivystys. Eihän seillä ole saanut verikokeita virka-ajan ulkopuolella enää vuosiin, eikä röntgenkuviakaan. Jos päivystykseen menet, niin vasta seuraavana päivänä, siis arkipäivänä onnistuu ne hommat. Joten ei sellaista toimintaa voida kutsua päivystykseksi.

      • Kuvia ei oo saanu, mutta ei niillä niin kiire olekkaan. Jos päivystyksellisesti kuvia tarvii, niin sitten on jo isompi operaatio tulossa. Mutta esim liuotushoitojen aloitus, kipujen hoito yms viivästyy ainakin tunnilla.
        Ja jos se hemoglobiini niin v i t u s t i kiinnostaa, voi sen kyllä ottaa sitten arkenakin. Tarvittavat veriarvot selviää (crp?) Kyllä pikatesteilläkin.
        Ja kaikin mokomin, urputa vaan, et näköjään tiedä mistä urputat wannabekokkari....


    • Kokoomus tullu hulluksi?

      >> Mikä aluesairaalan päivystys. Eihän seillä ole saanut verikokeita virka-ajan
      ulkopuolella enää vuosiin, eikä röntgenkuviakaan. Jos päivystykseen menet,
      niin vasta seuraavana päivänä, siis arkipäivänä onnistuu ne hommat.>>

      Nämä ovat juuri sellaisia tempauksia jolla väkisin kuihdutetaan ja ajetaan alas Vammalan Aluesairaala. Sitä paketoidaan kuntoon jolloin koko sairaala voidaan myydä pikkurahalla yksityisille. Sitten kunta alkaa ostaa palvelut tuolta, alueen monopolilta yksityissairaalalta.

      Ei isommissakaan kaupungeissa, esim. Helsingin Huslabissa läheskään kaikkia veritestien koetuloksia saada samana päivänä. Oma odotteluaikansa niillä tuloksilla on sielläkin.
      ___
      Olisi mukava kuulla mikä on se laskettu “säästö” tässäkin nimenomaisessa tapauksessa. Mikä on se euromäärä joka Sastamalan kunnan rahoista säästyy, kun viikonlopun hoidot siirretään 50 km Toyota-kyydin taakse Tampereelle.

      Jos kyse on alle 200.000 € luokkaa olevasta laskennallisesta vuosisäästöstä, niin sanon vaan Sastamalan Kokoomukselle että säästätte kyllä täsmälleen vääristä paikoista nyt.

      Yhden ainoan invalidisoituneen sydäninfarktipotilaan laitoshoito maksaa tuon summan 3..4 vuodessa.

    • Näin on

      Sairaanhoitopiiri säästää, Kela = veronmaksajat maksavat ne säästöt matkakuluina ambulanssilla tai taksilla. Ensin sinne ja takaisin sama matka. Taksit senkun porskuttaa ja lihoo Kelan piikkiin. Ei kukaan täältä lähde omalla autolla päivystykseen Tampereelle. Eihän siellä ole edes parkkipaikkoja.

    • Satonen! Herätys

      >> Ei kukaan täältä lähde omalla autolla päivystykseen Tampereelle. Eihän siellä ole edes parkkipaikkoja. >>

      Tietääkö joku jossakin Sastamalan sivustoilla olevasta ohjeesta, että kuinka jatkossa pitää viikonloppuisin menetellä, jos alkaa rinnasta ahdistaa, niinkuin norsu istuisi päällä?

      Minne paikkaan sitä pitää silloin Sastamalassa mennä? Vai pitääkö soittaa ambulanssi saman tien kotiovelle. Pitäisihän tällaisesta toimintaohjeet olla olemassa jo nyt.

      Enää reilut pari kuukautta aikaa. Sydäninfarktipotilailla on hätätapauksessa vaan Sairaalan ovi lukossa. Turhaan ajaa sinne, kun toinen tekee kuolemaa.

      Eikö tosiaan ole Sastamalassa tietoa ja ohjeita olemassa, että mihinkä paikkaan ja toimenpiteisiin pitää jatkossa vaivojensa kanssa revetä?

    • Kuolema koittaa!
    • On noustava vastaan

      Tällaisenkin asian kuten kaupungin oman sairaalan puolesta täytyisi tapella. Sastamalan päättäjät panemaan asialla kampoihin Pirkanmaan kaikissa mahdollisissa Sote-palavereissa ja tapaamisissa. Kova kovaa vastaan, ja tapellaan sen puolesta että Vammalan Aluesairaala säilyy toimintakuntoisena sairaalana.

      Nykyisen mallinen nöyristely ei ole yhtään mistään kotoisin. Päättäväistä kuntaa vastaan Pirkanmaan SOTE-poliitikotkin joutuvat taipumaan, ja sopivaa kompromissia aletaan etsiskellä.

      Ei saisi lähteä täältä Tampereelle neuvotteluihin, vain hiljaisena kokouksissa istumaan ja nyökkimään. Sastamalalaiset eivät halua että Aluesairaala lopetetaan. Tämä on tehtävä selväksi, ja on noustava vastustamaan Pirkanmaan nykyistä keskittämissuunnitelmaa.

      Se mikä pieninä kustannussäästöinä on hyväksi Tampereella auville, se sama asia ei ole hyväksi 50 km päässä Sastamalassa asuville.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe