Valelakimiehet, pois asianajosta

Laki palvelusta

Lakimiesten palkkio ja tuntipalkka kiskomisesta, toistuvasti riitelyä ja valituksia palkkio määrien alentamiseksi.
Järjestäytyneitä Lakimiehiä ovat mm seuraavat.
Oikeudenkäyntiavustajalautakunnan jäseninä, ovat järjestäytyneinä Lakimiehet.
Heistä on nyt erittäin tasapainoiset Lakimies kilpailijat. Asianajajaliiton lakimiesten rinnalle. Nyt vain tarjouksia pyytelemään Lakimies tarjonnasta.
Heidän molempien jäsenjärjestöjen lakimiesten toimintaa myös valvotaan.
Riittelyä on ollut, jopa kovasti palkkio veloituksista saman pätevyyden
lakimiesten osalta, vaikka palvelussa ei mitään eroa.
Asianajaja Liiton lakimies veloitti 122-260,- euroa tunnilta. Oikeudenkäyntiavustajalautakunnan veloitti vain tunnilta 60,00 euroa. Kovaa kritiikkiä nyt on syntynyt. Nyt tarkastelevat asiakkaat kovasti palvelua ja pyytävät tarjousta antamastaan työstään, miten kukin veloittaa. Olen useille ilmoittanut, että pyytäkää ihmeessä tarjoukset. Onhan niitä myös muitakin lakimiehiä, kuten julkiset oikeusavustajat, Oikeusaputoimistoissa. Eräitä vielä on työssä vastaavan pätevyyden omaavia. Entisen Muonion lakitoimiston omistaja on ollut oikeudenkäyntiavustajalautakunnan jäsen vain määräajan, mutta ei omannut oikeustieteen kandin, eikä maisterin tutkintoa ja sai Hovioikeudesta jatkoluvan asianajoon toistaiseksi entisenä pätevyytenään.
Nykyään näyttää olevan hyvin ärsyttävää 24:ssä useiden juttujensa avaukseen, annetaan Asianajajaliiton jäsenten laittaa sotkemalla nimensä ja mainoksensa, eikä omaa hyvää tapaa mainostamisessaan.

2

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asianajon käsityksin

      Asianajaliiton edustaja julkaisi vastaa tietoja. Tutkintana missä määrin asianajajat ovat avustaneet väärin päämiestään oikeudessa, Samoin tuomio on tapahtunut, että tuomio syntyi asianajo virheenä väärin.
      Samaan ääneen Asianajajaliiton tietoina moitti, että Käräjätuomarit kaipaisi päivitystä pätevyyteen nähden. Käräjätuomarit ja eri oikeusasteiden tuomarit saavat jatkuvasti uuden lainsäädännön muuttuessa eritäin hyvän koulutuksen Valtion kouluttamana. Heittäisin nyt pöytään, että hyvin monet Asianajaja liiton asianajaja varmasti kaipaavat päivitystä, elleivät kouluta siinä määrin, kuin kaikki muut alalla työskentelevät lakimiehet. Käsitykseni on, että ehkä perusteettomasti pyrkivät korottamaan palkkioitaan, mutta eivät ole yhtään sen pätevämpiä, mitkä muutkin Lakimiehet asianajotyössä olevat. Huomasin, että eräät vakuutusyhtiöt ovat asiakkaiden vakuutusten oikeusturvaa korottaneet 8.000,- -17.000,- euroon, vakuuttaneiden maksettavaksi. Kerta heitolla, korotettiin yli 100%. Tulisi laajemmin ryhtyä tutkimaan oikeudenkäyntejä päätöksineen ja mitä on kohtuullista maksaa. Toiseksi maksuttoman oikeudenkäynnin asianajomenot, usein kohtuuttomana Valtion maksamina oikeudessa päämiehelleen määräyksen saaneelle Lakimiehelle. Tulen myöhemmin julkaisemaan, mitä MOK asianajosta valtion varoista maksetaan vuosittäin asianajosta palkkioina kuluineen. Julkaisen valtion maksamina vuodesta 1980 alkaen 2014 vuosittain budjetissa, aivan järkyttävältä tuntuu mitä on vuosittain korotettu. Hyväksyvätkö oikeuksien tuomarit, työ laatuun nähden erittäin kohtuuttomia asianajo palkkioita MOK asianajossa maksetuiksi. Ovat uskoneet, että heidän palkkansa nousseen samassa suhteessa. Nyt oikeuksien tuomarit ovat joutumassa työstään erotettujen listoille. Paljon järkevämpää olisi lisätä Käräjätuomareiden ja yläasteiden tuomareiden virkoja. Maksuttoman oikeudenkäynnin Valtion maksamana varoja voisi säästää asianajo palkkioista reippaasti käräjätuomareiden eduksi.

    • Päätösten julkisuus

      Oikeudenkäyntiavustajalautakunnan jäseniksi pääsivät, jotka täyttivät Lakimies kelpoisuus vaatimukset. Luvan saaneet oikeudenkäynti avustajista annetun lain 2§:n mukaan. Olen tarkastanut ja todennut, että Muoniossa Lakiasiaintoimiston omistaja Paassilta oli 2009 Muoniosta muuttanut Poriin, jossa hänellä oli oma lakiasiaintoimisto. Hän oli tehnyt määräajassa 30.9.2013 mennessä Oikeudenkäyntiavustajalautakunnalle tehnyt jäsenhakemuksen ja se oli voimassa 9.1.2014 saakka, ja oli maksanut hakemusmaksun 350,00 euroa. Päätös nro 14/5 ratkaisu 09.01.2014 Diaarinumero H 2013/825, koska tuonnoin vielä ei ollut riittävää jäsenyys näyttöä. Hakija oli valittanut Hovioikeuteen. Vaatien myönteistä päätöstä jäsenyys hakemukseensa. Valituksessa oli täydentänyt pätevyytensä näyttöä laajentaen lisä todistuksiensa aineistoin. Helsingin hovioikeus päätöksellä 22.5.2014 nro 1078 Diaarinumero H 14/587 on muuttanut päätös ratkaisua myönteisenä ratkaisuna ja Paassilta sai jatkoluvan. Mainitut oikeuden ratkaisut ovat päätöksinä julkisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe