Laihduttaminen ja tupakointi

ex-possu

Tiedän, että tämä on aihe, joka tulee herättää mielipiteitä ja myös kaikkitietävyyttä, joten olisi suotavaa, jos yritättee pitää tunteet kontrollissa ja postata asiallisesti.

Tupakointiinhan liittyy tunnetusti myytti, jonka mukaa se kuulemma auttaa laihdutuksessa. Tämä voi tosiaan olla pelkkä myytti, mutta ainakin omien havaintojeni mukaan tupakointipaikkojen ihmisistä suurin osa on sopusuhtaisia tai ei ainakaan tajuttoman lihavia. Poikkeuksia toki löytyy.

Vaikka tupakoinnilla ja painolla olisi joku korrelaatio, en ole tosin varma onko korrelaatio fyysinen vai spyykkinen. Eli onko tupakoinnissa jotain yhdisteitä, jotka alentavat ruokahalua vai onko kyse siitä, että tupakointi tapana korvaa isot annokset ja mässäilyn?

En siis ole todellakaan aloittamassa polttamaan tupakkaa. Siitä kertyy aivan liikaa savua, joka on ylipainoakin paljon epäterveellisempää. Mulla on kuitenkin vaporisaattori, jolla voi hyörystää presuja, missä syntyy vain minimaalisen vähän savua ja hiilimonoksidia (häkää). Se on huomattavasti polttamista terveellisempää.

Nikotiini ei käsittääkseni ole itsessään edes tavattoman epäterveellistä, vaan se reagoi polttamisen yhteydessä yhdisteisiin ja tekee siitä paljon epäterveellisemmän. Nikotiiniä saa lisäksi hyörystämällä paremmalla hyötysuhteella kuin polttamalla, joten nikotiiniriippuvuus hoituisi näin ja samalla presuja menisi vähemmän (eikä lainkaan papereita ja filttereitä).

11

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+14

      Mä olen ymmärtänyt (ja muiden puheista päätellyt), että tupakointi nimenomaan vähentäisi ruokahalua ja sillä olisi sitä kautta vaikutus painoon. Siitä, että onko vaikutus oikeasti fyysinen vai psyykkinen, ei mulla ole mitään hajua.

      Tupakointihan myös vaikuttaa maku- ja hajuaistiin, jolloin ruoka ei enää välttämättä maistu niin hyvälle, millä voi olla vaikutusta ruokahaluun.

    • entinentupakoitsija

      Mä oon kanssa kuullut että se nikotiini siis vähentäis ruokahalua. toki siinä on myös juuri toi että maku- ja hajuaisti kärsii tupakoinnista, eli ei koe kaikkia herkkuja enää niin vastustamattomina. Itse olen ainakin huomannut että toisinpäin tuo ainakin pätee - silloin kun lopetin itse aikoinani tupakoinnin niin lihosin. Ruokahalu oli ihan uskomatonta ja kaikki alkoi vaikuttamaan pikku hiljaa ylitsepääsemättömän herkulliselta. mutta en kyllä huomannut sillon mitään kun aloitin tupakoinnin että ruokahalu olisi pienentynyt.. ehkä niin ei vaan käy kaikilla.

    • 2333333

      Suurin osa tupakoitsijoista, joita itse tiedän, ovat lihavia.

    • cuba libre

      Tupakan lopettaminen lihottaa. Siinä on fyysistä sekä psyykkistä tekijää. Mutta tupakointi itsessään ei kyllä ole kehonkoostumuksen kannalta hyödyllistä, joten pysy erossa nikotiinista sekä eritoten tupakasta.

      Nikotiini aiheuttaa epäterveellistä riippuvuutta, josta voi olla vaikea päästä eroon. Se tulee vähitellen. Kannattaa lukea aiheesta asiatietoa sisältäviltä sivuilta.

    • 8+18

      Minäkin tunnen enemmän todella lihavia tupakinpolttajia.

    • Fälly

      En tiedä mistä johtui, mutta olen käyttänyt nuuskaa ennen ja tuo kun minulta loppui, polttelin muutaman kuukauden savukkeita samalla kun laihdutin. Painonpudotus oli pysähtynyt ja kun poltin muutaman kuukauden savukkeita painoni putosi yhtäkkiä 4 kiloa. Kun siirryin takaisin nuuskaan niin painonpudotus on pysähtynyt. Paha tapa on molemmat, mutta vähemmän hajuhaittoja on nuuskassa. En polttanut tai käytä nuuskaa kovinkaan paljoa, ehkä purkin viikossa ja tupakkaa poltin 4 kappaletta päivässä.

    • cuba libre

      Niin se vaan tutkitusti on, että tupakoinnin lopettaminen lihottaa.

      http://www.stumppi.fi/portal/stumppi/lopettaminen/tupakoinnin_lopettaminen_ja_painonhallinta/
      "Tupakka tai nikotiini ei laihduta, eikä tupakoinnin aloittaminen alenna painoa. Tupakoinnin lopettamisen jälkeen paino saattaa nousta.Tyypillisimmät syyt painon nousuun ovat perusaineenvaihdunnan vähentyminen sekä lisääntynyt ruokahalu."

      Tunnen minäkin lihavia sekä hoikkia tuopakoitsijoita. En kuitenkaan ole erityisen hanakasti tutustunut lihaviin tupakoitsijoihin, joskin heidän joukossaan voi ihan hyviä kavereita olla.

      http://www.stumppi.fi/portal/stumppi/lopettaminen/vieroitusoireet/
      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00337
      -Lääkäriliiton sivuston mukaan lisääntynyt ruokahalu yleinen vieroitusoire

    • huhuu123

      Tupakkahan kiihdyttää aineenvaihduntaa (kylläkin vain vähän) mikä edesauttaa laihtumisessa. Mutta ei auta niin paljon, että sen takia kannattaa alkaa polttamaan. Herkuttelu saatetaan korvata tupakalla esim. Jos on tylsää (silloin saattaa käydä jääkaapilla napostelemassa) menen tupakalle, jos en menisi söisin. Siltikään en suosittele alottamaan. On myös terveellisempiä tapoja korvata herkuttelu, itselläni se sattuu olemaan tupakka. Tupakointi heilentää maku ja haju aistia, mutta kyllä silti herkut hyvältä maistuu. Se myös heilentää yleiskuntoa todella paljon, ahdistaa jo pienessä rasituksessa. Kun lopettaa tupakan polton, se ei itsessään lihota vaika aineenvaihdunta vähän hidastuukin vaan yleensä lihomisen syy on kun tupakka korvataan ruualla. Mitä maku ja hajuaistiin tulee se on kai yksilöllistä, itse en kokenut ruokia sen paremman makuiseksi kuin tupakoidessakaan vaan päinvastoin jotkut ruuat mistä ennen pidin maistuivat lopettamisen jälkeen vastenmielisiltä.

    • Kyllä se laihduttaa

      Minä ainakin lihoin yli 10kg silloin kun lopetin polttamisen. Tästä on pari vuotta enkä ole saanut kiloja pois. Joskus ärsyttää niin paljon, että varmaan alan polttaa uudestaan jos se on ainoa keino pitää mun herkuttelut kurissa.

      • faktojakinlöytyy

        Lihoin 106kg kun poltin? Ei laihduta....kyllä se on ne elämäntavat, eikä tupakointi.


      • diplomiliikkuja
        faktojakinlöytyy kirjoitti:

        Lihoin 106kg kun poltin? Ei laihduta....kyllä se on ne elämäntavat, eikä tupakointi.

        Minä aikoinaan lopetin tupakanpolton kun tuli tämä kuntoilu tavaksi, niin en sen takia lihonut yhtään, tiedän monia tuttuja jotka lopettivat niin lihoivat useamman kilon. Se taitaa perustua siihen kuin tupakankorvikkeeksi tulee pieni napostelu, ainakin minulle tuli, jos en olis liikkunut niin olisin varmaan ihan läski, karkkia meni ihan liukuhihnalla. Ajattelin kuitenkin että on parempi vähän herkutella kuin polttaa tupakkaa. Nyt on jo vähentynyt karkinsyönti paljon. Olin karkkilakossakin huvikseen pari kuukautta kun testasin olenko siihen jäänyt koukkuun, siis karkin syöntiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe