Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kysymys psyk.hoidosta

fefs

Onko psykiatrisen hoidon lähtöoletus se, että potilaan ajatukset ongelmiensa syistä ovat vääriä?
Esmerkiksi:
Hoidettava A näkee yhtenä syynä epätyydyttävään elämäntilanteeseensa olevan sen, että hänellä on ollut uskomattoman huono tuuri elämässä.
Vääntäkö hoitotaho B tämän heti mielessään muotoon, että kaikki ongelmat ovat henkilössä itsessään eikä ulkoisissa tekijöissä.

22

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • psykiatrian vihaaja.

      B on oikea vastaus.

      Siitä lähteekin mukava kierre pakkohoitoineen ja pian on paperit täynnä sitä sun tätä p askaa ja ne tiedot näkee koneelta kaikki terveysviranomaiset.
      lanssi käy ovella jos sanot pahan sanan jollekin ja poliisi toimii virka apuna.

      Hyvää loppuelämää itse kullekin.

    • "Vika aivoissa"

      'Diagnoosi" on mitä suurimmalla varmuudella se, että syy on aivoissasi ja ulkoinen tekijä (epämiellyttävä elämäntilanne) on korkeintaan "laukaiseva" tekijä aivosairaudelle. Leima/Mieli(kuvitus)sairausdiagnoosi voisi tässä tapauksessa olla jonkin sortin "persoonallisuushäiriö."

    • En siis ole alalla

      Täällä taas jo demonisoidaan koko psykiatrisen hoidon kenttä.
      Annetaan ymmärtää, että kaikki ovat pelkkiä pa.koja. Kirjoittajat eivät tunnu ymmärtävän, että yleistämällä he syyllistyvät siihen, mistä hoitohenkilökuntaa syyllistävät (siis siitä, ettei potilasta nähdä arviokkaana yksilönä).

      Psyyken hoidossa ei ole tarvetta etsiä syyllisiä. Mitä hyötyä siitä edes olisi?
      Tärkeämpää on, mitä ihminen kokee (mikä vaivaa, ahdistaa, tuntuu elämässä huonolta) ja mitä asialle voisi tehdä. Menneisyyttäkin kannattaa käsitellä sen verran, että sen kanssa voi elää eteenpäin. Eli se, että potilas saa oman elämänsä haltuun, on tavoite.

      P.S. Tiedän, tiedän, että tälläkin alalla on mätämunansa..

      • arvokas, kunniallinen

        "Arviokkaana" yksilönä... et osaa ees kirjottaa. Kannattaa olla hiljaa jos ei osaa.


      • "Vika aivoissa"

        Kyllähän psykiatrian alalla on paljon ihmisiä jotka tarkoittavat hyvää, mutta tietämättömyyttään ja osaamattomuuttaan tekevät paljon pahaa. Ja onhan niitäkin tietenkin, jotka tarkoittavat hyvää ja sitä onnistuvat myös tekemään, mutta he ovat niin harvinaisia, ettei psykiatrista järjestelmää voi näiden kahden tai kolmen osaavan ihmisen perusteella kehua.

        En ole varma tarkoititko, että syyllisiä ei kannata etsiä yksilön elämäntilanteen vuoksi vai psykiatrian alan syyllisiä, jotka ovat vastuussa nykytoimintatavoista. Ihmisen elämäntilanteen setvimiseksi ja psyykkisen voinnin parantamiseksi syyllisten etsintä ei ole aina hirveän hedelmällistä vaan juurikin parempi oisi yrittää hyvin nopeasti lähteä katsomaan miten tästä eteenpäin ja käsitellä menneitä sen verran kuin se tulevaisuuden muutosten ja uusien ratkaisujen kannalta on tarpeellista.

        Mitä tulee psykiatriaan niin ala on kyllä saatava vastuuseen teoistaan ja jatkuvasta pahoinpitelystä, jota ala harjoittaa auttamisen nimissä. Kaikilla aloilla vain virheet ja väärinkäytökset ensin paikallistamalla voidaan muutoksia parempaa saada aikaan.


      • piipaa66

        "Psyyken hoidossa ei ole tarvetta etsiä syyllisiä. Mitä hyötyä siitä edes olisi?". Ei ehkä ole tarvetta mutta terapeutit ja sairaanhoitajat saattavat siirtää omia käsittelemättömiä syyllisyyden tunteitaan potilaaseen, esim. silloin jos potilas ei kuntoudu tai parane. He saattavat kokea etteivät ole auttaneet potilasta tarpeeksi mutta sen sijaan että käsittelisivät asiaa, he kääntävät asian esim. niin että potilas ei ole parantunut koska ei ole yrittänyt tarpeeksi. Kyse on siitä että psykiatrisen alan työntekijöillä, varsinkin niillä jotka eivät ole käyneet terapiakoulutusta (omaa terapiaa myös joka siis terapiakoulutukseen kuuluu), on omia ongelmia joita kaikki eivät kykene käsittelemään tai edes myöntämään joten he siirtävät nämä omat ongelmansa potilaidensa päälle. Osa on myös jotenkin vallanhaluisia tai omaavat ison egon. Kokevat tarvetta vähätellä potilasta ja kuvittelevat että on heidän tehtävänsä alkaa määräilemään aikuisen ihmisen asioita. Kyse on eniten siitä millaisia ihmisiä psykiatrisella alalla työskentelee.


    • Minä

      Usein psykiatriassa on kyse siitä että potilaan elämä otetaan tiukkaan psykiatrien kontrolliin.Minut esim. MYRKYTETTIIN pakkohoidossa siihen kuntoon että psykiatri alkoi höpistä kollegoilleen ja minulle että tarvitsen edunvalvojan(ei todellakaan mitään tarvetta).
      Syyllistäminen ainakin tässä laitoksessa oli kovaa eikä syytökset edes pitäneet paikkaansa.

    • Mies.

      Samalla tavalla kävi itsellenikin.
      Meinasi paukahtaa tilit kiinni eli edunvalvontaan = pysyvä seuranta.

      ja oma äitihän se sai minut laitokseen vaikka täysin järjissäni olin ja olen edelleen. Suku on pahin.

      • Missä on niin

        Kerrotko paikkakunnan jossa voidaan menetellä näin törkeästi?


      • lainoppinut
        Missä on niin kirjoitti:

        Kerrotko paikkakunnan jossa voidaan menetellä näin törkeästi?

        Kaikkialla Suomessa.

        Vammaisten ihmisoikeusjulistus (johon "mielisairaat" kyseisen instrumentin mukaan kuuuvat), on tarkoitus ratifioida Suomessa, ja mikäli Suomi noudattaa mahdollista ratifiointiaan, moinen menettely vastoin ihmisen tahtoa lopetetaan. Siis mikäli sitä noudatetaan.


      • "Vika aivoissa"
        lainoppinut kirjoitti:

        Kaikkialla Suomessa.

        Vammaisten ihmisoikeusjulistus (johon "mielisairaat" kyseisen instrumentin mukaan kuuuvat), on tarkoitus ratifioida Suomessa, ja mikäli Suomi noudattaa mahdollista ratifiointiaan, moinen menettely vastoin ihmisen tahtoa lopetetaan. Siis mikäli sitä noudatetaan.

        Huvittavaa, että "mielisairaat" eli henkisessä ahdingossa olevat rinnastetaan vammaisiin. Ei mitään järkeä kummankaan osapuolen kannalta. Vammaisilla ei välttämättä ole mielenterveysongelmia eivätkä ne joilla on surua tai epätoivoa elämää kohtaan, vaikka poika- tai tyttöystävän jätettyä tai läheisen kuoltua, ole vammaisia.

        Mutta uutinen on, jos ihmisten ihmisoikeuksia ollaan suojelemassa.


      • Jaana4738599
        Missä on niin kirjoitti:

        Kerrotko paikkakunnan jossa voidaan menetellä näin törkeästi?

        Helsingissä.


    • 14+17

      On. Psyk.hoidossa aina luulet, väität, kuvittelet. Älä ikinä kerro liikaa itsestäsi, muuten papereissasi lukee ikuisesti tyyliin "Potilas väittää olevansa ahdistunut (keksi syy). Potilaassa kuvittelemiensa ongelmien takia selvää epävakaisuutta ja narsistista huomionhakuisuutta". Näiden lausuntojen kanssa on elettävä jos kerrot mitään. Ole aina hiljaa ja nyökkäile, vastaa lyhyesti ja asiallisesti, älä kuitenkaan ole liian passiivinen kun sitten sinne kirjoitetaan, "Potilaalla epäluuloinen persoonallisuushäiriö johon liittyy vihamielisyyttä sopeutumisongelmia".

    • siellä.

      "Kerrotko paikkakunnan jossa voidaan menetellä näin törkeästi? "

      kouvola-kuusankoski akseli

    • kysyn vaan

      Olisiko mahdollista, että reagoit ongelmiin ja ajattelet asioista itsellesi haitallisella tavalla ja se aiheyuttaa sinulla mielenterveydellisiä ongelmia? Olisiko mahdollista, että suhtautuisit asioihin eri tavalla ja näin myös kärsisit vähemmän?

      • Minä

        "Olisiko mahdollista,että suhtautuisit asioihin eri tavalla ja näin myös kärsisit vähemmän?" Jos on ollut oikein sadistisessa pakkohoidossa niin ei ole mahdollista.Sitä ei unohda ikinä!


      • Sari5893455

        Ainakaan hoitajat eivät noin syvällisesti halua kaivaa sieluasi. He länttäävät lääkkeet ja huumaavat sinut tiedottomaksi. Keskusteluja ei.
        Miten upeaa potilasta kuuntelevaa hoitoa Suomessa saakaan joka ainoa päivä. Menkää itse katsomaan osastoille , jos ette usko.
        Itsellä on mennyt usko hoitavaan tahoon niin pahasti, ettei sanat riitä.


    • niiiiiiin

      Joskus elämässä sattuu asioita, jotka ovat niin pahoja, että enemmän sairasta olisi yrittää ajatella niistä positiivisesti.

    • Valkotakkinatsit off

      SAIRAUS ON VAIN SANA PAPERILLA!

    • Minä

      Vielä sen verran että tuo ensimmäinen kommentoija on oikeassa.Ne voi kirjoitella niihin potilastietoihin suurinpiirtein mitä päähän pälkähtää.Eikä niitä vääriä tietoja saa sieltä pois vaikka kuinka todistelisi että tuo asia ei pidä paikkaansa.

    • totuuus

      Tosiasiahan on että joillakin vain on huono tuuri. Joillakin on ihan hirveä lapsuus ja vaikeudet jatkuvat vielä aikuisiälläkin. Olisi todella väärin väittää että ongelmat johtuvat silloin ihmisestä itsestään koska eihän esim. pieni lapsi voi päättää sitä lyökö vanhempi häntä tai vastaavaa.. Tai sitä että kiusataanko häntä koko peruskoulun ajan.

    • ----....

      Tietenkin jokainen voi itse päättää elämästään. Oliko pakko syntyä jollekulle hullulle joka mukiloi sut aivovammaiseksi jo vauvana. Vauvan oma vika. Miksi oli siittiöllä niin kiire sen munasolun kimppuun. Ihan oma päätös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe