Hullua hommaa ?

Kapu II

Nyt syksyllä kun on veneiden ylösottoaika, traileriveneiden. Paikalliset traktorinomistajat, maanviljelijät ovat käyneet kiskaisemassa veneet maalle isoilla traktoreillaan pientä korvausta vastaan. Enää eivät uskalla koska ko. homma vaatii LIIKENNELUVAN ! Nyt löydettävä ko. luvan omaava traktorimies...menee vaikeaksi !

13

478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säämiess

      Minulla on oma traktori jolla haen oman veneen kotiin, helppoa toimintaa , vai mitä

      • siitä vaan

        Traktorin ostaminen veneennostoa varten tuntuu liiottelulta. Traktoria pitää vielä säilyttääkin jossain nostojen välissä.


      • valmeetti
        siitä vaan kirjoitti:

        Traktorin ostaminen veneennostoa varten tuntuu liiottelulta. Traktoria pitää vielä säilyttääkin jossain nostojen välissä.

        Itselläni on ok talossa traktori, lumityöt talvella ja veneen kuljetukset suvena, vakuutus 40e /vuosi, arvo ei tipu ollenkaan, tarpeentullen voi heittää vaikka kauppareissun (alkoon), ei sitä sen paremmin säilyttää tarvi, siinä se seisoo ittekseen..


      • luuseri
        valmeetti kirjoitti:

        Itselläni on ok talossa traktori, lumityöt talvella ja veneen kuljetukset suvena, vakuutus 40e /vuosi, arvo ei tipu ollenkaan, tarpeentullen voi heittää vaikka kauppareissun (alkoon), ei sitä sen paremmin säilyttää tarvi, siinä se seisoo ittekseen..

        Kylläpä olet täydellinen...


    • Maalaisjärkeä hoi ho

      Jepjoo,

      minun molemmat veneeni kiskotaan traktorilla jonka omistaja ..tut välittää liikenneluvista ja muusta virkamieshullutuksista mitä joku perässäkävelijä on olemassaolonsa perusteluiksi kehitellyt. En muuten ole kuullut että koko a.o. kylässä kukaan sitä olisi vaivautunut hankkimaan, maalaisjärkeä siis on jäljellä.

      • Jurristikko

        Just näin, ja jos liikenneluvan puutteesta joku veneen pari kaudessa siirtävä maajussi kärähtää, niin tuskin siitä kovin pahasti edes rangaistaan.

        Toinen asia on, jos samassa tilanteessa todetaan veroton moottoripolttoöljy traktorissa, eikä päivämaksua ole maksettu. Siitä ei seuraa mitään normaalia, ei taida tulla edes "rangaistusta" vaan "korotettu polttoainemaksu" joka vähimmillään on kait kymppitonnin luokkaa. Rangaistuksissa nimittäin on joku järki ja oikeusturva, mutta valtion määräämät "maksut" saa hinnoitella vapaasti.

        Maa- tai metsätalouden harjoittajat eli ne jotka tekevät veroilmoituksen tästä, saavat käyttää traktorissaan moottoripolttoöljyä maa- ja metsätalouden kuljetuksissa, sekä myös oman yksityistalouden kuljetuksissa, mutta auta armias jos naapurin venettä siirtäessä sattuu tullin löpösyynäri paikalle!


    • Järki päähän

      Ei niistä tarvi välittää. EU-aikana pitää olla enemmän etelän meininkiä, niitä pykäliä vain totellaan joissa on joku järki.

      • Naapuriapua

        Jep, Nykyään EU-Suomessa määräyksiä riittää joka lähtöön. Niitä on niin paljon, ettei niistä kaikista edes tiedä ja parempi niin onkin, niin voi elää rauhassa, eikä tarvitse jokaista askeltaan varoa.

        En ole moisesta liikenneluvasta ennen kuullutkaan ja tuskin on minunkaan veneennostaja, joka pihatraktorillaan vetäisee myös mun kipon ylös.


    • tulppu naapuri

      Aloittajan tapauksessa tämä "eu:n liikennelupa" taitaa olla maajusseilla hyvänä tekosyynä irtautua hommasta.

      • ei Aku Ankka (naap)

        Irtautumiseen voi olla syynsä:

        Itsellä on ollut tapana maksaa asiallinen korvaus saadusta palvelusta ja pienessä pitäjässä sana kulkee. Aina on apua löytynyt vaikka "vaki"apu ei olisi ollut paikalla juuri silloin kun itse on tarvinnut.
        Eri juttu sitten nämä veijarit, jotka luulevat maajussien huviksen nostelevan veneitä paremman tekemisen puutteessa.
        Huvittaa tuo jokasyksyinen ja -keväinen narina nostojen hinnoista jne. - pikkujuttuja harrastuksen kokonaishinnassa. En minä ziljonääri ole mutta helpommalla ja pitkän päälle halvemmalla pääsee kun maksaa sen verran mitä motivoitunut palvelu toimiakseen vaatii.


    • taakse----poistu

      Omalla traktorilla mukava ja helppo nostaa vene ylös. Sen verran olen kuitenkin tehnyt myönnytyksiä, että olen maksanut 5 eken suuruisen käyttövoimamaksun AKEen netissä, koska minulla on veroton polttoaine tankissa. Ituniskahan saa nostaa veneensä verottomalla, mutta tavallinen pulliainen ei.
      Lisäksi meikäläisen traleriviritelmät ovat ollet aina sellaisia, että ei niitä ole kehdannut toisilla vedättää :-)) Toisaalta; aina on ilman haavereita kotio päästy.

      Ymmärrän kyllä tilanteen, jossa ei ole mahdollisuutta/halua omistaa traktoria. Siinä voisi tulla kysymykseen traileri, joka ei ole rekisteröity ja sitä vedetään henkilö/paketti/maastoautolla. Valot ja hitaanajoneuvonkolmio perään ja menoksi. Väitti kuka mitä tahansa niin ainakin aikaisemmin onnistui kunhan ajoi ko. kolmion edellttämää nopeutta.

    • Kapu II

      Voishan sen oman traktorin ostaa, mutta kun sille ei muuta käyttöä ole ja ihan pieni rimpula ei riittäisi kun tuo veneenrohjake painaa n. 12000kg. Tänään kyllä tulee Liikennelupatraktori ja otetaan vene pois järvestä.

    • 9+17

      Jokin marginaaliryhmä täällä nillittää. Suurin osa isoista veneistä on kaupunkisatamissa eikä siellä mitään maajusseja ole nostelemassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe