Valta ja vastuu

laki on laki

Valta ja vastuu kulkevat käsikädessä. Kuntalaki määrittelee kunnan tehtävät ja päätöksenteon kulun. Yksikään asia ei mene valtuuston käsittelyyn ilman kaupungin hallituksen käsittelyä. Kaupunginhallitus käsittelee asiat kaupunginjohtajan esittelystä. Sopii politikkojen tämä muistaa.

31

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietotaitoa

      Onko meillä Lapuan kaupungissa omaa lakimiestä?

      • asioita seuraava

        Taitaapi ukko olla enemmän laki ja mies. Tietotaito ontuvaa tai sitten muittein vietävissä, niin että keikahtaa kaupungin asiat joskus jopa laittoman puolelle.


    • Rapautunut

      Meille on tähän kaupunkiin muodostunut "poliittinen jengikulttuuri". On kokoomuksen ja keskustan jengit. Kokoomuksen jengissä on röyhkeä tapa toimia, joka ilmenee toisten ja tehtyjen päätösten mitätöintinä. Kaupunginjohtajan valintakuvio on törkeyden huippu ja sen jälkeiset tuskastuttavat kokoomuksen toimintaa. Kokoomuksessa pari sukua määrittelee päätökset ja muiden tulee nöyrästi seistä niiden ajatusten takana. Keskusta on hieman hampaaton, johtuen sisäisestä kuohunnasta, joko sinänsä kuuluuu demokratiaan. Kaupunginhallituksen "tuleva" puheenjohtaja on otettu jo kokoomuksen eliitin oppiin ja käskyläiseksi.
      Lain määräykset ovat vain muodollisuuksia Lapuan päätöksen teossa. Miksi?

    • Uus valinta

      Halitukseen valitulla puheenjohtajalla on oltava 100% ryhmäntuki.

    • viikon varrelta

      Laki on laki, käsittelee asioiten oikeita käsittelytapoja.Näinhä asiat pitäisi hoitua,
      mutta ei siinä muistaminen paljon valtuutettuja auta, jollei tiedä mitä kuntalaki
      sanoo asista. Oma tietimättömyys peitetään hiljaisella hyväksynnällä, vai onko näin.

    • Oliso vääräpuolue

      Seonkin lähenpän kokariakuin keskustaa.

    • Niin--

      Sehän ollu ainaselvä

    • ompeluseuralaiset

      Kaupunginjohtajan tulisi ottaa nyt hänelle kuuluva tehtävä kokonaisuudessaan haltuun ja johtaa kaupunkia. Päättäjien tehtävä on sitten tehdä päätökset hyvän valmistelun jälkeen. Kylällä istuu nykyisin erilaisia poliittisia iltakerhoja, pullapussi kourassa katselemassa tähdenlentoja.

      Hallintosäännössä on perusteet:

      12 §
      Esittely
      Asiat päätetään toimielimen kokouksessa viranhaltijan esittelystä.
      Kaupunginhallituksen kokouksissa ratkaistaan asiat, kaupunginhallituksen sisäistä järjestelyä koskevia asioita lukuun ottamatta, esittlystä.
      Asiat esittelee kaupunginjohtaja.Tämän ollessa estynyt toimii
      esittelijänä se viranhaltija,joka on määrätty kaupunginjohtajan
      sijaiseksi.

    • voiteitä-----

      Onko kepulla hätä housuissa

      • ompeluseuralaiset

        ..ei varmaan kepulla vaan kaupunki on tuuliajolla. Puheenjohtaja puuhastelee omiansa ja meno on kuin synnin sumussa.


    • Leila ja Laila

      Tämä tapahtumako on kaiken kiusanteon jarru.

      Lainaus Pöntisen sivuilta

      "Kaupunginjohtaja Lepistö halusi liittyä kaupunginjohtajan paikkaa hakiessaan kokoomuksen jäseneksi. Pöntisellä ja Lahdensuolla ei ollut mitään tätä vastaan, niinpä allekirjoitettiin sopimus jossa Lepistö sitoutuu liittymään Lapuan Kokoomuksen jäseneksi mikäli tulee valituksen Lapuan kaupunginjohtajaksi."

      Lainaus Ylen sivuilta:

      "Tällä kertaa Lapualla kaupunginhallituksen epäluottamus kohdistui yhteen jäseneen, kokoomuslaiseen Panu Lahdensuohon ja sai alkunsa viime syksyisestä Lapuan kaupunginjohtajan valinnasta. Ennen valintaa kaupunginjohtajaksi Panu Lahdensuo ja valtuuston puheenjohtaja Kai Pöntinen olivat tarjonneet Arto Lepistölle sopimusta, jossa tuleva kaupunginjohtaja liittyisi kokoomuksen jäseneksi."

      On kuin lappilainen joiku: "Laila löi Leilaa, Leila löi Lailaa"...

      Nyt sitten kokoomus kostaa koko kaupungille ja mitätöi kaupunginjohtajan toimintamahdollisuudet.

      • Valitettavasti,,

        Siinä mukan tuleva hallituksen puheenjohtaja


    • Vaaleilla järki

      Saako kunnallisvaaleja aikaistettua? Olisiko siinä Lapuamme pelastus?

    • lautakunnat valtuust

      Virkamies ei yksin vastaa mistään.

    • syttyrässä

      Onpa syttyrässä. Lapuamme kaupungintalo on monia kokenut, mutta ei varmaan tällaista. Valitaan johtaja ja sitten ei anneta hänelle toimintamahdollisuuksia koska ei liity kokoomukseen. Kaupunkimme valtuustossa on muitakin kuin kokoomuslaisia, missä on heidän rohkeutensa puuttua. Vai odottavatko he sitä,että kokoomus tekee likaisen työn ja kun sen seurauksena kaupunginjohtaja luovuttaa niin istutetaan sitten paikalle joku oman puolueen, todellinen jo jäsenkirjan omaava, helposti talutettava "lammas".
      Työsuojelulaki on myös kaupunginjohtajan suojana. Perusteettomasta työnestämisestä tai "olemassaolon mitätöimisestä" voidaan tulkita kiusaaminen. Työantajaa edustaa tässä tilanteessa kaupunginhallitus, ei valtuuston puheenjohtaja. Onko hallitus tämän huomioinut? Hallitus ei voi väittää, etteikö ole tilanteesta tietoinen.

      • samaa sukua

        Pitää muistaa, että hallituksessakin istuu näitä sukujen edustajia.


    • hommiin nyt

      Hyvä "syttyrässä" kirjoitus.

      Työturvan sivuilta löytyy ---> (suluissa oma huomioni)

      Työnantajan (kaupunginhallitus) velvollisuutena on puuttua epäasialliseen työkäyttäytymiseen sekä sellaisiin pitkään jatkuneisiin ristiriitoihin, jotka häiritsevät työn sujuvaa tekemistä ja joissa voi olla kyse työpaikkakiusaamisesta tai häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta.


      Jotta työnantaja voi puuttua tilanteeseen, on asia tuotava työnantajan tietoon (hallitus on tietoinen). Asia voi tulla työnantajan tietoon, joko esimiehen havaintojen kautta tai kun työntekijä, työsuojeluvaltuutettu tai esimerkiksi työterveyshuollon edustaja kertoo asiasta esimiehelle.


      Esimiehen (kapunginhallituksen) on työnantajan edustajana puututtava työpaikalla havaitsemiinsa työyhteisön häiriöihin ennen kuin ne muodostuvat terveyttä ja turvallisuutta uhkaaviksi ilmiöiksi. Työturvallisuuslain mukaan tilanteisiin on puututtava viimeistään silloin, kun ne muodostavat terveysriskin.


      Esimiehillä (kaupunginhallituksella) on mahdollisuus puuttua epäasialliseen työkäyttäytymiseen sekä työyhteisön häiriötilanteisiin työnjohto- ja valvontaoikeutensa nojalla. Mitä varhaisemmassa vaiheessa tilanteeseen puututaan, sen helpompaa puuttuminen on. Pitkittyessään tilanteet monimutkaistuvat ja muuttuvat hankalemmiksi sekä selvittää että ratkaista.

    • Herätys

      Onkohan kaupunginhallituksen puheenjohtaja tiedostanut vastuunsa ko. lain puitteissa?

      • klö

        Vastuuta Hellanmaasta...annam un kaikki kestää....ei sitä kansakoulupohjalta näitä asioita hallita


      • Näin ollen-
        klö kirjoitti:

        Vastuuta Hellanmaasta...annam un kaikki kestää....ei sitä kansakoulupohjalta näitä asioita hallita

        Eikä huonolla insinöörin paperillakaan teemitään. muutakun tikintekoon


      • tutkija vaan

        Onhan se leheren mukaa tutkimusjohtaja ....hoh hoijaa !!


    • päiväjärjestykseen

      Mitenkäs tämän keskusteluosion kirjoittelu loppui heti kun alkoi ilmetä näitä oikeudellisia kysymyksiä?
      Kunnan hallintohan on kaksi jakoinen, viranhaltijat toimivat valmistelijoina ja esittelijöinä heille anneettujen tehtävien mukaisesti. Lisäksi heillä on päätäntävaltaa valtuuston vahvistaman säännöstön mukaisesti.
      Varsinainen päätäntävalta on valtuustolla. Se hallinto- ja johtosäännöillä jakaa valtaa edelleen. Valtuuston, hallituksen eikä lautakunnan puheenjohtajilla EI ole mitään asioiden valmisteluvaltaa saati esittelyoikeuksia.
      Meidän kaupunkimme kohdalla nämä asiat on tainnut mennä vähän nyt sekaisin?
      Olisiko se kaupungin lakimiehen tehtävä opastaa harhaantunutta laumaa?

    • onneton johtokulttuu

      Johtosäännöllä on annettu jo liikaakin virkamiehille, jotka sitä kyllä härskisti sitten käyttävät. Lautakunnat hyväksyvät virkamiespäätökset aina seuraavassa vaikka olisivat hieman eri mieltä.
      Ajankohtainen omien suosikkien suosiminen on Lapualla tietenkin itsestäänselvyys. Huhutaan kapungin virkamiehille opetetun tältäosin Suomen lakia oiken kantapään kautta.

    • laki on laki

      Kyllähän viranhaltijoilla tulee olla päätäntävaltaa toiminnan toteuttamiseen. Lautakunnat ja hallitus voivat käyttää otto-oikeutta, se on heidän oikeus ja velvollisuus.
      Päättäjilläkään ei ole oikeutta kiusata kunnan toimen- ja viranhaltijoita vaikka olisivat eri mieltä tai poliittisesti sitoutumattomia.

      • näyttöjä löytyy

        Ongelmahan on siinä kun tavalliset lautakunnan jäsenet eivät ymmärrä oikeuttaan ja velvollisuuttaan, eivätkä tiedä metettelytapoja miten tulee toimia. Vanhat vahvat virkamiehet vievät oman tahtonsa läpi jopa hyvän hallintotavan vastaisesti, eli luottamusväkeä viedään kuin kuorisankoa.


    • goverment

      Ketäs siellä tulevassa hallituksessa istuu?

    • et sillei

      Eikös sinne hallitukseen tule ainakin valtuustonpuheenjohtajan serkku, ohittaen enemmän kunnallisvaaleissa saaneet puoluesiskot ja veljet sekä kepusta tulee puheenjohtajaksi joku museolta, siis kaupungin työntekijä....kuulema kokoomuksen hännystelijä.

    • näin se menee

      Sopii myös muistaa, että Lapuan kaupuninginhallitus on kertaalleen erotettu tällä kuluvalla valtuustokaudella. Valta Lapualla ei kuulu neuvostoille, vaan Lapuan kansalle ja heidän valitsemallen kaupunginvaltuustolle.

      • KiusaamisenAo

        On kuitenkin mielestäni muistettava se, että
        Kaupunginjohtajalla on oltava valtuuston ja hallituksen luottamus, jotta hän pystyy toimimaan.
        Jos ei ole luottamusta, tai sitä on vain osaksi, olisi kaupunginjohtajalle hyväksi etsiä muita töitä.
        Niin se vaan menee. Tuskinpa kiusaamisesta on kysymys jos hallituksessa tai valtuustossa kaupunginjohtajan esityksiä esim. Kyseenalaistetaan, kiusaamista oikeastaan voi tapahtua vain työyhteisössä eli jos alaiset kiusaavat johtajaa.


      • Tuntui miltä tuntui
        KiusaamisenAo kirjoitti:

        On kuitenkin mielestäni muistettava se, että
        Kaupunginjohtajalla on oltava valtuuston ja hallituksen luottamus, jotta hän pystyy toimimaan.
        Jos ei ole luottamusta, tai sitä on vain osaksi, olisi kaupunginjohtajalle hyväksi etsiä muita töitä.
        Niin se vaan menee. Tuskinpa kiusaamisesta on kysymys jos hallituksessa tai valtuustossa kaupunginjohtajan esityksiä esim. Kyseenalaistetaan, kiusaamista oikeastaan voi tapahtua vain työyhteisössä eli jos alaiset kiusaavat johtajaa.

        Ristiriita tilanteita suhteessa kaupunginjohtaja vs. Valtuusto/ hallitus on maassamme paljon. Oikeastaan jo suhteet tuolla tasolla tulehtuu, ei todellakaan ole muuta tietä kuin johtajan lähtö. Valtuusto sitten vaihtuu kun on seuraavat vaalit.
        Yksinkertaisesti millään kunnalla ei ole tässä ajassa aikaa eikä rahaa sotkuja selvittämään. Joskus on vain pantava peli poikki ja yhteisen hyvän vuoksi vaihtaa johtajaa. Näin on menetelty monissa kunnissa ja yrityksissä.

        Korkeat ja hyväpalkkaiset virat ovat nykyään tuulisia paikkoja, ja monista niihin ei ole.


    • miettikää

      Valtuusto ja hallitus ei ole kyseenalaistanut kaupunginjohtajan luottamusta. Hallitus on kertalleen erotettu ja valtuutonpuheenjohtaja ei nauti valtuuston luottamusta. Nämä ovat kirjattua faktaa.
      On luonnollista asioiden käsittelyä, myöskin erimielisyydet, niin poliittisten ryhmien, henkilöiden ja viran haltijoiden kesken. Se ei ole kiusaamista.
      Kiusaamiseksi ja syrjinnäksi on tulkittavissa puheenjohtajiston toiminta, jossa kaupunkimme asioita "valmistellaan" salakerhoissa, ilman virnahaltijoita, joiden esittelyoikeuksiin/velvollisuuksiin asia kuuluu. Lisäksi pyritään estämään asiantuntijaviranhaltijoiden osallistuminen asioiden valmisteluun turvatakseen mieleisen lausuman syntyminen. Törkeää "Lapuanliikettä".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3650
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2982
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2880
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2758
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      23
      2673
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2455
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      2149
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1897
    9. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      202
      1867
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1837
    Aihe