Elatusmaksusta

Kohta on nälkä?

Remonttilainaa otin vuosi sitten, nyt pitäisi alkaa maksamaan elareitakin sen ja asuntolainan lisäksi. Asuntolaina otetaan huomioon maksukykyä laskettaessa mutta miten laskevat maksukykyni kun en pääse remppalainasta eroon pariin vuoteen ja syödäkin pitää.

15

432

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jlegs

      Sellasta on elämä. Itse olin vastaavassa tilanteessa aikoinaan, no tosin lähivanhempana. Silti ei ollut varaa sekä asunto- että remppalainaa maksaa, joten talo meni myyntiin, että pääsin molemmista eroon.

      Ystäväni ex taas yritti hyödyntää ties mitä lainoja ja velkoja elarien tarkistustilanteessa ts hän oli aloitteen tekijä, ilmoitti lastenvalvojalle maksukykynsä alentuneen. Vitsikkäintä oli, että esitti kuitteja siitä, miten maksaa uuden avokin kanssa saamastaan pojastakin elarin... Asuvat saman katon alla kuten kuka tahansa perhe.

    • Kohta on nälkä?

      Entä jos talo ei mene kaupaksi? laittavatko elarit heti ulosottoon ja sitten on pakko myydä pilkkahintaan?

    • Laina-aika?

      Kaipa arvojärjestys on itsestään selvää. Lapsesta huolehdit ensin ja sen jälkeen mietit itseäsi. Ehkä joudut luopumaan asunnostasi ja myymään sen tai sitten etsit lisäduunia. Tai sovit pankin kanssa pidennetystä maksuaikataulusta. Oli miten oli, niin mukuloista on huolehdittava.

    • miesvm_1967x

      Miten olisi lyhennysvapaa asuntolainasta ihan alkuun? Saat ainakin vähän armonaikaa kehitellä jotain ja maksella remppalainoja. Sama tilanne periaatteessa mullakin että on asuntolainaa, remontista velkoja ja elarit mutta itselläni ei ole suurempaa hätää. Olen kyllä ottanut asuntolainan lyhennysvapaata parikin kertaa että rahat riittää remontointiin.

      • miesvm_1967x

        Kattoin tuota omaa lainasuunnitelmaani niin asuntolaina on 636€ lainaturva 120€. Lainaturva on maksettava lyhennysvapaallakin mikäli sellainen on. Koron osuus lainasta on 200€ joten jos ottaisin lyhennysvapaata nyt niin käyttöön jäis 436€ enemmän kuussa.

        Matalassa korossa hyvä puoli tässä tapauksessa on että lyhennysvapaalla palkasta käteen jäävä osuus on suurempi ja huono puoli että nythän laina juuri lyhenisi vauhdikkaasti :P

        Olet vetänyt talouden aika tiukkaan jojoon :O itse tein erotessani Excelillä taulukon vuodeksi eteenpäin mihin kirjasin kaikki vakuutukset, sähkö- ja muut laskut, omat ruokakulut ja bensamenot yms. siis ihan kaiken. Osa laskuista kun tulee 2,3 tai 4 kertaa vuodessa niin eipä niitä muista ellei ennakoi eli siis taulukkolaskentaa. Siitä sitten näkee kuinka paljon mihinkin kussakin kuussa menee pakollisia maksuja ja mitä jää käteen. Suosittelen samaa sullekin, perinpohjainen taloudellisen tilan selvitys vuodeksi eteenpäin. Toisaalta hinnat myös nousevat ja ainahan muutoksia tulee mutta on sitten edes jotain vertailupohjaa todellisuuteen. Yritä pärjäillä, tsemppiä!


    • Etaeisae

      Elatusmaksu ja elatus on suurin kusetus mitä etävanhempi voi kohdalleen saada. Ihan joutuu hämmästelemään minkälaisia summia etävanhempi joutuu maksamaan. Jotenkin on sellainen fiilis näistä, että lähivanhempi saadessaan lapsilisän elarin elelee herroiksi kun taas etävanhempi ei saa mitään ja silti maksaa.

      Oma esimerkki. 2 lasta, jotka ovat vanhempien luona 50/50 suhteessa. Lähivanhempi saa lapsilisän 200e elarin 100e (on sovittu, että summa on näin alhainen että etävanhempikin on muuta kuin vain numeroita paperilla). Eli 300e kahden lapsen menoihin kuukaudessa. Lapset ovat toisin sanoen 50% ajasta minun luona, joten maksan heidän ruuat ja muut menot kun ovat minun luona. Saanko tukea mistään ruokamenoihin? En saa.

      Systeemi on epätasa-arvoinen ja tukee vain lähivanhempaa.

      • tili lasten hoitoon

        Kumpi maksaa päivähoitomaksut tai kouluun liittyvät hankinnat, vaatteet, harrastukset(jos niitä on)? Lapsiin menee muutakin kuin ruoka. Voisiko olla mahdollista perustaa lapselle/lapsille oma tili, johon tulisi lapsilisät ja molemmat vanhemmat laittaisi tuloihin suhteutetun summan per kk. Siitä maksettaisiin n. suurinpiirtein kaikki menot, vaatteet, harrastukset, hoitomaksut yms. Tietty ei kaikkia voi sentilleen puolittaa mutta oisko siinä joku alku. Ei kai ole tarkoitus että toinen köyhtyy ja toinen rikastuu lapsien varjolla.


      • .,.,.,.,

        Elatusmaksut ovat täysin asiallinen ja lainmukainen tapa huolehtia lapsen elatuksesta. Lapsilla, kuten aikuisillakin suurin menoerä on asuminen ja ruoka.

        Vanhempien pitää sopia (luonnollisesti) lapsen asumisesta ja elatuksesta. 50/50 asuminen on kaikkein kallein, sillä siinä molemmat vanhemmat tarvitsevat perheasunnon, eikä se pienillä tuloilla, tai edes keskinkertaisilla onnistu. Siksi kannattaisi miettiä pidempään mikä on mahdollista ja parhainta.

        Sitten on ihan turha kadehtia lähivanhemmalle maksettuja lapsilisiä. Ne lasketaan ja huomioidaan hänen tuloihinsa. Vanhempien elatuskyky kun lasketaan heidän tulojen perusteella. On todella typerää kuvitella, että lapsilisillä ja elareilla eletään herroiksi.


      • ,.,.,.,.,.
        tili lasten hoitoon kirjoitti:

        Kumpi maksaa päivähoitomaksut tai kouluun liittyvät hankinnat, vaatteet, harrastukset(jos niitä on)? Lapsiin menee muutakin kuin ruoka. Voisiko olla mahdollista perustaa lapselle/lapsille oma tili, johon tulisi lapsilisät ja molemmat vanhemmat laittaisi tuloihin suhteutetun summan per kk. Siitä maksettaisiin n. suurinpiirtein kaikki menot, vaatteet, harrastukset, hoitomaksut yms. Tietty ei kaikkia voi sentilleen puolittaa mutta oisko siinä joku alku. Ei kai ole tarkoitus että toinen köyhtyy ja toinen rikastuu lapsien varjolla.

        "Voisiko olla mahdollista perustaa lapselle/lapsille oma tili, johon tulisi lapsilisät ja molemmat vanhemmat laittaisi tuloihin suhteutetun summan per kk."

        Onpa ehdotus... Ensinnäkin "Lapsilisä maksetaan sille vanhemmalle, jonka luona lapsi asuu". Lapsilisä huomioidaan myös tulona lähivanhemmalle. Jos sen siirtäisi lapsen tilille, se olisi etävanhemmankin käytettävissä. Ja kuten sanoin, asuminen on lasten suurin menoerä, ruoka, hygienia.

        Exäni, lasten isä tyhjensi lasten tilit jo kauan ennen eroa. Yritin aina säästää niille, sukulaiseni myös. Kaikille rahoille ex löysi käyttöä. Kuten myös minun ja sukulaisteni rahoille. Elatusmaksuja hänellä ei omasta mielestään ollut varaa maksaa. Kysyin miten minulla sitten olisi varaa maksaa kaikki lasten kulut: meillä oli aika tarkkaan samat nettotulot. En saanut vastausta. Onneksi oikeus antoi päätöksen.


    • ,.,.,.,.,

      Myy asunto, vaihda sellaiseen, johon on varaa.

    • Joko nälkä tuli

      Ei muuta ku sossusta apuja hakemaan jos tulot ei riitä.

      • ------------

        Siinäpä taas oiva neuvo. Vain aniharvan tulot todella "riittää". Sossu auttaa lähinnä, kun ei ole tuloja. Jos on lainaa, niin on tulojakin. Muuten ei lainaa saa. Ellei pysty maksamaan lainaa, täytyy jostain tinkiä. Kuten asumiskuluista. Elatusmaksuista ei voi tinkiä.


    • ,,)))

      wittuako teette kersoja jos ja kun elaritkin ovat niin tapeetilla.

    • Kohta on nälkä?

      Kyse ei ole siitä etten halua lapsistani maksaa. Talot vaan ei tunnu menevän kaupaksi kuin pilkkahinnalla. Jos sittenkään.
      Ja remppalainan otin ennenkuin tuo puoliso ilmoitti lähtevänsä.

      Lapsetkin jo niin isoja että vajaan kahden vuoden elareiden vuoksi en toivo joutuvani taloa myymään hirvittävällä alihinnalla.

      • oppeliini1

        Jos todella kärsit nälästä, mene vapaaehtoisena jonkin laitoksen, ravintolan tjms. keittioon toihin niinä viikonloppina kun lapset eivät ole sinulla. Saat ainaki parina päivänä viikossa ilmaisen aterian!

        Entä toinen tyopaikka iltaisin? Vaikka vain muutamaksi tunniksi - saadaksesi ruokarahat.

        Lapsesi kuulostavat tarpeeksi vanhoilta että hekin voisivat aivan täydellisen hyvin olla toissä viikonloppuisin! Lapsenvahteina, luomenluojina, kaupassakäyntiapurina, siivoajina jne jne jne. Patista heitäkin kantamaan kortensa kekoon! Tekisit valtavasti plussaa lapsillesi opettaessasi tyonteon arvokkuuden heille tässä vaiheessa (viimeistään).
        Selitä että se on tarpeellista säilyttääksesenne kotinne. Elleivät he ole tosi tyhmiä he aivan varmasti haluavat osallistua yhteiseen hyvään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe