Mullistava idea orjatyön saralla?

reilusuomi

En itse ole korkeasti koulutettu, mutta tiedän, että meissä työttömissä on monen alan ammattilaisia, yliopistossa ja korkeakouluissa opiskelleita, ja ihmisiä, joilla on takanaan pitkä ja rikas työura. Nyt, kun meitä kaikkia ollaan 'auttamassa' 'kuntouttamalla' meidät pois työttömyyden uhriudesta ja ahkeriksi ilmaistyöläisiksi, minulla on idea. Miksi me, kansa, veronmaksajat, makselisimme jatkuvasti korkeita palkkoja työkkärin ja sossun ja Kelan virkailijoille, kun heidän puuhistaan on meille etupäässä harmia ja kuluja? Entä, jos tarjoudumme suurin joukoin ilmaiseksi työvoimaksi noihin virastoihin? Monet meistä täyttäisivät minkä tahansa noista viroista peremmin kuin ne, jotka työskentelevät siellä palkan takia, tai ehkä jopa siksi, että se työ tyydyttää heidän sadistisia ominaisuuksiaan. Meidän avullamme he voisivat siirtyä nauttimaan joutenolon ihanuudesta, josta me sitten kuntoutamme heidät jälleen työkuntoisiksi, ja ihan ilmaiseksi.

Minusta tämä kampanja voisi onnistua upeasti, jos olemme vilpittömiä ja pyrimme parantamaan yhteiskuntaa, välittämättä omasta pankkitilistämme lyhyellä tähtäimellä. Jos osaisimme olla itse sortumatta kyykyttäjiksi. Jos jaksaisimme säilyttää inhimillisyytemme. Me voisimme sitten kertoa kullekin asiakkaallemme, että olemme ilmasitöissä ja että olemme itse asiassa samalla puolen tässä taistelussa.

Jos ei mitään muuta, nuo virkailijat saattaisivat tajuta oman asemansa haavoittuvuuden, ja muuttaa asenteitaan, jolloin hekin voisivat liittyä meihin yrittäessämme korjata yhteiskuntaa yhteisvoimin, luovasti ja optimistisesti.

Mitäs sanotte?

Pankkivirkailijat, sairaanhoitajat, opettajat, sihteerit, perheenäidit, kirjanpitäjät - noilla ammattiryhmillä esimerkiksi voisi olla paljon annettavaa näihin virkoihin. Ja ajatelkaa, miten paljon meille, yhteiskunnalle, säästyisi rahaa! Sen voisi varmaan käyttää työttömyystukemme nostamiseen.

8

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reilusuomi

      Niin, ja se etu tästä vielä voisi olla, että julkisia palveluja ei enää kannattaisi yksityistää, koska olisimme niin halpaa työvoimaa. Sillä kukapa haluaisi, että joku globaaliyhtiö tulisi kyykyttämään meitä, jolloin emme pystyisi tätäkään vähää vaikuttamaan siihen, miten systeemi toimii. Peruspalveluiden säilymisessä oman kansan hallussa voimme tehdä osamme talkootyöllä. Verotoimisto voi sitten verottaa noita virastoja niiden saamasta talkootyöhyödystä, mutta sehän on jo rutiinia, harjoiteltu naapuriapua antamaan erehtyneillä maatalon emännillä ja mummonulkoiluttajilla. Noita kerättyjä veroja voitaisiin sitten myös ohjata työttömien korvausten nostoon.

      Tällainen asia juolahti mieleeni tuolla risumetsässä, joten oli poikettava kirjaamassa se ylös, ennen kuin unohdan. Miltä kuulostaa?

      • Tehokasta Naminami

        Miksi turhaan yksityistämään mitään julkisia palveluja kun yksikään firma ei pysty kilpailemaan ilmaistyövoimalle. Ei edes kehitysmaiden lapsityövoimana oleva orja ole halvempi kuin ilmainen valtion tarjoama kunnallisorja.


    • PerusPekka2014

      itse ajattelin mennä 1 päivänä viikossa, 4h, 3kk Typpiin tekemään sitä kuntouttavaa työtäni!

    • dfgadgdfhafg

      Kansalaisliikkeissä on paras toivomme. Tämä voisi toimia. Haetaan töihin noihin virastoihin, jos palkkapaikkoja on auki, niihin, muuten tarjoudutaan vapaaehtoisiksi ja ilman palkkaa. Ennustan, että juuri kukaan meistä ei ilmaistyöhön noihin virastoihin pääsisi, mutta heidän kieltävät vastauksensa voisivat olla mielenkiintoisia.

      Tietysti luultavin vastaus on linjoilla: "Haluat siis työkokeiluun asiakaspalvelutyöhön? Me emme valitettavasti voi sijoittaa sinua tänne, mutta ohessa on kaksi asiakaspalvelutyökokeilupaikkaa. Hae niihin ja ilmoita tuloksesta. Jos et hae, voit menettää tukesi kahdeksi kuukaudeksi."

      Pitäisi siis tehdä selväksi heti alussa, että haluaa nimenomaan säästää rahaa yhteiskunnalle, mukaanluettuna itselleen, veronmaksajana, tarjoutumalla tekemään korkeapalkkaisen virkamiehen työn ilmaiseksi, ei mitä tahansa työtä missä tahansa.

      Loppujen lopuksi kyseessä voisi olla ainakin protestikampanja. Jos tarpeeksi monet liittyisivät tähän, virkamiesten pallit voisivat alkaa tutista. He ymmärtäisivät, miten hilkulla heidänkin putoamisensa työttömyyteen on.

    • 17 + 8

      Iteassaan ei ole mitään uutta.
      Juuri tuohonhan valtiovallan ja kuntien korkeimmat hyvistäveljistähyvimmät ovat jo vuosia pyrkineet. Siis että kaikki nykyinen proletason palkkatyö tullaan ajan mittaan korvaamaan 9 euron pakkotyöllä.

      Sitten, viimeistään noin 25 vuoden päästä, on tilanne että hyväpalkkaista pomoa ja johtajaa on organisatiot pullollaan ja kaiken käytännön työn niissä organisatioissa tekee parakkikylissä asustava 9 euron pakkotyövoima.

      Pomot toki saa johtamisestaan että visioistaan muhkeita palkkoja eläkkeitä ja palkkioita kuten nytkin, mutta prolet saavat työnteostaan juuri ja juuri senverran että pysyvät hengissä päivästä toiseen.

      Kyseessä on yhteiskunta jossa ollaan siirrytty edustuksellisen demokratian seuraava asteeseen eli edustukselliseen hyvinvointiin.

      Jonka pääperiaate on että ansioituneimmat kansalaiset nauttivat elintasosta joka on satoja kertoja parempi kuin perusprolen elintaso.
      Näin kukin ansioituneempi kansalainen sitten nauttii elintasostaaan samalla sekä itsensä että ikäänkuin satojen proletasoistenkin puolesta ja juuri siksi hänellä on oltava satoja kertoja parempi elintaso kuin peruskansalaisella siellä pakkotyöntekijöitten parakkikylässä.

      Tilanne siis on elintason suhteen vähän samoin kuin nyt on polittisten päätösten suhteen kun on kansanedustaja ikäänkuin päättämässä asioista sinun puolestasi sinun enempi tai vähempi siihen valttuuttamana.

    • Kannatan o/

      Työkkärin virkailijat voisi ihan hyvin pistää tekemään työnsä 9 euron halpatyövoimana. Samalla he oppisivat mitä olla köyhä ja tämä tulisi valtiolle paljon halvemmaksi. Heidän pitäisi ottaa tämä asiapalvelukoulutuksena ja se voisi pyöriä vaikka 3 kuukauden sykleissä 200 päivää vuodessa. Jos he eivät suostuisi tähän niin he voisivat saada vaikka karenssia pari kuukautta ja jos he hakisivat sossurahaa niin tähän tulisi automaattisesti ekalta kuulta -20% ja toiselta kuulta -40%. Normi muut tuet heille voisi myöntää tämän 9 euron kehittävän työharjoitteluputken päälle.

      Samaa voisi tarvittaessa laajentaa muihinkin kunnan työntekijöihin jos ja kun tämä kerran on jo todistettavasti toimiva, mukava ja motivoiva systeemi.

    • 2 + 16

      "Työkkärin virkailijat voisi ihan hyvin pistää tekemään työnsä 9 euron halpatyövoimana."

      Tota, ensinmäisekseen: Työttömyys kasvaa koko ajan jolloin koko ajan myös työttömyyden kiroista "kuntoutettavien" määräkin kasvaa, josta pakostakin seuraa että myös työkkärin tätien palkkatyöpaikat joutuvat ennemmin tai myöhemmin myös muutettaviksi normaaleista palkkatyöpaikoista kuntouttaviksi palkatttomiksi pakkotyöpaikoiksi, jotta määrällisesti yhä enemmän palkkatyöpaikkojen puutteesta kärsiviä voitaisiin "kuntouttaa" palkkatyöpaikkojen pulan henkilötason ilmentymästä eli työttömyydestään.

      Toisekseen: työkkärin täti tekee sitä mitä laki hänet pakottaa tekemään.

      Jokseenkin jokainen työkkärin täti yksityishenkilönä esmes pitää lakia 9 euron pakkotöistä järjettömänä, mutta virkamies tekee sen mitä laissa on säädetty.

      Nuo ennen mua voimaan saatetut tyhmät ja hysteerisen kostonhimoiset lait myös jälkeheni jää, sanoi joku joskus jossain niin 9 euron pakkotyösysteemiä kuin työttömiin kohdistettua lainsäädäntöä kokonaisuudessaankin kommentoidessaan ja teki sen vielä ilman että kukaan edes kysyi.

      Aivan varmasti voimme olettaa ettei tuo tuossa edellä lainattu kommentoija ollut Tarja Filatov työministerinä olleessaan.

      Mutta sinänsä ei ole työkkärin tätien syy että oikeaa palkkatyötä on tarjolla alati vähemmän.

    • -40%karenssiako?

      Hyvä idea. Sanoinkin viimeksi typissä kelan ja typin naiselle että heiltäkin loppuvat työt; siihen kelan ämmä sanoi ehei kelassa riittää töitä.

      Voi olla että töitä riittää mutta tällä menolla ei palkkatöitä siinäkään lafkassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe