Miten selvittää oikeuksia ennen eron hakemista?

Neuvoton

Elämä on tullut siihen pisteeseen että täytyy luovuttaa. Puoliso on työtön ja vaikeasti masentunut ja tilanne ei parane. Lapsia on jotka kärsivät tilanteesta. Mutta. .. talo on jäänyt roikkumaan rempan alle (ei ole rahaa jatkaa) ja omistus on puoliksi. Puolisolla ei ole varaa talia lunastaa, mutta talo on nykyisellään mahdoton myytävä. En siis voi muuttaa kun velat on yhteiset. Pattitilanne. Miten ihmeessä pääsen asunnosta eroon puolison ohella? ? Ero on pakko suunnitella salaa puolison masennuksen takia, ettei tee mitään peruuttamatonta. Voiko oikeusaputoimistosta hakea alustavasti jotain neuvoa? ?

12

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sosiaalitoimistoonki

      Käy pankissa selostamassa tilanne. En osaa muuta sanoa. Meneehän talo jollakin hinnalla kaupaksi ehkä, pahimmassa tapauksessa tontin hinnalla, tai olisiko siihen mahdollista saada vuokralaisia? Eli joko ensin asianajaja/oikeusaputoimisto, sitten pankki tai toisinpäin. Tee reippaasti mitä on tehtävä, tuskin lapset toista masentunutta ahdistunutta vanhempaa tarvitsevat. Yritä päästä kertaheitolla kaikesta omistuksestasi eroon jotta saatte vuokra-asumiseen asumistukea tarpeen mukaan.

    • ,.,.,.,.

      Pankkiin vaan neuvottelemaan. Ero vireille: oikeusaputoimistoon. Mene myös sosiaalitoimistoon puhumaan ongelmastasi. Aivan varmasti pääset eroon miehestäsi ja talosta. Teet harvinaisen oikein erotessasi pahoin masentuneesta miehestä. Masennus nimittäin uhkaa myös masentuneen läheisiä. Ei sitä vaan jaksa iloita mistään ja unohtaa mitä on onni, jos toinen on kuin "muumio".

    • Pässi

      "Ero on pakko suunnitella salaa puolison masennuksen takia, ettei tee mitään peruuttamatonta."

      Jaha. Ja sitten voit olla "salaa eronnut" vai? Ettei vaimo vaan huomaa ja tee jotain peruuttamatonta? Miehen logiikkaa?

    • Syvällä

      Juu, totahan logiikkaa mun mies käytti. Se helpottaakin sopeutumista, kun toinen on selän takana juoninut kaiken uutta kumppania myöten. Ilmeisesti sellainenkin tässä kuvioissa, vaikka aloittaja ei mainitse.

      • Uupunut vaimo

        Oma mieheni masentui ja on ero vireillä. Joudun hoitamaan talon asiat pihatyöt jne yksin. Hän käy työssä toisella paikkakunnalla, ei halua lääkkeitä tai hoitoa. En haluaisi eroa, mutta hän sen laittoi vireille. Talo sitten jää minun kohtolleni, hän ei hoida, se on varma. Ja nyt ei taloja niin vaan myydä. Olen pätkätyössä, ja ikääkin jo yli 50-v, joten en kyllä haluakaan lunastaa taloa itselleni. Avioliittoa ei kannattaisi solmia, kannattaisi olla lakimiehen laatimassa yhteisomistuksessa, jolloin voisi laittaa laskun toiselle jos ei tule hoitamaan puoliskoaan. Suomen potilaanoikeuksilla saadaan monta omaista onnettomaksi.


    • Ennustelija...

      Miten niin on masentunut ja tilanne ei parane? Osaatko ennustaa?

      En mene siihen, mitä masennus on, jos vakava sairaus olisi kyseessä, rakastava ja huolehtIva puoliso varmaan tietää siitä kaiken, senkin että siitä voi parantua.

      • ellaQ

        Sori vaan, mutta yleensä masentuneen puolison myötä masentuu koko perhe. Ihan itsestäänselvyys, ettei muu perhe voi masentuneen kanssa elää antoisaa ja onnellista elämää. Masentunut kun harvemmin kantaa vastuuta mistään perheen asioista, usein ei edes itsestään. Hirveän usein myös masentuneet eivät halua hoitoa masennukseensa, ei lääkkeitä, ei terapiaa, joten tilanne on täysin sama kuin jäisi odottelemaan puolison paranemista alkoholismista.


    • Uupunut vaimo

      Kumpi teistä on masentunut. Ei elämä siitä mene mihinkään luovutuspisteeseen, jos kumppani masentuu. Oletko kenties itse masentunut vai uusi kumppani kiikarissa?

    • ellaQ

      Ap: kehotan ottamaan yhteyttä pankkiin ja kertoa vaikeasta taloudellisesta tilanteesta, eroaikeista, ja halustasi myydä talo nykyisessä kunnossa/tilassa. Aina on myös mahdollista, että maksatte vain korkoja sen ajan, että saatte talon myydyksi. Kannattaa ottaa yhteyttä myös sosiaalitoimistoon. Kannattaisi, ja on aivan välttämätöntäkin, että jossain vaiheessa kerrot eroaikeistasi miehellesi. Itse tekisin sen vasta sitten kun on aivan pakko.

      • ellaQ

        Niin, ja ilman oikeusavustajaa (tai lakimiestä) tuskin erosta selviätte. Sinnekin kannattaa varata aika heti.


    • arvot-kuntoon

      Pidän täysin sopimattomana sitä, että haluat avioeron puolison masennuksen vuoksi? Kuinka tunnevammainen itse olet, kun noin ajattelet?
      Suosittelen kääntymään parisuhdeterapeutin puoleen. Jospa sielöä saisit kerrottua puolisollesi kuinka paljon kärsit hänen masennuksesta. Muistatko avioliittolupauksen: myötä- ja vastamäessä?

      • ennustaja

        Ei nykyisin tunneta arvoja. Mennään siitä missä aita matalin. Omaa hyvinvoinia pitää ajatella. On vain yksi elämä mitä kantamaan muiden murhetta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      Yleistä iskelmämusiikista
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe