Makkaraa ketsupin kanssa

vote

Onko siinä muka jotain outoa, jos syö makkaraa ketsupin kanssa? Kyllähän sinappi taitaa olla suositumpaa, mutta itse en siitä pidä. Edesmennyt isäni sanoi minulle kerran, kun hirvimetsällä söin monta kertaa nuotiolla makkaraa ketsupilla, että muut porukan jäsenet katsoivat vähän ihmeissään, kun heillä kaikilla taisi olla sinappia. Lisäksi tässä porukassa oli myös henkilö, jota isä arvosti suuresti, ja hän sanoi ettei tämä henkilö ainakaan söisi makkaraa ketsupin kanssa. Tuli sellainen tunne, että minun ei pitäisi tehdä mitään sellaista mitä tämä henkilö ei tekisi.

21

1461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkkaillen

      Eikös se mene niin, että makunsa kullakin? Minun mies syö kaikkea sinapin kanssa - lämpimän ruuan päälle aina töräys sinappia *lol*. Paras mitä olen kuullut erikoisista sekoituksista on ruisleipä ketsuppi raakaa valkosipulia! No tuo jälkimmäinen ei kyllä kovin lihota sitä miestä :)

    • molempi parempi

      Minä poika laitan aina molempia, ensin sinappia ja sen päälle ketsuppia.

    • kukamäärää

      Jos ketsuppi maistui sinusta paremmalta kuin sinappi, niin mikäs siinä - toki minä olisin syönyt sen hyvin valmistellun makkaran ilman mitään mausteita, kun se ei niitä tarvitse.

      Hirviseurue yleensä koostuu lähiseudun "merkittävistä" toimijoista, joten isäsi maininta ketsupista oli vain perseennuolentaa pisnisten vuoksi ja unohtaisin sen ja samalla unohtaisin muunkin poppoon, sillä heidän manipulointi ja suvaitsemattomuus on törkeää yksilöä kohtaan.

      Vaikka kyseessä onkin "vain" ketsuppi/sinappi niin kyseessä on suuremmat asiat eli kuka on yhteisön alfa-uros ja miten hän vaikuttaa muiden elämään. Pienillä asioilla voi vaikuttaa myös muiden elämään ja nämä ns. päättäjät haluavat käyttää niitä valta-asemansa turvaamiseen vaikka ovatkin pelkkiä pellejä.

      Noin muuten - hyvä makkara ei tarvitse niin ketsuppia kuin sinappiakaan kastikkeeksi kunhan se on valmistettu hyvin nuotiolla eli rapsakkaaksi pinnaltaan ja kuumaksi sisältään - parasta sinällään.

      • vote

        En tosin kyllä itse havainnut sellaista, että muut olisivat katsoneet ihmeissään, mutta isä vain jostain syystä väitti näin. Ei tämä porukka todellakaan ollut mitään manipuloivaa eikä suvaitsematonta. On totta, että osa tämän porukan jäsenistä oli tuollaisia kuvailemiasi henkilöitä mutta oli porukassa myös aivan tavallisia maalaismiehiäkin. En kyllä tosin itse kuvaisi heitä tuolla tavalla. Esimerkiksi tämä isän arvostama henkilö oli koulutukseltaan ekonomi ja monessa mukana ja varmasti osittain siksi nautti isän arvostusta. Kerran isäni myös sanoi minulle kun näki minulla limsapullon, että tämä henkilö ei koskaan juo limsaa. Kyllä tällä henkilöllä terveet elämäntavat oli mutta olen melko varma, että silloin tällöin kyllä limsaa joi. Hänkin on jo kuollut, menehtyi äkillisesti eikä ollut kuin reilu viisikymppinen. Isä totesi syyksi että hänellä oli liikaa kiireitä.


      • sinäetainakaan

        Mistä sinä voit tietää, mitä aloittajan isä on tarkoittanut? Aivan, et mistään, joten ole hiljaa. Neuvoisin sinua kyllä pysymään poissa metsästysporukoista, jos asenteesi on tuollainen.


    • ~^^~

      Ei ole outoa. Itekin syön makkaran/nakit ketsupilla. Välillä laitan sitä jopa voidellun näkkärin päälle, tämä jäänyt kouluajoilta... :)

    • asiamaku

      Ei se ole outoa vaikka tykkäisi hernekeitosta mansikkahillolla, mutta se on, jos tarvitsee miettiä mitä muut ajattelevat.

    • kyrsäuuno

      minä nautin notskimakkarat niin, että Halpis, jauhomakkarat tarvii makua, eli sinappi, mitä mössösempi, sitä tulisempi sinappi. Hieman paremmat makkarat sinappi-ketsuppi sekoitus. Hyvät grillimakkarat hyvin ohuesti ketsuppia. Niissä maku jo muutenki liki ok.

    • entinen joku

      Tuohan on täysin ennenkuulumatonta !!! Itse kyllä nakit syön ketsupilla , mutta että makkarat, johan on ....

    • kyrsäuuno

      Kokeile ihan piruuttasi. Älä ylläty.

    • Väinö xx

      Kaksi, kaksi, kaksi, kaksi, kaksi, kaksi ................(kolmatta ootetaan) .........

    • simppeliimuttatotta

      Enemmän kuin syödä makkara ketsupin kanssa minua ihmetyttää naiseni tapa syödä ryynäri sinapilla - sehän on oikeastaan pyhäinhäväistys makkaraa kohtaan. Ryynäri ei mitään senappia tai kastiketta pinnalleen kaipaa vaan vain hyvän paiston rapean pinnan saamiseksi ja hyvän potun oheen - muuta ei oikeastaan kaipaa.

      • Puolukkailo

        Puolukkahilloa ilman ei saa syödä ryynäreitä!


    • Viljo yy

      Neljä, neljä, neljä, neljä, neljä, neljä ............

    • BLOOD IS LIFE

      Mä laitan molemmat, sinappi ja ketsuppi

    • jylsijä

      Ryynäri on parasta grillattuna! Sitä ei muut makkarat voita.

      • ryynäriimäkaipaannii

        No just näin ja ei muita lisukkeita kaipaa kuin itseään hyvän perunan ja pastinrasvan kera - paras makkara ilman mitään lisukkeita.


    • ustima

      Heh. Meillä ala-asteella yks jamppa laitto maksalaatikkoon ketsuppia. Toinen söi taas kurkkua niin että laittoi sokeria päälle. Yks jätkä söi pelkkää näkkäriä ja aromisuolaa. Jälkimmäinen oli paras kaverini, niillä syötiin pelkästään roiskeläppää :D

    • 11111111

      Ei tuo nyt niin älytöntä ole. Itse olen joskus syönyt pilkottuja ja paistinpannulla paistettuja makkaroita mausteiden ja ketsupin kanssa.

    • MUSTAKISSAMIISU

      Mun tutut laitto maksalaatikkoon maitoo ja pinaattilättyihin sokeria... no itse oon laittanu paistettujen lettujen päälle sitä taikinaa jota ei o vielä paistettu

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe