Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mihin kissani kuoli?

Kissssss

Kissa oli hengitellyt raskaasti jo pari viikkoa, ja veimme sen eilen eläinlääkäriin. Päivällä kissa oli aika pirteä, ja koko aikana se on laihtumisestaan huolimatta syönyt ja käynyt ulkona ja ollut seurallinen. Melkein kuin ennen, mutta vain vähemmän, eikä maannut yhtä usein kuin ennen koska hengittäminen oli työlästä silloin. Lääkäri sanoi että kyseessä on sydämen vajaatoiminta ja vettä oli kertynyt keuhkopussiin.

Kissalle annettiin kortisonia ja nesteenpoistolääkettä pistoksella ja kotiin annettiin mukaan ruiskuja sydänlääkettä ja pillereinä nesteenpoistolääkettä. Lääkärikäynnin jälkeen kissa ei enää ollut entisensä. Lääkärissä kissa hengitti ekaa kertaa suu paljon auki koska sitä piti pitää verenpaineen mittauksen aikana kyljellään eikä se millään suostunut. Käynnin jälkeen kissa vain istui ja hengitteli suu raollaan/auki.

Se ei syönyt, ei juonut, kerran kävi pissalla. Myöhemmin kun menimme nukkumaan ja menin katsomaan kissaa, sen sisäänhengitys rahisi eikä se voinut maata enää ollenkaan. Ajattelin että se kuolee ja jäin istumaan kolmeksi tunniksi sen viereen. n. 2h jälkeen kissan hengitys hieman rauhoittui ja se pääsi jopa makaamaan pari kertaa. Silloin ajattelin että ehkä lääkkeet jopa auttavat. Kuitenkin se taas nousi nopeasti ja jatkoi huonoa hengitystä suu auki, ja nyt siihen liittyi joka uloshengityksessä sydänjuuria satuttava maukaisu. "Mhou" "mhou". Sellainen avunhuudon kuuloinen kun ei se raukka saa tarpeeksi henkeä. Otin kissan käsiini hieman perä pystyssä jos vaikka nestettä tulisi keuhkoista tai hengitys olisi helpompaa. Sitten kuului kuitenkin erikoinen pulputtava maukaisu jonka jälkeen kissa rimpuili ja yritti mennä vessanpöntön taakse. Sitten se kaatui ja katsoi minua silmiin kouristellen, sitten silitin sitä ja se laski alleen ja kouristukset laantuivat. Sen jälkeen hengitys hiipui. Siihen kuoli meidän rakas kissamme :'(

Mutta sitten kysymykseen:
Minkä takia kissan vointi huononi niin radikaalisti eläinlääkärikäynnin jälkeen? Oliko automatkoista ja lääkärinkäynnistä johtuva rasitus ja stressi yksinkertaisesti liikaa kissan sydämelle? Vai saattoiko se johtua esimerkiksi lääkkeistä? Mitä ilmeisimmin varsinainen kuolema johtui tavallisesta sydänkohtauksesta. Olenko minä syyllinen nostaessani kissaa, vai nopeutinko vain vääjäämätöntä kuolemaa?

19

3123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sureva kissan äiti

      Milloin kuoli haudattiinko jo, jotkut teettävät eläinlääketieteellisessä laitoksessa ruumiinavauksen jossa todellinen sairaus selviää.

      Joillakin eläinlääkäreillä on mahdollisuus lähettää eläin tutkittavaksi Eläinlääketieteelliseen laitokseen, yleensä silloin jos epäillään koiran syöneen myrkkymakkaraa tms.

      Minäkään en tiedä mihin kissani oikeasti kuoli, kun eläinlääkäri ei pitänyt kissoista Animagin sivustokin on rotukoiran kuvia täynnä. Maatiaiskissa taisi olla lääkärille kauhistus, miksi tuollaista tänne tuotte, lopettakaa kollinne.

      Saattoi olla keuhko pöhö tai sydämen vajaatoiminta se kerää nestettä sydänpussiin, ehkäpä punktiolla neste olisi saatu pois mutta sekin maksaa ja teidän olisi ollut parasta viedä kunnolliseen eläin sairaalaan kissa.

      • Kissssss

        Meille annettiin perjantaiksi seuraava aika jolloin punktiolla oltaisiin keuhkopussi tyhjennetty. Kissa kuitenkin kuoli jo seuraavana yönä. Ja kyllä, kissa on jo haudattu.


      • Älä soimaa itseäsi
        Kissssss kirjoitti:

        Meille annettiin perjantaiksi seuraava aika jolloin punktiolla oltaisiin keuhkopussi tyhjennetty. Kissa kuitenkin kuoli jo seuraavana yönä. Ja kyllä, kissa on jo haudattu.

        Todennäköisesti oli kasvain ja kissanne olisi pitänyt lopettaa ihan samointein....jo se , että kuoli samana päivänä, kertoo sen että kipeä oli.....ja mitään ei olisi voitu tehdä.

        Älä soimaa itseäsi ja se mikä loppujen lopuksi oli, ei ole enää merkitystä.
        Mun oma kissa kuoli samoihin oireisiin vain 4 vuotiaana.
        Keuhkoissa iso kasvain.


    • Olisiko syönyt

      Myrkkyä?

    • pakottakaa eläinlääk

      Kuulostaa ihan kauheelta, että jouduit kokea kaiken tuon :( Jaksamisia sinne!
      Meidänkin kollilla oli rahiseva ja vaikea hengitys johtuen nesteestä keuhkoissa. Luin netistä, että jos sitä nestettä sinne on päässyt niin kuolema tulee aika pian väkisinkin. Se tuntuu samalta kun hukkuisi. Viittaisi tuo sinun "pulputtava maukaisu" siihen samaan hommaan :(

      Ja toi kommentti eläinlääkäreistä, olen aivan samaa mieltä! Jos ne ei tykkää kissoista niin eipä kyllä hoitokaan ole mitenkään perusteellista! Käytettiin meidän kissaa eläinlääkärillä monta kertaa samojen vaivojen takia ja aina vaan tarjottiin antibioottia mikä ei auttanut ollenkaan ja kun asiat oli menneet jo niin huonoksi että menimme toiselle lääkärille jossa se heti lopetettiin.

    • 2 kissan koti

      Surullista :( Tsemppiä teille!

    • Surullinen puolestas

      Olen todella pahoillani tästä tavasta millä menetitte rakkaanne.

      Lääkäri ei osannut toimia tilanteessa minusta oikein, teidät olisi pitänyt lähettää muualle että keuhkoista oltaisiin saatu mahdollisimman nopeasti neste pois, jos toimenpide ei ollut sinäpäivänä mahdollinen. Lääke saattoi aiheuttaa allergisen reaktion, se olisi pitänyt vielä välittömästi takaisin tai muualle eläinlääkäriin, että olisi saanut ensiapua.

      Älä syytä itseäsi, me kaikki olemme vain ihmisiä jotka yritämme huolehtia lemmikeistämme kaiken kykymme ja osaamisemme mukaan. Se on hyvin vaikeaa, koska emme puhu tai aina ymmärräkkään samaa kieltä, vaikka näkisimme että jotakin on terveydessä vialla. Yritit tuoda kissallesi turvaa, et pahentaa sen oloa, kun nostit sitä. Kukaan ei olisi enää pystynyt pelastaa sen henkeä. Annoit sille todella kauniin elämän, annoit sille sydämmesi ja olit sille se jonka kanssa se sai olla viimeiset hetket. Annoit sille paljon ja kaikkeasi viimeiseen asti. Kukaan kissa ei voisi parempaa toivoa.

      • Älä soimaa!!!!!

        Älä jauha pskaa mistään allergisesta reaktiosta!
        Kehtaatkin !!!!

        Kissalla on ollut todellakin vaikeuksia hengittää ja tiedän tämän ihan faktana, koska olen ollut samassa tilanteessa kuin ap.
        Mitään toisen eläinlääkärin nesteenpoistoja ei tähän enää tarvita, kissa olisi pitänyt lopettaa tuossa tilanteessa samointein, eikä passittaa lääkkeiden kanssa kotiin !!!!
        Sehän kuoli samana päivänä! TUSKISSAAN !!!!


        Meillä oli kissan keuhkossa iso kasvain....tekivät täsmälleen samoin kuin ap n kissalle....tiedä sitten oliko toimittu oikein.
        Meillä kissamme eli kipulääkkeillä ja nesteenpoistolääkkeillä vielä kuukauden.
        Se mouh mouh ääni johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei saanut enää happea.
        Meillä täsmälleen samoin ennenkuin kuoli. Eli aamulla alkoi ja lopetuspiikkiin meni.

        Kissanne kuoli siis hapenpuuteeseen.
        Ja voin kertoa, että mitään ei olisi voinut enää tehdä......älä ruoski itseäsi.

        Kissa olisi kyllä pitänyt lopettaa samoin tein kun diagnoosi tehtiin, eikä laittaa kotiin...niin apn tapauksessa kuin omassanikin.
        Ell vain totesi, että OMISTAJAN pitää tehdä ensin surutyö, hän ei lopeta eläintä ennen....
        Täysin käsittämätöntä soopaa. Kyllä se on eläimen tuskista kiinni se lopetus, eikä siitä, kerkeekö omistaja sen surutyön tekemään.....


    • tarttuvat taudit
    • Kisuressu

      Oliko narttukissa. Oisko ollu kohtutulehdus? Meil 6v. Tyttö kissaressukka luovutti tänään. Olin vierellä viimeiseen hengenvetoon asti. Samat oireet tuntu olevan kuin omassa kertomuksessasi.

    • delacat

      Delannut mikä delannut.

    • nuoehu

      En osaa sanoa, toisaalta evvk.

    • Avaudun

      Kissat saattaa muutenkin sairastaa pitkään ilman että näyttää että on kipuja. Ei ne pienestä valita, mut sitko alkaa olla tosissaan kipee tai loppu lähellä niin sen kyllä huomaa. Ei juo, ruoka ei maistu, vetäytyy omiin oloihinsa jne. Välillä ne selviää välillä ei. Se mitä vastustan ni tuota piikittämistä. Ei se kissa kärsi sen enempää ko ihminenkä ko kuolemaa tekee.. Kyl vaa niit piikkejä jaellaa elukoille, mut ihminen ei sitä saa vaikka haluaisikin. Ei ole muuta vaihtoehtoa meille, ko et lopetetaa hoidot ja antaa toisen kuolla omas rauhas.. Ei voi kauheeta olla et eläin, eli lemmikki kuolee tyylii käsiin. On tuo ajatusmaailma vähän vääränlainen.. Eläimiä myöki ollaan ja samalla tavalla viimoset henkoset vejetää. Miettii vielä sitä mitä me syödään. Sikaa ja nautaa ym. kuka mitäki lihoja. Elämähän se niilläkin on samalla lailla ko meil ihmisil. -ja myö päätetää millo ne menee teuraaks ja mein syötäväks.. Ihminen on vaan niin v-tun sairas eläin et päättää kaikesta kaikkien muiden puolesta. Myö määrätää mikä pitäs olla hirvikanta ja mikä susikanta ja mikä karhukanta ja mikä mikäkin. Ei se prkl. niin toimi. Suojellaa ja suojellaa ja paskaa jauhetaa.. Venäjä suomenlahdella eikä vaaraa ole.. Joo'o. Hullun ihmisten touhua. Ei osaa elää luonnon kanssa yhtä.

    • Maahes

      Ettei olisi ollut FIP?

    • harmillista

      Kissoilla on paljon tarttuvia tauteja.Jos kissa on rokotettu ja ulkoilee valvotusti, omistaja pystyy hiukan hallitsemaan, ettei kissa ole vieraiden, ehkä taudinkantajien kanssa tekemisissä, mutta taudit tarttuvat myös ulosteista.Eli kannattaa varmistaa, ettei kissa altistu tarttuville taudeille.
      Tarttuvat taudit aiheuttavat usein keuhkooireita, hengitysvaikeuksia.

      En usko että olisit voinut vaikuttaa lopputulokseen.Joten sen miettiminen ei kannata.

      Sydämmen vajaa toimintaa voinut myös olla.

      http://www.elainlaakari.fi/klinikat/kissaklinikka/kissan-sairauksia-ja-tartuntatauteja/

    • kuurakissa

      Surullista on=(

      Kun kerran kysyt, niin tässä mielipiteeni asiasta.
      Ensinnäkään, et tehnyt asiassa mitään väärää. Käytit kissasi lääkärissä ja tietysti luotit sieltä saamiisi ohjeisiin. Luultavasti lopputulos olisi ollut suunnilleen sama, teit mitä hyvänsä.

      Lääkäri totesi kissallasi sydämen vajaatoiminnan. Perustuiko tieto sydämen kuunteluun vai ottiko hän myös rötgenkuvan tai muita tutkimuksia. Tästä voi osittain päätellä, onko kissan hoito ollut oikeanlaista.

      Päättelit varmaankin ihan oikein. Kissat ovat taitavia salaamaan huonon vointinsa ja kissan ongelmat ovat saattaneet jatkua jonkin aikaa ilman että olet nähnyt muutosta kissassasi. Kissa on voinut eläinlääkärille mennessä olla luultua huonommassa kunnossa. Eläinlääkärikäynnin aiheuttama stressi (huom.myös matkustaminen yms.) on voinut nopeasti pahentaa tilanteen tähän lopulliseen pisteeseen. Ilman lääkärikäyntiäkin tähän olisi varmaan ennemin tai myöhemmin päädytty.

      Ja niille, jotka aiemmin sanoivat, että kissa olisi pitänyt lopettaa: ei tätä kukaan varmasti voinut ennalta arvata, eikä varmasti näin olisi halunnut käyvän. Aloittajan kertomasta olin ymmärtävinäni, että kissa oli kuitenkin kohtalaisen hyväkuntoinen lääkäriin mennessään. Kenties tästä syystä on päädytty yrittämään lääkehoitoa.

      Aloittaja: toivottavasti otat yhteyttä kissaasi hoitaneeseen eläinlääkäriin. Saatat saada sieltä paremmin lisätietoa asiasta. Toisaalta, kun lääkäri tietää tapahtuneen, hänellä on mahdollisuus arvioida, olisiko tilanteessa kenties täytynyt tehdä jotain eri tavalla. Tämä ei tietenkään enää muuta sinulle tapahtunutta, mutta siitä saattaa olla
      hyötyä, mikäli eläinlääkäri tulevaisuudessa hoitaa jotain muuta samankaltaisessa tilanteessa olevaa kissaa.

      Toivotan voimia sinulle

      • kissses

        "Et tehnyt asiassa mitään väärää"

        Tässä olen toista mieltä. Miksi kissaa ei viety lääkäriin nopeammin, vaan vasta kahden viikon päästä?


    • RKH2

      Sain tästä vakavan trauman. Olen tosissani. Ei tarvitse kuin vähän muistaa tuota tekstiä, niin itken. Auttakaa.

      • RKH2

        Tulin sanomaan, että pääsin yli, mutta varmasti tulee vielä muistettua vahingossa. En ole mitenkään vajaa, vaikka oudolta vaikutankin, olen älykäs ihminen, mutta myös yli tunteellinen. Se on kyllä faktaa, että yli tunteelliset kärsii ja eläminen on erittäin vaikeaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe