Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

EI JÄTEVESI ASETUSTA KUIN POHJAVESIALUEELLE?!!

JÄRKEÄ KERRANKIN

”Mielestämme kiinteistöissä, jotka eivät sijaitse pohjavesialueella ja joissa lähin vesimuodostuma on kaukana ja naapuriin matkaa satoja metrejä, asetuksen velvoitteet voitaisiin täysin unohtaa. Asetus jopa syyllistää haja-asutusalueella asuvia ihmisiä väittämällä, että heidän vesistökuormituksensa on 6–8 kertaa suurempaa kuin kaupungissa asuvan kansalaisen.!"

Helsingin vesiensuojeluyhdistyksen johtaja A.Särkelä TM-RakennusMaailmassa.

6

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luettu on

      Luettu on. Tulee se lehti. Nyt poliitikoille miettimistä miten hyvitetään laitteiston jo ottaneille ne rahat, jokainen puoluehan kilvan esittää huojennuksia/poistamista tämän ihatuimman asetuksen suhteen.

      VIHREITÄ LUKUUN OTTAMATTA.

    • ramireks

      Tuore ympäristöministeri, kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen, olisi valmis harkitsemaan kiistelyn haja-alueiden jätevesiasetuksen perumista.

      " – Se on sellainen harkittava asia, Grahn-Laasonen sanoi Radio 1:n Ykkösaamun haastattelussa. "


      Yle netti uutiset.

    • KEN TIETÄÄ ?

      " Viime aikoina ympäristöhallinto on korostanut uudistuksensa tärkeyttä pohjavesien suojelemiseksi. Väite on outo, sillä puhdistuslaitoksille ei ole asetettu minkäänlaisia vaatimuksia ulosteperäisten bakteerien poistamisesta. Eivätkä pömpelit siihen kykenekään. Ja kertokaa, missä sakokaivon pilaamasta pohjavedestä olisi aiheutunut sairastumisia tai kuolemantapauksia? "

      Ylen toimittaja M. Backam kirjoittaa näin ylen nettisivuilla.

      Kuka tietää kuolleiden/sairastuneiden määrän?

    • täyspäinen kirjottaa

      Heta Tuominen

      "Jätevesiasetus kaipaisi kumoamista ja uuden Suomen asumisen ja luonnon tuntevan virkamiehen laatiman asetuksen laatimista. Ja mielestäni valtion on korvattava näiden ministereiden tekemät tappiot henkilöille jotka ovat joutuneet uhraamaan turhaan rahansa kaiken lisäksi toimimattomiin laitteisiin. Muutin juuri pahimpana aikana maalle. Lukuisia eri laitteiden rakentajia soitti ja kertoi laitteensa toimimisesta ja lain pakollisuudesta.Vastasin jokaiselle, että en aio tehdä mitään täysin kaistapäisen asetuksen perusteellla. Sanoin, että istun vaikka vankilassa , jos meillä ymmärtämättömien virkamiesten lisäksi ministerit ovat lukutaidottomia vaikka osaavatkin nimensä kirjoittaa."

      Suomenmaa. Nettikeskustelu.

    • tämäkin vielä

      Haja-asutuksen jätevesiasetuksessa keskimääräiseksi vedenkulutukseksi on arvioitu 150 litraa asukasta ja vuorokautta kohti. Tutkimukseen osallistuvien kiinteistöjen todellisesta keskimääräisestä vedenkulutuksesta saadaan arvioita hankkeen edetessä, mutta käytännössä haja-asutusalueilla käytetään vettä merkittävästi yllä olevaa arviota vähemmän.

      " Tämäkin vielä..! TM-RakennusMaailman kirjoitus ylempänä.

    • ios7

      Perussuomalaiset ovat jättäneet lakiesityksen jätevesiasetuksen kumoamiseksi. Vuonna 2011 Vanhasen hallituksen lain tasolle nostama jätevesiasetus ei ole poistanut niitä kohtuuttomuuksia ja väärinkäytöksiä, mitä asetus on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen maaseudun asukkaille.

      Lain suurimpana valuvirheenä on edelleen valmistajavastuun puuttuminen, mikä mahdollistaa ylihintaisten ja toimimattomien jäteveden puhdistusmenetelmienmyynnin viemäriverkoston ulkopuolisille kiinteistöille.

      - Ympäristöministeri Ville Niinistön toimettomuus herättää ihmetystä tilanteessa, jossa joukko nimekkäitä professoreita on allekirjoittanut julkilausuman, jossa he vaativat maaperäkäsittelyn tieteellistä tutkimista. Lisäksi ympäristöministeriön virkamiehet ovat kieltäytyneet maaperäkäsittelyntutkimuksista, joiden tulokset ovat julkisia sekä yliopistotutkijoiden käytettävissä, perussuomalaiset listaavat.

      EU-teollisuuskomissaari Antonio Tajani on todennut, että Suomessa myydyt pienpuhdistamot ovat edelleen EU:n rakennusasetuksen vastaisesti CE-merkittyjä, eikä ympäristöministeriön alainen markkinavalvontaviranomainen Tukes ole suostunut tekemään mitään virheiden korjaamiseksi.

      Perussuomalaiset vaativat viranomaisten toiminnasta kansalaisille aiheutuneen vahingon ja vastuukysymysten selvittämistä sekä katsovat, että näissä olosuhteissa ei kansalaisten oikeusturvaa pystytä takaamaan muutoin kuin kumoamalla voimassaoleva jätevesiasetus.


      ps puolue 2014.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe