Onko Rukalla

lunta?

Pitäis tulla Rukalle, mutta onko siellä lunta?

16

1564

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nykyaikaa

      HALOO.Katso Rukan nettikamerasta.Mikä on tilanne.Ainakin aamulla oli lunta ja 4-5 rinnettä auki.Latutilanne on kysymysmerkki.

    • ravauttaja

      Ei paljoa kiinnosta on rukalla lunta vai ei. Ruka on etelän juppeja varten kyhätty laitos. Mitä minä paikallinen tuosta mäestä hyödyn? En mitään. Ylihintaisia palveluita tavan tallaajalle ja työntekijät tulee mikä mistäkin vinkuintiasta. Ei siellä paikallisuus ole missään arvossa muuta kuin siinä vaiheessa kun aletaan vastustamaan kaivoksia. Silloin kelpaa kaikki peräkylän taviksetkin rintamaan vastustamaan, kun etelän pellejen mäkeä kaivosherrat uhkaa.

    • kuusamon herkku

      Ravauttaja on hyvin lähellä asioiden ydintä...

    • lunta on ja lautuja

      Jotenkin on tullut sellainenkin käsitys, että Rukaa on rakennettu venäläisiä varten etupäässä. Venäjänkielisiin kyltteihinkin törmää ja se ei tunnu nyt mukavalta. Ettei vain niitä venäjämielisiä ole kohta siellä Kuusamossa niin paljon, että Putini voi alkaa niitä puolustamaan aggressiivisilla konsteillaan? Onhan se hyvä, että tuovat rahaa köyhille maakunnille. Kuusamollekin virtaa valtio-osuuksina rahaa pääkaupunkiseudun veronmaksajien potista ja tätä asiaa ei edes kysytä itse maksajilta. Eli olkaamme toki omia kansalaisiamme kohtaan armollisia, eihän sitä tiedä kuinka kauan saamme pitää esi-isiemmen verellä lunastamat maat. Ribbentrop-sopimuksen mukaanhan Suomi liitettiin Venäjän etupiiriin, mutta isillemme tämä ei käynyt.

    • hiihtäjä

      On lunta. Sinne vaan.

    • 50 vuotta oli ja men

      Pyhällä kaikki rinteet auki vain yks mutta, hissit pyörii vain polar Palander ja sininen?Kusetusta vai mitä tämä tällainen on. Vielä viitsivät mainostaa perhelippuja.

    • kysynpäs?

      Mitenkäs se Kuusamon lumitilanne nyt joulukuussa on? Joko siellä aurataan niitä maastohiihtäjille tarkoitettuja latuja, että voisi sitä hiihtokuntoa alkaa herättelemään. Etelä-Suomessa nurmikot viheriö ja lumesta ei ole tietoakaan. Siksipä sitä nyt pitää kääntyä Kuusamolaisten puoleen, että jos vaikka sieltä saisi rehtiä tietoa tämän hetkisestä tilanteessa. Voisi samalla kysäistä, että pääsekö teillä liikkumaan maasotautolla, ilman teiden auraamista? Eli, voisi ennen Joulua vähän irroitella arjesta ja viivähtää Kuusamossa muutama hetki. Kait sinne turistien sekaan sopii paljasjalkasuomalainenkin, jolla veressä virtaa Kuusamolaista geeniä?

      • Ruskaa pakkasella

        No virtaa sitä Kuusamolaista verta minussakin.

        Kun on saanut lukea useammasta tuutista, että siellä huijjataan työntekijöitä, niin eipä huvita enää käydä.

        Minä ainakin haluan viettää lomani paikassa jossa työntekijöilläkin on hyvä olla.


    • tässä Kuusamokepulle

      Itsehän me olemme valinneet politiikot, joiden porvarillinen ajatusmaailma on kovin työntekijöitä syrjivää. Kepulaiset politiikot eivät ole sen parempia tässä suhteessa kuin kokoomuksenkaan politiikot pienporvaripuolueita unohtamatta. Keskusta ja kokoomus yleensä samassa hallituksessa tekee pahaa jälkeä ja TYÖREFORMI-sana on käytössä ahkerasti ja työntekijöiden asemaan ollaan koko ajan puttumassa.

      Miten se Esko Ahonkin poliittinen ura kaatui juuri tuohon sanaan TYÖREFORMI? Eihän onnistunut Matti Vanhasen Rukan-lumi-idea nostaa työntekjöiden eläkeikää hamaan tappiin, lunta tuli hänenkin niskaansa? Eihän sanelupoltiikka ole oikein toiminut, vaan konseksullahan sitä asioista on pystytty päättämään? Kuitenkin nyt on suuri vaara kepulaisten galluppikiimassa se, että joudumme me työtä tekevät taas puhtaan porvarihallituksen politiikan temmellyskentäksi. Kokoomuksen Stubbikin on haukkunut tuota konsensuspolitiikkaa ja melkein on sitä jo hautaamassa Matti Vanhasen II-ostorahaporvarihallituksen TUPO:n tapaan.

      Kuitenkin tämä hallitus, jota on haukuttu haukkumasta päästyään saanut konseksuksen avulla laajasti sopien mahdottomalta tuntuisia asioita sovittua. TUPO:n nostettiin ylös haudasta ja sen avulla tehtiin laajoja palkkoihin liittyviä sopimuksia, joiden avulla Suomen tilanne ei ainakaan tästään vaikeudu. Venäjä-kriisi on suuri kysymysmerkki ja sitä ei voi ennalta aavistaa, mitä tuleman pitää? Tuo työntekijöiden eläkeän nostokin on nyt tapetilla ja viilausta vaille, ellei vain nuo Stubbin tapaiset tyri tätäkin asiaa.

    • hällä väliä onko?

      Kyllähän edellisen Matti Vanhasen II-ostorahaporvarihallituksen aikana työntekijöiden revittelyllä ei ollut rajoja. Sairaanhoitajatkin lakolla uhkailemalla hankkivat itselleen Jyrki Kataisen lupaamat palkankorotukset. Kaikki muutkin alat eivät tyytyneet mihinkään pieniin palkakorotusprosentteihin, vaan tuo 12% korotus ei ollut harvinaisuus ja tuonkin yli mentiin. Ammattiyhdistysliikkeet kävivät oikein kilpaa, kuka se suurimmat korotukset itselleen tässä juoksussa saa.

      Mutta ikävä kyllä, tästä ahneudesta ei seurannut mitään hyvää. TYÖNTEKIJÄT HINNOITTELIVAT ITSENSÄ ULOS TYÖMARKKINOILTA. Olisi silloin pitänyt olla kepulaisilla edes jotakin rotia pistää kampoihin, mutta eivät pistäneet koska oli mukava rillutella ja vieläpä velkaa ottamalla. Nyt sitä itketään, kun työttöminä ja vieläpä työttöminä porvareina tätä elämää eletään. Kuusamokin on täynnä porvareita. Eli kyllähän siellä Rukan lumilla aina keksitään ongelmiin ratkaisuja.

      Eihän se kivaa ole, kun moni on joutunut luopumaan velkakämpästään, kun ei ole niitä työansioita millä kaiken maksaa? Onhan Suomessa hulppeat olot jos jää työttömäksi. Ansiosidonnainen takaa melkein yhtä komian elämisen ja kaikenlaiset tukimuodot ja vallankin jos lapsia on pukattu maailmaan. Ahkerat työssä käyvät veronjenmaksajathan ne maksavat nuo lusmuililjoiden viulut ja Suomi on täynnä lusmuilijoita ja jos ei ole niin niitä otetaan tänne. Venäläisiäkin on otettu ja niitä on useita kymmeniä tuhansia ja voi vain arvailla, että Putini ei tykkää, jos heitä ei kohdella luxuxihmisten tavoin.

      • järki käteen

        Harvinaisen oikeaan osunut kommentti. Olen kirjoittajan kanssa aivan samaa mieltä asiasta. Hyvänä aikana kiristetään kaikki mahdolliset korotukset ja etuudet esim. työajan lyhennykset, lomarahat, loma-ajan sairas tapauksessa loman siirto ( aivan älytön ja hyväksi käytetty systeemi ) ym. vastaavia etuuksia. Mutta kun tulee huono aika niin silloin ei olla valmiita joustamaan yhtään takaisin päin ja tulokset alkaa näkyä ( yli 300 000 tuhatta työtöntä ) ja lisää tulee. Näköjään pitää mennä ihan syvivimpiä pohjamutia myöten ennen kuin jotain tehdään ja silloin nousun alku kestää. Ensimmäinen tehtävä ois lähettää ay liike maata kiertävälle radalle, sillä mihin rehti ja tunnollinen työläinen ay liikettä tarvii.


      • Vastinetta pukkaa
        järki käteen kirjoitti:

        Harvinaisen oikeaan osunut kommentti. Olen kirjoittajan kanssa aivan samaa mieltä asiasta. Hyvänä aikana kiristetään kaikki mahdolliset korotukset ja etuudet esim. työajan lyhennykset, lomarahat, loma-ajan sairas tapauksessa loman siirto ( aivan älytön ja hyväksi käytetty systeemi ) ym. vastaavia etuuksia. Mutta kun tulee huono aika niin silloin ei olla valmiita joustamaan yhtään takaisin päin ja tulokset alkaa näkyä ( yli 300 000 tuhatta työtöntä ) ja lisää tulee. Näköjään pitää mennä ihan syvivimpiä pohjamutia myöten ennen kuin jotain tehdään ja silloin nousun alku kestää. Ensimmäinen tehtävä ois lähettää ay liike maata kiertävälle radalle, sillä mihin rehti ja tunnollinen työläinen ay liikettä tarvii.

        Kouluttamattomat ihmisetkin vaativa kovia palkkoja ja terveydehoitopuoli on täynnänsä näitä pikakoulutuksen saaneita. Apuhoitajatkin ovat niin ison viskaalin näköisiä, että sairaalla paikat tutisee, kun lähestyy niitä. Liekö suomalaisissa enää yhtään sellaista, joka kehtaan liata näppejään paskatöissä. Lääkäritkin joutuvat tekemään likaisempaa työtä, kuin pikakoulutetut sosiaali- ja terveyspuolen pikakoulutuksen saaneet. Nappejahan ne jakavat purkista mielellään ja joskus vieläpä vihapäissään siitä, että ihmiset elävät liian vanhoiksi.


    • ent ruka

      Kuusamon tulevaisuus ei ole enää ruka, se on menneisyys. Kaivoksissa on tulevaisuus jos meinataan pitempiaikaisia töitä joskus vielä paikkakuntalaisille saada. Ruka ei tuo minulle penniäkään ja pennikään minä en rukalle vie enää koskaan.

      • vain jälki hangella

        Entä se lumitilanne? :)


      • Kusela jp
        vain jälki hangella kirjoitti:

        Entä se lumitilanne? :)

        Kusin hankeen, reikä jäi.


    • Kysympäs

      Entinen pääministerikö se kyselee Rukan lumien perään? Ideoitako sitä taas pukkaa, kun on niin kova hinku Eduskuntaan ja mininsterismieheksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe