Missä kirkon kanta?

ihmettelevä

Kukaan kirkon edustaja ei ole ottanut kantaa eropiikkiin. Ateistit ja muut ovat suunapäänä ja kirkko vaikenee. Miksi?

28

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi, voi, voi

      Pitäisikö kirkon edustajien voivotella täällä asiaa jotenkin ?

      • analyysiä kyllä

        Analyysi olisi paikallaan jopa johdon velvollisuus jäseniä kohtaan. Onhan pienemmistäkin asioista johto tullut esille mielipiteineen ja pohdiskeluineen. Kyllä Mäkisen jotakin luulisi kommentoivan.


    • Kiitollinen

      On täysin ymmärrettävää ettei kirkko lähde nyt tässä asiassa retostelemaan asiaa julkisuudessa, ja riittänee kun minäkin vain viittaan tämän päivän Iltasanomien julkaisemaan Eero Huovisen kirjoittamaan kolumniin, "Pahat ja pyhät", jossa hän nimenomaan arvio vahingoniloisia vihakirjoituksia seuraavaan ja hillittyyn tapaansa:

      "Kristittyjenkin puheet toisista uskovista tai ei uskovista saattavat olla ikäviä. Some keskusteluissa ihmisten ryhmittely ja nimittely on saanut uuden, MUTTA USEIN MYÖS MÄDÄN KASVUALUSTAN. RAADOLLISTA TÄMÄ IHMISENÄ OLEMINEN ON."

      • tosi kiitollinen

        Kiitos balttis infosta, ilman tätä olisimme jääneet uutispimentoon, kiitos.


    • eri säännöt

      Kirkossa ei varmaan kukaan sitten ole tulosvastuussa.

    • Päivi avaa suunsa ja pajatso helisee

      • yliarvioit suomalaiset

        Etkö jo usko, ei Päivillä ole valtaa tuollaiseen. Jos tuo puheesi pitäisi paikkansa KD olisi Suomen suurin puolue.


      • yliarvioit suomalaiset kirjoitti:

        Etkö jo usko, ei Päivillä ole valtaa tuollaiseen. Jos tuo puheesi pitäisi paikkansa KD olisi Suomen suurin puolue.

        Ei. Se todistaa juuri päinvastaisesta. Kuten radiojuontaja vehviläinen totesi, vain harva haluaa kuulua samaan joukkoon kusipäiden kanssa.


      • kusipää lähti
        eroakirkosta.fi kirjoitti:

        Ei. Se todistaa juuri päinvastaisesta. Kuten radiojuontaja vehviläinen totesi, vain harva haluaa kuulua samaan joukkoon kusipäiden kanssa.

        Siksi varmaan Vehviläinen lähti kirkosta koska tunsi lähimmäisenrakkautta seurakuntaansa kohtaan.


    • Niin, en oikein tiedä mitä kohonneisiin erolukuihin pitäisi sanoa. Kirkon edustajana toivoisin ihmisten kokevan kirkon omakseen, mutta jokaisella on vapaus toimia uskonsa ja omantuntonsa mukaisesti. En minä ainakaan halua että kirkolla olisi jäseniä siksi, että se jotenkin ylläpitäisi jotain kirkon valta-asemaa yhteiskunnassa. Toisaalta niin kauan kuin miljoonat suomalaiset kuuluvat kirkkoon, on kirkolla ihan perusteet olla myös yhteiskunnallisesti kantaa ottava instanssi. Toivoisin, että muutkin löytäisivät ja kokisivat uskon, joka on elämässä kantava voima. Tai siis eihän se usko kannata, vaan Jumala, johon uskotaan.

      Sinikka-pappi

      • "Toivoisin, että muutkin löytäisivät ja kokisivat uskon, joka..."

        Sinikka-pappi, et osaa pohtia asiaa järkiperäisesti, vaan pelkästään omassa mielessä luodulla tunteella, joka ei kosketa toisia.

        Oma palkanmaksajasi on poistumassa, kultaisten vuosikymmenien ollessa takana, eikä valtiovalta auta jatkossa kirkkoa verorahoin, kuten kirkossa luullaan .
        Kirkko kultavuosien huumassa tuplasi työntekimääränsä 70-luvulta alkaen noin 20 000:n, vaikka jäsenmäärän lasku oli jo alkanut, eikä ylenpalttisen kallis loistorakentaminen ole vieläkään tyrehtynyt, tilojen käyttöasteen muuttuessa murto-osiin entisestä ja yhä pienetkin seurakunnat lyövät rahojaan miljoona-urkuihin, vaikka nykytekniikalla vastaavaa musiikkia saisi mitättömällä sijoituksella.

        Ei hyvä uskosi pelasta työpaikkaasi.


      • Sinikalle

        Kirjoitit Sinikka että: "toivoisit ihmisten kokevan kirkon omakseen,"


    • Oon muuten niin samaa mieltä noista uruista. Oikeasti.

      Eikä tietenkään oman tunteeni, siis toiveeni muiden uskomisesta, heitä mitenkään uskomaan saakaan. On minulla silti lupa toivoa muille jotain, minkä itse hyväksi koen.

      Vaikka tulevaisuus ja nykyhetki onkin tuulinen, eivät kristityt lopu tästä maailmasta. Kirkko voi muuttua, mutta ei se lakkaa olemasta. Papin palkka voi niuketa tai loppua, mutta papin työ ei. Arvostan kyllä työstä saatua korvausta, mutta viimeiseen lauseeseesi minusta nousee vastaus: ihan sama. Jos en saisi enää korvausta papin työstä, en varmastikaan voisi käyttää papin tehtäviin aikaa samalla tavalla, mutta en kyllä kokonaan lopettaisikaan.

      Sinikka-pappi

      • Sinkalle

        Sinikalle vielä tämä täsmennyksenä kirjoittamastaan: eivät todellakaan kristityt lopu siihen, jos kirkot tuhotaan Jumalan tuomiossa: Ilm.19:1,2. Lisäksi se sinun papintyösi ei ole mitään kristillistä pappeutta, eikä Raamattu tunne mitään sellaista pappeutta jota virkasi puolesta virkaveljinesi ja sisarinesi olet edustavinasi, - leipätyönäsi.


      • Tokihan meillä on erilainen käsitys kristinuskosta ja toisten vakaumusta pitää kunnioittaa.

        Minulla näkemys on muotoutunut Raamattua lukemalla ja lukemalla paljon siihen liittyvää historiaa, sekä historiaa tähän päivään saakka.

        Meillä "Länsi-maissa" tuo käsitys perustuu kristittyjen tekemään historiaan, jota yhäkin kouluissa opetetaan, unohtaen asiat, jotka "länsi-mediassa" ovat tabuja, kuten oikea juutalainen usko ilman ylösnousemusta ja heidän maallisen kuninkaansa odotusta, Raamatun juutalaiset arabi-heimoja, joka tulee ilmi heidän kielestäänkin, nykyiset juutalaiset lähes kaikki käännynnäisiä muista kansoista.
        Juutalaisten uskonkirjojen ja Raamatun opit eroavat täysin toisistaan, eikä asia parane sillä, että Suomenkin "käännynnäis-juutalaiset" lukevat Raamattua Tooran ja muiden juutalaisten kirjoitusten sijasta, kun eivät osaa kieltä edes englanniksi käännettynä.

        Se vaan on niin että oletetun Jeesuksen lähimmät geneettiset jälkeläiset asuvat jossain Syyriassa, Irakissa ja Palestiinassakin, puhuen arameaa muslimeiksi kääntyneinä, mutta se "Jumala" lausutaan Jeesuksen äidinkielellä arameaksi "Allah".


      • näin se menee

        "Sinikka-pappi kirjoitti: Vaikka tulevaisuus ja nykyhetki onkin tuulinen, eivät kristityt lopu tästä maailmasta."

        Kyllä loppuvat, mutta siihen menee vielä aikaa. Ihmiskunta on kasvamassa ulos tarpeestaan taikauskoon. Uskonnot häviävät maailmasta ja se on pelkästään positiivinen asia.


    • Oikaisuna Pekulle

      Toora ja profeetat kertovat ensilehdiltään asti Jeshuasta, Ha Mashiasta, ja antavat lupapuksia hänen tulemuksestaan polveutuen ja syntyen: Aabrahamin polveutuen Iisakin ja Jaakobin jälkeläisten keskuuteen, nimenomaan Juudan kuningassuvusta ja jopa sieltä Beetlehamistä: Miika 5:1.

      Mitä aramean kieliseen Jumalaa tarkoittavaan sanaan tulee seeminkielinen yleisnimi "Ilah 'ellah" ei ole Danielin kirjassa omassa Raamatussa käytetyssä kontekstissaan suinkaan mikään arabien mekkalaisten omaksuman monijumalaisen hiemojumalan "Allahin" - kaltainen missään suhteessa.

      • ""Allahin" - kaltainen missään suhteessa"

        Ei tietenkään suomen kielellä, mutta lausuttuna täsmälleen aramean kieltä.


      • Pekulle
        Pe.ku kirjoitti:

        ""Allahin" - kaltainen missään suhteessa"

        Ei tietenkään suomen kielellä, mutta lausuttuna täsmälleen aramean kieltä.

        Ei aramea ollut mikään arabien kieli, vaan hebrean sukulaiskieli, ja se arabiankieli jota kureishien heimo Mekassa ja Medinassa aikanaan puhuivat käyttäen sanaa "Allah" on sisällöltään aivan eri merkityksiä sisältävä kuin tuo Ilah tai Elah eli käyttökonteksti tällaisille ylisille seemiläisten kielten ilmaisuille oli aivan erilainen. Allah jo korkein "kuujumala" Mekan 360:stä Jumalasta.


    • Uusiokirkko

      Kirkko kieltää Jumalan voiman, mutta myös Jumalan sanan. Arkkipiispa ei usko Raamattuun. Piispat eivät usko Raamattuun. Kuinka ihmiset voisivat uskoa organisaatioon, joka ei usko enää omaan asiaansa?
      http://www.tv7.fi/vod/player/?program=38829

    • >>>Kukaan kirkon edustaja ei ole ottanut kantaa eropiikkiin.

      • ifigighkh

        Eikö jokaisen yhtiön johtaja vrs.valtion ole selvittänyt tappioitaan ja analysoinut niitä. On se Mäkinen pienemmästäkin parrasvaloihin tullut.


    • KristinuskonHistoria

      Kristillisyyden peruskäsitys on se, että "tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita." Näin sanottiin 2000 vuotta sitten ja niin se vain on kristillisyys pysynyt pystyssä.

      On samantekevää, kuinka paljon kirkosta erotaan. On samantekevää, onko luterilainen kirkko hengissä ollenkaan. Kristillisyys ei ole sama kuin kirkko ja sen olemassaolo on suuremmista voimista kiinni, kuin poliittisista värinöistä eri aikoina.

    • kirkko pois

      Luterilaista kirkkoa ei oikeastaan tarvitsei enää kukaan ja sen voisi lakkauttaa. Kristinuskon hoitaa aidot uskovat ja sosiaalitoimen voisi hoitaa yhteiskunta.

    • Kirkon jäsen

      Hei ystävät!

      Kirkosta eroaminen on kaikista huonoin vaihtoehto muuttaa asioita kirkossa ja yhteiskunnassa.
      Meitä edeltäneet sukupolvet ovat rakentaneet tämän rakkaan maamme ja kirkkomme!
      Miksi me tämän ajanihmiset olemme saaneet päähämme, että kaikki hyvät saavutetut etumme pitäisi nyt muka muuttaa ja purkaa. Mistä tämän ajan sukupolvet ovat omineet itselleen sellaisen viisauden, että sen avulla pitäis päivittää uudeksi yhteiskuntaamme koossa pitävät arvot ja kirkon vuosituhantiset arvot. Sanon, että ei mistään sitä uutta viisautta ole tullut, vaan ihmisten itsekkyys on tullut, niin suureksi, että on tultu niin minä keskeiseksi, ettei mikään auktoriteetti saa ohjata heitä. Ei ihmisten, eikä elämää suojelevat lait eikä arvot saa rajoittaa heitä eikä edes Jumalan Sana ja laki hillitse kaikkia.
      Onneksi on vielä toivoa!!! Tässä maassa on vielä suurin osa niitä ihmisiä, jotka ottavat huomioon toiset ihmiset ja käytöksellään kunnioittavat toisia ihmisiä ja pyrkivät olemaan avuksi heikoimmille ihmisille, joita keskuudessamme on paljon.
      Kirjoitan ensimmäisen kerran, joten asiaa on paljon.
      Haluan rakentaa tätä maata ja rakastan tätä kansaa ja teen kaikkeni auttaakseni hiljaisessa hädässä olevia. Tuen kirkon toimintaa, rakastan kuulla Jumalan Sanaa ja
      luen sitä mielelläni, koska saan saan sieltä erittäin paljon tietoa elämää ja ikuisuutta varten. Minulle ei ole Jumalan Sana eikä maalliset lait rasitteita, vaan noudatan niitä parhaan kykyni mukaan.
      Olen seurannut julkista keskustelua, niin maallista kuin kirkollistakin tiiviisti ja olen tullut siihen tulokseen, että monilla ihmisillä on liian vähän oikeata tietoa lain säädännöstä, kirkon toiminnasta ja Jumalan Sanasta ja tahdosta.
      Siispä haastankin meidät suomalaiset uudestaan kuluttamaan esivanhempiemme rakennuttamia (usein talkoilla) kirkon penkkejä niin usein kuin siihen on mahdollista ja liittymään takaisin kirkkoon ja osallistumaan vapaaehtoisina kirkon diakonia työhön.
      Meillä on jotain niin arvokasta tässä maassa, jota kaikki edes arvakaan nimittäin kristinusko, joka on länsimaisen sivistyksen alku ja koossa pitävä voima ja joka on todellinen rauhan uskonto ja jonka pää on nimeltäänkin JEESUS KRISTUS eli meidän Vapahtajamme!
      Siispä toivottavasti tapaamme nyt adventin alusta lähtien joulunajan kirkollisissa
      tilaisuuksissa ja toivotan myös ne ihmiset, jotka ovat eronneet kirkosta tulemaan takaisin kotiin. NYT ON KOTIIN PALAAMISEN AIKA MYÖS KIRKOSSA.
      Hymyillään kun tavataan ja tervehditään toisiamme. Kaikki kirkon ystävät olkaamme valmiina vastaanottamaan kaikkia, mutta varsinkin ensikertalaisia, sillä kaikki tarvitsevat tuntea kuuluvannsa meidän RAKASTAVAAN Taivaallisen Isämme suureen joukkoon.
      Tehkäämme tulevasta joulusta suuri ja kaunis Perinteinen Lämmin Joulu, jossa
      lähimmäinen on keskiössä.
      Runsasta siunausta kaikille!

      • näin on näreet

        Ei ole mitään järkeä maksaa satoja ja minun tapauksessani nelinumeroista lukua veroa instituutiolle joka perustuu taruolennon palvomiseen. Jokainen nenäänsä pidemmälle ajatteleva ihminen eroaa kirkosta eikä lapsiaan siihen liitä. Säästyneet rahat voi käyttää vaikka hyväntekeväisyyten.


      • miksi tuhoa aina hal

        Ja nyt liberaalikirkko on tuhoamassa tämän arvokkaan perinnön pelkästään siksi että homot saavat leikkiä omia leikkejään hetken aikaa. On surullista seurata kirkon tuhoutumista tässä silmiemme edessä muutaman papin ja piispan vuoksi jotka haluavat saada kunniaa ja arvomerkkejä tässä ajassa.


      • lopunaikaa
        miksi tuhoa aina hal kirjoitti:

        Ja nyt liberaalikirkko on tuhoamassa tämän arvokkaan perinnön pelkästään siksi että homot saavat leikkiä omia leikkejään hetken aikaa. On surullista seurata kirkon tuhoutumista tässä silmiemme edessä muutaman papin ja piispan vuoksi jotka haluavat saada kunniaa ja arvomerkkejä tässä ajassa.

        Tässä toteutuu profetia luopumuksesta ja eksytyksestä, kirjaimellisesti.


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe